- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
zsigus #21994 üzenetére
1080p60 azért a tengerentúlon "előfordul" szerintem.
A 4k-val az a a gond, hogy szerintem a pixelméret miatt nincs létjogosultsága. Legalábbis filmes tartalmaknál kb. nulla. Egyszerűen a képernyőméretből és nézési távolságokból ez egyelőre egy erősen átlagigényeken felüli valami. Gyk. egy látóteret jórészt betöltő "moziról" van szó ami azért pár elvetemült emberen kívül, mint itt a topicban.
a nagyközönségnek nem igénye szerintem. Főleg az ára mellett.
Ebből ered szerintem az a jó meglátásod is, hogy az FHD->UHD skálázás sem sok vizet zavar. Egyszerűen azért mert sok látszata nincs, ha nem a megfelelő környezetben használják.A scan-ek minőségéről sem vagyok meggyőződve, hogy sokkal jobb lesz. Analógon azért zaj is van, ahol néha jóságos hatásai vannak a kisebb mintavételnek. Arról meg már inkább nem is beszélek mikor a jelenlegi FHD felbontásra is ráb*sszák a film graint... szerintem már enélkül előrébb lennénk, mint a 4k-val.
-
Tibiajax
nagyúr
írtam
celeron g1610 ivy. Nem rossz ez a noctua, de ha ennyi pénz, akkor bejön a képbe pl a be quiet shadow rock topflow-ja is, ami nagyon tetszik, de az se olcsó. Viszont halk rohadtul, pl. Szóval vagy passzív borda kellene, vagy valami más jó lenne azért 10k alatt maradni..
-
Tibiajax
nagyúr
Tudtok ajánlani codegen mx31 házba olyan -nagyon csendes- procihűtőt, ami alá beférnek még a normál (nem lp) ramok is?
ivy cerka-proci, ház-légcirkuláció megoldva, van egy gondolatom, h elmehetne a proci paszív hűtéssel is, csak nyilván akkor valami nagyobb borda kellene..
Köszi! -
dhcodoki
senior tag
Szerintetek van rá esély, hogy a kabini is kap ehhez hasonló 6db sata-s alapot??:
Nagyon tetszetős.. csak hát nem AMD..
-
zsigus
őstag
válasz
dabadab #21993 üzenetére
Elméletileg létezik, de BD-n úgysem fog ilyen megjelenni, tehát egy gyakorlatilag felesleges feature szvsz.
Maximum saját készítésű videóknál jöhet jól, de nem hiszem, hogy olyan sokan rendelkeznek ehhez megfelelő eszközzel. Bár mostanában nem követem a digitális fényképezők és kamerák világát, mobiloknál pedig nem a felbontás/képfrissítés a lényeg... van ott elég baj.
slashing:
A 4k tartalom a kiadók részéről egy e-mail-be kerül kb.. A korábbi 35mm-es (analóg) filmeknek elméletben a 4k-nál is nagyobb a felbontása, és már szvsz amióta elkezdtek csepegni az infók a 4k-ról (vagyis most már hivatalos nevén UHD), és lefektették az alapszabályokat, a kiadók már alapból 4k-ban digitalizálták ezeket a filmeket, majd "leskálázták" 1080p-re. De ha még nem is így történt akkor is megoldható (kivéve ha sérültek a kópiák, de ezek is baromi sok munkával talán helyrehozhatóak, kivéve ha nagyon károsodtak).
Ráadásul már szintén egy jó ideje a digitális rögzítésben is alkalmazzák a 4k-t, pl. RED, vagy Sony kamerákkal.
Tehát tartalom lenne rá...
A felskálázás pedig szvsz nem lesz olyan csúnya mint pl. egy SD tartalom egy FHD megjelenítőn.
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #21972 üzenetére
Az 1080p is csak max. 24p.
"The Blu-ray Disc video specification allows encoding of 1080p23.976, 1080p24, 1080i50, and 1080i59.94."
-
dane
senior tag
Sziasztok,
Megint egy kis XBMC...
Aki esetleg szeretne a weather kiegészitő alatt is fanartot az tegye a következőket:
1, Pack letöltése: [link]
2, Unpack
3, Weather-en belűl opciók és ott fanart elrejtését ki kell kapcsolni
4, Opciók megint, majd Fanart elérési útjának megadása. Rá kell mutatni a kicsomagolt fanart pack-ra.Eredmény (skin: Xperience1080):
Hátha valakinek hasznos
-
tom_tol
addikt
-
Még ha mobil proci is, a tesztek alapján nem sokban marad le az asztali társától. A fogyasztás számomra fontos, még ha az teljesítménycsökkentéssel is jár. Nem akarok videókat vágni azon a gépen, amire szánom. Csak egy médialejátszót kell kiváltania.
Az alaplap meg beszerelhető bármilyen mini-ITX kompatibilis házba.
Nekem ez a lényeg.
-
DanielK
addikt
Esetleg egy apple tv is lehet már alternatíva... (akár az új 1080p-s is)!
[link]Teszteltem, eddig csak sorozatokon (SD és 720p) és teljesen jól vitte.
(Mac mini wifin, az apple tv etherneten volt és egy ilyen reouterem van.)Gondoltam megosztom, mint érdekesség.
Illetve ha a filmeket is viszi (720p-1080p), akkor a kitalált htpc-t a család egy másik tagjának adom.
-
szabi__memo
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Patice #21975 üzenetére
Ez komoly?
slashing:
4K most tavolinak tunik, de mivel mar ma is van eleg elerheto aron (persze meg nem itthon) en egyaltalan nem csodalkoznek ha ez is berobbanna mint a 3d es kb jovore, legkesobb '15-ben a tobbseguk az lenne.
Sosem fognak megallni, ha baromira nincs ra szukseged akkor is eroltetik, hogy ujabbnal ujabb lejatszot, hangrendszert, tv-t es videoforrast vegyel... -
slashing
senior tag
Hát én a 4K-ra abszolút nem készülnék semmilyen szinten, persze ha a hardver elég erős hozzá nem bánom de nem magyar ember pénztárcájához lesz az szabva még legalább 3-4 évig és még akkor sem nagyon lesz hozzá tartalom. A 4k elterjedéséhez meg önmagában nem elég az hogy legyen hozzá egy megjelenítő ami kvázi még csak prototípus állapotban van, kell hozzá még egy adathordozó is mert a blu-ray szerintem kevés hozzá, aztán kell hozzá még tartalom is. Kíváncsi lennék arra is hogy egy 4k megjelenítőn hogy néz ki egy full HD felskálázva, nem biztos hogy az olyan jól fog kinézni főleg nem az optimális távolságból nézve.
Szerintem lassítani kéne az egész dolgon mert ami az elmúlt 5-10 évben volt tv és képmegjelenítés fronton az valami hihetetlen kaotikus katyvasz lett. Kezdve a mindenféle aspect ratioval a képfrissítésen át az adathordozókon keresztül, egészen a Smart hülyeségekig, közben meg a plazma mint megjelítő elsüllyed a foltos led háttérvilágítás mellett. Az egész olyan mintha mindig csak a hasukra ütnének aztán majd lesz valami a szerencsétlen user meg próbáljon összetákolni egy rendszer hozzá.
Vezessék be a 4K aztán álljanak is meg ott vagy 10 évig de még a 4k el se indult de egyesek már 8k-t akarnak, nonszensz ez az egész.
Tudom kell a fejlődés de basszus nálunk még csak nem is HD a tv adás egy újonnan megjelent blu ray film meg az átlagfizetés 5-10% között van.
Úgy le vagyunk még maradva a HD-től is mint a japán mágnes vasúttól a máv járatok.
-
regger, láttad a mini-itx topikban a linkelt Asus AX-S thin mini-ITX Kabini lapot?
Két HDMI kimenet...
-
törölt tag
Egyelőre szép ára van
, de nekünk nem is az erő lesz lányeges, hanem a képminőség. Bár kétségtelen, hogy renderer és egyéb erőforrás igényes alkalmazásokhoz - mint pl interpolálás - kellhet nagyobb számítási kapacitás. Aki "csak" XBMC-zik majd szimpátia és vagy ár, esetleg felszereltség alapján dönthet a kettő közül. Szvsz képminőségben látható eltérés nem lesz, vagy elhanyagolható.
-
F34R
nagyúr
válasz
#75912448 #21968 üzenetére
A H-s mobil haswell ami az Iris pro 5200-t tartalmazza az erosebb a 7660d-nel 10-15 % -al [link]. viszont ~400 usd
ezek a kabinis dolgok kevesebb cu-t tartalmaznak mint a deskoposok es alacsonyabb orajelen is jarnak. azert kivancsi leszek az elso tesztre ahok az eloddel hasonlitjak ossze,
-
törölt tag
válasz
slashing #21967 üzenetére
Röviden a legnagyobb Kabini (A6-5200): 4x2ghz cpu, HD8400 IGP hivatalos 3D és 4k support, 25w TDP, Sata3 és USB3.0. Szóval HTPC-re termett, én kipróbálok vele egy passzív gépet és meglátjuk marad-e
szerk: Haswell vagy Kabini? Szvsz előzetes infók alapján ízlés vagy ár kérdése lesz. Eddig egy HQV tesztet láttam Haswell-ről, ez még kevés infó, de látván az AMD előrébb tart.
-
dane
senior tag
Működik...
boldogság van
Megoldás:
80-as portról átettem a 8888-ra
megnyitottam a portot a Windows 2008 Serveren
adtam usert és pass-ttökéletes köszi a helpet mindenkinek...
-
slashing
senior tag
hát gőzöm sincs akkor hogy mivan, egyvalamire tudok gondolni még de ez akkor hülyeség hogy ilyet tuti nem követsz el. Miszerint Nas-on vannak a tartalmak, onnan húzza be a képeket mindent de az nincs bekapcsolva.
Ilyen esetben el tudom képzelni hogy nem jeleníti meg a képeket képeket bár ebben az esetben is kéne látni minimum szövegesen a tartlmat.
Egyéb random ötlet:
újratelepíteni az applikációt ha ez sem segít akkor az xbmc-t is
új ip címet rendelni az xbmc-s géphez és azzal is megpróbálni, ne adj isten másik portot megadni neki, lehet összeakad valamivel
kipróbálni hogy valóban működik-e a webkiszolgáló: böngészőbe beírni az xbmc-s gép ip címét és a portot Pl: 192.168.1.101:80 (nálam így van) ha nem jön be semmi akkor tuti valami gubanc van ott.(csak akkor jön be az oldal ha fut az xbmc!! és ez érvényes arra is hogy csak akkor látsz tartalmat az eszközön ha fut az xbmc a htpc-n vagy sima számítógépen)
tűzfal kikapcsolása, ha routeren is van akkor ott is, routeren port engedélyezés port forwardmás nem jut eszembe
-
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #21942 üzenetére
Kéne.
De az vicces, hogy már megint jönnek a DVI or HDMI + VGA lapok.
A tökért nem lehet 2013-ban rátenni két darab digitális kimenetet? Intelnél sincs az olcsóbb lapokon, de a drágábbakon igen. AMD-nél viszont eddig is vadászni kellett rá és lehet, hogy ez most sem változik. -
Garyka
tag
Tudtok segíteni távirányító ügyben?
-
Tamoo
nagyúr
ubuntu + xbmc alól kimennek a HD hangok? Múltkor mintha olvastam volna valamit, hogy itt van valami buktató, de most nem találom.
-
-
slashing
senior tag
Mivel nem használom csak egyszer kipróbáltam így nem biztos amit mondok de valószínű hogy jó lesz:
xbmc alatt beállítások / system-nél az upnp, mindenhol pipa és van ott még egy webserveres rész közvetlen az upnp alatt ott is engedélyezni, és ami ott van port és felhasználónév / jelszó azt beírni az ios alkalmazásban, új host vagy micsoda, legalábbis androidon így van, + még az gép ip(amin fut az xbmc) címe szintén az ios alkalmazásban(már ha ugyan az mint az androidos).
-
Garyka
tag
Sziasztok. Egy régi laptopot megprobálok beállítani htpc-nek. Lubuntu 12.04, xbmc, transmission, samba. Ezek már futnak kisebb nagyobb sikerrel.
Ez annyit tesz h a transzmission 2.51 (asszem) fogja magat és valami http hibakoddal nem seedeli. Samba akkor működkk ha előtte elinditom a gadmin-samba programot. Nem tudom h ez normalis-e. A torrentbol nem tudtam ujabbat feltenni, nem engedte a.csomag telepitő. A laptopon van infra port. Azt be lehet űzemelni, hogy az xbmc-t vezérelhessem valamelyik távirányítóval? Felraktam a softver centerből egy enfris progit de nem indul el. Köszi a segítséget, nagyon kezdő vagyok a témában.
-
slashing
senior tag
ott tuti valami nincs megfelelően beállítva. Én ugyan nem használtam sose telefont meg tabletet vezérlőnek de egyszer kipróbáltam egy samsung okostelefonnal és elsőre minden gond nélkül láttam a tartalmakat.
Valószínű hogy az UPnP-nél kell keresni a hibát vagy az AirPlay-nél de inkább az előbbi.
gyaníthatóan nem adtál meg az ios eszközön egy xbmc felhasználónevet vagy az xbmc gép ip címét stb. ilyen hibára tudok csak gondolni.
-
dane
senior tag
Sziasztok,
használ valaki frontend-nek XBMC-t?
Az a problémám, hogy az iOS eszközömon futó remote-al nem szinkronizál az XBMC, vagyis üres a movies, a music és a többi library is. Minden egyéb funkció hibátlan.
Ezzel találkozott már valaki? -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21930 üzenetére
Nekem ilyen van, igaz asztali PC-ben:
Kingston 60GB SVP300S37A/60G V300 SATA 3 2.5" SSDNow 17.900 Ft -
Tamoo
nagyúr
válasz
dabadab #21893 üzenetére
Nem tudom, nekem túlzás volt első olvasatra. Igaz ha valakinek a tartalomkezelés a fontos, így tudja kihozni a legtöbbet a dologból. Lehet én meg erre vagyok "igénytelen". Elmúlt két évben egy fapados 10.000Ft-os médialejátszót használtam megelégedéssel.
(nem a sztereó ellen szóltam egyébként hanem a tv hangszórói ellen) -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Ha esetleg valaki tudja erre az XBMC-s kérdésre a választ
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21906 üzenetére
Melyiket töltsem le? AMD vagy INTEL/NVIDIA? Ez a processzorra vonatkozik, vagy a grafikus kártyára?
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21906 üzenetére
Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet (a privátot is). Úgy döntöttem végül, hogy a meglévő C2D gépemet változtatom át egy htpc-re. Viszont jó tudni, ezt, mert akkor openelec helyett xbmcbuntut teszem majd fel, hogy legyen egy "normál" gépem is ha kell.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21918 üzenetére
De ott meg 25 ezernél kezdődik egy alaplap legalább is a H87nél, van még másik 8as széria vagy csak én nem veszek észre.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21912 üzenetére
A 8asnál már jobb lesz vagy ott is ugyan ez a helyzet?
-
Tibiajax
nagyúr
aha.. köszi a válaszokat
na Mercutio, akkor még értekezünk. -
szabi__memo
nagyúr
Asus VivoPC
SPECIFICATIONS 1
ASUS VivoMouse ASUS VivoPC
1200 dpi optical sensor
2.4GHz RF wireless connection
3-point multi-touch touchpad
135 x 78 x 25.5 mmIntel® processor with Intel® HD integrated graphics
3.5/2.5 inch SATA6Gb/s HHD/SSD support
802.11ac Wi-Fi
2x USB 3.0 & 4x USB 2.0 ports
190 x 190 x 56.2mmEgyelore ennyi, de lathatoan szaporodnak a horror aru kisgepek
(#21911) cekkk: jol ertetted, es akkor is 23.972 lesz csak (~4 percenkent ugrik egyet a kép)
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21895 üzenetére
Én ilyet néztem pár hete a Málnán, a 100Mbites hálózaton, semmi akadás nem volt...
-== Alien ==-
-==Video==-
Format: : Matroska
Time: : 1h 57min
Bitrate: : 4448 Kbps
Farme size: : 1280*720 Pixel
Ratio: : 16/9
Fps: : 23.976 FPS-==Audio 1==-
Format: : AC3
Channels: : 6
Sampling rate: : 48 KHz
Data rate : 384kbps
Language: : English-==Audio 2==-
Format: : AC3
Channels: : 2
Sampling rate: : 48 KHz
Data rate : 384kbps
Language: : Hungarian -
jeni
félisten
Üdv
Az Ivy procik bármelyike támogatja a 24P támogatást? -
tws1
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén összeraktam a gépet és rádugtam hdmi-n a tv-re.
A fullhd tv-n a képnek a széleit nem látom (pl panel-t a kép alján), olyan mint ha nagyobb lenne a kiküldött kép mint amit a tv megjelenít és lelógnak a szélei. A TV és a hdmi-n kiküldött kép is 1920-s felbontású.Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PlayStation 5
- Vicces képek
- Jogász topic
- Csendben mutatkozott be a Galaxy S10 Lite
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3239
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest