Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz icecube23 #46979 üzenetére

Az eredeti kérdésedre is válaszolva:

A HTPC-d már jelenleg is alkalmas 4k videók lejátszására és most szerintem felesleges fejlesztésen gondolkodnod. Intel SkyLake procid IGP-je már elég sokféle videóval megbirkózik, az utódja (Kaby Lake) is ebbe a foglalatba (1151) illik és nagy valószínűséggel a következő generáció (Coffee Lake) is még ilyen lesz, csak az alaplap UEFI-jét kell majd frissíteni, hogy kezelni tudja majd ezeket.

HDR driveres támogatás Kaby Lake-től van Win10 OP rendszeren, VGA-n nem tudom hogy megy ez.

(#46980) djpundro:

1. Nem tudom megmondani, hogy a két gép milyen képet ad, csak találgatni tudnánk - szóval lutri. Egy biztos: Win10 vagy Linux alapokon korrekt képet kaphatsz ezzel a NUC-kal. A lemezkezelés tud dönteni abban, hogy szükséged van-e z UHD BD lejátszóra, vagy sem.

2. A linkelt teszt alapján akár elég egy 4 GB 1866 MHz RAM is. Itt elérhető választék és ár alapján döntenék, hogy mennyi fér bele a keretbe.

3. Szerintem bőven elég a 120-as SanDisk is. A limitáló tényező ez esetben úgy is inkább a proci lesz induláskor, nem az SSD sebessége. Működés közben meg nem igazán lesz gondod a gyors mappanavigálásnál sem, mert elég gyorsan be fogja tudni tölteni a borítóképeket erről is. :K
    Sőt, ha csak HTPC lesz, és nem kell fájlt tárolni, akkor akár kisebb SSD is elég. Így több maradhat RAM-ra.

Új hozzászólás Aktív témák