Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:56:50

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12954) VikMorroHun válasza Dendytv (#12949) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

A gond az, hogy - finoman szólva - elbaltázták a játék nehézségét. Én 2. szinten próbálkoztam a kvatchi ostrommal; jött ugye a 3 városőr segíteni, de hiába, mert lenyomtak minket, mint a bélyeget. Többször is.

A legegyszerűbb megoldás, ha lejjebb veszed a nehézségi csúszkát, amíg el nem jutsz odáig, hogy játszható legyen. Aztán ott van a szintezési probléma, amit Cucuska2 említett. Ha az elsődleges képzettségeid (bármilyen kombinációban) 10 pontot feljődnek, szintet lépsz (veled együtt pedig az ellenségek is). Viszont ha nem figyelsz arra, hogy optimális legyen a pontok elosztása (5-nél kevesebb jut valamire), akkor le fogsz maradni a szörnyekhez képest. Ezt némileg lehet ellensúlyozni a megfelelően összeállított varázslatokkal (pl. nem használsz tüzet a tűznek ellenálló lényekre, inkább villámot, de azt is csak akkor, ha előtte megpuhítottad őket (pl. érzékenység villámra 10-20%, 30 mp-ig). Hosszabb időn át tartó hatások jobbak, mint az azonnal max. pontot sebző/gyógyító hatások (bár a költségük ugyanannyi, ahogy nézegettem). Lehet idézni segítő szörnyeket/animálni a holtakat (bár a nekromanciát állítólag betiltották, mégis árulnak ilyen varázslatokat a Mágusok Céhében :) ). Célszerű Martint megtartani állandó követőnek (jó sokáig nem viszed vissza a Weynon apátságba), mert egész erős tud lenni, amellett, hogy halhatatlan.

Érdekesség: több taktikát is kidolgoztam, hogyan lehetne megoldani Kvatch ostromának problémáját. Az egyik az lett volna, hogy beszerzem a Lost Paladins of the Divines modból a paplovag páncélzatot, és azt hordva - remélhetőleg - nem fognak lenyomni az első csatában. Igen ám, de azt a modot 20. szintű karakterhez szabták. Az első szembejövő farkasember 405 ÉP-vel rendelkezik. Lopakodva meglőttem, 3* sebzés után lement 400(!) ÉP-re. Aztán hiába karcolgattam a kardommal, mert többet gyógyult, mint amennyit sebezni tudtam bele. :) (Hm, most így belegondolva, lehet, hogy ezüst fegyverrel kéne oda menni.)

[ Szerkesztve ]

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.