Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz zazenke #9682 üzenetére
Nekem Kai-ról van akku rendelve, 04.-én rendeltem meg, aztán back-ordered lett, úgy volt, hogy adnak más milyet, aztán közben újra lett a rendeltből (csak dupla áron), így most nem tudom, hogy melyik adták fel, de ez most nem is lényeges. Ami érdekelne, hogy 20.-án szombaton jött, hogy "Your order # has shipped." Paypal-on fizetettem 4.-én.
Ilyenkor a 45 nap 4.-étől van? Ha jól számolom, akkor nov.17.-én még vissza lehetne húzni a lét, de nem biztos, hogy gáz van, ha addig nem jön meg. -
d4d
tag
válasz zazenke #9733 üzenetére
Ezeknél a lámpáknál ez az 500-600 lumen csak egy extra mód, jó hogy van, de nyilván nem így fogod használni, egyrészt mert 1-2 perc alatt teljesen átforrósodnak, nem véletlen az 1perces korlát a zebránál, másrészt pikkpakk leszívja ezeket a kis kapacitású akksikat. Nézd meg mit tud alapesetben a Jetbeam PA10 AA, 140lm, a Zebra 280lm nimh akkuval. Sok gyártóknál a 2AA-s lámpák tudnak ennyit vagy ennyit se. Az oldalt elhelyezett elektronikus kapcsoló szintén sokkal jobb, nem csak megbízhatóság miatt, de sokkal kényelmesebben is használható a lámpa. Lesz belőle neutral, a Jetbeamekből nincs és többféle módot is állíthatsz be.
Az meg hogy 500-550 vagy akár 650 lumen az szinte mindegy.[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz zazenke #9736 üzenetére
Megnézném mennyire szabályozott az a 30 perc, ANSI szabvány szerint 10%-ig lecsökkent fényerőig mérik ezt az időt, úgyhogy ez így becsapós is lehet. Másik, hogy a fejtekergetős módváltás sem biztos hogy a legjobb. Nekem van PC20-am, jó lámpa, de simán elcserélném erre a kis Zebrára egy az egybe.
-
batagy
őstag
válasz zazenke #10234 üzenetére
Köszönöm a tippet, 300 lumen elég soknak tűnik.
De végül OBI-ban vettem egy Varta 16610-es "LED Day Light 2AA"-t, 2300 Ft két ceruzaelemmel. Ez 3 LED-es , és csak 25 lumenes, viszont számomra teljesen megfelelő ez a fényerő is.
Töltővel nem akartam szórakozni, egyszerűbb az elem.
Gondolom, minél erősebb a fényerő, annál hamarabb lemeríti az akksit nem?
Szóval emiatt direkt kisebb fényerejűt választottam.[ Szerkesztve ]
-
-
Fotozgato
tag
-
d4d
tag
válasz zazenke #10338 üzenetére
A komolyabb kínai és minden más komoly (az UF nem tartozik ide) gyártó mind ANSI szabvány szerint mérik a lumeneket. Ezek elvileg ki is jönnek a lámpából, sokszor több is mint amit eredetileg megadnak, nem csak valami kiszámított elméleti dolgok meg képzelgések az 1000 lumenekről. A C20C-nél selfbuilt 440(high) 620(turbo) lument mért, de úgy tudom a T40CS is erősebb valamivel, mint amit gyárilag megadnak. Másik pl Jetbeam PC20 gyárilag 410lm, selfbuilt 440-et mért. Utóbbi nem nagy különbség, de látszik, hogy itt nincs kamuzás. Ami érdekes lesz még ebben a kisebb kategóriában az a Fenix PD32UE T6nw leddel 740 lumennel.
De azért megy néhány percig (ötig) hogy ne károsodjon a lámpa/led akármi, ezt el kell fogadni ekkora méretű lámpáknál. Általában 5 percet szoktak engedni még 700-800 lumen esetében is.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz zazenke #10679 üzenetére
na figy, kikapcsolt állapotban nyomd meg a gombot kétszer egymás után gyorsan, de úgy hogy a másodikat tartod, ezután le fog zárni a kapcsoló és kialszik a fény. Ugyanígy lehet feléleszteni két gyors kapcsolás, másodikat tartva. Viszont ha felélesztetted utána nem tudod rögtön lezárni, hanem ekkor jön a 7mp, csak ennek a leteltével tudod ismét zárolni. remélem érthető
-
hpsafl
tag
válasz zazenke #17590 üzenetére
Ekkorra méretben 100 lumen mellet csak pár perc lesz az üzemidő, csak ezt valahogy elfelejtik megemlíteni
Én amúgy egy ilyet használok.
Az előnye, hogy acél házas, így kulcson jobban bírja.
Hátránya, hogy maxon kb 10-20 perc között bírja, de egy perc után már forr a lámpa.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
kerekfej
addikt
válasz zazenke #18265 üzenetére
Nekem eddig még soha nem írta ki, hogy poor cell még a gagyi akksikra se.
mennyi miliampert pumpált bele de még nem sikerült lemerítenem akarattal se úgy aksit hogy azt töltse bele amennyi az aksi névleges kapacitása.
Annyi soha nem jön ki, mint amennyi belemegy, de azt hittem ez magától értetődő.
holderes Tedd hozzá, hogy ettől na fényerőt ne várjon senki! Maximum vakít csak.
[ Szerkesztve ]
-
holmer
újonc
válasz zazenke #18501 üzenetére
Nézőpont kérdése a külalak megítélése, szerintem nem csúnyák.
Régi Olight s 15-nek is kiáll a kapcsolója, zsebre rakáskor lezárás nélkül képes magától müködni. Ha lezárom a kapcsolót, persze nincs ilyen lehetősége. A nyomógombja ennek a típusnak nem gumis, hanem kemény műanyag. Nem akad el elővételkor. Régieken nem világit a gomb, sötétbe nehézkes megtalálni.Elvileg az övcsipesszel szemben van, de gyakorlatba mégis keresni kell.Szerintem![ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
válasz zazenke #18501 üzenetére
A külső design egy dolog, egyéni ízlés kérdése. Szerencsére ez nem befolyásolja a minőséget és a tudást. A két kisebb S10R és S15R azért szerintem elég arányos. A 20as valóban kicsit esetlen (csupaszon, klipsz nélkül jobban mutat), de már jön az S30R (max. 1000lm/6400cd) ami formásabb külsőt kapott.
Mit tud a jelenlegi S10R/S15R/S20R
- Tölthető. USB-s dokkoló (töltő) és a megfelelő akku (Olight 16340 650mAh/14500 750mAh/18650 2600mAh) mellékelve. Teljesen standard akkuk, bármilyen más lámpában használhatók. A töltő kicsi, könnyű, viheted azt is zsebben ha kell. Kábel hossza ~50cm. Töltőáram 500mA. A töltőn van egy külön normál nagy USB kimenet is (5V/2A) amiről töltés közben más eszköz is tölthető, egyszerre a lámpával. Egyelőre csak az S15R töltőjét teszteltem, ez 4.19V-nál megállt. Az R40/R20-nál is ugyanezek a tapasztalatok.
- Extra alacsony fényerő fokozat 0.5-1lm, hivatalosan 168/360/480 órás üzemidőkkel.
- Korábban memorizált fokozattól független, közvetlen kikapcsolt állapotból elérhető moonlight mód és max fényerő
- Jól használható, jól elosztott üzemmódok, 0.5/5/85/400lm - 0.5/7/70/280lm - 1/5/120/550lm
- Rejtett stroboszkóp
- Nincs pwm vagy egyéb más zavaró vibrálás, nincs zaj
- Teljesen síkba süllyesztett kapcsoló (műanyag, nem gumi). Jó elhelyezés, kényelmes a használatuk.
- Apró piros led jelez (a kapcsoló közepére került), ha gyenge az akksi. (a régi S10 és asszem még az S15 is minden előjel nélkül kikapcsolt, ha akkuval használtad)
- Túlmelegedés elleni védelem (csak időzítős)
- A csúszásgátló felület kialakítása nem olyan durva, mint sok más lámpánál, emiatt pl. nem is fog beleakadni a ruha szálaiba
- IPX-7 szabvány szerint vízállók
- 99%-os fényáteresztéssel rendelkező, kétoldali AR bevonatos edzett üveg lencsék (valóban láthatóan átlátszóbbak, "tisztábbak", mint az olcsó(bb) lámpáknál)
- Különösen tiszta, pormentes reflektorok, lencsék (ebben elég erős az Olight)
- Sötétben "világító" tömítés a lencse mögött (könnyebb megtalálni a lámpát)
- 6061-T6 alu lámpatest HA type-III (olcsóbb lámpáknál jellemzően gyengébb minőségű anyag és eloxálás)
- Fordított polaritás elleni védelem
- Rozsdamentes acél gyűrű a fejen
- Gyertyaként felállíthatók
- Mágneses tailcap
- Garantáltan minden egyes lámpánál középre helyezett led
- Két irányból csíptethető klipsz (levehető)
- 2db tartalék O-gyűrű, csuklószíj, acél karika
- Opcionális kiegészítők között háromféle színszűrő, plusz fehér, szórt fényt adó lencse és más apróságok
- 5 év garancia -
Cyborg
őstag
-
kowik
tag
válasz zazenke #18542 üzenetére
Vitatkozom.
Van olyan lámpa ami nem nagyobb mint egy sima kulcs és 100Lm körüli.
http://prohardver.hu/tema/elemlampa_zseblampa/hsz_11049-11049.html[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz zazenke #18709 üzenetére
"mi még meglepő én nem kértem de a csomagra kevesebb összeg van ráírva pedig nem egy magán eladótól jött aki figyel az ilyenekre"
Nemigen találkoztam még olyan webshoppal, ami az eredeti árat írta volna rá, mindig kevesebbet írnak rá. Gyakorlatilag amúgy sincs szerepe, hogy mennyit írnak rá a csomagolásra.
-
-
szbalogh
addikt
válasz zazenke #19238 üzenetére
Akkor gyorsan vegyél egy ilyesmit !
De egy rossz pc táp-ból bontott egyenirányító és egy rossz dc motor is megteszi ha nincs más[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
Cyborg
őstag
válasz zazenke #19501 üzenetére
...dehogy veszek olyat, jó nekem a nitecore:-)
Kulcstartónak mindegy, milyen a fénye, mondom ezt neutral "rajongóként".
Ez a microlight pont ott hasal el nálam, ahol a többi hozzá hasonló példány, hogy nyomógombos, és nem kapcsolós.
Imádom a Tube-ban, hogy bekapcsolom, oszt világít, akár az asztalra is letehetem közben, de nyomógombosként is tudom használni. Tökéletes a UI benne, nekem.
Jó, tényleg neutral leddel lenne igazán istenkirály, de így is k....jó.
Engem még mindig a beépített akksi aggaszt a legjobban, tudva, hogy úgyse lesz tartalék akksi hozzá, hiába szétszedhető a lámpa, de igazából 10usd nem pénz érte. -
Cyborg
őstag
válasz zazenke #19516 üzenetére
Akkor valamit benéztem a kapcsolóval kapcsolatban, gyengül az angolom rendesen.
"Easy-to-use squeeze button - Momentary
squeeze button, squeeze on / release off"
Ezt a saját oldalukon olvastam.
Ha ilyen strapa cucc, akkor lehet rendelek egyet a feleségemnek, meg a kislányomnak, ők le is tesztelik majd, én minden lámpámra vigyázok :-)[ Szerkesztve ]
-
V-I-D-A
aktív tag
válasz zazenke #19516 üzenetére
Nekem Photon X-Light Micro-m van, ugyanaz a belseje mint a Freedom-nak, de a burkolata már el van törve hátul, ahol össze kell pattintani elemcsere után. Szóval nem javaslom hogy átdöngess rajta autóval, mert lehet hogy utána nem kell többet használnod! Én utálom, hogy mindíg akkor merül le benne az elem, amikor legjobban kellene, és persze hirtelen nem is tudok bele venni a sarki kisboltban, ezért rendszerint napokig világítás nélkül maradok. Ezek miatt rendeltem be egy Nitecore Tube-ot én is.
-
WestBam
Topikgazda
válasz zazenke #24641 üzenetére
Az az oldalsó gumibogyó a fejen kifejezetten sz... akarom mondani rossz helyen van így ránézésre. Szerintem jogosak az aggályaid.
Esetleg ha már AAA lámpa akkor a BLF 348 nem jönne be? Most még jóárasítva is lett, full pack 7.99, kuponkód: 348309CM
Szerintem cuki darab⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika