- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpsafl
tag
Dito Feng Bird teszt
Tulajdonságok:
LED: Cree XP-G2
Fényáram: 105 lumen
Fényerősség: 424 candela
Fej átmérője: 15,5 mm
Markolat átmérője: 13,5 mm
Hossz (max): 72,6 mm
Súly (akku/elem nélkül): 32 grammElőnyök:
- Robosztus rozsdamentes acél ház
- Sok kiegészítő
- Egy mód
- Nagy, és kellő peremvastagságú furat a kulcskarikának/karabinernekHátrányok:
- Nem kezeli a 10440-es lítium akkukat.Csomagolás:
A lámpa egy fekete műanyagdobozban érkezik, melyben egy kétoldalas acél karabiner, egy AAA-s alkáli elem, és egy vastag anyagú, jó minőségű simítózáras tasakban van a lámpa.Host:
A lámpa nagyon robosztus, ez a súlyán is érződik. Nem mondom, hogy nehéz, de ha van benne akku is, akkor kézben tartva érződik, hogy van benne anyag rendesen. Akkuval együtt 44 gramm a súlya.
A lámpa fejében egy XP-G2 LED ül, egy enyhén OP mintás reflektor alján.
A bezelt kicsavarva jöttem rá, hogy ezzel tulajdonképpen a pill-t tudom kitekerni a lámpából.
driver
A fejet csavarva tudjuk a lámpát ki-be kapcsolni, azáltal, hogy a host érintkezik-e a driver negatív kontaktjával.
A host nincs elárasztva jelölésekkel, csak egy svédkulcs van rajta, és a fejen van ON-OFF jelölés, és egy-egy nyíl, hogy melyik irányba lehet ki-bekapcsolni.
A taicap-et letekerve tudjuk az akkut, vagy elemet a lámpába tenni, illetve a tailcap végén van egy nagy furat a kulcskarikának. A furat pereme sem vékony, így a sok igénybevételtől sem tud kikopni, bár ez a rozsdamentes acél miatt kevésbé veszélyezteti a lámpát, mint például egy alumínium lámpát.
A menet nem trapéz alakú.
Méret összehasonlítás más lámpákkal:
Convoy S2, Trustfire Mini 03, Dito Feng Bird
Sony VTC4, Trustfire Mini 03, Dito Feng BirdUser interface:
Ide igazából nem tudok sok mindent írni, mert a lámpa egy módos, és a fej csavargatásával lehet ki-bekapcsolni a lámpát. A fejet elég 1/8-ad fordulattal elfordítani bekapcsolt állapotból, ha csak ”készenlétbe” szeretném tenni a lámpát, de ha hosszabb ideig nincs használva, akkor érdemes egy teljes fordulattal kikapcsolni, mert ilyenkor ha a fej megnyomódik a menet már nem enged annyit mozdulni,hogy az áramkör záródjon, vagyis a lámpa lockolva van ilyenkor. A teljes elfordulás 1,5 fordulat, és a két végén határolva van a mozgás, a fejet nem lehet letekerni.
Áramforrásként én alkáli/lítium AAA elemet, és AAA NiMH akkut ajánlok. A 10440-es lítium akkukat a gyártó nem javasolja, de nem is tiltja, így ezzel nem próbáltam a lámpátFénye:
Fénye hidegfehér, és PWM mentes. AAA alkáli elemmel és NiMH akkuval is mértem, de nem volt nagy eltérés, előbbivel 0,56 A-t, utóbbival 0,6 A-t vesz fel, ami 100%-os hatásfokkal számolva 125 lument jelent, így a gyári 105 lumenes érték valószínűleg pontos. Én 424 candelát mértem, ami 41,15 méter bevilágítására elég szabvány szerint, de egy ilyen kisméretű lámpánál nem az a lényeg, hanem hogy kis mérete miatt kulcscsomón is lehet hordani, és így kisebb az esélye, hogy otthon marad.
Pár kép a fényéről:Összegzés:
Szerintem ez egy jó kis kulcstartó lámpa, sok kiegészítővel.
A rozsdamentes acél ház miatt kimondottan kulcscsomóra való, mert ez az anyag sokkal jobban ellenáll a karcoknak, mint az alumínium.
Az, hogy egy mód bőven elég, mert egy ilyen lámpát úgysem használok minden nap, csak a kulcsomon lóg, és ha egyszer kell, például szerelni valamit, akkor azt megoldom vele, aztán maximum elemet cserélek/akkut töltök, de nem várok el több órás üzemidőt egy ilyen kicsi lámpától, így ez az egy fokozat bőven elég.
A súlya miatt kicsit szerszám jellege lett, nem túl nehéz, inkább csak jó kézbe venni, mert masszív, strapabíró érzés mikor az ember a kezében tartja
Azoknak ajánlanám, akik egy strapabíró kis lámpát szeretnének a kulcsukra, vagy akár ajándékba is jó lehet, a kiegészítők miatt.Ha esetleg kedvet kaptál a lámpához, akkor a DITOGB kuponnal 8.23$-os kedvezményes áron tudod megvenni.
További képek
A lámpát a GearBest adta a teszthez. -
krisztianAMG
senior tag
Gearbesten már rendelhető a Fenix UC01 10,50$-ért.
Új (legalábbis számomra) Nitecore töltő, ami már 3A-rel is tud tölteni.
Plusz a Nitecore Tube-ból megjelnt egy UV LED-es verzió is.
-
ZozzV6
senior tag
Kíváncsi voltam menni idő után kapcsol vissza a Klarus G30 turbó módból mivel elvileg hőmérséklet alapon kapcsol lejjebb. jelentem 36 perc alatt nem kapcsolt vissza. a test az oldalsó gomb környékén volt a legmelegebb 48 fokos de a tailcapnél is 42 fok volt. Az akkuk panasonic NCR18650B-k voltak fullra töltve és 3,95V-ra merültek le ezalatt és 45 fokosak voltak kikapcsoláskor. Valószínű működik benne de ahhoz nagyon szar körülmények kellenek hogy visszalépésig melegedjen. A teszt alatt a tailcapre volt állítva a padlón és nem volt különösebb légmozgás.
-
WestBam
Topikgazda
-
WestBam
Topikgazda
Ez valami öszvérféle lehet. OP a refije de van hotspot rendesen. BLF fórumon vannak róla tesztek, ott meg képek. ez szerintem nem thrower, a C8 meg az.
Annyira nem estem tőle hasra, szerintem drága, ez is csak egy tesco sajátmárkás termék bár ezen az áron már reálisabb. A nitenumen is ennyit tud kb és olcsóbb. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Silent77 #25099 üzenetére
Nézd milyen rendes vagyok, spórolok neked
Nitenumen NE-01 csak 19.99$ -
WestBam
Topikgazda
Ez de el volt dugva....
Manker Quinlan U11 CREE XPL V5 1050LM 18650
coupon code: MKU11 Price:$26.99 -
WestBam
Topikgazda
Ragaszkodsz a 4C színhez? Ha nem akkor két jobbat is tudok mutatni:
C8 XM-L2 U2-1A hidegfehér 14.29$
C8 XP-L HI U6-3A semleges fehér 17.51$
Az XP-L leddel még keskenyebb a fénysugár ráadásul most az a legújabb C8 verzió, még így is elég jó ára van. -
PNP
őstag
Üdv,
Convoy C8-ra (is) most van 12% off, BG-n, XML2 T6-4C SMO-t néztem ki, így $16.68 lenne. Nem annyira ismerem az árakat, érdemes ennyiért megvenni? Igazából vannak jó lámpáim BLF A6, Skilhunt H02, de jó lenne valami, ami szűkebben világít.
-
5-ös kezelő
senior tag
Éjjel teszteltem bicajozás közben a fejlámpámat. [link] Gyenge fokozaton is elegendő fénye volt. 20-30 km/h, országút és város vegyesen. Zoom betekerve, terítés magam elé, h ne vakítsa esetlegesen a szembejövőt. Alkalmi bicajosoknak bőven jó. Az infrás még nem jött meg.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Avicularia #25090 üzenetére
Ha a felét tudja a ráírtaknak már akkor jó vásár! Mivel most vezették be így tapasztalat sajnos 0 van vele. Talán egy hónap múlva megjelennek az első tesztek róla blf-en, akkor már biztosabbra lehet menni. Minden esetre ezért az árért mindenképp jó vétel kell legyen. Csak összehasonlítás képp írom, az olight M10-be az akku 2k itthon. Ebben van akku is és töltő is. Ha nem teljesen hitvány mind a kettő már akkor baromi jó vásár. Egyenlőre a leírtakból nekem az jön le, hogy nagyot nem kamuznak vele. Az akkura is "csak" 700mAh van írva, ez is jó jel, talán nem nagy kamu (az olight 650mAh). Ha 20$ alatt lenne komplett akkor már berendeltem volna, így még várok mit hoz a valós teszt. Mondjuk én már megfontoltabban veszek lámpát az itthoniak mellé.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő #25087 üzenetére
-
WestBam
Topikgazda
Nitenumen NE01 már megint akciós. 20$ alá esett az ára.
Ezt most mutatták be. On The Road M3. Kupon: OTRM3
Mindkettő színhőmérsékletből visz lejjebb árban. Olight S10 kópia, egész jó megoldásokkal egész korrekt áron. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
WestBam #25081 üzenetére
A felső fejlámpából nekem is volt, többféle led számmal. Még működnek, de már nem vennék ilyet. Anno jók voltak, de eljárt felettük a technológia. Az alsó pirosból is ajándékoztam sokat, legfeljebb oxidációs gond volt az elemtartóban - mai napig működnek /női táskák mélyén, készenléti lámpaként/.
Első zseblámpám, amire nagyon vágytam, egy piros műanyag tokozású 2xD meghajtású normál izzós darab volt a hatvanas évek végén. Sajnos az enyémen nem volt oldalt mágnes, az volt az igazán menő. Állandóan ment a vetélkedés a rúdlámpások és a lapos zsebesek között. Később az NDK-s "My Day" feliratú fémházas rúdlámpák taroltak, 2-3-5 góliáttal. Katonaságnál a lapos zseblámpa volt a nyerő /fejlámpa híján/, mert éjszakai harctevékenység gyakorlásánál kellett mindkét kéz, és a laposat rá lehetett akasztani a zubbony gombjára. Később fejlámpává alakítottuk a tükrös részt, egy ún. puffancs műanyag házába applikálva. Fényerő elég volt, nem akartuk felhívni magunkra az ellenség figyelmét. Aztán jöttek a kripton meg halogén izzók, amik zabálták a drága elemeket. Most meg itt van a kánaán, az akkus és jóféle ledes lámpák. -
Robyka
aktív tag
Hali!
XTAR VC4 és Nitecore D4 közül melyik a jobb vétel?
-
bul07
nagyúr
válasz
WestBam #25081 üzenetére
Police feliratú nekem is van és sokat is rendeltem belőle 1$ áron
Én megvagyok vele elégedve , itt van a számítógépemnél és jó szolgálatot tesz éjszakánként, az elemet se eszi vagy egy éve tettem bele újat, persze nem egy foton ágyú
Biztos elajándékoztam vagy 15 darabot és mai napig használják őket megelégedéssel -
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #25079 üzenetére
Én nem is emlékszem milylen lámpáim voltak gyerekkoromban. Az volt a jó, hogy a szomszédom mindig ment Németországba vagy onnan jöttek rokonok hozzájuk így volt mindeféle szuper lámpám amit hoztak, mert ugye mindenből többet kellet importálniuk. A mai napig van otthon lapos elemes lámpa, bár az már régen is béna volt.
Az első ledes élményem az egy ilyen 9 ledes fejlámpához köthető.
Konkrétan egy hulladék, majdnem agyérgörcsöt kaptam miatta mert mikor kellett nem kapcsolt be, vagy éppen mikozben a vak sötétben használtam döntött úgy, hogy kikapcsol. Na innentől kezdve lettek jobb és jobb lámpáim, igaz mindig eladogattam vagy elajándékoztam azt, amit éppen cseréltem.
Még két igazi hulladék lámpám volt, azokat megjegyeztem:Ezekért soha semmiféle körülmények között ne adjatok semmit. Még kiszáradt molylepkét se!
Ugyan a brit tudósok még nem készítették el a hivatalos dokumentációt de biztos forrásból tudom, hogy használatuk jobban károsítja az egészséget mint a chemtrail. -
ZozzV6
senior tag
Első komolyabb lámpa a kezemben apám varta 2D lámpája volt. ugyanilyen mint ez csak a 2D-s verzió. Bezoomolca elvitt 50-70m-t ami akkor hihetetlennek tűnt kb 20 éve. Zoomolható, vastag gumi peremmel a fejen, a nyaknál foszforeszkáló karika, pillanat kapcsoló és állandó. Akasztófül az akksi kupakba integrálva. Azt hiszem még mindig megvan. Ha megyek hozzájuk összehasonlítom mai ledes lámpákkal és csinálok képeket
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Vagany #25077 üzenetére
Az SK 68 olyan mint egy 100000 ft-os ütnivágni való igénytelen melós autó. Nem tud sokat meg nem menő de igénytelen és nem sajnálod ha odavered vagy leejted. A klarus G30-at meg bosst, meg egyéb lámpák a pattogós zacsiban meg tokban vannak, az Sk-k meg éjjeli szekrényen, kocsiban kesztyűtartóban meg melóban a fiókban a szerszámok között vergődnek de 500ft-ért nem sajnálom. Van 3 is
-
Vagany
őstag
Gyerek koromban pont ugyanilyet kaptam:
[link]
Talán ez volt az első, mind a mai napig működik, természetesen izzócsere volt már benne, már jóideje anyukám használta, míg nem rendeltem neki is egy piros Convoy S2+-t.
-
Vagany
őstag
válasz
ZozzV6 #25067 üzenetére
Még én sem döntöttem el. Írtam Simon-nak is közben a kedvezmény miatt, azt válaszolta, hogy rendeljem meg, de ne fizessek és majd ő módosítja az összeget. Illetve a store-jukban megtaláltam az ajánlott akksit is abból tud adni 7% kedvezményt, de ott az van, hogy nem küldik magyarországra, ezügyben most írtam neki
[link] Ez az új tipus: "Size: (L)69mm*(D)26.40mm"
Nekem is csak hobbi ez, gyerek korom óta vonzódom a zseblámpákhoz. Igazából C8-at nézegettem, az lett volna a következő mikor megláttam ezt
kicsit drágább, de jóval izmosabb is
.
-
Vertigo18
addikt
válasz
WestBam #25074 üzenetére
Jah, megmutattam neki az L6-ost, azóta rágja a fülemet, hogy odaadja a persely-pénzét, csak vegyük meg! Hiába vettem neki "SK-c@rt", csak egy napig szereti, aztán visszatér az L6-osra...
Tanulság: sose mutass drága lámpát az 5-6 éves fiadnak, mert nincsen rá gempád!
Szerintem odaadom neki kicsit a Solarstorm T4-est, ellesz azzal!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Vertigo18 #25070 üzenetére
Ahol normális brand lámpáknak van hely ott elférnek a mindenféle fire végű lámpák is
Én hamarosan kiszórok pár ilyen noname cuccot de a mai napig mindennapjaim részese az SK68 és ezt bátran vállalom is, sőt, ajánlom mindenkinek.
A többivel meg hát, van mikor elcsábul az ember egy-egy olcsóbb verzióra. Kellenek ahhoz, hogy megerősítést nyerjen, hogy megéri a drágább lámpákért magasabb árat fizetni -
Vertigo18
addikt
-
Vertigo18
addikt
válasz
WestBam #25069 üzenetére
Akarsz róla beszélni?
A többi, normálisabb lámpa mellé megjött a napokban az első, majd a második Q5-ös ilyen "Cree", meg "Trustfire" hangzatos névre hallgató AA-s lámpám is. Hát ugyebár ez olyan, mint a Ferrari után beülni egy Ladába... Jó a Lada is, de mégsem egy Ferrari...
A fiam viszont azonnal rárongyolt, azóta az elsőt ki sem engedte a karmai közül, a másodikat ma fogja meglátni.. .
-
WestBam
Topikgazda
Anonim elemlámpafüggők klubja topikot nyissam?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Vagany #25063 üzenetére
Még gondolkodom. Egyik pillanatban inkább a teljesítmény felé, a másikban a melegebb szín felé hajlok. Akku egyelőre 18650 lesz hézagolóval amíg nem lesz valahol 100%-os infó arról mi fér bele és honnan lehet új verziós védett keeppovert venni. Kipróbáláshoz meg néhai használathoz elég lesz a 18650 mert abból van sok. Meg hát ez mánia. Nem azért veszem mert hajózok vagy vadászok stb, csak mert instant get és birtokolnom kell egy ilyet. Szép és kész
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Vagany #25061 üzenetére
hiába egyszerre használod nem egyformán merülnek és meleget sem egyformán kap az az akksi ami elöl és ami hátul van a lámpában. És ezeknek a meleg sem tesz jót. Amelyik gyakrabban kerül előre az jobban fog használódni a több bemelegedés lehűlés fázis miatt. Meg a lámpa lehet 6V-nál lekapcsol de az lehet úgy is hogy 2,5V az egyikben és 3,5V a másikban. A túlmerítés megint nem egészséges. Én most Simontól fogom venni valószínű mert akarok mást is tőle ami csak nála van.
-
Vagany
őstag
válasz
ZozzV6 #25060 üzenetére
Én meg azon agyalok, hogy a GB-ről megrendelem a 6000-6500-ast. Még két nap és lejár a preorder és elég jó áron van most. Ez alapján annyira nincs nagy különbség az 1C 2A 3A között, illetve az 1C nem annyira kék mint gondoltam.
Milyen veszélyei vannak ha nem védett aksit veszek hozzá? Értem én, hogy sorba van, de egyforma aksik egszerre és egyformán töltve, valszeg merülni és elhasználódni is közel egyformán fognak. A GB-n a lámpához (52.08$) 4db 5000-es liitokala (16,55$) olcsóbban lenne, összesen 68,63$ lenne. Ha gáz lenne a nem védett akksi akkor a keeppower ICR-t honnan érdemes? Mert amit találtam az még a régi, több mint 71mm hosszú. Az újat ami rövidebb mint 70mm (Simon ajánlása szerint) nem találtam eddig. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Vagany #25058 üzenetére
Elvileg Simon ad rá 15% kedvezményt de levelezni kell vagy mi, az első hozzászólást olvasd el alaposan.
-
elszabi
tag
Üdv!
Solarstorm T3-hoz milyen akku javasolt? Van itthon NCR18650B-m, kevés lesz neki? Vagy készüljek az LG HG2-vel?
-
zazenke
őstag
ajándéknak ezek már drágák nekem . saját célra meg már meg van és nagyon elégedett vagyok eddig vele[link] . akárki akármit is mond én nyaktegergetős lámpát többet nem veszek. elhasználtam már vagy hármat idő előtt. viszont a másik linken található dqg lámpa az egy minőségi darab .de kulcstartóra a far kapcsolója miatt nem való mert kényelmetlen kezelni egy kézzel mivel a felfogató karika útban van de ha az nem lenne akkor sem kényelmesebb az oldal kapcsolósnál. ennek a dqg-nek a másolatát használtam (mert kínai már leutánozza a kínait is ). most az oldal kapcsolós lámpákra esküszöm (még meg nem adja ez is magát
)
-
kowik
tag
válasz
zazenke #25052 üzenetére
Én ezekből választanék.
http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1983
http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=2134
Nekem egy Ultrafire UF-T1-em van elég rég óta. Hibátlan, elpusztíthatatlan, de sajnos már nem kapható. -
zazenke
őstag
válasz
V-I-D-A #25051 üzenetére
igen alapvetően egy bovli kialakítás de hát ennyi pénzért.... és ettől függetlenül jó üzleti fogás volt mert előtte ilyen tölthető kompakt ennyiért nem nagyon volt. Ellenben most itt van a fenix és van drágábbért az [link] ami aluházas és jó fénye van vagy még drágábbért vagyis ökör összegért a már 300 lumenes [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Diablo IV
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest