Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
-
A kamerás fényképezős drónoknál azért használnak 900-1000kv-s motorokat, hogy kezelhetőbbek legyenek?
-
medvegy
aktív tag
Jackal: Azt láttad, hogy a 'Nagy akció kamera választó kint' van az Index2-n? Nemrossz
-
elszabi
tag
válasz
elszabi #21791 üzenetére
Még vmi:
1. Előre néző kamera esetén a piros LED tényleg bevillan a képbe. Fotózás idejére érdemes kikapcsolni.
2. A megfelelő expo-t elég nehéz eltalálni, mivel olyan gyorsan mégsem lehet visszanézni a képeket, mint egy rendes fényképezőn. Így talán érdemes alá és felé is lőni párat, majd utólag kiválogatni.
3. ND szűrővel nappal is lehet hosszú záridős képeket készíteni. Más kérdés, megér-e annyit az egész, mert nem olcsó kiegészítőről van szó. -
molnigee
aktív tag
Mi drone 520$...
https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-uav-1080p-edition-8454.html -
faresz5
aktív tag
Sziasztok, nincsen valakinek ilyen elfekvőben? :
600mV transmitter racer 250-hez:
[link] -
koko 959
csendes újonc
Brutál jól megy pedig csak óvatosba küldtem meg az x 251-et. Nem egy ligába focizik a másikhoz képest, a távirányítót még tanulmányoznom kell mert sok mindent még nem tudok hogy mire való. Máris plusz aksikat kell rendelnem mert 1 akku nem akku. Valószínű az x5c csak tartalék marad.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
medvegy #21498 üzenetére
Ígértem, hogy visszatérek az akksi töltéses témához, ez az idő most jött el
Néztem USB doctorral, hogy a sárga kábellel hogyan tölti fel az akksikat és 5.2 Volt alá nem ment soha, áramerősség 0.54 körül mozgott, mondjuk az egyiknél 0.7-nél kezdte, de a vége felé 0.5-ra mászott vissza az is.
Mikor feltöltötte akkor 0 Voltot/Amper mutatott, tehát nem töltötte tovább miután lekapcsolt. Ennek függvényében akkor nem igazán tud kárt tenni ez a kábel, amennyiben jól értettem amit írtál.
-
kriszbon
őstag
válasz
KaiotEch #21777 üzenetére
Befürödtem egy ilyen készlettel, mert 2 olyan volt benne, hogy repült vagy 1 percet , utána "villany leó.." vagy is mintha lekapcsolták volna, egyszerűen lepottyant a masina.
Újra bekapcsolva ismét ez volt, egyszerűen használhatatlanok.
Másik kettő meg alig hogy felszállok, már villog is hogy merült az aksi, persze nincs lemerülve mert megy majdnem rendes ideig, de ugye így nem tudni mikor is van lemerülve valójában.
Amúgy semmivel nem bír többet mint a gyári 750-es, sőt annyit sem. -
válasz
Klaymen #21773 üzenetére
Ez kell az U807-hez. Most munkából hazaérve sikerült is 3 akksimerítsényit játszani. Hát 1x a szomszédban kötött ki, egyszer meg 300m-el odébb. Szél felkapta, kiesett a range-ből és hát sétálhattam utána, tehát ez nem leesik, ha elveszti a jelet, hanem megjegyzi és tolja neki. De ez is szerencsésebb így, mert egy téren landolt. Az anyaghasználat viszont nagyon jó, mert jó nagyokat esett szegény. Love it!
-
Jackal2
senior tag
Na ez mi? Posztapokaliptikus kopter a wastelandre?
-
Klaymen
tag
Nah, rendeltem akksikat a h8 minihez, meg motorokat is, előbb-utóbb kelleni fog.
Az u807-hez is kellene rendelni, de abból most nem találtam szimpatikusat.
Láttam, hogy van prop guard mód, ez mit tud, mire jó?
Azt is láttam, hogy valami egyszerűbb fpv-t elbír, és ahogy látom ez még megfizethető kategória.
Van valami javasolt bevált típus olyan 10-15 magasságában? Nem versenyezni kell, inkább csak kipróbálni, játszani.
Esetleg valakinek használt, amitől megválna? -
Jackal2
senior tag
válasz
koko 959 #21771 üzenetére
150 órát?
DD vagyis 1500x feltöltöttél akkut? Durva
Szerintem semmi durva nincsen benne, szépen óvatosan, füves területen először a gépet nem elfordítva repülj, amíg megszokod az erejét. Yawt ne használd. Aztán már ha érzed a határait, akkor forgasd lassan körbe álló helyben. Ha ez is megy, lassú köröket írj le, ha ez is, akkor kezd el nyomni, amíg a maxor ki nem tudod tolni belőle.
-
koko 959
csendes újonc
Üdv Urak! A mai nap XK-X251 tulajdonos lettem.Ismerkedem vele, de némi segítség kellene. Hogyan kezdjek a szolid reptetéshez, hogy ne rögtön törjem össze. X 5 c-vel kb 150 órát repültem, tehát az x5c már nem tud meglepetést okozni.
-
elszabi
tag
válasz
tibibi #21766 üzenetére
A GB jelen esetben jót nevetne az NFH-n, lévén nem illetékesek. Más kérdés, hogy az említett boltok abban érdekeltek, hogy a vevő maradjon. Ezért a panaszokat igyekeznek minél jobban kezelni. Van azért egy pont, amikor a boltnak még megéri és amikor már nem.
Ezért maradtam meg egyelőre pl. a GB és BG mellett és hanyagolom mondjuk a Tinydealt.
De, hogy ON is legyek: Tanulság, illetve szabály: Minden új alkatrészt, le kell tesztelni használat előtt. Különösen az akkukat. Még FW frissités után sem lenne szabad rögtön élesben repülni. Mert mi van, ha nem csak a gép kerül veszélybe, hanem valakinek az élete is? Pl. egy hibás akku miatt 100-ról rázuhan a gép vkire, hát hiába mutatok én a kínai bolt felé, hogy hát ők a hibásak... Szóval óvatosan! (Mondom ezt saját hibáimból is tanulva)
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Egy kérdés hozzátok ha lehet, ha TN szám alapján azt írja hogy:
Egyébként NL Post.2016-06-23 10:36 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2016-06-17 07:32 Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryAkkor ezt a küldemény a posta nem hozta ki még, és náluk kellene reklamálnom?
A posta nyomkövetés is csak ezt írja. -
mgy
senior tag
válasz
Szafec #21763 üzenetére
Nehéz egy akksinál bárhogy is bizonyítanod, hogy nem te voltál vele "hanyag", garanciás a baj.
Szerintem egy kicsit el vagyunk kényeztetve, hogy a nagyobb kínai boltok szinte azonnal újraküldenek bármit. Továbbra is azt gondolom (még ha igazad is van, s valószínűleg igen), fogadd el amit ajánlanak, nehogy hoppon maradj.
A hobbykingnél nehezebb dolgod lenne, asszem. -
Neoka
aktív tag
válasz
molnarpeter #21758 üzenetére
nekem a kamerában van egy pici aksi, az FPV monitoron meg mutat valami töltöttségi szinteket.
feltételezem a monitor és a kamera aksiját látom.Jobb lenne ha a kamera a gép aksijáról menne... nem kellene külön töltögetni.
-
TromF
tag
válasz
shaddam #21754 üzenetére
Szivi, remelem bevalik.
FYI az elektronikat nagyon jol le lehet szimulalni pneumatikaval/hidraulikaval. Hasznalhatjuk az akkutoltesre azt az analogiat, hogy egy 10L kapacitasu vodorbe vizet toltesz egy csapbol. Ha egyszerre ket vodorbe akarnal tolteni, akkor viz(aram) egyik fele az egyikbe, a masik fele a masikba menne.
Ugyhogy, igen, parhuzamosan toltve egyforma kapacitasu akksikat a toltoaramot osztod szet egyenletesen az akksik kozott. Ha a kapacitasok kulonboznek, akkor lehet baj, vagy a nagyobb akksi nem lesz tele vagy a kisebb el fog pukkanni, ahogy a toltonek tetszik. -
TromF
tag
válasz
Szafec #21748 üzenetére
En az uj akksikat mindig feltoltom majd lemeritem parszor a toltovel, es a kapacitast is ellenorzom.
Az akkukat amugyis inicializalni kell, hogy elerjek a max teljesitmenyuket. Ezt jellemzoen az olcso akkuknal el is szoktak felejteni megcsinalni neked.
Szerintem ha az egyik cella defekt, a termek hasznalhatatlan. Ne hagyd magad lerazni, full refound. -
TromF
tag
válasz
shaddam #21747 üzenetére
en ilyeneket szereztem be erre a celra
Annyira nem is rosszak, aranylag egyformak a cellafeszultsegek, es ezert az arert nem gond, ha nem lesznek tartosak.
Azota vettem eachine akkut is, tok ugyanez, csak mas cimke van raragasztva. -
Szafec
csendes tag
Gyerekek! Jól beszoptam!
Rendeltem az új X380-hoz aksit a Gearbest-től.
Ezt: [link]
Az első röptetésnél majdnem összetörtem vele az egy hetes gépet! Én nagy vagányan, minden próbálgatás nélkül elküldtem vele 2-300 méterre vagy 40 méter magasra. Egyszer csak kb. 10 perc múlva látom pirosan villog, mert merül! Elkezdtem hazanavigálni nagy gyorsan. Mire visszajött már kb 2 m magasan elfogyott a kakaó és lepottyant. Szerencsére nem lett baja, de piszok mérges voltam. Második feltöltésnél már csak lebegtettem 1-2 méteren. 11 percig bírta csak! Írtam a GearBest-nek, hogy kaki van! Ki is mértem, az egyik cellában kevesebb feszkó van mikor lemerül. Erre először ki akarták szúrni a szemem 5 dodó visszatérítéssel. Háborogtam kicsit, 18 dodót ajánlottak. Mondtam nekik, hogy kapják be, nekem használható aksi kell, vagy a pénz! Most itt tartunk. Szerintetek mit csináljak? -
medvegy
aktív tag
Itt van néhány BG kupon, hátha jól jön valakinek. (Nem próbáltam őket.)
7% Off Sitewide Coupon Code: cupo7bg
Please follow the link: http://goo.gl/hKrYJx
#CN_Warehouse6% Off RC Stuff Coupon Code: 6RChobby
Please follow the link: http://goo.gl/CXJq7a
#CN_Warehouse10% Off Sitewide Coupon Code: BG10%OFF
Please follow the link: http://goo.gl/Z7qLKz
#US_Warehouse10% Off Sitewide Coupon Code: BG10%OFF
Please follow the link: http://goo.gl/FcAC41
#EU_Warehouse -
shaddam
aktív tag
válasz
Jackal2 #21744 üzenetére
Hajaj mai napig olvasom az x380 csoportot facebookon, mert jó kis közösség. Az utóbbi hónapokban lecsengett ez a vallásos kalibrálás Amikor elvittem egy kb 30 kilométerre várat fotózni azért táncikáltam. De amikor a fantomot vittem a várhoz nem jelezte hogy kéne támcolni. Amikor Pápáról Sopronba akkor meg igen.Van aki a fantomot is mindig kalibrálja. Vallásos dolog ez
-
Neoka
aktív tag
válasz
molnarpeter #21735 üzenetére
Hali
Az FPV monitor két felső sarkában külön RX és TX. -
molnigee
aktív tag
Sami Lou azt mondja, szeptemberben jön a Mi Drone 4K
Jóvna, de mikor jön a 2K? -
-
csmat
senior tag
erre valaki tudna válaszolni?
-
válasz
marciart11 #21671 üzenetére
Akkor lehet a Phantom 2 jobb vétel. Még van egy hónapom nézelődni és okosítani magam.
-
TromF
tag
válasz
Jackal2 #21732 üzenetére
Erzekelted mar, hogy elkalibralodik ha odebb mesz? En 2-300 km tavolsagokra szoktam felszallni, terkepen kb vizszintes tengely menten mozogva, de meg nem vettem eszre, hogy a magneses eltolodas bezavarta volna az iranytumet. Bar en tobbnyire lakott teruletektol messzebb repulok, ahol nem zavarnak be annyira a mesterseges magneses hullamok.
-
Neoka
aktív tag
válasz
molnarpeter #19210 üzenetére
még egy kérdés.
Leírásokhoz képest fontos még, hogy van headless és rth is, flip nincs.
Headless-t és RTH-t hogyan lehet előcsalni?
Köszönöm
-
-
molnigee
aktív tag
válasz
DJGABI #21710 üzenetére
Nekem karbon talpas x251 van, le is tört második nap, mivel felfogatva műanyaggal van, és ott le is tört... De, azóta is boldogan reptetem talp nélkül
Nem tudom a x1 tavja mien, de ezen lehet állítani pid?-eket, ami marha jó, én ma pl 60%os max gázzal gyakoroltam meg a rateket is lejjebb vettem, így lassabb lett ugyan, viszont nekem mint kezdőnek, sokkal kezelhetőbb, jobban is ment a kapuzas. -
Neoka
aktív tag
Sziasztok,
Ma végre ki tudtam próbálni a JJRC x1 + V666 FPV-t.
A kamera és a monitor aksijában még volt egy osztásnyi "energy" amikor az X1 már villogott, hogy le kéne szállni.
A kamera képe elfogadható.Amikor belefeledkeztem az FPV monitorába és felnéztem hol az X1 picit beparáztam, azt sem láttam merre van előre vagy hátra. Van még mit gyakorolnom
gondoltam beszámolok az élményről.
-
TromF
tag
En megcsak ki sem probaltam, ugyis latod az eros fenyek miatt merre all az eleje. Ha meg fpvzel, tokeletesen felesleges is.
Az RTH-tol tud leesni az X380, ha meruloben van az akksi. Nagy a szamitasi igenye, es leterheli az akkut teljesen, ha mar a delej a veget jarja, nem birja mellette meghajtani a motorokat rendesen.Ha nem all fixen a levegoben, azt okozhatja az is, hogy az elektronika bezavarja a GPS-t. Le lehet arnyekolni rezfoliaval, az stabilla teszi
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #21713 üzenetére
Tévedsz, és kérdlek, NE is hangoztassad ezt! Nekem pl egyetlen egy drónom sincsen!!!
Viszont van quadcopterem, meg hexa kopterem, helikopterrem, de drónom, az egyse.
Legalábbis ez addig így lesz, amíg törvényileg nem határozzák meg, mi is az a "drón".
Addig quadcopter, és kész.
Ja, és van egy távirányitású RC autóm. WLtoys L929 -
TromF
tag
Nincs jelentosege az indulo pozicionak.
Ha nem all meg egy helyben a levegoben vagy headless modban eltekeredve mozog, vagy forog, akkor kell kalibralni.
Nekem tanc nelkul is mindig pontos volt a GPS poziciom eddig, az iranytuvel volt mar bajom, olyankor elfordul keretlenul is.
Nem hinnem hogy lenne ajanlott x idokozonkenti kalibracio, ugyis latod a mozgasan hogy valami nem ok. -
Pikachu24
aktív tag
-
Telda
addikt
Hali!
Az X380-at akkor is kell táncoltatni ha mindig ugyan arról a pontról indulok, de közben volt aksi lehúzás? -
Pikachu24
aktív tag
válasz
DJGABI #21710 üzenetére
Az X1-nek volt jaw laggja és az x251 talpa tört mert nem a beígért karbont adják hozzá.
Jackal2 Pedig csak H8 minim(Abból 7 darab is xD) volt meg jjrc h8c-m brushedből. Brushless meg csak az épített f450.
Allien: Küldés a kézbesítő postára, nekem ebből az jönne le hogy a csomagot küldik a postára és nincs vám kezelés, de úgy nézem a többiek meg pont az ellenkezőt írják vagy is érdekelne majd hogy végül is mi lesz.
-
Allien
veterán
Szerintetek most levámolták, vagy sem? Semmi e-mailt nem kaptam róla, hogy igen, vagy nem.
2016.06.12 09:12 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett2016.06.12 09:13 NLAMSE(Netherlands (
Küldemény információ:
Célországba elküldve2016.06.14 11:11
Küldemény információ:
Célországba megérkezett2016.06.21 19:35
Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció2016.06.24 09:51
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől2016.06.27 13:55
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása2016.07.01 13:06
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása2016.07.07 08:08
Küldemény információ:
Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve2016.07.07 11:42
Küldemény információ:
Küldés a kézbesítő postára / Postal forwarding resumed -
Jackal2
senior tag
válasz
Komi28 #21704 üzenetére
Van róla cikksorozat a blogomon (alul, aláírás). A helyzet az, hogy ennek a drónnak a valós értéke kb. 15000 ft. De ez egy bundle csomag, tehát kapsz egy csomó dolgot, akkuk, propeller stb. De 40.000-ért már siman kapsz brushless gépet, szóval megvenni nincs értelme.
Piachu (21709): pont ezt akartam írni.
-
Komi28
senior tag
válasz
Teréz Atya #21705 üzenetére
Értem.
Köszönöm a válaszokat majd megmondom a gyereknek, hogy milyet érdemes venni, de ezt nem -
TromF
tag
válasz
Komi28 #21704 üzenetére
Kicsit segitokeszebben uraim
Amit linkeltel valami nem tudom mi, de horror aron van. Egy MJX X600 40 dollar es kb ugyanezt tudja, valoszinuleg jobb minosegben, csak ahhoz meg kell venned valami kamerat, ami szinten nem draga.
Es ahhoz fogsz talalni potalkatreszt is, mert arra szukseged lesz.
Ha viszont minosegi kameraelmenyre vagysz, ettol joval melyebben bele kell nyulni a zsebedbe.
Mi most az ajanlott vetel a beleposzinten? X251?
Valaki aktualizalhatna a topicosszefoglalot. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Teréz Atya #21705 üzenetére
Najo, hogy necsak trollkodjak:
1. olvasd el az osszefoglalot, hamar megirtuk
2. vegyel harmadaron egy Syma X5C-t, ezeket az uzleteket meg messzire keruld el. -
Tszkr
csendes tag
Egy semmit mondó cikk
-
Komi28
senior tag
Erre valaki?
-
Misi1979
őstag
Egy kérdés: van jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható olyan drón, ami 2 óra körüli nettó repülési időt tud és kamerás/szerelhető rá kamera? Ja és nem másfél misi
-
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #21699 üzenetére
Ok, de egy hegy felvétele nem 30 perc. Ha meg valamilyen akciódús dolgot akarsz rögzíteni, az gyorsan fog történni. Szerintem a nagy üzemidő annak kell, aki természetfilmet meg hasonlót forgat. Persze mivel nem vagyok drón operatőr ez csak tipp, de majd valaki (Sityak?) megmondja
Jah betettem egy alertet BG-n, hogy ha megjön, akkor egyből lássuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest