Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3851) Jugar


Jugar
tag

JVC DVD+R (TY) 000045-ös seria, 8x írás ASUS 24B1LT(flash) - iHAS424.
Firmware: ZL1P
Stratégia: gyári, SB on, OHT off, FHT on, OS off

(#3852) manó17


manó17
csendes tag

Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudok felrakni egy 14Gb-os dolgot, 2 darab 8,5Gbos dupla rétegű dvd-re?

pontosabban a GTA 4 lenne az.

(#3853) IRON STORM


IRON STORM
őstag

Maxell DVD-R 16x ( Ritek F1 ) 8x írás
Pioneer 216D@216L
Firmware: 1.10
Stratégia: gyári

6x írás

Csak a TDi!

(#3854) IRON STORM


IRON STORM
őstag

Maxell 16x DVD -R ( Ritek F1 ) 8x írás
iHAS 324@524
Firmware: BL2J-FR-dl16 -scr2 C0deKing mod
Stratégia: gyári, SB on, OHT off, FHT off, OS off

8x írás SB on OHT on, FHT off, OS off

Csak a TDi!

(#3855) slaci007


slaci007
senior tag

Plextor patched firmware PX-880SA v1.12 FR DL16 EOS SCR
Sony 16x írva
:R
Ritek F1 6x írva
:DD

[ Szerkesztve ]

Tungsram 1896-2022

(#3856) IRON STORM


IRON STORM
őstag

Maxell 16x DVD -R ( Ritek F1 ) 12x írás
iHAS 324@524
Firmware: BL2J-FR-dl16 -scr2 C0deKing mod
Stratégia: gyári, SB on, OHT on, FHT off, OS off

Csak a TDi!

(#3857) IRON STORM


IRON STORM
őstag

Maxell 16x DVD -R ( Ritek F1 ) 8x írás
iHAS 324@524
Firmware: BL2J-FR-dl16 -scr2 C0deKing mod
Stratégia: gyári, SB on, FHT on, OHT off, OS off

Szerk: Ennél a lemeznél erősen ajánlott az FHT funkció bekapcsolása, nagyban javítja az írásminőséget.
Pioneer 216 írónál szinte mindegy milyen sebességet választok, sz.r minőség lesz, asztali lejátszókban akadozik.

[ Szerkesztve ]

Csak a TDi!

(#3858) Skillet


Skillet
addikt

még mindig erőltetve vannak a ritek alapanyagú dolgok is?
nem semmi :)
és az a kérdés akadozik-e az asztaliban vagy sem?
szép.
és kajak mennek itt a mindenféle tesztek meg méricskélések... para :)
csak keveset olvastam vissza, de már nem is nagyon fogok. mivel a hátam mögött van már pár megírt dvd, és volt nem egy dvd írom is, ezért tudom mit beszélek és rögtön a tárgyra is térek. szerintem válasszatok adatmentésre, filmek arhiválására, zenék és egyebek tárolására vincsesztert. most az 1,5 terrásak elég jó árban is vannak.
a dvd lemezeket veszem elő pár év elteltével. mindegyik mappákban hever. karcmentesek.
arhiválom őket hdd-kre, mert tudom, hogy 2 forint nem sok, annyit sem érnek így ahogy most vannak. szóval rakosgatom őket fel a vinyókra.... rendre olvasási hibák. elég soknál. a szarabb márkáknál, régebbi lemezeknél több alkalommal fordul elő. de a frissebb tdk vagy verba is volt már, hogy kuka. szóval a lényeg: az egyetlen használható, az a taiyo yuden. az még tényleg elég jó. aki igazán keresi, megtalálja olcsón jelenleg is.
régen volt saját márkás is, volt verbatim...stb. most jvc van.
vagy erre írjatok, vagy hdd. a többi kuka.
a hdd még a legjobb. egy usb-s dokkoló hozzájuk. egy tévére kötött popcorn média lejátszó. ennyi.
üdv.

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#3859) 590227 válasza Skillet (#3858) üzenetére


590227
aktív tag

Van igazság abban, amit leírtál.Ez egy DVD lemez fórum,nem pedig HDD fórum.A RITEK,retek,de a fórumtársak tesztjei,áldozatos munkái bizonyítják,hogy az írás minőségével,jól megírhatóak az olcsó Ritek lemezek is.Vannak tartós lemezek,nem csak TY gyártmányúak.Egyenlőre,erre a fórumra nagy szükség van.Sokan nem tudnak sok pénzt befektetni,nekik nagyon hasznos tanácsokat adnak itt.A nagyon régi márkás lemezeim kifogástalanok,pár ARITA szutyok tényleg olvashatatlan,meg a Ritek RW-s lemezek használhatatlanok.A JVC-s dobozok alján ott van,hogy csomagolva Kinában.Egy MADE IN JAPAN lemezt,minek visznek,vinnének Kinába csomagolni? :DDÉs tegnap kaptuk meg, az 500GB-os Samu F3-ast,garanciális cserében,mert tönkrement az elődje, :Y

[ Szerkesztve ]

(#3860) IRON STORM válasza Skillet (#3858) üzenetére


IRON STORM
őstag

Semmi sincs erőltetve.
Van igazság abban amit leírtál de nem az a lényeg. A lényeg, hogy a user megveszi a Maxell dvd lemezt és azt gondolja milyen jó minőségű médiát vett. Aztán kiderül hogy a médiakódja az említett Ritek és a dvd-írója nem tudja megírni normálisan. Persze a user még mindig nem tudja hol lehet a probléma forrása. Ezen próbálunk segíteni valamelyest, tájékoztatást nyújtani. Természetesen magamnak megveszem a minőségi Verbatim, Sony lemezeket, amelyekkel nincs is gond éveken keresztül.

[ Szerkesztve ]

Csak a TDi!

(#3861) Skillet válasza IRON STORM (#3860) üzenetére


Skillet
addikt

sziasztok. persze. értem amit mondtok, van ebben is valami. igazából eléggé kivagyok attól, hogy az 1500db-os dvd film gyűjteményem bizonyos százaléka használhatatlan. lehet itt még beszélni az írókról is persze. a plextor és a pioneer a jó, szerintem.
én csak oda akartam kilyukadni, hogy jó ha tudja mindenki, hogy sokkal több gondot okozhat később, ha most filléreskedik. azért akkora különbségek nincsenek a rossz és a jó lemezek között árban. tehát jók ezek a dolgok, hogy miként írjuk meg a ritek alapanyagú médiákat, csak épp nem biztos, hogy hosszú távon van is értelme. megírja a user mondjuk jó esetben a filmet... nem adatot arhivál... mert amíg egy filmet majd beszerez újra ha gond van, addig a szakdolgozatát péel már nehezen :) ...szóval jó estben megír egy filmet, elrakja. aztán majd ha nézni szeretné valamikor újra, x év múlva, már nem biztos, hogy fog menni.
sok fórumon lehetett olyat is olvasni, hogy a dvd (lemez) mint formátum, egyáltalán nem kiforrott. ez igaz is. de ez már nem is fog kiforrni. nincs rá ideje, soha nem is volt. és a következő generációs lemezeknek se lesz ideje. mindig jön az újabb.
a cd-nél más a helyzet. ezt tudjuk. azt a jó tanácsot is megkaptuk sok helyről, hogy pár évente a dvd lemezeinket írjuk át új lemezekre. :)
na persze. van aki ezt kb 5 lemezzel kell megcsinálja, és van, aki több ezerrel... :D
lényeg a lényeg, jó dolgok ezek a grafikonok, biztos. csak majd évek múlva (vagy még annyi se kell hozzá), ha nem tudja a gép olvasni a médiát, adatvesztés van, akkor utólag kár emlegetni, hogy "pedig a grafikon jó volt" :)
ha valaki tényleg dvd-n akarja elrakni magának a filmeket, akkor ruházzon be először is egy normális íróra, és ne sajnálja a pénzt normális lemezre sem. igazából ennyi.
és aki meg rengeteg filmet akar elpakolni, az először arra jön rá, hogy tiszta szívás egyenként dvd tokokban tárolni őket... irdatlan helyet foglalnak feleslegesen. mappákat vesz. aztán arra jön rá remélhetőleg, hogy még így mappákban is necces ez az egész, és viszi a helyet még mindig. akkor jönnek a vincseszterek. az egyik polc kis sarkában pár hdd egymásra pakolva tudja az összes adatunkat. egy 1,5 terrás hdd-n kb 320 dvd film fér el. azért ez nem rossz.
ha ezt pénzbe számoljuk át... 23-24ezerért lehet már ilyen hdd-ket venni, tehát 1 film kb 70-75 ft-ra jön ki. és itt nem kell agyalnunk, ha mondjuk dvd9-eket akarunk elpakolni. vagy hd filmeket.
szóval én csak ... nem is tudom. volt egy út, amit végigjártam, és tanultam a hibáimból. és én csak azt szeretném, ha más is az én hibámból tanulna... és nem a sajátjából.
ennyi. köszönöm, hogy meghallgattatok. üdv mindenkinek.
ski.

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#3862) Krystal_s


Krystal_s
addikt

mostanában minden lemez írás után /lemezellenőrző is be van kapcs./
lefuttatom a nero cd speed test-et, és azt vettem észre ,hogy ha közel annyi adatot írok a lemezre ,mint amekkora a kapacitása pl 700Mb-os cd-nél 670mb-ot vagy sima DVD-nél 3.9gb-ot, akkor a grafikon szép egyenletes, de a végénél nagyon visszaesik...ott az olvasási sebesség elég alacsony. hasonló mint ezen a -> KÉPEN
szó sincs ilyenkor túlírásról, mert mindig kevesebbet írok, mint a max kb 90%-nál csinálja.
ha ugyanezekre a lemezekre írok csak 3/4-ig ,akkor a grafikon tökéletes.
RW CD/DVD lemezeket használok TDK és néha SONY, semmi karc és piszok. újnál is ez van és annál is ,amire már néha írtam.
az író Pioneer /4-5 éves ,de nem nagyon használom, összesen talán 20-30 lemezt írtam vele/

szerintetek mennyire reális ,amit a nero grafikonja mutat ? olvastam h nem minden márkát kedvel. és úgy tudom h a PIO írók is kicsit kényesek néha.
megnéztem CD Check progival is és ott végig rendesen olvasta az adatokat. a végén 90%nál egy nagyon kicsit olvasta lassabban. :U

(#3863) kali válasza Krystal_s (#3862) üzenetére


kali
legenda

nem biztos, hogy a lemezek - vagy az írás gyenge minőségének a - hibája, inkább az optikai meghajtó - olvasása - lehet a ludas, egy bizonyos olvasási sebesség felett kiakad! a régebbi nec írók amúgy is szeretik erőltetni a gyors olvasást, aztán egy pontnál beletörik a bicskájuk, és akkor visszavesznek a tempóból...

(#3864) bandita666


bandita666
csendes tag

Sziasztok!
Van egy LG 4163B DVD-íróm 1.06 fw-el. Az író elvileg a dual layer lemezeket 2,4x és
4x sebességgel tudja írni.(még nem próbáltam) Az lenne a kérdésem,hogy a
Verbatim 8X DVD+DL lemezeket tudom e használni ezzel az íróval, felismeri e a lemezt.?
A 8x az max sebesség vagy lehet lassabban is írni.
Használt már valaki ilyen lemezt ezzel a tipusú íróval?
Előre is köszi!

(#3865) kali válasza bandita666 (#3864) üzenetére


kali
legenda

a lemez 8x maximális írási sebessége az az elméleti maximális írási sebesség, természetesen írható 4x - vagy akár 2.4x - sebesség mellett is, de az kell hozzá, hogy az írón lévő firmware tartalmazzon a lemez médiakódjának megfelelő írási stratégiát adott sebességhez, vagy annak hiányában tudjon hozzá megfelelő általános írási stratégiát társítani! mivel elég régi íróról van szó, a lemez pedig újabb szériás 8x sebességgel írható lemez, így sajnos nem biztos, hogy sikeres lesz az író és a lemez párosítása!
a kétrétegű lemezek írása általánosságban is kényesebb dolog, és több hibalehetőséget hordot magában, mint az egyrétegű lemezek megírása, nem szabad/érdemes azt még régi íróval is tetézni! ettől függetlenül persze tehetsz próbát...

[ Szerkesztve ]

(#3866) bandita666 válasza kali (#3865) üzenetére


bandita666
csendes tag

Köszi az infót,így legalább most már tudom,hogy mire számítsak. Esetleg valakinek személyes tapasztalat? :W

(#3867) bandita666 válasza bandita666 (#3866) üzenetére


bandita666
csendes tag

Időközben saját tapasztalat: LG GSA-4163 dvd író-val. 1.06 firmware
Fujifilm DVD+R DL 2,4-8x (RITEK S04 médiakódú,hogy a rosseb egye meg) - már az elején elrontotta az IMGburn -lemez a szemétbe :W
Ezután vettem Verbatim DVD+R DL 8x-t (MKM 003), a CloneCD 5.3.1 hibátlanul írt meg több
lemezt is,igaz csak 2,4x sebességen hajlandó,noha az íróm elvileg tudja a DVD+R DL 4x-es
írását is. Nem kisérletezek a lemezekkel. Maradok a Verbánál.

(#3868) bandita666 válasza bandita666 (#3867) üzenetére


bandita666
csendes tag

Pusz egy kis ráadás:
Bosszantott hogy csak 2,4x sebességgel tudtam írni a 8x-an pörkölhető lemezt ezért
az íróm (LG GSA-4163B) firmwarét leszedtem az LG honalpjáról (1.05A) és a
MediaCodeSpeedEdit program segítségével módoítottam egy kicsit,mégpedig:
az MKM 003 médiakódú írási stratégiát megcseréltem a MKM 001 -el, ami támogatja 4x
írást is.Utána firmware update,majd próba. És hál' Istennek működik szépen.
Most már 4x sebességgel is tudom írni a Verbatim DVD+R DL 8x lemezeket.
DE!!!!
A DVD-író firmware frissítés,hiba esetén hazavágja az írót,úgy hogy mindenki csak saját
felelősségére tegye!!!!!!
:Y Előtte tessék körüljárni a témát: mit tud az íróm?, milyen médiakódú a lemezünk? ( a DVD Identifier program jól jöhet) stb...
segítség: http://ala42.cdfreaks.com/MCSE/

(#3869) Ombi5


Ombi5
őstag

Udv.

Ha egy DVD/CD-nek az eloirt megadott maximimalis sebessege helyett joval lassabban irjuk meg attol jobb lesz a minosege vagy rosszabb? Pl cd 52X iras helyett 8X-osan irom meg autoba MP3 cd-nek!!?? :R Vagyi nkabb irjam kb 32X-esen?

(#3870) djculture válasza Ombi5 (#3869) üzenetére


djculture
félisten

Szerintem mp3 nál mindegy de ne max sebességen írd,audiónál nem lenne mindegy

(#3871) M107 válasza Ombi5 (#3869) üzenetére


M107
addikt

Dvd (6*-8*) írás
Cd (4*-8*-16*) írás

Ui: Plex 880 író Jvc+R lemez 24 írás 2percig kereste a toc-ot a dvd lejátszó (Samsung Dvd-r 121, Orion 5000A, Orion 4200HC, Samsung Sh-222A)
Még az írónak is (Plex 880) 10mp került a lemez Toc-ját megtalálni.
Tekeréskor szenvedtek az asztali lejátszók
Sokat keregtek és csuszolták a lemezt.

U.a ez a lemez 8X kiírva mint a gép gyorsan és pontosan 2-3 mp.

Gyorsírás tehát mind cd-nél s Dvd-nél sem ajánlott

UI:saját ajánlásom (Dvd 6-8X írás, Cd 4-8-10-16X 8 (ez író függő; Plex 880 csak 16 cd írást enged legkisebben)

Kocsiba mp3 lejátszónak meg 16X elég de soha nagyobb ez magán vélemény volt.

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#3872) M107 válasza M107 (#3871) üzenetére


M107
addikt

Saját lemezeimet mind 4-6-8-10-16X (Cd) ------- 4-6-8X (Dvd) írtam meg
Vannak több évesek (5-8) és a mai napig le lehet nyerni róla az infot.
Toshiba 5272, Pio 109,110,111,112,212,215,Samsung Sh-222A,Plextor 880Sa íróim voltak vannak.
lemezek:arita ridisck, verba philips sony princo traxdata, maxell, jvc, tdk, memorex, (Mind cd és dvd-ben)
UI (Kb összesen Dvd-t és Cd-t 5020 db írtam meg 6 év alatt) s kb ha 50 db ami rontott volt

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#3873) bandita666 válasza gg72 (#3046) üzenetére


bandita666
csendes tag

gg72 egy kicsit tévedésben vagy. Verbatim van CMC médiakódú is (Emtec volt BASF),
vagy újabban TYG -st is gyártanak (Taiyo Yuden) is gyátanak...

[ Szerkesztve ]

(#3874) gg72 válasza bandita666 (#3873) üzenetére


gg72
veterán

Hú, azért sikerült egy 8 hónapos bejegyzésre reagálnod... :)
CMC-s is létezik valóban, méghozzá a DataLife sorozat, de ez elég ritka, miként a TY-s is, régebben ez futott pastel jelző alatt. 16X lemezből én nem tudok CMC-ről.
De a teljesség kedvéért íme, hogy milyenek is lehetnek a mínuszos Verbatimok:
[link]
;)

[ Szerkesztve ]

(#3875) kali válasza bandita666 (#3873) üzenetére


kali
legenda

(#3876) Hintalow


Hintalow
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék a dvd lemezt vásárolni, és egy pár hónapos bejegyzésben ejánlották ezt: [link]

Van valaki aki mostanság rendelt tőlük? Mert én írtam nekik, de semmi reakció.
Lehet, hogy már rég halott az egész?

Amúgy van itt PH-en olyan lista, ahol az ilyen rendelő helyeket gyűjtik össze esetleg?

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#3877) Gallac


Gallac
senior tag

Próbaként Verbatin Printable Ritek G05 mid

Hátt egy elég ótvaros lemez igaz nem én vettem:)
ismerősé:)

Íme:

[ Szerkesztve ]

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#3878) Gallac


Gallac
senior tag

Ha már tesztelés akkor íme:

Maxell DVD-R 16X Ritek F1 lemez 8x sebességen írva Samsung SH-222A-val

Maxell DVD-R 16X Ritek F1 lemez 8x sebességen írva Plextor 712A-val:

a Plextor által írt lemez kék grafikonjától nem vagyok elájulva :F , visszanézve a korábbi fórumtársak grafikonjait:)

[ Szerkesztve ]

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#3879) Asifan


Asifan
tag

Üdv! Mint tudjuk az írható DVD biznisz virágkorát éli a feketepiacon. No de le lehet ezzel bukni? Járt már valaki így? Hallottatok ilyenről?

(#3880) kali válasza Asifan (#3879) üzenetére


kali
legenda

nem csak hallottunk, hanem láttunk is rá példát! vannak buta emberek... :K

Gallac; a verbatim ritek g05 érdekes lemez, de jobb lenne az eredmény, ha nem egy régi és problémás lg íróval történt volna az írás...

[ Szerkesztve ]

(#3881) Asifan válasza kali (#3880) üzenetére


Asifan
tag

És ez hogy nézett ki? Feljelentette valaki, vagy esetleg hivatalos boltban árulta a DVD-ket?

(#3882) kali válasza Asifan (#3881) üzenetére


kali
legenda

neten hirdette, rendeltek tőle, és közben felnyomták!
többet már ne kérdezz! :)

[ Szerkesztve ]

(#3883) icons


icons
addikt

Ha valaki tud olyan helyet, ahol jó áron lehet venni DVDket, dobjon privit. Elektrodigital nemrég megszűnt... (legalábbis nem lehet tőlük rendelni...)

(#3884) Gallac válasza kali (#3882) üzenetére


Gallac
senior tag

A "régi és problémás" LG íróval Verbatim DVD-R 16X max igaz 4x sebességen :D

Szerintem nem olyan rossz a grafikon :)

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#3885) kali válasza Gallac (#3884) üzenetére


kali
legenda

aha, csak ahol én írtam, ott ritek g05 a médiakód, utóbbinál meg mcc 03rg20 - egyáltalán nem mindegy! :N az lg írók anno nagyon háklisak voltak a ritek médiakódos lemezekre, például több széria is csak 2x - 4x sebesség mellett volt hajlandó megírni a 8x lemezt, és akkor sem sikeredett valami jó minőségűre az eredmény!

(#3886) Gallac válasza kali (#3885) üzenetére


Gallac
senior tag

Szia!

Ebben igazad van :) csak ez volt itthon most a legjobb fajta lemezem :) mármint MCC-s Verba, a Maxellal F1-es lemet is írtam Lg-vel, kicsit gyengébb lett a Verbánál, de nem olyan, mint a G05 Mides Verbáé. (mellékelek mindjárt képet:)

Másik kérdés a Plextor írómtól nem vagyok hanyatt vágódva láttad a görbéjét a Maxell lemezzel, csináltam egyet már MCC-s Verbával és ott sem jeleskedett :) nah mindjárt rakok fel egy 4x-en megírt Verbát Plextorral :)

:C :R

[ Szerkesztve ]

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#3887) tr00p3r


tr00p3r
őstag

Sziasztok!

Egy dupla lemezes koncert DVD-t szeretnék 1-1-ben másolni. Értelemszerűen DVD9.

Melyik nyomtatható lemezt válasszam véleményetek szerint? A fő szempont a minél jobb kép- és hangminőség megőrzése volna. Az ár sem másodlagos, de nem elsődleges szempont.

Köszi!

(#3888) tr00p3r válasza tr00p3r (#3887) üzenetére


tr00p3r
őstag

2x DVD9

(#3889) kali válasza tr00p3r (#3887) üzenetére


kali
legenda

ha esetlegesen nem akarsz utólag szitkozódni, akkor lehetőség szerint verbatim!

(#3890) slaci007 válasza tr00p3r (#3888) üzenetére


slaci007
senior tag

Verbatim.

Tungsram 1896-2022

(#3891) Koczka


Koczka
tag

hello

Maxell gold-n meddig marad meg az adat?

(#3892) IRON STORM válasza Koczka (#3891) üzenetére


IRON STORM
őstag

hello

15 évig és még 3 hónapig.

Csak a TDi!

(#3893) tr00p3r válasza slaci007 (#3890) üzenetére


tr00p3r
őstag

OK, köszi mindenkinek? +R vagy -R? :B

(#3894) kali válasza tr00p3r (#3893) üzenetére


kali
legenda

ha videóról van szó, akkor a lejátszókkal kompatibilisabb +r az ajánlott!

(#3895) icons válasza icons (#3883) üzenetére


icons
addikt

Valaki pls... Nemhiszem, hogy itt senki sem vesz DVDt...

(#3896) 590227 válasza icons (#3895) üzenetére


590227
aktív tag

(#3897) gg72 válasza icons (#3895) üzenetére


gg72
veterán

[link] (BP. Akácfa utca)

(#3898) ftc


ftc
nagyúr

Kérdés:

Imation? [link]

Philips [link]

Taiyo Yuden[link]

esetleg Verbatim?

Adatokra fényképekre menne

(#3899) 590227 válasza ftc (#3898) üzenetére


590227
aktív tag

Az általam belinkelt helyen,JVC+R-est,az Taiyo Yuden.

(#3900) ftc válasza 590227 (#3899) üzenetére


ftc
nagyúr

nem sokra megyek ezzel :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.