Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronati
tag
Bocs! az lenne a kérdésem: Hogy lehet a Gearbest hírlevelet letiltani? Irányít egy oldalra, de nem tudok ott se törölni.
-
ronati
tag
válasz tjano8 #13061 üzenetére
Igen, Imax B6AC-vel tőltöm, ami folyamatosan jelzi, mennyi mAmpert tol bele az akku-ba. Kimeríteni is lehet vele, és azt is megmutatja mennyit vesz ki belőle.
A töltőről még annyit, hogy az ebay-on kaphatók többsége, /az olcsóbb/ másolt /nem pedig hibás/. A belseje ugyan az, csak a processor része egyszerűbb. A gyakorlatban,ha jól olvastam utánna, ez abban mutatkozhat meg, hogy a balanszírozó töltéskor /több akku egyszerre való töltése, úgy hogy az akkukat egyenlő szinten - szintre- tölti/ néhány tizeddel eltérhet az akkuk töltöttsége. Ennek van tűréshatára az eredetinél is, de a másolatnál ez több is szokott lenni. Én is az olcsóbbat vetem,de lehet, hogy azt a különbséget megéri az eredeti. Még azt tudom mondani róla, hogy, a feltőltés végen az 18650-es akut 4.2V-ra tölti, de a multiméteres visszaméréskor 4.17-es értéket mérek.Azt nem tudom, hogy az eredetivel is így van-e, mert ez az akku sajátossága a töltéskor.Vagy a műszerem nem pontos.[ Szerkesztve ]
-
ronati
tag
válasz Magnat #13067 üzenetére
Elég sok van belőle ,és tölteni is elég volt egyenként. Nincs még elkészítve a balanszos töltéshez a tartó,így egyenként kelett foglalkozni velük. Próbáltam a mágneses módszerrel,de úgy hamarabb leált ,és szerintem nem töltötte fel rendesen őket.Ezért akartam a multiméterrel megmérni ,de azok akik értenek is hozzá, felhomályosítottak, hogy gyorsan tegyek le róla.
-
ronati
tag
válasz Magnat #13051 üzenetére
Én is bontottam néhány laptop akkut. Zöld pana, zöld samsung,és amiből neked is van elég,talán bíbornak mondanám,vagy bordó szinű cellákhoz jutottam.Igen le voltak merülve,és az imax-al töltve mind észhez tért,és 1400-1800mA-t vettek fel.Volt amelyik csak 0.1A-re állítva kezdett töltést felvenni,de most mind tartja a 4.10 - 4.18V-ot. Már egy párat lemerítettem a lámpákkal, és újra töltve ismét, akkutól függően 1400 - 1800mA közt vettek fel.
-
ronati
tag
Más téma. A Q5-ös lámpában lévő 20mm-es driverben cx2829-es 6 lábú IC van a módváltásra,ami minden bekapcsoláskor vált a fényerőn sorba. Viszont az egyik lámpában más driver van,17mm-es, és ebben cx2807-es 8 lábú van,ami minden bekapcsoláskor a legnagyobb fokozattal indít, függetlenül attól, hogy hol lett kikapcsolva. A négy db lámpa 20mm-es driveren csak 6 lábú forrasztási lehetőség van, szerintem ezeken nem lehet cserélni IC-t.Viszont van két U2-es lámpám,amiben szintén cx2829-es IC van, és ezek is minden bekapcsoláskor tovább léptetnek. Ezeknek a nyákja viszont olyan 17mm-es mint az az egy Q5-ös driver. Ezeken a nyákokon elforgatva ugyan azon a helyen, fel lehet forrasztani a 6 lábú cx2829-et és a cx2807-et is. Lehet kapni cx2807-es IC-t? Ha ki tudnám cserélni, a két u2-es lámpa is mindig a legnagyobb fokozattal indulna.
-
ronati
tag
Mint már írtam, az elektromosságról a tudásom,/hát/ ! Van egy DT9205-ös multiméterem, ami 20A.ig mér.Ha az ampert mérem, az akkuban lévő menyiségét mutatja? 1.2V-os 7000mAh góliát aksi mérésekor, 5.95-öt mutat.Ha 18650-es 3.6V bontott akkut mérek, akkor,14.52-t. A Sanyo védett 2800mAh-nál, pedig lenulláz.Azt nem tudom értelmezni,hogy az 18650-ös akkunál, ami az én elgondolásom szerint, olyan 1400 - 1600 mAh-s lehet,miért 14.52-t ír ki.
-
ronati
tag
válasz jozsi252 #12957 üzenetére
A Convoy valamivel erősebben világít, talán egy picivel hidegebb is a fénye. A távolabbi megvilágításnál azonban a szórás miatt túl nagy különbséget nem látok. Nekem a T6 egy TrF X8-ből vetít nem C8-ból, ezért egy kicsit összébb tartja a fénycsóvát, és kisebb pontot világít meg. Attól függően, hogy neked mi a nagyobb távolság, lehet némi különbség. Én kb 80 - 120m távolságnál házak közt,éjjeli szórt utcafénynél, nem túl sok különbséget látok. Ez gyakorlati megfigyelés általam,mérve van különbség a két led között, az U2 javára.Persze a Convoy drivere az egyik legjobb (2800mA), az egy kérdés,hogy mi az Uf T6 tipusa.De azokban lehet bármilyen driver. Uf C8-am is van,de abba U3 ledes amit az aliexpress-en vettem, de az, az volt aminek árulták. A fénye picivel erősebb, és még hidegebb a convoy U2-nél,tehát ebben megfelelő driver is van, de az UltreFie-nél erre nincs 100% garancia.
-
ronati
tag
válasz Magnat #12954 üzenetére
Az eladóval még nincs lefutva a dolog. Az eladáskor azt írták,ha bármi gondom van,írjam meg mielőtt értékelném őket. Azt gondolom,hogy vissza nem küldöm, az bukás lenne anyagilag, inkább megpróbálok valahogy egyezkedni velük. A Q5 érezhetően kisebb fényt ad,még azt találgatom van-e hozzá olcsóbb driver, ami jobban kihajtja,és legalább nem lépteti tovább a fényerő állását minden bekapcsolásnál.
-
ronati
tag
válasz M_o_g_y_i #12951 üzenetére
A ledekkel kapcsolatban, ez rendben van. Csak nehezen tudom eldönteni, milyen irányba induljak a lámpákkal.Másnak lennének adva, és szeretném, ha minél kisebb összegből kihozhatnék ennél jobbat belőlük. A legnagyobb gáz az, hogy minden bekapcsolásnál átvált a következő állásra. Ha ezeken a drivereken lehetne ezen változtatni, talán még a Q5-tel is maradhatna. De, ha driver csere kell, akkor már lehet,hogy jobban járok leddel együtt cserélni.
-
ronati
tag
válasz M_o_g_y_i #12947 üzenetére
8 dollár volt darabja.Azt olvasom itt, hogy remekül módolod a lámpákat,de én még nem próbáltam ledet csillagra forrasztani.A drivert ami benne van: CX-5120-03b azt lehet átalakítani, vagy egyszerűbb egy másik driver? XM-L2 ledesre érdemes átalakítani,/ mert látom te most ezt az irányt járod,vagy ez a lámpa a T6, vagy max U2-nél ,már nem lesz annyival jobb? Persze itt az Ár-érték arányra is gondolok.
-
ronati
tag
Ultrafire C8 jött, T6-nak árulták, és Q5 érkezett 4db. A driver kikapcsoláskor a következő fokozatba lép, 1A körül ad áramot a lednek 20mm az átmérője. A ledhez érdemes drivert cserélni,vagy lehet ezt a drivert is módolni. talán érdemesebb T6; U2-re cserélni a led+ drivert. Ha van valakinek lecserélt XM-L T6 csillagon, ami 20mm-es,és már nem használná az is érdekelne.
-
ronati
tag
A FastTech-en van most kedvezményre kód? Ha valaki tudja, megköszönöm,ha jelzi.
-
ronati
tag
Melyik egy akkus töltőt javasoljátok,amivel védetlen, bontott cellát töltenék? A Sanyo védett 2800mAh-s akkut,hogy lehet 4.3V-ra tölteni? Egy régebbi kérdésemre volt válasz ,hogy ezt addig érdemes tölteni,de mivel? Az imax b6 a li-ion-t max 4.1V-ig tölti, a li-po-t 4.2V-ig.ha a li-ion-t li-po módban töltöm 4.2V-ig lesz károsodása az akkunak, vagy így kell ezzel 4.2V-ig tölteni?
-
ronati
tag
válasz peter889 #12017 üzenetére
A lámpás szakszavak még nekem se mennek! -Narancsosított felületű- Ez jó, én is hasonlóan fogalmaztam: -narancshéj foncsoros-.Ne tőlem vegyél példát,itt vannak nagyon szakavatott tagok, akiknek a mondanivalóját érdemes megfogadni.Itt a fórumon találsz helyeket, ahonnan érdemes rendelni, szerintem a Fasttech.com az egyik ilyen. Én rendelek az ebay-ról is,főleg akitől már érkezett áru. Vagy csak ismert, vagy régen áruló eladótól.akinek sok pozitív értékelése van.Szerintem maradj a Fasttech-nél,megbízható hely,jóminőségű termék, és megfelelő leírás a termékről.
-
ronati
tag
Mi a gyakorlat a vámosokkal,53 Dolcsis csomagot megsarcolják,vagy nem? Külön rendeltem ugyan ott,de azt látom ,hogy egy tételben várakoznak a küldésre.
-
ronati
tag
válasz belsodavid #11954 üzenetére
belsodavid -- én aliexpress-től rendeltem UFC8 u3-ast,a lámpa megfelelő.Ma érkezett meg az FT-től a convoj C3 u2. Összevetve: a megmunkálásban nincs számottevő különbség,az UF kapcsolója kicsit karcosabban működik, a rugó összenyomását lehet érezni ki-be kapcsolásnál.A convoj nagyon simán kapcsol, a memóriás drivere rendesen teszi a dolgát,mondhatni tökéletes darab.A fényerőről annyit,hogy szerintem az UF u3-nak a legerősebb a fénye a három lámpám közül,sima fényes foncsor van benne. A vetített képe a falon kicsit gyűrűs,és a többinél kékesebb színű.A convoj C8 narancshéj foncsoros,u2 leddel szerelt,a falra vetített képe homogénebb,igen erős fehér fényű, de picivel talán gyengébb az u3-nál. Van még a szeretett TrFire X8, ami T6 ledes, a vetített kör a falon nála szűkebb a C8-aknál,mivel a foncsor mélyebb, és a fénye talán alatta van némileg az előzőekéhez.Azt azért el kell mondanom, hogy ez a fényerő különbség inkább csak érezhető, nem pedig számottevő.Szerintem ezek a lámpák már nagy élményt nyújtanak, és megfelelően helyt állnak, ha csak nem extrém igényeket kíván valaki, de ahhoz is beszerezhetők a több ledes, nagy fényerejű zseblámpák.Szerintem a C8 az ami az olyanoknak igazi telitalálat elsőre,mint aki olyan mint én voltam, hogy a ház körüli dolgokhoz keres lámpát.Igaz ez a ház körültől jóval messzebbre világít.
-
ronati
tag
Én is várok egy csomagot az FT-től. 02.18-án rendeltem,és 02. 25-én indult a szállítás,még nem érkezett meg.Az előző csomag viszont,02.13-án lett rendelve,02.16-án indult a szállítás, és 10 nap alatt a kezemben volt az áru.
-
ronati
tag
A Fasttech-nél, ha megérkezett a csomag, kell visszajelzést adni?Az Aliexpress-nél van,és ők is adnak,ebay-en is.Valaki tud segíteni abban,hogy a T6 és U3 led között külsőre van látható különbség?
-
ronati
tag
Valaki tud segíteni abban,hogy led szalagot konyha pult megvilágításra milyet érdemes venni,és honnan?
-
ronati
tag
A T6 ,U2 ,U3 led között külsőre van különbség? Méret, forma, led szine, a kis nyák színe amin van.Vagy csak fényerő, --amit méréssel lehet megállapítani--, vagy szinárnyalat? Az UF C8 u3-as led-je ránézésre ugyan olyan,mint a TrF X8-é. A kettő sötétben való összevetésekor én úgy vélem, hogy a C8 nagyobb kört világít be,de a távolabbi pontot is erősebben világítja meg.Persze ez nem lehet hiteles megállapítás.
-
ronati
tag
Még annyit az Aliexpresses UF C8 u3-ról. hogy amiben egy kicsit kételkedtem,mégpedig, hogy valóban xm-l u3 van benne.A TF X8-cal összevetve, úgy látom,hogy erősebb a fénye az xm-l t6-nál. Csak nem az a driver van benne ,amivel a convoj C8 rendelkezik.Igaz abba meg xm-l u2 van.Kiváncsi vagyok, azzal mit hoz az összevetés.
-
ronati
tag
A Mogyi jól mondta,az UF c8-ban a drivernél rugó van,azt most ki is forrasztottam.Nem tettem a helyére semmit,csak elfolyattam egyenletesre a rajta lévő ónt.Most a védett sanyo tökéletesen illeszkedik,és a kapcsoló sapka is a helyére megy. Laci4, a képeden látom, hogy a convoj C8-nak olyan réz erintkezője van, amit a Mogyi linkelt cserére az UF c8-ba. Ennél nem gond az akku hossza,vagyis te milyen akkut használsz benne?
-
ronati
tag
válasz M_o_g_y_i #11802 üzenetére
A mechanikus átalakítás nem gond,igazad van.A rugó,ha össze is torlódik az anyag vastagság miatt jobban eláll mint egy vékony érintkező.A kapcsoló felől meg tartja a távot a réz henger.Sajnos az UF C8 driver nem tud váltani a 3 - 5 mód között,csak azért hagyta ki a funkciókat,mert már merült az akku.Az FT szerintem jó tájékoztatást ad a termékeiről, jelzi milyen driver van a lámpában.Én a 2800mA-es amc7135*8-as driverest választottam.Ha jól gondoltam, akkor az erős fénynél 2800mA-t ad a lednek.Hogy tudom megmérni ,hogy menyit ad a driver a lednek a különböző állásokban?
[ Szerkesztve ]
-
ronati
tag
Milyen akkut lehet tenni az Ultrafire C8-ba,ha a Sanyo 2800mAh védettel nem lehet teljesen összecsavarni?Van rövidebb védett, vagy az egy aksis lámpába ha jó a driver-e mehet a sima akku?Most várom az FT-től a Convoj c8-at akkor abba is nagy lesz a sanyo?
[ Szerkesztve ]
-
ronati
tag
Kösz az infót! Ha a 6db akkuhoz valót veszem, és a rajz alapján készítem az akku tárolót,és az van a töltőhöz csatlakoztatva. De mondjuk csak kettő akkut töltenék vele,azt is lehet? A NI-MH akkuknál a balanszos töltés nem megoldható,hogy felismerje egyenként az 1.2V-os akkukat? Most egyenként töltöm őket, mert sorba kötve hármat 3.6V-osnak ismerte fel, és töltötte őket.De így nem mindegyik akkut tölti egyformára,és nem is tölti maxra őket.Ha pedig ki akarom sütni őket, nem tudom hány Voltra tegyem az alsó határt,mert mondjuk egyenként 1.1V-ra meríttetném, és utána tölteném vissza.De ha hármat rakok sorba, akkor a hármat meríti 1.1V-ra,akkor közel 0.33V.ra meríti egyenként őket,vagy hogy van ez?Van pl: 7db 7000mAh D, goliát akkum és ezeket tölteném egyszerre.
-
ronati
tag
Abban segíthetne valaki,hogy az imax B6AC-hoz hogy kell csatlakoztatni a NI-MH akkukat. Most úgy csinálom,hogy : + / +; - / -, és az akkuk közé teszek mágnes korongokat. Így összeadódva ahányat összerakok, annyiszor 1.2V-osnak ismeri fel és tölti.Viszont nem tudom,hogy kéne így összerakva merítenem őket,mennyi Voltot adjak meg kisütési alsó határnak?Még azt kéne tudnom hol, tudok venni a töltőhöz balanszoláshoz csatlakozó kábelt,ha több Li-Ion 18650-es akkut szeretnék egyszerre tölteni.Vannak sima 18650-es akkutartóim,és ezeket szeretném összekötni,hogy a töltő akkupakknak ismerje fel és balanszírozva töltse őket.
-
ronati
tag
válasz jozsi252 #11779 üzenetére
Nekem a napokban érkezett az FT-től csomag,és ajándéknak volt kipipálva,értéknek 20HKD megadva.13.-án rendeltem 16.-án postázták és 26.-án a kezemben volt a csomag! Szerintem korrekt,megfelelő ár,az áru is az aminek írják,gyors küldés.Az oldalukon arról is tájékoztattak,hogy 17.én lesz küldés mert kinai újév miatt leállás van náluk.De azért 16.án elindult a küldemény.
[ Szerkesztve ]
-
ronati
tag
válasz jada00 #11769 üzenetére
Kösz szépen,ma már végre belekerült a két sanyo 2800mAh-s akku.Eddig a Zsolt74-től kapott 1db bontott akkuval tette a dolgát,de töltőm se volt,így a csavarbehajtóm töltőjéről vettem le az áramot mágneses módszerrel,hogy legen benne némi Zeusz.A fiammal /17 éves/ mentem a lámpáért este, alig bírta kikapcsolni, annyira tetszett neki, hogy milyen messze vetítette a fényt.Még gondolkodom egy Sky Ray King u2-n, most az FT-n 40 Dolcsi.Azt hiszem a családban most mindenki led lámpát kap ajándékba. Van négy gyerkőc,meg sógor koma.Persze csak aki megérdemli!
-
ronati
tag
Tisztelt urak!Köszönöm ezt a fórumot. Kb egy hónapja idetaláltam ,mert elkezdtem lámpát keresgélni. Először utána olvasok annak amit keresek,mert mindig vannak, akik már járnak azon az úton amire én szeretnék lépni.Itt van öt-hat igen szakavatott tag /nem részletezném/, akinek a tanácsait,segítségét minden lámpát venni akaró emberke megfogadhatja.Végül innen, Zsolt74 TrX8-át vettem meg,/ nagy örömömre/ ami ha jól tudom,előtte jada00 életébe hozott némi fényt.Így a lámpám már ezért is egy érték, három embert tett Lumen függővé! Több fórumtársat már megkerestem Privátban a kérdéseimmel,és mindenki segített abban amit nem tudtam. Kösz mindenkinek!!! Tegnap megérkezett az aliexpress-től az Uf C8 u3 amit 02.10.-én rendeltem,ma pedig az ebay-ről 02.13.-án rendelt imax B6Ac, és az FT-től rendelt Sanyo 2800mAh-s védett akkuk.Szerintem mindegyik megfelelő gyorsasággal ideért.Még várok az FT-től egy pár sanyo akkut,és egy convoj C8 u2-t,amit később rendeltem. Mogyi, nálam is az van a védett sanyo 2800-al mint nálad a védett Panasonic 3400-el,hogy a C8-at nem lehet katra összetekerni, marad 1.5mm hézag. Azért a szokásomhoz híven van kérdésem is.Az aliexpresses c8 5 módos,de nem tudom mikor ,van hogy átvált 3 módra, méghozzá erős-közepes-alacsony fokozatúra és nincs villogó + SOS funkció.Ezt a driver csinálja gondolom,de nem tudom hogy vált át.Ja és a fokozatokat úgy váltja hogy;3x erős-1x közepes- 1x alacsony,lényegében mind ha meglenne az öt funkció.Van erre tapasztalat,vagy valamilyen tipp valakitől?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OpenWRT topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Spórolós topik
- Ukrajnai háború
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest