- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #148198 üzenetére
Pinyóban vannak kaszások meg pár nagyobb darab "valami", azok el vannak a sarokban és legalább megzabálják az egyéb kósza dögöket. Azt nem tudom melyik típus küzdötte le a csótányokat az egyik sarokban, de lehet jobb is, mert szövetség ide vagy oda annak méretesnek kellett lennie.
Közben megtaláltam, ilyen volt ami szerintem egy Spielberg filmből mászott ki. Ez legalább valós robotpók, nem olyan gagyi, mint az anakondacápapredátor. Ennek szerintem a csákány + napalm is kevés:
-
eattila
őstag
-
eattila
őstag
válasz
Jahno #148192 üzenetére
Én a legtöbb rovarral nem vagyok jóban. Pláne ami nagyobb egy szúnyognál. Az megölmegesz. Volt akkora döglött keresztespók a járdán pár éve, hogy átlépni nem mertem. Szóval amíg el nem vitte valami madár, az ott volt eltemetve a betonon.
Egyszer egy csellőpók is megkergetett. Mert addig néztük, amíg ránk ijesztett. Helyből ugrottam át a bringát.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #148193 üzenetére
Az egyik DC++ hub operátora volt ilyen zakkant, hogy pókokat tenyésztett. Anno voltam nála, akkor épp 46 pók párja volt, általában eltérő fajok és persze nemek - azért volt pár. Voltak épp kicsik is, az akkorka volt per darab, mint egy hangya, és azt is evett, meg legyet, meg ami épp akadt. Volt egy terráriuma, tele tücskökkel, mert az volt az eleség a pókoknak, és drága volt venni
Egy pirosas izé volt a kezemen, valami tarantula féle, az a potrohát emelgette, ha simogattam. Meg volt erről egy kábé tenyérnyi vedlés is, az is érdekesen néz ki. Pont olyan, mint az igazi állat, csak nem mozdul.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #148185 üzenetére
Annyi előnye szokott lenni, hogy ezt nem bántom ok nélkül. Vagy az ugrópók, az édespofa, mosolyog,békésen les az összes szemével, néha UVabn világít, makrózható csodabogár.
Ez más. Ezekből van úgy, hogy kicsi méretben nem idegesít, nagyban meg szerintem 5 kilométerről is megöl a puszta jelenlétével:
Ezen meg már zakkant haverjaimmal vitatkoztam, mert azt mondják, hogy létezik belőle kis méretű is és nem veszélyes. Szerintem előbb megöl, aztán kel ki a tojásból és nem létezik belőle kicsi. Van egy durvább változata, annak elfelejtettem a nevét, az meg olyan, mint valami scifiből előmászott robotpók ergó a legveszélyesebbnél is veszélyesebb.
Megpróbálom azt a randát előszedni, valami pókrezervátumban találták. Ott legalább el vannak, én nem megy oda, az nem jön ki. Különben napalmrezervátummá változna
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #148186 üzenetére
Ezzel én sem vagyok olyan jóban, nem merem megfogni. Akad 1-2 nagyobb cucc, amivel nem bírok, pld, pókok egy bizonyos méret/szín felett, de átlag svábbogártól vagy lótetűtől is irtózom. Tücsköt simán megfogom. Lehet azért, mert a tücsök az jó fej
Szarvasbogárral, egyéb hasonló bigyóval sincs bajom.
-
zetor2000
őstag
#dlágaszágaink:
1db üllőhely... -
WiZARD
addikt
A róka kölyök azóta is itt alszik esténként a teraszon a kanapén.
-
hobizoli
nagyúr
-
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #148167 üzenetére
Sajnos eszköz hiányában erre nem tudok érdemben válaszolni.
Ha lenne egy Mac idehaza, meg valami másik gép, meg idő letesztelni, akkor lehet, többet tudnék erről.Igazából Mac Minik vannak idehaza (2db), de hibásan (ismeretlen állapot) és hiányosan vettem (nincs táp / tápkábel), hogy majd építek bele valamit, de erre idő és energia hiányában nem került eddig sor.
-
-igu-
veterán
válasz
zetor2000 #148160 üzenetére
Nem volt nyoma annak se, hogy lehetett volna beallitani a jelszot. Masreszt user-t nem kert ezen az oldalon, csak pass-t.
Jahno-nak igaza van, kar ezen nyigni mostmar, csak azert dobtam fel, mert szoba kerult a tema. Akkor azert elegge bele tudtam volna b.szkodni a billentyuzetet a monitorba… -
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #148160 üzenetére
"a net rejtett bugyraiban van infó erről, egy letörölt reddit topik talán...
"
Hát ez aztán baromi nagy trükk, hogy a NASon van júzer jelszó és azt igazából a hálózat bármelyik gépén beírhatod, meghajtónál ott a piapa, hogy jegyezze meg a hitelesítő adatokat vagy "bejelentkezés más hitelesítő adatokkal".
Vagy itt fel lehet venni:
Aztán néha egy betűjel adását is olyan cikornyásan csinálják, hogy nem is értem. Én jobb gomb, felcsatolás, kijelölöm a betűt, kész. Más meg végigvezet, hogy hálózati hely hozzáadása vagy mi, teljesen feleslegesen.... -
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #148159 üzenetére
Csak tipp, de már úgyis mindegy...
Windowson - a távolin - valami felhasználó, aminek kellett volna jelszónak lennie. Ha nem volt, akkor be kellett volna állítani valamit, meg azt, hogy bejelentkezéskor ne kérje a jelszót ettől az usertől, de ez hálózati környezetben visszaélésre adhat okot - persze családi környezetben a filmmegosztós user pont nem annyira jelent gondot.
Erre mostanában ~3-4 éve súgtak infót a kollegák, hogy nem a helyi gép parasztjával kell mountolni a túloldali gép megosztásait, hanem amazéval. Oda kell jelszó, ha nincs, az baj, mert anélkül jön a hiba. Szóval az "A" gépről a "B" gépen lévő tartalmat általában úgy lehet böngészni, hogy az "A" gépről a "B" gépen tárolt / létrehozott usert adom meg, meg annak a jelszavát.
Ha az adott user van mindkét gépen, akkor is a "B"-n lévőt kell, mert annak a jogosultságai vannak a "B"-n beállítva. És igen, ott kell jelszó neki. Van olyan opció, hogyha a "B" gépet akarja használni az user, akkor a nevét beírva nem kell jelszót megadni, de ezt egyszer be kell állítani (akkor meg kell adni a jelszót).Erre nem szokott súgni senki, se a Windows, se más, talán a net rejtett bugyraiban van infó erről, egy letörölt reddit topik talán...
-
eattila
őstag
válasz
-NoVa- #148139 üzenetére
Olyan régen nem használom
Win mellett nyomogatom, szóval nekem ez a fájdalmam. A wines F2-se volt meg mondjuk, mert win alatt meg kb 0. perctől Total(windows) commander-t hazsnáltam ilyenre. De Mac alatt nincs...
Tudom, van olyasmi, ami majdnem az, fel is raktam, de mégse olyan. -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #148148 üzenetére
"máig van ezzel nyűgöm a NAS-okkal, azért kell jelszavas usereket csináljak hozzájuk, hogy Windowsról is elérjem rendesen"
Van azon vendég is, csak az a hülye security, meg az újabb frissítés ne lenne. Nekem meg kb. nem nagyon van olyan NASom, amin van júzer, mert 1-2 személyes otthoni háztartásban van, droidos szarról is el kell érni vagy garázscég.
-
tényleg, ha már így szóba került: mivel lehet közvetlenül elérni egy 10 km-re lévő gép fájljait macen, ha nem azon a gépen keresztül szeretnék internetezni? és az se baj, ha nem 5 megabittel szüttyög.
ezeket a dolgokat az ftp pont kiválóan tudta... -
-NoVa-
veterán
válasz
-igu- #148147 üzenetére
Milyen 20+, máig van ezzel nyűgöm a NAS-okkal, azért kell jelszavas usereket csináljak hozzájuk, hogy Windowsról is elérjem rendesen. A Mac meg simán rámegy Guestként, csak mindig ki kell választani. Vagy, most már, megjegyeztetem vele azt a
*********jelszót. Ezek miért nem okoznak gondot egy tamagocsin futó KODI kliensnek, aminél a produktivitás helyett csak annyi az elvárás, hogy valahogy működjön, és azt teljesíti ingyen? -
-igu-
veterán
válasz
Jahno #148143 üzenetére
20+ eves tortenet, valami windows, valami halozati hely, csatlakozaskor jelszot ker, blokk. Nem letezett jelszo. Eleg idegesito volt a szituacio, es talan vagy 2x meg is ismetlodott ugyanilyen kimenettel kesobb is. Nulla informacio, nulla help, hogy mit akar, csak a jelszobekero ablak, meg a hibauzenet, barmivel probalkoztam.
Nem mukodott se az “a csaszarert mindhalalig!”, se a “rozsabimbo”.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #148141 üzenetére
Win akkor is hajlamos jelszót kérni, ha nincs jogosultsága, attól függ milyen az a "hálózati hely". Gondolom ez már nem MARS, szóval azt kellene tudni, aztán azt a júzer beadni akár jelszó nélkül is és persze a házirend legyen rendben, hogy jelszó nélküli hozzáférést enged a kliens ésvagy a host is. Szóval milyen megosztás, mi a jogosultság, ott mi a júzer, annak milyen joga van, Winen biztos ugyanaz a júzer?
-
válasz
-NoVa- #148132 üzenetére
lehet, hogy már nem is vállalhatatlanul lassú? a könyvtárlistázás afp-vel se gyors a nasról, de smb-vel még sokkal lassabb, mint windowsról
ráadásul régen szokásom volt ftp-t felmountolni meghajtóként, így kiválóan lehetett pl filmet nézni... windowsról. mac is tud ilyen mountolós játékot, csak épp semmire nem jó, mert először letölti a komplett fájlt, és utána hajlandó foglalkozni vele.
-
-igu-
veterán
válasz
Jahno #148140 üzenetére
Valoban bonyodalomnak lehet nevezni, ha ennek okan nem ferek hozza a halozati helyhez.
Te tudod, hogy milyen jelszot kert a win egy olyan halozati helyhez, amihez nem tartozott jelszo? Annyira nem, hogy lehetoseget se talaltam jelszot beallitani, amit megadtam volna kesobb a hozzafereshez. -
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #148137 üzenetére
Na!
Azt már a 90-es években megszokta az ember fia, hogy cmd-lefelenyíl, meg felfelenyíl, és azt is megszokta, hogy drag and drop esetén nem ejti el azt a filet véletlenül valami random folder felett áthúzva az egyetlen egybegombos egérrel, mert akkor azt nem fogja sem kijelölni, sem megnyitni a fában, hiszen felelős mac user nem ejt el dolgokat véletlenül, hanem oda akarta dobni, és nem akarta, hogy annak bármi vizuális nyoma legyen. Igazából vagyok annyira Amsterdam szindrómában (akik még a Stockholm szindrómához is túl hülyék), hogy jobban zavarjon a Windowsos F2-es átnevezés meg backspaces visszanavigálás.
De én vegyesen élek régesrég, előbb láttam Power Mac G1-en a Netscape Navigatort, mint Windows 95-ön, aztán G2-G3-G4 munkaeszköz volt, a G5 csak hordozhatóban futott át a kezem alatt már elavulva, az Inteles váltásba meg bele is ugrottam saját otthoni vasnak az unibody MacBook Pro-val. A másik végén is akad már elavult i5 Mini-m, M1-ből csak céges MBP.
Ami eddig egy koherens, jól megbízható dolga volt az összesnek, az most borulni látszik, mind, következetesen és megbízhatóan fos volt ha smb megosztást kellett túrni. Mind, egytől egyig. Most egy korszakot rúgtak fel ezzel.
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #148135 üzenetére
Hát sajnálhatod is, ekkora extázist max gyerekszületéskor él meg az ember, meg lottóötösnél. Ezek után megfrissítem az OCLP-s régi i5 Minimet is, legalább 10 éve nem volt más használható, fontos fejlesztés macOS-en. De megkockáztatok 15-öt is, persze a motorház alatt a security réteg az amúgy állatjó, tisztelem, becsülöm, de a productivity fele az stagnál. Nem baj, ha amúgy jó, de az efféle bosszantó szarságok a minennapokban felborítják a "just works" rózsaszín ködöt kicsit.
-
-NoVa-
veterán
ÚÚÚúúúú, túlvilágian csodás Apple élményem volt. Kijött a friss macOS Sequoia, és mostantól ha bepipálom smb network drive mountolásnál, hogy jegyezze meg a jelszót, megyjegyzi! Fenomenális! Eddig vagy 3 főverzió visszamenőleg azt tudta, hogy pipától függetlenül leszarta azt a checkboxot, de most, a világ legfontosabb productivity előrelépése, erre kellett volna az egész keynoteot fókuszálni, semmi más nem ilyen fontos fejlesztés. Ó, te csodás platform
-
zetor2000
őstag
#rumnapló
Teljesen vállalható anyag. Nagyon finom rum íz, ez az, amit annak neveznek. Határozott, karakteres, mély, van illata is, meg utóíze is, mindegyik kellemes. Az íze amolyan telt, gyümölcsös-mazsolás, de nem édes, mint a kedvenceim, hanem.
Ezzel az a baj, hogy elkezdi inni az ember, és meginná az egészet. Igazából nem tudom, hogy jó e (de, az...), de az íze nekem tetszik, és kellemes szájízt hagy maga után. Nem mondom, hogy életem legjobb rumja, de nagyon nem rossz.
Árban se veszélyesen drága, és pár drágábbat leköröz. Ez a sor közepe körül van, alulról asszem, van felette még pár, de ez is egész jó anyag, ahogy Bödőcs mondaná: "nincsen ennek semmi baja".Ez természetesen önmagában vagy jégen, koktélban, kólával vagy nélküle, sütibe (azért ahhoz van olcsóbb, de ha nincs más) is megállja a helyét! Ha szembejönne, ne hagyjátok ki!
-
Jahno
veterán
Ejj ma végre mentem elektromos busszal. Érdekes állat, hozza a szokásos gyorsulást meg fékezést, el is taknyoltam rajta rendesen. Utána csak a cuccom borult szét, mert egyszerre kapaszkodni és gombot nyomni nehéz. Valami érdekes kompresszor vagy valami motoros cucc búgott benne rendesen, de legalább nem a klasszikus szétrohadt dízel. Kevesebb az ülőhely és kisebb a hely, de sűrűn jár és úgy látszik nem volt csúcsidő sem. A futómű/lengéscsillapító már kezd legatyásodni, annak nem sok hiányzik, hogy kopogjon, mint az állat.
Pénteken meg mondja az egyik utas, hogy álljak be ilyen nagy pakkal oda a sarokba, mert úgy jobb lesz. Én meg pislogtam, mint valami marslakóra, hogy valakibe évente egyszer értelem szorul, mert általában kiharcolni sem mindig lehet, szóval gyorsan bekockáztam mindent és nem voltam akadék, egyéb esetben pont elfoglalok az ajtó előtt 4 irányt és nem szokták érteni meg én sem mindig tudom megtippelni mikor merre érdemes húzódni, oszt megy csak a morgás megy (általában ugye a babakocsis/mozgáskorlátozottas hely a jó meg villamosokon a forgózsámolynál a beugró, esetleg kerék feletti ablakok széle ott kevésbé taposnak el). Utána meg én morgok, megálltam Erzsébet hídnál egy sarokban és 10ől 8 gyalog csak úgy simán nekem jött. Lehet időnként láthatatlanná válok, vagy csak a táskám, de nem is értem, akadt amelyik teljesen felháborodott, hogy mit ácsorgok én ott az útjában a járda szélén
-
eattila
őstag
válasz
Sipi- #148126 üzenetére
Osszesen 1.5 orat. Feltavnal megalltunk tobb idore, mert nezelodtunk, vizet vettunk, stb. Meg volt megallo kavezni is. Meg kajalni is. 4:22 volt a tekeres, es 5:51 volt a brutto. De en mar elinditottam otthon, es a haverra vartam vagy 15 percet a hazuk elott.
Igy soknak tunik, de kozben nem tunt annak -
Jahno
veterán
Fusi meló is kész holnapra. Miképpen is van a szabály, 6 után ne együnk? Az jó, addig még van 3 órám. Kajás vagyok :-D
-
Jahno
veterán
Én délben keltem, idehaza pakoltam. Még kell legalább 10 ilyen hétvége és normalizálódnak idehaza az állapotok, de ezt lehet erősen ősztélre kellene még tenni, míg csavarogni meg egyebet is lehet.
Naptáram is egyeztettem, pont nem jutok el Hortobágyra a behajtásra:
-
eattila
őstag
válasz
npera #148114 üzenetére
Hat, a hatsom az nagyon fajt mar 75k felett. 70-ig sima liba volt. A jobb terdemet nem ertem, bringan nem szokott (meg kenyelmes zonaban is fajt kicsit). De tegnap a jobb bolamat reccsontettem meg, az lehet az ok. Meg a bal talpam fajt meg neha egy helyen.
3 hete nem tekertem, szoval eleg felkeszuletlenul estem neki.
Funfact, a masik bringa is az enyem volt valmikor -
npera
addikt
Vasalódeszka lábait összefogó pálca hegesztése elengedett. Gondoltam megforrasztom. Megforrasztottam. A biztonság kedvéért lehúzattam 2 db pántolóval is. Aztán kivasaltam 5 inget jövő hétre. Nem esett szét a cucc. Ezek szerint fogja.
Kérem kapcsolja ki....
-
npera
addikt
válasz
eattila #148113 üzenetére
Ez rendes kör lett akkor. A térd az nálam izgalmas, mert egyszer megreccsentettem szánkóval és azóta ijedős vagyok a térdfájástól.
Egy ilyen túra után elég sok benyomást kap az ember arról, hogy a bringa tényleg kényelmes-e vagy csak rövidebb távokra működik a geometria.
Nekem egy idő után jól esik "kiülni" oldalra, amikor a combomon "ülök" és inkább lógok oldalt. Beklipszelve, tehát leesni nem tudok. Olyankor van véráram a pucámban.... Leginkább meredek lejtőn érdemes így pihenni, akkor addig felfrissül a jó öreg ezredes és utána újra könnyebb tekerni.
-
eattila
őstag
Megvolt a nagy bringatura. Karcag-Szeghalom-Karcag. 95km lett. Nem lett meg a 100, mert mar erosen szenvedtem, es Karcag alatt nagypapam utolert (hozott hazi ferdinandot, mert mikor megalltam ott meg nem volt kesz) es nem elozott meg, jott mogottunk support kocsikent
De legalabb ettem ferdinandot
Haldoklas kozben. Mert a terdem is elkezdett fajni 75 km-nel kb. Meg a combjaim is. Meg a hatsom is, de nagyon.
Szoval most haldoklas van.
-
Jahno
veterán
Összerakta a RAID5öt, de ez is biztos azért van, mert ma nem mentem templomba:
-
Jahno
veterán
Erre a hétre is jutott némi nyugodjék békében:
Aki már 25 éve orrba vert azért, ha admin1234 volt a jelszavad [link]
Aki meg annyira underground művész volt, hogy szerintem saját magát sem értette, de zene, fotó mindenféle mozgatta, fellépésnél sem nagyon jutott Sziget nagyszínpad, nevét sem ismerjük de nem is érdekelte. Ha poén volt akkor poén, 2 DJvel összerak egy műsort akár az üres teremnek és ebből semmi nem marad meg az utókornak. [link] Néha cigiszünetben dumálok ilyen fura fazonokkal, aztán meg eltűnnek...
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #148106 üzenetére
Ez viszont ja, mikor a késésről az infót is késve írják ki:
Falun most ismerős mondott csúnyákat, mert mire hasonlót kiokoskodott, hogy pótlóbusz jön, az meg 10+ perc séta az állomástól, mert nem jön le a főútról, aztán mire odament arra nem jött pótlóbusz sem, mert másik vonat utolérte és mehetett vissza.... Időnként nem túl gyakorlatiasak. -
Sipi-
őstag
Tegnap voot céges csapatépítés. Mivel Sástón volt, ezért ma fel kellett mennem a Kékesre. Egyedül mentem, mert a család otthon volt, kollégák közül meg nem jött senki. De legalább kiderült, hogy milyen gyorsan tudom egyedül megcsinálni a szokásos útvonalat (kb. 3/4-ed órával gyorsabban nettóban, mint a családdal együtt).
Egyszer láttam egy disznót. Úgy nézett ki, mint egy házi sertés kb. 30-40.kilósan, de foltos volt kissé. De nem fekete színű volt, szóval nem tudom mi lehetett. Egy házi meg mit keresne az erdőben
Fel is vettem videóra -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #148103 üzenetére
Parlamentnek tegnap nekimentünk volna, de pont lekapcsolták a világítást. Legalább elértük az utolsó HÉVet. Haversrác hozta a gyereket, elég jól nekirontott a fotózásnak, érti is, nem ijedős, szóval nem kell gondolkozni, hogy hova tegyék a felesleges pénzüket :-D Körbesétáltunk rendesen.
És ne már ne csapassunk Aliexpresses csoda szűrőkkel: -
-szabi-
addikt
válasz
eattila #147716 üzenetére
Néztem időjárás előrejelzést, többnyire felhős.
Mi lett belőle!? Nagyrészt napsütés és persze megint kinél nem volt sapka és pirult be a feje!?
Viszont okulva a múltkori esetből nem is próbálkoztam kilimanjaro cipőmmel.
Mentem a futócipőmben.
Így most semmi seb a talpamon, de a futócipő sem arra van, hogy 14 órát viseljem és sokat sétáljak.
Vagy egyszerűen öreg vagyok és azért fáj a lábam. -
-NoVa-
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #148099 üzenetére
MÁVot nem mindig értem mi tartja össze, megbízhatatlan foshalom továbbra is.
Ráadásul ebben a dologban még nem sok extra volt, pótlóbusz sem vot, így nem késett vagy indult visszafelé. Nem régen emlegettük itt az esztergomi vonalat, másnapra az is megdöglött meg persze belefutottam a politikai megfejtésébe, nyomja a fizetett banda, hogy inkább a késés, fagyoskodás és komfort nélküli dolgok, de legalább biztonságban odaérünk, nem úgy, mint Brüsszelben. És ezek meg ott tapsikolnak alatta, én meg hányok, mert minden nap 10x27szer ki kell jönni valaminek, hogy ennek is örülni kell és ez nem szar, mellé meg aztán még hazudnak is, de az már mindegy.
Ezt azért tájékoztató jelleggel odaraktam, de persze senkit nem érdekel, meg már minek, lement a napi rutin, holnap jön a következő hülyeség:
És itt tartunk, hogy jobban szétnéznek csak a HÉV egyik vonalán és bezsákolnak 36 körözött személyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest