- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latency
senior tag
válasz
Zirowe #10098 üzenetére
Én tegnap rendeltem, igaz egy másik eladótól. Az is 8,99$ volt, de csak 1979 Ft-ba került
Ma kivettem egy teljesen felesleges fali aljzatot a jelútból (mint kiderült egy 10dB-s soros kábeltévéhez való volt) így már közel hibátlan a vétel az 57-es analóg csatin Szentesről, remélem nem lesz gond a 60-al sem. A 65 meg majd kiderül, könnyen bejátszhat az antenna és az erősítő gyengesége is.
-
csudri
őstag
válasz
Degeczi #10095 üzenetére
Tudom, hogy amit linkeltem az nem postáz Magyarországra, a kérdés arra vonatkozott, hogy egy ILYEN, nem pedig EZ.
Edenyke: Közben persze rákerestem és láttam, hogy van olyan usb-s cucc, aminek rendes antenna bemenete van, de mint láthattad a fő problémám, amivel indítottam itt a topikban nem ez volt...písz.
-
csudri
őstag
válasz
Watt25 #10088 üzenetére
Nézegettem már korábban Ebayen ezeket a noname usb-s tunereket, ezek szerint tényleg működnek? A keresővel találtam néhány pozitív visszajelzést itt a topikban, csak senki nem írt linket, hogy melyik az, amelyik tuti jó. Akkor ez igen?
A tv mellé akkor kinézek valami STB-t, egy ilyen 10ezres Wayteq [link] simán jó vevőnek, ugye? Filmek úgyis gépről mennek a tv-re, tehát az nem annyira izgat, hogy most mit játszik le és mivel van szívás.
-
Watt25
veterán
válasz
csudri #10087 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy létezik ilyen.
Amikor TV-re kötöd, akkor nem csak Tuner, hanem dekóder szerepét is betölti az STB (tehát valamilyen formában már kitömörítve jön ki belőle a jel), amikor számítógépbe dugsz valamilyen DVB-T cuccot, akkor csak tunerként működik, a kikódolást a számítógép végzi. Bár elvileg talán lehetne olyan STB-t építeni, amelyből ki lehetne csalni USB-n a stream-et...
De minek? Miről beszélünk? [link] 2000Ft. Veszel egy ilyet is az STB mellé. Ennyi. -
vape1
csendes tag
Létezik már olyan DVB-T STB, ami akár fw frissítéssel tud DIVX/XVID filmhez ékezetes srt feliratot kezelni?
Ahogy néztem, pl. az Alcor HD2800 és a Wayteq HD95CX valamennyire tud divx-et, viszont divx-hez az srt ha jól olvastam nem kezelik.
-
Watt25
veterán
válasz
csudri #10083 üzenetére
Röviden a válasz az, hogy nincs.
De kíváncsi lennék, hogy hogy gondoltad...
1. Ha régi CRT- TV-ről van szó, akkor azon nem fogsz USB csatlakozót találni.
2. Ha újabb TV-ről van szó, akkor ugyan van USB, de azok a csatlakozók nem erre valók és inkább az a kérdés fog már felmerülni, hogy minek, hiszen feltételezhetjük, hogy van a TV-ben MPEG4-es tuner is, és akkor már csak antenna kérdése a dolog. (Ha meg nincs MPEG4 benne, akkor meg ott tartunk, hogy Set-Top-Box, vagy SCART-os tuner kell.)
3. A probléma pont az antenna és a vétel lesz. Sajnos a legtöbb esetben nem úgy működik a DVB-T vétel, hogy bedugsz az antennacsatlakozóba egy szál drótot, azt csókolom! Tehát ha éppen egy ismerősödnél, rokonnál vagy, semmi sem garantálja, hogy mondjuk ha otthon egy szobaantennával neked bejön a DVB-T, attól még az aktuális helyen is működni fog azzal az antennával. (Mert ugye magaddal kéne hordoznod legalább egy szobaantennát is.)De ha mégis megpróbálkozol, 3 dolgot kell beszerezned:
1. USB-s tuner. (Számítógéphez.)
2. SCART-os tuner. Mondjuk egy ilyet. (Bármilyen TV-hez.)
3. Szobaantenna. (Ugyanis a SCART-os tuner-hez semmilyet sem adnak, az USB-shez adnak, de az csak egy drót, ezért csak nagyon jó vételi helyen használható.) -
csudri
őstag
Sziasztok!
Van a piacon olyan DVB-T vevő, amit akár sima USB-vel is hozzá lehet kötni egy laptophoz, de ha nincs laptop, akkor egy TV-re is rá tudom dugni?
A Forma1, foci EB és az olimpia miatt kellene, tehát jó lenne, ha laptophoz is tudnám kötni, ha épp olyan helyen vagyok ahol nincs tv, de lehet hogy olyan helyzetben leszek, hogy lesz tv, de nincs laptop. Van ilyen joker megoldás elérhető áron?üdv
-
BeLac
tag
Szia!
Ezt a típust nem ismerem. Nekem GM9060 van.
És ott az időzítőnél lehet felvételi módokat választani:
1. bekapcsol és az adott csatornára ugrik.
2. bekapcsol és az adott csatornára ugrik fel is veszi a műsort, idő lejárta után leáll.
És még van pár variáció
A kikapcsolást külön meg kell adni, vagyis felvétel vége után kikapcsoljon vagy ne.Nem lehet, hogy nálad is ilyesmi van.
Kézi indításnál én sem tudom kikapcsoltatni, csak letelik a beállított idő azt várakozik szépen. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Wayteq HD-95CX vevővel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Képtelen vagyok időzített felvételre rávenni. Megtaláltam az időzítőt az EPG-ben, ha beállítom, csak odakapcsol de nem indítja el a felvételt.
Ha kézzel indítom a felvételt, akkor meg nem tudom beállítani a felvétel végét.
Ráadásul ilyenkor bekapcsolva is kell hagynom, mert standby esetén kikapcsolja a felvételt is.
Előre is köszi minden választ!5.1-es firmware van rajta
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
szunyog199 #10075 üzenetére
Nagyon röviden:
1. A földi állomás összeszedi a sugárzandó műsorokat a különböző cégektől (üvegszálon, mikrohullámú kapcsolaton...). 2. Antennás összeköttetésen keresztül felküldi a műholdnak. 3. A műhold visszasugározza a műsort a Földre, jó nagy területre pl. Ny.-Európa 4. A műholdra irányított parabola antenna feje a vezérlőjeleknek megfelelő anyagot továbbítja a beltéri egységnek. 5. A beltéri egység "kicsomagolja" a kiválasztott műsort a TV számára -
Zirowe
nagyúr
válasz
szunyog199 #10075 üzenetére
Parabola antenna+fej (sima dvb-s vagy dvb-s2, sima vagy duplafejes, meg még lehetne sorolni) megfelelő holdra állítva, koax kábel, settopbox, tv (scart vagy hdmi csatlakozással).
Ennyi.Ha fizetős csomagokat akarsz, akkor olyan stb kell, amiben van megfelelő olvasó.
-
szunyog199
tag
Sziasztok.
Nem nagyon találtam a kérdésemnek megfelelő témát, de emiatt nem akartam újat nyitni.
Olyan kérdésem lenne, hogy a műholdas műsorszórásról kellenének információk, vagyis ami jobban elmagyarázza, hogy hogyan is valósul meg ill. működik ez a technológia. Hogyan jut el az adás a felhasználó TV-jére, stb. Kerestem neten de nem nagyon találtam ezzel kapcsolatos dokumentumokat. Köszönöm a segítséget! -
Murphistic
aktív tag
válasz
gabo9201 #10069 üzenetére
Én eddig nem figyeltem annyira. Csak pár alkalommal volt szükségem ilyen összefűzésre, ami utána ment átkódolásra és akkor nem figyeltem. Viszont rémlik valami, hogy itt a fórumon valaki csinált egy parancssoros TS-vágó programot és még a forráskódját is közzétette.
Most kipróbáltam két eltérő streamet is összefúzni TC-vel...érdekes volt... Sima lejátszásnál nem volt gond, csak a második rész kezdetekor kicsit beszürkült a kép. Ami meglepett az a helyzetjelző csúszka volt. Eleve rosszul írta ki a videó hosszát és amíg az első rész ment addig a képernyő bal felén mozgott, majd hirtelen átugrott a jobb félre a videó közelgő végét jelezve. Esetleg lehet köze a wikipedias cikkben leírt Continuity counter-hez? -
nfsu17
veterán
Nekem Golden Media 9080-am van és TS doctorral összefűzve az illesztési pontnál én még nem találtam hibát. Pedig nagyon figyeltem. Sem a hangnál, sem a képnél.
Ugye 000.ts és 001.ts a fájl neve, amit készít a készülék.
A 000.ts-t megnyitom a doctorral és kérdezi, hogy megnyissa-e a többi fájlt is hozzá - ami ugye a 001.ts lesz. Igent nyomok és a timeline vonalon már szépen is látszik a teljes idő, ami a 2 fájl idejének összege. Erre nyomok egy save new file-t és ki is menti, át is nézi a fájlt. Ha 0 errors van, akkor hibátlan minden. Ha jól emlékszem én is próbáltam anno a TC-t, de az illesztésnél picit hibázott. TSmuxerrel szintén. Nekem csak a tsdoctor vált be.
Szerencsére ezzel csak szgépre pakoláskor kell foglalkozni - ha kell -, mert a tévén visszanézve észrevehetetlen az, hogy igazából 3,81GB-onként darabol a készülék. -
zhagyma
őstag
válasz
Watt25 #10065 üzenetére
A transport stream 188 byte-s csomagjai tartalmazzák az általad vágni kívánt MPEG videó "file"-t. Minden TS csomag PID mezője határozza meg mely csomagok tartoznak össze: sorfolytonosan az azonos PID értékeük adnak például egy MPEG videó "file"-t. A kérdés az melyik PID értékű csomagok adják a videót. Ehhez kellenek információs táblák amik szintén jönnek a stream-ben (PMT/PAT) de néhány esetben nem kerülnek mentésre. Bizonyos méret felett (időszakonként újra kell egy PMT/PAT a ts-be) A szabvány a DVB-SI cím alatt: [link]
Ha sikerül betenni (TSDoctor) PMT/PAT bejegyzést akkor minden program kezeli a ts-t. Én nem vágnék közvetlenül TS-t - ha nem muszály - végül is az egy "szállítókonténer" és nem kifejezetten erre lett kitalálva (A sync bytenak fontos szerepe van a DVB eszközök múködésében, de a videóstream esetén semmi haszna). A TSMuxer-rel a szabványos ts-t szét lehet szedni az MPEG videóra / hangra külön file-okba és MPEG szabványt ismerő szerkezetőprogrammokkal lehet manipulálni / vágni / összeragasztani. Utánna bármilyen konténerbe be lehet rakni az eredményt.
A DVBViewer képes lejátszani az SI tábla hiányos TS-t és képes lementeni ebből egy helyes ts-t amit már a TSMuxer kezel. Sajnos a felvétel eleje lemarad (gyalog módszer: indít -> ment). Azt nem tudom melyik program képes referencia képekre vágni, hangot illeszteni probléma mentesen átkódolás nélkül.
Anno mezis kolléga "hegesztett" táblákat ts-hez hexa editorral. Nála "bukott" ki az is hogy az információs táblákat úgy 400 Mbyte-onként ismételten be kell szúrnia mert több program a kardjába dőlt az inbformációhiány miatt ezen fileméret felett. Ha jól emlékszem az STB-je tábla nélküli ts-t állított elő titkosítás gyanánt.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Watt25 #10058 üzenetére
Itt ajánlottak egy megoldást, de még nem próbáltam. Lehet nem menne.
(#10066) BeLac
Én is ezt tapasztaltam, hogy egy nagyon minimális hiba van, de egyáltalán nem zavaró. Ha nem figyel rá direkt az ember észre sem lehet venni
-
azbest
félisten
válasz
Zirowe #10063 üzenetére
Meg tudnád nézni, hogy milyen chipsetes? (Eszközkezelőben mit ír, és ott a hardver tulajdonságainál - részletek - hardverazonosítók)
(#10065) Watt25: jól mondod, néhány készülék felvételét azért nem tudja lejátszani a legtöbb számítógépes program mert ezeket a 188-as csomagokat (ptm) nem menti bele. Amelyik mindent lement, ahogy kapja, azok felvételét könnyű kezelni.
-
BeLac
tag
válasz
Murphistic #10050 üzenetére
Kipróbáltam az össze fűzést TC-vel.
Két .ts filével, és meglepő volt az eredmény.
Tökéletesen működött és a hosszát is jól írta ki a lejátszó (MPC-HC)!
A filéket önállóan is lelehet játszani eleje 4Gb 57:30, vége 2Gb 28:15.
és az egyesítés után 1:25:45 ez lett a hossz. Csupán pici kis hiba látszik az egyesítésnél.
Bár szerintem ez azért van mert a felvétel GM9060-al készült és a második fájl eleje öt képkockát tartalmaz a az előző fájl végéből, tapasztalatból tudom.
Eddig én is a tsDoktort használtam egyesítésre. Vágásra pedig a Smart Cutter-t. -
Watt25
veterán
válasz
Watt25 #10064 üzenetére
Kipróbáltam:
Fogam a múltkor lementett stream-emet (bár való igaz, ez teljes Transport stream, nem csak egyetlen csatorna) és bitvadász módban elkezdtem keresgélni a lehetséges csomagfejléceket. Nem tartott sokáig, hogy rájöjjek, hogy 188 byte-onként van fejléc, amit be is tudtam magamnak bizonyítani azzal, hogy egy fájlvágó programmal levagdostam a file elejéből 188 byte-ot. Akárhányszor 188 byte-ot vágtam le belőle, mindig elkezdte lejátszani a VLC player a file-t. Való igaz, ha nem 188-cal osztható byte mennyiséget vágtam le az elejéből, akkor nem kezdte el lejátszani a VLC, de a lényege ennek az egésznek az, hogy ezzel bizonyítottam, hogy nincsen fájl "eleje". Az meg végképp mindegy volt, hogy a fájlnak hol van vége, akárhányadik byte-nál levághattam.
Miután ezt kikisérleteztem, rágugliztam a 188 transport stream szövegre és ez volt az első találat. Utólag ugye okos az ember.A lényeg a 0x47, amit nem volt nehéz kitalálnom, hiszen ezzel kezdődik a file.
Tehát röviden: nincsen fájlra vonatkozó header a stream-ekben.
-
Watt25
veterán
válasz
m_kovacs #10059 üzenetére
Ennek a logikának pedig az mond ellent, hogy a sugárzott adásokat bármelyik pillanatban el tudod kezdeni nézni. Vagyis a sugárzott adatfolyamok (amelyet lement a fájlba) olyan formátumúak, hogy bárhol belekezdhetsz, véges számú lépésben eljutsz oda, hogy van kép a TV-n.
-
Latency
senior tag
Üdv.
Szerintetek érdemes lehet megvásárolni egy ilyen USB stick-et? Nem lenne sokba, viszont nem tudom mennyire használhatók ezek a tunerek.
-
hodostamas
addikt
Sziasztok,
Nemrég szereztem be egy Hama usb sticket.
Hozzá a Arcsoft Totalmedia progit kaptam, de nem igazán jön be.
Milyen progit tudnátok ajánlani dvb-t-hez?Teljesen idegen nekem ez a terület...
-
gyiku
nagyúr
van mar vmi hir a dune dvb-c tunerrol? itt azt irjak, hogy erkezik, de a cikk tavalyi.
-
m_kovacs
tag
válasz
Murphistic #10057 üzenetére
"Szerintem azért lehet simán összefűzni a box által darabolt fájlokat, mert a box ezeket az információkat csak az első fájlba írja be."
Ennek ellentmondani látszik az a tény, hogy mindegyik darab önálló videóként használható. Mindegyik file header-ben csak az önmagára vonatkozó információk vannak. Mitől tudná a sima copy, hogy egyáltalán mi a tartalma a bináris file-nak, és hogy új, módosított header-t kellene készítenie? -
Murphistic
aktív tag
válasz
m_kovacs #10055 üzenetére
Szerintem azért lehet simán összefűzni a box által darabolt fájlokat, mert a box ezeket az információkat csak az első fájlba írja be. A többi fájl tényleg csak a folytatása az elsőnek. Például a Windowsban bélyegkép csak a első darabhoz jelenik meg ( na jó volt már rá példa, hogy a negyedikhez is volt a négyből
)
Ha két különböző felvételt akarnánk összefűzni, akkor ott lehet tényleg problémákba üzköznénk. -
m_kovacs
tag
válasz
gabo9201 #10053 üzenetére
Miután TC -vel összefűzte, mit tudott vele csinálni? Tudta vágni? vegig le tudta játszani? Nekem egészen más a tapasztalatom a sima összefűzésről!
Ugyanis a file fejlécében vannak a videóra vonatkozó adatok felbontás, méret, hossz stb.., ami összefűzéssel nem változik! Erre a célra én Tsdoctor-t
használom. -
gabo9201
senior tag
válasz
Murphistic #10050 üzenetére
Köszönöm szépen mindhármótoknak!
A TC-vel sikerült.(#10051) aag
Jó ötlet a topik, szét fogok nézni
(#10052) Watt25
NTFS-t tettem a pendrive-ra pont azért, hogy ne legyenek ilyen gondok. Egyébként egészen pontosan 3,81GB-nál szedte ketté a videót. -
Watt25
veterán
válasz
gabo9201 #10049 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a VDub csak és kizárólag AVI fájlokkal hajlandó dolgozni.
Ketté pedig valszeg fileméret korlát miatt szedte a vevő. (FAT32-n max 2GB-os lehet egy file.) Ebből következik, hogy simán össze kell fűzni bármivel (Pl. TC, ahogy előzőleg emlíették) a két file-t. -
gabo9201
senior tag
Üdvözletem!
Olyan problémám van, hogy van egy Triax TR41-es DVB-T vevőm. Ezzel ma felvettem a Forma 1 időmérőjét és valamiért két fájlba rögzítette. Ez gondoltam nem is nagy probléma, mert a VirtualDub-al össze lehet fűzni a teljesen egyforma típusú videókat.
Viszont, mint kiderült a VDub nem ismeri fel a készülék által készített *.ts nevű fájlt. Ahogy nézem ez egy MPEG2-es cucc. Rákerestem, a neten, hogy mi okozhatja a gondot és azt találtam, hogy a VDub alapból nem kezeli az MPEG2-t. De innen nem jutok tovább. Hogy lehetne a VDub-ot rávenni, hogy befogadja a *.ts fájlt? Amit linkeltem angol leírás elvileg ugyanezzel a problémával foglalkozik,de sajnos én nem boldogultam vele (nyelvtudás híján).Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni, újrakódolni semmiképpen sem szeretném a videókat (esetleg csak, akkor ha már a VDub felismeri, mert a többi konvertáló programban nem igazán bízok).
-
aag
őstag
válasz
fradi81 #10047 üzenetére
Nyitottam egy külön topikot, hogy ne terheljük ezt a topikot feleslegesen.
-
azbest
félisten
Értsd már meg, hogy működik a dvb-t he-aac hangja ubuntu 12.04-en, tegnap este magam is kipróbáltam. Van hangja a kaffeine-nek. Előbb írta (#10030) fradi81, hogy kubuntu 12.04 alatt is megy.
Tessék itt egy videó róla hogy működik.
Vársz még pár hetet, hogy kijöjjön a végleges változat, frissítesz és örülsz(Persze, ha sürgősebb, akkor már most is lehet használni, csak még előjöhetnek bugok [link])
-
-
snefi2
csendes tag
Hello
Valaki megtudna osztani a dyras DVTU-265 driveret valahogy mert sajnos a hivatalos oldaluk epp atepites alatt.
Udv:Snefi
-
azbest
félisten
Na ez már tényleg off, de ha 12.04-est is kipróbáltad (amiből még nincs is végleges változat) és azzal sem volt hangod, akkor nálad van a hiba, főleg ha másnál a 12.04-es működik (az mindegy hogy gnome vagy kde változat). Te a 10.04-et és mint nemrég kiderült a 11.10-et próbáltad.
-
-
zhagyma
őstag
válasz
H.Roland #10029 üzenetére
Szia!
Jó kis kártyát vettél. A leírásod alapján azt tippelem hogy Digikábeled van (DVB-C). Nálam a DVBViewer-ben a kereső dialogus doboz így néz ki:
A digi.ini file helye win7 alatt:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transponders\digi.iniA digi.ini file tartalma:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=14
1=113000,5,6900
2=121000,5,6900
3=346000,5,6900
4=354000,5,6900
5=362000,5,6900
6=370000,5,6900
7=378000,5,6900
8=746000,5,6900
9=754000,5,6900
10=762000,5,6900
11=770000,5,6900
12=778000,5,6900
13=786000,5,6900
14=794000,5,6900 -
pjtr
aktív tag
Sziasztok
Segítsetek lécci, teljes a homály.
lg 37ld465 tv van, amiben az adatlapja szerint ez található:
DVB-T/C MPEG-4 AVC(H.264) Igen (CI típus).
Akkor ezzel nézhetem majd a Digi csatornáit stb nélkül?
Tesómnak ilyen tv-je van : Sony Bravia KDL-40P3600
Talán csak dvb-T tuner van benne. Ide kell-e stb, hogy tudja nézni?
Köszi peti
-
H.Roland
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy BlackGold BGT3630 PCIe-es kártyát, ami ezeket tudja: DVB-T/DVB-T2/DVB-C/DVB-S/DVB-S2/Analog.
Nálunk Digi tv van, a csatornák az HBO és egy-két adó kivételével kódolatlanok. Erről meggyőződtem a settop boxszal, a kártyát kihúzva is foghatóak a csatornák. Ennek megfelelően arra számítottam, hogy a tunerkártyával a gépemen is nézhetem majd digitálisan az adásokat.
A következő a probléma: feltelepítettem a DVB Viewer demo verzióját (valószínűleg megveszem később), de csak a közszolgálati csatornákat hangolja be, a többit nem. Azt lehet látni, hogy a megfelelő frekvenciatartományban (354-394 MHz, 770-794 MHz stb) érzékeli a jelszintet, viszont csatornát nem hangol be. Ezekkel a paraméterekkel próbáltam hangolni:
Célkategória: Astra 19.2° E / Hot Bird 13.0°E / Astra 1D/3A 23.5°E / Astra/Eurobird 28.2°E
Transzponderlista: nincs
Vétel típusa: Kábel
Csoport: A
Szimbólumráta: 6900,6111,6875Van valami egyéb paraméter, amit még lehet állítgatni, hogy behangolja a közszolgálatin kívüli csatornákat?
Előre is köszi.
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #10026 üzenetére
Ha már számítógépes eszközökről beszélünk, életszerűen velejárnak a szoftveres problémák is. OS viszont nincs kikötve a címben. Ilyen alapon Windowsról sem eshetne szó. Az már csak egy külön szívás, hogy Linux alatt több gond lehet, okokat tudjuk, támogatottság stb. ez most mellékes.
Én is követtem a témát, itt nem általános Linux (mint OS) problémákról volt szó, hanem Linux, mint DVB-megjelenítés kérdései. Őszintén szólva engem sem érint, de legalább úgy is felfoghatom, hogy milyen jó nekem.
Viszont, ha megnézzük a topik 1. hozzászólását, nem csak az derül ki, hogy te indítottad, hanem már az első oldalon jönnek az SW gondok (Windows is), meg egyebek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
wassermann #10026 üzenetére
ahol teljesen elsikkadnának a sok, egészen más jellegű kérdés mellett...
(de még segítséget is kisebb eséllyel kaphat vki, mert azokat kevesebb DVB-T tulaj látogatja)ezeknek itt van a helye, hiszen ha DVB-T tunerral bármilyen (akár Windows alatti) gondja van vkinek, itt néz szét először
és legfőképp: ezek a tunerek olyan hardveres eszközök, ahol a szolgáltatás nagyrésze szoftverből érkezik!
hogyan (és miért) választanád le, h csak a chipek képességeiről beszéljünk, de ne az azokhoz szükséges szoftveres támogatásról? -
wassermann
Topikgazda
Kérés:
- Tisztelt urak, ez a topik a DVB-T-s eszközökről, hardverek-ről szól. A Linux-al kapcsolatos dolgokkal égyszi vonuljatok át egy Linux-os topikba, mert széttúrjátok ezt. -
aag
őstag
válasz
fradi81 #10024 üzenetére
Az is, de ettől még fel tud venni, aztán a VLC-vel lejátszva máris van hangja. Elkezdem felvenni és máris elkezdem lejátszani. Kicsit kényelmetlen, de működik. Szóval nem ez a fő gond, hanem az, hogy nem tudom szabdalni a felvett anyagot. Illetve tudom, de nem lesz hangja az új fájlnak. Azért, mert nincsen a rendszerre telepítve HE-AAC kodek. Tehát azt kellene telepíteni, de nem lehet. Jogtisztasági problémák miatt le van tiltva. Legalább-is ezt olvastam több helyen. Senkinek sem működik Ubuntu alatt. Illetve van egy kivétel, de nem reprodukálható a módszere sajnos. Ez a gond. Nálam és másoknál is Ubuntu alatt.
-
csendes
addikt
válasz
azbest #10018 üzenetére
Így van Arch Linux-ot használok; bár Ubuntu és Fedora is van telepítve, de inkább csak kíváncsiságból.
Arch Linux-nak is vannak már olyan változatai, amiket egyszerűen lehet telepíteni, például Archbang [link].
A PPA-kból Ubuntu alá is majdnem mindent föl lehet pakolni. Ha például beüti az ember a keresőbe, hogy ubuntu ppa xinelib 1.2.1 , akkor pillanatok alatt meg lehet találni ezt a csomagot [link] Oneiric-re és Precise-re is.
Egy másik hozzászólásra válaszolva nem szórakozom senkivel - fogalmam sincs, hogy ebben mi lenne a jó. Próbálok tájékozódni, kipróbálni dolgokat, illetve néha segíteni másoknak, de ennek vannak időkorlátai.
Valóban működik a TVHeadend, be van kötve XBMC alá. Van minden MindigTV csatornán hang mplayer-rel (kiterjesztett szintaxis kell a channels.conf-ban), me-tv-vel és Kaffeine-nel (a megadott verziószámú programokkal). Nincs "külső" csomag fölrakva, illetve annyi, hogy a TVHeadend az Arch Linux AUR nevű build script gyűjteményéből van telepítve. Képeket, beállításokat kérésre tudok föltenni, de a hangot nem tudom, hogyan tudnám itt megmutatni -
azbest
félisten
Bocs, úgy tűnik lemaradtam arról, hogy újabb verziót is próbáltál.
Ahogy általában az igazság valahol középúton van. Visszakerestem csendes hozzászólását amiben leírta, hogy milyen verziójú programokat használt: kaffeine 1.2.2-2, xine-lib 1.2.1-2, faad2 2.7-3.
Az ubuntu 11.10 csomaglista alapján nálam: kaffeine 1.2.2-1ubuntu3, libxine1 1.1.19-2ubuntu6, libfaad2 2.7-6ubuntu1 van fenn.Ott lehet a titok nyitja, hogy ő valószínűleg nem ubuntuval használja (adatlapja szerint arch linuxot is használ), vagy újabb külsős csomagot tett fel. A xine-lib lehet a megoldás kulcsa, mert az végzi a munka lényegi részét (demux). a faad2 pedig a hang dekódolását.
A jó hír, hogy a 12.04-ben már úgy látom 1.2-es xine lib lesz [link]
-
Watt25
veterán
válasz
bb.bocs #10015 üzenetére
Antenna egyik TV-ben sincs (kivéve a Junoszty
). Az esetek többségben egy szobaantennával a szoba közepén nem is tudod fogni a digitális adásokat, legalább az ablakba ki kell rakni az antennát. (Nagyon nagy mértékben függ a helyszíntől, minden véglet előfordulhat.)
Konkrét bitráta értékeket itt találsz: Táblázatom. Sajna valóban nem a legjobb a MindigTV minősége.
Van MindigTV topic is. -
bb.bocs
őstag
válasz
Watt25 #10014 üzenetére
na igen
nagyimnak kell a videó, hiába ondom hogy usb ,meg vinyó meg pendrive
nem izgatja
de ha ca modult veszünk úgyis az lesz tetszik vagy sem
én mindent gépre veszek fel
akkor a tvhez is kell külön antenna? vagy az bennevan a tvben? (samsung p2270hd)
igy ahogy nézem, a mindigtv nek elég fos minöségű az adása, rosszabb mint a upckivétel a hd persze
olyan foltos meg homályos...( érdemes váltani?)
-
Watt25
veterán
válasz
bb.bocs #10013 üzenetére
Az antenna beszerzése, elhelyezése, beállítása saját ügyed. (Persze hívhatsz szerelőt.) Ezzel a MindigTV-sek nem foglalkoznak. Csak CA modult, kártyát, dekódert adnak, ha kell.
Vannak olyan TV-k, amelyek az éppen nézett műsort kiadják a SCART csatlakozójukon, amelyet fel tudsz venni videóval. Csak ugye a kérdés, hogy néztél-e mostanában naptárra és milyen évet láttál rajta? -
bb.bocs
őstag
ja és külön kell vennem antennát? vagy a mindigtvsek hoznak antennát is a dobozhoz/ca modulhoz nem kell semmi, gondolom tvben van az antenna, vagy azt is külön kell rákötni?
-
aag
őstag
Múltkor is volt itt valaki, akkor panaszolta, hogy nem megy a he-aac, pedig csak annyi volt a "baj", hogy két éves LTS ubuntuja volt, amiben értelem szerűen nincsenek benne a programok új verziói.
Én voltam az akiről beszélsz és nem így volt! Felraktam direkt emiatt egy 11.10-est és beletettem pontosan azokat amiket a fórumtárs írt. Sajnos nekem nem működött. Feltettem a legfrissebb Ubuntu alá elérhető kernelt, de azzal sem ment.
Egyébként már nem először jártam így ugyanezzel a fórumtárssal. Él bennem a gyanú, hogy jól szórakozik rajtunk ahogy kínlódunk, mert nagy valószínűséggel neki sem szól a HE-AAC hang az Ubuntuján. Nem véletlenül állítom, hogy nagy valószínűséggel. Ugyanis utánaolvastam és azt találtam, hogy licencköteles (fizetős) nem csak a kódoló, de a dekódoló része is. Szóval nem megy az senkinek sem, csak aki vagy ellopja, vagy kifizeti a licencdíjat. Persze lehet, hogy tévedek, de mivel feltettem a kérdést (és napirenden tartom) az ubuntu.hu-n is és ott sem megy senkinek sem, valószínűleg nem érdemes ezzel sokat bajlódni. Majd az idő megoldja. De jelenleg még nincs rá megoldás. Emiatt hibás az a hangnem ahogy erről nyilatkoztál. Kérlek vegyél vissza kicsit. Majd akkor írj legközelebb megoldásról, ha nálad megy és le is tudod írni (reprodukálható módon) hogy mi kell hozzá. OK?
-
bb.bocs
őstag
23 adó bejön a mindig tvn ,de a többi nem. pl a history meg ilyenek eddig nem volt gond . szerelnek ? vagy mi lehet?
-
bb.bocs
őstag
sziasztok egy kérdés.adott 1 samsung p2270hd tv. adott lesz 1 modul és mindig tv extra kártya. krdésem. videóra hogy tudom rögziteni az adást?... ha lehet ilyet
-
fradi81
veterán
Kösz, átírtam 99-re, majd sudo make install, de feljebb kellett lépni egy mappát mert egyébként hibát írt ki. Most bejönnek a mux A csatornák VLC-vel, folyamatos kép és hang, szinte tökéletes. De a mux B és C frekvenciáit hiába írom be, ott nem 'tölt' be. Át kell állítani valamit?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Degeczi #9988 üzenetére
ó bakker, de egy hülye vagyok!
ebből leeshetett volna: ha egyszer a build leszedi a forrást, az jó eséllyel fölül is írja a lokális módosítást - és így is van...
szóval nem ez a baj, a dolog így hatástalan, egyszerűen vmi általános bizonytalanság van a driverrel, ezért hittem azt, h a (valójában meg sem történt) módosítás miatt javult meg...
pl. a ma reggeli gép bekapcsolás után sem látta a tunert, ki kellett húzni majd visszadugni, akkor már látta, de még nem regisztrált hozzá frontend-et, majd egy ismételt ki/visszadugásra már jó lett...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
azbest #10003 üzenetére
igen, még a kínlódás elején megnéztem mi van benne
persze más fölépítésű a panel (hiszen mini: harmadekkora, ezért pl. az infravevő is a túloldalán van),
de a 9135 chip teljesen azonos jelölésű, csak az enyém picit korábbi gyártású (2011. nyári: 30. heti, míg a tiéd őszi, 42. heti - talán tényleg más széria, az azonos külső jelölés ellenére is, ezért működhet nálad a patch-elt driver újfajta letöltésével) -
azbest
félisten
válasz
Degeczi #10002 üzenetére
esetleg még segítség lehet az is, ha meg tudnád nézni neked milyen a tuner belülről. Egészen könnyen szétpattintható a műanyag burkolat és akkor ellenőrizni lehet, hogy tényleg más fajta-e vagy valami más okozza a problémát. Az enyém ilyen [link]
Azt máig nem vágom, hogy melyik változat dual-tuneres a kworld-ön kívül.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
azbest #10001 üzenetére
köszi, hétvégén megnézem a tvheadendet
az ME-TV-n közben rájöttem, egyszerűen a számbillentyűkkel tudok csatornát választani (ha már az EPG-je nem működik) - de amíg nincs hangja, addig kb mindegy
a VLC egyébként nem rossz, az interlace is sokkal kevésbé/ritkábban zavaró benne, és a hang is nagyjából szinkronban van (ME-TV-vel láthatóan csúszott picit a szájmozgáshoz képest),
csak az zavar, h csatornaváltásoknál mindig teljes méretűre növeli az ablakátja, közben válaszolt az alább említett, it9135 driver patch-hez kapcsolható fejlesztő, időzítési problémára tippel, adott egy módosítási javaslatot (késleltetés beszúrását), azt is kipróbálom még, mert jó lenne tisztán látni, mi okozza
-
azbest
félisten
válasz
Degeczi #10000 üzenetére
Kipróbáltam már a gépemen én is... a kaffeine tényleg nem tudja kezelni a he-aac-t, csak reccsent egy nagyot csatornaváltáskor, a me-tv ppa -ból feltéve nem szeretett valamit a channels.conf-on, nem váltott csatornára... de a lényeg, hogy mindkettő eléggé fapadosnak tűnik
Szerintem próbáld meg a tvheadend-et (git friss verziót; epg, időzített/automatikus felvétel, kódolt adások támogatása, stremelés) + vlc-t. Persze ha csak az ingyenes nézésére kell, akkor a vlc magában is jó, csak érdemes csinálni egy m3u fájlt amiben szerepelnek a csatrnák [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged