Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zomb€€

őstag

Sziasztok,

kérdésem csak közvetetten tartozik a topikhoz, de talán a többség egy szekrénybe suvasztja a htpc-jét, így legit lehet a hőelvezetés témája itt is.

Egy cimbinek segítem az alábbi média központot tervezni, és elakadtunk ott, hogy talán kéne hőkivezetés. Szerintem igen, de meggyőzhető vagyok :)
    Ez a média szekrény metszete (~2,5m), falra függesztve, elöl egyik részén füstüveg, illetve zárt fa ajtók.

HTPC , WiFI AC 0-24, a többi eszköz pedig napi több óra használatára lehet számítani, így mindenképpen aktív keringetés kell, aho la fő szempont az AVR hűtése, mivel az passzív.
    Ami nehezíti a dolgot, hogy a felső részt semmiképp nem szeretnénk megnyitni, illetve preferáltan a baloldalt sem, így maradt a szekrény jobb oldala és az alja.

Az én első elgondolásom az volna, hogy a szekrény bal végén ventilátorokat telepítve lefele fújjuk ki a levegőt, így pedig passzívan szívnánk be jobb oldalról a friss levegőt, végigvezetve azt az eszközökön.
    Az ajtókon ugye jöhet be fals levegő, kérdés, hogy ez mennyit tud rontani a hatékonyságon.

Ha direkt válasz nem is lesz, akár egy topik-útbaigazításért is hálás lennék :R

Új hozzászólás Aktív témák