Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoty314
aktív tag
Na, a 7. félévet, tehát a 4. évet kezdtem el 1 hete a programtervező matematikus szakon, tehát az egyetemi diplomával végződő részét végzem. Gyakorlatilag egyetlen tárggyal van nagyobb problémám, ez az analízis, abból még csak a 2. félévnél tartok. A többi nagyjából rendben, tehát a többi valószínűleg meglesz 5 év alatt, és utolsó két évben csak analozni fogok, vagyis 7 évig fog tartani összesen.
Igen, a prog.mat. nehéz szak, de nem lehetetlen elvégezni, és ha sikerül, akkor garantálom neked, hogy lesz mire büszkének lenned. Kevesen végzik el, mert tényleg kemény, sok problémás tanár is van, de 2 félév után, ill. a felsőbbévesek tapasztalataival nem nehéz értelmes gyakorlatvezető tanárokat találni, akiknél el lehet végezni a gyakorlatokat. A vizsgák meg azért vannak, hogy megcsináld őket. Igen, van 1-2 tárgy, amire nagyon rá kell gyúrni, de mindenkinek más. Az tény, hogy sokan az analízist, a bev.mat.-ot, a logikát, a bev.prog.-ot nem szeretik, de mindenki mást. Nekem pl. az analízissel van bajom (matekból sose voltam hülye, nemzetközi versenyekre jártam), a bev.mat.-ból csak a 3. félévi vizsgával kínlódtam igazán, a logikát lazán megcsináltam (sokan harmadik éve próbálják), a bev.prog.-ot pedig végigcsináltam 3-asokkal. A bev.prog. egy nagyon elvont tárgy, de én a második félév után már láttam, hogy nagyon sokat segít az absztrakt gondolkodásban, programozásban és a többi matektárgynál is, és ez nem vicc.
Gyorsan felsorolok pár programnyelvet is, amiben kínlódtunk:
C/C++, Ada, Assembly, de a lényeg akkor jön, amikor már te nem leszel ott, vagyis a 4. és 5. évben, ugyanis nálunk ekkor van a szakosodás, és egy csomó más programnyelvet lehet még tanulni: Java, C#, Perl, Ruby, Scriptnyelvek, LISP, Prolog stb. Speciként viszont felveheted ezeket is előre, tehát nem maradsz le semmiről.
Ha gondolod, írj egy mailt és megbeszélhetünk egy találkozót, szívesen mesélek és válaszolok a kérdéseidre.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 10
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- 24 GB-os RTX 6000 HP - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest