Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Köszi!
Viszont ez csak a DVD "főkönyvtárban" lévő mappára és fájlokra vonatkozik, vagy az összes almappa és azokban található fájlok dátuma is a kiírás ideje lesz?
Ottó58: Hát ilyesmire, csak ugye jó lenne, ha nem kellene hozzá extra szoftver, hanem Windows vagy TC látná.
[ Szerkesztve ]
-
nrbx
tag
Hello, aktualisan milyen double DVD lemezt tudnatok ajanlani archivalasra? Kulso HDD-n van az archiv, de bizonyos dolgokat (leginkabb fotok) szeretnek kiirni lemezekre is, hogy mashol helyezzem el oket.
A kovetkezo iroim vannak itthon:
- Samsung SU-208FB
- (HP) Sony AD-7740H
- Sony Optiarc AD-7640SEzek kozul melyik lehet a legjobb?
-
Nor-
tag
A kérdés feltevésed már alapból hibás.
DL lemezre nem archiválunk, mivel sokkal sérülékenyebbek mint az egyrétegű társaik.
Ha mindenképp nagy kapacitású lemezekben gondolkozol, akkor javaslom a japán PANASONIC bluray lemezek használatát.
Egyébként pedig DVD lemezből az alábbiakat ajánlom archiválási célokra: Maxell Taiyo yuden DVD+R (van 100-as fóliában is)
Verbatim DVD-R (csak a taiwani!)
JVC PRO DVD-R (taiyo yuden)A maxellből a sima nem jó, csak a TAIYO YUDEN alapanyagú.
Mielőtt még valaki elkezdene okoskodni, archiválási célokra a RITEK lemezei nem megbízhatóak mivel organikus lemezeket gyártanak, amik bizony idővel lebomlanak.
A sima maxell pedig vagy ritek, vagy CMC, vagy MBI.http://itmedia.sk/
-
-
Nor-
tag
A ritek gyárt organikus lemezeket, és több mint 10 éves saját, valamint gyártókkal / disztributorokkal folyatott együttműködés tapasztalata ez.
Tudom én, hogy minden szavamba megpróbálsz belekötni, ezért akkor álljon itt a GYÁRTÓ infármációja:
[link]
"organic dye", javaslom ezt a kifejezést keresd ...Az adatvesztés pedig nem ismeretlen, mivel köztudott hogy az írott lemezek nem fogják 100 évig megőrizni az adatot, nemis arra lettek kifejlesztve.
Ha szerencséd van, és jó a széria, akkor 10-20 évig mennek, ha nincs szerencséd, és másnapos volt a technikus aki a gépet kezelte amikor gyártották, 1-2 hónapot fog kibírni. Jobb helyen ilyen nem fordul elő, mivel a minőségellenőrzésen kiszórják a selejt szériákat.
Ha archiválni akarsz, nem véletlen fejlesztették ki az arcihálásra szánt lemezeket, nem attól kerül többe mert "lehúznak" hanem mert valóban más kagetóriás lemezt kapsz ...
Épp ezért álszentség egy olcsókategóriás maxell lemezt prémiumnak beállítani mert neked már 2 évet kibírt rajta az adat ...
http://itmedia.sk/
-
pami5
aktív tag
Saját tapasztalatomat szándékosan nem írtam le ! Kérdésemre az általad említett cikk - mindentől függetlenül - adhat választ. Fejtegetésed nem érdekel ! Ezt az egyet kérdeztem ! A többi saját eszmefuttatásod !
Rosszul tudod, hogy szeretnék beléd kötni, létedet a fórumon való gyakori megjelenésed és az ott előadottak nem engedik feledni. Pedig szívesen venném.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a papné. ...."
-
Nor-
tag
válasz Ottó58 #14310 üzenetére
A második teszten nagyon szépen látszik ahogy romlik a hordozóréteg, ez nemsokára olvashatatlanná is válhat.
A ritekekkel pont az a baj, hogy kiszámíthatatlan hogy melyik hogy fog viselkedni 1-2 év múlva ...
Most még a hibajavító kód végzi a dolgát, ezért a hibajavítás utáni hibaarány még alacsony, de ez nem fog örökké így maradni, ezt a lemezt én már lementeném / átírnám egy másik lemezre is.http://itmedia.sk/
-
Skillet
addikt
Egyet kell értenem. Régebben több száz, több ezer lemezt megírtam.
Aztán volt közülük, ami legközelebb (akár 1-2 év elteltével) beolvasásnál x %-nál lefeküdt, nem tudta az olvasó beolvasni.
Saccot mondok, 10-ből 1 biztosan volt, de az idő előrehaladtával gondolom még több is lehetett volna.
Megbízhatatlan adathordozó. Ma már a nem értékes adatokat (filmek) sem írnám, csak minőségi lemezre.
De szerencsére nincs rá szükség.
Igaz, nagybátyám talált meg mostanában megint ezzel beszerzek egy 25-ös hengert, az remélhetőleg elég lesz egy ideig.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
pami5
aktív tag
válasz Ottó58 #14315 üzenetére
Hála a "gondviselésnek" ilyen lemezem nincs, de nem is a lemez neve, hanem a MID-je számít elsősorban. Az MCSE-ben láttam két írót - AD-7200A és AD-7260S - ami egyébként is nagyon jó író és a MID: UME02 -t is ismeri. Ha van ilyened, talán jobb eredményt adhat. Veszteni valód - az ábra szerint - nincs ! Bővebbet PÜ-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
-
pami5
aktív tag
-
blattida
nagyúr
Azt nem értem, hogy egy ennyire szar alapanyagnak minek egyáltalán csak egy picike bizalmat is szavazni. Egyértelmű, hogy használhatatlan kategória, főleg neked, aki annyira komolyan veszi a tesztek eredményeit...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
Ottó58
senior tag
Az előttem szólókhoz.
Én is bizalmat szavaztam, gondoltam túl rossz nem lehet. Hát itt a példa. Úgy jártam, mint korábban egy széria +-os Verbával, de még az is jobb volt ettől. Buktam 2x25db lemezt. Legalább mások nem futnak bele ebbe a lemezbe.
Egyébként a 223F, a Lite-On 524A is rossz eredményt produkál.pami5: én csak azt a gondolatot nem tudom törölni, miért gyártanak szar minőséget, így kereken kimondva.
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
harkai1
csendes tag
válasz Ottó58 #14317 üzenetére
Otto58, az imént vásároltam egy 50-es hengerrel, Aone márkája, médiakód UME02. Régebben használtam ezeket a lemezeket. Angliában élek, itt talán ez a legolcsóbb nyomtatható kategória. A minősége változó, de azért nem annyira drámai a helyzet, mint az általad belinkelt tesztben.
Íme az én írásom, Win 7 64 bit, SH-224 DB, 16x sebesség, SSD-ről, Imgburn-nel:
-
-
Ottó58
senior tag
válasz harkai1 #14325 üzenetére
Szerencsésebb vagy. Hiába azonos a médiakód, de közel sem hasonló a teszt.
Lehet, hogy a lemezed a nyomólemez első X sorozatából való, az enyém lehet hogy az 5-ik gyártó elhasznált sorozatából.
Ettől még a médiakód ugyanaz marad.
Nem tudom világos voltam-e?
ImgBurnnal írok, a 223F sem jó hozzá.Nor-: nem létezik, hogy a 9! kipróbált íróm közül egyik sem írja normálisan, a többivel már nem is próbálkozom.
A lemezeket nem is egymás után vettem ki a hengerből.[ Szerkesztve ]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Nor-
tag
válasz harkai1 #14328 üzenetére
Igen, látszik a teszten is, csak nem volt világos hogy azzal írtad-e amivel tesztelted
Otto85: Ezekszerint meglátszik hogy melyik piacra gyártották: angol (feltehetően drágábban eladva) vagy ocso' európai (német) ...
Én simán el tudom képzelni hogy a "belefér" kategóriákat adják ki megszitázva olcsón és a jól sikerülteket meg normális áron azoknak akik megfizetik ...
Amit sokan nem tudnak, a gyárak általában úgy dolgoznak hogy egy adott szériából mintát vesznek több ponton (tehát pl. a műszak első, középső és utolsó órájában) és azt az X lemezt letesztelik jópár fajta íróval.
A kapott eredmény szerint pedig osztályozzák az adott műszakban legyártott lemezeket.
(Ezt az infót szerintem konkrétan az UME egyik mérnöke mondta nekem a cebiten még anno)http://itmedia.sk/
-
harkai1
csendes tag
Úgy látom, én is belefutottam egy hasonlóan "jó" minőségű hengerbe, mint Ottó58 kolléga. Verbatim névre keresztelt gyártmány, MCC 03RG20 MID-del, 16x-an írva, SSD-ről, Imgburn-nel, Samu SH-224 BD-vel, FW SB01, íme az eredmény:
A korábban megírt lemezek, ugyanezzel a MID-del, hasonló eredményt adtak, mint a képen, kettő hozzászólással feljebb. Egész egyszerűen DVD lemez vásárlása manapság lutri.
-
Nor-
tag
De, úgy hívják hogy indiai.
A kínaival csak az a baj hogy nem figyelnek eléggé a szériákra, így átjuthat olyan is ami nem lett túl jó.
Ezzel szemben az indiai folyamatosan hullámzó minőséget produkál, még ha MCC stampert használ akkor is lutri hogy mi lesz az egyik meg a másik kartonban.http://itmedia.sk/
-
blattida
nagyúr
-
-
blattida
nagyúr
Senki sem vonta kétsége az állításod és senki sem okoskodott.
Egyértelmű, hogy az írása mire vonatkozott, illetve az is, hogy mire nem.
Szerintem maradjunk a tárgyilagosság talaján..Már csak azért is, mert ez a topik is elvileg szakmai.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
bajuszatti
tag
Találtam egy oldalt, ahol utána tudunk nézni az eddigi CD/DVD-lemezeknek gyártó szerint.
-
Nor-
tag
válasz chungee #14346 üzenetére
Mediarange-t annyira nem ajánlom mert jó író párosítás kell hozzá.
CMC az nem annyira rossz (HP) de olcsóbban is megkapod.
Amúgy meg van RITEK alapanyagú maxell, az is jó 1-2 évig biztosan, és azt a legtöbb író szereti. Ráadásul ez majdnem a legolcsóbb lemez is amit lehet ma kapni pluszosból.http://itmedia.sk/
-
pami5
aktív tag
válasz Daywalkerke #14349 üzenetére
A #12724 számú hsz. 2014-01-04-i, ami ma már nem tekinthető támpontnak. Az eltelt idő alatt sok minden változott. Korábban vettem belőle, ma is használom. Minden írást tesztelek, az eredmények változóak. Talán az említett személy tud róla infót adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest