- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #147198 üzenetére
Tegnap ittam 2 bazi nagy fröccsöt, aztán hirtelen felindulásból lementünk Inotára, mert potenciális fotós helynek (mi másnak....) tűnt az egyik fele és akkor havercsaj bemondta, hogy úgyis csak felhők lesznek semmi más, akkor legalább ha nem jön be nem ment kárba a nap ami úgyis kárba megy. Persze mellette van egy geotorony és gémeskút, arrafelé már nem mertünk kerülni.
Lassan bontok egy sört, mert ma még ehhez is puhány vagyok.
Hely úgy néz ki jó lesz, egy bazi nagy rét felől megközelíthető a déli része és kicsit a város felett van, kitakarva a nem kívánatos fényt. Közelebb nem mentünk.
Csináltam egy kis felhős tekergést így szembe mindennel, aztán majd YT még konvertálja felfelé: [link]
Persze sikerült a táskám valami hangyabolyba rakni és olyan szél volt, hogy engem is fellökött. És lassan fotós cuccnak kellene minősíteni a fűkaszát
-
Jahno
veterán
Idehaza akartam pakolódni, de hőségriadóra való tekintettel csak punnyadás volt. Azért fagyiért kimozdultunk és nem kaptam a benyakúton hotdogot. Maradt egy sima tarjás szendvics és hoztam haza 2 sört.
-
eattila
őstag
Ma keltem megint 5-kor. Haver jott 6-ra, felraktuk a bringakat es usgyi. Bucsan leparkoltunk, es meg huvosben elindultunk. 64km lett, meg az apro. Bucsa-Szeghalom. Sarreti tura. Fel9 fele mar melegedett az ido ahol nem volt arnyek. Meg feltamadt nemi szel is.
A szeghalmi csalingazas rontott az atlagon, de nem baj, jo volt
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno #147191 üzenetére
Ja, fél 12 körül ért ide, de reggel még nem mentem az aluljáró felé, mert már az utcákon olyan víz állt pár helyen, hogy úgyis esélytelen lett volna átmenni.
Persze aludni nem tudtam, vagy 1,5 órán át, mert tetőablakokat kellett menedzselni, utána meg elég lassan szellőzött át, bazi meleg volt.
Bauhaus ma is nyitva volt, bazi drága a 3x1,5-es vezeték, de legalább van.
Szobával nem állunk rosszul, az ajtónyitás is gyorsan lement tegnap (Apám nekiállt olyan gyorsan, hogy nem volt felrakva nejlanzárás, asszony kapott egy sokkot, de már jól van). A mai nap csúcspontja a tetőháromszögben balettozás, és kőgyapotalávezetéklefeldugás volt. Mivel nincsen járófelület képezve, ezért jól jöttek a szétszedett gyerekszekrény bútorlapjai, hagytam is fent ezeket, ott el is férnek faszán. Holnap még maradék gipszkarton felrakása, a tető felől kimarad két köz, mert csütörtökön lesz fűtésszerelés.
Utána már csak glettelés, csiszolás, festés, meg a bútorok. Szerdán szerintem itthon maradok pihenni, bár a vihar letörte a szomszéd japán szilvájának jelentős részét, alias kaki gyümölcs. Persze vagy egy éve nyígok, hogy metszék már vissza, ne lógjon hozzám át, na most megoldódott jelentős része. Szerdán pihenés közben majd rendet rakok, most mások a prioritások napkelte és napnyugta között.
-
zetor2000
őstag
válasz
-NoVa- #147180 üzenetére
Nekem meg saját használatra eddig nem volt más almás termékem, csak iPhone. Nézegettem, hogy kéne venni valami almás dolgot, de eddig csak a TV köré tehető Apple TV jött az ökoszisztémából, ami mint média lejátszó tök oké, csak egy pár dolgot nem értek, de gondolom, üzleti megfontolás lehet a háttérben... hogy ezen nincs böngésző, pl. Semmilyen, és a boltban nincs is. Se Chrome, se Firefox, se Safari, se Maxthon, se Edge, se lófsz. Semmi. És nincs termékük, ami TVs böngészés + tartalomfogyasztásra lenne jó, semmi.
A klf. számítástechnikai megoldásaikat azért láttam, mert párat szétszedtem, selejtezés vagy ilyesmi célból, de magamnak eddig nem volt. A híradásokból azért értesültem pár "melléfogásról", hogy a klavi egyes kijelzőkön nyomot hagy, mert belelőg, ha összehajtom, meg túl rövid az útja másik modelleken, és lepattog a gomb, másikakról lehagytak minden csatlakozási lehetőséget, csak az USB töltés maradt...
hogy vegyél oda tőlük dokkolót.
Összességében azért azt mondanám, hogy nem rossz termékek, de a hazai árazásuk elsőre drága. Másodikra is. Aztán, ha azt nézem, hogy a 10 éves szarjuk, most is majdnem annyi, mint újkorában, akkor lehet, hogy nekik van igazuk...
És nézd meg a konkurenseket... egy MS Surface masina volt 2009ben, ami ma prompt oprendszerrel képes futni megfelelően? És vajh milyen állapotban van az akkuja? A 2015 körüli Surface Pro 4-m akkuja tré, szétszedni nem igazán merem, mert minden oldalon az van, hogy a legerősebb kínai cuccal ragasztották össze, és kábé lehetetlen kijelzőtörés nélkül szétkapni.
Szóval érted... és arra nem megy fel a Win11, ha felrugdalom rá, akkor meg milyen már? Lassú gagyi.Ehhez képest az Almás rendszerek általában 5 évig vidáman üzemelnek, utána meg kábé megszolgálták az árukat, és érettek a cserére, de jó áron eladhatóak. Ha ezt nézem, akkor meg tök okés a kép.
Persze, nyomi termékek midnenfelé vannak, de arra meg ott van az univerzális mondás, hogy "tartsd másképp", meg "nem tisztelted eléggé" -
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #147182 üzenetére
Keverednek a dolgok, sajnos nem kicsit.
Van az ARM cég, aki fejleszti a processzor magokat, papíron.
A procin belüli magoknak van fantázianeve, ebből az egyik a Cortex, ami utána van betű-szám, az a dizájnt / érát jelöli. Ugyanez van a grafikus alrendszer processzorában lévő magokkal is.
Gondolom, szimulálják erősen a tervezőasztal körül ezeket, de saját processzort nem adnak el ARMék, csak "dizájnt".
Ezt megveszik a klf. gyártók, és legyártatják egy arra alkalmas céggel. Eddig vannak ARMék a képben.
A különféle CPU / GPU gyártók az ARM féle tervekbe itt-ott belenyúl(hat)nak, mert ebből több, abból kevesebb kell nekik. Vagy úgy gondolják, hogy áttervezik az adott feladatra jobban illeszkedően az eredeti elgondolást. Majd a chipgyár szilíciumra helyezi nekik, tokozzák, a kici kínaiak meg készüléket gyártanak belőle.Tehát, ha megnézed a CPU adatlapját, akkor láthatod, hogy ez egy Helio G95 típusú processzor (az alkatrészboltban így kell kérni az eladótól), amiben van pár processzormag. A leírásból az adatlap elején annyit ki lehet venni, hogy "The G95 octa-core CPU features two powerful Arm Cortex-A76 processors cores clocked up to 2.05GHz, plus six Cortex-A55 efficiency-focused processors. Its immense graphics performance is provided by an Arm Mali-G76 MC4 with speeds that boost to 900MHz1. Up to 10GB of LPDDR4X at 2133MHz provides generous bandwidth, while support for the UFS 2.1 storage yields ultra-fast data-streaming."
Azaz van 2 db nagyteljesítményű Cortex-A76 mag, a maradék 6 db meg az Cortex-A55, ami felosztás azért eddig elég volt. Emellé még van a Mali G76 grafikus csoda, ami a telefon kijelzőjét hajtja. A CPU max 10GB LPDDR4X memóriát támogat, és UFS2.1képességű háttéártárat is. Ez manapság asszem már éppen nem túl gyors.
Na, eddig volt az ARM vonal, mert van a jóképességű Qualcomm, akik az ARM terveit megvették, átnézték, ésa kukába hajították, hogy miezaszar?köszönték, de inkább sajátot csináltak, ennek lett a neve a Snapdragon. Az ARM architektúrájára és elgondolására terveztek egy ARM utasításkészlet-kompatibilis procit, ami - ha a felső végét nézzük - nem is lett annyira rossz. Egy számot biggyesztettek a Snapdragon fantáziavnév mögé, hogy meg lehessen különböztetni egyiket a másiktól, így lett Snapdragon 865, 875.. stb. Aztán elegük lett ebből, és most generációt írnak utána, mert elfogyott a számuk, vagy nem tudom, most Snapdragon gen 8+ vagy mi a hererák van. Gondolom, volt egy átmulatott céges happening, aztán ez lett. Egy ideig lehetett követni, hogy a 865 az eddig volt jó, aztán jött a 875, majd ezt váltotta a 888, aztán valamelyik készülékgyártónak kevés volt benne valami, lett 888+, aztán elengedték a parti után ezt a kavarodást, és lett 8 gen 1, meg 8s, meg 8+ gen 1 meg 8 gen 2... gen 3... azt most szerintem ők is a wikipédiát lapozzák, hogy milyen hülye nevet nem adtak még a procijuknak... És ebbe terveztek grafikus magot, aminek megint becenevet kellett adni, mert az jó. Aztán az egészet a kereskedelmi hálózathoz kellett idomítani, így ez a proci (számolós és grafikus magokkal, fantázianevekkel együtt) kapott egy típusjelet, hogy az Aliexpresszen legyen neki czikkszáma, hogy akínaitólamerikai elvtársaktól lehessen rendelni. Tehát amit a boltban SM8650-AB néven lehet kérni az eladótól, az egy olyan proci, amiben Snapdragon magok vannak (1× 3.30 GHz Kryo Prime (Cortex-X4) + 3× 3.15 GHz Kryo Gold (Cortex-A720) + 2× 2.96 GHz Kryo Gold (Cortex-A720) + 2× 2.27 GHz Kryo Silver (Cortex-A520) (ez is egy 8 magos cucc, a Kryo a kicsit átmókolt ARM féle Cortex magok Qualcomm megfelelője), és van benne Adreno 750 grafikus vezérlő is (ez meg az ARM féle Mali megfelelője).
Kábé, mintha az Intel grafikus maggal ellátott procijait néznéd, csak minden részegységnek adtak külön nevet.
Szóval az, hogy kínai MediaTek Helio G95 proci van a telefonban, az azt jelenti, hogy brit ARM Cortex és Mali magokra épülő proci van benne. -
Grillo
őstag
válasz
Jahno #147185 üzenetére
Hát, itt a huzat azért erős volt, főleg, hogy kb. 1 percen belül csapott ál 0-ból végtelenbe a szél, és hozta az esőt, és kis jeget is. Új ablakok megvannak, még a külső árnyékolókat sem értünk rá behúzni, de nem lett bajuk, pedig gondolatban már láttam repkedni a cafatokat, és a fém részét, ahogy beleáll az üvegbe...
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #147171 üzenetére
"erősrn lassul (Redmi Note 10S, "
Ez Cortex A55ös? Akkor nem csodálkoznék, nekem 685 van és az is a polc majdnem legalja, mert MediaTeket azért mégsem, de enyém is occsó és ezzel jár, hogy akadozik. Lassan felfogja a világ, hogy a droid meg a droid közt milyen különbségek vannak. Janem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
zetor2000 #147176 üzenetére
Alapvetően minden szar. Az iPad Air 1 gombja kiesett a helyéről 2 év alatt, be is ragadt, tipikus apple home gomb betegség. Azért került ki a mechanikus home gomb idővel. A kijelző ragasztása is feljött, talán a legszarabb almás építési minőség, amit láttam.
A 2009-es MacBookom hibátlan, csak az akkukat eszi, 2 év alatt cellahibásak lesznek. Valami nyűg a széria töltésvezérlésében.
A 2015-ös rMBP billentyűzete egy hónap alatt fehérre kopott, ott az volt a gyenge pont. Az M1 Pro csodával határos módon eddig hibátlan, azt imádom is.
De iPhoneom sosem volt. Na jó, céges akad, tán 8-as őskövület, de kurrens saját kimaradt. Kézbe véve tetszik, szép és jó, egy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro kérdésnél nincs egyértelmű győztes, nálam az audiobigyók húztak mindig a droid felé. Van LDAC BT codec 24 bit 96KHz 990kbps, meg nem kell mindenféle MFI logós dróttal próbálkozni, ha épp.
-
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #147172 üzenetére
Megszokni nem lesz nehéz.A fent vázolt képességek szerintem nem fogják nagyon befolyásolni a mindennapokat, majdnem minden alkalmazás ugynúgy néz ki, mint androidon. De ha használja, akkor fel fogja ismerni a funkciókat.
Az őszi bejelentéssel elérhetővé válik az ikonok átrendezése, nem akarja mindenáron mátrixba rendezni a készüllék. Sőt, a háttér színéhez lehet majd rendezni az ikonok színeit, és akkor nagyon cool lesz a téma. Nekem itt kábé ki is merül az új OS újdonságlistája, mert ebben (meg a céges 12 miniben) nincs AI képesség, semekkora. Az újdonság meg az AI képességekre épülnek, amik a 15Pro és jobb készülékekben vannak. Lesz egy csomó újdonság, ami csak később érkezik, de azok nem biztos, hogy az EUban elérhetőek lesznek, mert itten van egy csomó olyan adatvédelmi szabályozás, ami az USAban másképp van.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #147170 üzenetére
Hátt, az lehet, hogy van, de hogy ki és mikor állítja meg
Brüaz Apple-t ebben a kérdésben, az majd kiderül. A telóm 2 éves múlik épp, ősszel elvileg jön rá új főverziós iOS, aztán majd meglátjuk. Ha még 1-2 évet kibekkelek vele, akkor megérte. Most 86% os az akku az újkori állapotához képest, szóval még meglehet.
A céges minim talán jobb állapotban van, de azt alig használom. Viszont 1 évvel régebbi, mint ez. Az is kap az ősszel új iOS-t, szóval a beígért sok év os frissítés lehet, hogy annál összejön. -
zetor2000
őstag
válasz
-NoVa- #147173 üzenetére
Igen, ez igaz. De azóta más az ütemterv, állítólag.
Én sem mondom, hogy rossz lenne a Droid, főleg, hogy rendes fasza készülékek is vannak köré építve. Van, amit szerettem is használni, pl. a Redmi Note 2-met imádtam, mert az "fillérekért" volt olyan, vagy jobb, mint a kortárs top modellek.
A sw támogatás meg asszem olyan, hogy 3-4 év oprendszer támogatás, de 2 tuti, a maradék meg biztonsági peccsek, asszem.Hát, én hiszem, ha látom:
"In 2021, Samsung announced that all new phones made after 2019 would see at least three major updates and four years of security releases. That's why your old Galaxy S10 is no longer getting updates.
Then, in 2023, the company extended that pledge to five years for most phones, including foldables. That's four years of Android releases and five years of security updates. This isn't just for flagship models but for many mid-range phones, budget Galaxy A devices, tablets, and more. Thankfully, Samsung shared an exhaustive list of device security support where you can look up your exact model."
[link]
Szóval elvileg az S23 sorozat még valid lesz 2032 ben...Vagy, 2028ban. (4 év droid, meg megjelenéstől 5 év sec. patch...)
öööüüüü... -
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #147171 üzenetére
Ha tehetitek, akkor várjátok meg az őszi Apple eseményt, szerintem ~2 hónap se. Akkor szokták bejelenteni, hogy van új iPhone, és a régiekhez képest mennyibe kerül. Általában - az utóbbi időben - az volt a jellemző, hogy felfelé árazódnak, az aktuális "régi" széria fölé kerül az újonnan érkező, de lehet, hogy kicsit lenyomják a régebbiek árát. Vagy 1-2 hónap múlva - mert akkor meg fekete pénteket játszanak, meg kiber hétfőt.
Szóval még várnék a vásárlással addig, ameddig kiderül mennyi az annyi. -
-NoVa-
veterán
válasz
zetor2000 #147169 üzenetére
Az iPad 1-et, meg az 1-es minit is nagyon hamar engedték el SW támogatással. Az első iPhone SE sem húzta sokáig. Most meg a másik végen a Samsung ígér 7 év SW updatet az S24 Ultrához, az elég optimista. Igaz, az S7 most is ellátja Duolingoval a lányom, meg hívható, az akkuja is elmegy, de teljesítményben egy mai androidot rátákolni az azért kemény lenne. Neken pont nincs hidegrázásom a platformtól, a kamerája is tetszős, lassan ideje az S21-et lecserélni.
Mondjuk az Apple 15 grammjával ellentétben a Samsung csak 5 gramm titániumot pakolt a keretbe, de ezt a fokú igénytelenseget eltűröm :)
-
Sipi-
őstag
válasz
zetor2000 #147169 üzenetére
Igen, nekem is az volt az érzésem, hogy hülyéknek készült. De működik stabilan, gyorsan. Azt mondjuk továbbra is hülyeségnek tartom, hogy az ikonokat nem lehet bárhova rakni egy oldalon, csak szigorúan egymás után.
Meg kellene még egy olyan ébresztőóra, ami Spotifyról tud zenét játszani ébresztésnek.
-
Sipi-
őstag
válasz
zetor2000 #147166 üzenetére
Köszi, iqu/nak is. Nekem is iphone van kb. 1,5 éve. Első hónapban vissza akartam váltani Androidra
De azóta megszoktam, megszerettem. FaceID a legjobb, pedig először tartottam tőle.Azért kérdeztem, mert feleségem telefonja erősrn lassul (Redmi Note 10S, 2 éves volt márciusban) és újat kér karácsonyra. Nem tudom megéri-e a felárat (egy normális Android is 150-200e, iPhone15 340ezer első google alapján). Abszolult alapfelhasználás, waze, telefonálás, pár logikai játék.
Android auto is egy vicc, lassú, waze-ban nem lehet elindulás után tervezni. -
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #147167 üzenetére
Végülis Jobs annak idején annyira leegyszerüsítette, hogy a random amerikai is tudja elsőre használni. Szóval a tárcsázó nekem csak amolyan szőrszálhasogatás... A szoftveres támogatása szerintem jobbabb, mint az androidos konkurenseké, de majd 2-3 év múlva kiderül. Ha a 13 minim akkor kap majd iOS ~20-21-et, akkor jó. Azt nem hiszem, hogy a Samsung S22 sorozat 2év múlva fog kapni akkori androidot... már biztonsági javításokat se.
(ezek kábé kortársak, az iPhone 13 sorozat 2021 szeptemberi, a Galaxis 22 meg 2022 februári) -
-igu-
veterán
válasz
Sipi- #147165 üzenetére
Koszi +eattila, neked is
igazabol 87 km volt a rajzon, de a vege fele mar nem esett jol, igy az utolso kurflit a faluban mar inkabb kihagytamios dologgal egy dolgot banok: hogy nem tavaly osszel alltam at
zetoe kollega problemajaval nem tudok azonosulni, evek ota nem hivtam fel senkit telefonon
ugyanitt megkimelt, 1 eves motorola thinkphone elado -
zetor2000
őstag
válasz
Sipi- #147165 üzenetére
Ha engem kérdezel - 2-3 éve váltottam - nekem csak 1 bajom van vele, hogy az a tárcsázó felület, amin van iOSen, az nagyon nem annyira jó, mint androidon. Ott valahogy nekem átgondoltabb, de nehezen tudnám elmondani a nyomorom... Mondjuk keresek valakit a névjegyzékben, és megvan, hívom, és a keresőben ott marad a beírt adat, de közben már beszéltem vele. És akkor nincs ott az előzmények gomb, vagy hasonló, hogy innen kijussak, ki kell törölni a beírást, és akkor előjön alul pár olyan pont, ami nekem kell.
A többi dolog kábé 1-2 nap alatt meglett. Van egy sajátos logika mindkét rendszer mögött. Egy jó android jó tud lenni nagyon! De támogatás szempontjából az iOS verhetetlen, szerintem. Kábé ugyanaz van mindenen, ha nem, akkor de, frissítsd az aktuálisra, akkor az lesz mindenen (IS). Innen egyszerű dolga van a supportnak - relatív - mert el tudja mondani Mancikától kezdve Józsi bácsin keresztül Náncsi néninek is, hogy az az izé, amit keres vagy szeretne, az hogyan érhető el. Nincs ilyen, hogy ez kék, az lila, itt van a menüpont, vagy ott, tartsd rajta az ujjad, vagy se, ide-oda bökj, stb... 100 féle android 1000 féle felülettel. Itt meg egy gyártó 4...6 féle készülékkel, és mindegyiken minden ugyanott, ugyanúgy működik.
-
-szabi-
addikt
válasz
-igu- #147160 üzenetére
Végigolvasva ezt a cikket: A francia mozi legnagyobb nőcsábásza: ezek Alain Delon legjobb filmjei, még ezek közül is elég kevés filmjét láttam.
R.I.P -
-igu-
veterán
#nyugodjek bekeben
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #147156 üzenetére
Gulyást azt szerda este, többit utána. Most szedem össze magam aztán húzunk hazza.
-
-igu-
veterán
válasz
-szabi- #147140 üzenetére
Mult hetvegen tuloraztam, igy tegnap volt az elso nap az utobbi 2 hetben, hogy nem fel5-kor keltem. Birtam is 9-ig aludni…
Ma viszont keltem koran, negyed 7-kor mar nyeregben voltam.
Az elso 15 percben belemfagyott a lelek (mert persze csak egy vekony hosszuujju mezt vettem folulre), de utana kellemes volt.A vege br. 4h29min (az ios-re valtas soran valahol feluton elmaradt az autopause ON), 77.99km.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #147154 üzenetére
Nálam a mintavétel max. annyi, hogy anyámmal tippeltünk a fogyasztásomról. 3 liter gulyás meg kisebb tepsi pogácsa a beugró, azóta lement 2.5 kiló karaj rántott húsnak, 1-2 kiló uborkasalátával. Meg néhány krumplival petrezselymesen. Melegszendvics, sallang az nem mérvadó, reggelire 1 kiló kövesztett császár volt, de az szerencsére összemegy és tesóm is evett belőle legalább 10 dekát. A bőrét behúztam magamnak, mert azt nem szereti
Még iszom egy sört és záróra, lassan vezetőképes állapotban is kell lennem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno #147153 üzenetére
Jah, a leugrunk a Balatonra egy napra aztán meglátjuk kiruccanásnál érintettük Graz-t, az Erlaufseet pár környékbeli 2000 feletti csúccsal, meg kicsit az Adrián SUP-ozás is belekerült. Mintavétel mindenfelől. A Lellei Part Side Bisztró, a Jufa Hotel Vulkanland meg a Castello Vrsi-ben többször útbaejthető.
-
Jahno
veterán
Anyáméknál lógunk szerda este óta, egész jó. Rosszabbra számítottam. Eddig megettem a világot és ráittam az univerzum felét
És megszereltem laptopot, okosórát, IPkamerát, mindent is.
Majdnem vonattal jöttünk. Utólag ránéztem, egyik már az indulással is 90-100 perces késést mondott és akkor még Pestet sem érte el, szóval mittomén. Nagy nehezen szereztem autót, unokahúg adott egyet. Jóféle keveset futott Focus. De lehet nem kellene, vagy nem tudom
Szóval ha olyanra gyúrtok, hogy adhoc bérautóval majd ezt el lehetett volna intézni, akkor lábon ki lehet hordani pár agyvérzést mert először csak Pest és környéki cégeket zaklattam, elment kb. 4+ óra csak a telefonálgatással, aztán nagyobb városokkal próbálkoztam 100 kilométeres körzetben, hogy lemegyek és hozok autót, de ott sem volt. Webes foglalás nem is mérvadó, mindenhol is van naptár meg szabad autó, inkább fel kell hívni, az hatékony. Csak egy cég nem vette fel, többi csak csóválta a fejét gazdagon.
Kis híján egy hűtős teherrel jöttem családlátogatásra, mert az volt szabadon, de az drágább, lassabb, zabál, + nagyobb matrica. Nekem mondjuk mindegy lenne mi nincs a raktérben, lejövök én trélerrel vagy Kamazzal is vaze, nem azon múlt volna, hanem az ár-érték arányon.
Összességében weben a Sixt/Hertznél elvileg volt szabad autó, egy kisebb vagyonért. Oda nem telefonáltam. Annyiért lehet vesz az ember egy romot és itt is hagyja, vagy eladja fele áron, még akkor is jobb csak 500 km-t bírjon ki.
Szóval jók ezek az elméleti okoskodások meg az Oszkár és a többi, csak pont akkor nem műxik, amikor kellene. Tudom, minek mentem oda meg akkor és ilyenek, foglaljam le "előre" ezt ismerem. Hát akkor és oda, mert ott értem rá és oda szerettem vóna menni a 2-3 üres napomon
Fotózás hanyagolva, mert vihar meg egyéb punnyadás volt az akadályozó tényező, de azért fárasztottam vele a bandát rendesen. Cuccot hoztam, mert az kell. Az mindig legyen, hó végéig meg kell nyernem egy éjszakai fotós házibajnokságot.
Útközben még felhívott nyomorék haverom, hogy nahát hol vagyok, mert megy "haza". Ez ilyen kétlaki embör, Lichtenstein/Svájc határnál lakik, beugrott egy limonádéra, dobott egy seggest a medencébe, pofáztunk kicsit, cigiszünet és ment is haza.
Éppen most hívott, szóval hazaért aztán kimentek a Rajna partra strandolni, csak kölkök nem akartak hazamenni így előtúrta a kempingcuccot a kocsiból és kint alszanak sátorban. Ez is már a művészet magasabb szintje az biztos.
-
npera
addikt
Ez jó. Helyi márkitplész. Abdullah árul egy bringát 1500 SEK-ért.
Azt írja, hogy minden tökéletesen működik, de a fékeket meg kell csinálni.
És lehetséges alkudniElső pillantásra:
- ülés kuka
- gumik kuka
- fékbetétekből új kell
- fékbowdenből új kell
- lánc kuka
- mivel lánc alighanem totál szét van nyúlva, ezért hajtómű tányérok és kazetta kukaA képen nem látszik, de nagyon csodálkoznék, ha a felnikben nem lenne egy jó nagy 8-as.
Erre lehet költeni kábé 2500 SEK-et, ha meg akarod javítani....
-
zetor2000
őstag
válasz
-szabi- #147148 üzenetére
Elég a kiZSgyűjtő is. A "sixpack". 6x0.5l, dobozosüveges mindegy.
Én mostanában ilyen gyümölcsös izét is ittam, mert a víz / üdítő már kicsit uncsi volt, aztán a rendes sörhöz épp nem volt kedv, mert akkor lehet, tüske is röppent volna, azt azért ahhoz meleg van.Tegnap voltam Parov Stelar koncerten, ott irgalmatlan meleg volt. még a sör se nagyon esett jól, mert csak izzadtam tőle, szóval beesett 3 meggyes.
-
npera
addikt
-
-szabi-
addikt
válasz
eattila #147143 üzenetére
Jah megpróbálok többet nem foglalkozni vele.
#147146 Sipi-
Ezt én is szoktam csinálni, múltkor egy idős házaspár mögött ragadtam percekre.
Nem akartam se csengetni se szólni, annyira aranyosak voltak.#147144 zetor2000
Ha veszek egy 24-es kockát, hogy legyen annak rossz vége van. -
Samott
addikt
-
npera
addikt
Jaj....
-
-szabi-
addikt
válasz
eattila #147141 üzenetére
Egyszer megelőzött aztán félreállt.
Jött közben két gyors bringás, elmentek.
Aztán az öreg megint megelőzött.
Majd láttam ahogy rázárkózik a két gyors fiatalra, rásegítés nélkül semmi esélye nem lett volna. Tényleg gyors volt a két srác, arrogánsnak találtam ahogy az öreg rájuk szállt.
Végül nem tudom hol állt félre egyszer csak újra felbukkant mögöttem.
Ezen a szakaszon 400m-en 25 méter emelkedés van.
Én alig bírok tekerni a legkisebb fokozatra visszaváltva az öreg meg bármi nekifeszülés nélkül elmegy.
Mire felértem a tetejére már azt se láttam merre jár.Tudom már a múltkor is mondtad, hogy ne foglalkozzak vele.
Nemrég jöttem a boltból a jutalom sör még nem elég hideg.
-
-
npera
addikt
Nekünk ma szülinapi zsúr volt a helyi farmon déltől fél háromig. Grilleztem hotdogot, volt állatsimogatás, kincskeresés, traktoros utazás, etc.
Most kis háztartás, aztán bedőlök az ágyba....
-
Sipi-
őstag
Nyaralónál már hullanak a levelek rendesen. Eszembe jutott, hogy ősszel vettem egy Bosch lombszívót. Összeraktam, bedugtam, tekerem a gombot, de meg sem mukkan. Másik hosszabbítóval sem. Nem ment 5 óránál többet eddig és amikor utoljára használtam, akkor még működött.
-
eattila
őstag
En meg ma keltem 5-kor, es haverral tekertunk egyet. 42-lett. Volt poros foldut, ami vitte a kereket, meg kellemes ido. Nyulak, ozek.
Meg bringat is mostam, mert borzalmasan poros lett.
-
Grillo
őstag
válasz
zetor2000 #147126 üzenetére
Fent magasabban van, már sikerült pár éve elfúrni a klímának előre behúzott vezetéket, vagyis gondolom, mert mikor felraktuk a klímát, minden fasza volt, csak az áram nem jött. A polc olyan 30 cmre van a plafontól. De fater villamosmérnök, lassan 50 év terepi tapasztalattal, szóval ezzel csak nem lesz gond.
De ja, nem aggódok az áttörés/vágás miatt, inkább az érdekel, hogy a maradék marad-e a helyén, de odaépítjük már előre a válaszfal szerkezetét, meg túloldalt van szekrény. Mondjuk statikus ismerős szerintem erre csak nyüszítene.... -
WiZARD
addikt
Végre megtaláltam a hatásos vakond ellenszert (lengyel szinkronnal).
Sokáig próbáltam mindenféle barátságos megoldást. Illatgolyó, kávézacc, levendula, elemes riasztó, karbid, élvefogó csapda, mindegyikkel többször próbálkoztam. Feladtam, meguntam, egyik se használt. -
zetor2000
őstag
válasz
Grillo #147121 üzenetére
"Az izgalom igazából hétfőn lesz, amikor ki kéne vágni az ajtó helyét az ytong falban, amiről fogalmam sincs, hogy van hova bekötve, hol mennek benne a kábelek, és amúgy is. Ytong fűrészt nem vettem, mert mindegyik 10k körül indult, és kb 1 méteres pengéje volt, ez meg 10 cm vastag, rókafarkú fűrészem van, megoldjuk. Meg Bauhaus nyitva hétfőn is, ha mindenképp kell valami durvább."
Hát, elméletben padló szinttől 40-50 felfelé, mennyezettől lefelé meg szintén 40-50 cm magasságba kéne vinni a vezetékeket, a kiállások / kötődobozok legalábbis ott szoktak lenni. Amennyire ismerem az Ytongot, egy csavarhúzóval is el lehet vágni... a fűrészt amiatt szokták megvenni, mert van ezekből nagy / széles falazó elem is, és oda azért nem baj, ha van, meg azzal azért haladós a vágás. De egy táposabb kés, vagy fűrész szerintem tök oké lesz. Ilyenkor ez a párezer forintos, érintésmentes fáziskeresős hujjogós izé azért jól jön, az megmonnya ekkora falban van e elrejtve élő kábel.
-
Sipi-
őstag
Tapasztalat: 35 fokban grillezés után egész hűvösnek tűnik a 30 fok is, ami a házban van.
-
Grillo
őstag
Nagy a pangás, úgyhogy kis blogbejegyzés. Ablakok megvannak, működik, holnap kis glett, de a csiszolás-festés majd később. Vasárnap jön apám, és megépítjük az elválasztófalat a gyerekszobába. 7,5 centi széles profilok, valami "hangszigetelt" csirkegyapot, gipszlapok szintén "hangszigetelt és tűzálló" kivitelben. Itt jegyezném meg, hogy a sima 1200x2000x12,5-es gipszkarton 8,3 kg, ezek meg majdnem 30. Fáj egyedül cipelni, nem is hoztam fel, csak a lépcsőházba, mert éjjelre mond elszórt esőt, és azért fájna, ha szétázna.
IKEA. Ma elmentünk ajtót nézni az ajtótlan szobarészre a kiscsajjal, 3. kerület, ajtogyar.hu, csak kilincsre is el lehetne szórni egy vagyont. A vége az lesz lehet, hogy jön bauhausból egy 20k alatti darab, kiscsaj meg szétfesti, amilyenre akarja, mert a meglévő ajtók színe kifutott, asztalos ismerős képről meg is mondta. De azt javasolta, hogy cseréljük le az összeset, és akkor nem gond... Szóval után megcéloztuk az IKEÁt az Örsön, de a körút úgy be volt állva, hogy inkább hazajöttünk (hálistennek).Az izgalom igazából hétfőn lesz, amikor ki kéne vágni az ajtó helyét az ytong falban, amiről fogalmam sincs, hogy van hova bekötve, hol mennek benne a kábelek, és amúgy is. Ytong fűrészt nem vettem, mert mindegyik 10k körül indult, és kb 1 méteres pengéje volt, ez meg 10 cm vastag, rókafarkú fűrészem van, megoldjuk. Meg Bauhaus nyitva hétfőn is, ha mindenképp kell valami durvább.
Persze a Pikacsuban is most baszódik a belső levegő állító bigyója a vezető oldalon, szépen fúj a klima, csak ennek a bal oldali basznak valami akadása van, így én kapom a motortól a rohadt meleget, a jobb oldalom faszán megy a hideg. Nem baj, winter is coming...
Ja, és a legjobb. Felraktam egy Canon objektív árnyékolót FB marketplace-re, mert már itt áll 2 éve, zsír új. Jött is szépen messengeren néni, hogy akkor Packetán mehet-e, előre utal, gyerekkel profilkép, soproni cím. Szépen jött is az email, a linkről megy a bank oldalára, de semmi nem aktív, csak a belépés gomb, és a packetás felület is tele van, kamu linkekkel. Még szerencse, hogy olyan régen használtam a netes felületet, hogy nem volt meg a kód, újat kellett kérnem, ez meg itt nem ment, mert beszoptam volna simán. Persze a profilt megnézve is kamu, van ugyanezzel a képpel, névvel még vagy 3.
-
NauTiLUS_HUN
tag
Ezek a mai BMWsek...
-
eattila
őstag
És Vas Blanka szakaszt nyert a női Tour de France-on!
-
eattila
őstag
Tegnap a melóhelyen a gépem alaplapja elment borért. Többször egy nap. VGA másik slotba, (mert PCIe-re hisztizett) meg másik VGA esetén is. Utóbbinál még hamarabb.
Nagyjából most lett munkaképes az új gépem. Ami egy használt kis dell noti (8th gen i5, 14"). Stresszes időszak volt
Még a terás 3,5-es hdd-m egy régi külső bölcsőben van, nem túl gyors. De legalább már megy mindenem....
-
npera
addikt
-
Jahno
veterán
Ejjj, időbent indult a vonat Dunakeszi felé és még pont megúsztam a pótlóbuszt is. Jegyen nagy betűkkel rajta van, hogy kb. 2.23 kg CO-t takarítottam meg ahhoz képest, mint ha autóval mentem volna. Főleg mert autóért mentem, most jó negatív lett az egyenleg.
-
Sipi-
őstag
válasz
-szabi- #147091 üzenetére
Ne bosszankodj, menj ma is
Én hétfőn reggel tekertem egyet. Fél 8-kor indultam, tök jól ment az elején. A tervem az volt, hogy egy órát tekerek egy irányba egy kis megállóval. Ez össze is jött, el is jutottam 24 km-re az indulási ponttól. Ott viszont túl sokat ittam hirtelen, meleg is lett addigra már. Hazafelé még 13-14 km-t gyorsan jöttem, utána viszont beálltam 19-20 km/h -ra, mert nagyon meleg volt, nem voltam jól (szerintem a nap is megsütött kicsit, pedig volt rajtam sisak). Összességében hülyeség volt 48 km-t menni ilyen melegben ennyire késői indulással. Nem is megyek addig amíg nem lesz normálisabb idő.
Pedig szombatra volt tervezve a nagyobbik fiammal egy Balaton keleti kiskör, de inkább majd szeptember elején egyik hétvégi napon, amikor nem 35 fok lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest