- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
icecube23 #46979 üzenetére
Az eredeti kérdésedre is válaszolva:
A HTPC-d már jelenleg is alkalmas 4k videók lejátszására és most szerintem felesleges fejlesztésen gondolkodnod. Intel SkyLake procid IGP-je már elég sokféle videóval megbirkózik, az utódja (Kaby Lake) is ebbe a foglalatba (1151) illik és nagy valószínűséggel a következő generáció (Coffee Lake) is még ilyen lesz, csak az alaplap UEFI-jét kell majd frissíteni, hogy kezelni tudja majd ezeket.
HDR driveres támogatás Kaby Lake-től van Win10 OP rendszeren, VGA-n nem tudom hogy megy ez.
(#46980) djpundro:
1. Nem tudom megmondani, hogy a két gép milyen képet ad, csak találgatni tudnánk - szóval lutri. Egy biztos: Win10 vagy Linux alapokon korrekt képet kaphatsz ezzel a NUC-kal. A lemezkezelés tud dönteni abban, hogy szükséged van-e z UHD BD lejátszóra, vagy sem.
2. A linkelt teszt alapján akár elég egy 4 GB 1866 MHz RAM is. Itt elérhető választék és ár alapján döntenék, hogy mennyi fér bele a keretbe.
3. Szerintem bőven elég a 120-as SanDisk is. A limitáló tényező ez esetben úgy is inkább a proci lesz induláskor, nem az SSD sebessége. Működés közben meg nem igazán lesz gondod a gyors mappanavigálásnál sem, mert elég gyorsan be fogja tudni tölteni a borítóképeket erről is.
Sőt, ha csak HTPC lesz, és nem kell fájlt tárolni, akkor akár kisebb SSD is elég. Így több maradhat RAM-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest