- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TromF
tag
válasz
medvegy #21895 üzenetére
azert 128, mert csak gyorsposta opcio van, ami tenyleg gyors, de garantalt a vamkezeles.
UK-ba csak 13 dollar a szallitasi dij, ha valaki nagyon rakivankozott, kuldesse onnan haza maganak ismeroson keresztul, de ott is vamkezelni fogjak.
Biztos hogy lesz olcsobb, nagy a hype korulotte, ezaltal a kereslet is nagyobb a kinalatnal. -
medvegy
aktív tag
válasz
molnigee #21894 üzenetére
Az FB csoportban megosztott linken keresztül vihető. Elvileg csak egy nagyon limitált készlet van.
520 dodó a gép (JRXMD kóddal 500 alá vihető) + 128 dodó a szállítás. Ez így (főleg ha az áfát is rátesszük) igen sok. De sztem ez csak ilyen beetető 'presale' készlet, esélyes, hogy olcsóbb lesz majd ha rendesen árulni kezdik. -
molnigee
aktív tag
Jött a gearbeast-től arrival notice a mi droneról, hogy 520$-ért vihető, de az oldalon még mindig nem lehet megvenni. Amúgy 390+130 posta...
-
shaddam
aktív tag
válasz
Jackal2 #21854 üzenetére
Szépen felfért egy fiókba. Akit érdekel annak kombájnkergetős, szeles idős, phantom 3 1080p 60fps videók. A héten ha minden jól megy megvágom ilyen 7-8 percre
-
KaiotEch
nagyúr
Sziasztok. Gondolom 30-ért se olyan jó vásár ez?
-
molnigee
aktív tag
Jackal, vettél egy cx-20-at is?
Gondolom nem,de hogy neked mindenből jut az már felháborító
-
KaiotEch
nagyúr
Ismét Murphy trv. Mindent rendeltem U807-hez kivévé a talpokon levő gumikat. Egyet ma elhagytam. Lehet nem is kapható külön. Ehhez társult a 2db jelvesztés. Marha jól 50m magasból gondolt egyet majd potty. Szerencsére strapabíró.
-
medvegy
aktív tag
válasz
molnigee #21876 üzenetére
Én ma ugyan ezt a Phantommal tapasztaltam. 3-400 méterre is elmentem és nem kellett már semmi homelock vagy courselock, simán megvolt az orientáció még ilyen messziről is. Egyszer volt csak egy meredekebb pillanat. Kb. 500 méterre elmentem, de túl alacsonyan voltam. Fák kitakarták a gépet, szem elől veszítettem. Pici para volt, de RTH szépen haza hozta.
-
kriszbon
őstag
válasz
koko 959 #21873 üzenetére
Szia!
Milyen ledet használtál, és hova kötötted rá ha szabad kérdezni?
Na igen az orientáció akkora távolságban már elég gond ennél a masinánál.
Ha olyanok a fényviszonyok, néha alig lehet észrevenni a gépet főleg ha szembe jön, vagy olyan a háttér, 150m körül meg már azt sem tudom mit csinál a gép, csak találgatok. -
molnigee
aktív tag
válasz
koko 959 #21873 üzenetére
Én ma azt vettem észre, hogy már nem vesztem el az orientációt
Sőt már azt nem értem, hogy lehet elvesziteni. Fura ez, egyszerűen mész, és tudod merre mész.
Volt ma hogy elkaptam a kapu szélét, a gép meg elkezdett pörögni, vagy 5mpig pörgött mint az őrült, aztán abbahagyta, és ugyanúgy mentem továbbmegszokás az ember, szerintem jobb ha nem a fenyekre koncentrálsz, hanem a mozgásból tanulod meg követni az orientációt.
-
koko 959
csendes újonc
Ma ismét kimentem megjáratni a 251-est és az x5ct. Mivel 1 aksi nem aksi kivittem f 646-os heli 700 mA-es aksiját is és felkötöttem. Ment vele csak kb. 7 perc után vége volt. Ami nagyon hiányzik az elején orientációs led hogy tudjam merre megy ha 100 m felett van a távolság. Hazajövetel után beépítettem 2 nagy fényerejű ledet a ferde orrészbe s mivel besötétedett a földön néztem meg a fényerejét kb 300 m távolságból még komolyan virít. Megnézzük majd napfényben is. Egyébként a két led 55 mA-t vesz fel tehát talán 20 másodpercet rövidíthet a repülési időn. Ugyanezt megcsináltam az x5c-n is és azóta egyetlen alkalommal sem volt probléma az oientációval még 60-80 m távolságban sem. Javaslom mindenkinek akinek ilyen problémája van és nincs fpv a gépen. Molnigee kösz a segítséget de még a rövidítések sem tiszták, lehet hogy valakinél továbbképző tanfolyamot kel rendelnem. Nincs valaki Debrecen környékén aki okítani tudna. Vagy telefonos segítséget is szivesen vennék, természetesen a telefon költséget vállalom.
-
mobbo
senior tag
hello, kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni:
milyen kezdő drónt érdemes venni, ha 100m+ hatótávolságot szeretnék illetve 720p fpv-t?
illetve ha elveszti a jelet akkor térjen vissza valamennyire, ilyet lehet?
köszi a választ -
Pikachu24
aktív tag
-
faresz5
aktív tag
Milyen aksit ajánlotok a következő távirányítóba? radiolink AT9, elvileg 7.6v-t ír. 8db ceruzaelem egy kicsit túlzás
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Kezd összeállni az én gépem is.
Zmr vázra építve.
Az mennyire gáz, ha lc filter utáni kábelt kötöm be a naze és a minimosd akkufigyelő pontjára? -
kriszbon
őstag
-
molnigee
aktív tag
válasz
kriszbon #21851 üzenetére
Holtjátéknál és 3 értéket lehet állítani, nem tudom pontosan melyik melyik, elállítod és megnézed hova rak holtjátékot ennyire egysserű. ( a kijelző ugye kiírja a kar értékét mozgatás közben ) Tehát külön van előre-hátra, jobbra balra, és forgatás, 3 érték
Gyro jó a 75 szerintem, de kinek mi, nem igazán teszteltem.
A gáznál a kar mindig ugyanannyi utat fog bejárni, érts úgy hogy 5 lépcső van, és oda tudod beállítani hány %-os legyen ott a gáz. Ha kevesebb gyorsítást akarsz, akkor a 0-30-40-50-60-at ajánlom, így maxra kitolva lesz 60% gáz, a többit meg oszd be
A gyári t.curve az 0-25-35-55-75.
-
-
KaiotEch
nagyúr
Google play ajánlása:
Asszem én kihagyom
-
kriszbon
őstag
válasz
molnigee #21835 üzenetére
Szia-Sziasztok!
Ezt én is nagyon köszönöm igen hasznos.
Azért ha lehet még kérdeznék is.
A holtjáték beállításnál mindkét kart állítja, vagy csak a jobbost(előre-hátra-jobbra-balra)?
A Gyro beállítás gyárilag 75-ön van, ezt érdemes nagyobbra állítani hogy stabilabb legyen mikor manőverből visszaveszem?
A gázkarral vagyok még bajban, hogy nekem ez túl érzékeny amit írsz és ha jól emlékszem gyári beállítás, értem ez alatt, hogy jó lenne ha hosszabb utat járna be a kar, kevesebb gyorsítással?
Most majd megpróbálom amit kapuzáshoz írtál, de a kar útja még így is kérdéses számomra hogy mekkora is lesz.
A hátulján van 2 gumi dugó, ami alatt belül állító csavarok vannak, ott vajon mit lehet állítani?
[Itt] a videóban meg is említi, csak én nem érteni külföldiül.
Megköszönném a felvilágosítást.Mod. Azért ezzel a masinával már nagyon észnél kell lenni, mert valóban nem egy ligában játszik a Syma X5C, JJRC H12C, MJX X601H gépekkel.
De még csak köszönő viszonyban sincsenek, ez még kezdő módban is megy mint a mérgezett egér, itt 50-80-100m nem távolság, seperc alatt otthagyja az embert, és már alig lehet látni belőle valamit.
Pedig full gázon nem is mertem még használni. -
shaddam
aktív tag
válasz
Teréz Atya #21849 üzenetére
Aki a keveset nem becsüli
Egyik fiókom 19 giga, meg van még 3-4 gmail címem
-
Jackal2
senior tag
Tegnap kaptam kölcsön egy Xiaomi Yit, apám, ebben a szenzor milyen rohadt jó, Sokkal jobb, mint eddig bármi amit láttam. IMX 206 és miben van még ilyen? Igen, a Gitup Git2-ben. Ez nagyon szép képeket csinál. Sajna viszont van egy csomó más baja...
-
elszabi
tag
válasz
shaddam #21842 üzenetére
Szerintem a https://mega.nz/ még ad ennyit ingyen. Szóval azzal próbálkoznék.
-
molnigee
aktív tag
Tegnap került megrendezésre a BorsodRc fpv racing futama, kint volt, lőttem pár fotót.
Képek -
shaddam
aktív tag
13 gigányi nyers videót kellene eljuttatni fénypostán a kuncsaftnak. Mi a legjobb erre? Google drive? Ott van ilyen előnézet is igaz és nem kell letölteni feltétlenül?
-
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #21838 üzenetére
Szerintem túl nagy a hiszti ekörül a jello körül. Mindig lesz jello, én még a fél millás gépeken is látom, csak a szél erejétől függ, hol nem tud kompenzálni valami. Egy plasztikus tesztkörnyezetben - mondjuk tornacsarnok - persze lehet teljesen jello mentes képet csinálni, de ha már mindenképpen ez a gügyü, akkor egy 3 tengelyes front gimbal kell, rohadt nagy motorokkal és propellerekkel, ott lesz a legkevesebb rezgés.+ szoftveres stab.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Plasticbomb #21831 üzenetére
Nekem RTF volt, szóval az EM-16-al. Igazából gondolkodom, hogy kihajítom belőle a vevőt és átállok i6AB-re, azért nem tettem meg, mert itt a failsafe jól működik a másikon meg gyanúsan nem
PWM az alapbekötés, viszont az RTF gépen a VBAT-ot megcsinálták, hogy kiadja a voltage jeleket, ami tök jó, nem kell vele valacakolni. Telemetria viszont nincs, ellenben a Skyline Naze 32 Advanced azt is tudja, csak 9000 a vezérlő. Vettem egyet, majd jó lesz valahova.
-
TromF
tag
Megjelent vegre valahara az FS-i6S firmware update.
Vegre lesz modelmemoria es trim funkcio is, igy nem csak quadrokopterekhez lehet hasznalni majd.
Nativan 10 csatornas telemetrias tavkent igy eleg jo vetel.
FS-i6ab vevovel 60USD alatti aron bele lehet szaladni.New Firmware Features:
New (Trims) function
New (Rate/Exp.) function
New(Throttle curve) function
NEW(Throttle mode) function
New(models) function, supports 5 modes groups
New Context aware reset function
New low signal alarm function -
molnigee
aktív tag
válasz
tibibi #21837 üzenetére
Az ára még kérdéses, tudom én linkeltem 520ért?, de majd kiderül.
Amúgy pont most nézem, hogy BG-n is van P3Spl, 147HUF, ha rárakom a 10%os kupont, múltkoriban volt ilyenem, akkor 132K... +vám niylván, de közel MI Drone ár.P3S-ennis van ilyen jello? Az x380-on nincs ilyen jello, szóval ne férjen már bele
-
molnigee
aktív tag
Két új Mi Drone footage
- elég nagy szélben
- Itt meg jello az elején -
molnigee
aktív tag
válasz
koko 959 #21829 üzenetére
x251 táv:
Bal hátul fmod/flap: a t.curve beállításait kapcsolhatod
Bal előől g.s/gear: gyro beállítás kapcsoló
Jobb hátul: motor tilt (lekapcsolja a motor)
Jobb elől d/r: d/r beállítás kapcsolásHa a Mode gombot nyomod hosszan, akkor a tárcsával tudsz lépkedni a beállításokban, majd push gombra belelépsz, kiválasztod a számot 1-5, push és beállítod az értéket amit akarsz, back back.
Mindig ahol áll a kapcsolód, oda állítja be amit épp állítasz értelem szerűen.
reverse: ne állítsd el, nem tudom mi
D/R: max dőlési érték és forgási sebesség
EXP: holtjátéknak nevezném, ha minusz felé tekered, akkor lesz holtjáték, tehát nem reagál rögtön a kar, ha pozitívba tekered, akkor kivül lesz üresen a kar, tehát 100as expon 50% kar mozdításon van a 100%, -100on meg 50%-tól kezdődik.
T.Curve: gáz görbe, 5 lépcsőben a gáz adagolása, 0-20-40-60-80 tök stabil és jó kezdésnek, kapuzáshoz én most 0-30-40-50-60-at használok, csapatáshoz meg 0-25-50-75-100
P.Curve: nem tudom
Gyro. milyen gyorsan stabilizáljon, 43-alatt kapod meg a rattitudeot, pirosan fog világítani a led a gépen, lehet flippelni, de csak óvatosan, egy rakat bénaság szerintem -
TromF
tag
Ahol a polusok vannak, azt a veget fel tudod szedni/atvagni es fogod latni hova kell forrasztani. De bontaskor esszel a fem olloval, mert meglepodhetsz, ha rovidrezarod
Vszinu vissza tudod forrasztani, de ha kukazni akarod akkor koss a polusokra egy fogyasztot, pl egy izzot hogy lenullazd az akkut.Volt mar tema a Hubsan H109S?
-
Neoka
aktív tag
válasz
molnarpeter #21823 üzenetére
köszi.
Kipróbálom. -
fape
senior tag
válasz
Plasticbomb #21831 üzenetére
Sztem a FlySky FS-i6 vagy emaxos butított változatával használjuk a legtöbben.
Én is PWM-mel használom. Fpv szemüvegben úgy se látod a kijelzőt (tudom lehet csipogtatni, devo-t rezegtetni, taranist beszédre bírni,...)
Remélem hamarosan bekerül a cleanflightba az ibusos telemetria. Addig marad a voltage telemetry mod. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Jackal2 #21824 üzenetére
és Teréz Atya, ti hogy, milyen receiverrel használjátok a NightHawkot? És azt hogy kötöttétek be?
Bacogatja a csőröm ez a ppm stb megoldás, amivel, ha jól értem egykábellel bekötöm az összes csatornát, plusz a vbatot már összekötöttem a vcc out-al, de hogy hogyan adom ki az infót az ia6b-re, az nem tiszta. Jelenleg nekem az alap pwm megoldáson van bekötve mind a 6 csatorna, és nem vágom, hogy ennek most hogyan is kéne működnie, amikor softserialon keresztül átküldöm a vbat infót.
Csak fryksy taranis párossal találok infót, videót, képeket, ami többet segítene, mint egy száraz leírás. -
Arti1
aktív tag
válasz
Teréz Atya #21825 üzenetére
LiPo akksit úgysem szedtem még szét
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Teréz Atya #21826 üzenetére
Tudnád linkelni azt a buzzert?
És ma letört a NightHawkról az FPV antenna. Csak az antenna, semmi más nem sérült meg, de ezt már sejtettem, hogy el fogja hagyni magát, látszott rajta, hogy nincs jól. Fejre esett, na. Fránya flippet nem értem, hogy is csinálom, és beton felett hiba ilyet gyakorolni.
Szóval antennákat kell rendelnem, és akkor már lecserélhetek minden antennát. FPV adót a NightHawkon, az LCD-n mindkettőt, és majd a szemcsin is, ha végre megjön. Na demit vegyek? Gyors megoldásként rendeltem az eredetiből egyet, hogy feltegyem, addig is kikapcsoltam az FPV adót rajta, de a fene se tudja, merre jár a cucc.... (Valószinűleg még el sem indult.... Fene az angolokba, hogy ilyen lassúak tudnak lenni. Fene a nyugat európaiakba, hogy ilyen lassúak tudnak lenni.Errefelé nagyon dívik ez a jó lesz az holnap is hozzáállás, meg a szép nyugodtan, lassan, nem kell rohanni sehova meglátás...)
Szóval, milyen antennákat is vegyek? ImmersonRC? Aomway? Gyak komplett FPV antenna szett kell, helyesen gondolom? -
kriszbon
őstag
válasz
Teréz Atya #21826 üzenetére
Tudnád linkelni mutatni melyik is az pontosan(én nem találom).
Ja igen, és azt lehet használni 2S aksival is? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #21824 üzenetére
En a gearbestes lost plane buzzert hasznalom. Sokkal hangosabb es akkor is szol, ha megszakad a vevovel a kapcsolat. Buzafoldben elbujva volt mar jelvesztes, pedig csak 150-200m-re volt a gep. No, igy aztan nem lehet csipogast kapcsolni. Ja, az SP f3-rol sokkal, de sokkal hangosabban szol ugyanaz a buzzer mint naze32-n.
-
Jackal2
senior tag
Kell nekem egy nagyon hangos buzzer, mert az Emax Piezo buzzer egy kaki. Semmit nem hallok belőle és ma alig találtam meg a gépem
-
molnarpeter
nagyúr
Van mindkettő, RTH butácska a GPS hiánya miatt.
First you must go into Headless by clicking the top left trim looking button to the down position, once in headless you push up on same button to activate Return Home. Moving the right stick at anytime during it's return will cancel and continue with headless -
Arti1
aktív tag
válasz
KaiotEch #21820 üzenetére
RcLog app
Ha precíz vagy, és nem unod meg rögzíteni minden egyes alkalommal
Én még csini QR kódokat is ragasztottam az akksikra, hogy csak app-on belül bescannelem repülés után az akksit és csak be kell írni az időt, ő meg statisztikázza...
De biztos van még 100 féle app is erre
Mondjuk 1S akksinál nem nagy kaland ezeket az infókat gyűjteni, de gondolom racer akksinál, amit már hűtőben kell tárolni, lényegesebb lehet...Ez de brutál töltő... kocsit is lehet bikázni már róla majdnem
-
KaiotEch
nagyúr
Gyerekek honnan a frászból tudjátok mp-re pontosan, hogy mennyit repültetek egy egy géppel?
Ez amúgy mi a frász? Paks2?
-
shaddam
aktív tag
Frissült a healthydrones, vannak benne feszültségadatok. Visszamenőleg is kiszámolva
-
Arti1
aktív tag
Floureon H101 akksi piros vezetéke megadta magát egy erősebb falnak csapódáskor (meg előtte a sok kábelnél fogva való kirángatástól, amiről sejtettem, hogy nem lesz jó vége...)
Tőből szakadt ki, szerintem itt neki vége a dalnak.
Kb. félidőben voltam repülésben, kb. 3,8 lehet benne. Ha akarnám, se tudnám discharge-olni, gondolom, egy vezetékkel ez nem megoldható...
Feltöltve gondolom a sós fürdő sem pálya...
Menjen a tábortűzbe?Videózzam?
Najó, csak poén volt, de valahogy biztonságos módon szeretnék tőle megszabadulni, mit javasoltok? -
koko 959
csendes újonc
Az x 251 távjának kapcsolóival nem vagyok tisztába. Alap repülés megy vele 50 %-on, de az angol nem erősségem így ha valaki megszánna, s akár telefonon értekezhetnénk. A fordító igen vad dolgokat írt.
-
shaddam
aktív tag
RC leárazások
Kupon (elvileg) NEM leárazott cuccokhoz
6RcHobby -
Klaymen
tag
válasz
KaiotEch #21811 üzenetére
Ez a mai szeles idő nem a barátom.
Megjártam ma egy fenyőfát, de néhány bukfenc után lejött szerencsére.
Jobb, hogy nem volt rajta a keret.
Az a baj, hogy messziről simán elvesztem a fonalat, hogy merre is vagyok arccal előre, a headless mode sem áll mindig a helyzet magaslatán. Majd egyszer megnézem, hogy hogy csinálják a rutinosak.
-
molnigee
aktív tag
-
vandor01
senior tag
válasz
Klaymen #21773 üzenetére
hi8-hoz... az aksit es properrelt aláirom... az kell tarcsiban
de ha már motorokon gondolkozol? akkor inkabb par uj gépet!
4db moci 7dezso.. egy teljes gép meg 13... háát nem tudomvan itt nekem ket motorom amiket csak ugy hozzacsaptam
egy csomaghoz hogy olcsobb legyen a szállitás... ha kell vki nek?
ingyéé viheti ha a Campona környékén jár? irjon rám! -
-
medvegy
aktív tag
Úgy néz ki vámolják az X251-emet. Kitöltöttem a 'Magánszemély vámkezelési nyilatkozat' c. doksi első felét értelem szerűen. A második felével kapcsolatban viszont felmerült kérdésem. Ha jól gondolom a legtöbbször az 'A' opciót szokás választani, vagyis a postai vámkezelést, ami 2500 ft 'szolgáltatási díjjal' jár (ami szvsz pofátlanul sok). A 'B' opció (árutovábbítás) esetén ellenben csak 1100 ft-ttal húznak le. Valaki röviden le tudná írni, hogy mit takar ez a B opció és érdemes e egyáltalán evvel élni vagy nem éri meg a szívást és válasszam a postai vámkezelést?
-
tibibi
őstag
Talált már valaki user videót MI drónról ?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- iPhone topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- OLED TV topic
- EA Sports WRC '23
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W