Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
Két filléres kínai DVB-T-stick, pár centi drót biquad-antennáknak, egy ősrégi notebook és már kész is az otthoni Argus-TV szerver. Az ingyenes DVB-T műsorok és rádió csatornák innentől kezdve itthon csak Wifi-n közlekednek.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14198 üzenetére
Ez is 2 centis, de akkor bizonyára látszik az is, hogy 1-2 mm anyag még simán levehető belőle, tapétavágó késsel, annyi meg már elég is.
Egyébként arra gondoltam, hogy találkoztam már olyan olcsóbb fajta kábellel, ami mintha ennél kisebb lett volna, de azt már nem tudom ellenőrizni.
-
csendes
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14195 üzenetére
A háromágúnál (ha nincs rajta kapcsoló) soha nem lehet tudni, hogy melyik irányba van kötve. A SCART-toldó elvileg működne, de talán egyszerűbb lenne késsel megfaragni a csatlakozók oldalát, ugyanis nem sok kell hozzá, hogy ne feszüljön.
Ha nagyon akarom, még így is be tudom kínozni a szögletes adaptert, csak nekem nem nagyon tetszik, ahogy feszíti a HDMI-csatlakozót. Ha késsel kicsit levennék belőle, pont jó lenne. De én ezt már úgyis csak a konyhában használom, ahhoz nem kell.
Vagy még az is lehetséges, hogy ami nekem van HDMI-kábel, kicsit nagyobb a dugója, hátha akad ennél karcsúbb is.
Ez az adapter rajza egyébként, piros nyilakkal jelöltem az irányokat, így jobban érthető a probléma mibenléte:
-
jos123
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.dps mindigtv vevőm van. Frissíteni szerettem volna usb-n keresztül, de valamit nem jól csináltam, mert mos már nem tudom bekapcsolni. Meg tudom javítani valahogy? -
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14192 üzenetére
Az előbb linkelt S-Video kábellel kapcsolatban (nem hiszem el, hogy már megint S-VHS-t írtam, S-Video helyett, valamiért mindig arra áll a kezem), azt azért még hozzátenném, hogy azon nincs In/Out kapcsoló, vagyis fix egyirányú kábel.
Méghozzá épp rossz irányú, mint az alatta lévő hozzászólásokból is kitűnik, hogy azt a kábelt PC-kimenetre kehet kötni és egy TV SCART bemenetére.
Neked viszont olyan kábel kell, ami a SCART bal/jobb kimenetére kötve. Amelyiken kis kapcsoló szokott lenni, épp ezt az irányváltást végzi. Vagy nem kell kapcsoló, amelyiknél 6 db RCA jön ki belőle, hiszen azok In/Out kábelek.
Egyébként tegnap este, amikor láttam a linket, láttam a Jack-dugót is, csak hirtelen annyira az S-videóra koncentráltam, valamint az RCA-ra gondoltam, a Jack valamiért "nem esett le", hogy jelen esetben azon van a hangsúly.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14189 üzenetére
Illetve később láttam, hogy Jack-dugó is van a linken, az S-VHS mellett. Csak kérdés, hogy a hangszórón lesz-e aljzat, vagy dugóval ellátott az is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14189 üzenetére
SCART-RCA kábel kapható, de a linken nem az van.
De egyébként azt csak a példa kedvéért mutattam, PC-hangszórón 3,5-es Jack szokott lenni. Azt is le lehet vágni, én mondjuk simán ráforrasztanék egy SCART-dugót. Vagy attól függ, mi lesz hozzá.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14187 üzenetére
Működik, még 2 db TV-t is lehet rá kötni ilyen módon, legfeljebb a képarányok beállítása problémás, amikor az egyik TV 4:3, a másik 16:9, de ez érthető is.
A processzorokban lévő D/A konverter a HDMI-től függetlenül szolgáltatja a jelet, talán még le sem lehet tiltani, vagy miért is tiltanák le, amikor arra szükség lehet. Mint ahogy én is külső erősítőhöz szoktam csatlakoztatni, és a TV hangrendszerét soha nem használom, sokan lehetnek így ezzel. Ez egy elvárható minimum.
Ami kellemetlen, hogy a 95CX két csatlakozója igen közel van egymáshoz, ezért a felső képen lévő adapter és a HDMI-kábel csatlakozója nem fér el egymás mellett.
Az alsó képen lévő szokványos csatlakozó alkalmas, noha a SCART a HDMI irányába kanyarodik (mivel a koax. irányába még kevésbé mehetne), vagyis keresztezi egymást a két kábel, de szintben eltérnek, így épp elfér.
Ilyen kábelt házilag is könnyű csinálni, aki ért hozzá:
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Zirowe #14186 üzenetére
Ez egy samsung S22A350H és a leírásában sincs ilyen említve. Az átalakítóval meg az a baj, hogy a lényege a részletesség elveszne, pedig a viszonylag kis képátmérőt az élességgel szeretném kompenzálni. A cx95-össel lehet külön a képet hdmiről és az rgb-ről a hangot leszedni egy időben biztos?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14184 üzenetére
Biztos, hogy nincs a monitoron jack kimenet?
Én nyáron használtam így a hdmi-s monitoromat egy wayteq cx95-el (előtte egy ebayes stb-vel), hanggal sosem volt probléma, monitor jackjére volt rádugva egy pc hangszóró.
Amúgy, ha esetleg van rajta d-sub, akkor vannak hdmi-d-sub átalakítók jack kimenettel. -
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14184 üzenetére
A menüképekről lehet felismerni, valamint a specifikációk között szerepelnie kell a HE-AAC hangnak. Ugyanis van ilyen, hogy nem szerepel, az is szól, csak torzabban.
Egy példa az ALi-processzoros gépek menüjére:
http://www.digiportal.hu/page.php?125
Ez egy MStar box jellegzetes kék menüje, de ilyen létezik szürkében is:
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
wassermann #14183 üzenetére
Nincs olyan.És milyen ali chipes készülékek vannak kártyával?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Ivy.4.Ever #14181 üzenetére
A monitorokon szokott lenni egy Audio Out minijack-aljzat, amin kiadják a HDMI-ből kifejtett hangot. Nincs rajta esetleg hátul ilyen?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever #14181 üzenetére
A kártyafogadó nélküli MStar-chipes vevőknél lehet gond a HA-AAC hang dekódolásának minőségével. Az ALi-chipes boxokban viszont van alkalmas dekóder, akár kártyás vevő, akár nem.
SCART-csatlakozó is van általában mindegyiken, arról leveheted a hangot.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Ha egy hdmi bemenetes monitoron akarnék mindig-tvt nézni amin nincs beépített hangszóró, hanem külön pc-s hangszórókat szeretnék használni hozzá, akkor milyen set-top box-ok közül lenne érdemes válogatni ami mondjuk minőségben sem utolsók?
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Viktor77 #14172 üzenetére
Nemrég egy 3 év körüli, Sparban vásárolt TV-vel találkoztam, ami szintén bedobta ezt a szöveget, MPEG2-es volt, hang volt.
Elvileg előfordulhat, hogy kép hiányában lenémítja a hangot is, mindenesetre meg kellene nézni a kijelzett szintet is, Info gomb egyszeri vagy többszöri lenyomásával, vagy a manuális beállítómenüben, vagy ahol van.
-
Watt25
veterán
válasz
Viktor77 #14170 üzenetére
Én mondjuk továbbra is félek a nem támogatott videó felirattól. Fontos kérdés: valóban hang sincs ezeknél a csatornáknál? Mert ebben az esetben még valóban van esély vételi problémára, de ha van hang és stabilan csak fekete a kép (illetve a nem támogatott videó felirat látszik), akkor valami átverés van és mégsem tudja a H.264-et.
-
-
Watt25
veterán
válasz
Viktor77 #14168 üzenetére
Az, hogy tudja a DVB-T -t, még nem elég. MPEG4-et is tudnia kell, márpedig a "Nem támogatott videó" felirat egyértelmű jele annak, hogy nem tudja. Bár, az problémás, ha csak a fizetőseket találja meg, de az viszont vételi problémát jelent.
Az eladó valószínűleg még analóg módon nézte az adásokat vele, az a sugárzás ugyebár azóta viszont megszűnt...
Szerk.: Picit utánanéztem. Találtam róla képeket és az van rajta, hogy tudja a H.264-et. Akkor viszont hülyeséget ír ki, és mégis csak az a probléma, hogy szar a vételed. Pont az ingyenes csatornákat nem találja, a lényeg a linkelt szövegben van. -
Viktor77
titán
Adott egy Technika LCD22-241 típusú tv, rajta DVB-T matricával, beépített tunerrel.
Adókeresésnél ki tudom választani magyarországot (ekkor a forrásválasztó is átvált DVB-T-re, amúgy van pl. Freeview is, ha UK-t választok), meg is találja a csatornákat (érdekes, mert minden fizetős megvan, de a közszolgálatiak nincsenek).
Ha végzett, akkor pedig nincs kép és hang. Az írja "Nem támogatott video". Teletext és a feliratozás megy.
Az eladó elmondása szerint itthon vásárolt, és ő használta magában a tv-t csak antennával, külső STB nélkül. -
-
Kernel
nagyúr
-
Org
aktív tag
válasz
wassermann #14161 üzenetére
Bocsi.
http://www.grandplaza.hu/delock_atalakito_hdmi_a_male_to_vga_female_67349?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_linkHa jól gondolom, akkor ugyan olyan sz*r lesz, mert nem elektronikus. :/
-
csendes
addikt
válasz
csendes #14122 üzenetére
A Főnix TV [link] DVB-T adás vételének gondjai miatt megnéztem dvbsnoop-pal a NIT-et, illetve a befogott mux-ot, ez a két eltérés van:
$ dvbsnoop -n 1 0x10
PID: 16 (0x0010) [= assigned for: DVB Network Information Table (NIT), Stuffing Table (ST)]
NIT-decoding....
Table_ID: 64 (0x40) [= Network Information Table (NIT) - actual network]
Code_rate_LP_stream: 1 (0x01) [= 2/3]
Guard_interval: 0 (0x00) [= 1/32]$ dvbsnoop -s feinfo
Stream code rate (lo prio): FEC 1/2
Guard interval: 1/8Lehet, hogy nem töltötték ki rendesen a NIT-et?
A tvheadend-git-et telepítettem, az már megengedi, hogy a web felületen módosítsam a guard interval-t (1/8-ra vagy AUTO-ra), és megy is XBMC-vel, de ha csatornát váltok és visszaváltok, már nem megy, mert visszaírja az 1/32-t a NIT-ből, megint át kell írnom -
Kernel
nagyúr
Talán lefelejtetted a linket, egyébként egy elektronikus átalakítót nem lehet fordítva bekötni. Mint ahogy egy hangerősítő hangszórójába is hiába beszélsz bele.
Noha maga a hangszóró működhet fordítva is (hiszen a dinamikus hangszóró és a dinamikus mikrofon elve ugyanaz), így leadhat pár mV-ot, de az erősítő már nem megy visszafelé. Ezt csak az érdekesség kedvéért.
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Cablestar combo hd ci készülékem van.
Ma tapasztaltam hogy csak a hd adások jönnek. Sd adásoknak a hangjuk jön, de kép nincs csak a sötétség.
Újra kerestem de továbbra is fenn áll a probléma.
A többi tv-n jó kép tehát nem a szolgáltatóval van a hiba.
Tegnap még minden jó volt jött mind a 106 csati digitálisan.( Digi )Szerintetek mi lehet a gond?
-
csendes
addikt
Ha jól értem PCI-E x16 slot-ban szeretnél PCI-E x1- es TV tunert használni. Alaplaptól függ, hogy működik-e ez. Ha a BIOS-ban lehet állítani, hogy melyik VGA kártyát használja (integrált/külső/auto), akkor ott át kell állítani integráltra. A tapasztalat szerint ilyenkor az alaplapi D-Sub kimenet továbbra is működik, a DVI viszont nem (ezen a lapon nincs is DVI). Sajnos a 755 sf (small factor) alaplapon nincs PCI-E x1, egyébként a 755 mt (micro tower) alaplapon van. A Dell-től le lehet tölteni a műszeki specifikációt, illetve a felhasználói kézikönyvet: [link][link], illetve a BIOS-ban körül lehet nézni, hátha van ilyen opció. Általában az ilyen "céges" gépekbe szerelt alaplapokban kevés a BIOS-ban elérhető opció.
Egyébként szerintem nem érdemes sokat kínlódni, cseréld el a PCI-E tunert egy PCI tunerre, ilyeneket a prohardveren is árulnak olcsón. -
Z14XEP
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem DVB-T antenna ügyében.
Eddig szobaantennával sikerült tévézni. Most a rossz idő miatt az RTLKlub, TV2, Euronews kockásodik.
Kültéri antennát akarok venni, de a gyártókat nem ismerem. Egy jó, megbízható, /nem Tesco gazdaságos/ antennát szeretnék. Eddig ezeket találtam:Sencor, Synaps, Opticum, Triax.
Melyiket válasszam, vagy más ötlet?
-
Kernel
nagyúr
Ez már kevéssé kapcsolódik a témához, talán alaplapos topikban lehetne érdeklődni, de annyit esetleg hozzátennék, más alaplapnál van olyan, hogy amikor a videokártyát teszek be, az integrált videótól automatikusan elveszi megosztott RAM-ot.
Ha ilyenkor mégis szeretném az integráltat működésre (is) bírni, akkor manuálisan kell adni neki a RAM-ból. Shared RAM vagy ilyesmit keress valahol, továbbá BIOS-frissítést, ha van, hátha attól javul a kompatibilitás.
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #14147 üzenetére
Megvárom, hátha erre téved.
-
Maret
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni az alábbi gondommal. Már ugyan beírtam másik helyre is, csak gondoltam hátha itt jobb helyen van a kérdésem:
A következő problémám lépett fel, vettem egy PCI-E-s tv-tunert, de sajna a gépem (dell optiplex 755 sff) már indulásnál közli, hogy mivel van valami ebben a csatolóban nem hajlandó az integrált videokártyát használni, és a biosban sem találtam olyan opciót, hogy megmondjam neki, hogy az integráltat használja, mert a PCI-E-s csatolóban nem az van.
Erre van valamilyen megoldás, hogy működjön, vagy semmi esélyem???? -
golya87
őstag
válasz
wassermann #14141 üzenetére
Jelenleg ilyen tunereket használok.
Leírásod alapján lehetséges lenne komolyabb tunerrel a gyorsítás, vagy ez inkább szoftveres ok?
A többieknek is köszönöm a felvilágosítást, így már világosabb a dolog! -
Kernel
nagyúr
Nem jó helyen, de engem egyébként nem zavar.
Egy D-Sub / DVI adapterrel ezt nem tudod elintézni, az ugyanis nem alakít a jelen, csak egy kivezetés a kártyáról. A videokártya DVI-kimenete ugyanis analóg és digitális jelet egyaránt szolgáltat. A D-Sub adapter ebből egyszerűen csak kivezeti az analógot.
Ezt az elterjedt adaptert ráadásul visszafelé nem is lehet használni semmire, vagyis D-Sub --> DVI módon értelmét veszti.
Legfőbb gond pedig, hogy a D-Sub analóg jelet ilyen egyszerűen nem tudod átalakítani digitálisra (DVI vagy HDMI, mindegy). Aktív, elektronikus átalakítóval lehetne megoldani, jóval drágábban.
-
Org
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, h vettem egy LG Tv-t és össze szeretném kötni a PC-vel.
A PC-n D-Sub-os kimenetel van (monitorral működött D-Sub -- D-Sub).
TV-n csak HDMI.
Vettem egy D-Sub DVI átalakítót, DVI HDMI átalakítót + HDMI kábel. Valamiért nincs képem a TV-n.
Notebook-om meg nem veszi észre h van hozzá csatlakoztatva valamilyen kimenetel.
Remélem jó helyen raktam fel a kérdést, ha nem akkor sorry.
Előre is köszönöm a segítséget. -
csendes
addikt
válasz
golya87 #14136 üzenetére
Kb. 5 másodperc. Nálam csak egy régi DVB-T tuner van. Nyilván függ a tunertől és a vételi viszonyoktól is, illetve talán van különbség földi, műholdas és kábel DVB között is.
Böngészőbe vlc plugin-t vagy gecko-mediaplayer-t (gnome-mediaplayer böngésző plugin) telepítve a tvheadend szerver beállításakor már azonnal lehet tesztelni, hogy vlc-vel, illetve mplayer-rel mennyi a váltási idő. A vlc plugin közvetlenül a tvheadend "Channels" menüből indítható a csatorna sorában a "Play" gombbal. A gecko-mediaplayer annyiból kényelmetlenebb, hogy a playlist-en belül a sorszám nem feltétlenül egyezik a csatorna sorszámával, illetve kézzel kell begépelni az URL-t. Így el lehet dönteni, hogy a hálózat okoz-e lassulást. -
wassermann
Topikgazda
válasz
PeterPH #14140 üzenetére
Igen, pont erre gondoltam én is. A TV-k valószínűleg először egy FIFO cache-be nyomják a teljes DVB-T mux-ot, így hiába mpeg4, csatorna-váltáskor a memóriából gyorsan össze tudják állítani az épp aktuális képkockát. Ez egy olcsó cuccokból felépített otthoni rendszernél sajnos nem evidens.
-
PeterPH
senior tag
válasz
golya87 #14138 üzenetére
Az sem mindegy, hogy mpeg4 vagy mpeg2 adók között kapcsolgatsz, mert gondolom a kép akkor fog megjelenni, mikor egy teljes frame-et össze tud állítani a stream-ből. Leegyszerűsítve, ha jól eltalálod, akkor pont egy I frame jön a stream-ben, és rögtön indulhat a megjelenítés.
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #14137 üzenetére
Nekem egy ubuntu virtuális gépen fut a tvheadend szerver három tunerrel. Míg a vezetékes hálózat másik végén egy openelec+RPi kombó. Van amikor 1 másodperc a csatorna váltás és van amikor sokkal több (3-4s). És még azt se mondhatom, hogy multiplex váltás miatt van, mert van amikor azonos multiplexen lévő csatornákkal is csinál ilyet.
Még amit ki fogok próbálni, hogy a csatorna logókat lokálissá teszem. Bár szinte biztosan nem ez a gondja... -
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87 #14136 üzenetére
Én Windows alatt futó Argus-TV szervert és a WiFi-n Windows-os klienseket használok. Nagyon változó a kapcsolási idő: mert ha épp nem csinál semmit, kb. egy másodperc, ha inicializálnia kell a DVB-T-tunert vagy ha a szerver épp EPG-adatokat vadászik le magának, akkor néha 8s is eltelik.
-
golya87
őstag
Hello
Információt szeretnék kérni azoktól, akik tvheadend + xbmc kombót használnak tévézésre.
Nektek milyen gyorsan történik meg egy csatorna váltás? (A csatorna műsorát látod <-> B csatorna műsorát látod)És akiknek a fent említett kombó mellé még iOS készülékük van:
A tvhclient nevű applikációval ti el tudjátok indítani a kívánt csatornát xbmc-n?Köszönöm a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
válasz
_ntamas #14132 üzenetére
egyedül a lakásba érkező, falban lévő a hagyományos nem menetes hanem dugdosós fajta.
Ez már eleve nem jó, hogy "dugdosós" aljzatot (ami általában belső illesztést, 75 Ω ellenállást is tartalmazhat) tovább osztani. Splitter kellene helyette. Viszont a fali csatlakozó kiiktatása már a szolgáltató rendszerébe való beavatkozásnak minősül.
-
Kernel
nagyúr
válasz
_ntamas #14130 üzenetére
Láttam már olyat is, hogy valaki rosszul köti be a csatlakozókat, az árnyékolásról nemes egyszerűséggel megfeledkezve, legyen az IEC (koax) vagy F-csatlakozó. Ilyenkor aztán minden bezavar. Normális esetben ugyanis a monitor, vagy netán a HDMI-kábel kisugárzása egyáltalán nem hat vissza a koaxiális kábelre.
A hibajelenség egyértelműen alacsony jelszintre utal, amit itt még külső zavar is tovább ront.
Igényes munkához eleve F-csatlakozó kell, megfelelő minőségű kábel és splitter.
A szolgáltató általában csak a bemenő csatlakozóig garantálja a szolgáltatást, vagy az általa kiépített elosztásokra. Barkácsmunkák nem tartoznak ebbe a körbe, így ez további megegyezés tárgya, hogy vállalják-e a szakszerű kiépítést (nyilván nem ingyen) vagy akár azt is mondhatják, hogy hívni kell egy szerelőt, saját költségre. Ez változó lehet, ügyfelektől hallottam már többféle variációt is.
-
_ntamas
csendes tag
válasz
Watt25 #14131 üzenetére
Köszi!
Mindkét osztó fém, az egyik itt volt már a lakásban, a másikat már régóta cipelem magammal lakásról lakásra, eddig mindenhol rendben volt. A csatlakozó is fém az összes, menetes kötéssel, egyedül a lakásba érkező, falban lévő a hagyományos nem menetes hanem dugdosós fajta. És ha kijön a szerelő, mit fog tudni tenni? Lehet ezzel csinálni valamit? Ha pl. egy másik, rendes tv-t vennék akkor azzal is ugyanez lenne a helyzet?
-
Watt25
veterán
válasz
_ntamas #14130 üzenetére
Kérdés, hogy milyen minőségű osztókat/csatlakozókat használsz. Ha jó minőségűeket, akkor gyenge a lakásba bejövő jel. Szokásos sablonválasz: jelents be a hibát analóg hibára (szemcsés a kép), és amikor kijön a szerelő, akkor mond neki, hogy mi az igazi probléma.
Ha a legolcsóbb, műanyag fedelű vackokat használtad kábelezéshez, akkor azokat dobd ki, vegyél normálisat. -
_ntamas
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Synaps CHD-3100M típusú eszközt. DIGI kábeltévénk van, sok digitális csatornával. Nem igazán akar jól működni a rendszer, a felállás a következő:
Van két szobánk, egy nagy meg egy kicsi. A kábel a lakásba a kisszobába érkezik a fali csatiba, onnan egy szintén falban vezetett kábellel van továbbítva a nappali fali csatijába. A kisszobában a két kábelvég egy kb 20 cm-es kábeldarabbal van átkötve. A nagyszobában van egy LG smart tv-nk, frankó képminőség, semmi probléma. Mivel én néha mást néznék, ezért gondoltam veszek egy ilyen fent említett dvb-c set-top boxot, a HDMI kimenetére rákötöm a számítógép monitorát (egy DVI-HDMI kábellel, mert a monitoron csak DVI van) és nézem a focit az íróasztalomnál vagy akár a kisszobába is átviszem a monitort.
Összedugtam, de nem a várt hatás jött. Először a nappaliba érkező kábelt egy elosztóval kettéosztottam. Amikor a synaps be volt kapcsolva, a tv-n megfagyott a kép, kockásodott, stb. A monitoron folyamatos volt az adás, csak ritkán szakadozott. Ha kikapcsoltam a monitort a gombjával (a synaps maradt bekapcsolva) minden helyreállt, a tv-n kitűnő volt az adás. Átvittem a kisszobába a cuccot (synaps + monitor), az átkötő szakaszba beraktam az elosztót, a nappali kapcsolatát is helyreállítottam. Cucc bekapcs, van kép, szakadozás mentesen megy, nappaliban a tv nincs bekapcsolva. Újra kerestettem a csatornákat a kisszobában. A felét sem találta meg annak, amit a nappaliban megtalált és egyik csatornát sem lehet nézni, mert mikor odaváltok, akkor kb. 1 másodpercig van mozgókép, utána megfagy és nagy ritkán utána 1-1 mozdulat még van. A nappaliban a tv-n eközben tökéletes az adás.
Szóval ez a jelenség és az lenne a kérdésem, hogy hol a hiba a rendszerben? Rossz a box? Gyenge a jel? Túlterhelődött valami? A monitorom max. felbontása 2048x1152, okozhat ez gondot?
-
-
é.n.
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek, légy szíves.
DVB-C előfizetésem van a Telekomnál. Megváltoztatták a frekvenciákat, ezért újrahangoltam a csatornákat.Csak egynek, az Ozone Networknek nincs hangja.
Próbáltam sok mindent, újrahangoltam, visszatöltöttem a régi beállításokat, semmi. Most úgy lehet használni, hogy a csatorna nyelvét angolra, majd vissza magyarra váltom, és van hangja. Mi lehet az igazi megoldás? Így elég macerás nézni, hogy közben barangolni kell a menükben.Melyik csatorna paraméter mutatja a csatorna nyelvét , és a T-nél mi az alapértelmezett az Ozone Networkre?
A segítséget előre is köszönöm. -
golya87
őstag
válasz
csendes #14126 üzenetére
Tudtommal a tőlem 1,5km-re lévő Avasi toronyról kapom az adást, de a tévedés jogát fenntartom.
Viszont itt is a C multiplex a leggyengébb. Tesztelem majd holnap, hogy mennyire rossz így az adás.
Gondolom az antenna áthelyezések és az antenna teljesítmény növelések - amik jövő év elején végbemennek - ezt gondolom orvosolni fogják.
Ha ezt a kis "csodát" forgatom/döntöm/mozgatom, akkor várható javulás? -
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #14123 üzenetére
Antennánál a rezonanciafrekvenciát a fizikai méretek és a hullámhossz viszonya határozza meg, a méreten pedig itt nem tudsz változtatni. Alacsonyabb frekvencia nagyobb méreteket igényel, ezek a kis antennák pedig már eleve rövidítve vannak (így mondják a szaknyelvben).
Egy hurokdipólusnál a méret növelésével vihető lejjebb a frekvencia, vagy például egy lepkeantennának rövidebbre lehet vágni a "bajszait", amitől felfelé megy a frekvenciahatár.
A parabola nem egy jó példa, mert a tányér átmérőjének növelése nem a rezonanciafrekvenciát változtatja, hanem a felfogott energiamennyiséget, végeredményben. Itt a fejen belül vannak a rezonanciát meghatározó fizikai elemek, apró fémcsapok formájában, ami az igen rövid hullámokra van méretezve.
-
golya87
őstag
Hello
Van egy Evolveo Shark típusú antennám. Táppal a Prog Finder 666 és 554 Mhz-eken tökéletes 100%-os jelet mér, ám 530 Mhz-en csak erős 40%-ot.
Hogy tudok egy ilyen antennával finomhangolni? Parabolával kézenfekvő lenne, de egy ilyen cápauszonnyal?Köszönöm a segítséget!
-
csendes
addikt
válasz
azbest #14117 üzenetére
A tvheadend-et sajnos nem tudom kicselezni, megtalálja a budapesti helyi adót, kiírja, hogy 100% a minőség, aztán azt, hogy nincs bemenet (no input), próbáltam kézzel átírni a MUX beállítást, de nem sikerült megoldani. Automatikusan ezeket a paramétereket állítja be a multiplex-re, a csatornabeállítások már jók:
{
"quality": 100,
"enabled": 1,
"status": "No signal",
"transportstreamid": 258,
"originalnetworkid": 8903,
"network": "PANNON_BRTVKFT",
"frequency": 554000000,
"initialscan": 0,
"bandwidth": "8MHz",
"constellation": "QPSK",
"transmission_mode": "8k",
"guard_interval": "1/32",
"hierarchy": "NONE",
"fec_hi": "2/3",
"fec_lo": "2/3"
}
Kaffeine meg sem találja (az initial scan-be pedig betettem). A tzap egyébként be tudja fogni a csatornát (FE_HAS_LOCK), ha benne hagyom a channels.conf-ban az eredeti paramétereket, csak a guard interval-t kell 1/32-ről 1/8-ra átírni:
Fonix TV:554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QPSK:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:101:102:1000
Vlc viszont már csak az AUTO beállításokkal hajlandó beolvasni a channels.conf-ot. Elég fura, de a lényeg, hogy vlc-vel, *mplayer-rel és mpv-vel tudom nézni a Főnix TV-t. -
azbest
félisten
válasz
Nakivagyok #14120 üzenetére
érdekes, a doksi szerint az 1-es mindenre engedi, a neve pedig csak a felsoroltakra.
Nekem akkor volt vele gondom, amikor a reader és account részen nem ugyanaz a caid és group volt megadva. A lényeg, hogy sikerült. Lehet, hogy változott valami az újabb verzióban
-
Nakivagyok
tag
válasz
Nakivagyok #14119 üzenetére
De ezzel a beállítással az oscam logjában ez van:
c AU disabled for teveEgy kis guglizás után viszont megtaláltam, hogy az au-nak a reader nevét kell megadni, tehát esetemben:
au = mypcscreaderÉs voilá:
c AU enabled for user teve on reader mypcscreader -
azbest
félisten
válasz
Nakivagyok #14115 üzenetére
Az oscam beállításánál is engedélyezni kell, hogy írhassa a user a kártyát. Valószínűleg ott nem állítottad ezt be. Az account részen au = 1
(#14116) csendes:
a szegedi kábeltévét nálam sem szerette a tvheadend, úgy tűnt hogy dolbynak hiszi a hangot, valamilyen paraméter eltér a szokásostól és ettől megkergül. -
csendes
addikt
Megpróbáltam Linux alatt a MinDigTV helyi TV-t, konkrétan a budapestit. Sajnos csak 1 kW teljesítménnyel adják és nem a nagy toronyról [link].
Feltekertem az antenna erősítőt, de elsőre nem sikerült a channels.conf-ot generálni, bár a w_scan a multiplexet felismerte és az "initial scan file" jó. Viszont közvetlenül vlc-ben a frekvenciát (554000 kHz) megadva. minden további nélkül ment. Kézzel beírva a paramétereket a channels.conf-ba sem működött a dolog, a vlc már alapból azt a sort egyszerűen kihagyta a playlist beolvasásakor, és az mpv is hibaüzenetet adott. Végül arra jutottam, hogy valamiért a QPSK-t nem szereti a channels.conf (talán azért, mert ez inkább DVB-S-nél használt, bár a tzap-ban is definiálva van [link]), ezért a modulációt, illetve néhány további paramétert is vissza kellett rakni AUTO-ra és így már működik a channels.conf vlc-vel, illetve mplayer formátummal mplayer-rel és mpv-vel.
VLC channels.conf sor:
Fonix TV:554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_AUTO:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_AUTO:HIERARCHY_NONE:101:102:1000
mplayer-hez:
Fonix TV:554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_AUTO:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_AUTO:HIERARCHY_NONE:100:101+102+103:1000 -
Nakivagyok
tag
(Bocsi lejárt a szerkesztési idő ismét...)
Jelentem megjavult, nem voltam elég türelmes. Homesys-ben hagytam még pár percig és láss csodát minden rendben.Úgyhogy aki hasonló cipőben járna és nincs box-a vagy tv-je, az csak indítsa el a Homesys-t és pár perc alatt frissül a kártya.
-
Nakivagyok
tag
válasz
m_kovacs #14112 üzenetére
Fejlemény az ügyben:
Felraktam a Homesys-t ami úgy néz ki befrissítette a kártyát:
[2013.11.16. 20:31:37] - 20:31:37 80060B20 r mypcscreader [conax] Package: 1, id: 1010, classes: 01808000, date: 2013/11/01 - 2013/11/30, name: ConaxDe a csatornák továbbra sem mennek, az Acamd logja ugyanaz mint azt fentebb bemásoltam.
-
m_kovacs
tag
válasz
Nakivagyok #14111 üzenetére
Biztos hogy nem frissül! Be kéne dugni egy stb-ba vagy tv-be, hogy frissüljön.Utána menni fog egy darabig.
(saját tapasztalat)
m_kovacs -
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
DVBViewer + Oscam + Acamd kombóval nézem az extra csatornákat laptopon. Vagyis néztem október 31-ig, azóta ugyanis nem tudom elérni. Az oscam indulásakor, amikor ellenőrzi a kártyát ezt véltem felfedezni:
[2013.11.16. 17:16:38] - 17:16:38 8005E4E0 r mypcscreader [conax] Package: 1, id: 1010, classes: 01809407, date: 2013/10/01 - 2013/10/31, name: Conax
Itt nekem gyanús az októberi dátum. Október 1-én kötöttem az előfizetést (ami egyébként havidíjas, és fizetve van). Mintha nem frissülne a kártya? Sajnos nem értek hozzá...
Kódolt csatornára váltáskor pedig ezek az üzenetek jönnek az oscamból:
[2013.11.16. 17:25:08] - 17:25:08 80065C50 c teve (0B00&000000/0000/00D2/67:2DFEB5A0132ABB2C69979AA65137C182): not found (368 ms) by mypcscreaderIlletve ezek az Acamd pluginból:
17:27:17.083: Newcamd 0: ECM [083D][0B00/00000000] Pro (0.374)
17:27:17.083: Newcamd 0: ECM [083D][0B00/00000000] not able to decodeValami ötletetek van esetleg?
-
csendes
addikt
válasz
pusi1981 #14105 üzenetére
Az az USB kábel valószínűleg nem rossz, csak túl hosszú volt, illetve gyengébb minőségű, vékony dróttal; kisebb teljesítményű eszközökhöz megfelelő. Ha lehet, akkor a tunert mindig közvetlenül az alaplapi hátsó USB csatlakozóba célszerű dugni, úgy 2,5 W teljesítményt tud felvenni, minden egyéb külső USB táp nélküli megoldással ennél kevesebbet. Ezt a típust persze csak kábellel lehet csatlakoztatni.
-
-
-
trec12
addikt
válasz
pusi1981 #14097 üzenetére
Nálam Win8 alatt játszotta ezt. Ezért kellett feltennem a 7-et. Érdekes, hogy német fórumokon olvastam olyat, hogy Win8 alatt mégis is ment pár embernek. A többség persze ott is panaszkodott. Szerintem USB portok környékénél, alaplapi drivernél lehet a gond..... De beleuntam a kinlódásba hála Isten a 7-el jó....
-
csendes
addikt
válasz
pusi1981 #14099 üzenetére
Ha nem akarsz távirányítót használni, akkor a HID driver-t le lehet szedni. Esetleg másik lejátszót is ki lehet próbálni a DVBViewer helyett; ha a UDST7000Bda.sys driver fent van, akkor bármelyik lejátszó jó lehet, ami támogatja a BDA-t. Itt [link] még annyit írtak, hogy amikor USB3 csatlakozóba dugták, akkor kék halál jött röviddel a DVBVIewer indítása után.
-
golya87
őstag
Hello
Minél kisebb méretű kültéri antennát tudnátok ajánlani?
Az Evolve Shark típust néztem ki. A Miskolc/Avasi toronyhoz légvonalban kb 1000-1500 m-re vagyunk tiszta rálátással.
Valamint tudnátok valami koax kábelre szerelhető villámvédő megoldást?
Sajnos csak arra a kéményre tudom feltenni az antennát, amin a villámhárító is van, aztán nem szeretném még a fluxuskondenzátorom elindítani.Köszönöm a segítséget!
-
smkb
őstag
Ma vettem egy synaps chd 3100m cx -et digi tvhez itt, igen baráti áron megy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged