Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronati
tag
Hát nekem is a mindenféle dolgaim vannak a garázsban nem az autók. A mostani lámpák a szobát díszítik, a régiek a dobozukban szintén garázslakók.
Ez a néhány mágneses a Pc oldaláról figyel, ezekből kapok el egyet, ha az udvarra szaladok ki valamiért este. Mind Alonefire pár ezer forintos termékek, az árukat meghazuttoló minőséggel, kidolgozás, és fényerő tekintetében. XPG, XPL, XHP35, XHP50 ledek vannak bennük, a nagyobb 26650-es akku-val 8 leddel a convoy S12-vel azonos fényerőt ad, a többi 18350-es, vagy 16340-es, és 10440-es akku-val azért kevesebb időt bírnak. De a régieket, mind túlszárnyalja olyan jól világítanak.
-
ronati
tag
válasz
sarajhvh #82670 üzenetére
Az egyik leg fontosabb dolog szerintem az életben a kötődés. Ha ragaszkodsz valamihez az talán azért van, mert örömet okoz, még ha az egy tárgy is. A kis zöld és a nagy piros klasszikus zseblámpák között van egy vékonyabb hosszú réz lámpa, na arra évekig vágytam. A sógorom lámpája volt, és nagyon megtetszett, mert a 70-es években ez egy egyedi lámpa volt. A golyóstollakhoz hasonló csiptető volt a végén amit hozzá kellett nyomni a réz testhez, így zártad az áramkört és világított. Aztán a sógorom meghalt és megörököltem a nővérem jóvoltából.
-
ronati
tag
A DL06-tal a fehér falú szobában a mennyezetre világítva a második fokozat már elég éles, a harmadik max, mintha a fal világítana. Az udvart is teljesen beteríti. 127.46$ volt a három FC12C-vel, plusz az ajándék 21700mAh 3C 15A-es akku a gagyi lámpában.
Ezek voltak a régi lámpáim, egy dobozban pihennek évek óta. A Varta nagy piros, a négy góliát elemmel abban az időben elfogadható Thrower lámpa volt, jól koncentrált fénysugáral, a többihez képest ez volt a 3X21D teljesítményben.
-
ronati
tag
-
ronati
tag
Úgy néz ki megvan a számomra legmegfelelőbb Flood és Thrower nagy ágyú. A Convoy 3X21D közismerten nagy hatótávra alkalmas az SBT90.2 leddel, míg a Wurkkos DL06 a 6db XHP50.2 ledekkel mindent beborít iszonyú erős fényével. Már a legkissebb állasban is eléri a megfelelő bevilágítást, a második fokozat már a bőven elég kategória, és még jön a maximum ami szinte üt. Igazából mindkettő több mint amire az átlag használatnál szükség van, de a gyüjtők öröme amikor egy ilyen kerül a birtokába. Ezek tényleg vigyort csalnak az ember arcára mikor virít a legnagyobb fényük, és jogos mikor az jön ki a számon hogy: azta K*r_a. Tudom vannak még jobbak, még erőssebbek, azért írtam, hogy számomra. Ja és a többi lámpicsomat is szeretem, és használom.
-
ronati
tag
Életem első lámpája 1973-ból (most találtam meg) és az eddigi utolsó. Mind a kettő nagy örömet okozott. A kis zőldet karácsonyra kaptam, és mellé egy fém tologatós autót. Az üres szobában egy úgynevezett perzsaszőnyeg szegély csíkján, ami az utat szimbolizálta, tologattam az autót a sötétben tetején a lámpával. Az az élmény jól bevésődőtt ahogy a fény pásztázta a falat ahogy fordítottam a kanyarba. Mikor már bicajoztam vártam az estét, hogy a sötet utcákban mehessek. Két lámpa is volt elöl. A Csepelre való szürke testű lámpa eléggé szétszórta a fényt, annak az üvegét befestettem sárga temperávak, mert jópár autón az láttuk ködfényszórónak, így az az első villára alulra került. A kemping bicaj nikkelezett keskenyebb testű lámpája viszont sokkal koncentráltabb sugárban messzebre világított, azt a kormányra szereltük. Ha volt egy kis köd is, akkor a fénycsóva látványa még izgalmasabb volt.
-
ronati
tag
válasz
Jack72 #82547 üzenetére
Hát látom itt sokat megélt jófej embereket lehet találni. Az lehet, hogy a határ másik oldalán, de azt is tudni kell ki van a túloldalon. Nemzetközi buszsofőrként, Párizstól Isztambulig bejártam európát, szinte mindenhol találkoztam magyar emberrel. Erdélybe meg a régi rendszerben is jártam, meg utána is sokat, akkor tudtam meg mit jelent magyarnak lenni. A vendég szeretet, a tiszta jószívű öröm, hogy magyarnak mondhatja magát egy anyaországból jövő embernek, hát megindító volt.
-
ronati
tag
A 25%-os Akcióban keresgéltem, és úgy találtam rá, hogy a TS32-t akartam venni, de nincs, igy ő lett a kiválasztott. Egy ideje tetszenek a több égős lámpicsok.
A két elfektetett az első ledes időszakból, a többi 3-4 hónapos vétel, Temu 1-5eFt árban, Alonefire termék, udvarra szórt fénnyel. Nem gondoltam volna, hogy a 16340-es akku-val játékszernek gondolt lámpák, ilyen hatékonyak a nagy fényerővel. A nagyobb 26650-es 5000mAh-s saját akku-val 8X XPG leddel a convoy S12-vel azonos fényű.
Ez a régi 5 ledes kis lámpa Walter gyártmány a 007-es CP99-es légpisztolyhoz. A szort fénye, ha mondhatni annak, semmi a mai lámpákéhoz. A pisztolyra szerelve tetszetős, de semmit nem ér, van lézer, vagy mai jó fegyver lámpa helyette.
Ez a másik hobbim a lámpa mellett, légfegyver, és céllövészet, csúzlival is.
Az már csak Hodfény a múltból, hogy 40 évig dobosként zenéltem, és felújítottam dobokat, jónéhány dob van még a birtokomban amitől nehezen válnék meg.
Hát ennyi a gyűjtésről, amiket használok is, a meglévő időmben.
-
ronati
tag
Hát most a Lila van csak ebben az árban, de hajlok rá, hogy ne csak fekete lampáim legyenek. Meg az asszony szine a türkiz, igy ha bedobom nála, hogy neki vettem, talán elmosolyodik a Lámpa szó hallatán. Persze a DL06, ami vele jön az kényesebb téma, de három FC12+ egy DL06 25% kedvezménnyel+ ajándék Wurkkos 21700akku-val a gagyi lámpában 127.46$ volt ami átszámítva 46777Ft.
-
ronati
tag
válasz
Cyborg #82525 üzenetére
Kösz az infót. Veszegetek én is, és használom is amit csak tudok, ahogy besötétedik. Nálunk a telken két ház van egy 10m-es udvarral, oda vissza mászkálunk, mindig viszek valamit, nem a fali halogén refit kapcsolom fel, nekem így érdekesebb.
Hát a TS22 féle lámpákkal az a megállapításom, hogy a gyártók bele teszik az erős ledeket, és elmondható, hogy tudja küldeni a nagy fényt. - de nem bírja- persze azért, hogy ne legyen probléma, az ügyes Driver gondoskodik a hővédelemről. Aki lámpázik ismeri ezt a szitut, és érti is, így elfogadja. De annak akinek csak kell egy jó lámpa, a kezébe adod hogy ez jó lesz neked, ha turbót nyom, először berosál a látványtól, és amikor visszaesik a fény azt fogja mondani, hogy mi a sz_ré_t nem világít rendesen. Hát az asszony se örűlne, ha azt mondanám, hogy jó vagyok ám, de csak 2 percig! -
-
ronati
tag
Multiméterbe tudtok tölthető 9V-os Akku-t ajánlani, vagy sima elemet vegyek bele?
-
ronati
tag
Most kevesebb időm van lámpázni, ma mégis sikerült a Trustfire X8-at rendesen életre kelteni. Ahogy azt többen említettétek, a kapcsoló volt a gyenge pont, ott is a rugó. Annyi időt szakítottam, hogy áthidaljam egy vastagabb vezetékkel, és a legmagasabb fokozat is működik. A következő lépés a két akkus használat megoldása lesz. Közben mióta nem írtam, a C8-akba is belekerölt néhány fajta led, azokról majd később.
-
ronati
tag
Kiválasztottam beállítottam a méretet, aztán a kosárra léptem megnézni, hogy nincs-e már betéve egy, visszalépés és kosárba tétel. Ezt a két lednél is megtettem, azt nem figyeltem, hogy a visszalépésnél alapállapot csak ledre ugrott át, és így került kosárba, majd megvételre. Nincs réz MCPCB panelem amire fel tudnám tenni, alumíniumra meg nem akarom. Azt is kéna tudnom, hogy az SFT70, és SST70-hez milyen érinkezős panel kell.
-
ronati
tag
-
ronati
tag
válasz
WestBam #82406 üzenetére
Az 502B nekem egy szomorú szám, mert annak idején volt egy amibe XML2 U3 led volt. Az egyik barátom elkérte, hogy a gyerek megy táborba adjam már neki oda. mikor kértem a lámpát, azt mondta hogy nincs meg. Most az Alis Ultrafire C8-akba vettem a convoy-tól KW CSLNM1.TG, XPL HI, SST20,SFR-25R, SFT40, XHP70.2, XHP70.3, XHP50.2 6V, XHP50.3 6V, 719A, ledeket driverrel, és mindegyiket ki akarom próbálni.
-
ronati
tag
A Wurkkos lámpáim, jobb oldalt az FC11 LH351D Led, convoy18350-es akku csővel. A 3db Vapcel töltő vételekor kaptam ajándékként. A 18350-es csövet hozzápróbáltam, és forditva betekerés után már érintkezett és működik. A WK20S SST40 Led, búvárlámpát akcióban az FC12-vel párban lehet venni több lámpából lehet kiválogatni a párost. Az FC12 ugyan az a lámpatest mint az FC11, csak mély és sima foncsorral SFT40 leddel. Hátsó taktikai kapcsoló ki-be, és oldalkapcsoló módváltásra. Ebbe is jó a convoy 16350-es rövid cső forditva betekerve. Így a nem eloxált része érintkezik a driver test peremével.
A 3XT6-ot eredetileg a Trustfire gyártotta, és más is persze, más néven, vagy név nélkül. Lehet hasonló a kapcsolójuk.Ez az szétszedve.
-
ronati
tag
Na-na, azt jobbszereten csak klasszikusan. De boldoggá tesz a lámpa, az biztos. Azon csodálkoztam az esti próbálgatásnál, hogy nem melegedett annyira, mint gondoltam. Én a vasúti sinekhez megyek itt Dorogon a város szélén, hogy messzebre tudjak világítani. Csak az a problémám, hogy olyan mikro szemcsék vannak a levegőben, hogy nem tudok olyan távolra látni, ettől a szürkés fénnyalábtől. De legközelebb viszek kukkert, hátha jobb lesz az élmény.
-
ronati
tag
Sajnos spéci kapcsolója van, zárt alu menetes házban. Ha lesz időm ötletelek, de most új vezetéket húzok a kissebbik házba a telken, itt ápoltam anyut 8 évig agyvérzés miatt. Nem beszélt, nem mozgott, nem nyelt, cső a pocakba, úgy tápláltuk, pelenka, fúrdetés, vagyis ami egy teljesen béna ember ellátásához kell. 94 évesen karácsony előtt halt meg, most jutottam oda, hogy rendbeteszem a házat újra. 34 éve teljesen átalakítottam, oda született a négy gyerkőc, aztán házcsere mikor apu elment, azóta anyu lakott ott. Most a legkissebb lányomat költöztetem oda, csak előtte rendbeteszem.
-
ronati
tag
válasz
user112 #82371 üzenetére
Egy kis humor:
Ha egy vödörbe 4 lapát homok megy bele, több oka is lehet: Olyan kicsi, hogy ennyi fér bele, jó nagy de már megrakták és csak ennyi fért bele, 4 dobás után már nem volt kedved többet belerakni! Hát van még lehetőség, mondjuk a 4 lapát homok után nem volt módod többet rakni, mert a szomszéd közben visszakérte a rég nálad lévő lapátját. Az asszonos lehetőségeket már csak alig merem említeni 4 lapát után! Kaja, pia, csajozás, gyerek, kutya, bolt, beletört kulcs, és még amit az asszon ki tud találni. A 4 lapátnyi csak az eredmény, az okát tudd meg. -
ronati
tag
válasz
user112 #82371 üzenetére
Ha tudni akarod a kapacitást csinálj vele egy Nor Tesztet. Mode kapcsolóval két lépés, ha bent az akku és villognak az értékek, a Current gombal beállítod a töltési értéket: 300, 500, 700, 1000mA. 500mA töltésig 250ma-el merít, 700, 1000mA-nél 500mA-el. Kicsit hosszadalmas, (már ha jó az akku) de fogod tudni mire számíthatsz a cellától.
-
ronati
tag
válasz
WestBam #82367 üzenetére
Pontosítás a kapcsolókra vonatkozóan. A sajátja az 5 fokozatból hármat lead, a két erősset nem, ciripelve kissebb fénnyel világít, a villogó megy, hogy kissebb áramon azt nem tudom, a bicajos folyamatosan ég, de nincs villogás benne. A convoy kapcsolóval négy fokozat megy, a legnagyobbat, ha jól tudom a turbót (100%) nem kapcsolja, a villogó, a kerékpáros fokozat az múködik. Az akku teszt is megy mindketőnél, a telit öt villanásal jelezte, most négyet villan.
-
ronati
tag
Futár meghozta!!! A kicsomagolás egy kis döbbenet, az eddigi lámpáimhoz képest monumentális példány.Talán mondhatom, hogy a Nagyágyúk csoportjába tartozik. Mellette a legkissebb lámpáim 16340, és 14500-es akku-val.
A családtagok Convoy ágon: A régiek 2013 körül jöttek, C8 XMLT6 led, 2db S2+ XML2U2 led. Az újak S11 26800-as hosszabbító csővel SFT70 led, S8 18350-es rövid és 18650-es normál csővel SST20 led, 3X21D SBT90.2 led, M26C 26800-as hosszabbító csővel SFT40 led, S12 3X519A led, és egy S15 18350-es rövid és 18650-es normál csővel SST40 led. Tudom vanak akik mosolyognak, hogy Ennyi, meg Ezek. Nálam igen, és örülök a lámpáimnak. Hogy convoy, igen. A ledes kezdetekben már ott volt és akkor sokan szerették, jó név volt. Persze voltak a régi nagy nevek, és ma is vannak nagy nevek és mindenre kiterjedő finom megoldásaik. A három régi lámpa a folyamatos használat mellett ma is gond nélkül teszi a dolgát, ezért a szeretet irántuk. A Trustfire X8, és Ultrafire C8 lámpáim is teljesítettek attól az időktől mostanáig. Aksilat soha nem vettem ezen a néven, inkább a bontott jó nevűek voltak nálam, meg új védett samsung a több akku-s lámpában és a zöld panasonic..
A #82358-as hozzászólásomban lévő kérdés még aktuális, ha valaki felvilágosít azt megköszönöm.
-
ronati
tag
-
ronati
tag
Valahol van szerintem is egy gyenge pont az áramkörben. Az akku választást is értem, azért csak megfelelőeket teszek a nagyobb áram igényű lámpákba, nem bontott laptop akku-kat. A lámpa használható kell, hogy legyen. A kidolgozás, méretezés, anyag használat mind, megfelelő a célra. A reflektor tömör, hővezető bordás, csak a menet rajta kétszer akkora anyagménnyiség, mint egy convoy C8, vagy M sorozat amibe tesznek XHP70.3 HI-t. A led Pill is magába nagyobb az említett lámpákénál. Az áram átvitel, hőelvezetés a mostani nagy lámpákénak megfelelő. Valószínűleg az átalakítás folyamán valamit nem vettem figyelembe, vagy nem jól csináltam. Köszönöm, hogy tippeket adtok, mert abban bízok, hogy ezek közül valamelyik lesz a megoldás.
-
ronati
tag
válasz
WestBam #82362 üzenetére
Kösz a segítséget. A forrasztást kiegészítem, a vezetékes tesztet megcsinálom. Az Amper felvételt így mérem, csak multiméterrel. A kapcsolóra gyanakodtam, mert vékonyabb rugóval van szerelve és nincs vezetékezve. Cseréltem egy convoy C8 kapcsolóra tesztelésre, (azon tömör érintkező van és méretre azonos) azzal is ugyan ezt mutatja.
-
ronati
tag
Ilyen szétszedve, egy akku-s csővel. Talán a test nem ad át az elektronikán megfelelő érintkezést? Nem tudok rájönni a hibára.Sajnos teljesen amatőr vagyok az elektronikában, mindennek utána nézek, de szakmai alapom nincs.
-
ronati
tag
Hát megint kell kérdeznem egy alap dolgot, de nem vagyok teljesen tisztában a driverek különböző besorolásában. Melyik tulajdonság mit jelent gyakorlatban. Lehet több féle drivert alkalmazni egy adott Led-nél. Példa: SFT 70-hez 6v5A boost 12cs. drivert ír használatra. Nekem 6V5A-es erősítő meghajtó van itthon, lehet hozzá beépíteni? Rövid ismertetést kérnék az elnevezésekről. Köszönöm!
-
ronati
tag
Sikerült a 10-est rögzítenem, 1%,10%, 35%,100%. A problem a következő. Az első kettő, (néha három) fokozat megy, a következőnél zizegő hangal kisebb fényerőn jelez. Miért nem vált a nagyobb fokozatba? A probléma, hogy a 35%-100% kis fényen zümmögve világít. Valószínűleg problémát jelez.
-
ronati
tag
Elkészült Trusztfire x8 mód. XHP70.3HI. 6V 5A 12csop. driver ment bele, egyenlőre 1 akku-val. Kicsit gnóm az egy akku-s csővel, meg van egy kis gondom.
Elég béna vagyok az üzemmód beállításhoz, de sikerült a 10-est rögzítenem, 1%,10%, 35%, 100%. A problem a következő. Az első kettő, (néha három) fokozat megy, a következőnél zizegő hangal kisebb fényerőn jelez. Miért nem vált a nagyobb fokozatba? Most először használok 12 csoportos drivert, bonyolultabb nekem, mint az asszony meggyőzése. Választ előre is kösz!
-
ronati
tag
Nagyon ötletes a kép, és a módolás is jó a mágnessel. Készítek ilyen képet én is egy remek és hasonló kis Törrel.
A lámpák: egy kis Alonefire X81, 1db XPG led, és egy Alonefire X68S, 8 X XPG led. A mágnes mindkét EDC lámpán gyári, nem az én ötletem.
A tőr az USA hadseregben volt rendszeresítve a Délszláv háború idején. A KFOR csapatokat szálítottuk, és az egyik katona hagyta el a buszomon. A busztakarításkor találtam meg az ülés alatt. Akkor még vadi újjan, a tok övcsipeszén rajta volt a zöld csomagolófólia, amiből ma már csak egy kis foszlány van a tövében. -
ronati
tag
Ragaszkodok ahhoz, hogy a Vapcell S4+ töltse az akkukat. Ennél a 26800-asnál a méret már gond, jön a mágnes meg a kábel, egy kis forrasztás és Tádámm. A Convoy megajándékozott egy S11+csőhosszabbítóval, S12-vel, És bónusznak egy M26C szintén csőhosszabbítóval. A két nyújtott lámpába való a 26650 nagyobb tesója, persze normál méretben az említett akkuval üzemel.
-
ronati
tag
válasz
luciferk #82281 üzenetére
Hát sok egészséget, vidámságot. Sok fényt a Lámpákkal. Jó az ilyen fórumokat olvasni, mert tanácsot csak a hozzáértők tudnak adni. Az a tudás pedig sok lámpa, idő, és pénz után lesz meg, és nekünk könyebb kérdezni, és választani.12 év után újra lámpát kerestem, és megnyitottam az oldalt, az infókért. Hamar egy kis hadsereg sorakozik a polcon, és a mágneses végűek meg függeszkednek a Pc oldalán. A régi lii-500-as töltőm (amit nagyon kedvelek) kapott egy társat a Vapcell S4+ társaságában. Lámpából nálam korlát az ár, (havi:76eFt ápolási) nem ad nagy elrugaszkodási lehetóséget. De szorgos gyüjtögető vagyok, nem csak lámpákban, így jut valamenyi a fényes fejűekre.
-
ronati
tag
Látom sok közös vonásunk van. Széles érdeklődési kör. Mindent ami a napi dolgokat élhetőbbé teszi azt megkeresni, megismerni, használni. Ami izgatja a fantáziánkat azt módosítani, jobbá, erősebbé tenni. Ezzel csak az a baj, hogy többet akar az ember, mint amire képes erővel, és idővel. Itt olvasom és nézem a Lámpák tudóinak az írását és képeit, és mindegyik lámpa tetszik mindha mindegyik egy külön egyéniség lenne.
-
ronati
tag
Szerintem jól újra élesztetted az FT03-at. Az tény, hogy az igazi throw szűkebb fény nyalábja biztosítja a távolabbi élesebb megvilágítást. De mindig az jár az eszemben az ilyen lámpáknál, hogy egy kicsit a számértékek döntögetésére jó egy átlag embernél. Ha mégis a gyakorlatban használja, megfigyelésre, vagy észlelésre, akkor már egy távcső is kellhet mellé társnak. Én a már sokszor emlegetett X8-amat használtam így. Buszos vagyok, és Szlovák területről hordtam a Suzukiba a dolgozókat. Az éjjeli hazaszállitás után a reggeli beszálításig ott aludtam a buszban, de előtte egy időt eltöltöttem azzal, hogy a nyilt szántóföldön néztem a sok-sok vadat a sötét éjszakét átvilágítva az X8-cal és a CarlZeiss Deltrintem 8X30-cal a kezemben.
-
ronati
tag
válasz
luciferk #82270 üzenetére
Az általad említett gyártókról a véleményem, hogy a Wurkkos, és a Convoy nagyon jó lámpákat gyárt. Azokat veszem, de a másik szegmens azért nem csak árban több, hanem minőségben és kifinomultságban magasabban áll. A Wurkkos-ban nem fogsz csalódni, nekem is nagyon bejön, de azt ne várd, hogy többet tud nyujtani, mint a Metaminco. A Metaminco bizonyos mértékben úttörő a lámpa fejlesztésben, az Astrolux is belőle sarjad. De gondolom ezt itt szinte mindenki jobban tudja nálam.
-
ronati
tag
Olvastam az esetet, és utánna kezdtem nézegetni a 3X21D-t. Igaz akartam egy Sbt90.2-es lámpát, de addig a Convoy L8, vagy L7 volt a lehetőség. A klasszikus hosszútestű lámpák jöttek be nálam, de a Police tömzsi fogantyús megoldása is jól nézett ki, és a több akku lehetősége döntötte el a választást. Amikor a ledekről ismertetett FBLLMAG jelezte, hogy az Sbt90.2 nagyon falánk Amperevő, igy a minél több akku lett a szempont. Tegnap megrendeltem 3 DB Molicel P50B-vel. Most ahogy írtam a fék behúzva, lámpastop lépet érvénybe. Az összeszerelésekkel fogom bővíteni a készletet, de azok nagy része megy majd ajándéknak, vagy eladásra.
-
ronati
tag
https://convoylight.com/account/orders A Police BL-T801-be ilyen driver megy csak 3V 8A-es változatban, az SFT40-et fogja hajtani. Ebbe két 18650-es akku megy adapterben egymás mellet. A piacon vettem 1000Ft-ért mer nem működött, de megoldottam és világít. Vacak Q5-ös led van benne, de a kialakítása teljes thrower, vékony sugárban messzire világít még igy is. Az anyag vastagság és tömeg szerintem jó arra, hogy egy erős ledet működtessen.
-
ronati
tag
Az S8-at 6500K-s leddel vettem, nekem nem tünik szinezettnek a fénye. Az S15 SST40-el viszont a belső erős kőr szélét zöldre szinezi. Szállítás alatt van S11, SFT70-el, S12, 3X519A-val, és egy M26C, SFT40-el. Most döntöttem még a 3X21D SBT90.2 megismeréséről, és a féket be is húztam egy időre.
-
ronati
tag
Szia! Tudnál infót adni, honnan, és milyen folyasztószert veszel, és használsz-e forrasztó pasztát? A convoy-tól lassan megérkeznek a ledek és driverek, amit a lámpákba teszek. Az UltrafireC8, TrustfireX8, Police BL-T801, lesznek az alanyok. Remélem az itt lévő igazi lámpások nem szólnak meg az alsó-közép kategóriás alanyokért. Úgy gondolom kisérletezni ezek megfelelőek. A példádon felbuzdulva én is vettem egy S8-at +rövid cső 18350-es akku-val SST20-al.. Azért, hogy ne unatkozzon az úton társnak jött vele egy S15 SST40, 18350 cső + akku.
-
ronati
tag
Több jó oldala is van a történteknek: Újra elmehetsz otthonról, ha mindenképp barack kell, ha megmarad megeheted.Ha meg nem akarsz anyagbeszerző lenni, mondhatod, hogy jobban jár, ha Ö megy érte. Na persze az ok a cserére se ismeretlen, mert nem csak a polcokon van olyan amit jól megnézhet az ember fia.
-
ronati
tag
-
ronati
tag
Van 2mm-s kis kerek ipari neodímium mágnesem, ha nem érintkezik az akku, én is azzal toldom meg. Akár a lámpában, vagy a töltőkben. Az imax-ot is úgy használom, hogy a mágnesekre forrasztottam vezetéket, és ahhoz csíptetem a töltő kábelét, ha nincs töltő ágyam a tölteni kívánt akkuhoz.
-
ronati
tag
Van több lehetőség az illesztésre. Az akku pakk a legjobb, de lehet 1mm-s erős mágnessel a lemezt a műanyag két oldalán az aksihoz rögzíteni, vagy a lemezt, ha lehet odaragasztani az elválasztó műanyag két oldalához. A két utolsó lehetőség oldhatő, de sokkal nagyobb odafigyelést igényel az összerakásnál.
-
ronati
tag
Hát légy ovatosabb! A hatvan évem alatt, mindennek nekiálltam ami érdekelt, szeretek alkotni. Néhány éve kezd változni a dolog, mert ami mindig sikerült, mert maximálisan képes voltam figyelni, és nem hibáztam, egyre többször nem úgy sikerül. A régi rutin ott van a gondolatomban hogy csináljam, és mégis rosszul fogom, túlhúzom, nem jól illesztem, és a többi. Nagyon idegesítő tud lenni, hogy abban hibázom, amit évtizedekig csak mástól láttam, és rohadtul bosszantott, hogy miért nem figyel jobban.
-
ronati
tag
A lámpa: Trustfire X8 kimondottan throw felépítésű, az XML T6-tal is a maga idején nagy durranás volt. Szuper volt a tudása is, egy és két akksival is elment 3v-tól 8.4v-ig. A test szétszedhető rövid és hosszú 1db - 2db akkuhoz. A drivere adta meg magát, csa egy magas fokozaton megy, de mivel szeretem így használni is szeretném, és persze kíváncsi vagyok a mai ledek felső hányadával mit tud produkálni.
-
-
ronati
tag
Az akku pakk fixen a lámpa sajátja lenne, egyben használva. Akkor a töltést is úgy kéne megoldani. Van Imax B6AC töltőm azzal megoldható. Még az illesztésen gondolkodom, hogy kell-e a lámpatest belsején módosítani, hogy a lemezekkel együtt az akksik elférjenek, és ki-be csusztathatóak legyenek.
-
ronati
tag
Úgy döntöttem, hogy marad az XHP70.3 HI megoldás, és kisérlet vele. A két aksit elkülönítem egy műanyag lemezzel, és a hátsót összekötöm egy az első akksi és a test oldalán levezetett leszigetelt akku.pakk összekötő lemezzel, pozitívat a pozitívval. Az első akku negatív hátsóját meg egy másik hajlított lemezzel a lámpatesthez érintem. Így párhuzamos kötés jön létre 3.7v bemenővel.
-
ronati
tag
Kösz hogy segíteni próbálsz. A led az lesz amit írtál, de a driverrel nem tudok mit kezdeni. 7.2-8.4V a bemenő, és csak hátsó kapcsoló van a lámpán. De a másik gond a méret. A led 25mm-es lapon van, de a driver csak 22mm átmérős, és nincs nagyobb hely, mert ott szűkül a fej a 18650-es cellák méretére. Igaz szét szedhető a test és rövid egy aksisként is használható, de az rövid életű az18650-es energiájával.
-
ronati
tag
X8 driver meghalt. Átépítésben kérném most a segítséget. Áramforrás: 18650X2db akku egymés mögött, Refi belső átmérő: 40mm, mélység: 40mm, jó nagy,hűtőbordás ebbe meg bele a réz pill. Ezzel azt akarom mondani, hogy a hőelvezetés megfelelő, amennyire lehet egy 40mm-es fejnél.Ezt Thrower-nek milyen Led + Driver párossal lehetne leg hatékonyabbá tenni. Előre is köszönöm! Üdddvvvvvvvvvv
-
ronati
tag
Köszönöm a választ! Minden szavaddal egyetértek.Szeretem ezt a fórumot, mert hozzáértők a tapasztalatukból merítve adnak használható tanácsot. Nekem megérte, mert az új lámpa 1000Ft-ba került. 2e Ft-ért vettem az Alin, mint XM-L T6-os C8. Sanszos volt a Q5 led, mert ismerjük az ügyes Kinai csusztatást. De évek óta vásárolok tőlük, mindent amire szükségem van. Sokszor kértem visszatérítést, és mindig megkaptam. Többszőr is teljes árat, és a termék maradt. Most a felét kértem vissza a T6-Q5 indokkal, másnap az Ali írta az elfogadást. A módosítást meg tudom csinálni, a Convoy-tól rendelek alkatrészt. Csak amiben a segítséget adtad, azt nem tudtam, hogy lesz a kis thrower szúrós sugarából szélesebre terített fény. H-Zol már említette a Convoy S21E Xhp50.3hi LED , narancsbőr reflektorral. A C8 reflektora jóval szűkebb nyalábba gyűjti a fényt, ahogy írtad. Szerintem az XHP50.2 idáig a befutó, OP refivel.
-
ronati
tag
Hozzá jutottam néhány Új Ultrafire C8 q5 belsővel lámpához. Abba kérném a segítséget, hogy milyen led - refi - driver együttest ajánlanátok udvar, utcai séta használatra.
-
ronati
tag
Köszönöm a választ! Nagyon tetszenek a thrower lámpák. A régi TrustFire X8-am ilyen, XM-l T6 leddel is nagy távra világit. Itt a fórumban Jada00 1881-es hozzászólalásában lehet megnázni hogy világitott 2011-ben. Az lett később az enyém zsolt74-től. Egyébbként a mindennapi használatban a lámpa szerelmen kívül, szerintem a C8, S2+, és más hasonlók, az utcára, és udvarra Led-ből XML T6, és a fölött megfelel. Az OP foncsor kimondottan ilyen használatra való, az SMO kicsit izgalmasabb, hogy távolabbra is joban koncentrálja a fényt.
-
ronati
tag
-
ronati
tag
Az egyik régi UltraFire C8-ban ez a Led van benne. Meg tudná valaki mondani miféle? Most szedtem szét, mert csak egy módban működik az öt helyett. Előre kösz.
-
ronati
tag
Bocs! az lenne a kérdésem: Hogy lehet a Gearbest hírlevelet letiltani? Irányít egy oldalra, de nem tudok ott se törölni.
-
ronati
tag
válasz
tjano8 #13061 üzenetére
Igen, Imax B6AC-vel tőltöm, ami folyamatosan jelzi, mennyi mAmpert tol bele az akku-ba. Kimeríteni is lehet vele, és azt is megmutatja mennyit vesz ki belőle.
A töltőről még annyit, hogy az ebay-on kaphatók többsége, /az olcsóbb/ másolt /nem pedig hibás/. A belseje ugyan az, csak a processor része egyszerűbb. A gyakorlatban,ha jól olvastam utánna, ez abban mutatkozhat meg, hogy a balanszírozó töltéskor /több akku egyszerre való töltése, úgy hogy az akkukat egyenlő szinten - szintre- tölti/ néhány tizeddel eltérhet az akkuk töltöttsége. Ennek van tűréshatára az eredetinél is, de a másolatnál ez több is szokott lenni. Én is az olcsóbbat vetem,de lehet, hogy azt a különbséget megéri az eredeti. Még azt tudom mondani róla, hogy, a feltőltés végen az 18650-es akut 4.2V-ra tölti, de a multiméteres visszaméréskor 4.17-es értéket mérek.Azt nem tudom, hogy az eredetivel is így van-e, mert ez az akku sajátossága a töltéskor.Vagy a műszerem nem pontos. -
ronati
tag
válasz
Magnat #13067 üzenetére
Elég sok van belőle ,és tölteni is elég volt egyenként. Nincs még elkészítve a balanszos töltéshez a tartó,így egyenként kelett foglalkozni velük. Próbáltam a mágneses módszerrel,de úgy hamarabb leált ,és szerintem nem töltötte fel rendesen őket.Ezért akartam a multiméterrel megmérni ,de azok akik értenek is hozzá, felhomályosítottak, hogy gyorsan tegyek le róla.
-
ronati
tag
válasz
Magnat #13051 üzenetére
Én is bontottam néhány laptop akkut. Zöld pana, zöld samsung,és amiből neked is van elég,talán bíbornak mondanám,vagy bordó szinű cellákhoz jutottam.Igen le voltak merülve,és az imax-al töltve mind észhez tért,és 1400-1800mA-t vettek fel.Volt amelyik csak 0.1A-re állítva kezdett töltést felvenni,de most mind tartja a 4.10 - 4.18V-ot. Már egy párat lemerítettem a lámpákkal, és újra töltve ismét, akkutól függően 1400 - 1800mA közt vettek fel.
-
ronati
tag
Más téma. A Q5-ös lámpában lévő 20mm-es driverben cx2829-es 6 lábú IC van a módváltásra,ami minden bekapcsoláskor vált a fényerőn sorba. Viszont az egyik lámpában más driver van,17mm-es, és ebben cx2807-es 8 lábú van,ami minden bekapcsoláskor a legnagyobb fokozattal indít, függetlenül attól, hogy hol lett kikapcsolva. A négy db lámpa 20mm-es driveren csak 6 lábú forrasztási lehetőség van, szerintem ezeken nem lehet cserélni IC-t.Viszont van két U2-es lámpám,amiben szintén cx2829-es IC van, és ezek is minden bekapcsoláskor tovább léptetnek. Ezeknek a nyákja viszont olyan 17mm-es mint az az egy Q5-ös driver. Ezeken a nyákokon elforgatva ugyan azon a helyen, fel lehet forrasztani a 6 lábú cx2829-et és a cx2807-et is. Lehet kapni cx2807-es IC-t? Ha ki tudnám cserélni, a két u2-es lámpa is mindig a legnagyobb fokozattal indulna.
-
ronati
tag
Mint már írtam, az elektromosságról a tudásom,/hát/ ! Van egy DT9205-ös multiméterem, ami 20A.ig mér.Ha az ampert mérem, az akkuban lévő menyiségét mutatja? 1.2V-os 7000mAh góliát aksi mérésekor, 5.95-öt mutat.Ha 18650-es 3.6V bontott akkut mérek, akkor,14.52-t. A Sanyo védett 2800mAh-nál, pedig lenulláz.Azt nem tudom értelmezni,hogy az 18650-ös akkunál, ami az én elgondolásom szerint, olyan 1400 - 1600 mAh-s lehet,miért 14.52-t ír ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest