- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
#44794060 #13997 üzenetére
a legjobb megoldás 1 db SSDvel egy Asus passziv hűtéses mITX alaplap integrált E350/450 Brazossal egy könyv méretű paneltápos házzal. olvass picitt vissza, volt rá összesített árral lista, 50 alatt meg lehet úszni.
ey baj van, a magyar disztrik baxnak behozni a passziv hűtéses mITX lapokat, mert félnek, hogy rajtuk marad.
ellenben egy rakat ember tudna építeni rá HTPCt.
igy marad a külföldi rendelés.
természetesen SSD helyett egy 750es 2,5"os HDD is lehet torrent esetén.
majdnem ilyet építettem, aztán rájöttem, hogy mekkora fun 120 centin wowozni meg trine2zni -
törölt tag
-
olahjana
tag
köszi ez jól hangzik. az FHD3Dről le tudok mondani. elvileg az LW4500 TV sem támogatja.
Jelenlegi gépem alább látszik. Akkor ebből csak a SAMU greent tudnám használni?
jelenleg nem igazás tervezek Blueray lejátszót sem venni. Tisztán csak töltögetésre meg netezésre filmezésre kellene. így legalágg néha én is géphez jutnék az asszonytól és hagyna néha gameznimost ugye az ''úgymond játékgépem'' van befogva erre, mégha már nem is mai gyerek a kis x250es procijával.
-
rudi77
tag
Valaki nem tud valami script-et amivel restartolni tudnám a ati hdmi audiot.
Mert néha eltünek a hd 7.1-es hangok. Ilyenkor hdmi kábel kihúz-bedug és újból van hd hang. -
Peak
addikt
válasz
olahjana #13988 üzenetére
AMD A8-3870K processzor
Asrock A75M-ITX alaplap
Kingston LoVo RAM 2x4GB
Scythe Big Shuriken v2.0 CPU hűtés
Kingston SVP100S2/64GB SSD bootdrive
Western Digital WD15EADS GreenPower HDD tárolásra
Samsung Slim BD ODD bluray író
Chieftec FI-02B mITX ház 200W táppalKikapcsolt/készenléti módban 3-4W.
HTPC módban alulfeszelve IDLE 30-38W között ugrál.
BD50 lejátszás HDMI kimeneten FullHD + 7.1-es hang mellett 34-38W között.
World of Warcraft max. grafika FullHD + 7.1-es hang 58-62W között.
(16xAntialiasing mellett 21 FPS, Bilinear mellett fix 60 FPS)Maximális órajelek és terhelés 180W.
-
drdr
senior tag
válasz
Ha fontos a FHD3D (pl. 3840x1080) febontás amit frame packed-ként megy ki HDMI-n, akkor én AMD A8-3870 v. A8-3850-et javasolnék... (http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/a-series/Pages/a-series-pib.aspx)
Emellé
- 2x2GB Kingstone LoVo-t (a kisebb fogyasztásért),
- egy pl. Asrock A75M alaplapot
- valami green vinyót pl. WD 20EARX (és akkor azonnal "használható" a letöltött anyag)
- gyorsabb rendszerért (ha sok pénzed van) egy SSD pl. Crucial 64GBSSD nélkül egy ilyen rendszerrel 27-30W körül alakul a fogyasztásod (még néhány felesleges Windows szolgáltatást ki kell kapcsolni) idle alatt és torrenttel. Full HD film közben 30-35W körül fogyaszt, FHD3D alatt 65-110W...
Sima netezés 30-38W tartalomtól függően... Hibernálva 1.3W BeQuiet táppal.Intelről nem tudok nyilatkozni, árban valsz. több lenne a processzor is és lehet, hogy még külön NVIDIA kártya is kellhet. Tudtommal az Ivy Bridge lenne ami megfelelne, viszont az jóval drágább mint az AMD, a fogyasztás valamivel kevesebb lenne.
Ha a FHD3D-ről lemondasz, akkor tizenezerrel olcsóbb processzor is elég lehet, sőt egy E350-es lap, ami maga annyiba kerül, mint fenti alaplap, de külön proci nemkell már. Ez utóbbi esetben valóban elég alacsony fogyasztás elérhető.
-
rigo88
aktív tag
válasz
üdv
bár nekem nincs összehasonlítási alapom, egy asus at3iont-i deluxe-t használok 2x2 rammal, hd sima ügy, többcsatornás kimenet hát szerintem szoftverfüggő, xbmcbuntut használok vele, fogyi szerintem minimális, torrent beépített, wlan szépen megy.
a többiek mindenképp több infót fognak tudni mondani! -
olahjana
tag
Sziasztok
Érdeklődnék hogy milyen HTPC-t kellene vennem ahhoz hogy a következő igényeket ki tudja elégíteni:
- Nappalban 3d TV kiszolgálása, tehát képes legyen a letöltött anyagot adagolni a tVnek FULL HD 3D!
- böngészni, netezni tudjak rajta
- játszani nem akarok rajta. arra van PC-m
- torrentezni tudjak rajta nagyon alacsony fogyasztással
- az sem lenne hátrány ha a letöltött anyagot ki is tudnám csomagolni ugyanott, hogy le tudjam játszani. - ha egy mód van rá akkor 3 db jack csatlakozón adnám ki az 5.1 jelet
- keveset fogyasszon amikor torrentezek vagy csak sorozatot nézek.
mi egy ilyen gépnél az elérhető legkisebb fogyasztás?Sajna nem vagyok benne otthon. Jól jönne a segítség.
KÖszi -
rigo88
aktív tag
üdv
a harmony topic - ami csak egy [RE:] - elég halott.
valaki el tudná magyarázni, hogy hogy tudok myharmony.com-on keresztül billentyűt tanítani a harmony 650nek? konkrétan a C betű kéne, mert felraktam az igen nyűgös oe helyett xbmcbuntut, és itt meg már nem megy a klasszikus "jobbklikk" amit beállítottam. tanítani nem tudom neki, mert az eredeti asus távon sincs olyan gomb ami bevenné, csak a C betű a billentyűn illetve a jobbklikk egy egérrel.
és ezutóbbi két eszköz nem az a tipikus htpc tool... -
-
NTX
tag
válasz
#03969024 #13980 üzenetére
Pont azért váltottam htpcre, médialejátszó helyett, mert nem voltam elégedett azok minőségével. Hiába játszik le mindent a Dune, vagy a Popcorn, ha kép és/vagy hangminőségben elmarad a htpctől.
Ha még a hangtalanság is fontos, márpedig nekem az, akkor szerintem nem lehet kihozni azonos áron. A régi készülék házak meg szerinten kifejezetten rondák, legalább is nekem nem tetszenek. Mivel nekem csak dedikált htpcnek kell a hifi mellé, ahhoz illő házat keresek hozzá. Előnye viszont az, ha pár év múlva elterjed valami új formátum, stb, akkor elég lesz a szoftvert fejleszteni, a mai átlagos hardverek nem fognak korlátot jelenteni. Sajnos a hifi jellegű házaknak magas az ára, sőt alig van ilyen ami itthon is kapható. Pld Hfx vagy Moneual házakat csak külföldröl lehet behozni. A Silverstone vagy Lian Linak egyes modelljeit sem találtam hazai forgalmazásban. -
törölt tag
Nem akarlak rábeszélni, de tulajdonképpen az eredeti készülék már igényes kinézetű lehet, ha ODD-t nem akarsz beletenni, akkor az előlapon nem is kell változtatni, a belseje pedig nem látszik. Legfeljebb az első USB csatikat kell kialakítani. Sokat lehet így spórolni. Szerintem egy HTPC HDD nélkül ne kerüljön többe, mint egy hasonló tudású asztali készülék.
-
canniball
nagyúr
-
NTX
tag
Tudna nekem ajánlani valaki itthon is kapható, olyan htpc házat, ami hifi szabvány, 40 cm körüli széles, és viszonylag alacsony <10 cm?
-
Joshi
titán
Megtaláltam a fogyasztásmérővel mért htpc értékeket.
Ma már nincs htpc-ém inkább vettem egy asztali Blu-Ray lejátszós médiaplayer-t. -
Joshi
titán
Én régebben vettem egy 3500Ft-os fogyasztásmérőt valami ilyesmit a Tescoban, a célra tökéletesen alkalmas. Szerintem érdemes venni egyet.
-
zeix
senior tag
Ok, köszi.
Csak a körülbelüli fogyasztás érdekel.
Akkor belövöm a vinyókat egy közép értékre mondjuk 15W-ra.
A scriptem számolja a GPU terhelést is és hozzáadja a prociterheléshez.
Tehát az összfogyasztást méri.Nem ez nem csak HTPC
Vidkarit kellene még cserélni, meg egy SSD-t bele és nyugott leszek. -
Otes
tag
A vinyóknál annyira kevés nem lehet aktív állapotban a fogyasztás... x2 mind2nél
illetve fogyasztásnál számít hogy épp mit csinálsz, milyen kódolású filemet játszol le, milyen player kihasználja e gpu-t stb... i7-ben nem tudok segíteni AMD-s vgyok...
ui.: Ez HTPC-nek? remélem másra is használod
-
zeix
senior tag
Ti jobban ott vagytok a HTPC fogysztás számításában.
Nekem egy nem keveset fogyasztó HTPC-m van.
Írtam egy kis script-et a Rainmeter-hez, hogy mutassa a körülbelüli átlagfogyasztást és a pillanatnyit a proci és a videókártya terhelésének függvényében.Kérdésem az lenne, hogy egy alapon használt i7-960 IDLE módban mennyit fogyaszt kb.?
A terheltséghez viszonyítva, hogyan emelkedik a fogyasztása exponenciálisan?
A megsaccolt értékek alapján jelenleg 90W IDLE módban a teljes gép fogyasztása
full terhelésnél 220W.Ezeknek kellene a körülbelüli fogyasztása, ha megtudjátok mondani:
2TB Samsung HDD (10W)
1TB Hitachi HDD (10W)
GA- EX 58 UD5 lap (15W)
HD 4650-es vidkari (max. 55W)
i7-960 (45-130W)
Én ezeket az értékeket adtam meg. -
Peak
addikt
Hm érdekes. Ha bármilyen VIDEO állományt játszol le, a DTS hangsávot simán bitstreameli Toslinken, az erősítő szépen felismeri és kikódoja.
Ha viszont a MUSIC menü alól mész .DTS zeneállomány játszani, az egy másik rutinon megy ki, és sima 2ch PCM-ként érkezik az erősítőbe.
Előtte a WASAPI digitális kimenetet ellenőriztem, beállítottam, teszteltem a DTS formátumot is.
Na ez a bug már mehet is az XBMC fórumára a fejlesztőknek.
Szép munka tendetiti! -
tendetiti
tag
Sziasztok!
Megoldható az, hogy XBMC-ben a zene lejátszást foobarral tegyem ez alapján, illetve .dts kiterjesztésű hanganyagot játszanék le, szintén foobarral. A dts plugint felraktam, de csak sztereo jel jön ki a gépből (XBMC-ben a filmek DTS hangja, kimegy rendesen).
Avagy kellene egy zene lejátszó progi, amit be tudok építeni az XBMC-be, és viszi a flacot, az SACD képfájlokat ill. a .dts zenéket.
Köszönöm. -
sb
veterán
XBMC-ben hogy lehet beállítani, hogy a sztereo jelet felkeverje 5.1-re analógon?
Vagy csak vmi külső filterrel megoldható? -
canniball
nagyúr
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Nem kimondottam HTPC-hez, de mITX laphoz keresek házat. Merre érdemes körbenézni vagy van-e esetleg vmi mITX specifikus márka? Összegyűjtve nem találtam semelyik shopban ilyet, találomra meg elég hosszadalmas folyamat keresgélni.
-
Lacyka
aktív tag
Kérdeznék én is egy "butát"
Adott egy ilyen gyönyörűség.Annak szeretném a vfd-jét windows 7 alatt irányítani, mert csak a dátum időt mutatja és ennyi.
A gyári MSI driver fent van, de lcd smartie-val nem tudom életre kellteni.
Segítene valaki a pontos konfigurálásba.
Priv-ben is jöhet.
köszi. -
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Brazos platformon gondolkodom a "média" szobába viszont heti 1-2x online játékot is tolok.. world of tanks.. kérdés, hogy eleve halva született az ötlet?
gondoltam megtámogatnám külön videokártyával, hátha az is tehermentesít egy kicsit..
Vélemény? -
Peak
addikt
válasz
Szabo.Peter #13933 üzenetére
ok. akkor most szépen uninstallálj minden felrakott audio kodeket, filtert, manupulátort, ffdshowt, stb.
ezek mind beleszólnak a bitstream dolgokba.
a legjobb igazából egy tiszta friss install, CSAK driverek, és egy XBMC HD AUDIO, NEM A SIMA XBMC...lehet egyébként hogy itt baxod el, hogy nem a HD Audio patches XBMCt tetted fel... keress rá googleval...
-
rii
nagyúr
sziasztok
igényses kinézetű hi-fi szabvány-méretű házról kérhetnék linket?
ilyesmik nem tudom vannak-e még minél kevesebb cuccos van rajta annál jobb, pláne, ja SLOT-IN dvd lenne benne -
rudi77
tag
Komoly gondokba ütköztem.
Nálam a felállás :htpc hdmi kimenet---onkyo609 erősítő--samsung plazma tv.
Tv kártyám is tartalmaz a htpc.
Az erősítő ha standby van akkor is a képet és a hangot továbbítja a tv-nek. (ha tuner kártyát nézem így használom)Csak az a baj ha így tuner kártyát nézem átvált a ati-hdm-audio két csatornára (sztereo).
Letiltja a hd hang továbbítást.Erősítő bekapcs ati-hdmi-audio továbbra is sztereo marad.
Hdmi kábel kihúz visszadug egyből megjelenik minden hangformátum az ati-hdmi-audio-ba.
És lehet mozizni.Hát ezt a kábel húzogatás nem valami kényelmes megoldás!
Valaki tud rá valami receptet? -
zsozso1
tag
Nálam 3 felbontás szerepelt. Az edit-re kattintva látni fogod hogy valóban mennyi az annyi. Nálam pl. a 60hz az 60.98....... volt. ÉN töröltem mindet és hozzá adtam a 23.976, 25, 29, 60. Ja, talán még egy fontos dolog, én nem az újabb MPC-HC-t használom hanem egy régebbit aminek teljesen más a teljes képernyős része (1.5.3.3739 XvidVideo.Ru le tudod tölteni). Talán még ezt próbáld meg aztán ha így sem jó akkor nincs több ötletem.
-
rudi77
tag
válasz
Szabo.Peter #13933 üzenetére
Nekem onkyo609-el megy a dts-hd!
Lav filtert használj és pipáld ki a filterbe dts-hd tru-hd. -
Szabo.Peter
csendes tag
-
Peak
addikt
válasz
Szabo.Peter #13930 üzenetére
milyen erősítőbe megy a HDMIn a hang?
-
Szabo.Peter
csendes tag
Már kezdek kiakadni...
Sehogy sem tudom működésre bírni ezt a felállást a TrueHD/HD-MA dekódolásra,,
Feltelepítem a legfrissebb MPC-HC-t, aztán a LAV dekódereket, kikapcsolom a MP beépített matroska és mpeg splitterét, beállítom a külső szűrőket LAV-ra, beállítom hogy bitstreameljen mindent, de nem megy.
Addig jutottam el, hogy az erősítő kiírja hogy DTS HD master, de olyankor megáll a lejátszás, és csak pattogás hallatszik.
DD trueHD-nél még eddig sem jutottam.
Sima DD és DTS működik..Próbáltam már XBMC-t, TMT-t, mindent.
Valaki akinek erősítője van és működik, igazán leírhatná a receptet.
-
rudi77
tag
realtek alaplapi hangkártyám van.
Miért van az hogy ATI HDMI OUTPUT-nál a kódolt hangformátumok (dts-hd, true-hd ) néha eltünik és ilyenkor átvált 2 csatornára.
Hdmi kábel kihúz és vissza újból megjelenek.
Remélem tudtok segíteni mert már uncsi ki-be húzogatás.Alvó állapotból való visszatéréskor hogy lehetne megoldani hogy induljon el az a progi amit szeretnék?
-
drdr
senior tag
válasz
zsozso1 #13926 üzenetére
Köszi a linket. Sajnos ez sem segített. Felvettem 25 és 50 Hz-t is. Ugyanúgy, ha szaggatva indul vissza kell tekerni az elejére, vagy újra indítani a videót. Sajnos beletekerések után is - ahogy eddig is- szaggatni fog vagy épp elmúlik... Persze mindez 25 fps videóval csak.... Azt hiszem feladom ezt. Azt a pár 25 fps-es videót kibírom így, szerencsére a 23fps-sel nincs gond. Mindenesetre másik memóriával megpróbálom még...
Nem tudom mit kellett volna látnom az EDID szerkesztőben, összesen két felbontás volt a jobb oldalon (1920x1080@60 és 1366x768@??)... Többet kellene látnom? Bár azt mondja max 4 lehet abban a listában.
-
zsozso1
tag
Nálam megoldódott minden probléma az akadásokkal kapcsolatban. Az EDID adatokkal volt a gond (ahogy azt már régóta sejtettem). Találtam egy progit amivel egyszerűen át lehet írni őket és láss csodát minden tökéletesen működik. Minden frekire átvált a kijelző és teljesen sima akadásmentes a lejátszás.
Még annyit csináltam hogy felraktam a 12.7 beta drivert és így minden gond kipipálva.
Még annyit kell csinálni a lejátszás elején való akadással (mert az nálam is van) hogy az MPC-HC-ban nyomok egy options-t (o betű) és egy entert és azonnal megszűnik az akadás és utána már tökéletes. -
drdr
senior tag
Tréfás az, hogy időnként meg jó. A DXVA-s lejátszásokkal van baj, MPHC nem szaggatott madVR-rel...
Memóriát próbálok másikat szerezni, megnézem majd azzal mi a helyzet.... Most a LoVo 1600 MHz-es, de láttam itt már, hogy 800MHz-en meg 1033 is használnak, szóval nem lehet az a "szűk keresztmetszet".
-
Peak
addikt
valami totál nem jó nálad
-
drdr
senior tag
7végén kaptam kölcsön egy vinyót, kipróbáltam, beraktam, arról játszottam le a videókat. Kipróbáltam egymás között 90-50 MB/s volt másolás sebessége, kezdetben nagyobb, majd csökkent.
Sajnos az akadást ez sem oldja meg. Márcsak memóriát és alaplapot nem cseréltem.... előbbit megoldom, de utóbbi lesz nehezebb.A gyerek akart egy dvd-t lejátszani, -van egy dvd meghajtó is berakva-, de szaggatott volt a lejátszás, olyan, mintha nem 25 fps lett volna hanem 10-15. Folyamatos volt a lejátszás, csak éppen a mozgások voltak darabosak. Kénytelenek voltunk berakni az asztaliba... Erre vmi javaslat?
-
Joshi
titán
válasz
Szabo.Peter #13913 üzenetére
-
Szabo.Peter
csendes tag
Azt próbálgatom épp, de vmi sztem nem okés a beállításaimmal...
Te valamilyen kodek-packot használsz? Én a k-lite-t használom, elvileg minden megy vele ami kell, viszont az ffdshow nem volt az external filterek között, és az internal filterek sem biztos hogy jól vannak beállítva.. Újratelepítem -
Joshi
titán
válasz
Szabo.Peter #13910 üzenetére
Próbáltad az (#13907) leírtak alapján?
-
Szabo.Peter
csendes tag
Ez alapján igen
HDMI™ Version 1.4 to Support 3D Video Formats, Audio Return Channel, Deep Color™, x.v.Color™, LipSync, Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM and CEC
Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, Dolby® Digital Plus, DTS-HD High-Resolution Audio™ Decoding -
rudi77
tag
Win7-be hogy lehet beállítani hogy alvás után ne legyen bejelentkező képernyő?
Lav filter-el is megy dts-hd true-hd.
-
Joshi
titán
válasz
Szabo.Peter #13905 üzenetére
Nálam így működik a Dolby TrueHD és a DTS HD is:
Vezérlőpult->Hang itt az AMD vagy Nvidia legyen aktívAz ffdshow Audio Filter legyen telepítve semmi más nem kell, ezután az MPC-HC lejátszóban be kell rakni ezt illetve a prefer legyen kiválasztva vagyis hogy használja:
Kétszer rákattintasz az ffdshow Audio Decoderre és az alábbiak legyenek bepipálva:
Elvileg így működnie kell, nálam csak így működik.
-
Peak
addikt
válasz
Szabo.Peter #13905 üzenetére
szuper. XBMC-t próbáltad-e?
az erősítőd tuti támogatja a trueHDt? -
Szabo.Peter
csendes tag
Sosem gondoltam volna hogy ilyen bonyolult lesz ez..
Próbálnék DTS hanglemezt lejátszani, de csak zaj jön.. -
Peak
addikt
válasz
Szabo.Peter #13902 üzenetére
akkor a hardver nem képes rá. nézd meg a hangtulajdonságoknál a támogatott bitsteamformátumokat egyáltalán közöttük van e a truehd meg dtshdma.
-
Peak
addikt
válasz
Szabo.Peter #13897 üzenetére
HDMI?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest