Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27351) Döglött Róka válasza #15106560 (#27349) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Ha hansolos akkor maradj az Explorernél:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#27352) Döglött Róka válasza cintula187 (#27305) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Dokkolt mar valaki a fiktiv jövőben egy fiktiv űrhajóval egy fiktiv űrállomásra? Nem. Valós dolgot "szimulál" az elite? Nem. Ez mondjuk egy szimulátor alapja :)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#27353) betyarr


betyarr
veterán

sokszor van olyan,hogy adatokat viszek sothisból ceosba,meg nyilván ezekből jóféle fuvarokat messzebbre.nem tudom,hogy melyiknek lehet a folyománya,hogy időnként találok a raktérben különféle (maradék?) árukat.ezek miből keletkeznek vajon?

és mégvalami: szokott lenni a mission boardon kitéve,hogy lehet adományozni x összeget.ez mennyire hasznos a rang szempontjából?nagyon megéri,vagy ilyenekre nem érdemes kreditet kiadni?

(#27354) Rick3D válasza grHawk (#27342) üzenetére


Rick3D
senior tag

Köszönöm :B o7

(#27343) nubreed : Az enyém 845 misiből megállt , jelenleg. 10% offal founders worldben.

(#27355) nubreed válasza betyarr (#27353) üzenetére


nubreed
veterán

A donation mission -ök a leghasznosabbak rang húzás szempontjából, szóval nagyon megéri.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#27356) -ZeeZee- válasza betyarr (#27353) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

sokszor van olyan,hogy adatokat viszek sothisból ceosba,meg nyilván ezekből jóféle fuvarokat messzebbre.nem tudom,hogy melyiknek lehet a folyománya,hogy időnként találok a raktérben különféle (maradék?) árukat.ezek miből keletkeznek vajon?

A teljesített küldetésért kapod. El lehet adni őket a "piacon"...

(#27358) privateer2 válasza -ZeeZee- (#27356) üzenetére


privateer2
csendes tag

Azért a modular terminalt meg hasonló küldetésekért kapott tárgyakat nem adnám el a piacon csakúgy. Mérnöki tuningoláshoz is jól jöhetnek. Persze a felesleget eladhatod. Csak figyelj oda.

Gigabyte 970A-UD3P, AMD FX-8300, 2x8 DD3 GB 1866 Mhz ram, Radeon RX 390X 8 GB

(#27359) cintula187 válasza Döglött Róka (#27352) üzenetére


cintula187
addikt

Most már kezdelek én is unni. Tudom akkor ne olvassalak. Nem is fogom tenni.

Betyarr. Donation mission ők iszonyat jól húzzák a rangot. :Y

[ Szerkesztve ]

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#27360) Rick3D válasza cintula187 (#27359) üzenetére


Rick3D
senior tag

cudar világ lesz itt :DDD kérdés hogy meddig :U

(#27361) ati3x válasza Döglött Róka (#27352) üzenetére


ati3x
senior tag

Jàccà openfalconnal. Na az szimulàtor. Igaz nem ürhajó de repül. És f16-osis van.

Back to elite. "felfejlesztettem" egy cobra mk3-ra. Szal az elején vagyok, de nem sietek. Néhàny küldi szépen hoz, 80 100 ezer körül. Ez jóval több mint a pàr tonnàs raktérrel kereskedni. De hamàr kereskedés, van arra mód hogy egy bolygón lehessen csekkolni a màsik bolygó àrait? Vagy pl hol kapható pl tobacco, ha mondjuk ez a cucc nincs az aktuàlis bolygón?

(#27362) Rick3D válasza ati3x (#27361) üzenetére


Rick3D
senior tag

Itt mindent megtalálsz , ezen felül ami neked kell az a Commodity rész :K
A " Find Commodity "

[ Szerkesztve ]

(#27363) grHawk válasza nubreed (#27348) üzenetére


grHawk
aktív tag

Core data terminal scanneléséhez nem kell küldetés. Az, hogy melyik rendszerben háborúznak biztos több nem hivatalos oldalon is jelentik, de én általában ingame keresem őket, szóval nem tudok erről tutit mondani. A Tun's Wrath féle adományozós küldikről hallottam már sok negatívumot, többek között, hogy nem mindig adja úgy, ahogy azt lefestik, valamint megbízhatatlanok ezek a helyek, pont ebből kifolyólag. Ezen kívül, amit én is tudok, hogy viszik a pénzt, nem hozzák, és számomra pl. a játékélmény rovására megy a ki-be loggolgatás. Volt idő, mikor azt csináltam - ellentmondva magamnak -, hogy felszedtem egy escapepod begyűjtős küldit felszínre, és ezért annyi escapepodot találtam, hogy simán megtöltöttem az (akkor még) kondám rakterét. Aztán elmentem egy felszíni állomásra, ahol jóba vagyok minden frakcióval és csak felvettem-leadtam az escapepodos küldiket. Pont olyan jól adták a reput, mint az adakozós küldik, csak azzal ellentétben ezek adták a pénzt, nem pedig elvették. Akkor mondjuk én is logolgatva frissítettem a missionboardot, de lényegesen kevesebbszer, mint a másik megoldással. Az még valahogy nem rombolta az élményt számomra.

[ Szerkesztve ]

(#27364) grHawk


grHawk
aktív tag

Na 42 Articulation Motors kell még küldiből, aztán pite az egész...

(#27365) cacasz02 válasza Döglött Róka (#27352) üzenetére


cacasz02
aktív tag

Légyszíves hagyd elmenni ezt a témát. Sok hsz-el ezelőtt kiveséztük már.

[ Szerkesztve ]

(#27366) baphomet válasza grHawk (#27364) üzenetére


baphomet
senior tag

42, minek annyi? :Y
Ha csak azért kell, hogy ellőj néhány felesleges G4-es modot, hogy meglegyen az ötös szint, ahhoz elég 3 db, és akkor is érdemes olyannal csinálni amihez eleve nem szükséges csak missionnal megszerezhető commodity. Bár ezt gondolom tudod, de hátha.
Ha viszont olyan fegyverhez kell, amiből jelenleg G4-es OC a legnagyobb, akkor érthető, viszont akkor szólok most, hogy később ne kellejen a falba verni fejed. :) Mire összeszedsz ennyit, kijön a 2.2 amiben új receptek is lesznek, köztük egy csomó magasabb szintű, pl G5 OC pulse meg ilyenek.

Itt megtalálod az összeset:
New BLUEPRINTS for 2.2

[ Szerkesztve ]

(#27367) grHawk válasza baphomet (#27366) üzenetére


grHawk
aktív tag

Mindegyik MC-m G5 OC, de ebből csak egyik Inc speces. A cél, hogy a többi is az legyen. Mivel egy spec effekt választása 2 szintet esz el, ezért 7x (7 multicannon) 3 (ennyi g3, illetve g4 fejlesztés kell az egymást követő szintekhez) alapanyag kell, hogy a g5-ös jó eredményt egy spec effektel is megtudjam jutalmazni. A g5-ös materiálok mennyisége már csak az azon a szinten lévő lehetőségeimet bővítik, hogy ne egy sz*r OC tuningra toljam rá a spec effektet. :D

Tehát teszem azt, hármas vagyok Blasterrel (mivel a legutolsó g5 OC-ra effektet is raktam, amit választottam, ergó -2 szint), nyomok 3x g3 fejlesztést, majd 3x g4 fejlesztést és utána szabad a gazda a g5 próbálkozásra. 1-2 próba után kiadja a jó eredményt, amihez adok egy spec effektet, ez viszont ledob hármas szintre megint. És akkor elölről a procedúra. Ezért szedtem össze számra pontosan ennyi anyagot.

[ Szerkesztve ]

(#27368) Ice_Man22 válasza Döglött Róka (#27352) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Ne....mar megint.....

(#27369) baphomet válasza grHawk (#27367) üzenetére


baphomet
senior tag

Jah, értem. Szóval tényleg csak felszopásra, kell vissza az ötödikre. :)
Én azt szoktam csinálni Todnál, hogy miután visszaestem a 3. szintre, gyűjtök pár százezer Alliance bounty-t, annyi elég visszakerülni 4-es szintre utána pedig G4-es efficient, vagy lightweight modokkal érem el az ötöst. Azokhoz boltban vásárolható commodity kell, és olyan egyéb materialok, amelyek nekem máshoz annyira nem szükségesek, és csak foglalják a drága tárhelyet.

Plusz, nem biztos, hogy megéri mindenre az incendiary modot feltenni, mert 2.2-ben az jóval gyengébb lesz hull ellen, mint most, ráadásul elég szépen fűti a hajót is. Nekem most az FDL-en a C4-esen és egy C2-esen van incendiary mod, egy C2-esen corrosive az utolsó C2-es moddolatlan, nem érzem, hogy több incendiary kellene, nagyon gyorsan lenyomja pajzsot, viszont már így is oda kell figyelni, hogy ne forrjon fel a hajó.

[ Szerkesztve ]

(#27370) grHawk válasza baphomet (#27369) üzenetére


grHawk
aktív tag

Meg se fordult a fejemben, hogy ne overchargeddel menjek a szintekre... jó hülye vagyok. Most már mindegy, annyit szívtam a többi matival (leginkább mert nem értem rá), hogy most, hogy ráérek, már csak azért is kiküldetésezem azt a sok Articulation Motorst... Ugyanit: Articulation Motort veszek!

(#27371) Rakamaz


Rakamaz
tag

Ezt vártam (várom), erre meg ezen vitatkoznak... :W :W :W

Lehet hogy volt már, de elsiklottam felette: a CG-ért járó jutalmat meddig lehet felvenni? Lejárhat?

(#27372) Azumi?


Azumi?
csendes tag

Hello!

A 2.2-ben nem változik a cargó kezelése?
Úgy értem itt ülök egy FDL-al a világ végén, kicsike raktere tele napokig kajtatott, ritka áruval, és nem tudok továbblépni (amíg meg nem találok egy bizonyos, ritka cuccot...), mert nem tudok másik hajóba átülni. Mert átrakodni nem lehet, külső raktár nincs, saját űrkonténer nincs.
Annyira életszerű! :(

Ha veszek egy új hajót itt, és abba ülök, akkor is ez van, igaz? :F

A

[ Szerkesztve ]

(#27374) betyarr


betyarr
veterán

valami van vagy a szerverrel vagy a netkapcsolatommal,de kihajigál.ugye nem fog kidobni valami távoli állomásra,meg az áru és a küldetéseim sem vesznek el?

kiléphetek?ugyanoda tesz vajon vissza ahonnan kiléptem?akár akkor is ha épp úton vagyok?

[ Szerkesztve ]

(#27375) raymi16 válasza rtitusz (#27373) üzenetére


raymi16
tag

Épp írni akartam! Éljen, éljen (tüzijáték, örömujjongás, pezsgő)! :C

Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!

(#27376) nubreed


nubreed
veterán

Nálatok is is kidobott a játék és offline a szerver státusz épp??? lehet most készítik fel a szervereket a 2.2 véglegesre?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#27377) Cooper911


Cooper911
senior tag

Rakamaz: Elvileg nem jár le sosem.

Azumi?: Ha jól tudom ez nem fog változni. Addig nem tudsz másik hajóba ülni amig a mostaniban van cargo.

betyarr: Ha megszakad a neted olyan mintha kilépnél, Kiesel a supercruiseból és ott fogsz megjelenni ahol voltál legutoljára. Az űrben maradsz nem rak ki semmilyen állomásra. A cuccok és a küldik is megmaradnak.

[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

(#27378) betyarr válasza Cooper911 (#27377) üzenetére


betyarr
veterán

köszi.most megpróbáltam a save and exitet,de csak sötét képernyő.remélem így sem vesznek el a dolgaim :O :O

[ Szerkesztve ]

(#27379) nubreed válasza betyarr (#27378) üzenetére


nubreed
veterán

Nekem kb ugyanez volt, de mostmár el sem indul a Launcher. Nálad az megy?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#27380) brd válasza betyarr (#27378) üzenetére


brd
nagyúr

Nem vesznek el a dolgaid, de ha súlyos történés van, akkor a serverrel az utoljára sikeres szinkronizáláskor létező állapot köszön vissza legközelebb. Pl. nálam előfordult a beta-ban, hogy javítottam éppen egy modult, megjavult 100%-ra, majd ugrottam SC-be, ott még haladtam is kicsit, majd kidobott a játék. Amikor vissza tudtam jutni, azt az állapotot találtam, amikor elkezdtem javítani a modul-t.

The only real valuable thing is intuition.

(#27381) Cooper911 válasza betyarr (#27353) üzenetére


Cooper911
senior tag

"nem tudom,hogy melyiknek lehet a folyománya,hogy időnként találok a raktérben különféle (maradék?) árukat.ezek miből keletkeznek vajon?"

Ha megnézed a küldetések leirását ott van, hogy pl INF+++ REP++ Material (4) meg ilyenek. Ezek azt jelentik, hogy ha megcsinálod a küldetést akkor az mennyivel növekszik az Inflence (befolyás) a Reputation (előmenetel) az adott frakciónál. A material pedig azt hogy 4 materialt is kapsz jutalmul. Ha megnyitod a leirást akkor az is látszik, hogy konkrétan mit fogsz kapni. Ha majd a mérnököknek dolgozol és kell valami cucc akkor érdemes az ilyen materialos küldiket keresni.

Az pénzes adományozással jól lehet húzni az adott frakciónál a reputationt. Főleg azért mert azonnal megvan. Figyelj, mert vannak olyan adományozós küldetések ahol valamilyen árut kell adományozni amit ugye elösször be is kell szerezni.

Sothisos küldiket meg a jövő héten érkező patchben vissza fogják butitani, szóval addig nyomasd őket.

[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

(#27382) brd válasza #15106560 (#27349) üzenetére


brd
nagyúr

Az ASP mindenre jó egy kicsit, de semmire sem igazán (kivéve felfedezés, csempészés), a FDL pedig harcra jó igazán, csempészésre nem annyira (pl. sokkal kevesebb cargo-t tudsz belepakolni). Ám az ASP-vel is lehet harcolni, ha ráengeded a mérnökök 5-ös tuningjait és 6 db MC-t pakolsz rá (az egyik kicsin legyen corrosive effect, a többin incendiary, de ez 2.2-ben valószínűleg olyasmire fog változni, hogy kettőn legyen corr, a többin inc.), így azért NPC-k ellen egész használható lesz, bár így sem lesz a CZ-k réme.

The only real valuable thing is intuition.

(#27383) orientcx válasza nubreed (#27379) üzenetére


orientcx
őstag

Nálam sem jön be még a launcher sem, pedig már újra is telepítettem de akkor ezek szerint az ED-nél van a gond. Sok szerverleállást megértem már, de ilyet még nem láttam. :(
Nekem is pont erre kellett hazaérnem :(((

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#27384) betyarr válasza brd (#27380) üzenetére


betyarr
veterán

köszi! :R

nubreed: már műxik nálam minden.

(#27385) orientcx


orientcx
őstag

Akkor addig olvasgassátok az Elite Dangerous Newsletter #147-t

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#27386) Cooper911 válasza Cooper911 (#27381) üzenetére


Cooper911
senior tag

Kicsit elkevertem, materialt is kaphatsz, de az ugye a tárolóba megy nem a raktérbe. De comodity-t azaz valamilyen árut is kaphatsz jutalmul, ezeket látod a raktérben.

orientcx: Megtudták hogy hazajössz, lelőtték a szervereket és bedeszkázták az ablakokat is. ;)

[ Szerkesztve ]

[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]

(#27387) nubreed válasza betyarr (#27384) üzenetére


nubreed
veterán

Köszönöm szépen...... több mint 2 millió credtitet buktam ennek a kis leállásnak köszönhetően. :( Rohadjanak meg.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#27388) orientcx válasza Cooper911 (#27386) üzenetére


orientcx
őstag

Köszi, egy Fed szájhuszár mindig imád ilyeneket olvasni magáról, és ebből az élvezetből egy kicsit sem vesz el, hogy a leállásba egy pindurka részt más is belejátszhatott, mint a tőlem való rettegés :D
-
-
nubreed - csak nem kicsusszantál az időből?

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#27389) grHawk válasza Azumi? (#27372) üzenetére


grHawk
aktív tag

Nem változik a cargo kezelés, abban egyelőre nem nyúlnak semmihez. Ilyen eseteket ajánlatos elkerülni úgy, hogy előbb a nem cargo spacet igénylő micromateriálokat gyűjtöd össze, aztán majd utána a cargospacet igénylőket. Persze, lehet, hogy más úton jutottál ebbe a helyzetbe, csak leírtam, mint tanács.

Szeretném helyesbíteni Cooper911 válaszát, nem nem tudsz átűlni másik hajóba a cargoddal, hanem csak akkor nem, ha a másik hajóban nincs megfelelő hely nekik.

(#27390) betyarr válasza Cooper911 (#27386) üzenetére


betyarr
veterán

material?tároló?ajjajj...

(#27391) nubreed válasza orientcx (#27388) üzenetére


nubreed
veterán

Nem tudom mi volt. Amikor kidobott a játékból akkor már pont bedokkoltam az állomásra. És mikor újra elindult a launcher és be lehetett újra jelentkezni, kb 2 millió credittel kevesebb volt, mint amenyinél kidobott.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#27392) orientcx válasza nubreed (#27391) üzenetére


orientcx
őstag

Nekem már többször volt olyan, hogy pont akkor vágott ki szerverhibára, amikor bedokkoltam, és beváltottam a bounty-t/eladtam az árut. Amikor visszaértem, kevesebb pénzem volt, de azért, mert újra nálam volt a bounty, vagy áru. Mondjuk az is igaz, hogy már egy jó ideje már nem szoktam megnézni az anyagi helyzetem visszatöltés után sem, őszintén szólva nem is tudnám megmondani, pontosan mennyi van a számlámon(biztos kevesebb, mint a rovásomon :) )
Mindenesetre nézd meg te is, hátha.

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#27393) Döglött Róka válasza Ice_Man22 (#27368) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Megint?:) Leirhatom a véleményemet azért? Ez nem szimulátor ennyi, ettől meg ne menjetek falnak. Hihetetlenek vagytok :)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#27394) cintula187 válasza rtitusz (#27373) üzenetére


cintula187
addikt

Éljen. Akkor mától kb egy hét.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#27395) Döglött Róka válasza Rakamaz (#27371) üzenetére


Döglött Róka
veterán

En számomra az a rejtély hogy ez miért kardinális kérdés?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#27396) orientcx válasza Döglött Róka (#27393) üzenetére


orientcx
őstag

Sztem béküljünk meg. Mindenki elmondta a maga véleményét, és ahogy ez kulturált, intelligens, roppantul civilizált embereknél lenni szokott, nem jutottunk konszenzusra. :D
Lépjünk ezen túl, nem lenne jó, ha egy ilyen véleménykülönbség miatt menne el a kedved a fórumtól, mert az attól pezseg, ha sokan vagyunk :K

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#27397) duvi válasza betyarr (#27390) üzenetére


duvi
nagyúr

A cargo alatt találod a material tárolót.
Az összefoglaló Horizons szekciójâban találsz még infót róla.(sorry telóról vagyok)

[ Szerkesztve ]

(#27398) Döglött Róka válasza orientcx (#27396) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Nekem ugyan nem megy el a kedvem elhiheted:) Inkább azt mondd meg miért ez a hiszti a surface maprol? Kinek számít ez?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#27399) nubreed válasza cintula187 (#27394) üzenetére


nubreed
veterán

Inkább egy hónap ha hozzá vesszük az ilyen major update-eknél szokásos 3-4 patchet. :D :))

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#27400) orientcx válasza Döglött Róka (#27398) üzenetére


orientcx
őstag

"miért ez a hiszti a surface maprol? Kinek számít ez?"
-
Nemtom, nem vagyok érintve a kérdésben. De gondolom, a felfedező fanoknak. Úgyhogy ez legyen az ő problémájuk. Amelyik vitába nem mászok bele, az nem rongálja a hangulatom ;)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.