- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
csendes #14874 üzenetére
Linux és DAB rtl2832u-val: Az SDR-J [link] fejlesztőjével levelezve sikerült megoldani, hogy a magyar DAB állomások neve és egyéb információi is megjelenjenek, eddig csak a 0-ás karakterkészletet tudta kezelni a program, a magyar DAB pedig a 15-öst használja. Talán az új verzióban már alapból elérhető lesz ez, most egy patch kell hozzá. Az új fftw verzióval (3.3.4-1) a programhibák is megszűntek. Fontos, hogy jobb oldalt alul a "dabstick-gain" a tuner "hardver" erősítőjét állítja, a szoftveres erősítő a felső baloldali kereszt ábra alatti vízszintes csúszka. Nem kizárt, hogy a túl nagyra vett hardveres erősítés miatt ment tönkre néhány nap alatt a nemrég rendelt tuner.
A másik lehetséges DAB megoldás linuxra: [link], ami Wine-on keresztül lehetővé teszi Windows-os DAB alkalmazás futtatását egy DLL helyettesítésével. A telepítő elakadt nálam, mert a terratec ftp nem ment, de innen letölthető a WIndows DAB alkalmazás: [link]. A NOXON DAB Stick-et kell kiválasztani és utána a Mediaplayer Setup letöltést. Így a dab_install.sh-t is módosítani kellett egy kicsit, de végül a telepítés sikeres volt. Kipróbálni igazából nem tudtam, mert csak bedugott és működő rtl2832u tunerrel hajlandó elindulni a program, de a wine programkönyvtárban felül lett írva az RTL283XACCESS.DLL. -
Baaraanz
tag
Megpróbáltam visszaolvasni, de nem találtam rá választ.
Olyan standalone eszközt keresek, amibe belemegy a digi kábel és a tv adást interneten streameli.
1 usert kellene kiszolgálni, lehetőleg minnél jobb képminőséggel. -
wassermann
Topikgazda
válasz
halhatatlan #14993 üzenetére
A digitális adás egyik jellemzője, hogy nincs olyan, hogy "hangyás" a kép. Vagy elég a jel és tökéletesen bejön a kép vagy nem jön be (a csatorna név esetleg már megjelenhet) de látni nem fogsz semmit.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
wassermann #14988 üzenetére
befogni be fogja az m1 hd és az m2 hd sőt a dunatv-ket is,mert mutatja a listába ugyan úgy ahogy az rtl-t csak mikor rákapcsolok nincs semmi
-
mzso
veterán
válasz
Watt25 #14947 üzenetére
Van erre valaki aki már próbálta?
Úgy látom ezek mind ugyanazok:
http://www.ebay.com/itm/261445087045
http://www.ebay.com/itm/400571724538
http://www.ebay.com/itm/161269132593 -
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14986 üzenetére
Ha fel van szerelve és be van állítva a UPC antenna, akkor itt megnézed a Thot 5 és Thor 6 listáját és azokat tudod befogni, amelyeknél a System/Encryption oszlopben egy F (Free, ingyenes) betűt látsz.
Ha nincs felszerelve/beállítva, akkor választasz egy műholdat, belövöd rá az antennát és ugyanúgy az F-eseket tudod fogni. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
wassermann #14988 üzenetére
köszi a választ
-
wassermann
Topikgazda
válasz
halhatatlan #14987 üzenetére
Az M1 és M2 más frekvencián van, mint az RTL és a TV2. Az új TV-nek és a dekódernek (ami a hagyományos TV-re van dugva) valószínűleg eltérő az érzékenysége, azért jön be azon ezen pedig nem.
Nagyobb nyereségű (jobb) antenna vagy antenna-erősítő segíthet.
-
halhatatlan
aktív tag
az m1hd,és az m2hd nem akar bejönni gyenge a jel?
ezt sem értem mert a másik szobában hagyományos tv-n bejön minden ami HD.ugyan azon az antenán van mindkettő tv -
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14984 üzenetére
Szívesen. Nem volt egyszerű szülés.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #14983 üzenetére
ugynéz ki sikerült befogni az összeset köszi a felhomájositást
-
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14980 üzenetére
Ehh.. végre! De ne mond már rá azt, hogy régi!
Antenna bemenet. Így hívják! Mehet azon bele analóg és digitális jel is.
A SAT a műholdas bemenet (ez viszont csak digitális), arra kellene kötnöd a UPC antennát, de kódkártya nélkül csak az ingyenes műholdas csatikat tudnád vele befogni. Attól, hogy UPC-s tányér, még nem jönnének be a UPC csatornái. -
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14976 üzenetére
Légy szíves pontosítsd, hogy mit értesz "digitális csatlakozó" és "régi csatlakozó" alatt, mert ez így homály, ilyen nincs...
Van egy olyan érzésem, hogy a SAT bemenetre dugtad a földi antennát, ami nagyon nem jó... -
Kernel
nagyúr
válasz
halhatatlan #14976 üzenetére
Erről eddig nem volt szó, a SAT-képes TV-ken a tányért nyilván a SAT-bemenetre kell kötni, ami egy menetes F-csatlakozó, megfelelő szimbólummal jelölve, ami általában egy tányér.
DVB-T pedig a hagyományos koax. (IEC) bemenet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
halhatatlan #14968 üzenetére
Esetleg próbálkozhatsz más régióval is, bár az hangolási szempontból főleg a sávokra, csatornákra vonatkozik, azt pedig nem hinném, hogy valami gyári tévedés folytán a hazai csatornákat "törölték" volna a keresésből. De ezt általában lehet is látni, hogy milyen csatornákat szkennel.
UPC-tányér ezen nem segít, nyilván nem is arra való, meg úgy néz ki, nem az antennával van problémád, miután a box ugyanott működik.
Ha pedig a TV DVB-S képességét akarnád kihasználni, ahhoz kártya és kártyafogadó is kellene a TV-be, meg a tányér rendes beállítása is. Mármint a fizetős adásra gondoltam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
halhatatlan #14971 üzenetére
Végig a MindigTV 9 ingyenes csatornájáról beszéltél, akkor honnan tudnánk, hogy mit is akarsz valójában?
-
törölt tag
válasz
Ha a tévéd DVB-T képes, akkor az antennát a "régi" antennacsatlakozóba kell dugni.
-
Watt25
veterán
válasz
az analog azmeg nem jó mert az a régi antenna csatlakozás.oda hiába csatlakozok mert már nem sugároznak jelet.
Na, itt valami nagy gáz van. Ez így elég értelmetlen, eőrsen megkérdősjelezem ez után, hogy jól csinálod-e a dolgokat. Az ugyanis, hogy analóg, vagy digitális mindegy, olyan szempontból, hogy mit hová dugsz. Szóval, el tudnád pontosan mondani, hogy mit hová dugsz? Esetleg képekkel is illusztrálhatnád.
UPC tányérral próbálkozhatsz, de akkor DVB-S -t kell keresned (amennyiben valóban tudja a tévéd) és annak semmi köze a MindigTV-hez. (És persze be kell lőni egy műholdat, ami szerintem neked nem fog menni, már bocs...) -
Bozek
nagyúr
válasz
UPC tányérral és fejjel DVB-T-t? Az a műholdas (DVB-S) adáshoz használható.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
Kernel #14965 üzenetére
ennél a tv-nél nem lehet manuálisan keresni csak,digitális kábel,digitális antenna,mühold,és analogot.az analog azmeg nem jó mert az a régi antenna csatlakozás.oda hiába csatlakozok mert már nem sugároznak jelet.
ugy tudok kerestetni vele dvb-t! mikor elkezdem beállitani az egész tv-t magyar régiora és rákérdez hogy digitális antenna+antenna de ittmeg nem talál.és mi lenne ha megprobálnám egy upc tányérral meg fejjel mert találtam itt egyett? -
kiskakas
senior tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
halhatatlan #14964 üzenetére
Még azt nézném meg, amit említettem, hogy nem az automatikus keresővel, hanem manuálisan beállni a megfelelő frekvenciákra. A multiplexeket egyenként megnézni, hogy érzékel-e valamilyen jelszintet.
Ha így sem mutat semmit, akkor lehet hibás a TV.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #14963 üzenetére
de viszont ha csak simán rákötöm ugyan azt a kábelt és kerestetek vele akkor nem talál semmit
-
Kernel
nagyúr
válasz
halhatatlan #14961 üzenetére
Nem tudom, mit értesz ellenőrzésen, ennek általában az a módja (egyéb eszközök hiányában), hogy mondjuk a másik szobából, a működő készüléket átvinni a problémás szobába. Nem kell a TV-t, box is elég.
Olyan előfordulhatna, hogy egy antennára két készülék terhel, az egyik netán kevésbé érzékeny, emiatt az automatikus kereső csak átszalad a sávon. De ilyen határesetnél elvileg a működő készülék sem lenne teljesen stabil. Ezért kellene megnézni a jelszintet, jelminőséget.
-
halhatatlan
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
kiskakas #14958 üzenetére
Ilyen célra praktikusabb egyébként a diódás splitter, ami mindig a nagyobb feszültséget engedi tovább. Vagyis amelyik box (TV) éppen be van kapcsolva, az táplál. Az sem baj, ha mindkettőnél aktív a táp, mert a diódás kapu miatt visszafelé nem folyhat áram.
Ennek ugyebár az az előnye, hogy nem kell átmenni a másik szobába, bekapcsolni a táplálás miatt a másik boxot, egyébként feleslegesen.
Arról esetleg nem árt tudni, hogy a diódán eshet némi feszültség, 0,5V körül, vagy Schottky-diódánál még annyi sem, de erősítés szempontjából ez jellemzően észre sem vehető.
-
Watt25
veterán
válasz
kiskakas #14958 üzenetére
Működhetnek az ilyen antennák is, de azért ilyen szempontból a boltosoknak igazuk van. Egy rendes antenna nem így néz ki... (És ugye egy ilyen árából simán kijön egy rendes, erősítő nélküli antenna, ami jobb választás.)
A splitter-ek általában átengedik egyik oldalról az 5V-ot, olyat kell venni.
Ezen a bal oldali átengedi, a másik nem, ez kell neked. -
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
a segitsegeteket kernem, a kovetkezoben. A balatonnal (Zamárdi), egy nyaraloban hasznalom a mindigtv-t (csaladi csomag), wayteq hd 95cx belteri + egy belso, erositos antenna. A kozszolgalati csatornak bejonnek (mux a), a csaladiak (mux b) viszont mar nem, ezert szeretnek felrakni vmilyen kicsi, de eros, nagy nyeresegu antennat. (pl König KN-DVBT-OUT111, vagy a Funke hasonló konstrukciójú antennái).
Tavaly már kiteszteltem, az emeleti terasz 1 bizonyos pontjáról van mux B vétel is Sióforól, jönnek a családi csomagok is.
Kab hegy fele nem tudtam tesztelni, mert tetőt kéne mászni, ablakból pedig nincs rálátás, be van építve.A végcél, h 2 beltéri lenne 2 tv-vel és a jelzett vmilyen kompaktabb kültéri antennával, egy passzív splitterrel elosztva. A beltérivel táplálnám az antennát, ez átmegy a splitteren és nem zavarja be a másik beltéri? Elég lenne szerintetek ez ilyen jellegű antenna?
Boltok és szerelők mást-mást mondanak egyesek szerint ezek a kis méretű, erősítős antennák szart sem érnek, többnyire a nagyobb, 1 méter hosszú, erősítés nélküli antennát akarják eladni nekem,de itt fontos lenne,h kompakt antennát használjak.
Szeretnék úgy lemenni,h mindent viszek,ami kell, minden tippet, tapasztalatot szívesen fogadok.
-
Kernel
nagyúr
válasz
halhatatlan #14956 üzenetére
Próbáld esetleg a manuális hangolásnál beadni neki a kívánt frekvenciát, megfigyelni a jelszintet, jelminőséget, vagy egyéb részleteket írni a készülék viselkedéséről, mert ebből így nem sokat lehet levonni.
Olyan is van például, hogy behangol, csak nem MPEG4-kompatibilis, német készüléknél előfordulhat éppen. Csak attól még hang szokott lenni, EPG is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
halhatatlan #14953 üzenetére
TV-t megpróbáltad átvinni a másik szobába, a másik antennára?
-
Watt25
veterán
válasz
halhatatlan #14953 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ezt kéne átfutnod.
-
halhatatlan
aktív tag
üdv. kellene egy kis utba igazitás mert nem vagyok jártas a témában.
szeretném rákötni a sima tv antennámat, egy telefunken full hd led tv-re,beltéri egység nélkül.
tudja a dvb-t,dvb-s, dvb-c.
már rá kötöttem egyszer de nem akarja befogni a földfelszini ingyenes csatornákat.pedig a másik szobában ugyan ez az antenna van egy sima digitális beltérire kötve és fogja mind a 9-ethttp://www.billiger.de/show/produkt/420396249-Telefunken-L22F185C3.htm
ez a tv lenne az
-
mexel
veterán
Mert sürgősebben kellene. A kérdés azért nem is arra vonatkozott hogy hol rendeljem meg, hiszen azt meg tudom keresni a neten. A kérdés az volt hogy hol kapható, és van készleten az Őrs vezér tér környékén 8113-as, talán valaki bele akadt mostanában valami boltban ami a neten nem található.
-
mexel
veterán
Nem tudja valaki hogy az Őrs vezér tér vonzáskörzetében nem lehet valahol Strong 8113-at kapni értelmes áron? Mindenhol csak rendelésre találok.
-
Watt25
veterán
Azért a kettő nem ugyanaz. Mert ugye a Cablestar-ban van CI foglalat is, igaz a másik meg tudja a DVB-T2 -t. (Amit viszont egyelőre magyarországon nem lehet kihasználni.) Illetve az eBay-essel az a gond, hogy csak a saját szoftverével működik (legalább is legutolsó infók szerint), míg a Cablestar-t minden DVB program kezeli.
-
mzso
veterán
Helló!
Digihez melyek a legolcsóbb PC-s digitális tunerek manapság? Mindegy honnan.
Olyanra gondolok ami tudja a HD adókat is dekódolni. Van amire oda kell figyelni vásárlásnál? (Azon kívül hogy DVB-C legyen és HD képes.) -
Watt25
veterán
válasz
wassermann #14938 üzenetére
Ez április elsejei hír, ennek megfelelő...
Lesz, ezt már régen lehet tudni, de még nincs. -
unravel
őstag
Nem tűnik kamunak.
DVB-T2 tuner kell hozzá. -
M4K-t próbálta már valaki befogni, vagy csak áprilisi tréfa volt?Szerk: Úgy néz ki csak tréfa volt.
unravel: Igen, egy ideje rebesgetik, itt is volt róla hír, de pontos indulási időpontot eddig még nem adtak meg.
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #14934 üzenetére
Nem tudom, melyik nem átlátszó, mert amiket én néztem, azok igen. Csak egy példa:
Ha mégsem, akkor van más lehetőség is: IrfanView, Mentés másként, PNG, Save Transparent, majd amikor feldobja a képet, arra a részre (színre) kell kattintani, amit átlátszónak szeretnénk.
-
unravel
őstag
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #14927 üzenetére
Azt itt találtam, csak alakítottam rajta az IrfanView segítségével, hogy a fehér része átlátszó legyen:
http://hu.wikipedia.org/wiki/C8
Viszont épp most láttam egy másikat, aminek csak a széle átlátszó. Itt látszik a különbség:
Több logót netről gyűjtöttem, vagy némelyiken én alakítottam, hogy alkalmas legyen. De legutóbb például a közmédia megújult weboldalain találtam véletlenül olyan transzparens logókat, ami már 1:1-ben jó a DVBViewer-hez.
Így néz ki jelenleg a csomag: http://kernel.uw.hu/MinDigTV_logos.zip
Amikor ezt a képet csináltam, lefelejtettem a listáról az Euronews és Dankó Rádiót, de a csomagban az is szerepel.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #14919 üzenetére
VLC bejegyzés a C8-hoz. Frekvencia a lakóhely szerinti B-multiplex:
----------------------------
#EXTINF:0,C8
#EXTVLCOPT:program=316
dvb-t://frequency=746000000------------------------------------
Transzparens logo a DVBViewerhez:
-
csendes
addikt
válasz
slay007 #14922 üzenetére
Nekem az IT9135-tel és a hozzá adott botantennával az a tapasztalatom, hogy 6 km-ről majdnem tökéletes rálátással (csak egy háztető lóg be) a 770MHz-en 100kW teljesítménnyel sugárzott multiplexhez még éppen jó, a 746MHz-en 40kW teljesítménnyel sugárzott multiplexhez már erősítős szobaantenna kellene, de ott csak az Info csatorna ingyenes. Ehhez képest a szolnoki adó 25kW körüli teljesítménnyel sugároz a hasonló frekvenciákon. [link]
-
wassermann
Topikgazda
-
slay007
csendes tag
Kipróbáltam ezzel a driverrel is ugyan úgy fent áll a problémám,egy valamit nem értek hogy mikor keres akkor a jelerősség 100% a minőség 80% hogy akkor nagyobb antenna kellene neki
-
Kernel
nagyúr
válasz
slay007 #14920 üzenetére
Noha 10 km vételi szempontból nem nagy távolság, adó is jó nagy teljesítményű, de ha nem jó a rálátás, antenna igénytelen, lehetek ott vételi gondok is.
Meg kellene próbálni jobb antennával.
Vagy ha nem jó a driver, én például ezt használom IT9135-höz:
http://www.media-tech.eu/products/dvb-t-stick/MT4171
Kétféle letölthető verzió van lényegében, újabb és régebbi. Nekem mindkettő működik, de az újabb nem hibátlanul, így a régebbi vált be.
-
slay007
csendes tag
Nem akar semmit se csinálni a vlc se
Anyit elértem már hogy a vlc hatására a eszközön villog 3s-ként a kék led de kép és hang nincs -
Kernel
nagyúr
válasz
slay007 #14918 üzenetére
A driver, illetve az egész szerkezet működését legcélszerűbb az "atombiztos" VLC-vel tesztelni.
Alábbi fájlt mentsd el Szolnok.m3u, vagy Szolnok.vlc néven. Közömbös egyébként a kiterjesztés, esetleg társítás szempontjából lehet érdekes a későbbiekben, ha már foglalt az .m3u, egyéb célra. Utána nyisd meg a fájlt a VLC-vel.
A lejátszó << >> gombjaival lehet programot váltani, illetve Ctrl+L a lista.
Tehát a szaggatott vonalak közötti részt, ezt csak azért teszem hozzá, mert múltkor valaki a vonalakat is belekalkulálta, de úgy nyilván nem jó:
------------------------------------------------
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://frequency=730000000#EXTINF:0,m2 HD
#EXTVLCOPT:program=101
dvb-t://frequency=730000000#EXTINF:0,Duna HD
#EXTVLCOPT:program=121
dvb-t://frequency=730000000#EXTINF:0,Duna World
#EXTVLCOPT:program=120
dvb-t://frequency=730000000#EXTINF:0,TV2
#EXTVLCOPT:program=40
dvb-t://frequency=778000000#EXTINF:0,RTL Klub
#EXTVLCOPT:program=20
dvb-t://frequency=778000000#EXTINF:0,Euronews
#EXTVLCOPT:program=213
dvb-t://frequency=778000000#EXTINF:0,Kossuth Rádió
#EXTVLCOPT:program=130
dvb-t://frequency=730000000#EXTINF:0,Petőfi Rádió
#EXTVLCOPT:program=131
dvb-t://frequency=730000000#EXTINF:0,Bartók Rádió
#EXTVLCOPT:program=132
dvb-t://frequency=730000000#EXTINF:0,Dankó Rádió
#EXTVLCOPT:program=133
dvb-t://frequency=730000000#EXTINF:0,Info csatorna
#EXTVLCOPT:program=314
dvb-t://frequency=546000000
--------------------------------------------------Ez a lejátszólista nem tartalmaz adapterszámot, ezért a számítógépben lévő egyetlen, vagy több esetén a hardveresen első számú tunert nyitja meg. A frekvenciákat itt lehet ellenőrizni, ha esetleg valami nem stimmelne: [link]
-
slay007
csendes tag
Üdv ilyen DVB-T usb-s készülékem(it9135BDA 11.10.19.1) van amin jelenleg nem tudok tv adást fogni vagy megfogni! Képekkel próbálom elmagyarázni mi is az én problémám.Még azzal elszenvedtem hogy Win7 64bit rendszerhez találtam drivert.Ez megvan .BlazeVideo 6.6 használok a csatornák kereséséhez.a keresésnél beállítom Magyarország dvb-t beállításait és keresi is a csatornát.Amikor talál egy csatornát akkor a jel megtalálva,csatorna infó elérésének indításánál nem rögzíti a csatornát a keresés végén több frekvencián is ugyan ez a szöveg vár de nem marad meg a csatorna. Ebbe kérném segítségeteket mivel tudom megoldani a számítógép konfiguráció tökéletes erős gépről beszélünk.A tartózkodási helyem Szolnok mellet Rákóczifalva és a legközelebbi adótorony Szolnokon van ami tőlünk 10.5km található! Ezen kívül nem nagyon tudok mit írni a problémámról remélem valaki tud nekem ebbe segíteni! Várom mihamarábbi válaszokat akár itt akár skypen.
-
hati
addikt
Mitől lehet az alábbi hibaüzenet? A caid és a group id-k egyeznek.
014/03/28 14:58:55 80068070 c USER2 (096A&000000/CBD4/0134/67:6653AF4E1FD07C7FD
D4D1A514012557): rejected group (0 ms) (no matching reader)[account]
user = USER2
pwd = USER2
uniq = 0
au = 1
group = 1
keepalive = 1
caid = 096A[reader]
label = cam1
enable = 1
protocol = pcsc
device = 0
caid = 096A
ident = 096A:000000
group = 1
emmcache = 1,3,2
blockemm-g = 0
lb_weight = 100 -
Zirowe
nagyúr
válasz
Mike88 #14909 üzenetére
Fejet elforgatva a jo pozicioban semmi vetel, szoval ezt most hanyagolom.
Az a baj, hogy most egy ponton van vetel mindig, de ha lerakom, akkor bukta az egesz.
Lassan feladom.
Tudnatok ajanlani vmi olcso es megbizhato szerelot, aki megcsinalja a parabola beallitasat?
Minden mas megvan mar csinalva, a kabelezes, a falitarto, a parabola is fel van szerelve az arbocra, csak ugye nincs belove.
Bp, 2. kerulet. -
Mike88
senior tag
válasz
Zirowe #14901 üzenetére
A fejet mindenképp forgasd el, nagyon sok múlik rajta. Amikor elérted a 60/100-at, akkor lett volna érdemes ilyesmit próbálni, hogy fejet elforgatni, majd nézni hogy mi erre a "reakció". A dőlésszögön egy hangyányit állítani stb, ha egyik sem segít akkor egy picit bemozdítani valamelyik irányba. Érdemes néha váltani a frekvenciák között, visszaválthatsz utána arra a frekvenciára, amivel próbáltad beállítani. Előfordul, hogy "megfagy", persze beltéritől függ, többek között T-s Intek beltérinél gyakori jelenség.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zirowe #14907 üzenetére
Az ablakban tartva egy bizonyos ponton 100/72es ertekkel van kep.
Azon a ponton tok egyenesen es normalisan van.
Ugyanigy kijebb rakom a fix helye fele, es ugrik minden.Az lnb 5.5 fokos elforgatasat hogy tudnam lemerni?
A kozepet egy nyil jelzi, gondolom az az origo, azta onnan 3 csik.
Az 3 fok lenne? -
Zirowe
nagyúr
válasz
azbest #14905 üzenetére
Magaba a csatlakozoba biztos nem er, most tekertem rajuk ujakat+eddig jok voltak a kabelek.
Leazedtem a muanyagot, az arnyekolast lehajtottam, belsot levagtam, f csati rahuz es ennyi.De az is aggaszto, hogy most a sat finder be se kapcsol.
Egyebkent az uj parabola merreter biztos jo, mertr mar ertem el veler 100/100as ertekrt.
Elo 117cm volt 0.7db-s fejjel. -
Zirowe
nagyúr
válasz
azbest #14903 üzenetére
Azt a tanacsot kaptam, hogy a fej legyen a legtavolabbi pozicioba.
A parabola dolesszoge az a rajta levo skala szerinti 35 fokon van.
Az elobb alapallasban volt kep, visszaraltam az arbocot a helyere nagy nehezen, de most semmi sincs.Meg most mar a sat finder nem is vilagot. :S
-
azbest
félisten
válasz
azbest #14902 üzenetére
Ott a képen a fej elhelyezése nem túl bíztató. A rögzítő gyűrűnek nem a nyaka tövénél kéne lennie (a legvastagabb rész alatt)? Bár nem tudom mennyit számít az a pár centi a fókusznál, de valsz valamennyit igen.
Milyen típusú az lnb? Megasat High Gain Twin LNB néven láttam hasonló alakút a neten. Nem lehet hogy túl erős jelet ad ki, mert erősíti is és a set-top-box nem bír vele? A régi fejjel érdemes lenne tenni egy próbát.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Mike88 #14898 üzenetére
Megneztem neten, 35.1 fok lenne a cimemre megfelelo, 188.2 fokos azimuth es a fejet 5.5 fokkal kell elforgatni.
Na most a parabola beallitva 35 fokra, a fejet meg nem forgattam el, fuggoleges poznara kiraktam kb 180 fokon, ahogy az elozo is volt, es az forgatgatom most, csak kicsit nehez meg a hely sem a legmwgfelelobb (2. emeleti ablakbol logatom ki).
Mig az elejen csak csak felvillant a kep, kost egyaltalan semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged