Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3901) 590227 válasza ftc (#3900) üzenetére


590227
aktív tag

Ennek a fórumnak igen jó házigazdái vannak.A tudásuk,a munkájuk nagy segítség mindenkinek.Mivel az ő véleményük szentírás,csak azt tudom ajánlani,ami jó minöségű,ajánlott lemez.Én csak ezt használom,és az általam belinkelt,korekt eladótól veszem.Ha visszaolvasol,vannak tesztek,köszönhetően,a házigazdáknak.Itt akkora segítséget kapunk,ami ritkaság más fórumokon.És ez szinte,az egész Prohadvert jellemzi.

(#3902) Laci4


Laci4
senior tag

Sziasztok!
Egy gyors kérdés azokhoz, akik sokat tesztelnek.
Nekem nem mondanak sokat a diagrammok.. és sajna most nincs sok időm olvasgatni.
Szeretek relative minőségi lemezekre írni. (anno TY-s verbák pl)
Utóbbi idóben sonyra irtam, azt ajánlottátok többen is(amikor nem lehetett kapni TY-s lemezeket)

Most megint vennék egy adag lemezet.
Mit lenne érdemesebb vennem?
TY-s JVC-t? (nem az archival a sima..bár egy 10es archivalt lehet veszek.. igaz, van még a régi ty-s verbámból, meg maxellből is pár darab)
Vagy maradjon a SOny? (SONY16D1)
Árban ugyanaz..
Pio 216DBK íróban használnám...
Előre is köszi mindenkinek!

(#3903) 590227 válasza Laci4 (#3902) üzenetére


590227
aktív tag

Még LITEON írót nem tudtam venni,lustaságból.Sok íróm közül,egy japán Ricoh van,meg egy Pio 216-os.Gyakorlatilag,nincs hibás lemezem,a +R-eseket 100%-osan írom.ImgBurn-t használok, író progiként.

(#3904) kali válasza ftc (#3898) üzenetére


kali
legenda

az imotion médiakódja mbi, és a philips is vagy mbi, vagy cmc - utóbbi ritkább -, így részemről sem az imotion, sem pedig a philips nem ajánlott!
taiyo yude, verbatim, vagy sony kell neked!

Laci4; a jvc is jó, de a sony esetében sem fogsz csalódni!

[ Szerkesztve ]

(#3905) ftc válasza kali (#3904) üzenetére


ftc
nagyúr

köszi ilyen válaszra vártam :R

sony iylen [link]

a verba meg: [link]

szal ezekkel rosszul nem járhatok...esetleg fényképekre Kodak gold?

(#3906) kali válasza ftc (#3905) üzenetére


kali
legenda

a kodak gold nagyon jó lemez - még akkor is, ha nem nézzük a 100 év garanciát, mert azt nem kimondottan fogom tudni ellenőrizni... :) -, de mondjuk nem is olcsó, viszont biztonságban tudhatod rajta az adataidat - igaz, megfelelő írással és tárolással a sony, verbatim, vagy más minőségi lemezek sem csak 1 - 2 évig őrzik meg biztonságban az adatokat, de biztosan nem közelítik meg arany réteggel ellátott, direkt archiválásra szánt lemezeket!

[ Szerkesztve ]

(#3907) 590227 válasza ftc (#3905) üzenetére


590227
aktív tag

Nem jók, az általad belinkelt lemezek.A Verba ismeretlen gyártásból származó.A Kodak Goldról semmi jót nem hallottam,csak rossz véleményt,saját tapasztalatom nincs.A főfórumozók véleménye a szlovák lemezekről,bizonyos cégeknél,lesújtó.Nincs garantált médiakód,származás.Én biztosan nem vennék ott semmit.A JVC-nek van ilyen: JVC DVD+R 4,7Gb 16x cake10 Archival-Grade Scratch-Proof 130Ft/db [link]

(#3908) kali válasza 590227 (#3907) üzenetére


kali
legenda

az áltlad hallottak nem fedik a valóságot! hidd el, gyakorlati tapasztalattal többre mennél!
a szlovák lemezek mostanság pont olyan forrásból származnak, mint a más országokba kerülők - csak más az árképzés, azért szerzik be ott előszerettel! a verbatim legrosszabb esetben is kínai lehet, de azzal sincs különösebb gond, médiakód szerint meg nincs nagy szórás, de nem is lehet! pont annyi esélye van magyarországon vagy más országokban kínait venni, mint a szlovákoknál, de a médiakód a kínai verbatim lemezek esetében is rendben van! mondjuk a kínai származás a csomagolás alapján is ellenőrizhető, ha valaki - esetlegesen ok nélkül - általánosít, illetve előítéletes, akkor olyat ne vegyen!
esetleg néhány magyar forgalmazó próbál rossz hírt terjeszteni, hogy ne a szlovákoktól hozzák a lemezt, hanem itthon vegyék meg drágábban... :U

[ Szerkesztve ]

(#3909) 590227 válasza kali (#3908) üzenetére


590227
aktív tag

Ha megnézed,én az EAN,származási kódokat linkeltem be.Akkor a te állításod szerint,nincsenek osztályos,és hamis lemezek.Itt befelyeztem ezt a témát,ebben az ügyben.Ha médiakód sincs,az már gyanús.Már b.sztak át duplarétegű lemezzel,az igért Ricoh kód helyett retek-Ritek Maxell lemezeket kaptam,amik tudvalevőleg kukába valók.Itt a fórumban ajánlott helyekről,csak jó lemezeket kaptam.

(#3910) kali válasza 590227 (#3909) üzenetére


kali
legenda

attól még nem hamis egy maxell lemez, hogy a médikódja nem ricoh, hanem ritek - mind a kettővel hivatalosan gyártják, sőt még más médiakódokkal is! és ez sok más "márka" esetében is igaz, például a tdk dvd lemezek több, mint 10 médiakóddal készülnek hivatalosan, és abból jó, ha a harmada ajánlott, a többi kérdéses minőségű - pedig egyik sem hamis/hamisított! tudni kell, hogy mit veszel! nem az a lényeg, hogy hol, hanem az, hogy milyet! ha valahol olcsóbb, az még nem hamis, de még csak nem is problémás, csak nincs rajta annyi adó...stb!
ean kód? ahh....
akkor nem is említem például azokat a minőségi ricoh lemezeket, amin semmi jelzés nincs, csak a médiakódból lehet tudni, hogy miről van szó... :)

[ Szerkesztve ]

(#3911) 590227 válasza kali (#3910) üzenetére


590227
aktív tag

Nem hamis,csak használhatatlan.Ha Ricoh lemezt rendelek,ne Ritek duált küldjön.Az általam belinkelt magyar eladónál olcsóbban, nem találtam lemezt.Mindenképpen a saját országomat szeretném támogatni,az igen magas szerzői jogdíjat kikerülve.Egy méltányos jogdíjat kifizetnék,nem tudom miért kell a szlovák szekeret tolni.Nem tudnám indulatok nélkül véleményezni,ezt a témát,nem is a fórumba való.

(#3912) kali válasza 590227 (#3911) üzenetére


kali
legenda

nem mindegy, hogy maxell lemezt rendelsz, és ricoh helyett ritek médiakódosat kapsz, vagy ricoh lemezt rendelsz, és úgy kapsz mást...
én csak olyat veszek, aminek konkrétan tudom a médiakódját, átverni nem szoktak, igaz nem is hagyom magam!
azt tudod, hogy amit linkeltél, az a lemez honnan származik? :U
sajnos a magyar eladók sem mind korrektek, és nagyobb hányaduk a szlovákoktól szerzi be a lemezt! sőt, néhány hivatalos üzletben is találkoztam már szlovák származású lemezzel! :U
én is szoktam magyarországon venni, ha megfelelő médiakódosat találok, korrekt áron!
a magyar hivatalos árképzés sokak számára elfogadhatatlan, erről kár is beszélni/írni...
az üzletpolitika is olyan, amilyen...

(#3913) 590227 válasza kali (#3912) üzenetére


590227
aktív tag

Nagy tévedésben vagy.Egy x országban,egy csőves nevére alapítanak céget.Adó,és áfamentes vásárlás után,kereshetik a csővest.A legolcsóbb beszerzés ez.

(#3914) kali válasza 590227 (#3913) üzenetére


kali
legenda

nem vagyok tévedésben, nagyon is jól átlátom - de ez így megy a szlovákoknál, így megy magyarországon, és még sok más országban is... :U
viszont sokakat csupán az érdekli, hogy elfogadható áron jussanak megfelelő minőségű lemezhez, a származás már kevésbé fontos, és az is, hogy azzal kit vagy kit nem támogatnak - már amennyiben lehetne egyáltalán valós támogatásról beszélni, és nem haramia módjára nyúznák hivatalosan a bőrt az adófizetőkről...

[ Szerkesztve ]

(#3915) 590227 válasza kali (#3912) üzenetére


590227
aktív tag

Egyébként egyetértek veled,szinte mindenben.Pont mióta az itt ajánlott helyekről,az ajánlott lemezeket veszem,nincs gondom.Megköszönhetetlen,az a segítség,amit itt kaptam.

(#3916) ftc válasza kali (#3906) üzenetére


ftc
nagyúr

Akkor tökéletes még 1x thx

590227: valakinek számla is kell :U illetve minek menjek olyan helyre ami nem a lakóhelyem környékén van..

(#3917) Laci4 válasza kali (#3904) üzenetére


Laci4
senior tag

Köszi!
Szóval szerinted egykutya?
(sony-m van már egy adag, de mivel nem tesztelésre való a pio, igy nem tudok tesztelgetni)
A jvc-k felé meg a régi szép TY-s (verba) emlékek vonzanak... :B

(#3918) 590227 válasza ftc (#3916) üzenetére


590227
aktív tag

. Nemzetközi adószámra kiállítjuk a 0%-os ÁFA-s számlát, ami után a viszonteladónak kell megkérnie és megfizetni az ARTISJUS jogdíjat magyarországon. Ehhez szükséges a nemzetközi adószám kiváltása, mert csak erre lehet 0%-os számlát kiállítani. Ennek az adószámnak a megkérése egy formanyomtatvány kitöltése, és minden kérvényezö megkapja.
2. Magyarországi partnercégünkün keresztül átvállaljuk az ARTISJUS matrica kiváltását, és már magyarországi forgalombahelyezéssel, szabályos nagykereskedelmi forgalomban, ARTISJUS matricával ellátva, magyarországi ÁFA-s számlával szállítjuk az árut, amivel a viszonteladónak már semmi egyéb teendöje nincs, csak az értékesítés. Ezesetben a minimális rendelés 4000 lemez. (Tehát,ÁFÁ-s számlával,szerzői jogdíjat kell befizetni.Egy számlabetétel,költségként,végzetes hiba.)

(#3919) Márton


Márton
nagyúr

Meglepően jó eredményt értem el JVC -R waterproof glossy lemezzel:


Ilyen minőséget még nem írt a Benq 1625-öm 4x-esen! :Y
De akkor miért csak 95-ös minőséget kapott?

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#3920) IRON STORM válasza Márton (#3919) üzenetére


IRON STORM
őstag

Ez mitől meglepően jó?
A Nero osztályozását meg nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni.

Csak a TDi!

(#3921) minas


minas
aktív tag

Azt kérdezném, hogy a gyári dvd filmek milyen lemezeken szoktak lenni? Ha nem tévedek, ezeknek nagyobb a kapacitása, mint a normál 4.7GB dvd-knek? Ha egy-egy gyári dvd-ről saját célra biztonsági másolatot csináltam, akkor valami dvd9-ről dvd5-re "tömörített". Milyen lemezre lehetne, ahol ugyanaz a terjedelem és minőség marad?

(#3922) dbius


dbius
veterán

ASUS 24B1LT@LITEON IHAS424 problémám akadt Philips 8* dvd-rw lemezzel: [link]

Ha valakinek van még ilyen párosítása megtenné, hogy megnézi nála mit művel az író az ilyen MID-es lemezzel? :R

(#3923) kali válasza minas (#3921) üzenetére


kali
legenda

a gyári dvd lemez is lehet egyrétegű, és kétrétegű! a kétrétegű a dvd-9, az egyrétegű a dvd-5! írható lemezből is kapható mind a két típus, ha a gyári - nyomott - dvd-9 lemezt tömörítés nélkül akarod átmásolni, akkor kétrétegű írható lemezt kell venned!

(#3924) dbius válasza dbius (#3922) üzenetére


dbius
veterán

Tesztelgettem és úgy tűnik, hogy a lemezeim voltak sérültek - fizikailag -. Egyetlen, fizikailag épnek tűnő - szektorhiba nélküli - lemez maradt ebből a típusból, ezt most tesztelem az íróval.

(#3925) dbius válasza dbius (#3924) üzenetére


dbius
veterán

Erről az utolsó lemezről is kiderült, hogy sérült a közepe tájékán, pár szektor olvashatatlan.

végeredmény: kuka mindegyik lemez, új beszerzés szükséges.

(#3926) minas válasza kali (#3923) üzenetére


minas
aktív tag

Kösz. Tehát akkor DL-es lemezre lesz szükségem. Még visszaolvasok, de melyik dvd-/+r dl ajánlott? Egyrétegűben az e fórumon javasolt Verbatim -r (taiwani) és jvc +r-t használom.

(#3927) kali válasza minas (#3926) üzenetére


kali
legenda

a verbatim dl lemez az ajánlott - és a ricoh, ha még beszerezhető -, a ritek, cmc...stb lehetőleg kerülendő! video esetén az asztali lejátszókkal való jobb kompatibilitás miatt a dvd+r dl az ajánlottabb!

[ Szerkesztve ]

(#3928) minas válasza kali (#3927) üzenetére


minas
aktív tag

Rendben, kösz. Igaz, hogy az asztali Pioneer felvevőmben nem használtam még sosem (felvételre) dl lemezeket, de az újraírható rw lemezeknél éppen a +osakat kedveli kevésbé.
Pl. a számítógéppel írt +rw lemezekre meg se nyekken. Csak a saját maga által formázott +os lemezekkel hajlandó dolgozni. (ide nem értve a sima egyrétegű egyszer írhatóakat)

[ Szerkesztve ]

(#3929) Márton válasza Márton (#3919) üzenetére


Márton
nagyúr

Max 19-es PI érték nem jó?
Átlag 50-100 között szokott lenni, de van amire 2-300-assal ír csak.
Ehhez képest értettem. :B
Vagy a többi érték gyenge?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#3930) Gallac válasza Márton (#3929) üzenetére


Gallac
senior tag

Sztem a PI Failures kicsit több az átlagnál :)

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#3931) Gallac válasza Márton (#3929) üzenetére


Gallac
senior tag

ugyanakkor abban igazad van, hogy van belinkelve jópár ennél sokkal gázabb neros minőségellenőrzési tesztről kép :DD

[ Szerkesztve ]

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#3932) germinator66


germinator66
aktív tag

Még lehet kapni valahol Maxell Xtreme Protek-et?

(#3933) Gallac válasza germinator66 (#3932) üzenetére


Gallac
senior tag

Ez olyan spéci archiválásra való típus?:) Egyik fórumtársunk írt olyan típust Maxell-ben
olvass vissza :) :D

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#3934) raziel01


raziel01
veterán

Sziasztok ez milyen lemez?
Maxell DVD+R 16x Shrink (100) 25 FT/db
1-2 évig rajta marad az adat?

(#3935) kali válasza raziel01 (#3934) üzenetére


kali
legenda

25 ft/db? :Y
vélhetően ritek f1 a médiakódja, és esetlegesen kínai! ha olyan íród van, ami a lehetőségekhez képest jól megírja, akkor 1 - 2 évig jó lehet, vagy akár tovább is!

[ Szerkesztve ]

(#3936) slaci007 válasza raziel01 (#3934) üzenetére


slaci007
senior tag

Médiakód jó esetben Ricoh újabban RitekF16 mivel pluszos lemez. :Y
Rövid távra jó persze ha nem magadnak írod. :DD

Tungsram 1896-2022

(#3937) kali válasza slaci007 (#3936) üzenetére


kali
legenda

ha ricoh médiakódos lenne, akkor egy kamionnal kellene venni belőle - még akkor is, ha nem az a ricoh a ricoh! amúgy lehet(ne) akár cmc mid is! de 99% ritek lesz az!
most nézem, én ritek esetén a 6-ost lehagytam... :(((

(#3938) raziel01 válasza kali (#3935) üzenetére


raziel01
veterán

Csütörtökön megjön, majd megnézem milyen a médiakódja.
Már vagy 2 éve nem vettem üres lemezt. Leszoktam a DVD írásról de ennyi pénzért bepróbálom.

(#3939) kali válasza raziel01 (#3938) üzenetére


kali
legenda

25 ft nem pénz érte, annnyiért még dísznek is jó! :)

(#3940) raziel01 válasza kali (#3939) üzenetére


raziel01
veterán

Megnéztem: Ritek F16
De 25 Ft-ot megért.

Hogy érdemes megírni a lemezt, hogy a lehető legjobb minőséget kapjam?

[ Szerkesztve ]

(#3941) slaci007 válasza raziel01 (#3940) üzenetére


slaci007
senior tag

Milyen íród van?Itt van eredmény:TDK volt a lemez médiakód ugyanaz 6x írva
Nec7240S 1.03

Plextor880SA 1.06

Meglepően jó eredmények :Y

Tungsram 1896-2022

(#3942) raziel01 válasza slaci007 (#3941) üzenetére


raziel01
veterán

Samsung SH-S203P legfrissebb firmware-el.

(#3943) slaci007 válasza raziel01 (#3942) üzenetére


slaci007
senior tag

Akkor talán szerencséd van a régebbi mediatek chip-es írók jobban komázták a pluszos lemezeket.

Tungsram 1896-2022

(#3944) slaci007


slaci007
senior tag

JVC Archival grade 8x írva minden off

Tungsram 1896-2022

(#3945) slaci007 válasza icons (#3895) üzenetére


slaci007
senior tag

[link]
[link]

Tungsram 1896-2022

(#3946) kali válasza slaci007 (#3941) üzenetére


kali
legenda

egész jó! :K

(#3947) fgordon


fgordon
senior tag

Sziasztok!

Mi az az FTH írás? Hol tudom a NERO-ban bekapcsolni, vagy mi ez, HW-nek kell támogatnia, vagy SW-es megoldás?

Már volt olyan, hogy egy lemezről nem olvasta le a file-okat rendesen, akkor érdemes új írót venni? Mostanában bekapcsoltam az ellenőrzést írás után, visszaolvassa az egészet és tökéletes. Akkor lehet, hogy pld meglöktem írás közben a gépet, és azért lett rossz az írás? 99.5%-a az írásnak jó, eddig 1-2 lemeznél volt, hogy nem olvasta, amiket több éve írtam.

Én 4x sebességgel, esetleg 6x-an szoktam írni TDK DVD-R vagy VERBATIM DVD+R (MMC 004) lemezeket, esetleg 2.4x sebességgel, ha ráérek.

A NEC-ek minősége változott mióta a Sony megvette? :)

Amiket kinéztem, új DVD írók:

Sony Optiarc AD-7241S
vagy
Sony Optiarc AD-7243S
(ez jóval olcsóbb: Sony Optiarc AD-7240S-01)

Mennyire megbízható író, bevált? 5e Ft körüli árat szerintem megér, 2 év garival.
Melyiket ajánljátok? Plextor kilőve, eddig mind a 3 ismerősömnek vagy tönkrement gari után, vagy rontja el a lemezeket, amiket az én NEC-em meg megír, és nem fizetek ezért dupla pénzt. Bizonyára vannak nagyon jó Plextor írók is, csak ezeket látom.

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#3948) slaci007 válasza fgordon (#3947) üzenetére


slaci007
senior tag

Nem FTH hanem FHT[link]csak Lite-On írókkal müködnek ezek az extra dolgok.Az új Nec írók elég jók ajánlott vétel mind.Plextorokkal nekem nincs problémám pedig a 760-as nem mai darab.

Tungsram 1896-2022

(#3949) fgordon válasza slaci007 (#3948) üzenetére


fgordon
senior tag

NEC írók közül minél nagyobb a sorszám, annál újabb? Amiket írtam típusok, mik a különbségek a gyakorlatban, a Lightscribe/LabelFlash-en kívül?

Ez a 2 közül melyiket érdemes választani? Nincs szükségem ezekre a funkciókra. Főként adatot akarok biztonságosan 2-4-6x sebességgel kiírni. Esetleg pár DL-es lemezt...

Ha ilyen jó az FHT, akkor miért kapcsolod ki teszt közben, lásd csatolt képeid? Hogy ne befolyásolja, és inkább legyen picit rosszabb minőségű az írás, de kiderüljön a nyersanyag minősége? És amúgy mindig bekapcsolod?

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#3950) germinator66


germinator66
aktív tag

CD-R-t szeretnék vásárolni, két kiszemelt van a javaslataitok alapján:
-Verbaim AZO CD-R
-JVC CD-R (TY alapanyag)

Melyik a biztosabb minőség? (írtátok, hogy a JVC sokszor elég hullámzó minőségű hengeres kiszerelésben, de lehet kapni egyesével, tokban is)
Akácfa utcát néztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.