Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kimista

aktív tag

KÖZÉRDEKŰ INFÓ

No, egy kis update a légtérigényléssel kapcsolatban. Miután sokadik igényemet is visszadobták hiánypótlásra, megkérdeztem a HM-et, hogy mi a konkrét oka a hiánypótlások bekérésének. Ez pedig a TMA-6. Amit kértem ugyanis mindegyik ezen ellenőrzött légtér alatt helyezkedik el. És akkor kérnek elemzést és véleményt, ha 1000 méterre megközelítem a légteret. A TMA-6 pedig 2000 métertől van. Igényt pedig minimum 1500-ra lehet csak adni, ezért ez tuti h bele fog esni. Ha lehetne 1000 méterre kérni, akkor jó lenne, de ugye nem lehet kérni.

Ellenben a többi légtér, keleten a TMA-7 5500 métertől kezdődik, vagyis az alatt 4500 méterig lehet igényelni, és nem fognak kérni elemzést és véleményt. Északon a TMA-5 6500 métertől kezdődik, a TAM-6-tól nyugatra pedig a TMA-4 2500 métertől (vagyis 1500 pont engedélyezhető), TMA-3, 2, 1 pedig 3500 vagy több métertől kezdődik, tehát oda is lehet kérni úgy, hogy nem kérnek elemzést és véleményt.

Ezt az előbb beszéltem meg egy úriemberrel a HM-től, ő világosított fel. Tehát ez az elméleti rész. Most megyek és beadok pár igényt, meglátjuk, hogy megkapom-e őket.

ITT meg tudod nézni a légtereket, lent kiválasztod a TMA/CTR részt, a többi elől kiszeded a pipát és látod a kiterjedését. TMA-6 alatt nem lehet ingyen repülni (hajógyári, m3). Ellenben a gödör modellreptér jó helyen van.

Új hozzászólás Aktív témák