- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #54172 üzenetére
Sziasztok,
Én nem szoktam használni, de lehet tartományokat jelszavaztatni.
Mark ebben a videóban bemutatja, kb. 2:40-től kezdődik. Ezzel lehet eltérő "jogosultságokat" létrehozni. A videó végén azért elhangzik, hogy az Excel jelszavas védelmére építkezni nem szabad.üdv
-
válasz
Fferi50 #54172 üzenetére
...ha nem elég rá az Excel által adott lehetőség.
Az attól függ, mit kellene megoldani. Gyorsan egy példa, van 1 jelszóval védett Excel fájl, amiben, attól függően ki (milyen user) nyitotta meg, attól függően van engedélye bizonyos tartományokat módosítani, mást meg nem.
Van 2 tartomány, mindkét tartománynak van külön-külön, más-más jelszava. Mindkét tartomány esetében magamat vettem fel, mint felhasználót, de azzal a különbséggel, hogy első tartománynál megtagadtam magamtól a Tartomány szerkesztése jelszó nélkül opciót, míg a 2. tartomány esetében meg engedélyeztem.
Végén persze lapvédelmet bekapcsoltam, egyszerűség kedvéért mindent.
Ennek eredményeképp az 1. tartományt csak jelszó birtokában szerkeszthetném (csak Én), egyébként nem, 2. tartományt meg jelszó nélkül is, függetlenül attól, hogy be van állítva jelszó (szintén csak Én).
Szóval Windows engedélyek bevonásával mindegy, hogy 1 gépen van pl. 10 user fiók, vagy hálózaton 10 gép, ami nyitná az adott Excel táblát, nincs szükség arra, hogy VBA-ból nézegessük, hogy ki nyitotta meg a munkafüzetet, mert innentől ez automatikus.Ez egy egyszerű példa volt, de az látható, hogy elég összetetten is be lehet határolni, hogy ki és mit csinálhat egy adott munkafüzettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motoros topic
- sziku69: Szólánc.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged