- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ha már ennyire gyakori a téma, opcionálisan hozzátenném azt is, hogy én meg képhez, hanghoz is a LAV filterst használom, a MinDigTV-n mindent visz.
Video része a DXVA-gyorsítást is támogatja, bár az nálam okozott néha akadozást is, ezért a gyorsítást végül kikapcsoltam.
-
Rick4
félisten
Helló srácok!
Szegeden lakom, bedugtam a gépbe egy dvb-t sticket, progdvb lekereste a csatikat, de nincs AAC hang, akármit csinálok. Van elecard, ac3, coreavc filter, de egyikkel se megy. Érdekesség, hogy dvbdream, dvbviewer nem is indítja az eszközt. Régi motoros vagyok már, sok éve skystar-ozom, tehát sok újdonság nincs, de ez most megfogott. W7 x64 van fent, friss telepítés, ja, erősítő bekapcsolva.Az itt írt mmace kodek regelése se megy...
-
Kernel
nagyúr
válasz
amargo #14375 üzenetére
A tömörítés inkább az SD kereskedelmi adóknál szokott látszani, mert azt túl alacsony sávszélen nyomják, de a közszolgálatit nem.
Ami előfordulhat például, hogy a kimenet 576 vagy 480 sorosra van állítva, azt át kell tenni 1080p 50 Hz-re. Akkor is, ha HD-ready: [link]
SCART használata esetén ez mindegy, csak 25 vagy 50 Hz legyen beállítva, mert akkor lesz PAL szabványú az analóg kimenet, ami megegyezik a bejövő adással. Egyébként NTSC-re vált, ami nem kell nekünk, mert 480 sorra csökkentené a felbontást.
-
fOriginal
tag
Sziasztok! Anyukámnak szeretnék valamilyen médialejátszási lehetőséget laposképernyős TV-re. A digi-nél van előfizetésünk, de levették a csatornáját/sorozatát amit nézett, ezért olyan megoldásra lenne szükség ami tud valamilyen külső helyről videót lejátszani (usb/memória kártyák) és lehetőleg minden aktuálisan használt fájlformátumot támogasson (mkv, iso?), tv-ben nagyon suta vagyok, szóval nemtudom set top box kéne vagy hálózati média lejátszó vagy dvd lejátszó. A TV 1366*768 scart csatlakozó van meg talán egy vga is a keret 10-15 ezer forint, kérlek segítsetek.
-
amargo
addikt
válasz
Kernel #14371 üzenetére
Látszik a tömörítés, mint régen az agyon tömörített filmeken. Mintha a készülék nem tudná megfelelően dekódolni a képet. Távolabbról nem gond
párom szüleinek is ilyen van és képcsövesnél szép képe volt, így lehet nekem kellett volna még valamit állítani, csak meglepett.
-
losi73
senior tag
üdv tudna valaki segiteni hogy a progdvb 6 hoz milyen ac3 filter kell mert az rtl-tv2 nincs hang és azt irja hogy az audio codec aac hibázik,amiket eddig leszedtem telepíettem hiába állítottam be a programba hang nem lett
-
Kernel
nagyúr
válasz
amargo #14370 üzenetére
Nem tudom, mit értesz szörnyű képen, mert azért annyira rossz nem lehet, főleg jobbfajta műsoranyag esetén.
Inkább az szokott lenni, hogy például az SD RTL Klub, ami lapostévén nem az igazi (vagy lehetőleg távolabbról kell nézni, hogy jobbnak tűnjön), ugyanaz képcsövesen, SCART-RGB csatlakozással tökéletesen nézhető, sőt még élethűbb is.
De lehet, nálad valami más gond van.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Vettem édesanyámnak egy WayteQ HD-95CX STB-ot, még csak a saját TV-em tudtam megnézni, ami FullHD-s, de valami szörnyű képe van 1080p is a mindigTV M1 HD. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy egy régi katódoson úgy sem fog feltűnni?
szerk:
nálam HDMI-n volt rákötve, anyukámnak scart-on lesz. -
LiquidCool
csendes tag
válasz
csendes #14368 üzenetére
köszi a választ, ha csatornát váltok időnként kiírja hogy nincs jel, időnként tökéletes a kép, de valamikor "szétesik" a kép, átmegy lilás árnyalatba. Ezt kb. 1 óra alatt 5-6 alkalommal jelentkezik. Antenna forgatásával, mozgatásával még ennyi sincs. Ezért gondolom hogy másik antenna kellene.
-
csendes
addikt
válasz
LiquidCool #14367 üzenetére
Ha a botantennával folyamatosan, akadásmentesen megy az adás, akkor nem kell másik; egy nagyobb nyereségű antennával sem lesz jobb a képminőség a digitális sugárzásnál. A "képminőség" csupán a jel-zaj viszonyt jelöli, de ez elég, ha egy kritikus szint fölött van. Jobb entenna csak akkor szükséges, ha akadozik vagy egyes részeken szétesik a kép.
-
LiquidCool
csendes tag
Üdv!
A napokban vettem egy Wayteq HD-95CX set-top-box-ot. Az lenne a kérdésem, milyen TIPUSÚ antennát érdemes hozzá venni. Most jelenleg Vácon egy lakótelepi panelházban "tesztelem" egy botantennával, így 81-83% jelerősséget és képminőséget produkál.
Annyi fajta van, nem tudom milyet érdemes: tető, beltér aktív, stb... az ár sem elhanyagolható. A beltélri antennákat előnyben részesíteném a felszerelhetőség tekintetében..
Előre is kösz a válaszokat. -
csendes
addikt
-
Watt25
veterán
Újoncként 3x feltenni egy majdnem offtopic kérdést...
Térdelj be a sarokba 5 percre, aztán túlléptünk rajta
Viszont a kérdés nem igazán logikus, hiszen ha tudod, hogy van a box-ban kártya, akkor miért gondolod, hogy a tuner-be nem kell? Egyébként a UPC kábeltévé CI+ -t használ, amit valószínűleg nem fognak kezelni a programok, ezért tudtommal igazából úgy sem fog működni, ha kérsz médiacard-ot... -
KR79
csendes tag
Hello, a segítségeteket kérném!
Az lenne a kérdésem, hogy Technisat CableStar Combo HD CI tunerhez kell- e mediacard?
UPC digitális kábeltv szolgáltatásunk van, set-top boxxal, azt nem tudom, hogy ha számítógépen szeretném nézni a tv-adásokat, akkor kell-e ehhez a tunerhez mediacrd vagy hogy tudom megoldani?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
KR79
csendes tag
Hello, a segítségeteket szeretném kérni!
Az lenne a kérdésem, hogy Technisat CableStar Combo HD CI tunerhez kell- e mediacard?
UPC digitális kábeltv szolgáltatásunk van, set-top boxxal, azt nem tudom, hogy ha számítógépen szeretném nézni a tv-adásokat, akkor kell-e ehhez a tunerhez mediacrd vagy hogy tudom megoldani?Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest