Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
válasz zetor2000 #89297 üzenetére
Ja, a drautot be kell húzni. Elkezdem majd alulról a routertől, aztán a hálószobából haladni a dolgozósarok felé. Ha minden kötél szakad, akkor van egy tervem, hogy egy küszöbléc alatt átküldöm a folyosónál, aztán a lépcsőházban felkanyarodok vele. De legjobb lenne a falban menni.
Igazából meg lehet szokni a "sebességet", csak türelem kell. Sok türelem....
-
npera
addikt
-
zetor2000
őstag
Ilyenér' ütnék, ha gigabitet fizetnék elő...
A fenti mérési eredményem úgy jött, hogy még ment a hálón 2 telefon, valamit talán azok is csinálnak (na, nem mindig), meg van egy fixen bedrótozott NAS, ami elvben torrentezik, gyakorlatilag ahogy nézem, csak kicsit.
A wlan pöcköt cserélhetnéd újabbra, akkor lehet, hogy magasabb sebességet kapsz. Ha sikerül berántani a drótot, akkor meg tuti. Akkor lesz a felső szinten kánaán. Már ami a sávszélességet illeti.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
válasz zetor2000 #89289 üzenetére
Ez az új 1000/100 optikai net.
Egy ősrégi USB-be dugott wlan "pöcökkel" a ház térbeli átlójában ülve. Az emeleti dolgozó ficakban van a gépem egy sarokban, a mértani átló mindenen keresztben mutat a router felé.
Ha sikerül felhúzni a kábelt a telefonvezeték helyén, akkor lesz hirtelen itt is gigabit. Múltkor a router közeléből mérve asszem 700 körül volt wifin a sebesség, majd asszony laptopját kábellel is beledugom a routerbe, mert kíváncsi vagyok.
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #89264 üzenetére
Nem hagyott nyugodni, ezért kipróbáltam a Liftoff szimulátort. Elképesztően jó. Legdurvább beállításokat választotta magától és fantasztikusan folyékony a render. Full felbontáson 1440p-n megy és röccenés nélkül ment.
Jó, egy szénabálákkal díszített mezőn repültem és volt még kerítés és egy istálló, de eddig nagyon tetszik.
Megkeresem Joshua házát benne, elvileg azt is belemodellezték. A Velocidrone alatt állítólag a true lens opció fogja nagyon le a sebességet, nekem az be van választva, majd kipróbálom nélküle is.
Az a vicc, hogy egy már vásárláskor sem potensnek számító grafkártya van a gépben, egy Geforce 1050Ti. És csak 16 giga ram. Meg i5 proci. De nagyon kellemesen csalódtam.
-
Samott
addikt
-
npera
addikt
válasz blueboi69 #89284 üzenetére
The M42 mount was first developed by Carl Zeiss at their Jena plant in 1938 at the request of the KW camera company for their Praktica line, which had previously used M40 (40 mm by 1 mm DIN).
The BMW M42 is a DOHC four-cylinder petrol engine which was produced from 1989-1996.[1] It is BMW's first mass-production DOHC engine and was produced alongside the BMW M40 SOHC four-cylinder engine as the higher performance engine.
Viszont a BMW márka már létezett korábban, ez igaz.
-
zetor2000
őstag
válasz Bujdy81 #89286 üzenetére
Senki nem mondta, hogy lehetetlen, csak nem szívesen szopolunk már vele.
Amúgy ha sikerült, akkor gartulálok!
Azért ha gigabites a neted (vagy olyasmi), akkor verjed meg a szolgáltatód... Nekem lefelé gyorsabb, mint felfelé, de nem sokkal.
A NAS körüli dolog rendbejött?
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #89271 üzenetére
Hát, a ferde f.sz tudja.
Ha vállal valaki garanciát a benne lévő akkura, se biztos, hogy megérné megvenni - jelenleg.
Aztán lehet, félév-egyév múlva lesz valami rendelet, hogy behajtási díj, dugódíj, akármi, és már csak ilyenekkel (ez ugyan képen jól néz ki), meg ettől rosszabbakkal (de zöld rendszámos) mégis be lehet majd menni, új benzin / dízelessel meg nem. És egy csomó tesztből lejön, hogy a fogyasztása az első 100 km-re vetítve annyi, amennyi a katalógusadat, utána benyel mindent... Ezek a kis 3 hengeres Ford motorok, amennyire én tudom, nem nagy étkűek, de fene tudja, hogy a hibridség oltárán mi esett áldozatul. Szóval a féldeci/100km az tuti kamu...
De YT-n biztos van olyan, hogy mennek vele n x 100km-t, és akkor kiderül a valós életben mennyivel kell számolni.
Normál akkuból ~5-7 év az, ami után felénk cserés lett egy szünetmentesben, ami csepptöltötte, évenként 4x tesztelték 2-3 óra hosszan, hogy mit tud az akku. Az egy "gépteremben" volt, kábé ideális környezetben. Végig klíma... Ez meg 7 éve fene tudja, hogyan, de kaphatott hideget-meleget. Én nem tenném rá a nagyesküt, hogy ez még 1-3 évig menni fog. Ha a cél a tó körüli dodgem, akkor én inkább nagyobb pénzért egy ettől jóval újabbat, vagy pár elektromos rollert vennék.
Ez a verda most 7 éves, azaz kábé az akkupakk ott tart, hogy a reciklálás már jobban fizet, mint újat venni bele. Ha a kilométer számlálója valós, akkor is lassan ott lesz, hogy vezérléscsere, meg minden, ami olyankor kell... És akkor a sztereotípiák kimaradtak.
Én nem venném meg.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
addikt
Ez is egy lehetőség, ha kezdő quadot akar az ember. Maximális törésbiztonság a nagy erő mellé....
-
Bujdy81
aktív tag
Értem, hogy házilag nehéz UTP kábelt csinálni, főleg a legolcsóbb CAT5e-vel, meg krimpelő fogóval, de nekem ennyi sávszél elég lesz, szerintem türhető a kábel!
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #89280 üzenetére
Érdekes, hogy amikor megjelent az iPhone, és iOS lett a rendszer neve, nem perelgették szénné a Cisco-t (azok se az Apple-t), mert hogy azok már évek óta úgy hívták a rendszerüket, hogy ios. Most elneveznél valamit iOS nek, egyből belédállna egy jogászhadsereg, hogy ejnye-ejnye!...
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
blueboi69
senior tag
válasz eattila #89279 üzenetére
Ezt gyűlölöm a legjobban egyébként a fotós témában, mármint az m42-t.
Mert az e30-as bömbiben m42 volt a motorkód, amihez kellett sok tuningcucc meg leírás és gyakran belefutottam valami fotos cuccba. Mindig kellett a keresés elérakni, hogy bmw m42, különben félrement a gugi gyorsan.Másik az IOS. Mikor cisco-ra kerestem firmware-t, mindenáron valami almás szarokra volt találat.
-
eattila
őstag
Feladták az m42-nex adaptert. Álymszóikszályted!
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
blueboi69
senior tag
-
npera
addikt
Én Toyotát vennék hibridből. A Mondeo asszem meg is vásátolta a szabadalmak egy részét a Toyota HSD rendszeréből egy idő után. Még meg is mérték padon.
-
blueboi69
senior tag
Miért gyanús a km óra?
Alapvetően a használt elektromosra vonatkozott a kérdésem, nem konkrétan erre a típusra, de amúgy ez még úgy lehet, hogy egész jó lenne, ha már nincs smax-ból elektromos.A zöld rendszám nem annyira érdekes, eddig sem volt, nem használnám ki az előnyeit. Itt nálunk ingyen parkolhatok a legtöbb fizetős övezetben is és a fizetős strandon is, ahova járunk, szóval akkora nagy kár nem ér, ha nem zöld rendszámos.
-
Samott
addikt
Ki tudja meddig lesz zold rendszam rajta. A szarmazasat meg kell nezni mert egy idoben nem arultak europaban es azok mind amcsi szurkeimportosak.
Szerk: itt is gyanus a kilometerora.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
blueboi69
senior tag
Hibrid téma. Sosem gondoltam, hogy valaha ilyeneket fogok nézegetni,de úgy alapvetően ilyen autót meg szabad venni? Mármint nem lesz belőle egy pénztemető?
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/ford/c-max/ford_c-max_2_0_plug_in_hybrid_1_ev_garancia_akkumulatorra_is-16545810Nézegettem amúgy és még konektorból töltögetve is lehet, hogy tök olcsón el tudnánk járkálni itt a tav körül árammal.
-
blueboi69
senior tag
válasz qnadam #89260 üzenetére
cinewhoop-ot néztem ki én is, de nem azzal fogok kezdeni
Gondolom nem óccsó rá a 4K kameraEgyébként egyre jobban megy a szimulátor. Vannak dolgok amiket marhára nem tudok megcsinálni, de nagyon sokat fejlődött a repülésem. Elsősorban mobilon és tableten nyomom azt a két app-ot amit nova mondott.
Kezdem megszokni ezt a mode2-t, habár nem volt nekem természetes dolog. -
veterán
pár yt videó után kitaláltam, hogy nekem igazából egy cinewhoop kell. ahogy láttam, szükség esetén még egy sony rx0-t is elbír... aztán beláttam, hogy ahhoz repülni is kellene tudni. elengedtem
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz eattila #89253 üzenetére
Ez nekem nem lenne akadály. De ez agyrém, hogy múlt héten 23-án megdumáltam haverral, alacsony a Duna, meg lehetne csinálni pár dolgot. Kitaláltuk, hogy akkor 2 nap múlva összefutunk, nyomjuk. Errebaze:
Beírjuk naptárba a dátumot, aznap hajnalban már emelkedik is a vízszint. 1 méter meg már sok ahhoz, amit kiötleteltem.
-
eattila
őstag
Annó valami Poroszlói ökocentrumosnál volt követelmény, hogy a gépből ahogy kijön a jpg a gépből. Ki is x-eltem a fenébe Nem lövök jpg-t
-
npera
addikt
Nem tudom megjön-e még aliról a mikrokapcsolós rendelésem, lehet amikor áthajtottak a csomagon a targoncával a svédek, akkor beleragadt a mikrokapcsoló a targonca abroncsába és azóta nem találják. Aztán ott klikkel minden fordulatnál a kerékben...
-
Jahno
veterán
válasz eattila #89249 üzenetére
Ezévi kép csak a Médiamárktosnál baszta ki a biztosítékot. Senki nem olyat adott be, erre utólag módosították a feltételeket. Hjahh, bekaphassák.
Néha máshol sem értem, hogy egyáltalán miképpen tudta akkor helyben elkészíteni. Másik csoportban pld. kijött a feladat, erre pár órán belül bedobtak friss málna bokrot és gólyát zöld fák felett repülve még így múlt héten is. Azok kapásból kilógnak a sorból, hamar mondanám, hogy indokolja meg.
Hazai cuccok nagy része arról szól, hogy tarháljanak valami képet és használhassák, néha szembejön a legtöbbet meg sem tudnám csinálni, képem sincs, mások az elmúlt 20 év terméséből meg seperc alatt összekapják.
Legtöbbnél nagyon színvonalas és érdekes alkotások vannak (pld. most a Sonys verseny), ahhoz szintén nagyot kellene nőni. Szóval teljesen esélytelen. Másik kategória meg a szokásos kreténség, a műanyagtól fuldokló bármi, ami inkább riport/sajtó jó ég tudja milyen jellegű, utolsó Dodó madár kilövése, nyomornegyedek, gyerekek szándékos megnyomorítása csonkolása, meg ilyesmik. Aminek 99%-a képként értékelhetetlen, max. meghökkentően fura.
-
eattila
őstag
De a pályázatokkal ez a bajom. Tiszatavi is volt, erre azévi kép kellett. Az meg már nincs. A magyarországos pályázatra meg nem fogadte el, mert méreten aluli a kép. Közben meg nem is. Szóval hagyom a _cibe.
-
Jahno
veterán
válasz eattila #89247 üzenetére
Szerintem kipróbáltuk, jó volt, 5 évig gyűjtögetünk képeket és azokat sorban megfuttajuk, ahol csak lehet. Szerintem mindenki így csinálja, bár ez valahol nekem kicsit fura is, mikor valaki hetente megosztja ugyanazt, hogy jaaaaj még mindig tök jó és itt is elfogadták. Van ez így, én egyszer bemákoltam, más meg többször (:-
És valami stratégia kell, elismert de nevezési díjas olcsóra kell játszani, de csak akkor, ha nem túl nagy az érdeklődés. Pld. most két párhuzamosan futó, hasonló súlyozású kihívás van a héten, egyikre 600+ nevező, másikra 100 környéke. Teljesen mások az esélyek is.
Na, majd lesz valami.
-
eattila
őstag
Nézd, kicsit jobban kell figyelnem a komponálásra. Valamit valamiért. Meg kis pénz, kis foci
Pályázatra nem tudok mit mondani. Nekem is van Adélról ilyen képem. Bár nem színes. Csak nem küldtem be sehova
-
npera
addikt
Nem tudom hogyan jött fel a listába, de ez annyira jó, hogy már potyognak a könnyeim. Búkmárkoljátok....
-
Jahno
veterán
válasz eattila #89237 üzenetére
Lehet nekem is ezt kellene néznem. Havernak meg kicsit elment a kedve a pályázatoktól, én kaptam tök egyszerű töltelékképre is összevissza pontot, de persze ide is bekerült a klasszikus Yelena, amiről eddig nem hallottam csak itt mutattam, hogy a múltban ezeken is elvitt egy csomó díjat. Most is benyelte szinte az összes aranyat, szóval szerintem ez már egy szint felett tök gáz:
Kipróbáltuk és majd nyomjuk a gombot saját meg mások szórakoztatására.
-
blueboi69
senior tag
Nincs is még smax! Lehet nem is lesz amúgy, vagy csak soká. Most majd rendbehozzuk a bmw-t, aztán az marad még egy darabig. Asszonnyal átgondoltuk a dolgot. Mondjuk ő a dízelen volt kiakadva...
Szóval lehet még max 5évig meglesz a bmw, utána meg nézünk vmi hibrid jószágot.Egyébként tetszik az smax, főleg a lagújabb, forgalomban mindig rááll a szemem.
-
eattila
őstag
Itt még szakad, nagy pelyhekben. Estére remélem tudunk szánkózni picit.
Enyém lány meg hétvégén kolbászt töltött és fácánt kopasztott. Asszon városi, szóval a fácánon nál leoldott a biztosíték. Én meg büszke vagyok
-
blueboi69
senior tag
Hehe, ismerős dolog. Én is sokszor morgok meg elégedetlenkedek, mert nem olyan a ház, mint amilyennek szeretném (ez is egy hobby) De azért pont ezt beszéltük asszonnyal, hogy ha egyszer innen menni kell, akkor elég magasan lesz a mérce. Kb annyit változtatnék, hogy nagyobb garázs kéne, de ennyi. Imádunk itt lakni és bár nálunk zajosabb azért, de nincs akkora nagy forgalom és én is körbe tudok nézni a tájon. Annyira szeretem a környéket, hogy a háttérképem is az, amit kis túlzással az ablakból látok.
Első osztályú drónpálya. láv písz en divósün -
npera
addikt
Nancyból jön a Caddx Ant kamera, gondolom most teker a kamion felfelé...
-
npera
addikt
Itt esett 4-5 cm porhó, elképesztően hangulatos volt kerékpározni rajta. Kiscsaj ügyesen tekert, aztán most gondolom egész nap a hóban fognak pörögni. Délután még esik majd elvileg.
Tegnap feltöltöttem a rádiót és rákapcsoltam a TBS Agent X programra, az tudja frissíteni a modult is benne, meg a rádió firmware-t. A gimbalok nagyon szépen futnak, érezni vélem a csít, amiről a rivjúk beszélnek.
Most nincs egy röpképes kwadom sem, mert egyikben sincs vevő, az antenna pedig még nem érkezett meg. De a szimulátor jól fut vele.
-
Jahno
veterán
Csak én érzem úgy ilyen leírás alapján, hogy még a csoda saját szarjukat is bizonytalan működésűnek érzik?
Igazából órák óta szopolok vele, de mindjárt visszarakok egy régebbi Javat, mert a vége felé írják le, hogy az újabbal nem garantált a működés... Én meg felraktam az új kliens szoftver, nem működött valami Java hiba miatt, ezért frissítettem az egész kulafost.
El vagyok.
-
npera
addikt
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #89208 üzenetére
Én most jöttem vissza cipővásárlásból és grillezős helyen kajálásból. A lányom kinőtte az edzőcipőt, így kapott egy új focicipőt.
Asszony most mondta meg, hogy 5-re vihetem edzésre én, de előtte 4-re vigyem haza a vendég kiscsajt. Ittalvós buli volt. A legóépítést most hagytuk abba, aztán szövegszerkesztési segítség volt asszonynak.
Valami durva időjárási frontot érzek, kábé azonnal be tudnék aludni... Pedig akartam volna forrasztani, de szerintem előb aludnom kellene...
-
-NoVa-
addikt
Kipróbáltam, és csak a propellerméretet vettem visszább 4040-re, hogy ne tűnjön 6S rakétának. Egész kényelmesen lehet így géphassal konkrét ablakon bekopogni, és hasonló Mr. Steele trükköket, ráadásul repültem LOS is, és kb hihető. Ezzel már lehet értelmesebben játszani
-
-igu-
addikt
válasz BobaHWSW #89182 üzenetére
Kellemes helynek tűnik, valószínűleg sokunknak innen pont megfelelne.
Ma reggel, miután ellapátoltam az éjszaka leesett havat és behordtam a jövő heti tüzelőt a házba, megálltam kicsit odakint. Szomszédok még nem bújtak elő, a madarak viszont már igen. Tél kellős közepén állok az udvaron, hó mindenhoi, és csak madárcsicsergés hallatszik, semmi más. Szomszédban a harkály kopácsol, nálunk a cinkék kiabálnak a verebekkel, de semmi más zaj. Nem Málta.
Nem mondom, hogy ez a boldogság, inkább valami erőteljes megelégedettség.
Mostanra megejtettük a bevásárlás/tankolás kört, és amikor Amea végez a délutáni kávéval, kimegyünk a szomszédos erdőbe sétálni.
Szikrázik a hó a napfényben, -7 fok van, világbéke.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
eattila
őstag
Nekem a D7000 is 16 MPx. Ez a 12 még szokatlan, de csak mikor LR-ben belenagyítok. Kevesebbet ugrik Amúgy nekem kb mindegy.
Belenagyítva tud kásás lenni ja, de 4000-nél még nem vészes. A poén, hogy az a kitobi sem annyira foshalom, mint pl a nica kitek. Van jobb persze, de elmegy.
De fullfrém, és vááá.
D7000 meg meg van hirdetve. Hardveraprón is, meg facsén is.e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Jahno
veterán
válasz eattila #89200 üzenetére
"De rájöttem, hogy hé, ennek kevesebb fény is elég "
Ezt mondom, baszd fel a
kéke..ISOtBár egy csomó haver a végtelenségig belenagyít aztán sír, hogy jaaaaajezzajos. Másik most magyarázta, hogy ebben a vasban már kevés a megapixel. Mire kevés? Legalább el tudom tenni a RAW-t és feldolgozni. Nem is biztos, hogy kellene több bármiből. Főleg akik mostanában kezdték prémium cuccokkal és nem is nagyon értik mivel kezdhette az egyszerű polgár, vagy miről léptünk szintet és mi az a zaj.
-
zetor2000
őstag
válasz BobaHWSW #89184 üzenetére
"Soha se mondd, hogy vége, csak azt mondd, hogy (
ennyi) megérte..."
Ha az a "fura" lány van még, akit nemrég meséltél, hogy a fél család gangster, a másik fele másmiatt fura, akkor hajrá. Szerintem be fogsz válni, mint innen nézve rendes ember. (Van rendes, bejelentett állásod, keresel elég pénzet (?), van lakás-kocsi-motor-kisállat-hobbi) Onnan nézve tuti, hogy te vagy a "furcsa".Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest