Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.impulse.
csendes tag
sziasztok
Némi szakértői segítségre lenne szükségem. Kellene nekem egy kisméretű, de mégis jó teljesítményű elemlámpa, ami AA vagy AAA elemmel működik. Lehetőleg egy darabbal, tehát mindenképpen kisméretű zseblámpa kellene. Airsoft-fegyverre lenne, taktikai fénynek. Melyek a leginkább költséghatékony megoldások? Milyen márkákban és típusokban érdemes szétnéznem? Esetleg valami konkrét ajánlat?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
mexel
veterán
Ment pü ,közben látom hogy csak egyben , o.k.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz BigBlackDog #4190 üzenetére
tekintettel az árra, lehetőleg együtt.
-
-
törölt tag
Udv!
Tudnatok ajanlani valami toltot ebayrol Lithium-Ion elemekhez? 18650 a tipusa, nem vedett, 2400mha, 3.7V.
Nem szeretnek tuzet csinalni, jobb ha kerdezek.
-
belsodavid
aktív tag
Szevasztok! A múltkor megjött a lámpám, akksi és a töltő is. Ilyen töltőt küldtek hozzá! Vélemény róla? Nyugodtan használhatom?
-
jada00
tag
TR-J12 Cree XM-L T6 5-LED 4500LM
Ennél a lámpánál azt irják, hogy a max bemeneti fesz akár 18 volt is lehet! [link]
Mi van akkor ha esztergáltatok még egy ugyan olyan közdarabot, hogy négy darab 26650 es aksit bele lehessen rakni!
4 aksinál a 7 amper 5 db ledre már kapásból nem is olyan rossz!Vélemények?
-
zoli03
őstag
válasz BigBlackDog #4173 üzenetére
Az UltraFire WF-188-ba tudsz rakni a 18650-nél nagyobb akkut is. De zorko45 is írta, hogy az XTAR a legjobb a három közül. Én azt venném a helyedben. Töltőt úgyis csak egyszer vesz az ember általában, érdemes akkor már a jobbat megvenni, ha van rá pénzed. Persze a TrustFire TR-001 is jó, ha nem akarsz rá annyit költeni.
[ Szerkesztve ]
-
zorko45
csendes tag
válasz BigBlackDog #4173 üzenetére
Az XSTAR WP2 II rendes, Li-Ion cellákhoz való algoritmus szerint tölt. A másik kettő nem.
(Most készülök venni egyet, a WP2 II-ből... 8-) ) -
korn
aktív tag
válasz M_o_g_y_i #4171 üzenetére
Egyébként most sokkal több gond van a "megbízható" kínai cellákkal is, mint pl 1 éve.
Elég csak elolvasni dx-en, az akksi leírás alatt vannak topic-ok, amelyekben szó van a kapacitásról is, és mindegyik akksinál vannak problémák.
itt egy friss teszt: http://budgetlightforum.com/node/6384TF flame: 2000mAh és jó nagy 170mohm belsőellenállás
-
Avicularia
veterán
Ne tedd.. Ne ess abba a hibába mint az otthoniak többsége,aki csak azt gondolja milyen jó itt,de fogalma sincs valójában milyen itt élni...
Ha dolgozni is akarsz,akkor semmire sem mész az angoltudással,habár az emberek 95%-a beszél angolul,sehova nem vesznek fel dolgozni,ha nem beszéled a svédet. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz BigBlackDog #4169 üzenetére
Általában 2400-2500 maximum mind, ami e fölött címkézett az is.
Csak a japán Panasonic/Samsung/Sanyo cellák tudnak többet.
És ezek klónjai.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
macikos
addikt
válasz BigBlackDog #4165 üzenetére
Ez a legnagyobb kapacitású 18650-es akkumulátor a világon: [link]
3100mAh. Akkor szerinted a 4000mAh mennyire valós?
A kék Trustfire 2500-as max 2000-2100mAh-t tud és ez még a jobb "olcsó" akkuk közül való!
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
2600 mAh kb.
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
smilecat
aktív tag
Én ilyet rendeltem, de még nem tudom.
Majd kipróbálom, amit eddig kintről rendeltem(nem ilyen akkuk) azok hozták azt amit elvárt tőle az ember.Ezzel jön (2x) havernak és nekem...
-
smilecat
aktív tag
válasz BigBlackDog #4163 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz macikos #4161 üzenetére
Ahogy látom, inkább akkor UK. Az árak jóval lejjebb vannak.
Úgy tűnik végleg körvonalazódott a rendelendő csomag:
502b, 2 db
UF C8
18650 akkumulátor, 2 csomag
16340 akkumulátor
Valami jobb töltő; szvsz. XTAR
Töltőben nem vagyok biztos, mennyire éri meg az árát, mennyire megbízható? Egy ilyen trustfire jobb lenne?A rendelést 2-3 csomagra gondoltam szétszedni, ha veszik, sérül, akkor ne az összes elv miatt (esetleg vám).
Előre is köszönöm a javaslatokat, véleményeket![ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz Avicularia #4159 üzenetére
irigyellek.... elég -csak- az angol nyelvtudás oda?
-
macikos
addikt
válasz BigBlackDog #4158 üzenetére
Európából kell lámpát venni és akkor nincs plusz költség: Némerország: [link] Egyesült Királyság: [link]
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Úgy tűnik, hogy nagy bevásárlás lesz a jövő héten elemlámpákból, családban tetszik mindenkinek a jelenlegi gyűjteményem.
Kéne 2 db kisebb zsebre rakható erős lámpa, én 502b-re (T6-tal) gondoltam.
Egy nagyobb fényerejű, távolabbra is világító lámpa, Ultrafire C8 és Ultrafire 980 között vacillálok (mindkettő T6-tal). STL-V2 már nagy méretben.Valamint kéne egy jó kis univerzális töltő magamnak (az enyém -Cytac CY-015- továbböröklődne szülőknek). Csak Li-Ionhoz kell, 18650-es, 16340-es és esetleg még több mérethez.
Végül egy adag akksi a rendelt lámpákba + 2 db védett 16340-es méretű. Trustfire 2500 mAh-snál létezik jobb 18650-es méretben, illetve mit ajánlotok 16340-es méretben?
Manafontról tervezek rendelni, eddigi (1 db ) rendeléseimből fakadó pozitív tapasztalat miatt.
Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat![ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz Avicularia #4148 üzenetére
óvatosan megkérdem, te mit keresni svédföldön?
-
Menyu_S6
tag
válasz Avicularia #4155 üzenetére
Van haverom aki kijar majd beszelek vele..
-
Menyu_S6
tag
válasz Avicularia #4153 üzenetére
Van uj es olcsobb is en asszem rendelek egyet..
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200678551844#ht_3031wt_1396
-
jada00
tag
Itt ez egy kicsit még erőssebb!!! [link] 85W 8500Lm
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ez a HID Xenon jobban világít,mint egy helikopter keresőrefi
-
korn
aktív tag
válasz jozsi252 #4146 üzenetére
a "rendes oldalalakon" is általában ugyanazokat a cuccokat árulják, mint ebay-en, csak ráteszik a kis hasznukat
Nem tudok hitelesítésről, meg kell nézni az eladó értékeléseit. Az is jó, ha az a termékből már jó sokat eladtak, és vissza tudod nézni azoknak az értékeléseit, akik az említett terméket megvették. -
Avicularia
veterán
Videó éjfélről,van benne párszor stl-v2 is,de nem túl izgalmas felvétel,rakétáztak rendesen
[link] -
veterán
korn: amit linkeltél jóval olcsóbb mint a rendes oldalon, viszont ebay-es rendelésnél van olyasmi hogy teljesen megbízható dolgot ad a vevő vagy bármi ilyesmi? Gondolok én valami hitelesítésre amivel talán kilehet szűrni a gagyi dolgokat.
Értem arra hogy pl 1-1 hirdetésnél ottvan hogy ebay álltal hitelesített megbízható termék.
iPhone 16 Pro Max
-
korn
aktív tag
Lesz ez még olcsóbb is, úgy 80dollár környékén megvenném. Főleg ha a dollár is 180ft körül lenne.
Azt azért figyelembe kell venni, hogy marha nagy ez a lámpa, és az égő az fogyóeszköz. -
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #4137 üzenetére
Mondjuk a kínálatban még egész jónak számít ez is, ahogy látom.
-
-
zoli03
őstag
Már DX-en is van a TrustFire TR-J12 (5 db XM-L). DX-en 70,6, Manafonton 87,8 USD. A Manafont általában kicsit drágább szokott lenni. Hát most nem kicsit drágább . Jó lenne egyet kipróbálni, 71 USD-ért nem olyan drága. 3x26650-el egész sokáig bírhatja, csak akkor akkut is kéne venni.
-
jada00
tag
B.Ú.É.K.
-
arti1121
senior tag
van valakinek tudomása hogy a SUNWAYMAN V60C-nek milyen mély lehet a foncsora??
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
macikos
addikt
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Én diszkóba megyek, oda sajnos nem vihetek zseblámpát Aki viszont otthon szilveszterezik, az remélem kivilágítja magát az utcán Most kell használni a stroboszkóp üzemmódot
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz Avicularia #4127 üzenetére
jó a ser, de mi ez a sok lámpa mellette? itt tényleg komoly lámpafétis dúl...
-
Mittu88
senior tag
válasz belsodavid #4118 üzenetére
hogy tudod állítani az akksik feszültségét? totál laikus vagyok
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
Még annyival kiegészíteném, hogy akkor is lehet nagyobb áram, ha valahol van egy kontakt hiba. Jellemzően a kapcsolónál szokott ilyen előfordulni, de ugye az nincs rajta méréskor.
Vagy ha a multiméter saját ellenállása nagyon nagy -pl a vékony és hosszú mérővezeték miatt-, ugyanígy nagyobb áramot lehet mérni, mert a multiméter nagy ellenállása miatt jelentős feszültség fog rajta esni, ez meg gyakorlatilag a hasznos tápfeszültséget csökkenti, ami ugyanaz, mintha merültek lennének a cellák. Remélem érthető -
korn
aktív tag
válasz belsodavid #4120 üzenetére
Szerintem okés.
-
korn
aktív tag
Lehetséges, hogy elég merült cellákkal mértek. Vagy ha gyenge minőségű, vagy nagyon használtak a cellák, akkor is lehet ilyen nagy az áram, hiába van feltöltve. Terhelésre annyira beesik a cellák feszültsége, hogy csak ilyen nagy árammal tudja kompenzálni.
De lehet különbség a driverek között is. Mondjuk 1.7A körüli értéket én sem láttam máshol.
[ Szerkesztve ]
-
belsodavid
aktív tag
Igen, most felnyomtam az akksikat 4V-ra, az áram 1.4 lett kereken. Tehát akkor ezeket nem értem, mi értelme van? A teszteben is 1.4A-et írnak, nekem is annyi, és egy másik felhasználónak is. Két másik felhasználónál pedig 1.65-1.7A. Lehet hogy ők nem teljesen feltöltött akksikal mérték?
-
korn
aktív tag
válasz belsodavid #4114 üzenetére
Sokkal jobb, ha mindig rátöltessz, mintha csutkáig merítenéd. Ez nem Nicd, Nimh akksi, hogy le kelljen meríteni.
-
macikos
addikt
válasz belsodavid #4114 üzenetére
Nem szabad teljesen lemeríteni a Li-ion akkukat, meg kisütni meg hasonlók. Igaz nem is engedi a védett akkuk elektronikája a teljes lemerítést. Bármikor rátölthetsz, ez benne a jó.
Ami fontos, hogy ha 2 vagy több akkus lámpád van, akkor csak ugyanazokat az akkukat használd és egyszerre töltsd őket, mert különben felrobbanhatnak. NEM VICC! Tehát teljesen feltöltöd őket és úgy rakd be a lámpába. Olyat ne csinálj, hogy az egyik akkut kiveszed és használod egy másik 1 akkus lámpában!
[ Szerkesztve ]
-
belsodavid
aktív tag
válasz arti1121 #4113 üzenetére
Igen, közben találtam teszteket stb. Olvasom, hogy ez normális érték, csak én túl parázom a dolgokat, meg nem gondolkozom
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a 2500-as trustfire akkura most rátöltök, hogy este tudjak vele világítani. Szabad ilyet csinálni? Vagy mindig lekapcsolásig merítsem az akksit? Védettről van szó.
-
arti1121
senior tag
válasz belsodavid #4112 üzenetére
mert lehet hogy ők 4.15V feszültségnél mérték nem pedig 3.8V -nál
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
belsodavid
aktív tag
Heló! Ha valaki ráér, írhatna.
Megmértem az STL V2 áramfelvételét. Az akksik 3.8V-on vannak, magas fokozaton az áramfelvétel 1.47A. Itt olvasom, hogy 1,65-1,7 környékén is megy valakinek. EZ valamit befolyásol a működésen, és ez nekem miért ennyi?
-
PHM
addikt
válasz M_E_N_T_O_S #4109 üzenetére
Na! Hol a link?
Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!
Ránk férne végre...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Avicularia
veterán
válasz M_E_N_T_O_S #4109 üzenetére
Egyébként nagyon érdekes,meg azok a kapcsolási lehetőségek is nagyon jók,tetszik a videó.
Csakhát a végeredmény kiábrándító ettől a szörnytől -
M_E_N_T_O_S
csendes tag
válasz Avicularia #4106 üzenetére
Van akinek az is számít hogy közel 4.5 millióan megnézték, .... nekem ehhez vetkőznöm kellene!
-
g@bo
nagyúr
ha van időtök bütykölni... [link]
-
M_o_g_y_i
őstag
Munkatársamnak van egy, nem jött be Neki.
Jó minőség meg minden, de sok a funkció, és nem egyformán jó AA elemmel és akkuval.
Nekem JetBeam BA20 van, ez minőségre u.ilyen legalább, de csak kicsi-nagy mód van.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Renault, Dacia topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Robogó, kismotor