Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szajborg
csendes tag
válasz Szajborg #4740 üzenetére
Szóval akkor senkinek sincs ilyenje?
UltraFire UF-T50 Magnetic Tail Cree XM-L T6 800-Lumen LED Flashlight w/ Step-less Brightness Control
Dédanyám olyan öreg volt, hogy mikor mondtam neki, hogy viselkedjen korához illoen, meghalt.
-
macikos
addikt
válasz Dongatto01 #4797 üzenetére
Azért, mert túl gyorsan kapcsolod vissza a lámpát. Várni kell egy kicsit, nem lehet kapcsolgatni a Forward Clicky miatt.
-
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4793 üzenetére
Azt jeleneti hogy 3 low-sos-max vagy 5 low-med-sos gyors-sos lassu-max. Fenyero fokozatok.
Nekem az stl-v2 meg jegyzi hogy melyik fokozaton volt bekapcsolva.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Dongatto01
tag
ami egyelőre zavar a lámpával kapcsolatban,az az,hogy nem jegyzi meg azt,hogy mindig teljes fényerővel induljon el amikor indítom,általában a leggyengébb fényerővel indúl,aztán kétszer meg kell nyomnom a bekapcsolót,és így vált át max fényerőre
ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni? -
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4790 üzenetére
a fej resznel(huttoborda alatt ahol van a vonal reces gyuru) tekerd el egy kicsit es akkor lehet valtani 3 es 5 mod kozott. En nem hasznalom mert akkor laza lesz ott a menet, reszemrol hulye megoldas ez.
[ Szerkesztve ]
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
arti1121
senior tag
válasz Dongatto01 #4785 üzenetére
nem figyeltem hogy van STL-V2-öd.
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
Dongatto01
tag
árulja el már valaki nekem akinek van STL-V2 je hogy ez"Adjustable 3 Or 5 Modes" ezt hogy tudom elérni mert még nem jöttem rá??
A [JD-68]-as lámpámnál ugy müködött,hogy bekapcsoltam,utánna gyengén nyomtam a bekapcsologombot ,és így tudtam váltani gyenge,erős,meg villogó között[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
Megjött első rendelésem Dinoról. 10 dollárát vettem 2 feajta rögzítőt lámpának pufkára.
Kaptam Fishbone kábelrendezőt, 2db képeslapot ilyen kódokkal:
30 dollár felett 5 off DDSAVINGISBELIEVING
50 felett 10 off DDVALENTINE
február 29ig.Nick: HE_Storm
-
korn
aktív tag
válasz Dongatto01 #4785 üzenetére
főleg ha még ki is tisztul a levegő valamennyire, most télen a pára sokat levesz a távolságból
-
-
zoli03
őstag
válasz #46372352 #4782 üzenetére
Tapasztalatból és sok olvasásból. De elég ránézni a reflektorára és meg lehet mondani. Aminek nagy, mély reflektora van, pl STL-V2, az messzire világít. Kis reflektorral, főleg ha még OP is, akkor nem fog messzire vinni, nem lesz erős hotspot. Persze közepes méretűvel is lehet nagy hatótávot csinálni, ha elég mély, de ezek ritkábbak. A közepes méretűek, pl C8, nem visznek olyan messzire, de cserébe jobban szórják a fényt.
(#4781) arti1121: de az STL-V2-höz képest szerintem nem érezne akkora különbséget, hogy megérné megvenni az SR51-et. Persze ha eladná az STL-V2-öt, akkor lehet megérné, azért az mégiscsak egy Olight
[ Szerkesztve ]
-
arti1121
senior tag
válasz Dongatto01 #4779 üzenetére
olight sr51. Nekem egy fehér istálot a határba 865méterröl megvilágitot. De ez egy fehér ház volt. A dinodirekten láttam pár hete 104usd volt kupon koddal.
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
zoli03
őstag
válasz Dongatto01 #4779 üzenetére
Én nem tudok róla. TrustFire X6 van még, de az 140 USD. Gyárilag nem sok különbség van, úgy egyáltalán nem éri meg. Át kell alakítani, a driver nem a legjobb benne. Hogy utána hány méterre világít el, azt nem tudom, de szerintem nem éri meg még úgy se.
[ Szerkesztve ]
-
Dongatto01
tag
-
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4776 üzenetére
En kepekel is tudok szolgalni, mivel ilyet vettem stl-v2 vasarlasakor. Eloben nagyon eros, 50-100 meteres korzetben lenyom mindent.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
zoli03
őstag
válasz Dongatto01 #4776 üzenetére
A két lámpa pont ellentéte egymásnak. A Sky Ray 3xT6 flood lámpa, közelre világít, szélesen, nagyon szórja a fényt, Messzire nem világít, 1-200 méterig használható kb.
Az STL-V2 messzire világít, közelre nem olyan jó, nem szórja a fényt.
Mindkettő jó lámpa, de mindegyik másra való. Pl lakásba, vagy egy kisebb udvarba jobb a 3xT6. Ha messzire akarsz világítani, akkor viszont az STL-V2 sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
-
Dongatto01
tag
ezt nem hiszem el,leülök a gép elé felakarom tenni az éjszaka készített képeimet,erre nem találom a táskámban a fényképezőgépem,munkahelyemen maradt az ablakban
tiszta ideg lettem,de legalább megvan... -
szbalogh
addikt
Ilyen töltőm van. Csináltam hozzá egy foglalatot a két cellának. 4.15-4.20 közé tölti.
XM-L ledes 501b-m van elvileg 2.8-3A-t kéne ennie. Ugye kraft is kéne nem csak kapacitás.
Akkor ha kicserélem a drivert a Kaidomain-es 8x7135-re vagy ez (amiben van túlmerítés elleni védelem,2.85V) mehet a védtelen sanyo?Más: azon is gondolkodtam, hogy veszek Hobbykingről egy cella lipo-t és valahogy kikötöm a lámpából. Ugye airsoftra lenne és egy ilyen kisebb cella elférne a stukkerben. Az viszont akár 80A-t is ad folyamatosan ha kell és kb filléres dolog.
Ádyka: odaadtam apámnak, ő sokat utazik este is. Ha legközelebb megyünk hozzájuk összehasonlítom. Emlékeim szerint az 501 jóval erősebb még ilyen aksival is.
[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
Ádyka
őstag
válasz szbalogh #4761 üzenetére
Bezony, az az Ultraferi kb 46 gramm, ami elég jónak mondható. Azóta sem találkoztam az "olcsó" kategóriában ilyen akkukkal. Sajna egyre könnyebbek és egyre drágábbak.
Amúgy hogyan viszonyulnak az új márkásabb lámpáid, ahoz amit tőlem vettél? Fényerő minőség stb stb? Mondjuk ár/érték arányban?
-
korn
aktív tag
válasz szbalogh #4759 üzenetére
Inkább 3.3V-nál 1.2A. De a 3.3V-os cella az már tök üres. 3.5V alatti cellafeszültségnél csutka üres a cella, fel kell tölteni.
Milyen akksid van?A sanyo cellák eredetinek tűnnek, de ki tudja, ugye kínai eladó...
Ár/érték arányban még ez jó: http://www.dealextreme.com/p/trustfire-18650-3-7v-2500mah-rechargeable-lithium-batteries-2-pack-19770
Valós 2000mAh-ás cellák. Utóbbi két évben rendeltem vagy 15db-t ezekből, és 1-2db-nak volt kissé nagyobb belsőellenállása, de azok is használhatóak voltak.
Nincs védelem, de a te lámpádba nem is nagyon kell, mert nem lehet túlmeríteni. $17-ért 6db-ot tudsz venni. -
kowik
tag
A Pana vs Samsung vs Sanyo akkukkal kapcsolatban már írtam régebben, hogy Samsung 3000-es csak akkor jó vétel ha van olyan töltőd amivel feltölthető 4.35V-ra. 4.2V-ig töltve csak 2450mAh-t tud, szemben a Sanyo 2650mAh. A Panasonic 2900mAh-es akku olyan 2850mAh-t tud, még a Panasonic 3100mAh-es kb. 2950mAh-t tud. Viszont a Panasonic akkuknak elég meredeken esik a görbéje ezért én csak Boost driveres, vagy több akkus lámpákba ajánlom.
-
szbalogh
addikt
-
zoli03
őstag
válasz szbalogh #4759 üzenetére
Nem tudom, én inkább a Panasonicot és a Samsungot olvastam, hogy ajánlják, persze a Sanyo is jó.
Valószínűleg azért drágább, mert rá van írva hogy XTAR Egyébként az XTAR-ban van védelem is, az is dob az áron gondolom. Bár másfajta védett ipari cellát még nem láttam. De ez 18700, egy picit hosszabb mint a védett 18650, de azt mondják, a legtöbb lámpába belefér gond nélkül.Szerk.: be tudod linkelni, milyet vettél?
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
Elég fos aksikat sikerült vennem. 1.2A-nál már csak 3.3V
Ha jól olvastam Sanyo és Xtar 2600-as típusokat találtátok jónak. És ha minden igaz ugyan az a belük.
Vajon ez eredeti lehet? Kicsit fura mert cut off voltage 3V de nincsen benne védelem.
Vagy vegyem tőle? Ez odaírta, hogy max 5.2A terhelés.
Esetleg vegyem az xtar-t ami kicsit drágább? Miért drágább ha átcsomagolt sanyo cellák?
Melyiket vegyem?Nick: HE_Storm
-
tbesze
tag
válasz Dongatto01 #4726 üzenetére
Nekem a dec. 30.-án postázottnak meg se híre se hamva. De jóóóó neked is!! Gratula! Szuper a lámpi.
-
wrox
őstag
-
Dongatto01
tag
na most mennem kell melózni,majd hólnap jelentkezem!!
-
Dongatto01
tag
ez az almazöldes floureszkálás sötétben iszonyatosan szépen világít,miutan lekapcsolod a lámpát,nekem tetszik
-
macikos
addikt
válasz Dongatto01 #4746 üzenetére
Egyébként mi az hogy villogó? Csak elírtad vagy tényleg villognak a lednek? Ugyanis azoknak alapesetben folyamatosan kell világítaniuk.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
válasz Dongatto01 #4746 üzenetére
Igen, zöldre fognak váltani.
-
Dongatto01
tag
olyan kérdésem lenne,hogy amikor a töltő feltöltötte az aksikat,akkor a két pirosan villogó led átvált zöldre??vagy bizonyos idő után szedjem ki belöle??
-
Dongatto01
tag
válasz belsodavid #4743 üzenetére
amint meglesznek azonnal felrakom!! erre én is kiváncsi vagyok,hogy meddig visz el
-
belsodavid
aktív tag
válasz Dongatto01 #4739 üzenetére
Gratulálok, nekem is ilyen van, nagyon frankó. Este teszt képeket kérünk. Sokan itt írják a 300m+ os hatótávot, hát nekem eddig 220m volt a max, amit le tudtam tesztelni, az sem fehér épület volt. Nem tudom hol, hogy tudnám bemérni. Sokáig legyen jó a lámpád
-
JSaN
addikt
Grat a cucchoz nekem is ez a kedvenc lampam.
Nekem az STL-V2 es az 501B tokeletessen kiegesziti egymast. Egy nagy messze es egy kicsi kozelre egyenletessen vilagito.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Szajborg
csendes tag
most már jók
Dédanyám olyan öreg volt, hogy mikor mondtam neki, hogy viselkedjen korához illoen, meghalt.
-
Szajborg
csendes tag
Ilyennel van valakinek tapasztalata?
Amennyiben ez is fokozatmentesen állítható fényrővel rendelkezik, nagyon jó vételnek tűnik.
...persze nekem OP refivel kellene inkább.[link] Ez jó lenne bele szerintetek?
-
Dongatto01
tag
Remélem most már hozzáférhetőek lettek a [képek] nem tudom hogy fentebb hogyan tudom nyilvánossá tenni!!!
összesen 29 képet csináltam igaz kicsit gyenge minőségben mivel telóról csináltam de azért a lényeg kivehető[ Szerkesztve ]
-
Szajborg
csendes tag
válasz Dongatto01 #4735 üzenetére
na azt én se tudom
esetleg dobd fel a képfeltöltésre, az egyszerü, és gyors isDédanyám olyan öreg volt, hogy mikor mondtam neki, hogy viselkedjen korához illoen, meghalt.
-
Szajborg
csendes tag
válasz Dongatto01 #4729 üzenetére
Dongatto01's images are not publicly available.
Ezt írja ki.Nekem legalább is.
-
g@bo
nagyúr
válasz Dongatto01 #4731 üzenetére
jól van, ez már tisztán lámpa fétis...
nekem kettő lesz, a következő egy klarus xt11. 80 usd. 600 lumen.
dodó megy le... remélem a nagy kinai újévi fetrengés végeztével 220 lesz.
-
M_E_N_T_O_S
csendes tag
Én is hasonló meggondolásokból vettem fejlámpát, de már nem sűrűn koptatom!
Ha valaki zárt térben, vagy kizárólag télen használja (azért ez a ritkább,) akkor jó, de külterületi túrázáshoz nyáron elviselhetetlen! Az összes szúnyogot, mindenféle éji bogarat oda csalja a szemedhez, és nagyon gyorsan kikapcsolod ha valaha majd még látni szeretnél, :-)... vagy átcsatolod a térdedre! Csak kis súllyal kényelmes, de a kis súlyú aksik meg kis kapacitásúak![ Szerkesztve ]
-
Dongatto01
tag
[Készítettem] pár képet a lámpáról,az első két képet,azt csak összehasonlításképp csináltam,az egyiken a [JD-68] tipusú lámpám,megdöbbentő a külőmbség!!!!
Holnap majd teszek fel róla munka közbeni képeket amiket majd járörözés közben csinálok a ma éjszaka folyamán!!!És nem utolsó sorban szeretném megköszönni azoknak akik segitettek kiválasztani a lámpát Köszönöm eben nem csalódtam !!!
-
g@bo
nagyúr
válasz Dongatto01 #4726 üzenetére
szép, 54 dolcsesz... 2*18650. majd nézz a fénybe.
hanyadik lámpa? -
Dongatto01
tag
nemsoká rakok fel képeket a kicsikéről
-
Dongatto01
tag
üdv ismét a 2012 január hatodikai rendelésem a [manafontól] jelentem a mai napon megérkezett
Egyelőre a [lámpáról], csak annyit,hogy nagyon minőségi érzetet nyújt,kifogástalan egy darab este már be is lessz avatva!!! de gyönyörű egy lámpa az biztos[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Ott van például a 3100 mAh-s Panasonic, ami minimum 2950 mAh, pár darab biztos, hogy 3000 mAh felett van.
Az meg nem igaz, hogy legalább 3000 forintba kerülnek. A 2900 mAh-s Panasonic párja 18 USD, ami kb 4300 Ft. De van például 260 mAh-s Sony, az csak 14 USD, alig drágább, mint a TrustFire Manafonton. De ha védett kell, az XTAR se drága, és Sanyo cella van benne. -
-
Ádyka
őstag
Buborékot már nagyon nagyon régóta nem használnak, még a haloványabb modellekben sem. Tényleg lehet némi különbség a fényerőben (a tök egyforma kaszniknál is), de az szerencsére nem azért van mert bubis led van benne. Legrosszabb esetben maximum Q3 led szintig van pofájuk lemenni.
-
Ádyka
őstag
Nem olyan rossz az a police, csak persze nem ötezreket kell érte adni.
A legminőségibb akkuk egyike sem éri el a 3000 mAh-t, de ezek legalább 3000 Ft-ba kerülnek cellánként. Ha valaki ennyit ad érte annak biztos ilyenre van szüksége.Tszkr: Igen, a 18650 megszorul, amint rátekered a lámpa végét, hiába vékonyabb az akku.
[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
Ennyiért megéri, illetve ez jó akku?
-
Tszkr
csendes tag
MXDL szétszedve:
-
mexel
veterán
válasz #46372352 #4707 üzenetére
Nincs adapter hozzá.
1: ne akarj ezekhez AAA-t. Tapasztalat. Én is ragaszkodtam az elején a régi akksijaimhoz, de amióta vettem 18650-et azokat nem is használom. Sokkal tovább bírja, egyszerűbb és erősebb.
2:előbb linkelték ezt az MXDL-t. Van 3xAAA és 18650 lehetősége is. Jó kis lámpa. Ilyenem is volt. De nyomába sem jön egy T6-nak szerintem. (MXDL SA-28 csak a dinos volt jó minőségű nekem, a máshonnan rendeltek rosszabbak voltak)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
NE vegyél Police lámpát. Minden lámpás fórumon leírják ezt, mégis mindenki (aki első lámpáknál tart) ezt akar venni a 150W (ami nem azt jelenti hogy 150watt), a gagyi töltő és akksi, valamint a túlzó leírások miatt. Világítani világít, de sok a selejt, és túlárazott. régi ledeket ad XM-L árban vagy drágábban. Persze ha valaki szeret többért gyengébbet venni, akor megéri
(mindenki bedől a 3200,3500,4000mAh-s akksiknak. NINCS akkora akksi - pláne ennyiért. A legerősebb a Pana vagy Samsung - nem tudom most javítsatok ki - kb 3000-3200mAh és többszörösébe kerül ezeknek. Egy valós 2000-2500-as már igen jó lehet ha jó minőségű)[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
válasz #46372352 #4698 üzenetére
ha mégis police 150w-ost akarsz venni, ne vaterán vedd, hanem itt HA-n, akár ugyanattól az eladótól, biztos olcsóbb, ha itt kérdezel rá.
-
PHM
addikt
válasz #46372352 #4700 üzenetére
3xAAA adapter van szinte minden gagyi lámpában.
A töltő valószínűleg egy egyszerű 4,2 V-os adapter. Jobb esetben.
Rosszabb esetben még csak nem is stabilizált, s akkor, ha nem védett
lítium akkut használsz, azt túltöltheti, ami végzetes a lítium akkukra nézve.
Az akku jó, ha a felét tudja annak, ami rá van írva.
De ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, vasárnap megnézem,
mennyiért vesztegetik ezt, vagy hasonlót.
Nem hiszem, hogy 4 rugónál többet kérnének érte.
Ennyit a korrekt Vaterás eladókról.
Az ilyentől elvből nem vásárolnék.
Az aukció leírása tele van kamu szöveggel.
Szerk: A 3xAAA adapter kicsit rövidebb a 18650-es akkunál.
Szerencsés esetben mindkettő jó a lámpába.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
M_o_g_y_i
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.