- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gigafun
senior tag
válasz
rtitusz #8294 üzenetére
Úgy, hogy tehetséges vagyok.
Eddig azt hittem, hogy ilyet csak orientcx tud, meg a kezdők, de most bizonyítottam a rátermettségemet és hozzáértésemet.
Egyébként ezzel a hajóval indulok felfedezni, ma már másodszor.
[link]
Nekem a 27 fényév is elég. Korábban 20-21 fényév volt a max, úgy mentem felfedezni, és azzal is elvoltam. Úgyis csak a lakott terület széléig ugráltam nagyokat, onnan meg ECO üzemmód, hogy minél több rendszert szkenneljek. Visszafelé ugyan így, egy kis kerülővel. -
baphomet
senior tag
válasz
gigafun #8291 üzenetére
Legalább nem a visszaúton történt.
Viszont alaposan feladtad orientcx kollégának a leckét epikus hajótörésből.Ha már felfedezés:
Kispénzű, a játék elején tartó parancsnokoknak hívnám fel a figyelmét, hogy a Hauler-ből kiváló teszkó gazdaságos felfedezőhajó építhető már kb. 3 millióból, mivel A-s FSD-vel 30 fényév fölött van az ugrótávja. Egy kompromisszumot kell megkötni: vagy pajzs, vagy javítóegység. -
Dzsek
tag
Sajnálom, hogy nem tudtam részt venni a fotózáson, de az eredmény önmagáért beszél! Gratulálok srácok!
A következő időszakban megpróbálok feljárkálni TS-re, remélem, örömmel fogadtok
-
rtitusz
őstag
31,26 fényév is elég lesz, úgy döntöttem. Kapott 4 small pulse-t, és A4-es PD-t, valamint a két cargo racket lecseréltem egy egy A3-as SCB-re és egy extra auto field-maintenance unitra, biztos ami biztos alapon. Ez másfél fényévet jelent, de ha a valós oldalát nézzük, szerintem ritkán kellene majd az a másfél extra fényév.
-
rtitusz
őstag
Köszönöm az észrevételeket, megnézem, hogy egy harcképesebb hajó mennyit tudna ugrani. Nem is a kifele út miatt, hanem visszafelé, megnyomorgatott hullal, milliónyi felfedezési adattal nem szívesen keverednék harcba.
Gigafun, hogy sikerült állomásfeltétet varázsolnod az ASP-ból?
-
gigafun
senior tag
Áááá, dehogy. Lauda is azt mondta Nürburgring után, hogy ha azonnal nem ül vissza az autóba, akkor lehet, hogy soha.
Egyébként meg az Univerzum bekaphatja.
Ráadásul sietek, mert még ebben a hónapban el kell jutnom a Carina Nebulához.
Egyébként még van 3 ilyen akcióra való KP-m.
A mázli az, hogy a tanmarki beváltatlan csekk a kabátomban volt, úgyhogy az megúszta. -
gigafun
senior tag
válasz
baphomet #8289 üzenetére
Nem ez lesz az első felfedező utam, közel 1000 rendszert jártam be, de mindig tanulhat az ember. Így hát tanácsodra föltettem egy heatsink launchert is, egy 5A fuel scoopot 9 Milláért, majd felszálltam, és szépen, szakszerűen felkenődtem az állomás falára.
Így mulat egy magyar úr!
És adjuk még hozzá az 1,1 milla Empire és Alliance bounty-t is. Legalább azok miatt nem kell kitérőt tennem.
Az eredmény:(#8290) duvi
Jó kis cikk. Drakulálok. -
duvi
nagyúr
Egy rövid cikk a szombati találkozóról, képekkel illusztrálva.
-
baphomet
senior tag
válasz
gigafun #8284 üzenetére
Hosszú útra van értelme a heat sinknek. Nem tudhatod mibe futsz. Mondjuk két egymás közvetlen közelében keringő fehér törpe már meg tudja viccelni az óvatlan felfedezőt. Ilyenkor SC-ből ki, heat sinket ellőni, és ugrani tovább, amint visszakapcsol az FSD. A chaff és/vagy egy jobb thruster, vagy power distributor meg lakott űr határmezsgyéjén lévő kb. 500 fényéves halálzónában lehet hasznos, ahol még fel-felbukkanhatnak ellenséges NPC-k. De azt végül is, gyorsan át lehet szelni, legfeljebb kihagyja az ember ott a bolygók közeli szekennelését.
-
gigafun
senior tag
válasz
rtitusz #8283 üzenetére
Én is épp ma készülök indulni egy kisebb felfedezőútra, de én el nem indulok fegyverek nélkül, az biztos.
Mi van, ha közben kiadnak egy Thargoidos patch-et?
Jobb az óvatosság.
Viszont nem vinnék annyi heat sink launchert. Egy időben volt, de sose használtam. Felfedezésnél pláne nem.
Chaff launchert se vinnék. Mi az a 10 töltet ekkora úton? -
rtitusz
őstag
Hmmm. Ilyen állomást se láttam még. Biztos valami burzsuj arab olajsejk építette.
-
rtitusz
őstag
Ki hol vett ASP-ot? Lassan egy órája keresek.
-
rtitusz
őstag
válasz
orientcx #8273 üzenetére
Én egyszer meglátogattam egy csillagot. Közelről. Nagyon közelről. Benyomtam az fsd-t, de abban a pillanatban csörrent a kapucsengő, amint azt leraktam, csörgött a telefon, utána meg mit sem sejtve leültem ebédelni. Elfelejtettem, hogy megy a játék. A hajó viszont nem felejtett beleolvadni a napba.
-
orientcx
őstag
válasz
rtitusz #8231 üzenetére
Áhááá, szóval te ilyen gézengúz vagy? Látod én jó kisfiú voltam, és küldik nélkül is villámgyorsan allied lettem.
-
Az elhalálozások módjait tekintve pedig ne versengjetek, ebben ÉN! vagyok a király. A mottóm: harc közben nem hunyunk el, ezt igazi idiótához méltóan, különleges módokon kell megtenni... -
gigafun
senior tag
válasz
baphomet #8267 üzenetére
Az elején olyan bátor, vagy inkább vakmerő voltam, hogy sokáig pajzs és fegyverek nélkül kereskedtem a Sidewinderrel. Ráadásul Openben, úgy, hogy minden vagyonom a raktérben. Néha odavertem egy kicsit dokkolás közben, de nagyobb balesetem nem volt.
Ma már ezt nem merném megcsinálni. -
BP71
tag
Én is egérrel és billentyűzettel játszok. Szerintem nem probléma, csak meg kell szokni és úgy osztani a parancsokat ahogy neked kézre esik.
-
baphomet
senior tag
válasz
Anonymus23 #8265 üzenetére
Szerintem mindenki óvatoskodik az elején, aztán megtanuljuk, hogy:
The letterbox is BIG
Szóval nyugodtan próbálhatod kicsit bátrabban, agilisebben a dokkolást, nem lesz baj. Ha összejön a pénzed egy docking computerre, vegyél egyet, használd párszor, mert attól is el lehet tanulni egy-két trükköt a dokkoláshoz. Amikor meg 20-30 óra játék után úgy gondolod majd, hogy a megy ez, mint az ágybavizelés, na akkor fogod majd a hajódat ripityára törni. -
ignocius
csendes tag
válasz
Anonymus23 #8265 üzenetére
Az elejen nagyon nagyon neheznek tunik, foleg egerrel es billentyuzettel, de kesobb csak mosolyogni fogsz rajta, en is az elite miatt ruhaztam be a thrustmaster t-hotasra, nagyon elegedett vagyok vele, kivalo darab!
U.i: milyen kar, h nem lehettem ott a fotozason, de vga nelkul maradtam par napra, remelem a kovetkezon mar reszt tudok venni -
rexsimus
aktív tag
válasz
Anonymus23 #8263 üzenetére
Nem tud oda lerakni. Minden naprendszer fő napjánál ezért vannak Nav B-onok, hogy oda tudj beugrani, ne random módon bárhova. Onnan neked kell a rendszeren belül elutaznod ahova szeretnél.
-
Anonymus23
veterán
válasz
rtitusz #8261 üzenetére
Igen, kösz néztem én a videót vagy 5x, de a fél mondta mindig lekerülte a figyelmem, hogy a szöveg megjelenésekor nyomjak megint "J"-t.
Kösz. Közben meg is lett...
Már látom, hogy nem lesz egyszerű, bár lehet csak én vagyok ilyen, hogy minek ezt túlbonyolítani, amikor oda is le tudott volna rakni azonnal.... -
rexsimus
aktív tag
válasz
Anonymus23 #8260 üzenetére
-
rtitusz
őstag
válasz
Anonymus23 #8260 üzenetére
Mikor 8 mp-re vagy a céltól, rakd a gázkart 75%-ra (kék zóna közepe), majd ha megfelelően magától lelassított az űrállomástól 1000 Km-re (1Mm) ki fogja írni középen lent kék betűkkel, hogy "Safe disengage ready", ekkor lépj ki Super Cruise-ból, és ott lesz az állomás előtted.
-
Anonymus23
veterán
Most volt egy kicsit időm játszani, de valami mintha nem stimmelne.
Most kezdtem, gondoltam szokásomtól eltérően először a Training szekciót nyomom végig, mert kicsit sok a gomb és a menü, hogy majd magamtól mindenre rájövök, de már az elején rendesen elakadtam.
Travel:
Adott ugye a traning station, ahonnan el kell mennem egy mellette lévő galaxisba.
Kilépek az állomásról, kiválasztom célnak a az adott galaxist, majd J-vel amikor engedi, akkor hiperugrás, meg is érkezek, majd megint kiválasztom az űrállomást, és odautaznék, de ott nincs semmi, ahova vezet, ott csak a nagy semmi van.
Mit rontok el vajon?
A videókon látom, hogy akár azonnal az űrállomás elé tesz le, de az enyém az nincs sehol, a küldetésbe pedig írja, hogy lépjek ki a hiperugrásból, majd dokkoljak be, és sikeres a küldetés, de itt semmi sincs -
rtitusz
őstag
Valaki már talált egyet! Kérdés, hogy be tudja-e vinni az állomásra, vagy leszedik előtte. Simán el lehet blokádozni az ajtót, nem is kell hozzá sok, szerintem két Anaconda keresztbe megteszi. -
gigafun
senior tag
válasz
zolee0307 #8256 üzenetére
Ki korán kel, álmos marad.
Még egy kis videó a mai vadászatomból.
Gyertek Munfaylba. Ilyen kövér RES-t még nem láttam.
Anaconda-masszázs -
gigafun
senior tag
Most töltöm fel. Unlisted lesz, tehát a csatornámon nem látszik, csak az adott linkkel lehet megnyitni. Ha valakinek ez is túl nyitott, akkor privátra tudom állítani, de akkor csak meghívással lehet megnézni.
Ha valakinek személyiségi problémái vannak a videóval kapcsolatban, kérem jelezze privátban. -
duvi
nagyúr
Megkérnénk a tegnapi találkozó résztvevőit, hogy aki készített saját fotókat/videókat, valamilyen formában(ftp, képmegosztó, youtube...) ossza meg a közösséggel!
Előre is köszönjük! -
gigafun
senior tag
Sajnos nem tudtam a fotózás után elköszönni, mert rohannom kellett.
Utána viszont még visszanéztem. Gondoltam keresek egy jó kis RES-t, amit meg is találtam a Munfayl rendszerben. Útközben még belefutottam egy SSS-be, amit nem tudtam kihagyni. Két ötös wing, egy-egy Anaconda, plusz a kíséretük. Kicsit be voltam tojva, de szerencsére volt egy kis segítségem is.
Ha valakit érdekel a video, ITT látható.
Aztán még elmentem a RES-re. A kettő együtt negyven perc alatt ennyit fialt.(plusz még kb 200k egyéb bounty) -
gigafun
senior tag
válasz
rtitusz #8238 üzenetére
Új Community Goal, ami téged biztos érint.
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=113495
Érdemes figyelned, hol tart, és a vége előtt leadni az adatokat. -
VitoSagi
tag
Azért az első csoportnál sündörgő (talán) Python aranyos volt amikor a fegyvereket bemelegítettük.
-
_Kondor_
tag
A króm viper egy igazi lopakodó
A hajó fények, matrica, állomás nélkül nem is lehetne látni.
-
Kronus
tag
válasz
rtitusz #8240 üzenetére
Igen az Elit támadó alakulat
Azt hiszem bármelyik vakmerő CMDR azonnal visszavonulót fújna ha így közelednénk felé.Majd annyit kérnék minden kedves Parancsnoktól aki részt vett a fotózáson, küldje el a játékbeli nevét valamint, hogy melyik csoportban szerepel a képeken és a pontos pozícióját/hajótípusát.
Készítenék olyan verziót amin mindenki kapna a hajója mellé kis névtáblát, így mindenki számára egyértelművé válna ki szerepel a képeken, persze csak ha támogatjátok az ötletem. -
Kronus
tag
válasz
rtitusz #8238 üzenetére
Még annyit hozzá fűznék, hogy a megbeszéltek szerint nem használtunk SCB-t, de éles küzdelemben a Python emiatt felül kerekedne. Mert míg a Vulturra ha jól emlékszem 1db A4 SCB fér fel, addig a Pythonra (legalábbis nálam) 2db A6 és 1db A5 SCB.
Szóval ha neki támadnál 1v1-ben egy Player Pythonnak, akkor ezt mindenképp kalkuláld bele.
-
Kronus
tag
Íme a kétkörös fotózás eredménye:
Kicsit talán jobban szét húzhattam volna a bandát, bár akkor a szélső hajók minimálisan torzultak volna ahogy a bolygón is látszik ahogy elnyúlik picit. Persze utólag könnyen okos az ember
Meg így, hogy kiderült, hogy 1x-re csak 13-15 player látja egymást nem is volt feltétlenül szükséges a széles látószögű felvétel.Mindettől függetlenül szerintem azért születtek jó képek.
-
rtitusz
őstag
Üdv! Csak összekötöm az ottani neveket a fórumon lévőkkel.
A Vulture nagy hibája a sebessége, te nyomtál egy gázt, lehagytál egy kilóméretnyire, megpördültél flight assistot kikapcsolva, és már tűzvonalban is voltam.
Clipperre meg elkezdek majd gyúrni, először el kell mennem a birodalomba, és rangot kell szereznem hozzá. Mindenek előtt azonban veszek egy ASP-ot, és elmegyek kicsit felfedezni.
-
Kronus
tag
válasz
rtitusz #8236 üzenetére
Majd nyomunk 1-et úgy is, hogy kapásból használom a flight assistot
, mert ugye az "összecsapás" lényege az volt, hogy tesztjük a Python rá tud-e fordulni a Vulturra, éppen ezért az első 2 manővernél nem használtam assistot és ahogy az várható is volt 2x körbe repültél mire célkeresztbe kerültél egy kis időre.
Viszont assisst off-al van esélye a Pythonnak a keselyűvel szemben, Clipper ellen még úgy se...Python ahogy már szó is volt róla kiváló NPC-k ellen és mindenes hajónak, de PvP-re nem alkalmas... ill. több nála kisebb hajó is simán körberepüli... Jelenleg a best PvP hajó a Clipper ehhez kétség sem fér.
-
rtitusz
őstag
válasz
zolee0307 #8235 üzenetére
Arvalis kapitánnyal a fotózás után csaptunk egy PVP-t 50% hullig, jó móka volt.
Csak úgy tudott rám fordulni, hogy kikapcsolta a flight assistot. Elég kiegyenlített küzdelem volt, ugyan nekem sokkal több találatom volt, de a Vulturenek kisebb a tűzereje, ellenben a Python sokkal kevesebbszer talált el, de mikor betalált, akkor az fájt.
Végül 63%-50%-ra legyűrtem, de addigra nem sok oxigénem maradt, mivel kilőttük egymás pilótafülke ablakát.
-
orientcx
őstag
válasz
Htibimor #8228 üzenetére
Sajnos csak öt percem van, de azt arra használom fel, hogy megkérdezzem, neked tulajdonképpen mivel sikerült így felbosszantani a federation-t, hogy ennyire berágtak rád?
Amúgy ha annyi Creditem lenne, ahányszor ez a mondat elhangzik ahány commander szájából, hogy "már csak öt perc, és megyek", vagy hogy "azonnal indulhatunk, már épp dokkolok", és hányszor hangoznak el ugyanazokból a szájakból félóra múlva ugyanezek a mondatok...
De asszem lejárt az öt percem, máá itten se nem vagyok -
Htibimor
senior tag
Hát, csak újra kezdtem. Nem is olyan rossz. Így tapasztaltabban is elég érdekes.
-
duvi
nagyúr
Biztonság kedvéért, ha valaki nem tudná. A ma esti találkozóhoz (és később is használható) a TS szervert az EDHU biztosítja. A kezdőoldal fejlécében találjátok a TS szerver direkt linkjét.
-
gigafun
senior tag
válasz
Anonymus23 #8223 üzenetére
Üdv a fedélzeten.Ha bármiben elakadsz, nyugodtan szólj. Itt mindig találsz segítőkész pilótákat.
-
duvi
nagyúr
válasz
Anonymus23 #8223 üzenetére
Üdv a csapatban! Ha még nem olvastad volna, akkor ajánlom figyelmedbe a fenti Téma összefoglalót. Bármilyen kérdésed van, csak írj és szívesen segítünk
-
Anonymus23
veterán
Ma megvettem én is a játékot, de egyelőre a bill+egér kombó elég nehézkes, hiába no, régen volt a 30 évvel ezelőtt, amikor még C64-en toltuk
Egyelőre még nagyon csak ismerkedek a játékkal, időm sem végtelen, de majd próbálok csatlakozni a dolgokhoz -
Zsooodammit
csendes tag
-
duvi
nagyúr
válasz
Phobion #8217 üzenetére
Alapvetően a fejlesztők hirdették meg a selfiecam eventet. Minden nemzettől várnak közösségi fotókat, tehát egy fotózásra jövünk össze. Elég látványos tud lenni, amikor 20+ hajó gyűlik össze egy állomás körül. Többen felvetették, hogy utána mehetnénk war zonba vagy RES pontokra.
(#8218) zso79
Várunk rád -
duvi
nagyúr
Az esti találkozólétszámunk elérte az 5 winges méretet, és folyamatosan növekszik. Aki teheti próbálja előre odavinni a hajóját Aulinba, hogy a 20 órai kezdéskor már csak be kelljen lépnie a játékba! Adjátok hozzá friend listához a résztvevőket, hogy mindannyian közös instába kerüljünk! A folyamatosan frissülő résztvevőlistát ITT találjátok.
(#8215) Htibimor
Ez kommunikációs hiba a szerverrel. Nincs köze a repudhoz. -
Tharus
csendes tag
Várom már az estét, mert akkor a csapat összejön Aulinban, TS-em lesz viszont csak hallani foglak Titeket.
-
gigafun
senior tag
Szerintem összekevertél miket, de nem baj.
Ne csak az avatart nézd. Mondjuk hajnali kettőkor előfordul.(#8205) zolee0307
Tényleg szép.
Ha én is ilyenre festem, akkor már nem csak az avatarunk lesz egyforma, de a hajónk is.
Akkor nyugodtan rálőhetek a zsarukra, és azt fogják hinni, hogy Te voltál. -
zolee0307
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest