- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
Drágaszágok:
Akad mindenféle, békalencseszigetekkel kísérletezgetek, meg hasonlók, csak nem dokumentálom eléggé a projectet.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #147294 üzenetére
Innen is. Amúgy mindig zárta, ráadásul elég komoly kompútert hagyott rajta. Állomásról itt is, mert svédasztal és tudják, hogy minimál a lebukás veszélye, egész nap ott van, lehet válogatni és lakatot vágni. Múlt héten megtapasztaltuk az is, hogy milyen mikor elvághatatlan lakattal kötik ki a bicajt.
-
-NoVa-
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #147287 üzenetére
Ja, egy banyatankot már szereztem
Pont praktikus volt így városba de már pont kicsi is. Kell egy nagyobb. Jó cucc. Egy rendezvényes sporttáskát lenulláztam, azt jövő héten nyugdíjazom. Tetején fáradt meg az anyag és hosszában elreped.
Ezek mellé egy fotós táska kuka és néhány hátizsák, amik évek alatt felgyűltek. Nagy hátizsák ellenben bevált, csak kicsi luk amin be lehet pakolódni és általában nekem nem könnyű cuccal lenne tele, így hiába nagy. Ritkán kell, de jó.
Volt egy ilyenem is, lehet elsiratom, mert pillanat alatt kikopott az alja. Gondolnád, hogy ha fogantyús, gurulós bőrönd, akkor nem arra van kitalálva, hogy húzzad?
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #147288 üzenetére
Én sem sokat ülök vonaton, de ez falun belüli utazásra éppen jó ötletnek tűnt. Majd még lehet időn próbálkozom hasonlóval. Másik haverom azt mondta tavaszig nem jön Pestre, hátha addig helyreáll a rend. Most még gondolkozom, hogy ki mennyi sörrel fog jönni a másiknak.
-
Jahno
veterán
-
eattila
őstag
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #147285 üzenetére
Én is leadtam a kocsit, meglátjuk mennyire lesz kerek de most inkább a rendelkezésre állás is kellene, meg nyaralni is mennénk végre azt is behúztam a javítandók listájára, amit később is meg lehetett volna oldani. Ha már szopunk szopjunk rendesen és legyen drága
Ha péntekre nem lesz, akkor elég nagyot oboázok az esti meló miatt. Tudom, járjak bicajjal, de most meglepő módon lenne nálam némi cucc is. Ahogy szokott :-D Pedig 1 órán belül gyalog is hazaérnék, akkor lehet sörözni.
Kelenföld jól nézett ki, aluljáróban tömeg, mint valami hordák állunk egymással szembe, ki álmos zombiként, ki elmélázva, ki szigorú tekintettel szugerálva az ellenfelet direktben vagy üvegfal mögül. Tiszta Wall of Death. Mindjárt megszólal valami klasszikus Exodus vagy nem is tudom, aztán ennyi civil közt az nem egészséges de legalább elkezdődik a hétfő reggel
Végük csak a járatokat mondták be, mikor merre mennek. Ha kiírtak valamit egy vágányhoz akkor tömeg hirtelen csökkent, rohanás fel, aztán folyamatosan töltődött felfelé. Ha időpontot módosítottak, akkor kicsit morogtak. Vagy egyre jobban, vagy már teljesen lemondtak mindenről is. Nekem mondjuk sűrűn jöttek a vonatok, gondolom most Keletis balhé miatt maradék két állomás jobban elesett de azért beértem, nem kellett hozzá 1.5 óra. Legközelebb kipróbálok valami másik útvonalat, kellenek az új kalandok. Esetleg csak beülök egy jégerkávé kombóra a Baklárma büfébe és hazamegyek extra hétfői szünnapot tartva. Abban sem vagyok biztos, hogy sima bérletem most érvényes ilyesmikre, de majd megmondom a kalauznak, hogy én itt sem vagyok mert hivatalosan ebben az időben a kettővel ezelőtti vonattal rég beértem a faluba
Dob meg tank ennyiért nem tűnik soknak, dobot nálam asszem egyszer cseréltek, meg egyszer kompletten, és szakadt ki az első flexi cső amit Ücsüküé javaslatára a KiwiAutonettNemtudomhol occsón meggányoltak. Most az elvileg rendben van, csak sok más nem :-D
Este közösen kinézünk a reptérre, de már bonyolódik a téma, mert haversrác csajának törölték a járatát amivel reggel jött volna dolgozni, szóval haver kocsival gyorsan behozta a faluba így később kezdett el melózni és ki tudja meddig tart a nap, havercsaj meg helyettesít is és két ember melóját csinálja, ott sem tudjuk meddig tart a nap így majd a környékbeli kávézóban benyelek egy hotdogot, aztán megvárom, hogy ki mikor szabadul el és hogyan tud összeszedni akivel kijutok a reptérre. Eddig három ismerősnek is útbaestem volna, harmadik szerint esni fog és nem jön pedig Neki is kinéztem egy köztes autópálya lehajtót hazafelé, ahonnan már sárga busszal előbb-utóbb hazatalálok.
Jó lesz ez
-
eattila
őstag
Na a gép szervizben. Majd megyek ki videózni a processzt. Üzemanyag tartály meg hátsó dob csere. + munkadíj. De nem tippeltetek senkivel
kb 70k.
-
npera
addikt
PS3 már-már eljutott az első vevőkhöz, de a szoftver alacsony érettsége miatt most bedobták a törölközőt és mégsem tud elindulni a tömeggyártás.
A konkrét okot nem írják, de elég sok dolog ugye közös az EX90-el, ami szintén késik.
-
npera
addikt
Ide kell a jó kismegszakító, nem?
-
npera
addikt
Nova, és kvaliti kontentet kedvelő fórumtársak. Animation vs Geometry.
-
-
eattila
őstag
Voltam cimboránál, alánéztüjk a corollának, mert ércesebb lett a hangja. A dob belülről el van rohadva. Majd cserés lesz, hamarosan. Nagyobb baj, hogy a tank is lyukas...
-
válasz
zetor2000 #147269 üzenetére
az a pözsó biztos jó, eltekintve attól az apróságtól, hogy nem eladó, de ha mégis, akkor meg 2-3x annyiért, mint a költségvetés a vásárlásra
a subaru biztos jó, de szerintem az se egymilla, viszont a haladás milyenségéért cserébe iszákosa jazz is jó meg a yaris is, csak a sok tc cikk csúnyán felárazta.
-
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #147268 üzenetére
Szia uram!
Jó Subaru nem érdekel?
(Asszem van errefelé egy eladó).A Passat meg a Lancsa Y nagyon nem egy osztály...
Dóri pezsottja nem jó oda, ahova ez lenne?A Jazz esetleg a Honda City kábé jó lehet, a Becsületesnepper is ezeket preferálja. Általában ha nem egy lelakott kotla, akkor működni fognak. Yaris van/volt családban több, de ezek újan lettek megvéve, és a közeli márkaszervízbe lett hordva. Nagy baj amúgy nem volt velük, kötelezőkön kívül az egyikről azt tudom, hogy elemcserét csináltak rajta, mert valaki nekiment. Egy másikon meg egy műanyagos hőlégfúvóval helyrehozta a ptoblémát - valami kis nyomódás, de még csak a festék se pattant le.
-
npera
addikt
válasz
qnadam #147261 üzenetére
Egy jó Croma igen kellemes Népítéletet tesz lehetővé.
A kuplungbovden a FIAT szerviz udvarán szakadt el, tudta hol kell megállni. A munkafelvevő fiú kérdezte hol áll az autó, mondtam: a kuka mellett. Kedvesen megjegyezte, hogy egy kicsit arrébb kellene menni, nehogy a kocsit vigyék el a kuka helyett.
Pacsirta külön kérésére (meg azért mert elfelejtettem) bele kell írnom a kuplungcserét is. Elég férfiasan kellett nyomni a kuplungot, egy dunaújvárosi túra alatt a bal lában már-már schwarzeneggeri szintet ért el. Anyám embere nem is tudta vezetni (persze, neki Grande Puntoja van, ahhoz szokott), ellentétben Ákossal és a lentebb említett tolatásos manőverével. Lényeg, hogy az új csapágy, szerkezet és tárcsa után egész emészthetőre sikerült redukálni a kinyomáshoz szükséges erőhatást.
-
npera
addikt
Tegnap majdnem lett egy lowsider perec. Haladtam hazafelé ömlő esőben. Megelőztem 2 lassúbb bringást, aztán jött egy körforgalom (ahol asszonyt elütötték), ahol egy enyha balossal esik be a körforgó előtti átjáróba az ember, majd rögtön utána derékszög balra. Az enyhe balosba tempóval döntöttem be, de ráfutottam egy fehér csíkra az első abronccsal. Az megcsúszott, és elkezdett kimenni alólam az első kerék. Ahogy változott a szög, úgy kezdtem el ráhúzni még több kormányszöget, de aztán amikor elhagyta a csíkot az abroncs, akkor pár mini ugrás után újra tapadt. Ekkorra persze már túl meredek volt a kormányszög, így a bringa beriszált picit, de addigra pont benne is voltam az átjáróban, ahol el lehetett kezdeni átdönteni jobbra, hogy be tudjam venni a derékszögű jobbkanyart. Itt elmorzsoltam egy "fakkmííííííí...." monológot, aztán haladtam tovább római arcéllel.....
-
válasz
zetor2000 #147235 üzenetére
nagyjából odáig jutott a történet, hogy az olasz vonalon a grande punto, punto evo, idea, linea, lancia musa is játszik, de ha három ajtó elég lenne, még a lancia ypsilon meg az alfa mito is szóba kerülhetne, mert igen közeli rokonai egymásnak. de felmerült már a fiat croma is, csak abból nagyon az alja van ennyiért.
de szerintem a legracionálisabb akkor is egy mitsu colt lenne. vagy egy smart forfour, de az a leendő gazdinak nem tetszik.
képben van még a pözsó 207 és 307, meg ezeknek a citroen párjaik is. és akkor micrát, yarist meg jazzt még nem is nagyon néztünk... meg németeket se. valaki javasolt neki 1.6 benzines passatot, de valahogy nem bízok a dologban. -
balfek
tag
válasz
Grillo #147253 üzenetére
köszi a tippet, mert valszeg Alza lesz - s legalább megtudtam, hogy van boltjuk... s nemcsak webshop
kb 1 órája nekiálltam kibontani a pár napja vett alaplapot, ma vettem ramokat meg a 4napos cpu-t... s ekkor megállt bennem az ütőazóta keresgélek boltokat..
(megj. Alza eszembe se jutott volna, mert amúgy idegesítenek már reklámjaik)
-
balfek
tag
Sziasztok
hétvégén hol lehet venni Budapesten CPU hűtőpasztát???vettem alkatrészeket, total új gép.. csak épp azt k.. pasztát felejtettem el
-
Bujdy81
aktív tag
#visszahívás
Jött egy email a Teslától, hogy tömeges visszahívásban érintett az autónk:
"Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Tesla saját kezdeményezéseként visszahívást hirdetett bizonyos 2021–2024-es modellévű Model 3 járművekre, valamint minden 2021–2024-es modellévű Model S és Model X, illetve 2020–2024-es modellévű Model Y járműre annak az állapotnak a javítása érdekében, amely bizonyos helyzetekben megakadályozza a vezető értesítését az első csomagtartófedél nyitott állapotáról. Nyilvántartásunk szerint Ön a tulajdonosa egy járműnek, amelyet az intézkedés érint. Az érintett járművek esetében előfordulhat, hogy a reteszelő szerelvény nem észleli a nyitott állapotot, így a vezető nem kap értesítést az első csomagtartófedél nyitott állapotáról, amikor menetfokozatba kapcsolja a járművet.
Ha a vezető tudtán kívül nyitott első csomagtartófedelű járművet vezet, a csomagtartófedél teljesen kinyílhat, és zavarhatja a kilátásban, ezzel növelve az ütközés kockázatát. Nincs tudomásunk ebből a problémából eredő balesetről vagy sérülésről.
2024. június 18-tól az ügyfelek számára díjmentesen vezeték nélküli szoftveres javítást küldtünk az érintett járművekre a vezérlőprogram 2024.20.3-as kiadásával, amely észleli a nyitott első csomagtartófedelet, és értesítést küld az ügyfélnek készült felhasználói felületen az első csomagtartófedél nyitott állapotáról.
Nincs további teendője azon tulajdonosoknak, akik járműve a szükséges vagy annál újabb szoftverkiadással rendelkezik.
A jármű szoftverének verzióját az érintőképernyőn a „Kezelőelemek" > „Szoftver" elemre koppintva, vagy a Tesla mobilalkalmazásban, a járműve kezdőképernyőjének alján ellenőrizheti.
A szükséges szoftver telepítésekor tapasztalt probléma esetén tanulmányozza a Szoftverfrissítések támogatási oldalát. Ha a probléma nem szűnik meg, foglaljon szervizidőpontot.
Köszönjük!
Az Ön Tesla-csapata" -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #147244 üzenetére
Játékot nem tudom, csináljuk ezt a Tetris sorozatot, ott azért most megnéztem én is az egyik döntőt, hogy mit lehet logisztikázni és honnan lehet visszahozni a tornyot szerencsével és ügyességgel: [link]
Ennél ugye az a trükk, hogy sosem tudom a pontos szabályt, de ha 2+ sor dolgozol el, akkor az ellenfélnek annyival nől a tornya.
Meglátjuk mi lesz, akadt aki Salgótarjánból jötte el így délutánra, de egyre furább a társaság, lejátsszak a meccset és rohannak a fenébe.
Szóval érdeklődés van rá 30-50 vendéget össze lehet szedni rá. Én a logisztikát csináltam 1+ évig, most egyre jobban kihúzom magam, mert annyira nem buli, mint aminek tűnik. Kb. ketten elvisszük a hátunkon a pakolás/hardver részét, egy srác még beszámítható és egyesület sem nagyon tud belőle pénzt csinálni. Srác hozza a bankett asztalokat, 4 SNES, 4 Commodore, én kábelezés, hang, 10+ TV, egyéb kijelzők, este elhozom a hely kulcsát, reggel kb. délre megyek nyitni a cumókkal, aztán hazaesek este 10 felé egy autónyi cuccal és még sörözni sem lehet.
Azt kipróbáltam, hogy nyitás után hazahozom a kocsit, visszamegyek tömegközzel viszont akkor másnap plusz logisztika a cuccokért menni és ott tuti egyedül maradok felpakolásra. Előtte nap halvány esély van, hogy valaki esetleg megfog valamit.
Jövő vasárnap lesz a teszt-nap, mert mondtam, hogy szállítani sem tudok, cuccokat kidepózom, meg persze a hely az én felelősségem, nyitni kell és legalább délután 4ig ott is lenni, míg összeáll minden.
-
NauTiLUS_HUN
tag
-
-NoVa-
veterán
válasz
Samott #147243 üzenetére
Úgy. Clarksontól legalább annyit olvastam, mint amennyit néztem az utóbbi 10 évben (sőt, konkrétan Grand Tour esetében több időt ültem vele egy étteremben Máltán
), Hammond természetfilmjei és egyebei is hiánypótlók, May egy szent őrült, tulajdonképpen a BBC aranykorából maradt dinoszauruszok.
Ugyanakkor maga a kreatív érdekes és minőségi tartalomkészítés akkora teret kapott a Youtubeon és bárhol máshol, hogy a klasszikus médiagyártó óriások szép csöndben széteshetnek. Most épp zenével és kommentelve vágott DayZ gameplay videókat nézek, és élvezem. Sosem játszottam vele, a PUBG-n túl nem mentem a kompetitív FPS-ek környékére régóta, de ha lenne félreeső 5-6000 órám rá, tuti beszippantana ez a nyers hiperrealista közeg.
-
Samott
addikt
Jon az utolso Grand Tour, szept 13. Es vege ennek is.
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #147238 üzenetére
Jól ja. Attól függ mekkora ház, áramkörönként át kell kötni és kideríteni, hogy mitől megy le. Néha jó játék tud lenni de ezt a villanyász tudhatta volna. Mondjuk ha nem a hibát keresi és megkerüli az is megér egy misét.
Régebbi sógornak is vittem egyet, ha már folyton ott lógtunk a medence partján, de mindig lement (nahát, ez a dolga vazze) a majom meg szétszedte megnézni, nincs-e valami baja
Vagy rögtön venni még 1et és végig lehet kötözni áramkörönként. Úgysem az a legjobb döntés ha ebből 1 darab van, de szopószorzó és költséghatékonyság miatt így szokás. Meg régi beidegződések, az új szabványok már többet szeretnek ebből is, meg annak még értelme is van, főleg egyre bonyolultabb és nagyobb háztartásoknál.
Haver már megtanulta, mikor éjjelente a sötétbe borult a ház és mehetett ki a kapuhoz szórakozni, hogy az egy darab nem a legjobb választá
Új házban már lett 6 relé, ott hamar kiderült, hogy a nappali kinti kerti világítás + gépészet kavarodik össze, azt meg úgysem használták, de már onnan is elköltözött legyen a tulaj problémája
Komplett társasházra meg nagyon nem érdemes, persze ha baj van akkor baj van, de ott valaki alakít a kiselosztóján, vagy karbantartás van és csúnyán elmegy az egész ház ami nem tetszetős.
-
Sipi-
őstag
válasz
zetor2000 #147233 üzenetére
Grilleztem múlt héten úgy, hogy 35 fok körül volt a levegő hőmérséklete, amikor begyújtottam a faszenet. Mire leégett és lett elég méretű a parázs (kb. 1 óra), addigra sem lett jelentősen hűvösebb. Több, mint egy órát grilleztem, pólómból majdnem facsarni lehetett az izzadtságot a végére
-
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #147226 üzenetére
A napokban láttam egy használt auó tesztet, abban a Fiat Tipo-t tesztelték. Ott elmondta a teszter, hogy van a boltban #szarolasz matrica, és ő biz' felragasztaná rá, mert had higgye mindenki, hogy ez valóban az, és marad "olcsó", közben pedig nem is rossz. A verda a Golf-Asztra-Focus szentháromság kategória, de ezeknél olcsóbb, és ugyan a beltere igénytelenebb, mint a szentháromságé, de azért használható.
A fenti autó - a Linea - nem tudom, mennyire kortársa ennek, de ha benézel 1-2 Fiat csoportba a Facsén, és ott kérdezel véleményeket / infókat, lehet, hogy érdemi válaszokat is kapsz. Ott mondjuk én nem jelölném meg a konkrét autót a HaHu-s linkkel, csak annyit, hogy szembejött, és kéne vélemény, kinek mi baja volt vele. -
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #147225 üzenetére
Létezik, én gondolkodtam is, hogy kéne venni, monnyuk én 100mA-st gondoltam.
2010-11 körül, amikor már beköltöztünk, akkor kezdte a kismegszakító tábla, hogy lement az EV relé. Amikor idehaza voltunk, és egyszercsak elment a nafta, akkor még visszanyomkodtam. De 2x volt, hogy elmentünk úgy, hogy hosszú hétvégére, és mind2 alkalommal leolvadt a hűtő, mert a Fi relé elmúlt.
A Jahno féle szopolást nem vállaltam be, és a Fi relé csere helyett egy átkötés (vagy 2?) szimpatikusabb volt, mert ahhoz megvolt minden idehaza, a Fi relé meg nem.
Szóval nálam most a hatályos szabványon kívüli a villanyszerelés, mert minden fasza, réz, ott a földelés, ahol kell, olyan vezetékből vannak a drótok, ami bírja a terhelést stb., csak az EV relé nincs bekötve. (Régebben se volt EV relé. KiZSgyerek nem jön ide, ha mégis, akkor apjaannya monnya neki, hogy a szöggel odahaza kell játszani a konektorban...)Igazából azt mondják, bizonyos fajta terhelések képesek megrángatni a földet valamerre, amikor bekapcsolnak. Nálam ilyesmi a PC (van több) meg Sopánka, a hűtő (sopánkodik, ha nyitva marad az ajtaja sokáig). Valszeg ő lehet a ludas, mert amikor nem voltam idehaza a hosszú 7végéken, akkor a PC(k) se mentek. Sopánka nagy és nehéz éd drága lenne kicserélni, szóval marad(t).
-
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #147230 üzenetére
Ha a 30as leold, akkor meg kell keresni, hogy miért. Ezzel persze senki nem szeret szopolni.
De nagyon nem. Ha így oldották meg, akkor ugye hibaáram feletti szivárgás van, ami azt jelenti, hogy fel kell dobni egy pénzt és ha fej akkor előbb-utóbb valakit bezsákolnak, ha írás akkor előbbutóbb/pluszmínusz mérnöki hányados valakit bezsákolnak. Vagy nyomkodhatod vissza és mégsem zsákolnak be, de ez is elég idegesítő tud lenni. Én ezzel nem szeretek hülyéskedni, bár egy kisebb szívritmuszavar nem vészes, vagy fibrilláció, csak tök jól meg is lehet égni, vagy csak elfekszel, azt hiszed jól vagy és az a legalattomosabb, mert utána megint elfekszel, viszont másodikra már úgy rendesen.
Ismerősnél kijátszottam, el voltam vele egy darabig mert sok áramkör és nagy ház. Lehetett volna ott is egyszerűbb, csak túlzottan magamra sem vettem a problémát ha olyan hülye volt, hogy 60 áramkörre és bazi nagy kertre összesen egy ÁVK volt, az is kint a kapunál. Én legalább 6ot felszórtam volna és akkor világbéke, szűkül a kör (azóta a szabványok is változtak, sűrűbbre vették).
Alut akár meg is lehet hagyni, csak a kötés legyen rendesen bekenve. Nyilván ha be van vakolva meg összevissza tákolva és útközben nincs megszakítva, elnyesve, nincs rajt nagy terhelés és biztonságos akkor az szokott lenni, hogy a T megrendelő kap egy számot az egész hóbelebancra, ott fennakad a szeme és megcsináltatja mással aki bent hagyja az alut, így eleve a kisebbik rossz felé kell mozdulni. Működhet, mellékesen az alu nagyobb terhelést bír, mint a réz, ha csak egy 10 wattos LED világításról van szó akkor nem mérvadó, gyakorlatban megy rá a porszívó meg a forrólevegős sütő és kanyarban már világít is ahol 1972ben a kötésnél megtörték.
-
Sipi-
őstag
-
fiat linea milyen ötlet? ez közel van, és ez néz ki legjobban, viszont valószínűleg törve volt az eleje (nem válóok). ez messze van vidéken, olcsóbb, kevesebb km (tegyük fel, hogy igazat mond), és ránézésre jobban egyben van, ezek 1.3 dízelek. és van az előzőhöz egész közel több km-rel egy régebbi 1.4 turbó benzines, ami sokkal szórakoztatóbbnak ígérkezik, plusz van benne tempomat meg bluetooth.
ja, nem nekem lesz.
-
Sipi-
őstag
Ehh, nem is tudtam, hogy létezik 300mA-es FI relé is, nem csak 30-as. Milyen helyzetben fordulhat elő, hogy nem jó a 30-as és nagyobb kell?
-
Grillo
őstag
válasz
zetor2000 #147220 üzenetére
Pont ez volt, amit linkeltem. Mármint nem ettől a sráctól, de ja. Betont tervezem kiváltani valamire, ami nem robban az arcomba, a téglát meg tűzálló kivitelben beszerezni (aka Samott), de kb. Alá mondjuk megy 3 sor zsalukő, és akkor nem kell hajolgatni.
De holnap fűtésszerelés, közben az ajtókeretről is kiderült, hogy szétszedhető, úgyhogy faszaság.
Pizzával majd foglalkozom szeptemberben, akkor kellemesebb is lesz majd kint állni a nem 34 fokban sütés közben.
Ma feldolgoztam a szomszédből átszakadt japán szilva maradványait, azért ráment vagy 4-5 órám, és nem vagyok kész, mert még kell vennem zöld zsákot, vagy 6-ot megtöltöttem, de kell még kb. 2. -
Jahno
veterán
-
zetor2000
őstag
válasz
Grillo #146965 üzenetére
Kerestél múltkor valami pizzasütőt. Na, most szembejött velem ez a videó. A betonlap ~4000Ft, meg kell mellé pár tégla, ami itt épp bontott. Én mondjuk vagy 3x ilyen magasra tettem volna, nem a földre a tűzteret, hanem feljebb, a betonlapokból meg egy akkorát, hogy egy családibb cucc is bemenjen (még 4000Ft), de na. [link]
Mellesleg van benne paradicsompüré meg tészta recett is. -
-szabi-
addikt
válasz
Jahno #147209 üzenetére
Sajnálattal olvasom, mert nekem az vált be a leginkább.
#147212 qnadam
Régebben sokat bújtam a netet mikor Avisynth-hez kellett script, akkor parancssoroztam keveset, de aztán a kényelem.
Van már egy éve, hogy utoljára használtam de akkor is csak egy videót hívtam meg.
Tervben volt többet tudni de ez is olyan terv mint a cicaház. Majd. -
Jahno
veterán
válasz
WiZARD #147215 üzenetére
Ha nekem annyi söröm lenne, ahány ilyen előadást végig ültem meg ahány óra anyagom van. Pongor Juhász könyveket tudok adni és KKV marketing csoportban szeritem már mindenkinek beszóltam :-D Seosok közt legalább vannak jó arcok is, de nekem a fél világ egy nagy népkábítás, ha eddig követed az ilyen házak Marketing Kommandó, Mándó Milán és minden sarkon felbukkanó társait. Mindet tudom ajánlani ha sok pénzt szeretnél rá kiadni és nem garantál semmit
-
WiZARD
addikt
Foglalkozik itt valaki online marketinggel? (google ads, seo, stb)
Vagy tudtok ajánlani valakit? -
Jahno
veterán
Pákozdon a grilles kifőzdés helyből mikor lett Simon burger? Gyalázat. De hát látszik, hogy én is csak évente félszer járok arra, nehéz így fenntartani.
-
-
Jahno
veterán
válasz
-szabi- #147202 üzenetére
Max. sorba is megyek. Avidemux is fent van, keresek valami YT anyagot. Meg a másikhoz is. DaVinci nekem annyira nem állt kézre, hogy nagyon, egyéb videós vágókkal szórakoztam, de azt inkább hagyjuk, mert első körben nem lehetett olyan gyorsítást elérni, volt amikor behúztam a képeket, export, azt visszatöltöttem, felgyorsítottam, majd megint export, visszatölt, gyorsít....
-
-szabi-
addikt
válasz
Jahno #147201 üzenetére
Ma már nem igazán használom, néha azért előkerül ha egyszerű dolog kell: Avisynth.
Legegyszerűbb grafikus felületű amit használni szoktam: Avidemux.
Utóbbi időben viszont: Shotcut. Ez már mindent tud ami nekem kell.
Próbáltam még DaVinci Resolve, HitFilm Express, Adobe Premiere, Olive Video Editor, CapCut, meg még néhányat de végül visszatértem az említett háromhoz.
Mindhárom full ingyenes, nincs korlátozás, nincs vízjel, feliratkozni sem kell. -
Jahno
veterán
Aztazannyát. Eddig nem volt igényem nagy felbontású timelapse szoftverre, de egyre jobban igény lenne, akkor már ha csináljuk nézzen is ki jól.
Egyszerú 2 kattintásos cuccal rakom össze, de csak 32 bites, nagy felbontásnál elfogy a memória. Most előszedtem egy másik kis ingyenes egyszerűséget, annak megnéztem az új verzióját és csak pislogtam kettőt, magyar csávó gyártotta. Életrajza alapján olgozott pár hetet az Evonál is, aztán kiment a Cernbe tudományos munkatársnak, ez valami bazi erős koponya lehet, van fél méter tudományos publikációja
DAvinchi meg a többi nyűgös és zűrös, célcucc meg 100 Eurós nagyságrend volt pár éve is, ott meg sem néztem mennyire örök licensz vagy mikor jár le. Főleg ha eddig egy 200 kilobyteos ingyenes cucc teljesen megfelelt. Eddig
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya