Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtitusz
őstag
Az új frissítés óta csak nekem fagy ki állandóan a játék? Megáll a kép, a hang meg a játék megy tovább, majd kis idő múlva errorral kidob, és kapok egy ablakot, hogy küldjem el a jelentést a FD-nek.
-
rtitusz
őstag
válasz
Htibimor
üzenetére
T6-ot akkor vegyél, ha van kb 2,5 milliód, mert 750 ezer rakományra simán kell, és biztosításra is érdemes félre rakni, ráadásul még rakteret is érdemes bele venni. Ha van ennyi pénzed, vegyél egy Vipert, készítsd fel harcra, és lőjél pár banditát, simán megduplázod a pénzed egy délután alatt. A legújabb patch óta többet keresek/óra fejvadászkodással, mint a T6-al telepakolva.
-
rtitusz
őstag
válasz
gigafun
üzenetére
És mennyi időt öltél bele? Tegnap kimentem 2 órát, elsőt VIperrel, másodikat Vulturrel, és kicsit 3 millió felett lőttem össze.
Voltam már Lugh-ban, még akkor amikor pont kitört a polgárháború, írtam is, hogy lehet menni, de többe került a lőszer és a javítás, mint amennyit kaptam a killekért.
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Égeti a zsebemet a pénz! Na jó nem! Van 1,5 millám és egy Adderem. Most azon gondolkodtam, hogy veszek egy T6-ot és marad pénzem árura azzal csinálnék gyorsan pár millát és vennék egy jó harci gépet. Szerintetek? Vagy mit javasoltok? A T6-al azért legalább menekülni lehet, hogy repül?
-
baphomet
senior tag
válasz
gigafun
üzenetére
Amikor elkezdtek szállingózni a Lugh-i krízisről szóló hírek, pont arra gondoltam, hogy adja magát a helyzet két egymással szemben álló, párhuzamos community goal-ra.
Ez az esemény nagyon jó példa a játékos közösséggel való együttműködésre. Az egész abból indult ki, hogy a hivatalos fórumon több csoport is szerveződött azzal a céllal, hogy kiismerjék, leteszteljék a háttérszimuláció működését. Ezek egyike vette a Lugh rendszert és ott a minimális befolyással bíró Crimson State Group frakciót, majd szép lassan küldetésekkel, kereskedéssel támogatva a rendszer uraivá tették őket. A Frontier pedig vette lapot, és, ahogy látjuk a hivatalos történetfolyam részévé tette ezt. Ez egy nagyon jó irány szerintem, remélem még sok ehhez hasonlót kapunk majd.
-
Dzsek
tag
Gyerekek, egy álom ez az ASP
Úgy mennek le a clipperek, pythonok és a bamba anacondák, hogy öröm nézni 
Kb. 20 perc alatt összelőttem fél millió kreditet, aztán nekicsapódtam egy aszteroidának
A bolygó árnyéka pont rávetül a gyűrűre és későn vettem észre a kavicsot 
-
gigafun
senior tag
válasz
Phobion
üzenetére
Nem tudom. Engem egy ideje csak a fejvadászat érdekel. Ráadásul mióta így felemelték a vérdíjakat, már meg is éri. A Tanmarkon top15%-ban végeztem tegnap,majdnem 4 millió bounty és 500k a jutalom, amivel még tartoznak, és ha nem kapom meg, szétdurrantom az állomásukat. De lehet, hogy építek egy halálcsillagot, és az egész rendszert elpárologtatom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most viszont, ha ugyan ott végeznék, 12,5 millió lenne a jutalmam.
Ezért már érdemes elővenni a sufnikból a multi-cannonokat. -
gigafun
senior tag
Nincs mit.

Izgalmas új Community goal-ok!!!
A Lugh rendszerben polgárháború dúl, úgyhogy egyrészt lehet fegyvert szállítani másrészt viszont lehet menni a háborúba is. A csavar a dologban, hogy méndkét fél oldalán lehet harcolni. Ez Solo-ban elég izgalmas lesz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ráadásul nem egy, hanem két hétig tart a buli, és már most csillagászati bónuszok vannak kilátásban. Már a top70%ban is 5 millát kaphat az ember.
Ha ez valakinek nem elég, szállíthat fegyvereket a szomszédba is, ahol szintén ebbe a háborúba készülnek becsatlakozni. -
rtitusz
őstag
Jó ez a Vulture, de hozzá képest a Viper lubickol a felesleges energiában.
A4 PP mellet sakkoznom kellett, hogy melyik modulból mit veszek. C5 pajzs, A5 thruster, C4 SCB és A-s Shield Booster mellé, már csak a Pulse Laser fér el, és arra nem is akarok gondolni, hogy mi lesz, ha A5-re cserélném a pajzsot.
A SCB-et vissza kellett vennem B4-ről C4-re, mert kevesebbet eszik, és a Life Supportot is E3-on kellett hagynom, mert már egy D3-at se bírt el a rendszer, akárhogy sakkoztam a prioritásokkal... Összességében még így is hatékonyabb mint a Viper, de messze nem annyival, mint amennyivel drágább. Lehet 1 MC és egy Beam Laserrel hatékonyabb lenne. Mondjuk a két Pulse Lasert már a B5-ös power distributorral is majdnem végtelenségig lehet lőni. Sajnos A5-öt még nem találtam sehol. -
pakriksz
őstag
Még tényleg ott tartunk hogy ennyire bugos a játék?
Havert be vettem private groupba. Mindketten beléptünk private group módba. Ki is írja hogy a frient belépve, chatelni tudunk, galaxy mapon is látszunk egymásnak, de se SC-be, se az űrállomás mellett nem látjuk egymást, sőt különböző játékot is játszunk (dokkoláskor teljesen más leszállóhelyek voltak aktívak mindkettőnknek). Behívott wingbe összejött, láttam a shield és hp-t is, de a játékban sehol nem láttam a hajóját, és még az AI-k is lefagytak, mind csak állt egy helyben. az űrállomás belsejében lebegve.
-
goya999
tag
Végül ilyen lett a kicsike. ferdelánc A kabin eleinte tényleg zavaró volt,hogy féloldalas,de a harcok hevében már fel sem tűnt. Nagyon jól manőverezhető és a sebességére,gyorsulására sem lehet panasz.
-
duvi
nagyúr
Megjött az eheti hírlevelünk: Newsletter #66. Többek között láthatunk egy külső nézetes Imperial Courier concept artot is.
-
Kronus
tag

-
duvi
nagyúr
Új kedvcsináló mozit kaptunk
Elite: Dangerous Wings Trailer -
duvi
nagyúr
válasz
mrgreen
üzenetére
Szia!
Menj be a Controls menübe és nyisd le a Presets menüt. Itt látszik a Logi joyod a listában? Ha igen, akkor válaszd ki és menj végig a beállításaidon. Állítsd be a saját configodat és mentsd el. Ilyenkor Customra fog váltani a Presets."Utana egyesevel pitch-roll-jaw + minden gomb, igy mar megy a joy de az iranyitasnal olyan hogy egy pontig teljesen erzeketlen majd azon tultolva maxon fordul eppen arra amerre szeretnem."
- Itt vagy a deadzone érték van elállítva vagy rossz helyre tetted a három axist.
Így van beállítva a három tengelyed? -
mrgreen
csendes tag
Remelem valaki tud segiteni, ma a patch utan elszalltak a joy-omnak a beallitasai. Gondoltam semmi panik, ujra rahuzom a generic joy setupot es beallitom azt a par gombot amit hasznalok rajta. Ezt megtettem de semmi. Utana egyesevel pitch-roll-jaw + minden gomb, igy mar megy a joy de az iranyitasnal olyan hogy egy pontig teljesen erzeketlen majd azon tultolva maxon fordul eppen arra amerre szeretnem. Egy Logitech Extreme3D Pro-rol van szo ami eddig tokeletes volt, raadasul a gyari windowsos softwareben is hibatlannak jelzi. Valakinek van esetleg valami otlete? Elore is koszonom.
-
duvi
nagyúr
18 órakor véget ért a Tanmarki community quest. Már senki nem induljon útnak emiatt! Valaki be tudta már váltani a jutalmat? Azt írja, hogy a Bulletin Boardon lehet behajtani a pénzt, de nekem még nem kínálja fel a quest leadást. A questre kiírja, hogy complete.
-
goya999
tag
Mennyit vesztünk egy hajó vétel-eladás során?
-
duvi
nagyúr
Tölthető a Wings Update 1.2.04.
"See the change log below:
• Fixed the stellar forge data for Te Kaha
• Moved the 'Stepping Stone Base' out from the gas giant in HIP 8396
• Fixed some issues with head-tracking, causing the camera to clip through cockpits
• Added telemetry to help identify causes of unexpected docking offencesAnd a server-side update:
• Claiming a bounty or combat bond for a faction should now affect Commanders' reputation
• Reduce faction influence changes from trading activities" -
duvi
nagyúr
19,814,205 CR az új ára a Dropshipnek, de nem hiszem, hogy nagy élmény lenne vele a harc
Kb. úgy fordul mint egy T9-es. Annyi fegyver fér rá mint a FDL-ra (4db medium +1db large lardpoint) , csak az armorja nagyobb. Mire kettőt pislantunk, minden hajó háromszor körbefutja ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dzsek
tag
A ... ááá, harmadik napja úgy jövök haza, hogy 5-20 perc múlva szerverleállás.
Üghhh... de legalább dolgoznak a srácok

-
Dzsek
tag
Tetszik ez az új bounty járadék, ma megveszem az ASP és elruccanok lövöldözni kicsit

Egyébként tipp a kereskedéshez akkor, ha nemesfémmel űzitek az ipart: mindig ellenőrizzétek a BB-t azokon az állomásokon, ahová viszitek, mert általában adnak olyan küldetést, hogy szállítsatok le x mennyiséget. Én tegnap aranyat vittem és beadott egy 300k-s(!) megbízást 17 tonnáért...

-
gigafun
senior tag
-
duvi
nagyúr
válasz
Gilthanas
üzenetére
"Ha kilépek és visszalépek van rá esély, hogy más felszerelést is tudok venni?" Nem. A felszerelésekre nem vonatkozik a random generálás. A RES vagy NAV pontokon található NPC hajókat "osztja ki " újra a program. Ha sokáig csak apró wanted hajót látsz, akkor érdemes egy log/log-ot csinálni. Lehet, hogy a következő belépéskor már Anacondák jönnek a Sidewinderek helyett.
-
baphomet
senior tag
válasz
gigafun
üzenetére
Ha gyenge a felhozatal, inkább kilépek menübe, majd vissza, hátha jobbat adnak a Véletlenszerűség Urai. Általában be is jön.
Az 50k-s Viper már jó, 30k-s átlagom volt belőlük tegnap. Viszont az egyéni rekordomat überelje valaki! Egy 17 ezres NPC Sidewinder, még a bounty tápolás előttről. Mennyi tilosban parkolást kellett szerencsétlennek összehoznia ehhez?
(#7432) duvi: kösz, ez nekem kimaradt, olyan hosszú volt a 1.2-es changelist, hogy nem volt türelmem végigolvasni.
-
gigafun
senior tag
válasz
baphomet
üzenetére
Éjjel jól elbánt velem a gép.
Elmentem REShez, lőttem egy Dropshipet, jött egy Python, már majdnem lelőtte, amikor ledobott a szerver.
Visszamentem, onnantól kezdve egy órán keresztül csak kis szarokat adott. Mondjuk volt 50k- Viper is, ami régen nem volt. Aztán az utolsó fél órában volt egy pár konda, de hajnali kettőkor feladtam. Azért négy óra alvás nekem is kell, főleg, hogy este tíz után értem haza a melóból. -
gigafun
senior tag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Én kettőt raktam fel és szerintem számít. Ott, ahol vettem, nem volt A-s, majd lecserélem, igy a kettő 20-25%-ot növel rajta. És a hull reinforcement is érezhetően javít a hajón, és annyira nem nagy súly, és nem is drága. Az Asp páncélja alapból 210, úgyhogy 84k-ért a plusz 60 megéri. És csak 8 tonna.
-
duvi
nagyúr
válasz
Gilthanas
üzenetére
Igen, összeadódik a teljesítményük (4db A-s modul kb. a duplájára növeli az alap pajzs teljesítményét), de a regenerációs és visszatöltési idő is megnő a használatukkal. Ezenkívül iszonyú sok áramot használ a SB, ami kisebb hajóknál lehetetlenné teszi a többmodulos használatát. Az ITT látható videóban (2:30-nál) részletes magyarázat is van róla.
-
rtitusz
őstag
válasz
Gilthanas
üzenetére
Minden shield boosternek megvan adva, hogy mekkora szorzója van. Az A-nak 1.2x-es. Bennem az a kérdés vetődött fel, hogy ér-e annyit, mint amennyi áramot zabál. Persze ha van felesleg, meg elfér akkor jó, de se a Viper, se a Vulture nem hempereg a felesleges wattokban.
-
Gilthanas
aktív tag
A Shield Boost-ból tegnap felpakoltam 3 darabot az ASP-re, de nem tudom, hogy erősebb lett e a pajzsom vagy sem. A leírás alapján stackelődik a teljesítményük, ha több van. Valakinek vannak erről ismeretei khm duvi?

-
Htibimor
senior tag
Igazad van, nem adom fel! De feldúlt tegnap a dolog. Egyébként csak úgy repkedni, fel és leszállni nagyon jól tudok a HOTAS-sal, az nem gáz. A harc na az már probléma. A forgások és egyéb nem gáz, értem őket. Sok videót megnéztem előtte is és én is alkalmaztam a hátramenetbe kapcsolást és a csúsztatást is jobbra balra. Szerintem az assist on-off lesz a kulcs. Azt kell majd magamévá tennem. Köszi mindenki biztatását!!!!

-
baphomet
senior tag
Észrevette más is, hogy a mai patch óta az FSD 0%-ra károsítása után nem robban fel a hajó?
Bug, vagy az AI is elkezdte használni a modulok resetelése funkciót?
Powerplantre még mindig rá menni azért, attól döglenek továbbra is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
baphomet
senior tag
Valami nem kerek gigafunnak volt igaza. Én csak azt néztem, hogy a beváltás után a semmiről top40-be kerültem, de az az 1,3m lehet önmagában elég volt ehhez. Úgy látom az összbevétel és az egyéni hozzájárulás az hozzáadódott a patch előtti állapothoz, de a hozzájárulókat a patch-csel resetelték.
Egyébként meg cáfolnám a korábbi megfigyelésemet a bountybuffal kapcsolatban, ha szeret a RES és pitont, kondát ölni sem vagy rest (jujj!
), akkor 2 milla óránként az alap. -
duvi
nagyúr
válasz
rtitusz
üzenetére
Érdekes elképzelésed van a félpénzről

Egyébként gratula a szép bevételhez!
Más:
Akinek T7 márkájú kenyérpirítója van, az mostantól fellélegezhet! Mostantól hiperugrásnál és folyamatos boostolásnal nem törvényszerű a máglyahalál
Hiperugrásnál visszavették az eddigi 35 fokos hőemelkedést 24 fokra 
(#7420) _Kondor_
Hát ez nagyon durva!
Imperial Clipperrel nyomod még? -
rtitusz
őstag
♪♫♩♬ ♪♫♩♬ ♪♫♩♬
Én elmentem a vásárba félpénzzel,
Kondát lőttem a vásárban Viperrel.
Konda mondja: shields offline,
Target destroyed, édes Kondám,
Mégis van egy félpénzem. (...)♪♫♩♬ ♪♫♩♬ ♪♫♩♬

-
duvi
nagyúr
válasz
Htibimor
üzenetére
Ne add fel! Ha eddig nem használtál még hotast, akkor kell egy kis idő, amíg hozzászoksz. Utána viszont sokkal élvezetesebb lesz a játék, mint eddig az egér+bill kombóval volt
Manőverezéshez pár jó tanács:
- Fordulásnál használd a thrustereket (oldalazás és le-fel mozgás) is, hogy rásegíts a gyorsabb fordulásra.
- Gyakorold a Flight Assist ki/be kapcsolássát, mert nagyon sokat segít a fordulásban és célon tartásban.
- Használd a boostert a hirtelen fordulás rásegítésére.
- Figyeld a kék tartományt az optimális fordulási sebességhez.
- Ha nagyon közel jön az ellenfél, akkor kapcsolj hátramenetbe és közben fordulj rá.
- Nagyon fontos, hogy jól beconfigold a hotasodat, a neked tetsző kiosztásra. Ez elszokott tartani pár órát(napot!) is, amíg mindent sikerül a legoptimálisabban belőni.
Végezetül egy hasznos kép a forgástengelyekről: -
orientcx
őstag
válasz
Htibimor
üzenetére
Az igaz, hogy aki annak idején az elite84-ben megszokta ezt a sajátos irányítást, az nagy előnyben van. Ez egy kicsit olyan, mint a biciklizés, amikor elkezdtem az ED-t, nekem 30 év után kb 30 másodperc alatt jött vissza a régi elite-ből a kezelés.
Hidd el, ha ráérzel, az egeret csak arra fogod használni, hogy betöltésnél ráklikkelj a kezdő ikonra -
Htibimor
senior tag
Na, végre beüzemeltem a TM HOTAS X-et. Hát.... Egérrel és billentyűzettel már profi voltam, de ez most nagyon nem fekszik nekem
Úgy körbe repülnek az első és a második training küldetésben, hogy öröm nézni. Hosszú perceket szenvedtem vele és a SW face to face küldetést nem tudtam sokadjára sem megcsinálni. Szétkapott, mint foxi a lábtörlőt. Ha ez így folytatódik inkább eladom és inkább veszek egy új egeret! 
-
rtitusz
őstag

Már ráköltöttem kb 12 milliót a vételárral együtt (4,9), de még nincs ott használhatóságban, mint a Viper. De gyerekek, a két large beam laser az elég ütős! És a hajó úgy fordul mint az álom, simán lefordulja a vipert, csak legyen a kék tartományon belül a gázkar, mert amúgy elég lomha viszont. Áramproblémáim itt is vannak.
De ennyi különbözet még pont menedzselhető. -
orientcx
őstag
Mióta van ez a kedvezményesdi? Én már igen régóta masszívan allied vagyok a federation-nél(beleértve a helyi frakciókat is), és semmiféle kedvezményt nem látok. Nekem továbbra is 16 Mihály egy A6-os shield, de a Pythont is normál áron adták, és előtte az Asp-ot is. Átvertek a szalonban? Mert akkor most nem tudom, hogy bepereljem-e őket, vagy béreljek fel egy-két kedves úriembert az LHS-camorra-tól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- VR topik
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Samsung S32F351FUU 32" LED Monitor
- Samsung SyncMaster S23A350H 24" LED Monitor
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy egy "picike szikla"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha jól látom, még maradt egy kis power tartalékod is. Pont 100%-on vagy. Hogy tetszik a hajtómű hangja?

Kb. úgy fordul mint egy T9-es. Annyi fegyver fér rá mint a FDL-ra (4db medium +1db large lardpoint) , csak az armorja nagyobb. Mire kettőt pislantunk, minden hajó háromszor körbefutja

), akkor 2 milla óránként az alap.

Úgy körbe repülnek az első és a második training küldetésben, hogy öröm nézni. Hosszú perceket szenvedtem vele és a SW face to face küldetést nem tudtam sokadjára sem megcsinálni. Szétkapott, mint foxi a lábtörlőt. Ha ez így folytatódik inkább eladom és inkább veszek egy új egeret!