Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
válasz
buca84
üzenetére
"Az a béta mikor lesz végleges?"
Jó kérdés, nem tudom.
Egyébként köszi a választ, de nem igazán bízom az ilyen driverekben, próbáltam már egy-két nem hivatalos kiegészítőt, és elég kevés működött belőle (ott is írták, hogy sokaknak megy, és elvileg a platformomra szánt verziót is szedtem le, mégsem működött).
Ráadásul elég drága is. Most egy STB és egy USB-s tunner között vacillálok a felvételi lehetőség miatt, de azt hiszem inkább az STB felé hajlok (még úgyis, hogy ahhoz HDD-t is kell venni, használtan). -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
buca84
üzenetére
Láttam, hogy kaphatóak 120 Wattos tápok is, de az kicsit költségesnek látszódik. FSPről eddig nem hallottam, megnézem majd mi fán terem.
Kolléga közben felvilágosított, hogy figyeljek oda arra, hogy mATX != mITX, s ez a lap bele se férne a házba - ebből is látszódik milyen diletáns vagyok.
Nem győzöm megköszönni a sok segítséget! Ígérem, hogy amint összeáll a rendszer posztolom
. -
ZsZso
Közösségépítő
válasz
buca84
üzenetére
Köszi, ezt a cikket pont tegnap olvastam. Igazándiból egyáltalán nem fontos, hogy beleférjek 75 Watt/96 Watt -ba, csak - ha egy mód van rá - mellőzni szeretném a ventis tápokat (nem találtam bizonyítottan csendes/megbízható és olcsó tápot az MX31-A2 -be). Azok a számomra szép és olcsóbb HTPC házak amiket felleltem ilyen szolidabb paneltápokkal rendelkeztek, ezért állt elő ez a patthelyzet.
-
Csicsóka
őstag
válasz
buca84
üzenetére
"LiveTV-t lehet rajta?
PVR lehet rajta?"Alapból nem.
A komplett fejlesztői rendszer elérhető, és a saját gépeden forráskódból leforgatva az egész rendszer előállítható. Ha belehegeszted az Opden Kamp féle PVR-es XBMC-t, akkor lehetséges h fog menni. Nagy meló és jó sokáig tartana összevadászni hozzá mindent.
Egyszer forgattam újra egy Fusion x86/64 rendszert, órákig töltötte le a rengeteg forrást, majd szintén órákig fordult egy G620-on. -
válasz
buca84
üzenetére
Szia!
Megoldódott a PVR addon hiba? Egy pár hete nekem is kiírja és újabban ki is lép az xbmc egy kis idő múlva.
A gép: AMD 4850e + 2G RAM + alaplapi Gforce 8300 mGPU 512MB + HDMI + FullHD TV
Mythbuntu 11.10 (mythtv letiltva) XBMC+Tvheadend (így alakult a telepítés során)
Semmihez sem nyúltam aztán egyszer csak előbukkant.Még kérdések: Van olyan fájlkezelési lehetőség az xbmc-ben amit távval tudok kezelni? Ha igen merre van?
Mit jelent a codecinfo-ban az S sor?
-
-
-
buca84
őstag
válasz
buca84
üzenetére
Javítanám magam annyival, hogy mindenképp kell az analóg kártya (vagy hibrid), mert kábel tv van. Ezen pedig a többsége az adóknak még analóg.
Ha minden adót szeretnék nézni az xbmc-n akkor és hibrid kártyám lenne, akkor az összes csatornát behozná a w_scan vagy csak a digitálisakat? -
-
Csicsóka
őstag
-
válasz
buca84
üzenetére
dmesg|grep firmware megmondja, hogy fent van-e
lesz benne egy olyan sor, hogy requesting firmware az ivtv-hez, ha akkor megtalálja, akkor fent van.
ha működik a kártya, akkor is fent van
dpkg --list|grep ivtv
ii firmware-ivtv 0.28+squeeze1 Binary firmware for iTVC15-family MPEG codecs (ivtv and pvrusb2 drivers)ebben a csomagban van.
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
buca84
üzenetére
Na akkor már csak a VDR-t kell rábírni hogy sreamelje az XBC-nek.
Analóg kártyánál is megoldható vhogy, de ilyennel sosem foglalkoztam.
Egyébként az xvdr plugin, és addon is tökéletesen működik nálam, nem csak a vnsi DVB-T kártyával. Hasznos okosságokat talász itt is a témáról.
Ha a VDR belövése nem sikerülne a mythtv backend-et is érdemes telepíteni, és kipróbálni. -
válasz
buca84
üzenetére
A csatornakiosztast passzolom, nalam mythtv van, ott magaban a programban meg lehetett adni a csatornakat.
A felismeresnek a leglatvanyosabb jele, hogy megjelenik egy /dev/video0 eszkoz, meg a dmesg-ben is ott kell lennie az ivtv driver uzeneteinek, hogy megtalalta a kartyat. -
canniball
nagyúr
válasz
buca84
üzenetére
"A DVI-HDMI-ben nem vagyok biztos."
Pedig pont azt kérdeztem, mivel arra panaszkodtál hogy azon keresztül nem megy jel a TV-re. Nem tudom milyen lap, de valószínűleg csak két kimenetet támogat egyszerre, nézz körül hogy ez állítható-e valahol és nem pont a DVI esett-e ki a hármasból. -
-
-
-
v.attis
őstag
válasz
buca84
üzenetére
És azt tudod, hogy milyen típusú a működési elvük? Gyakorlatilag egy hagyományos pc-ként kell értelmezni őket, vagy valami extrát kell tudnom róluk? Tehát van BIOS, kell rá oprendszer, kellenek meghajtó programok, lehet rajta netezni, meg ilyesmi?
Ha valami beállításbeli gondom van, akkor azt a médialejátszó progival és egy távirányítóval orvosolhatom, vagy ahhoz is kell billentyűzet, egér...?
Itt jut eszembe milyen ht programok vannak amik jók és lehetőleg ingyenesek? Ki szeretném próbálni a laptopommal, hogy egyáltalán kell-e nekem az ilyesmi, vagy esetleg megmaradok a médialejátszóknál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Félmilliónál is többen voltak kíváncsiak a Cronos: The New Dawnra
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Hardcore café
- iOS alkalmazások
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Okos Otthon / Smart Home
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.