- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
-
baphomet
senior tag
Nem kétszázmillió/óra AFK-zva, de:
-ELW és terraformálható WW, HMC bolygók szkennelése. Road to riches útvonaltervezővel. 10-15 mill/óra, duplázható, ha 5-ös PP szinten vagy a kínaival. Nyilván ez véges, de elég nagy azért ahhoz a bubi, hogy egy darabig kitartson.
-Bárhol sightseeing küldetések allied frakciótol 5-10 mill/út, 40+-os ugrótávú hajóval fél óra alatt megvan egy.
-Áruszállító Pythonnal: Sothis Mining - Ceos transport küldetések. Nem tudom mennyit fial, állítólag ez most a legjobb, miután lőttek a smeatonoznásnak.
-Thargoid Cyclops variant akár 5 perc alatt is szólózható, 2mill/kill
Illetve megvárjuk a Beyond 1-et. Biztos megint elcsesznek valamit, és nyílik egy új aranybánya. Ott lesznek hozzá az új wing missionok például.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként meg most nem a pénzt kell grindolni, hanem a G5-ös fegyvereket, SB-t, MRP-t, HRP-t, mert az új engi rendszerben az halál lesz, úgy látom.
-
togvau
senior tag
-
duvi
nagyúr
Szia PhobioNN7,
- Horizons óta sok új tartalom került a játékba. A két nagyobb tartalmi frissítés az Engineers és a Guardians. A mérnököknél tuningolhatjuk a hajóinkat (erősebb és gyorsabb hajók stb...), megjelentek az utasszállító küldetések, hajófedélzetről indítható kísérővadászok, fejlesztett csillagtérkép ... Részletek a Téma összefoglalóban és az EDHU oldalán.
- Az idegenekkel most (kb. egy napja) kerültünk kapcsolatba. Egyelőre minimális a kapcsolat. Megjelennek, leszkennelnek és otthagynak. Számunkra nincs lehetőség közelebbi kapcsolatra, vagy bővebb információszerzésre. -
Cooper911
senior tag
-
Urby66
aktív tag
Én DS4 csontrollert használok xbox emulációval és bekem sosem volt ezzel bajom. A játékban külön tudod állítani az SRV-re vonatkozó beállításokat. Az SRV irányítása teljesen független a hajón beállított kiosztástól. Nekem tökéletesen megfelel az alapbeállítás drive assist off mellett.
-
Cooper911
senior tag
-
baphomet
senior tag
-
kozi71
senior tag
-
Cooper911
senior tag
A kínaiaknál mindig megvan rá a -15%.
Eddb.io-on tudsz keresni kinai állomást ahol árulják. Station oldalon:
Station sells Ships: Python
Powers: Li Youg-Rui
Reference System: A rendszer neve ahol vagy.
Ezután a find stations-re kiadja melyik van hozzád a legközelebb.Vagy esetleg ezt végigkattintgatod, hogy valahol nem olcsóbb e:
http://ed-td.space/en/18/Find+Ship/system/17072/ship/14 -
LacStein
csendes tag
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
PhobioNN7
Nekem csak az megy! Már 3 napja
Csak alapjáték tulaj vagyok (Win10) - nem tudom számít-e... A launcher felkínál ott még 32 bitest azzal nem foglalkoztam. Van még ott egy tutorial demó is [Install], az viszont nem indult másodszorra sem, vagy csak türelmetlen voltam.Más: Stock Sidey-val nagy bátran elvállaltam egy 35 ezres 4T csirke far-hát szállítást egy éhínséggel sújtott (?) outpostra. Beruháztam +2T raktérre és még oda is pakoltam, Teréz Anyát is pirulásra késztetve. (No meg jó árat ígért érte az eddb.io
) 3 ugrás és a célállomás előtt már 7s-nél állt a számláló, erősen vártam a kiugrási üzit. Helyette: interdict
Ó láttam én már ilyet (1x)! 4 pip a hajtóműre, boost, a pajzs meg csak fogy. A martalóc nem nagyon akar lemaradozni, 4-es csokrokban küldözgeti a csíkokat. Akkor 3 pip a pajzsra - későn(?) Végül 50% hull-lal ugrottam el és szálltam le. Az outposton kalózzászló "lobogott" (ha ezt tudom...) Szabadkozva, kénytelen-kelletlen azért elfogadtam a zsét. Úgy érzem meggazdagodtam, eddig 1-2 ezret hozott egy-egy fuvar.Kivételes szerencsém volt? 48e-ből 20-at árura felretennék egyelőre, de mennyit fordítsak tuningra? Gondolom FSD mindenképp, még valami?
-
brd
nagyúr
Semmit nem ér NPC ellen a silent running. Semmi extrát nem kell tenni, egyszerűen ne menj közelebb az állomáshoz (pontosabban a körülötte kőröző SAV-okhoz), mint ~7-8 km, ameddig be nem célzod a bejáratot, hogy minél kevésbé kelljen korrigálni. Majd minél gyorsabban be kell jutni a belsejébe, mert ott már nem scan-el az NPC, mivel nem lát oda. Ha már elindult a scan, de még a vége előtt bejutsz, az is jó. Ha több állomásra is van árud, akkor kifelé is javasolt sietni, miután elhagytad a bejáratot, mert ugyanúgy scan-elhetnek.
Esetleg lehetne már frissíteni az összefoglalót ilyesmi javaslatokkal. -
Phobion
addikt
-
Diopapa
addikt
-
rtitusz
őstag
-
baphomet
senior tag
-
baphomet
senior tag
Hogy enyém legyen a 20000-ik.
Francba!
Robigon a shadow deliveries küldetések, pont úgy tejelnek, mint a sima csempész küldetések a nerf előtt. Egy 80 tonnás rakterű Asp-pel szűk 3 óra lehet csinálni 40+ milliót tycoon ranggal. Persze, ha nem szkennelnek le közben, mert akkor ugrik az egész. -
Phobion
addikt
-
duvi
nagyúr
-
rtitusz
őstag
CG válogatja, de ha jól teljesítesz 5+ milliót általában kapsz a végén bónusznak. A legtöbbet nekem anno a Lugh-i csata fizetett, a top 5%-ban voltam és kaptam 25 milliót, de rég láttam 9 tieres CG-t, általában 4-6 tier környékén kifújnak, így a jutalmak is kisebbek.
Dev. Update új Horizons infókkal: https://community.elitedangerous.com/node/323
-
pcnet
addikt
És baphomet. Igen, váltottam játék módok közt, volt egy 6 millás kületés is, de elite rang kellett volna hozzá. Mikor már vissza ugráltam a kereskedelmi útvonalamhoz, akkor olvastam, hogy privat groupban gyorsabb az ugrás. Most a kereskedelmi útvonalam környékén kezdtem csempészni, 100-120 ezres küldetéseket vettem fel. Tanuló pénznek jó, hogy kitapasztaljam a silent runingot és a heat sink használatát. Nekem ez még újdonság.
Vettem fel olyan küldetéseket is, ami annyi, hogy hozz x tonnát y termékből. Ha bejön a számításom, akkor egy 70 Ly-el odébb lévő rendszerben be tudok szerezni mindent. Aztán irány TAKURUA és adományozok kicsit.
Köszönöm az infót, srácok! 
-
VitoSagi
tag
-
CactuS
Arcképgyáros
Mondjuk ha azt nézed, hogy a legutóbbi patch hibái a mai napig bent vannak, akkor nem kell attól tartani, hogy pár napon belül ezt "javítják". Mondjuk szerintem is végre valami izgalmas van a játékban, utoljára akkor izgultam ennyire, amikor adderrel csempésztem és nem volt pénzem rebuy-ra.

rtitusz: Python kör volt? Mennyi idő volt egy kör?
-
rtitusz
őstag
A mai napom egyenlege: 2 kör, 260 millió, 9% Tycoon -> 52% Tycoon.
Valamint átléptem ezzel a bűvös milliárdos vagyonosodási határt.Nem, ilyet nem írok, mert rámszáll az űrNAV.
Kezitcsókolom, miből is van ez a szép Python, meg a számlán az a sok zöldhasú tessék csak mondani? Hogy kereskedelemből? Nade két nap alatt?

-
baphomet
senior tag
Open sem nagyon szednek ki cmdr-ek, kivéve az ismert kalózfészkeket. Private group-ot csinálhatsz magadnak, és játszhatsz benne egyedül is. Olyan, mint a solo, csak nem tart egy örökkévalóságig egy ugrás.

(#16060) gigafun
"Reméljük megmarad még egy darabig."Frontier álláspont:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=191073&page=35&p=2961809&viewfull=1#post2961809"We've heard a few reports about this and are currently investigating further. Contraband mission rewards were indeed increased in some locations for 1.4, but if the balance now makes it too easy for players to earn large amounts of credits then we'll tweak this accordingly.
Thanks for letting us know. Hope this helps, but let me know if you had any further questions.
Take care!"
-
rtitusz
őstag
-
gigafun
senior tag
Mi az, hogy az egyetlen esélyed?
Régen nem voltak ilyen zsíros csempész küldik, és nekem 2 Anakondám is van. Ráadásul a kb 750 milliós összvagyonomból több, mint 500-at összelőttem. Rengeteg lehetőség van pénzt csinálni, tény, hogy a mostani aranybányánál hatékonyabb nincs. Reméljük megmarad még egy darabig.
Nekem mostanában kevés időm van játszani, úgyhogy eddig összesen két utat csináltam, összesen kb 40-50 millát szedtem össze, pedig nekem is kéne a pénz, mert a Corvette-nek elég húzós lesz az árcédulája. De ha befuccsol, majd megint végig hentelem a galaxist, és lelövök mindent, ami mozog.
-
rtitusz
őstag
Nekem a rekordom 17 kiszedés, azt hittem hogy soha nem érek oda az állomásra. Bepipultam, és kilőttem mindenkit aki kiszedett. Azóta van 2 millió bounty a fejemen abban a rendszerben.
cunnir, menj Openben, vagy Privát csoportban, abban gyors az ugrás, csak a Solo sz@r valamiért.
-
brd
nagyúr
-
rtitusz
őstag
-
baphomet
senior tag
Rövid (hehe) long range küldik bárhol lehetnek, de amiket az emberek szemérmetlenül kihasználnak (én nem, azóta is csak hallal kereskedek
) azok az "extra" long range küldik. Ezeket a lakott űrtől 200-400 fényévre lévő kolóniákon lehet felszedni: Takurua, Almagest, Robigo, Ceos, Sothis növekvő távolság szerint.lásd még: #15512, #15562
-
baphomet
senior tag
-
CactuS
Arcképgyáros
De a távolság miatt inkább az ASP a nyerő. Illetve páran pythonnal tolják.
Más: távolsági felfedezésnél hogy működik a dolog? Ugrálás + elég egyet pingelni, vagy egy adott rendszerben az összes bolygóhoz oda kéne menni és lescannelni? Azt néztem, hogy így a hosszabb küldetéseknél simán csak pingelek a discovery scannerrel és azért csurran-cseppen néhány 100k. Viszont egyesével én biztosan nem néznék meg 42 db bolygót, az tuti 1 rendszerben.
-
nubreed
nagyúr
-
baphomet
senior tag
-
orientcx
őstag
-
rtitusz
őstag
-
rtitusz
őstag
Vehetnék egyet, van elég pénzem, mert végül nem Reactive Surfafe Compositot raktam fel, csak militaty grade-et, de nekem a Python a nagy kedvencem, meg most amúgy is kisebb hajókat akarok kipróbálni, pl. egy Imp. Courier érdekelne, hogy a fene vigye el a császárt. Jah, már elvitte. Nem szóltam.

-
VitoSagi
tag

Mint látható könnyen lehet a prioritásokkal meghatározni mire van szükség nyitott fegyverállásoknál, ami nem kell mehet alacsonyabb prioritásra (FSD,Fuel Scoop, stb.) így a teljes rendszerfogyasztás a Deployed esetében meghaladhatja a 100%-ot. A Retracted sorban azonban szigorúan 100 alatt kell maradni, vagy kikapcsoni valamelyik modult, így az nem fogyaszt. Az már a haladó szintű energiagazdálkodás.

A fenti, példában szereplő és általam favorizált konfigot megtalálod itt egyébként.
-
baphomet
senior tag
Arra még nem volt pénzem.
Nem életfontosságú, de, ha SCB nélkül használod a Vulture-t, akkor hasznos lehet egyébként a jobb páncélzat. És itt jön a tili-toli.
A páncél miatt megnövekedett tömeghez már elkél az A-s thruster, ha a maximális mozgékonyság a cél, ahhoz viszont, hogy bírja energiával, be kell áldoznod valamennyit a szenzorokból, SB-ből, KWS-ből izlés szerint. -
baphomet
senior tag
(#13785) gigafun linkje helyesen, ha nem tévedek.
Itt meg az én éppen ma összehozott konfigom, ha az SCB nélküli iskola híve volnál.Külön felhívnám a figyelmet, mindkét build esetében az olyan apró finomságokra, mint pl.: gigafunnál a össztömeg / thruster optimális tömeg majdnem pontosan 0.5-ös aránya, vagy nálam a 15.59MW-os retracted fogyasztás a 15.60MW-os PP-ből.

Az utolsó csepp sebességet, sebzést, védelmet stb. kifacsarani egy Vulture-ből, már-már művészet.

-
duvi
nagyúr
Csatlakozom a gratulálókhoz! Nem mindennapi teljesítmény

A kínai alatt LI YONG-RUI-t értjük. Az ő rendszereiben olcsóbban lehet vásárolni. -
gigafun
senior tag
-
VitoSagi
tag
37 millióból egy full extrás Vulture az egyetlen értelmes választás a harcra, marad is bőven. Courier is egész jó, de azért nem egy liga a kettő, igaz az olcsóbb is. Python/FDL/Clipper/Anaconda pedig még fapados sincs ennyiért. Na jó, Clipper akár lehetne is, de 37-ből az is csak egy bádogvödör lehet.
-
orientcx
őstag
Sajnos a PP-ben nem tudok segíteni, mert nem láttam értelmét, és független maradtam, de arra kíváncsi lennék, milyen rankot tojt neked a nyuszi ezért a sok felfedezésért? Mindenesetre gratulálok, hogy ezt a majd öt hónapot egyben megúsztad, ez rettenet hosszúnak tűnik nekem

-
Viper26
nagyúr
-
warcat
veterán
Van dátum a leírásban: 2015 holiday season.Ami november-december, de nyilván leghamarabb december.
Nagyon kevés van ebben a teaserben ez alapján nem rendelek de persze meg kell várni az estét.
Nem fogom elkapkodni később sem, sosem lehet tudni mikor csúszik be egy elárazás![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VitoSagi
tag
FDev fórumon éppen ennek látják a legnagyobb valószínűségét, mivel az FPS modult későbbre ígérik. CQC ugye már biztos, hogy jön, az sem meglepetés. Szóval sanszos a Planetary Landing valamilyen formája, egyelőre FPS nélkül. Nyilván mindenki csak találgat, de vagy ez vagy valami olyan amiről még szó sem volt.

Ja, azért azt ne felejtse el senki sem, hogy ez ha tényleg jön fizetős extra lesz, nem automatikus update.

-
duvi
nagyúr
-
Urby66
aktív tag
-
duvi
nagyúr
Elég rondán néz ki, de ne add fel a reményt! Dzsek kolléga még az év elején ilyen szélvédővel hazaért egy felfedezőútról
Szurkolunk neked! -
Urby66
aktív tag
-
feldeci
tag
Hú, minden tiszteletem, szerintem a felfedezés a legkeményebb. Elmenni a világ végére, ahol senki és semmi nincs és nem hibázni hetekig / hónapokig.

baphomet (#12425)
Én az Aisling Duval féle Prismatic Shield Generator-ra vagyok kíváncsi de elég hülyén nézne ki, hogy csatlakozom de közben meg az Imp Slave-ekből megszedem magam

-
duvi
nagyúr
-
rtitusz
őstag
-
rtitusz
őstag
Tudod mikor már "csak" 12 ezer fényév a SagA, és az közelebb van mint SOL, akkor már csak azért is végig megy az ember. Persze nem muszáj rögtön 80 ezer fényéves útra menni.

Csak az megy ilyen őrült útra aki egyből el akarja érni az Elite Explorer rangot. Lassan két hónapja vagyok úton, ezzel a sebességgel augusztus végére érek haza.
2000 neutron csillag a cél + a maradék bolygók amik szembe jönnek. 600-nál járok még csak, de még nem értem be a sűrű neutroncsillagos övezetekbe. 55 ezerrel számolva darabját (36 ezer + 50% bónusz) már 33 milliónál járok csak azokból. Úgy számoltam, hogy 140 milliót kell összeszednem az úton összesen az Elitehez, ami kb. 155 milliónál van, de korábbról van már 12 millióm. -
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
Titusz arra gondolt, hogy ugrás előtt vedd vissza a gázt nullára. Amikor elindul az ugrási folyamat és megy a visszaszámlálás, akkor már nyugodtan visszaveheted a gázt nullára. Ha csak ugrás után (közvetlenül érkezéskor) veszed vissza, az már késő. Ha így csináltad, akkor nem szóltam.
-
rtitusz
őstag
-
Rakamaz
tag
-
Rakamaz
tag
-
Rakamaz
tag
-
rtitusz
őstag
Listáztasd ki csak a NON SEQUENCE csillagokat a galaxistérképen, és úgy bogarászd, meg fogod találni őket. Én már kb. 400 neutroncsillagot szkenneltem eddig, és még hátra van 13 ezer fényév a magig.
Szerk: és ne közvetlen a galaxismag alatt keresd, hanem a SagA-tól valamelyik irányba is térj ki 1-2 ezer fényévet, és ott sűllyedj le ezret.
-
baphomet
senior tag
Pedig a galaxismag 10000 fényéves körzetén belül hemzsegnek, de én a lakott űrtől párezer fényévnyire is találtam egy-kettőt. Keresni kellett persze, véletlenül esélyem se lett volna belebotlani. Megszűrted a csillagtérképet, hogy csak a non-class csillagokat mutassa?
De, ha egy tipp kell: DRYAA FLYUAE LM-W E1-2252 rendszerre keress rá, annak a környékén állítólag számtalan neutroncsillag és fekete lyuk van. -
duvi
nagyúr
-
rtitusz
őstag
-
gigafun
senior tag
-
rtitusz
őstag
Próbálj meg úgy tervezni, hogy a távolság osztható legyen az ugrótávoddal, akkor a központban is gyorsan tervez. Ha nincs meg az útvonal 5mp alatt, akkor egy darabig nem is lesz. Ilyenkor ki kell lépni a térképből, majd egy másik csillaggal próbálkozni. Az a gond, hogy a központban nagyon sűrűek a csillagok, és a tervezés utolsó fázisa az utolsó pár ugrás optimalizálása. Azaz mikor már csak 3 ugrásra vagy a céltől, akkor azt a három ugrást megpróbálja a játék a lehető legegyenletesebb távolságokra elosztani, mert úgy a legkisebb a fogyasztás. A központban több ezer lehetőséget is végig kell esetleg számolnia a programnak, mire megtalálja a legjobbat. Erre megoldás, hogy ha pl. 30 fényév az ugrótávod, akkor megpróbálsz olyan csillagot választani úti célnak, ami az ugrótáv egész többszöröse, pl. 990 fényév, ebből levonsz kb. 5 fényévet és ebben a távolságban keresel csillagot, azaz 985 fényévre. Ez azért működik, mert ilyenkor az utolsó pár ugrás is a maximális ugrótáv közelében lesz, emiatt nem sok opció marad optimalizálni az utat. Részletes magyarázat: https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=151389
-
rtitusz
őstag
Közelebb a galaxis magjához, ha a galaktukus sík alá sűllyedsz kb. 1000 fényévvel, akkor kiterjedt neutroncsillag mezőkkel találkozni. Még nem olyan sűrűek mint a központban, de arra jó, hogy benne utazva kellemes pézmagot szedjen fel az ember. Ahol vagyok, ott a csillagok 5-25 fényév távolságra vannak egymástól, így szépen manuálisan mindig csak a következőt kijelölve szépen tudok úgy haladni, hogy csak neutron csillagokat érintek. (Üzemanyagra figyelni kell, és időben keresni tankolásra alkalmas csillagot.)
Ha leadod az adatot csak akkor fog megjelenni a neved az általad felfedezett dolgokon. Első felfedezésért +50% bónusz jár. Persze lehet olyan, hogy amit te felfedezetlennek hiszel, azt már valaki szkennelte csak még nem ért vissza a cuvilizációba, de előbb adja le az adatot és ő kapja a bónuszt, meg a nevét az objektumra.
Mindegy melyik frakciónál adod le, mindenki megkapja az infót. Fizetni ugyan úgy fizet az összes. Én mikir hazaérek az első szembejövő állomáson le fogok szállni, nem érdekel kié, nem fogom kockáztatni, hogy kiszedjenek SC-ből sok milliónyi felfedezési adattal a hajón, mivel nincs fegyverzetem se. Az eladott adat ugyan úgy növelte anno a fő frakcióval kialakult reputációdat, mint a kereskedés, vagy a bounty hunting. Mivel mindenkivel Allied vagyok, így ez hidegen hagy.
-
rtitusz
őstag
-
Htibimor
senior tag
-
rtitusz
őstag
-
rtitusz
őstag
Én gyárin játszom, amit linkeltem nem az enyém. Hogy is lehetne, ha én 13 ezer fényévre vagyok a legközelebbi állomástól?
Eddig csak egy szín volt ami bejött, egy sötét zöldes változat, ami olyan mint a harci járműveken a kijelzők, de nem írtam fel az adatait. 
Igen-igen, kidob a szerver. Nem tudom, hogy túlterhelés, mert mindenki játszani akar, vagy ott is machináltak valamit ami most visszaüt.
-
Phobion
addikt
-
rtitusz
őstag
-
rtitusz
őstag
A felfedezés a bányászat után a legkevésbé jövedelmező dolog, amit csinálhatsz a játékban. Márha lebontod kredit per órára. De az is lehet, hogy az 1.3-al már a bányászat is jövedelmezőbb. Felfedezni ne a pénz miatt menjen az ember.
Milyen messze vagy? Az első felfedezőutam kb. két hétig tartott és nagyjából 7-8 ezer fényévet tettem meg. Nem találtam valami sok sokat érő dolgot, de kerek 500 rendszer fizetett 12,3 milliót.
-
rtitusz
őstag
Ha csak egyenes vonalon odarobogsz (30+ fényéves ugrásokkal), semmit nem szkennelsz, csak nyomod az Advanced Discovery scannert minden csillagnál, míg várod hogy betöltsön az FSD, a SagA-t scanneled csak, majd visszarobogsz szintén egyenes vonalban, akkor kb. 20 milliót. Legalább is ez az infó jött le több Reddit felhasználó adataiból, főleg azoktól akik sebességi rekordot akartak felállítani.
Én úgy számolom, hogy szépen scannelgetve mindent ami érdekes lehet (water world, ammonia world, earth-like wolrd és közeli terraformálhatónak tűnő high metal content), oda vissza kb. 4 ezer rendszeren megy át az ember (ha egyenes vonalban legrövidebb úton mész, akkor kb. 700 ugrással elérhető a SagA) ez nagyjából 80 milliót hozhat, de tuti több mint egy hónap az út, ha csak napi mondjuk egy órát tud játszani az ember. Én úgy számolom, hogy beiktatok pár neutron csillagot majd, és megpróbálom megcélozni az Elite szintet.
-
rtitusz
őstag
-
rtitusz
őstag
Alapvetően nem zavar, hogy nem Steamen van meg, de ez a frissítési procedúra még mindig csigalassú a gyári launcherből. Lassan fél órája megy, és a csík most van kb. 1/3-nál. Net 25 Mbps, tehát 1,5GB nem lenne probléma.
A Steamen gyorsabb? Azaz a Steam szervereit használja, vagy átirányít az is a Frontier szerverére?
-
rtitusz
őstag
-
rtitusz
őstag
EZ csak azt jelenti, hogy főleg felfedezőknek egyszerűbb lesz megtalálni egy bizonyos bolygót, mert eddig ugyan láttam a System Map-on, hogy a 4. bolygó pl. ígéretes, de ha aszteroida mező is volt a rendszerben, akkor a Target Panelről kiválasztani az Unknown objektumok közül a megfelelőt eléggé orosz rulett, vagy sikerül, vagy 1-2 bolygóval mellé böktél.
Érkezni mindig a fő csillaghoz érkezel.
-
rtitusz
őstag
Ha minden igaz, akkor a CG végétől számított 14 napig van a -16% a Faulcon DeLacy hajógyár gépeire. Viper, Cobra nem kapható az állomáson, de a Python 47 millióért (57 helyett), az anaconda meg valami 127 millióért vihető.
Akinek van már egy ezen hajók közül annak is megéri odamenni, eladni és visszavásárolni a hajót, mert amellett, hogy egy kis pénzt keres rajta, olcsóbb lesz a biztosítása.
-
duvi
nagyúr
Kiegészíteném tikshow kollégát egy fontos részlettel, mivel többen is belefutottak ebbe az "apróságba". Nem mindegy, hogy CG küldetés alatt hol adod le a feladatban szereplő árut, vagy hol váltod be a bountykat, combat bond-okat. Mindig ellenőrizd, hogy melyik állomás van kijelölve leadóhelynek!
-
tikshow
addikt
-
duvi
nagyúr
"UI színkombinációkról tud valaki egy összegző oldalt?" Parancsolj

-
duvi
nagyúr
Ha nincs engedélyhez kötve a rendszerbelépés (ez nagyon ritka), akkor csak odamész a meghirdetett állomásra(sokra) és felveszed a questet. Vannak nagyon jól jövedelmező CG-k (20 millió CR+) és vannak gyengébb eresztések is (1-6 millió CR). A jelenlegi aktív community goal:
"System: Almad
Station: Heinkel City
Objective: Hand in Imperial Bounty Vouchers to Heinkel City
How: Kill wanted ships in Empire systems
Ends: 26 Apr 3301 21:00Current Contributors: 1898
Current Global Progress: 5,556,000,000 Credits Earned
Current Reward Tier: Tier 2
Current Global Reward: Criminal activity loweredCurrent Participation Rewards:
Top 5%: 4,000,000 Cr + global awards
Top 15%: 2,000,000 Cr + global awards
Top 40%: 1,000,000 Cr + global awards
Top 70%: 500,000 Cr + global awards
Top 100%: 30,000 Cr + global awards" -
duvi
nagyúr
Athalay egy rövid összefoglalót írt a témával kapcsolatban: PowerPlay hírek.
-
rtitusz
őstag
-
gigafun
senior tag
Az Advanced Discovery Scanner arra kell, hogy feltérképezd a rendszert, hol vannak benne csillagok, bolygók, aszteroida mezők.
Aztán itt kezdődik az érdekesebb része.
Megnézed a System Map-en, hogy melyik bolygó lehet érdemes arra, hogy Detailed Surface Scannerrel is szkenneld. Ehhez nyújt segítséget EZ az infografika, és EZ az oldal.
A felfedezésért kapott pénzek az 1.2 óta megnőttek, de nem tudom mennyivel. -
gigafun
senior tag
-
baphomet
senior tag
-
baphomet
senior tag
-
Viper26
nagyúr
-
duvi
nagyúr
Alapvetően a fejlesztők hirdették meg a selfiecam eventet. Minden nemzettől várnak közösségi fotókat, tehát egy fotózásra jövünk össze. Elég látványos tud lenni, amikor 20+ hajó gyűlik össze egy állomás körül. Többen felvetették, hogy utána mehetnénk war zonba vagy RES pontokra.
(#8218) zso79
Várunk rád
-
duvi
nagyúr
-
Htibimor
senior tag
-
gigafun
senior tag
Nem tudom. Engem egy ideje csak a fejvadászat érdekel. Ráadásul mióta így felemelték a vérdíjakat, már meg is éri. A Tanmarkon top15%-ban végeztem tegnap,majdnem 4 millió bounty és 500k a jutalom, amivel még tartoznak, és ha nem kapom meg, szétdurrantom az állomásukat. De lehet, hogy építek egy halálcsillagot, és az egész rendszert elpárologtatom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most viszont, ha ugyan ott végeznék, 12,5 millió lenne a jutalmam.
Ezért már érdemes elővenni a sufnikból a multi-cannonokat. -
goya999
tag
-
rtitusz
őstag
-
duvi
nagyúr
Ha körülnézünk az MMO piacon, akkor láthatjuk, hogy a nagyobb tartalmi kiegészítők/DLC-k megjelenésére legalább egy évet kell várni. Szerintem itt is ezt a trendet fogják követni. Főleg, hogy jelenleg még az alapjátékot töltik fel tartalmilag. Ha tippelnem kéne, akkor legkorábban karácsony környékére tenném az első DLC-t.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak alapjáték tulaj vagyok (Win10) - nem tudom számít-e... A launcher felkínál ott még 32 bitest azzal nem foglalkoztam. Van még ott egy tutorial demó is [Install], az viszont nem indult másodszorra sem, vagy csak türelmetlen voltam.
) 3 ugrás és a célállomás előtt már 7s-nél állt a számláló, erősen vártam a kiugrási üzit. Helyette: interdict
Ó láttam én már ilyet (1x)! 4 pip a hajtóműre, boost, a pajzs meg csak fogy. A martalóc nem nagyon akar lemaradozni, 4-es csokrokban küldözgeti a csíkokat. Akkor 3 pip a pajzsra - későn(?) Végül 50% hull-lal ugrottam el és szálltam le. Az outposton kalózzászló "lobogott" (ha ezt tudom...) Szabadkozva, kénytelen-kelletlen azért elfogadtam a zsét. Úgy érzem meggazdagodtam, eddig 1-2 ezret hozott egy-egy fuvar.

Francba!

Kezitcsókolom, miből is van ez a szép Python, meg a számlán az a sok zöldhasú tessék csak mondani? Hogy kereskedelemből? Nade két nap alatt?
) azok az "extra" long range küldik. Ezeket a lakott űrtől 200-400 fényévre lévő kolóniákon lehet felszedni: Takurua, Almagest, Robigo, Ceos, Sothis növekvő távolság szerint.

)![[link] [link]](http://i.imgur.com/DBEgaWe.png)