Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #54172 üzenetére
Sziasztok,
Én nem szoktam használni, de lehet tartományokat jelszavaztatni.
Mark ebben a videóban bemutatja, kb. 2:40-től kezdődik. Ezzel lehet eltérő "jogosultságokat" létrehozni. A videó végén azért elhangzik, hogy az Excel jelszavas védelmére építkezni nem szabad.üdv
-
válasz
Fferi50 #54172 üzenetére
...ha nem elég rá az Excel által adott lehetőség.
Az attól függ, mit kellene megoldani. Gyorsan egy példa, van 1 jelszóval védett Excel fájl, amiben, attól függően ki (milyen user) nyitotta meg, attól függően van engedélye bizonyos tartományokat módosítani, mást meg nem.
Van 2 tartomány, mindkét tartománynak van külön-külön, más-más jelszava. Mindkét tartomány esetében magamat vettem fel, mint felhasználót, de azzal a különbséggel, hogy első tartománynál megtagadtam magamtól a Tartomány szerkesztése jelszó nélkül opciót, míg a 2. tartomány esetében meg engedélyeztem.
Végén persze lapvédelmet bekapcsoltam, egyszerűség kedvéért mindent.
Ennek eredményeképp az 1. tartományt csak jelszó birtokában szerkeszthetném (csak Én), egyébként nem, 2. tartományt meg jelszó nélkül is, függetlenül attól, hogy be van állítva jelszó (szintén csak Én).
Szóval Windows engedélyek bevonásával mindegy, hogy 1 gépen van pl. 10 user fiók, vagy hálózaton 10 gép, ami nyitná az adott Excel táblát, nincs szükség arra, hogy VBA-ból nézegessük, hogy ki nyitotta meg a munkafüzetet, mert innentől ez automatikus.Ez egy egyszerű példa volt, de az látható, hogy elég összetetten is be lehet határolni, hogy ki és mit csinálhat egy adott munkafüzettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest