Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz Samott #89793 üzenetére
Nem, nem a kliensé. Alap lakatot felénk a gondnoknak és raktárosnak is tudnia kell, felette meg azt is, hogy az micsoda és miért. Ebből sejtem már, hogy valami projektvezető lehetsz, az teljesen más :-D
És éppen ezaz, itt nem nagyon lehet lusta. Ennél sokkal kisebb dolgokra is csúnyán ugranak, meg aztán akkor nem láthatnánk ezt a levelet, mert nem érkezik be
-
Jahno
veterán
Nálad nem is probléma, szakmabelinek jobban kötelező.
Itt a gyanú, de már lehet csak behaluztam, lehet parlament.com volt. Az éppen pár napja járt le, volt webmailja is, nahát, pont jó ilyesmikre. Csak felvillant valami poszt, ahogy sok más, a kilógó lakatra meg ugrani kell
Gyanús volt, de nem foglalkoztam vele, mikor itt szóba került, arra meg nahát, hirtelen lecserélik azt a képet, amit keresnék. Politikus ez is, minek kell elhinnem elsőre és csak úgy bemondásra:
-
Samott
addikt
válasz eattila #89795 üzenetére
Ezt mondom en is, a webes levelezo kliens domainjen valaki lusta volt rendesen beallitani. Annak semmi koze a felado certificatjehez, amit a level fejleceben talasz.
De most komolyan ezen rugozunk? Valtoztat ez barmin? A level hitelesseget egyik fel se tagadja.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-
eattila
őstag
Volt egy korábbi screenshot, amiben benne volt a chrome címsora is és látszott, hogy visított a böngésző a nem megfelelő ssl kulcsra. És az elvileg ezeknél a domaineknél nem valós, hogy a cert nem jó. De azóta lecserélték a képet.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Samott
addikt
Milyen link meg cert? Hol latszik ilyesmi egy level screenshotjan, ne szorakozz mar velem.
Egyebkent szobakerult a tema a mai sajtotajekoztaton, Cili neni nem tagadta az ugyet, szoval neked se kell mosdatnod.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Bujdy81
aktív tag
A hétvégén megint bővült a portfólióm, újabb területen vagyok jártas/expert, ki, hogy hívja.
Szomszédnál kell egy vízaknát ásni és megkérdezte a
markolókotrórakodó kezelője, hogy lenne-e kedvem a kotróval ismerkedni egy kicsit. Háperszehogyapicsábane!Jó buli ez a gépkezelés, csinálnám is vagy 4-8 órát szívesen az tuti! Mikor pár kanállal kivettem a gödörből a földet (ez ilyen délután 4-5 között volt), akkor mondta, hogy "nagyon ügyes vagy, de azért cseréljünk, jó lenne, hanem lennénk itt még NAPKELTEkor!"
Alapvetően egy kb. 12-15 köbméteres gödörről van szó, aminél tiszta földet kellett kivenni a gödör mellé, semmi cicoma. Cirka 17-szer csinálta gyorsabban, mint én...
-
Samott
addikt
-
Samott
addikt
Csoro macseknak eleg vacak napja van...
-
eattila
őstag
Azért a user error (ami a cikkben van) nem egy az általad leírtakkal. Multiról nem tudok nyilatkozni, de mindenhol van baromság, max más szinten.
A legtöbb szerv nincs a végtelenségig átpolitizálva. Pláne nem alsóbb szinteken. Nyilván nem is annyira kevéssé, mint nem állami szektorban. De egy önkori is totál más. Rosszabb, mint ami most Te leírsz, és jobb, mint annó egy általános iskola. Ott is szintek vannak.
Amiről itt szó van, az az, hogy MC benézte, és borult. Ennyi.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #89761 üzenetére
Most mentem el kisközért előtt, éppen egy faszit rángattak mert menekülni akart valamivel, mikor valami félhajléktalan ismerőse az utcán odakibaált, hogy "Ne lopj haver, nem vagy Te Orbán Viktor". Az a baj, hogy ez viccesen szomorú :-/
Ismerős cégem most vette meg a 4ig, annak is lehetett látni az előjeleit. Még tavaly nyáron is nézegettem, hogy jelentkezzek-e oda dolgozóba :-D
Aztán belefutottam valami 900milliárdos szoftveres beruházásba, ott is lenne mit kielemezni.
Agyfasz az egész, csak éppen ezért kellene némileg értelmesebben ellenkampányolni, mert ha koronavírussal és támogatással hisztizünk, akkor ne legyen már sok éve bezárt bolt az anyagban, vagy luxus óraszalon, ami az Andrássyra költözött az "elitbe'". Néha meg csak azt látom, hogy hangoskodnak, botránykodnak, oszt úgy elszakad a cérna, mint egy átlag vidéki trollnál, semmi koncepció, csak vagdalkozás, nagyot mondás, meg nem alapozott infók. Úgy meg szintén nehéz.
Mikor itteni főnököm ment el, akkor is olvastam a médiában, hogy biztos kellett valakinek a helye, SZFE, Index, csiribiri, puffogtak ezerrel. Azóta sincs senki a helyén, pedig jó lenne és állítólag keresik az embert. Nekem meg nem hiszik el, hogy nem az a csókos meló ahol csak feszítesz a yachton és számolod a dollárokat. Tudják ezt is.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz eattila #89758 üzenetére
Mondom én, ezeket nagy cégektől és privát szférától tanulják, ott is ilyenek vannak :-D Na jó, néha van következménye, valaki mást vagy az IT-t lebasszák és kész, előfordul az ilyen. Mikor nálunk hasonló levél ment félre, akkor engem basztak le, oldjuk meg, hogy legközelebb ilyen ne történjen
Kár ehhez a világhoz hasonlítani az államigazgatást, bár ez inkább hivatal, vagy nem is tudom micsoda. Van munkaidő. Sajna eleje is, ami hajnal, de vége is van. Van távmunka, rendes vasak, nem mítingelünk értelmetlenül a semmiről napi 4 órát, hanem gyorsan és hatékonyan kicsiben megbeszéljük. Felhasználónak is lehet nemet mondani. Cserébe nincs ingyen KV és babzsák. KV van, néha valaki vesz egy csomaggal, szóval fejlesztők és üzemeltetés igényszintje kapásból ki is van pipálva. Érdekes, hogy itt indokolatlanul nem türelmetlen a felhasználó. Indokoltan is csak kevésbé. Semmi ugrálás, hogy mikor jöjjön, érdeklődjön. Majd szólunk, ez meg ez a terv. És kivárja. Nem léptetünk be vasárnap éjjel 35 embert, akinek neve sincs. Jön a papír, elkészülnek a loginok, hozzáférések, van vas, jön az ember, megkapja, kész. Minimális az aggódás. Evonál ennek nagy része azért működött, de néha ott is rezgett a léc. Belsős és MSes oktatás azért ott is akadt. Itt is van MS, PS, most különösen Azure. A többi hárombetűsnél és itt-ott szerintem el sem bírják képzelni, hogy így is lehet. Van munkakör, feladatkör, ha valami módosul akkor egyezkedtek és digitális aláírás.
Most éppen egy elég húzós dolgot vettem a nyakamba, max. külön megírom de azon elmélkedem, hogy 2 levél, pár perces dumálás elég volt ahhoz, hogy nekilássak. Felborítottam a fél világot, MIGRÁCIÓÓÓÓÓÓ. Úthenger péntek délután elindult, azóta nagyjából 5 percet foglalkoztam visszaigazolásokkal és mehet tovább minden, hiba minimál volt, csapásirány kész, mehet tovább. Nem volt 37 főnök és 20 másik Sanyika bevonva és senki olyan, aki nem kellene. Nem tartottunk napi 4 órás mítinget 1.5 éven keresztül, hogy aztán ne történjen semmi. Nem volt projektvezető. Ellenben írtam egy levelet és kaptam 3 önként jelentkezőt, aki szombaton felhívott, annyit mondott, hogy "kipróbáltam, köszi működik, csá". Teljesen más univerzum. Persze nem 101%ig van kerítésből a kolbász, de aki a hivatalt meg a bürokráciát szidja a multikhoz képest, azt simán csak bekaphassa és nem tudja mit beszél.
-
-
-igu-
addikt
Azt a rendszert anyázni nem nagyon lehet mellélövés.
Tudom, fogjam be a pofámat, nem az én királyom, hanem a tiétek."mert ha 175 megmondásos kavarásával már 35%-ban lukra futott, akkor itt is az lesz."
A 35% az már amúgy is kétharmad, nem?
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Samott
addikt
Nem, cseszd meg, te csak szokas szerint elkezdtel terelni. Ez egy vegytiszta dolog, elteved nyunyoka levele amiben masik hazugsagot javasolt a kolegainak. Tok mindegy hogy eredetileg joskapista kerdezett-e.
Annyira szokott lyukrafutni, hogy most miatta tiltjak le a dronokat az egrol... Mikozben kisgepes pilota a faszi, tehat ot pont nem erinti az uj szabalyozas. Kismillio botranyt robbantott mar ki, szoval nehezen hiszem ezt a 35% ex-has szamodat. A ketfarku kutyak mellett talan az egyetlen politikus aki tesz is valamit. Nagyon rossz iranyba kaparaszol.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #89753 üzenetére
"Nem tok mindegy ki a csavo?"
Nem, mert ha 175 megmondásos kavarásával már 35%-ban lukra futott, akkor itt is az lesz. Éppen ezt magyarázom, hogy hülyék és sokszor félre megy valami. Bár ahhoz értelmezni is kellene amit mond, nem csak egyből megosztani és kommentelni meg anyázni ha valaki rámutat a hibaszázalékra.
Védi a tököm védi.
-
Samott
addikt
Nem tok mindegy ki a csavo? Mar megint szokas szerint tulgodnolod a dolgot, ott van Cili neni levele, azt nem lehet igy kimagyarazni. Ertem en hogy az allamigazgatasban dolgozol, de nem kene ilyen izzadsagszaguan vedeni a mundert.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #89746 üzenetére
Tudja fene, meg kellene lesni, az a baj, hogy az a csávó már annyi fassággal halászott zavarosban és nézett be félig vagy teljesen dolgot, hogy mittomén.
Most egy másik arcnak írtam a posztja alá, mert kirakott kb. 18 helyet ami megszűnt, azok fotóival kampányol. Eladó/kiadó, jött a koronavírus, kormány nem segít, satöbbi. És persze megy alatta a picsogás.
Nem is biztos, hogy foglalkoztam volna vele, csak ismerős volt 2 épület és akkor már végiglapoztam. Volt ott egy luxus óraszaküzlet, ami jobb helyre költözött. Két olyan "üzlet", ami 3+ éve is így nézett ki jól bezárva (sokat jártam arrafelé). Egyik bolt valóban áldozat, ellenben két kép is van róla, ami csak mennyiséget növel. Sikerült beválogatni egy Tkom kirendeltséget, ami ott szintén több éve szűnt meg (utána akartam járni, de nem találtam ellenben T kirendeltség csak nem annyira áldozat na), akadt egy bizonytalan kínai bolt, ami nem is étterem, szóval nyitva lehet ésvagy, szerintem az is régebben zárt be.
Így rendesen indokolhatóan több, mint fele nem áldozat, semminek utána sem nézett, sok fotó, terjeszd, anyázd a rendszert. Máshol is csaltak már képekkel, sztorival, mindennel és egyre szarabbul csinálják, pont ezért nem lehet komolyan venni az ellentábort.
Másik ismerős pld. március óta folyamaotsan anyázik, hogy pfujj, éhen döglenek, semmi támogatás, satöbbi, közben üzemi étkezdeként nyitva van, ahogy a reklám posztjait látom, valamennyire megy is a bolt. Most rákérdeztem a támogatásra, hogy halló, az Inderigó azt hazudja, hogy kaptatok valami államit, most akkor hinni kell a mesékben? Ennyit írt vissza "már megkaptuk az első részletet..." Aztán akkor döntsük el mikor kinek van igaza, de mindjárt nézem, hogy miért lóghat ki Parlamenes levelezés is a keretből, mert elsőre valami nem okés a képpel.
-
Samott
addikt
válasz eattila #89750 üzenetére
Veletlenul nem vette ki a cimzettek kozul a Hadhazit, amikor megkerte a kollegait, hogy hazudjanak valami mast. Kinos.
-
blueboi69
senior tag
nova, npera
még mindig felzaklat a távirányító kérdés
Jumper T-lite mellett döntöttem, de számomra nem egyértelmű, hogy felcserélhető-e a mode1-mode2. mivel mode1 van raktáron, hamarabb ideérne...
mit gondoltok.
[link] -
blueboi69
senior tag
Boba: Király lett a nokedli és én is rakok mindig répát a pörköltbe.
Igu: a tojásos nokedli salátával az nálam don't care kategória. Én egyszerűen azt nem bírom megenni. A ropogós salátát rágni a puha nokedlivel... nem illik össze. Szóval én olyat nem eszek és kész. Megmagyarázhatatlan egy étel.
-
eattila
őstag
A leírásokból úgy érzem, hogy ki lehetett bírni röhögés nélkül.
Ilyen csodálatos bringás baleseteim nekem is voltak. Egyszer egy trabant tetején találtam magam. Valószínű hirtelen bukkant fel, mert beszélgetés közben nem láttam, hogy ott áll az út szélén.
Volt IFA is. Annak nem kerültem a tetejére, de szintén beszélgetés közben, hirtelen bukkanhatott fel, mert belerongyoltam hátulról.
-
-igu-
addikt
válasz eattila #89726 üzenetére
Az előzmény kb. 15 éves, bringával hegyről lefelé elkaptam egy sorompót, miközben azon igyekeztem, hogy a többieket figyelmeztessem a sorompóra.
Aztán nem sokkal később a HHH-n egy másikat, de ott épp nem volt lejtő, ellenben sötét meg de.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BobaHWSW
aktív tag
Elfujta a szel.
Masik... fotot inkabb nem adok. Cafatokban huzom le a borom. Egy foltban ugytunik nem jol kentem be magam naptejjel es csikokban jon le a felso reteg. 20 percet voltam direkt napon. Ez szinten ujzelandi specialitas. Erosebb az uv sugarzas mint a saharaban a szinte nem letezo ozonreteg miatt ujzeland felett.
-
Samott
addikt
Sajnalom. Egyebkent jo hogy szoba kerult a tema, mert szombaton en is raraktam a kocsit a toltore, es hat az egesz nap kellett neki hogy feltoltse magat. Tel, home office lassan egy eve, szoval a rovid utakon tobbet vett ki mint toltott maganak. Meg nem panaszkodott, de kellett neki a betáp.
-
-igu-
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
addikt
Rendeltem pár nyákot, ilyen breadboard jellegű cucc.
Legközelebb megpróbálok forrasztani olyan soros töltőtáblát, amin lehet választani a töltendő cellák számát. Még nem értem pontosan hogyan kell bekötni, de van tutoriál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest