Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokarudi
aktív tag
Az egyik motorom furán pörgött, és sikeresen le is dobta magát a drón. Csináltam egy tesztet a BF-ben, gyanús volt, hogy néha pörgött, és nagyon melegedett. Először ESC hibára gondoltam, viszont egy csere motorral teljesen jól működött. A vezetékeken nem látok szakadást, hol lehet még olyan zárlat a motorban, ami zavart okozhat? Le van szerelve a vázról teljesen, úgyhogy csavar nem érhet bele. Érdemes szétszedni, vagy multiméter nélkül úgysem látok semmit benne?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Rendeltem a BG-ről akkukat, de március 21 óta azt írja a tracking, hogy küldemény átadása nemzetközi szállításra egy BEBRUA nevű helyen, ami elvileg Belgium. Van valakinek tapasztalata, hogy onnan mennyi idő még, amíg elvánszorog idáig? Kb. 1 hónapja jön a csomag
-
rokarudi
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #63418 üzenetére
Papíron 65-130 C-s akkuk, de a megfáradás lehet, hogy igaz lehet. Amikor véget ér a repülés, kicsit mintha puffadnának is, de aztán újra okésak lesznek, és töltés közben sincs se puffadás, se melegedés. Annyi van, hogy ezeket a hobbykingről 6 euro környékén meg lehet venni az EU raktárból, ugyanez a GNG 550-es 12 dollár a Gearbest/Banggoodon.
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok a 3 collos gépemet sikerült egész jó állapotba hozni, Caddx turtle v2-vel, meg 4 db 3BHobby 1105-ös 6000 kv-s motorral. Egészen gyorsan repül, a probléma az, hogy mivel ez eredetileg egy Furibee Q95 romjaira épült (bár már abból egy alkatrész sincs benne ) JST csatlakozós 3 cellás 450 mah-es Turnigy nanotech akkukat használtam hozzá. Az akkuk meg nem nagyon bírják ezekkel a motorokkal a gyűrődést, egy-egy nyélgázas bukfenc után leesik a feszültség 10 alá, és elkezd sípolni, úgy hogyha leállítom még simán 11 felett van a fesz. A másik, hogy a leszállás után elég melegek lesznek az akksik.
Mi lehet a megoldás? Gondoltam áttérek az XT30-ra, meg a kicsit nagyobb akksikra (550 mah), csak nem tudom, hogy az megoldja-e a problémát. Amúgy elég kezes jószág a gyorsaság ellenére, 2-3 percig bírja ezzel a sebességgel, ami nem lenne gond, csak nincs kedvem felgyújtani a gépet egy gyorsabb manőver után.[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, két kérdésem lenne. Az egyik az lenne, hogy úgy tűnik, hogy az egyik cella döglődik az egyik akksimban. Nem töltődik fel rendesen és melegszik az akku töltés közben. Egyszer már gyulladt ki akkum és nem nagyon szeretném újra átélni, úgyhogy mi lenne a legbiztonságosabb módja annak, hogy megszabaduljak tőle úgy, hogy más se legyen veszélyben?
A másik: ma szórakoztam egy kicsit a 3 collos drónommal az erdőben viszont egy ág lekapta a vevő antennájának az aktív részét. Találtam többféle adatot is arra, hogy ennek milyen hosszúnak kell lennie, de mivel többféle hossz is volt, tudna valaki abban segíteni, hogy melyik lehet a jó? -
rokarudi
aktív tag
Eddig is volt a hobbykingen ilyen dróntfáróllepiszkáló bot? [link]
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Még egy kérdésem lenne, ami független az akksis szalagtól. Mennyire bonyolult 3 cellás akkuból 4 cellásat csinálni? Van 3 darab 3 cellás akkum, amiket gyakorláshoz vettem. Nekem a 3 cella már kicsit lassú a 210-es géphez és szeretnék 4 cellán repülni. Gondoltam, ha nem veszélyes/bonyolult, akkor csinálnék belőlük 2 db 4 cellás akkut. Ha nagy hülyeség, akkor előre is bocsánat érte
-
rokarudi
aktív tag
Ma jött meg két kocka alakú graphene akksim. Jó nagy buci kockák ezek, nem éri át őket a tépőzáras szalag, azt hittem kisebbek lesznek. Mivel tudnám rögzíteni ezeket a gépen?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #60558 üzenetére
Azóta próbálkoztam sok mindennel, kipróbáltam a soft mountolást is, de nekem semmi sem segített.
Nem vagyok profi, és túl sokféle motort sem próbáltam, de szerintem ezeknek nem annyira egészséges a hangja, és a BF-ben a gyrot is pörgetik rendesen, legalábbis a 4-ből kettő biztosan. Nem tudom, hogy ezeknek ilyeneknek kell-e lenniük, de a Furibee Q95 motorjai tuti nem vibráltak ennyire pláne újonnan. Szerintem reklamálok egyet a Gearbesten, aztán eladom őket, hátha 2 cellán nem vibrálnak annyira egy kisebb gépen és más tudja még használni őket.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #60551 üzenetére
Igazából is-is. Megnéztem a blackboxot is, és igaz, hogy nem annyira értek hozzá, de nem tűnik annyira tragikusnak, és ahogy az előző motoros repüléshez hasonlítgattam, nem volt akkora különbség. Ha rakok fel pár blackboxos képet, azt meg tudod nézni esetleg? Vagy betaflightos gyrohullámot, amikor megy a motor?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #60535 üzenetére
2 olyan motor volt a négyből, ami bizonyos fordulatszámon azért rázta a gyrot. Az egyiknél hallatszott is, hogy abban pillanatban rázza a motort is a vibráció. Akkor már csak az a nagy kérdés, hogy lehet-e ezzel kezdeni valamit. Gondolom lehet soft mountolni az fc-t és a motorokat is, csak kérdés, hogy a rázkódás kinyírja-e a motort előbb, még akkor is, ha soft mountolt. Vagy esetleg a gearbestnél lehet-e reklamálni, hogy a motorok ennyire ráznak?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #60530 üzenetére
Sajnos, már ez a lehetőség is kilőve, azt mindig szoktam tenni bele, már az elején :-(
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #60527 üzenetére
A csavarokat néztem, de az emax úgy csinálta meg a motorokat, hogy van egy rés, ahol meg lehet nézni, és egyik sem ér bele a tekercsekbe, se alul, se fölül. A p meg a d értékekkel kísérleteztem, most kb 25 körül van mindegyik tengelyen mindkettő és sajnos semmi nem változik. Az fc+4in1 esc pedig egy 28 amperes hglrc f428, elvileg annak elégnek kellene lennie.
Az nem lehet, hogy a 3 cella sok ezeknek a motoroknak? Még talán a motor soft mountolást megpróbálom, de amúgy meg úgy vagyok vele, hogy nem akarom szétrázatni a motorokat, inkább eladom őket, és veszek kisebb kv értékűeket. -
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #60523 üzenetére
Jó lenne ha az lenne, de szerintem valahol máshol lehet a gond.
Amúgy itt a dvr:
A másik dolog, hogy az elején nagyon melegedtek a motorok, azt némi PID állítással sikerült megoldani, viszont gázadásnál nagyon leszívja az akksit, ha megnézed 25-30 másodperccel a kezdés után a gázadásra lemegy 10.2 voltra.
Lehet, hogy az előző Furibee 6000 kv nem volt csak kevesebb, azért nem volt problémás, ez viszont nem bírja a 3 cellát. Csak az a baj, hogy két cellás akkum nincs, hogy ki tudjam próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, lenne egy problémám, hátha tud benne valaki segíteni. Volt egy 2 collos Furibee Q95-öm, 1104 6000 kv-s motorokkal, amit átraktam egy 130 mm-es vázba, 3 collos 3025-ös propellerekkel és 3cellás akkuval. Az egyik motorom sajnos tönkrement, úgyhogy úgy gondoltam, hogy veszek Emax 1106-os 6000 kv értékű motorokat ezek helyett. Tudom, hogy 2-2,5 collos gépekhez ajánlják inkább ezeket, viszont láttam, hogy mások is repültek ezzel az összeállítással. A lényeg, hogy az a problémám, hogy repülés közbenr emeg az egész gép. Próbáltam már állítani a PID-eket, a filtereket, mindent amit ebben az esetben ajánlanak. Sőt maradt még a 2 collos propellerekből is, de azokkal is remeg. Az FC nincs soft mountolva, de az előző konfiggal nem volt ezzel baj. Szóval a kérdésem az, hogy mit próbálhatok még ki? Lehet, hogy valamelyik motorral van baj? Azt hogy tudom letesztelni? Vagy inkább adjam el és keresebb kisebb kv értékű motort ehhez a konfighoz?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Megjött az új klón f4 v3 fc-m, viszont a csatlakozó, ami a bfight210 4in1 escből kijön nem kompatibilis az fc csatlakozójával (8pin/6 pin). Úgyhogy ráforrasztom a vbatot meg a current sensort is az fc dedikált helyére, viszont mindkettő mellett van egy gnd is. Namost az escből csak egy gnd jön ki. Elég ha egyet forrasztok be, vagy valahogy kell osztani a gnd-t, hogy jusson mindkettő mellé?
-
rokarudi
aktív tag
válasz Teréz Atya #59718 üzenetére
Igen, de a GB-n van egy olyan kupon, amivel 20 dollár felett adott 50% kedvezményt, és így 30 dollár volt 4 motor.
Valaki visszamondta, mert most engedte, úgyhogy 30 dollárért meglett a 4 motor
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Úgy látom mire döntöttem végre, kifosztották a készletet, úgyhogy megoldódott a dolog
7500-asból van még. Erre a konfigra az használható vagy az kinyírja már a hardvert?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #59715 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek. Most egy 130 mm-es Amax Atlasba van átpakolva a Furibee Q95 belseje, ez megy most 2 ágú 3025ös propellerekkel. A 4in1 ESC most döglött meg benne, azt cseréltem egy Hglrc F428as kombóra, úgyhogy most egyedül a motorok benne az eredetiek. Viszont ma az egyik motorról lerepült a felső rész, és a többi is kerreg már valamennyire, úgyhogy érik a motorcsere is. Az eredeti motorok ismeretlen márkájú 1104 6000 kvsak, ezek helyett szeretnék venni Emax 1106osakat. Ezekkel most is olyan 3-4 perceket megy ha nyomom neki, úgyhogy az üzemidő nem annyira gond.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Akkor egy 3 collos gépen 3 cellára melyik a jobb a 1106os motorból? A 4500 vagy a 6000 kv?
-
rokarudi
aktív tag
Az mitől lehet, hogy egy esés után az armolás nem indítja be a motorokat, de a 4in1 ESC melegszik piszkosul? Esés után lehet valami zárlatos lett, vagy valami más lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Teréz Atya #59175 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat neked is meg vandor01-nek is. Akkor nem kezdek bele ebbe a dologba, csak gondoltam, ha már valaki ezzel próbálkozott, akkor van értelme
Amúgy a link itt van a 1406-os géphez. Kicsit fura a dolog, mert elvileg a vázat 11xx vagy 13xx motorhoz árulják. [link]
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a Furibee Q95-ből A-max Atlasra épített gépemen (a kislányom elnevezése alapján az "Ugró Verében" ) milyen motort tudnék még használni a mostani 1104 6000 kv-s motorok helyett, úgy hogy egy kicsit gyorsabb legyen? A rotorbuilds-en valaki 1406-os motort rakott rá, de 1306-osból többfélét találtam, többféle kv értékkel. 3 cellás akkuval használom a gépet, most is egész jól megy csak gondoltam kipróbálnám egy picit erősebb motorral is.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, lehet, hogy nagyon alap kérdés, de ha pontosan élesre állítom a kamerát, akkor a mező elég nagy része ahol repülök halvány vörösben pompázik a képen. Ha egy kicsit homályosra hagyom, akkor nem annyira. Mindkét gépemen ilyen, az egyiken egy Caddx micro turbo s1 a másikon meg egy sima HS1177 van. Van valami beállítás, amivel ezen javítani lehet? Illetve fórumokban találtam infot arról, hogy esetleg az infravörös szűrőhöz van köze? Ezeken a lencséken alapban van valamilyen szűrő?
-
rokarudi
aktív tag
Jackal ötlete alapján átpakoltam a Furibee Q95 belsejét egy 3 collos vázba, egy A-max Atlasba. Tényleg jó kis váz, amivel szívtam egy kicsit az a Caddx Micro turbo S1. Fura volt, hogy egy külön csatlakozós joystick-kal kell a menüt állítani, meg a külső, Betaflight-os OSD-hez trükközni kellett, mert a belső OSD elég béna volt. És nem túl kényelmes, hogy más csatlakozók vannak a VTX03-hoz, mint a kamerához, ezért fel kellett rá forrasztani a csatlakozókat. Viszont így ha bármit akarok állítani a menüben, újra le és fel kell forrasztani a drótokat a VTX-re. A másik az volt
A repülést még nem próbáltam, kipróbálom, hogy a Q95 eredeti PID-jeivel mennyire működik, aztán meglátjuk kell-e valamit módosítani (bár PID beállítást még sosem csináltam, de egyszer el kell kezdeni )
-
rokarudi
aktív tag
válasz popi1987 #57061 üzenetére
Köszi, én ezt nem találtam meg, biztos azért, mert nem egyben írtam be a nevét a keresőbe
(#57060) Peaceliker
Sajnos a váz majdnem 40 USD, annyit nem nagyon ér meg. Megnézem majd, amit írtál, szerintem én is tag vagyok abban a csoportban, én is láttam azokat a vázakat, tényleg jól néznek ki.
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, a Bfight 210-esem karjain kezdenek szétválni a karbon lemezek (kapott már párat szegény ) Viszont hiába cserélhetőek a karok, nem nagyon találtam olyan oldalt, ahonnan lehetne külön kart venni, a váz meg jó drága egyben.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e valami módon újra rögzíteni ezeket a lemezeket (1-2 el van repedve, de a többi csak elkezdett szétválni egymástól)? Esetleg pillanatragasztóval, vagy valami egyéb módon?
Ha nem érdemes szórakozni vele, akkor milyen vázat ajánlotok, amire át lehetne pakolni a cuccait?
-
rokarudi
aktív tag
Nagyon csíkozódik a Furibee Q95-ös gépemen a kép. Beraktam egy low ESR kondenzátort az akkuhoz, de sajnos nem sokat segített. Kipróbáltam azt, hogy a Betaflightban elkezdtem egyenként pörgetni a motorokat és mindegyik csíkozta valamennyire a képet, némilyek jobban, némelyik kevésbé. A csavarok nem érnek a motorokba, és nem tudom mit próbáljak még ki rajta. Vagy vegyek új motorokat hátha jobb lesz? Most kezdett összeállni a gép, az LST S2 kamerával egész jó volt a képe, és már egyre jobban megy az acrozás is. Azon is gondolkodtam, hogy eladom alkatrésznek és veszek egy olyan gépet, amivel nem kell ennyit gyötrődni.
-
rokarudi
aktív tag
Nincs valakinek véletlenül felesleges régebbi akksija szemüvegbe? Az enyém túlmerült, mert rajta hagytam a szemüvegen. Aztán szépen lassan próbáltam visszatölteni, először NiMhként, ahogy valahol olvastam, aztán lassan lipoként. El is érte nagyjából a 10 voltot (3s akku), és azt hittem nemsoká jöhet a balanszolt töltés, amikor fura szag kezdett el terjedni és kiderült, hogy iszonyat meleg az akku és puffadozik. Gyorsan beledobtam a tároló fémkazettába és ki a ház elé. Most már oszladozik a füst, nagyon durva volt.
-
rokarudi
aktív tag
Kiderült, hogy a múltkor és ma is azért voltak jelvesztéseim a bfight-al, mert kontakthibás volt a vtx-em.Leszedtem a csatikat és ráforrasztottam közvetlenül a drótokat a tűkre, ami nekem kb. 1 órát tartott. Úgy tűnt minden okés, csak elkövettem azt a hatalmas hibát, hogy rajta maradt az akksi, és egy kicsit széjjelebb próbáltam feszíteni a tűcsatlakozókat, és sikeresen rövidre zártam. Pukkant és füstölt egyet.
Megpróbáltam a bfight eredeti vtx-ét visszarakni, de a csatlakozóból nem jött áram. Maga a vtx működik, mert egy másik csatlakozóból sikerült áramot szerezni.. Azt sajnos nem tudom leellenőrizni, hogy az is kisült-e, amiből a kamera kapja az áramot, mert az pont a kiégett csatlakozó alatt van, viszont működő vtx nélkül nem tudom kipróbálni. A kérdésem az lenne, hogy rövidzárkor az FC is kuka, vagy csak a vtx, ha az ottani egyik csatlakozó adja meg magát? Vagy van-e más lehetőség, mert eddig a legszimpatikusabbnak az tűnik, ha kidobom az egész hóbelebancot, mert eddig mindig volt vele valami szopás, és mire elkezdeném élvezni vele a repülést, valami mindig megdöglik rajta
-
rokarudi
aktív tag
válasz Teréz Atya #55184 üzenetére
Köszi, a helyi csavarboltot próbáltam, de nem volt nekik. A hobbykinget megnézem, hátha.
-
rokarudi
aktív tag
Csavarok beszerzésére van valami gyorsabb megoldás, mint a kínai oldalak? Ki szeretnék próbálni egy soft mountolást a négy motornál, illetve pótolni az egyik kameratartó csavart. Az Aliexpressen 100asával adják, a Gearbesten nincs, a BG-nél pedig április 6-án jönne az egyik típus, kameratartó csavar meg sehols sincs
-
rokarudi
aktív tag
Próbálkoztam ma megint egy kicsit a Bfight 210 reptetésével, de ma sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna.
Egyrészt akkor amikor egy gázfröccsel próbáltam a szél ellenében felhúzni a gépet, elvesztette a szemüveg a videójelet (és a DVR is), úgyhogy ezek szerint a VTX nem kapott elég áramot (?). A repülés után az OSD szerint a minimális feszültség 10.3 V volt, ami nem túl sok (3 cellával reülök vele). A gép sikeresen a földbe fúródott, le is tört az egyik propeller. Direkt kicseréltem az eredeti VTX-et egy kicsit jobbra, és a táv és a jel minősége javult is, de ha lesznek ilyen véletlen jelvesztések, akkor elég nehéz lesz ezt így vezetni.
A zuhanás után az egyik csavar kiesett a kamera rögzítők közül, és fogalmam sincs honnan tudnám azt pótolni. Egy pici peremes csavar, az Aldis digitális tolómérővel kb. 4,5 mm hosszú, a menetes rész kb. 1,9 mm széles. Meg tudja valaki mondani, hogy mi ennek a csavarnak a hivatalos neve, hogy rá tudjak keresni valahol? És hogy egyáltalán hol van Pesten olyan bolt, ahol van esélyem arra, hogy tartanak ilyet.? Most kétoldalú ragasztóval rögzítettem a kamerát, de nem akarom, hogy egy toldozott-foltozott gép legyen, mint a Furibee Q95-ös gépem.
Kicsit olyan ez a gép, mint amikor egyetemista koromban vettem egy Simsont. Én csak motorozni akartam vele, de amint az egyik dolgot sikerült kijavítani, előjött egy másik probléma.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Miután visszanéztem a repüléseim felvételét, kiderült, hogy eléggé csíkozódik a kamera képe. (Repülés közben fel sem tűnt, annyira koncentráltam Javasoltátok ti is a kondenzátor beépítését, én is úgy olvastam, hogy ez segíthet. Igazából annyi a kérdésem, hogy az általánosan javasolt 1000 uF és 35 V-os (alacsony ESR) kondi megfelel-e egy 3S Bfight 210-hez, és ha igen akkor hová forrasszam be? Olvastam olyat, hogy az akku csatlakozási pontjához, vagy esetleg valahogy az ESC-hez (közös, 4 in 1 ESC van benne) kell bekötni.
-
rokarudi
aktív tag
Kivittem tegnap a drónokat reptetni és bemelegítés gyanánt elővettem a Nihui u807-et is. A lényeg, hogy a feltöltött akku ellenére elég erőtlenül repült kb. egy fél percig, aztán elkezdtek villogni a ledek, hogy lemerült az akku. Otthon megnéztem a töltővel, és fel volt töltve rendesen. Nincs ötlete valakinek, hogy mit nézzek meg rajta? Tavaly nem sokat repültem vele, de akkor egész jól ment még, bár ha jól emlékszem a vége felé (főleg hidegben) már kicsit döglődött szegény, de azt hittem, hogy csak a hideg miatt van.
-
rokarudi
aktív tag
Ezt az IRangeX multiprotokollos dolgot hozzá lehet valahogy szerkeszteni egy Flysky I6S távirányítóhoz? A Banggood-on azt írják, hogy csak az I6-hoz, meg az I6X-hez lehet hozzákötni. Próbálta már valaki esetleg az I6S-el?
-
rokarudi
aktív tag
Az XK X130T-t ismeri valaki? Az X100 FPVs turbózott változatának tűnik, egész jó távval, erős motorokkal és egész erős akkuval. És most 66 USD flash sale-ben a GBn.
-
rokarudi
aktív tag
szerintetek egy ilyen combo mennyire éri meg az árát? Ha pakolok hozzá egy RX2A Flysky vevőt gondolom össze lehet kötni egy Flysky I6S távval, igaz?
-
rokarudi
aktív tag
válasz SpydeR3412 #50571 üzenetére
Egy LST S2-t vettem, mert a Furibee Q95 kamerájáról lejött az antenna. Visszaraktam ugyan, de amúgy is katasztrófa az a kamera. Visszaragasztottam a lencséket ragasztópisztollyal, de annyira felmelegszik ha nincs, ami hűtse, hogy a ragacs újra felolvad Úgyhogy rendeltem egy LST S2-t.
A gumiszalagos megoldástól kicsit félnék, mert az a gép a videókon elég gyorsan megy, és gumival nem biztos, hogy a kamera rajta marad. Igazából egy olyan 1S gépet akarok belőle csinálni, amivel a ház körül lehetne bohóckodni addig, amíg nem lesz elég jó idő ahhoz, hogy a brushless gépekkel kimenjek a mezőre.
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, egy XK X100ra mennyire lehet nehéz egy aio kamerát felrakni? Elég jó áron van a bg-n és most jön egy kamerám, amit fel lehetne rakni rá.
-
rokarudi
aktív tag
Aki kis géphez akar 450 mAh-s akksit venni (3 cellásat), szerintem ez egész jó ár:
XT30-as a csatlakozója, úgyhogy a Q95 dinóhoz nem jó, de máshoz lehet még jó
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Kris87 #49742 üzenetére
Köszönöm a választ, így működött. Viszont mára elegem lett kicsit a kínaiakból. A délelőtt a kamu TN-el, most meg a kamera nem működik
Rendeltem egy LST S2 kamerát, és már a bekötés után olyan volt, mintha érintkezési hibás lenne. Kipróbáltam pár másik frekvenciát, és teljesen behalt. Hátul világítanak a ledek, de semmi jel nem jut el a szemüvegig.
-
rokarudi
aktív tag
válasz vandor01 #49734 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy ez lehet. Elég nehéz elképzelni, hogy úgy keveri össze a TN-eket, hogy pont egy magyarországi csomag legyen, nagyjából hasonló feladási idővel.
Más: használ valaki Turnigy vagy Flysky-I6S-t? Ha bindolok egy másik, ugyanolyan vevőt (RX2A), de egy másik géppel, akkor elfelejti a másik gép beállításait, vagy új modelként fog szerepelni? Vagy kell valamit csinálni ahhoz, hogy egy másik vevőként ismerje fel?
-
rokarudi
aktív tag
Az Aliexpress-es RC Toy Store-ból rendelt már valaki? Ma kiderült, hogy a követési számom, ami alapján a megrendelt cuccaimnak már rég itt kellene lennie, egy az ország másik felében élő ember csomagjához tartozik. Nem tudom, hogy a kínaiak trükköztek-e a követési számmal, de ilyennel még nem találkoztam. A kerepesi postán kérdezték tőlem, hogy van-e ismerősöm Márkón (Veszprém mellett), mert valaki ott átvette azt a csomagot, amin az én követési számom van.
Plusz a Furibee Q95-höz rendelt LST AIO kamera kb. fél centivel keskenyebb a váznál, úgyhogy némi trükközést igényel, hogy ne essen ki belől. Illetve a frekvenciaváltó gomb az oldalán van, úgyhogy a vázbaszorítós módszer nem biztos hogy működni fog :/
-
rokarudi
aktív tag
válasz stefi81 #49574 üzenetére
De, bocsánat, igazad van. Tényleg MMCX. Megtaláltam azt a lengyel céget, akiket ajánlottál, szerintem onnan rendelek egy pár pagodát. Elvileg belövik a frekvenciát, és 20 dollárból kijön postaköltséggel együtt. Csak valahogy úgy kellene felrakni a gépre, hogy minél tovább tartson.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz varadigabor #49566 üzenetére
Sajnos nem, mert a vtx UFl csatlakozós, így csak egy pigtail-lel tudom az antennát a tetejére rakni. De ha derékszögű csatlakozóval veszem, azzal majdnem ilyen lesz 🙂.
-
rokarudi
aktív tag
Szerintetek ha a bfight tetőlemezére szeretnék antennát rakni melyik bírja tovább a gyűrődést? Ha derékszögű csatolóval megy hátrafelé, vagy egy rövidebb antenna rendes csatlakozóval felfelé? A vételt befolyásolja, hogy az antenna felfelé vagy hátra áll?
-
rokarudi
aktív tag
Találtam ilyen antennákat, szerintetek ez eredeti lehet? [link]
Elvileg akik vettek belőle, azt írták, hogy eredeti, csak gyanús, hogy nem sokkal drágább, mint egy gagyi pagoda.
Mondjuk ez a Soundload, mint márka azért gyanús.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Aki olcsóbban akar Liftoff-ot venni, az próbálja meg a Flitetest.com oldalt. 16 USD 20 EUR helyett és ugyanolyan steam kódot ad, mint a többi helyen. Nekem működött.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Azon gondolkodtam, hogy rakok a bfight-ra is egy pagodát, nemcsak a szemüveges vevőre, ha már gyári pigtail van hozzá. Viszont arra gondoltam, hogy mivel elég sokat fog még zuhanni, ezért inkább olyat vennék, aminek derékszögben áll a csatlakozója. A kérdésem, hogy ilyen formában ér valamit a dolog, vagy mindenképpen jobban ki kell emelkednie a vázból, hogy érjen valamit?
-
rokarudi
aktív tag
válasz varadigabor #49275 üzenetére
Ezek amúgy jók lennének az RC832-re meg a Bfight-ra is (átalakítóval)?
-
rokarudi
aktív tag
válasz varadigabor #49275 üzenetére
Ilyesmire gondoltam: [link]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #49251 üzenetére
Tereptárgy nem nagyon volt, egy mezőn reptettem. Az adót nem állítottam, de gondoltam, hogy alapban azért ennél többnek kellene lennie. Hátha használ valaki meg ilyet, csak kíváncsi lennék másnak is ennyi-e a távolság. Ettől függetlenül veszek majd rá egy jobb antennát.
-
rokarudi
aktív tag
Ma sikerült kipróbálnom a Bfight 210-est, és a Furibee dinó után hihetetlen különbség volt. Annak ellenére, hogy borult volt az idő, végre láttam a dolgokat A 3 cellás akkuval kb. annyira volt gyors, amennyire nekem kell.
Viszont ami érdekes volt, hogy a Quanum DIY szemüvegemhez egy RC832-es vevő van és szerintem nem volt 200 m a hatótávolság, mikor minden átmenet nélkül elvesztette a jelet. A gyári antenna van rajta, és már a Q95-el sem volt valami nagy a hatótáv, de azt hittem az ennyit tud. Viszont ennél mire belelendülök, már el is veszti a a jelet, ami miatt elég veszélyes volt vezetni. A gyári antenna ennyire gáz, vagy ez a vevő ennyire képes? Ha lehet valahogy növelni a távot, milyen antenna kellene rá?
-
rokarudi
aktív tag
válasz Jackal2 #49151 üzenetére
Azt nem tudom, szerintem lehet, hogy emiatt szerelték át. Viszont szerintem nem variálok a nagy vevővel, kioperálom a kis dinóból az RX2A-t, hogy ki tudjam próbálni. Csak azt nem tudom, milyen vázban lehet elsüllyeszteni egy ekkora vevőt. Gondolom ha nem 4 in 1 ESC van benne akkor egyszerűbb lenne. Pedig az akksi merülés jelzése a távon jó lett volna.
Tényleg ha a vevő egy gépen már párosítva lett egy távhoz, akkor ha átrakom egy másik gépbe, akkor újra kell bindelni?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Kicsit megszívtam a Bfight 210-el. Sajnos a Turnigy IA6C sehogy sem fér be a váz alá Sajnos úgy sem, hogy a felső lapra rögzítem, mert eléggé kilóg. Az egyetlen mód ahogy bemegy az az, ha leszedem róla burkolatot, a VTX-et meg megfordítom és annak a vége lóg ki. De így az egyik fele legalább rögzítve van a vázhoz, a másikat pedig gyorskötözővel tudom hozzákötni a vázhoz.
A másik lehetőség hogy kibányászom az RX2A-t a Furibee q95-ből, aztán azt rakom bele, csak azt hittem, hogy ebbe a gépbe legalább eggyel nagyobb vevő is belefér.Ja, és amúgy ez egy upgrade-elt verzió lehet, mert nincs fehér vezeték a Frsky verzióban, plusz van buzzer forrasztva az FC-re.
Ha valakinek van ötlete hogy tudnám besúvasztani, azt szívesen fogadom
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #49115 üzenetére
Szerintem nem Ahol láttam, hogy ilyesmit használtak rajta (szerintem talán A8S-t), azt is a felső lapra rögzítették, nem a gép belsejébe.
(#49117) stefi81 Köszi, megnézem ezeket
-
rokarudi
aktív tag
Úgy tűnik megjött ma a BFight 210, csak még nem értem haza. Egy Turnigy IA6C vevőt vettem hozzá, és annál elvileg be lehet kötni egy akkufeszt jelző vezetéket, ami a távon is jelezne, ha lemerül az akku. A kérdésem annyi lenne, hogy a vevőn ez egy csatlakozós vezetékkel van megoldva, de nem hiszem, hogy a gép FC-jén is csatlakozós lenne, ezért én az FC-n melyik helyre forrasszam a vezetékeket?
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #48774 üzenetére
Rendben, köszi a választ.
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #48771 üzenetére
De forrasztáshoz lehet amúgy használni? Mert lehet, hogy kényelmesebb lenne úgy dolgozni, hogy nem lóg ott egy madzag.
-
rokarudi
aktív tag
Mini gázos forrasztópákát használt már valaki forrasztáshoz? Elvileg hőlégfúvóként is tudnának üzemelni, viszont gondolom a hegy hőmérséklete nem túl jól szabályozható.
-
rokarudi
aktív tag
Egy TGY-IA6C vevőt rendeltem végül a Bfight 210-hez, mert számomra utólag derült ki, hogy a második körben már a Flysky verzióra is vonatkozott a 100 dolláros ár. Nem tudja valaki, hogy rá lehet-e valahogy ügyeskedni az akku érzékelő temetriához tartozó kábelt az FC-re? Van esetleg csatlakozó hozzá vagy forrasztani kell? Illetve lehet valahogy kábelt gyártani hozzá (mert azt persze nem adnak hozzá)? Csak a HK global raktárban volt belőle, ami azt jelenti, hogy a másfél dolláros kábelre kb. 9 dollár szállítási költséget kellett volna fizetni, úgyhogy inkább nem vállaltam be. Nem vagyok túl profi még a forrasztásban, még a csatlakozók nevét sem tudom biztosan, amik a kábeleken vannak
-
rokarudi
aktív tag
Újra működik a Bfight kód
-
rokarudi
aktív tag
A bfight 210-be jó egy flysky x6b? A videóban, amit láttam róla, a8s volt benne, csak azt írtatok, hogy az kerülendő, és a frysky verzió volt leárazva, úgyhogy kellene bele egy vevő.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Jackal2 #48361 üzenetére
A YT-on már van pár kipróbált BF beállítás, sőt elvileg a hiányzó OSD menüt is hozzá lehet barkácsolni a kamerához. Csak nem akarok addig hozzányúlni, amíg ki nem derül, hogy a GB ad-e cserébe valamit, hogy hiányzik az OSD menü. Eddig fotót és videót is kértek róla, kíváncsi vagyok, lesz-e belőle valami.
-
rokarudi
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, úgy tűnik összeállt a rendszer.
A szemüveg is látja a jelet, sőt az OTG vevő, amit még a szemüveg előtt vettem szintén működik a Huawei P9-cel, amiről azt gondoltam, hogy nem fog. (A Huawei saját chipsetje van benne nem Snapdragon). Mindegy DVR helyett majd a telefon fogja felvenni a bénázásaimat.
Volt, aki azt írta, hogy érdemes rajta hagyni az ARM esetén a minimális propellerforgást, de én nem értek hozzá, szerintetek érdemes?
Illetve akinek van Furibee Q95 annak szólok, hogy nem feltétlenül kell új kamera hozzá az OSD menühöz, volt aki talált az AIO kamerán video in bemenetet, úgyhogy be lehet kötni az FC OSD kimenetét, csak elég bonyolult.
Köszi még egyszer a segítséget
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #48321 üzenetére
Köszönöm, már alakul a helyzet. Megvan az ARM, de tényleg pörögnek a motorok alaphelyzetben.
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #48315 üzenetére
Hát az 5-ös csatornára van állítva az ARM és a BF-ben mozog is a zöld kis jelzés, de a táblázatban az AIR mode és egy másik között váltakozik a kijelölés, ami az AUX1-en van
Az AUX kiosztást a távon meg lehet nézni valahogy? Van esetleg egy alap ARM beállítás az I6S-hez?
-
rokarudi
aktív tag
válasz varadigabor #48313 üzenetére
Igazad van bocsánat, dshot 600 volt. Elvileg a q95-ös YT videóban is az volt. A kalibrálás után a motorok mennek, úgyhogy ez a rész megoldódott. Viszont az ARM-al van még egy kis probléma, mert az I6S-en próbáltam valahogy az egyik kapcsolóra állítani, de nem jártam sikerrel. Valahogy az ARM még mindig nem működik. Azt hittem kicsit egyszerűbb összehozni ezt az egészet
Mindegy olvasgatok még egy kicsit hozzá, hátha sikerül beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #48311 üzenetére
Nem, csak az USB, aztán a csak az akkut. Az ESC-et még nem kalibráltam, akkor azt megpróbálom. A YT video a Oneshot 600-at javasolta, azt állítottam be.
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Tudna nekem valaki segíteni, kezdek kicsit ideges lenni. Adva van egy PNP verziós Furibee Q 95, amibe tegnap nagy nehezen beforrasztottam egy FS-RX2A vevőt. Ma eljutottam odáig, hogy telepítettem a Betaflight-ot, és mivel találtam egy olyan YT videót, amiben specifikusan benne voltak az ottani beállítások, ezért azokat is beállítottam. A vevő elvileg működik, mert azt írták, hogy a binding alatt gyorsan kell villogni, aztán ha a kötődés megtörtént, akkor zölden világít. Ez így meg is történt, sőt a Betaflight vevő menüjében a program jelzi is, hogy a távon melyik kart mozgatom és merre. A távirányítóm egy Turnigy-I6S. A probléma az, hogy a motorok meg sem mozdulnak. A Betaflightban is van olyan menüpont, ami elvileg megpörgeti a motorokat, de semmi hatás. Nem csináltam még soha ilyesmit, ez az első szerelős quadkopterem, úgyhogy lövésem sincs mit tudnék még csinálni. A távirányítón kellene állítani valamit, vagy a gépen hiányzik valamilyen beállítás? Már elég régóta vártam, hogy sikerüljön a reptetés a kis géppel, de nem tudom mi lehet a gond.
-
rokarudi
aktív tag
minimáldrón [link]
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, valakinek nincs elfekvőben valamilyen régi akksija, amit már nem használ, de egy Quanum DIY szemcsiben én még tudnám használni? Budapesten át tudnám venni tőle, privátban keressen akinek lenne ilyen. Köszönöm előre is.
-
rokarudi
aktív tag
Ha valakit érdekel, akkor a Cyclops v2 le van árazva 43 EUR-ra a HK-en.[link]
-
rokarudi
aktív tag
Lenne egy olyan óvatos kérdésem, hogy mi az az árszint, amiért már összerakva olyan gépet adnak, amihez nem (vagy csak minimálisan) kell hozzányúlni ahhoz, hogy ne legyenek idegesítő dolgok rajta? Csak azért mert írtátok, hogy pl. a Wizard-on kell ezt-azt cserélni, viszont az egy nagyjábol 160 dolláros gép. Az ember rákölt még 50-60-at és majdnem ott van egy Crusader GT2-nél, amiről elég sokan azt írták, hogy nem nagyon kell hozzányúlni, és egy nagyon jól összerakott cucc. Vagy ott van a DarkMax, amiről szintén azt olvastam, hogy nem kell nagyon cserélni benne semmit, mondjuk az kicsit olcsóbb. Kezdőként inkább az érdekelne, hogy szerintetek mi éri meg jobban, gyűjtögetni egy kicsit jobb gépre, vagy venni egy olcsóbbat és ha azt szerelgetem, akkor mondjuk a szerelésben is kicsit gyakorlottabb leszek?
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok a Hobbykinges Visionplus szemcsiről van valakinek tapasztalata? A fórumon nem találtam nyomát. [link]
Papíron nem tűnik rossznak, most 36 USD ingyen postával Kínából.
-
rokarudi
aktív tag
Juhúú, elindult a kis Furibee Q95 a GB-ről és szerencsére nem lett holland posta az EU express-ből, hanem rendes DPDUK1
-
rokarudi
aktív tag
válasz gonger #47793 üzenetére
Én is vettem egy ilyen gépet, de külön vettem hozzá venni olyan vevőt, ami jó a FlySky távokhoz, mert nekem is az van. Remélem rá tudom majd rakni valahogy a gépre, mert még sosem csináltam ilyet.
Mondjuk a GB elindíthatná már a csomagot, szeptember 27-én rendeltem, azóta semmi
-
rokarudi
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
A ZOP akkuk még mindig a nem annyira ajánlott kategóriába tartoznak? Van most rájuk némi akció a BG-on, és ha használható akkor vennék párat, ha nem, akkor nézek valami másik márkát.
-
rokarudi
aktív tag
válasz vandor01 #47224 üzenetére
Láttam, hogy van PNP verzió is belőle, 86 USD-re árazva. Amúgy tetszene ez a kis gép, csak nem tudom, hogy a Flysky vevők közül milyet lenne érdemes belerakni. Egy távot amúgy is akartam venni (vagy egy i6x-et vagy egy i6s-t), úgyhogy az nem gond, csak a vevők közül Teréz Atya listájából kellene kinéznem egyet, ami ebbe a pici gépbe is passzol. Mert lehet, hogy lenne egy Turnigy i6s táv, amihez járnak vevők, de gondolom azok ebbe a gépbe nagyok (i6b, i6c). Az A8S és az RX2A közül a táblázat és a tapasztalataitok szerint inkább az utóbbi lenne jobb. Már csak megerősítés kellene és röpülne is a kosárba a gép a vevővel
-
rokarudi
aktív tag
válasz Peaceliker #47220 üzenetére
Rendben köszönöm, akkor nézelődöm tovább
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok, a BG-on 71 USD-re le lehet kuponozni egy ARF Kingkong q90-es gépet. Mivel nekem ez lenne az első brushless gépem, arra szerintetek megfelel? (Jó sok szimulátorozás és egy nihui u807 után )
Szeretnék rendelni hozzá egy Flysky i6X távot, csak azt nem tudom, hogy az x6b vevő, amit a távhoz adnak, jó lehet-e ahhoz a kis géphez, vagy rendeljek hozzá valamilyen másikat?
-
rokarudi
aktív tag
válasz zoli03 #46904 üzenetére
Sziasztok, még új vagyok ebben a drón témában, de szeretnék folyamatosan fejlődni, úgyhogy a Cheerson CX-10 mellé vettem egy használt Nihui u807-et, amit láttam, hogy többen használtak közületek is. Találtam hozzá használati utasítást is, de a google fordítós angolon elég nehéz eligazodni. Az lenne a kérdésem, hogy a kezdő/haladó módok között hogyan lehet váltani? Van egy gomb felül, ami elvileg az alap sebességet változtatja a használati utasítás szerint, de nem tudom, hogy ez számít-e annak. A Cheersonon az egyik kart kellett benyomni, hogy módot váltson.
A másik kérdésem az lenne, hogy az FPV Freerideren kezdtem el gyakorolni (a távlati cél egy racing drón ), de egyelőre még nincs távirányítóm, úgyhogy egy xbox távirányítóval nyomom, jobb-mint-a-semmi alapon. Szerintetek van értelme azzal gyakorolni, vagy annyira különbözik a távirányítós irányítástól, hogy inkább csak ront a helyzeten?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest