Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bornie127
senior tag
válasz Jackal2 #43253 üzenetére
Természetesen mint sok minden mást megéri kintről venni, itthon egy-két darab áráért kapsz kintről négyet dobozban.
Esetleg ha surgős, vagy hirtelen kellene, az nkon.nl-ről érdemes még vásárolni, egész hamar itt van, és eu-n belüli.
Kintről is eredetieket kapszPl: vt6*4db gb-nél 21.53€ postával, nkon-on 23€ trackinges postával.
[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #43242 üzenetére
Mennyit fogyaszt egy fatshark? Elég lenne oda szerintem a panasonic 18650b is (2A), amennyiben nem, az általad linkelt akkuk tökéletesek. Vagy gb-n appból a sony vtc6 is.
-
Bornie127
senior tag
Erre a toldóra/összekötőre, hogy keressek rá?
[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
Ha a flysky i6x távval gépen szeretnék szimulátorozni, milyen kábel kell nekem hozzá? Trainer?
-
Bornie127
senior tag
válasz varadigabor #42102 üzenetére
Én semmit, még.Köszönöm szépen, ismerem a topikot, ez egy szívesség kérés, nem általános dolog. Vagy segítenek, vagy nem.
-
Bornie127
senior tag
válasz Peaceliker #42100 üzenetére
Kb 25.-e. :-) Ráér.
-
Bornie127
senior tag
-
Bornie127
senior tag
Szemüvegesektől kérdezném, hogy milyen fpv szemcsit tudtok felvenni /használni?
-
Bornie127
senior tag
válasz varadigabor #41332 üzenetére
Én úgy tudom, hogy névreszólóak a kuponok, azaz hiába adod át másnak, azt fogja írni, hogy lejárt/érvénytelen.
-
Bornie127
senior tag
Ha érdekel/érint valakit a Wizzard 220S ARF és RTF verzió 06.15 körül lesz készleten BG-n.
-
Bornie127
senior tag
válasz vandor01 #41099 üzenetére
Bocs, nem ide akartam...
#KaiotEch
Igen, visszaküldik, bár nem etikus, hisz úgy kell rendelni, hogy az áfás árfal együtt is megéri-e neked. Azzal számolj, hogy általában a feladó le szokta vonni a visszaposta költségét, ami nem kevés, attól függően mit vettél. Szerintem számold ki, mennyi lenne a visszaposta és az áfa, lehet jobban jársz ha kifizeted.
[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
válasz varadigabor #40934 üzenetére
Azta, mekkora böszme dög!
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan aprót, fórumot, ahova a felesleges cuccokat fel lehetne adni hirdetésbe? Ebben a fórumban sem szabad hirdetni, igaz?
Konkrétan lenne egy komplett Falconhoz cuccom. -
Bornie127
senior tag
Esetleg ha valakit érdekel.
dron_scifi -
Bornie127
senior tag
A falcon pdb-ről hogy szerzek 5V-ot az FC-nek, vagy az megy 12V-tal is?
A másik, hogy falcon pdb rev2-őn, hogy tudnám összekötni az fc-t a pdb-vel, hogy a esc tüskékre rá tudjam dugni az esc-ket?
Erre nem találtam semmit. A rev1-en, azon nincs probléma a cc3d-vel, mert közvetlenül a tüskesor rűcsatlakozik a pdb-re. Itt viszont nem tudom, hogy kellene megoldani, mert csak két i/o portom van, és mindkettő kell, a reveiverhez.
Már azon gondolkozom, hogy nem szo....am szét magam, veszek egy régebbi rev1-es pdb-t, meg egy cc3d-t, aztán jónapot.
[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
válasz SpydeR3412 #20977 üzenetére
Jaja, az megvan, csak nincs beforrasztva még. Az is megvan hova megy az esc tápja.
Más: sikerült neked felrakni a motorvédőket? Nálam nem igazán egyeznek a furatok.
-
Bornie127
senior tag
Szép napot!
Kedves falcon és nem falcon tulajok!
Kellene nekem némi (igazából sok) segítség.
Jackal sokat segített a képeivel, de még ez kevésnek bizonyult nekem, ráadásul az én pdb-m v2-es.
A képeken látni fogjátok, hogy meddig jutottam a falconnal. Igazából semmire, bár nem is sokat foglalkoztam vele, most került még csak fel a pdb-re a 12v-os és az 5v-os stab ic is. eddig készült el.
Első kérdés:
Mit kell kötni a gép seggéhez lévő forrszemekbe?
gép seggeMásodik és egyben legfontosabb, mit hova kössek, hogy egyszer repüljön ez az izé. képek itt
Annyi megvan, hogy a gép orrához lévő csatiba megy majd a kamera. Az fc egyik oldalán a szélesbe megy az egyik széles kábel, az megy a vevőre. Az FC hogy a búbánatba lesz összekötve a pdb-vel? Hiányzik kábel, igaz?
-
Bornie127
senior tag
Sajnos nekem is euró alapú elszámolású a hitelkártyám, így befigyel a dupla konverzió. Ha jól tudom, már nincs is usd alapú, kivezették mind a Visa vonalon, mind a Mastercard vonalon, pedig ha még lenne, váltanék.
Tegnap vettem telefontokot, 274-re jött ki a váltás, mert ebben benne van a kártyatársaság konverziója is. A k and h-nál 278 volt a közép, 279.67 az eladási ár, így nem váltottak rosszul. -
Bornie127
senior tag
válasz Jackal2 #20397 üzenetére
Lehet fura, de egyet értek KaiotEch-kel. Szerintem is számít a kinézet egy racernél is. Nem hiába választ olyan vázat az ember amilyet, nem hiába tesz rá az ember ledeket, ilyen színű kötegelő, olyan színű kötegelő, stb... Nekem a falcon tetszett meg, azért rendeltem azt (meg jó is ) A propok színét is azért válogattam össze, előre narancs, hátra zöld. Tudom ez nem látszik, amikor repked vele az ember, de amikor otthon pihen a polcon, gyönyörködjek benne.
Gondolj bele, van egy csúnya és szép nő. Mind a kettő tud jót főzni, de amikor hazamész melyiket nézegetnéd otthon főzés közben? Pedig egyiket sem látod miközben melóban vagy.
-
Bornie127
senior tag
válasz shaddam #19476 üzenetére
Egy kollégámét próbáltam ki egyszer. Neki Simonk 20A esc, Marshallow 2204 2300 kv, fsi6 táv, 3s 2200 mAh akksi volt. Érződött, hogy van benne erő, de így elsőre gyengének tűnk, tanuló létemre is. Ahogy elnézem a videókat, nyomnak egy kövér gázt függőlegesen és sehol a gép, itt meg nem ugrott annyira a gázfröccsre. Nem mondom, hogy nem volt rossz, remélem a falcon jobban fog menni. (Gondolkodom, hogy beszerzek egy robocat vázat, mert tetszik, eredetileg az volt tervben)
-
Bornie127
senior tag
válasz Teréz Atya #19073 üzenetére
Az de szuper, olyat vettem. Csudijóóó! ez igaz?
Mit fogok én ezzel szívni, te atya jó isten!
[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
válasz Tomi0703 #18824 üzenetére
Annyival jobb, az tény, viszont international nem játszik. Regelésnél írja a szállításí díjakat, kb 50 dodó vagy ilyesmi lenne a szállítás+áfa, így felejtős. Viszont, ha ismét elérhető lesz, akkor be kell ruházni rá, hidd el. Most repkedtem vele, a turnigy után a gyárival mintha nem is menne. Sokkal lomhább.
-
Bornie127
senior tag
válasz Tomi0703 #18809 üzenetére
Először én sem értettem, de tettek fel képet a fórumba, Teréz Atya volt, bár jó sokat vissza kell keresned, de megtalálod. Mivel nem a gép belsejébe kell dugni az akksit, hanem csak egy kengyel van, ezért át lehet tolni rajta. A végén és az elején 1-1 centivel lóg túl, abszolult használható, sokkal erősebb a turnigy akksival a gép, és hosszabb az üzemidő is. Amennyiben belefér a keretedbe vegyél ezt eu raktárból a hobbykingen. Kicsivel több mint 3€, a gyári meg 3.88$. Igaz a szállítás drága, 10€, de érdeklődj hátha rendel valaki mostanság onnan és osztoztok a ptkg-en. Ha lehet, euroban fizess, ugy olcsóbb, dollárban, több mint 4 egy akksi.
-
Bornie127
senior tag
válasz Tomi0703 #18777 üzenetére
Gyárin kívűl ez: turnigy 950 Itt a fórumon ajánlották, nagyon jó, megy tőle a gép rendesen.
Esetleg gyáriból GB-n van, aránylag jó áron, pontokkal lejjebb vihető. -
Bornie127
senior tag
válasz Plasticbomb #18450 üzenetére
Illetve a hobbyelektronikán már fent van a nulláról az uav-kig III. része, mehetne ez is az összefoglalóba.
-
Bornie127
senior tag
válasz Teréz Atya #18064 üzenetére
Vettem is 50 db-ot, ha hól emlékszem te ajánlottad. Most cserélném, csak a tengely picit lötyög a csapágyban, nem annyira passzentos, hogy megszoruljon rajta a csapágy. Oda gondoltam kevés olajat, mert el fogja koptatni a tengelyt.
-
Bornie127
senior tag
Nihui u807-ben, hogy kell csapágyat cserélni golyósra? Most vettem észre, hogy ráz mint az állat, prop hullámosan jár, hangja is van rendesen.
-
Bornie127
senior tag
-
Bornie127
senior tag
válasz Patics #17912 üzenetére
Már mehet a refound, meg kellett volna érkezni eu raktárból kb 10 munkanap alatt. Még úgy is lesz vagy 3 hét mire pénzedhez jutsz, ha tudod, közben rendeld meg az újat.
Reklamálni paypalon, ott refoundot nyitni, leirni, h nem jöt meg, mikor rendelted, stb, irják majd, h várj még, aztán tovább tudsz eszkalálni claimmé.[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
Tegnap volt alkalmam kipróbálni haverom épített robocatét. Robocat 270.
Nehéz mint a kő, de stabil és nagyon durva hangja van a gépnek.
Nem egy X5C. -
Bornie127
senior tag
válasz Jackal2 #17890 üzenetére
Az erre mennyi, az úgy nézne ki, hogy minden árúnál más, attól függően milyen termékkategóriába tartozik. Ezt taric kód alapján lehetne megnézni, csak ahhoz meg kellene találni azt a csoportot amibe a drón tartozik. ( Márha létezik ilyen csoport). Valószínűleg, valamelyinen szórakoztató elektronikához teszik majd hozzá. Mértéke 0-12% lehet. Biztosan lesz majd olyan termék, amivel jobban jár az ember, de amiből sok jön be, azzal tuti nem leszünk előrébb.
Azért kíváncsian várom mit fognak majd felszámolni és melyik kategóriába sorolják majd. -
Bornie127
senior tag
válasz _X10Dead_ #17777 üzenetére
Nekem mondod, mennyi mindent ki lehet égetni vele!? A bőrt viszi a legjobban, meg a kolléga köpenyét.
Technikus vagyok, nap mint nap dolgozok drágábbnál drágább pákákkal, 4000€-s tápegységekkel, meg 50 millás spektrumanalyzerekkel. Ez olyan mintha az autószerelőnek nem lenne keresztkulcsa
Tervben van amúgy egynek a megvétele. -
Bornie127
senior tag
Tudom, eléggé off, de jó alkudozó fórumtársak vannak ebben a topikban, elsősorban az ő segítségüket kérném.
Rendeltem két h8 minit, abból az egyiket ajándékba vettem. Kibontjuk, kipróbáljuk, és két motor szorul, gázadásra vagy felpörög, vagy nem, de akkor sem annyira amennyire kellene.
Írtam a BG supportnak, képpel, videóval, és hogy szeretnék helyette egy működőképes gépet.
Felajánlottak két motort, hogy cseréljem ki.
Írtam, nem fogom, nincs pákám sem, én egy működőképes gépet szeretnék, azért fizettem. Mi lenne, ha kifizetem a tn csomag díját és küldenek egyet.
Most írták, fizessek 5$-t, és küldenek másikat, az elsőt megtarthatom alkatrésznek. Azt nem tudom, van-e az árban tn, vagy sem.Ami kérdésem lenne, az, hogy ez így korrekt ajánlat részükről, fogadjam el, vagy üssem a vasat, márpedig ingyé' kell egy másik?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Bornie127
senior tag
-
Bornie127
senior tag
Nem, még nem mondtad, hogy ilyen ügyes vagy! Volt időd gyakorolni, nekem még kell a gyakorlás, de kint elég jókat megyek
A tarantula klón nekem is jöhetne már, páran már megkapták, nekem mindig nagyon későn, vagy meg sem jön. A Nihui motorcserés, kellene valami nagyobb gép -
Bornie127
senior tag
válasz Teréz Atya #17690 üzenetére
Én még most láttam először ezt a videót. Ennek koptervér van az ereiben
-
Bornie127
senior tag
válasz Jackal2 #17565 üzenetére
Usb töltőt már nem vennék, mert van B3AC, megvan már a B6 mini is, a para board meg most jön. Méghozzá azért, mert feljebblépés biztosan lesz majd, csak a mikor kérdéses. Szeretnék elég tapasztalatot szerezni irányítás terén és akkor építek egy kameraplatformot. Ahhoz meg kell az XT60 az ajánlásod szerint. Szóval majdnem minden van már
Az egész parabordos 1s töltés csak arra ment volna ki, hogy a 3*950mAh akksik töltési idejét az 1A helyett 2.7A-rel lerövidítsem.Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Bornie127
senior tag
válasz Teréz Atya #17566 üzenetére
-
Bornie127
senior tag
válasz Teréz Atya #17561 üzenetére
B3AC az van, a te ajánlásod alapján vettem meg, azzal töltöm most, csak jönnek a 950-es turnigyk, az meg nagyobb áramerősséget is elbírna, mint háromnál az 1A.
Hmmm, van olyan Jst xh kábel is ami a két cellás akksihoz van kitalálva? Akkor 1.5A-t tud leadni a B3. -
Bornie127
senior tag
válasz Jackal2 #17556 üzenetére
Azt tudom, hogy szükségem van rá, csak, hogy az 1S-hez van-e szükségem
Az is megvan, hogy nincs a boardon olyan csati. Hogy kössem össze? Van a JST XH kábelem, ez rámegy a boardra mintha 3 cellás lenne. A boardba belemegy a táp. aztán annyi?
Csak azért szeretném ebben a formában beüzemelni, mert nem csak hármat tudnék tölteni egyszerre. -
Bornie127
senior tag
B6 minivel, hogy tudok több 1s akksit tölteni? Lehetőleg egyszerre hatot.
Kell nekem paralell board?
Mintha olvastam volna, hogy a legkisebb töltőáram 1A.
A 150mAh akksiknak akkor marad a B6AC. -
Bornie127
senior tag
Nemrég volt téma a B6 miniről az 1S akksi töltés. Ha jól emlékszem a balance csati nem tölti közvetlenül az akksikat, mindenféleképp kell paralel board hozzá, igaz?
Jobban járok, ha csak egy B6AC-re csapom fel őket? Jönnek a Turnigy akksik, aztán jobb lenne nem felfújni, ha nem muszáj. -
Bornie127
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Steam Deck
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest