- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
Neil Watts #13395 üzenetére
Szvsz keresd fel madgie kollégát, mert neki meggyűlt a baja a Brazos+OpenELEC+HDready megjelenítő trióval (még ha W7-tel jó is volt neki), nem tudom azóta talált-e megoldást.
-
törölt tag
válasz
Esetleg ez [link], de van tán más cucca is.
-
-
Peak
addikt
válasz
Én "faresz5" fórumtárstól vettem 2300ért USB Infravevőt + távirányitót hozzá, melyet használok. Lehet érdemesebb volna egy ilyet venned neked is.
-
Sziasztok!
Még régebben írtam ide, akkor még csak tervezgettem a HTPC építést, mára viszont reális céllá vált. (eh, egy költő veszett el bennem)
Szóval a konfig amit kinéztem (minden egyebem van)
MSI E350IS-E45
RAM DDR III 2 GB 1333 SAMSUNG 3 ÉV
CFI CBI-A6719 Slim Mini-ITX fekete számítógépház 150WEz úgy kb 35k. Ennél többet nem igazán szeretnék rákölteni, hisz nem professzionális rendszer építését tervezem, hisz az egészen más árkategóriába esik. Remélem nem nyúlok vele mellé. Vélemény? Ahogy olvasom, pl egy OpenELEC telepítésével ez az összeállítás gond / szaggatás nélkül viszi a full HD mkv és BluRay filmeket is, és a hardveres gyorsítás is támogarorr, tehát nem kell a processzornak számolnia mindent. Egy 37"-os LCD TV-re lenne rákötve, melynek 1366x768 pixel a felbontása. A hangról egy Sony HiFi rendszer gondoskodna, mely nagyon jól teljesített eddig is. Na Ő jackkel csatlakozna, tekintve hogy optikából azt hiszem csak kimenet van rajta.
Amiért igazából írok az az, hogy ennek a távvezérlésével akadt egy kis elméleti gondom, mégpedig:
Van egy hasonló távvezérlőm mint a képen, csak épp infravevőm nincs hozzá. Egy kedves fórumtárs említette nekem beszélgetésünk során, hogy csinálnak infravevőt a fórumon elég kedvező árakon, amely tuti hogy fog működni a távirányítóval.
Kér(d)ésem annyi lenne, hogy ha tudtok ilyen emberről itt aki csinálna nekem infra vevőt, akkor kérlek osszátok meg velem elérhetőségét.
Köszönöm szépen!
Üdv. core2
-
RedCat
senior tag
Intel platformra visszatérve: H67 mini itx + i3 2100t procival linux alatt a fullhd lejátszás tökéletes. Viszont az sd filmek, főleg sorozatok "megszaggatják" néha a folyamatos mozgást. Nem 1-1 kockát dob el, hanem úgy "beszaggat". De ezt pl fullhd mkv filmeknél nem tapasztalom, ott gyönyörű a kép. Mi okozhatja ezt? Ubuntu 11.10 + xbmc 11.0
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az 5 körüli referencia frame kódolású, H.264-es videók esetén generál hibát a DXVA gyorsítás. Ha nincs ilyen videód, akkor nem fogod látni.
A hangot hallani kell. Az biztos, hogy ront a minőségen, és olyan furcsa lesz az egész. Mint ha dobozban lenne a hangszóró, de ezt tényleg hallani kell, hogy eldöntsd mennyire elfogadható neked az a kompromisszum.
Az NV-t régen használtam erre. Akkor még működött. Azóta nem tudom mi történt, így erről nem tudok nyilatkozni. De kétlem, hogy elrontották, persze tapasztalat nélkül most mást nem tudok mondani.
Dobálni mindegyik fog, mert nehéz összehangolni a natív lejátszást. Nem csak a hardveren és a szoftveren múlik, hanem az alaplapi komponenseken is, így nehéz általános beállítani ezt. A lényeg, hogy 1000 másodpercen belül ne legyen drop. Az már elég jónak számít. Emellett lehet trükközni. Az AMD-nek vannak erre a driverben rutinjai, hogy az a drop se tűnjön fel, ami elkerülhetetlen. Azt nem tudom, hogy ezt az NV csinálja-e. Igazából ajánlott, mert az eredmény nagyon jó.Ha mindenképpen IGP-ben gondolkozol, akkor Llano APU számodra a legmegfelelőbb. Sajnos ennél jobbat jelenleg nem tudok. Később lesznek Ivy Bridge-re épülő olcsó termékek. Nagyjából a negyedik negyedévben. Ha azt meg tudod várni, akkor várd meg.
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #13372 üzenetére
AMD-n tökéletes a 24.000 és 23.976 is. Egy szál drop nincs egy egész film alatt sem. Soha.
NV-n a 24.0000 jó, 23.976 driver-felbontás függő, meg az XBMC-nek is van vele vmi nyűgje, de némi konfigolás után az sem droppol.
Régi (nagyon régi) nv driverrel meg trükközni sem kellett, ment. -
sb
veterán
Kösz az összefoglalót.
A DXVA-ról már társalogtunk, én úgy láttam tapasztalat alapján, hogy nincs sok gond vele (i3-2100), de azért túl sok filmet nem láttam rajta, ezért kérdeztem általánosságban. (Viszont keveset se, kb. 15-20db megvolt, válogatás nélkül, és azokkal nem volt gond.)Hang konverzió kell hozzá, világos, de azt gondoltam az nem annyira gáz. Ezek szerint mégis?
24p azért kellene, mert a droppot nem bírom.
Nagyon bántja a szemem.
NV-nél viszont még mindig nincs meg a normális 23.976 támogatás a driverben, vagy nem tudom mi van vele, de az Ionomon XBMC alatt még mindig hajlamos dobálni. AMD 880G-n hibátlan minden, csak kicsit sokat eszik.
Igazából hosszú távon mindkettő cseréje felmerült bennem pl. egy G530-al. HD és idle hozza az Ion fogyasztási szintjét, ha kell (pl tömörítéshez) akkor pedig erős is és szintén befér egy 60-75W-os paneltáp alá.G530+egy kis AMD vga viszont már nem biztos, hogy belefér.
Ill. kicsit gáz is, hogy külön vga kell, kicsit felesleges.
Llano meg annyira nem szimpi. Idle+HD jó, de azon felül feleslegesen erős az gpu, a cpu meg ha kell gyenge és/vagy sokat eszik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD Graphics 2500 és 4000 támogatja a 23,976 Hz-et. A többi HD Graphics nem.
ReClokkal megcsinálhatód, de akkor a hang mintavételi sebessége is átkonvertálódik, ami hallható minőségromlást ad. Akkor már jobb a 3:2-es pulldown.
Ha nagyon kell a natív lejátszás, akkor venned kell egy VGA-t. A ma kapható Radeonok és GeForce-ok támogatják. Ezt amúgy is ajánlom, mert a HD Grahics 2000/3000-nek és a korábbi verzióknak hibás a DXVA támogatása és nincs YCbCr sem, Illetve nem támogatják majd a Windows 8 UVD API-ját sem. -
Vladi
nagyúr
Nem tudjátok hol találom a ph-s filmeket? Amivel cikkeknél tesztelni szoktak.
Én is megnézem a gépem vele.Hátha nagyobb lesz az érdeklődés.
-
sb
veterán
Akkor az Intel HD Graphics 24p-ről senkinek semmilyen infója?
Ill. ettől függetlenül a lejátszás gyorsításáról XBMC alatt? 23.976fps -> 24.000fps? -
rigo88
aktív tag
válasz
balage25 #13379 üzenetére
akkor a szoftver része remekül megoldható. (oscam = cccam azaz a cccam.cfg-be megadom a sort és a többi mindenfélét és ugyanúgy megy mint a dboxban?)
mondjuk én ilyenre azaz valami mégolcsóbb modellre gondoltam. ez felejtős? ja értem, hogy driver azaz támogatás probléma lehet vele. shit.akkor még nézelődök. nem is gondoltam volna, hogy a hardverrel nagyobb "baj" (ár) lesz mint a szofttal. köszi!
-
rigo88
aktív tag
kicsit crossover kérdés, de openelec+xmbcben ha használok tvkártyát (leginkább csak usb-s jöhet szóba), és rákötöm a satellitet, ez a hármas (openelec+xmbc+usbtvkártya) megbírkózhat a n3-mal? máshogy: xmbc tvnéző alkalmazásához lehet telepíteni cccam plugint? tényleg ki szeretném vágni a dreamboxot, me' minek ha nem muszáj..
(külföldön vagyok, az otthon muter nevére befizetett előfizetést osztom tovább magamnak. talán így nem főbenjáró bűn..)update: találtam egy ilyet. ez hasznos lehet. openelecbe lehet "kézzel" telepíteni sshn át, vagy olyan butított mint a geminiproject (dreamboxra való linux distr)?
-
RedCat
senior tag
Nekem linux alatt 24p HD filmek tökéletesek (vagy nem veszem észre hogy nem az). Inkább az sd anyagokkal van bajom, főleg a sorozatokkal. Ott néha látom hogy ugrik egyet a kép. De ez is érdekes, mert a korábbi LG tévén tökéletes volt, most hogy vettem egy samsung d7000-t, ezen észreveszem...
-
sb
veterán
válasz
RedCat #13367 üzenetére
Ha már szóba jött a integrált Intel vga.
Mástól is kérdezném, hogy Windows alatt mik a tapasztalatok?- DXVA kompatibilitás érdekel, elérhető 720p-1080p HD release-ekkel hány %-ban birkózik meg.
- Ill. egyéb problémák? Ha jól tudom a 23.976-ot nem támogatja, csak a 24fps-t. Ezt XBMC alatt gyorsítással ki lehet küszöbölni? Lényegesebb lenne, hogy folyamatos maradjon a kép, nem legyen akadás, frame drop. -
RedCat
senior tag
Jelenleg egy Modecom 302-es házikóban van egy i 2100t proci + alaplap. Eddig az i3-ba integrált vga-t használtam linux alatt xbmc-vel, de sajnos nem tökéletes. Ezért gondoltam teszek egy vga-t a gépbe. Viszont a ház túl lapos hozzá. Valami hasonló méretű, de picit magasabb házat tudtok javasolni? Neten nézegettem, de ilyen kicsiket vagy "túl" nagyokat találtam.
Más: Van egy ideális HTPC-nek való Asus alaplap+cpu páros eladó. Alaplapon integrált sata, vga, lan, sound, PCI-e foglalat is van. Proci: Celeron 420. Ez Conroe magra épített proci, sebességben ott van és csak 35W a fogyasztása. Akit esetleg érdekel, pm.
Házikóra várom a javaslatokat. Köszi
-
Pista0001
addikt
Köszi mindenkinek. A kábelre gyanakszok kicsit én is, ismeretlen eredetű és minőségű darab.
Firmware-t még nem keresgéltem, este lesz egy kis időm, utánanézek. Szoftverfrissítésről van valakinek tapasztalata? Elszállhat a készülék miatta? Már nem garanciális, és nem örülnék ha használhatatlanná válna / ha több száz euró lenne a javítás.
A mélyebb beállításokon túl vagyok, pont a pixel formátummal is volt gond, de azóta is csinálja.
A 12.4-et ha jól emlékszek többen is szidták, keresek valahol korábbit este.
-
Peak
addikt
válasz
Pista0001 #13362 üzenetére
(jel)Szinkron-hiba is lehet.
1.) nézz a TVhez újabb firmwaret, ha lehet a gyártói honlapon, szervizektő.
2.) kezd a driveben megkeresni a mélyebb beállitásokat, mint pl. pixel formátum, stb. ott nézz körül a beállitások között
3.) próbálkozhatsz a driverek cserélgetésével is, visszafele lépésekben -
Pista0001
addikt
Halló Houston, van egy kis problémám
Előzetesen a hardware: HD4350 (catalyst: 12.04) HDMI-vel Philips LCD tévére (5000-es széria) kötve, hang is a HDMI-n megy át.
A hiba: rendszertelenül eltűnik néha kb 1 másodpercre a kép, közben hang van. Olyan mint amikor valamilyen képernyő beállítás változik, de biztos nem az, mert olyankor a hang is elmegy. A tévé valószínűleg nem ludas a dologban, korábban volt más eszközre (set top box) HDMI-vel kötve, akkor nem produkált ilyesmit.
Windows (7 home premium) desktopon is produkálja a jelenséget. Ha valaki találkozott már ilyesmivel (meg akkor is ha nem
), megköszönném ha megosztaná a megoldást.
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Xbmc-t használok egy Hp prolianton.A gondom a következő:A torrentek leömlenek egy mappába.Hogyan tudnám főleg a sorozatokat a végleges helyükre juttatni egyszerüen.(a therenamer talán ezt megoldja,valaki használja?)
-
canniball
nagyúr
-
válasz
Baltásgyilko #13355 üzenetére
"AMD E350es APU dolgozna benne és XBMCbuntu szoftver."
Van valami kulonosebb oka, hogy nem openelec?
"Érdemes-e SSD-re rakni a rendszert?"
Nem. Igazabol openelec, XBMC Live meg hasonlok nagyon szepen elmennek egy 2 GB-os pendrive-rol is.
"Amolyan NAS szerepet is betöltene, a torrentezés hogy műkösik XBMC alól?"
Az XBMC nem kezeli a torrentet, de pl openelecben van transmission beepitve, az eleg nepszeru torrent kliens.
Igazabol azert mondom ennyit az openelecet, mert nagyjabol azzal lehet a legfajdalommentesebben osszehozni egy mukodo HTPC-t, mert a megalkotoi gondoltak az osszes szokasos HTPC-s feladatra, megoldottak, csinaltak mindenfele platformra sajat installert, kiirod, bedugod, megy.
-
Baltásgyilko
csendes tag
Üdvözlet,
HTPC építésén töröm a fejem, nagyvonalakban összeállt a dolog fejben. De maradt pár kérdésem.
- AMD E350es APU dolgozna benne és XBMCbuntu szoftver. Ezzel kapcsolatban olvasgattam (régebbi hozzászólások), hogy az AMD Linuxos supportja nem a legerősebb ez változott-e valamit? A hardveres gyorsítások kivannak-e aknázva?
- Érdemes-e SSD-re rakni a rendszert? Ha igen milyenre (nem szeretnék sokat költeni)? 14k körül láttam 64GB-os Kingston V200-at szerintem nem rossz.
- Amolyan NAS szerepet is betöltene, a torrentezés hogy műkösik XBMC alól? Vagy célszerűbb a Linux felületen kiépíteni ezt? Vagy a bejelentkezésnél választható XBMCbuntu és Ubuntu lehetőségek hogy "működnek" ha az Ubuntu alatt elindítok programokat és átjelentkezek XBMCbuntuba akkor azok tovább futnak?
- Próbaként ma felraktam bár elég kevés időm jutott rá jobban belemélyedni. Az XBMC felületről nem láttam a gépben lévő másik két vinyót, gondolom itt valami felcsatolás problémája lehet.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Eleg viccesen nez ki azon a lapon a Big Shuriken
Csinos gep, nagyjabol ket dolgon toprengenek el a helyedben: egy picoPSU-n (de ez mondjuk az en maniam, meg gondolom az a tap "ingyen" volt, a picoPSU meg plusz penz) illetve a ventinyilasokat inkabb fekete papirral takarnam le.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #13350 üzenetére
Alapjában véve jól működik, a lejátszással, sebességgel stb. nincs probléma, de a legfrissebb 2.0 bétában el*seszték a billentyűzetkiosztás beállíthatóságát, és jelenleg hiába állítom be a magyar (vagy a fórumból kiindulva bármi más) kiosztást, csak a US angol használható.
Remélhetőleg hamarosan ki lesz javítva... Ezt leszámítva nincs probléma.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Használ közületek valaki OpenELEC-et Brazos-sal? Jól működik? Kihasználja a platform minden tudását?
-
Ediva8
tag
Sziasztok!
Hosszas utánaolvasás és egyedi igényeimet figyelembe véve összeraktam életem első HTPC-jét.Kicsi a bors,de erős jelmondatra,egy Lian LI Q11-es kuckóban.Tényleg minden centmétert ki kellet kalkulálnom,hogy beférjen,a kábelekkel kicsit meggyűlt a bajom,de ez a kihívás benne.Összességében egy közepesen kicsi,de mindenre alkalmas masinát szerettem volna összerakni.Eddig egészen jól használható.
Akit esetleg érdekelne,Linkelek róla egy montázs képet,a kép fölé írtam a konfigot is.HTPC-m -
-
Remélem itt tud nekem valaki segíteni
... Szeretnék egy HTPC - HOME server (file, ssh, lamp) összerakni és egy integrált procis konfigon gondolkodok (passzív lap lenne), itx ház, laptop vinyó 4 giga ram ... A kérdés, hogy milyen lapot válasszak ehez?
két lapot néztem eddig:
- Zotac IONITX S Series (Integrált CPU, NM10 Express, 2xDDR3, Max:800MHz, Max:4GB, VGA, 1xPCIE1, 2xSATAII, 6xUSB, 2xUSB3, DVI, HDMI, 6 ch, Gigabit, Mini-ITX)
- ASUS AT5IONT-I ITX (Integrált CPU, Intel NM10 Express, 2xDDR3, VGA, 1xPCIE4, 2xSATAII, 4xUSB, DVI, HDMI, 8ch, Gigabit, Mini-ITX, 2xUSB3)igazából ezek elég drága lapok (40-50+ ÁFA) így lehet AMd-re kéne építenem, de fontos a fogyasztás, s a full hd-s lejátszás. Operációs rendszer ubuntu lenne a gépen és a videókat xbmc-rel játszanám le...
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #13342 üzenetére
Ha hozzáadod a médiatárhoz akkor automatikusan a filmet indítja el (régebben még a béták esetében volt, hogy tévedett, de nem sokszor, viszont manuálisan is megoldható, lásd lejjebb).
Ha mappából akarod lejátszani akkor pedig kikeresed a legnagyobb fájlt (15-20 GB-os), az lesz a film (a médiatárhoz való hozzáadáshoz pedig rámész a filmre (legnagyobb fájl) és nyomsz egy i gombot).
Néha előfordul, hogy több "fájlban" van a film (tehát chapter-enként külön van választva) de ha hozzáadod a médiatárhoz akkor is mennie kell.
lancerboy: Ez is egy megoldás.
-
tendetiti
tag
Urak!
Hogyan játszotok le XBMC-vel, vagy más egyébbel olyan BD50-es releaseket ami sok m2ts fájlból áll? -
rigo88
aktív tag
hm. ubuntu sem ismeri fel a wireless kártyát az asus at3iont-i lapban.
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
válasz
#03969024 #13335 üzenetére
Valóban szebb lenne, de azok bazi drágák is.
Ez ilyen "mindenes" kütyü.Főként ugye médialejátszó, de azért komoly kis kakaó van benne.
Hónomalá csapom és átmegyek haverhoz demozni, mozizni ha épp úgy hozza a sors,
de egy BIOS preset átállitással játékgéppé varázsolható, akkor minden alkatrész megtáltosodik és izzad a táp! -
zeix
senior tag
válasz
zsigus #13236 üzenetére
Megvan a hiba, hogy miért nem mutatott semmit, ha a kedvencekhez rakom a könyvtárat és úgy teszem ki a főmenüre.
A userdata mappában a guisettings.xml-t kell átírni.<setting type="string" name="skin.aeon.nox.Nox.CustomHomeItem3.Path">ActivateWindow(10025,"C:\AppServ\www\hd\2012-06-15_12.11\DVD\,"return)</setting>
A " részeket ki kell szedni és tökéletesen müxik.
-
Peak
addikt
Desktop-on inaktivan 21-33W közötti fogyasztás:
-
Peak
addikt
Na elkészült végre a végleges konfig egy masszivabb hűtéssel és egy lowvoltage rammal...
Az alaplap a hűtéssel és RAMokkal:
A ház előkészítése, preparálása az irányitott légáramlásért:
A beépítés első fázisa:
Pont elfér a hűtés a házban, 6mm hely:
A kiegészítők is a helyükre kerülnek:
Külcsíny:
-
sb
veterán
válasz
Csorbi #13328 üzenetére
Mivel nem fut az XBMC vagy az adott program amikor el akarod indítani (épp ezért kell elindítani
) így ez szerintem teljesen Windows hatáskör.
Egy általános win progira (és mellé android app-ra) lenne szükséged amivel lan-on keresztül lehet kommunikálni. Szerintem nézz szét a marketen ilyen lan/wifi-s windows távirányító app-ok között, hátha lesz valami külön.(Miután elindult az XBMC utána már teljesen jól lehet az androidos app-jával távirányítani, ill WOL is van az app-ban, tehát maga a gép is elindítható az app-ról.)
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e a kérdésemmel, de egy Media Center vagy XBMC jellegű szoftvert keresek. Olyat, ami Windows alatt fut, és esetleg van hozzá Android- alapú távirányító app, amelyik a programot el is tudná indítani Windows alól.
Az XBMC egyébként tökéletes lenne minden tekintetben, de ezt a funkciót nem tudtam elővarázsolni belőle (mégpedig hogy a progit elindítsam távirányítóval). A Windows indítópultba nem szeretném betenni, nem akarom hogy mindig fusson.Előre is köszönöm a tanácsokat
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy korulbelul milyen osszeg lenne az, amibol egy filmbezesre (de arra nagyon), illetve netezgetesre alkalmas HTPC-t ossze lehetne dobni? Persze a legkedvezobben. Most tervezek tuladni az asztalimon, amit mar abszolut nem hasznalok ki, mivel nem jatszom, igy felesleges. Helyette TV-n, noti+dokkolon es egy HTPC-n gondolkodom, amennyiben normalis osszegbol kijon.
-
rigo88
aktív tag
válasz
dabadab #13324 üzenetére
én nem akartam polgárháborút indítani
viszont remélem dabdabdabnak lesz igaza!
ha megérkezik az alaplap meg a proc is azaz lesz két gépem, megpróbálom ssh-n át beállítani kézzel a hálózatot.más: vettem hdmi - display port kábelt, és egy fos. egyirányú - már ha van ilyen - nekem pedig a lapon van hdmi, a moncsin meg dp...
-
válasz
zsigus #13321 üzenetére
Az a lista a wifi kartyakrol nem a tamogatott HW-k listaja, hanem azoke, amiket tamogat ES valaki vette a faradtsagot, hogy beirja abba a tablazatba - ugyanis maga az OE nem foglalkozik a wifi tamogatasaval, egyszeruen amit tamogat a kernel, azt tamogatja, amit nem, azt nem. XBMC Live-nal ugyanez van, mondjuk annyi kiegeszitessel, hogy ott a kernelbe be nem kerult driverek is vannak, de ez jelen esetben nem erdekes, mert azt az Atheros chipet tamogatja a kernel.
-
rigo88
aktív tag
válasz
DaveJr #13320 üzenetére
igen ezt az oldalt már néztem, el leszek az installal.
kernelt kell fordítani?idő közben vettem egy M5A99X Evo-t 75eur ért. úgyhogy már nem sokáig használom asztalinak a htpc-t.
zsigus: én is attól tartok, de még mindig az a kérdésem akkor h nem lehetne-e egyszerűen lecserélni a mini pci-e karit inkább?
-
zsigus
őstag
válasz
DaveJr #13320 üzenetére
OpenELEC-re nem lehet telepíteni, szóval sajnos így nem fog menni...
A TV Tunnereknél is hiába van 2db ugyanolyan chip köré épülő tunner akkor sem biztos, hogy működik mindkettő a másik driverével. Ha jól tudom változtatások kellenek a driver-ben ilyen esetben (ami lehet, hogy nem megoldható).
Ha rosszul mondom kijavít valaki, de az biztos, hogy rengeteg Wi-Fi adapter épül atheros 9k chipre, és mégis csak 2-3 db-ot támogat belőle az OE.
rigo88: Sajnos én nem tudok erre megoldást, szóval még mindig csak annyit tudok mondani amit korábban is írtam: vagy kábel, vagy egy támogatási listán szereplő adapter (vagy XBMC Live és hasonló rendszerek, de ezeknél általában parancssorból kell megoldani mindent).
-
DaveJr
őstag
válasz
rigo88 #13319 üzenetére
Próbáld meg innen letölteni a drivert:
Linux wirelessAlul megtalálod az install menetét is.
-
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #13317 üzenetére
hát ilyen plusz ketye. házból nem akarnám hogy kilógjon, azé' deluxe alaplap mert tele van aggatva minden szirszarral, a házon belülre teszem (mert egy dupla usb van az oprendszernek és van egy szabad slot) akor meg lehet, hogy nem lenne 100% a jel. bár a dreambox miatt egy AP client van a géptől kb 3centire. meg hát na. a mini pcie karit el tudom adni és az árából egy megfelelőt venni. nem nagyon akarok már rákölteni, még egy harmony 650 és kész. így is vissza kell küldenem a házat mert letört a dvdajtószorítópöcökhogyrohadjonmeg...
DaveJr: Hálózati kártya Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (192.168.2.9)
ezt írja aida. (most erről nyomom a w7et, mert alaplapot még nem tudtam szerezni a 8120 alá.. -
DaveJr
őstag
válasz
zsigus #13312 üzenetére
LP kártyám van. Ha a kártya lett volna a lényeg arra kérdeztem volna rá. Nekem kifejezetten a ház méretei kellenének tized vagy akár század mm pontosságra, mert lézerrel lesz kivágatva lemezből és nem szeretném ha mérési hiba miatt kéne többször vágatnom.
Már vannak méretezéseim, de mivel itt a lényeg a pontosságon van ezért szeretném ellenőrizni is vmin. Nem sok viszonyítási alapom volt. 1-2 dolog 100% h jó, de vannak saccra mért adataim.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #13313 üzenetére
"btw ha nem ismerné fel a wlan kártyát, lenne wlan0 és wlan1 lehetőség?"
Igen.
Én mondtam előre, hogy nem fog menni (nem kárörvendés akart lenni, sajnálom hogy nem megy). Így két lehetőség van, kábel, vagy veszel egy Tp-Link TL-WN727N USB stick-et (ha jól emlékszem 1800 Ft volt).
Korábban volt probléma olyan Wi-Fi adapterrel is (a nagyobbik TP-Link) ami ott volt a listán, de nekem ez van (727N), és nincs vele probléma.
DaveJr: Értem, sajnos ebben nem tudok segíteni.
-
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #13311 üzenetére
igen, így próbáltam, van wlan0 és wlan1 is mindkettőt próbáltam, titkosítást mindkettőt kipróbáltam, numerikus billentyűvel adtam meg a wlan kódot, biztos ami biztos. sehogy.
network és network2 fül alatt is. szal nemtom. restart is volt egyszer.btw ha nem ismerné fel a wlan kártyát, lenne wlan0 és wlan1 lehetőség?
a telepített eszközöket nem lehet megtekinteni valahol?
-
DaveJr
őstag
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy HTPC-t egy régebbi IBM házból. IBM jó szokásához híven semmi nem szabványos a hátulján. Akarok csinálni egy teljesen új hátoldalt a házhoz, viszont szükségem lenne egy pár méretre. Ezért keresnék olyan embert akinek olyan háza van amiben low profile-os kártyákat lehet csak használni. Ha budapesti illető jelentkezne akkor akár el is mennék hozzá hogy lemérjem azt a pár dolgot. Ha viszont van bárki aki tud segíteni méricskélésben (leméri a saját házán amit kérek) azt is szívesen fogadnám!
-
válasz
rigo88 #13307 üzenetére
Az internet szerint a lapodon Atheros AR9285 wifi chipset van, azt meg nativan tamogatja a Linux (konkretan az ath9k driver), szoval zsigus pesszimizmusaval ellentetben minden bizonnyal gond nelkul fog menni. Meg mondjuk a wifin valo filmezes sem tunik lehetetlennek, igazabol az a kerdes, hogy milyen a vetel es a kb. max 70 mbites hasznos savszelessegbol mennyit tud produkalni - mondjuk osszehasonlitaskeppen a Bluray maximumalis bitrate-je 40 mbit.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #13305 üzenetére
A Wi-Fi hálózatot nem fogod tudni beállítani, mert ennyi adaptert támogat az OE (és nem hiszem, hogy közöttük van az a chip ami az alaplapon található).
(Esetleg tehetsz egy próbát az OE fórumon az adapter támogatásának kérésével, de nem biztos, hogy sikerrel jársz, mert a bétával rengeteg dolguk van.)
Egyébként ha a HTPC-re töltöd le az anyagokat akkor okés a Wi-Fi, de ha nem, vagy esetleg a másik PC-n is vannak HD filmek amiket a HTPC-ről szeretnél nézni akkor kevés hozzá a Wi-Fi.
-
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #13304 üzenetére
at3iont-i lap van és az integrált wifi.
úgy gondoltam, hogy kábellel rádugom a routerre és másik gépről rásshzok és "kézzel" állítom be a hálózatot.
mivel nincs parancssor az openelec-ben v legalábbis nem találtam.
nem szeretem a kábeleket. így is sok van belőlük. amúgy wifi maxon működik teljes internetsávszélességben (1.4mb) tudok vele tölteni. -
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #13303 üzenetére
Csak néhány Wi-Fi adaptert támogat az OE, de ha van Routered mindenképpen jobban jársz egy kábeles kapcsolattal (gyorsabb másolás, HD stream), mert a Wi-Fi elég csekély sávszélt kínál.
A Programok -> OpenELEC OS Settings-ben megtalálod a hálózati beállításokat, kábelnél csak a "LAN" és "eth0" opciókat kell kiválasztani (majd lehet, hogy kell neki egy restart).
Közvetlen kábel-kapcsolattal nem hiszem, hogy működne (bár nem próbáltam).
-
rigo88
aktív tag
üdv
megjött a 16gb class 10 sdhc, felraktam rá a nyított eleket, de a wlant nem tudom belőni.
csak 2 géppel (putty) és kábellel lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Warhammer 40.000
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest