- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #15799 üzenetére
Közben ránéztem az oldalra, ahol rendeltem és már tettek egy kétoldalú ragasztót a tetejére az aksinak (én is pont oda rögzítettem), ez jó pont.
Továbbá, a fejpantot megerositették egy szilikon merevítővel. Ennek nem látom értelmét, de valamire biztos jó.
A többit majd Jackal kifejti, neki már volt tapasztalata más szemcsivel is. -
SpydeR3412
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
stifi82 #15796 üzenetére
Banggood-on a Boscam TS832 vevore ezt talatam:
Power input: 7.4-16V (3S Lipo suggested)
Tehat 2-3S akku megteszi. Ahogy latom a V393 3S akkut hasznal. Igen gyakran a balancer plugrol (JST XH) etetik az adot, ami a te estedben a piros JST. Vagy veszel vagy osszedobsz egy JST XH - red JST kovertert vagy levagod a piros dugaszt aztan raksz ra egy JST XH-t, ez mar rajtad mulik.
A kamera nemtom mennyi voltot eszik, azert nezd meg az adatlapjan, nehogy az ado megsusse. -
Arti1
aktív tag
válasz
molnarpeter #15794 üzenetére
Pontos típusa számít az eneloop akkuknak?
Mekkora mAh legyen legalább, ami RC távirányítóba alkalmas?
Tudja azt a hatótávot az akkuval, mint az alkáli elemekkel? -
stifi82
aktív tag
válasz
Teréz Atya #15790 üzenetére
Wl toys v393 gép nem tudok most linket küldeni mert telon vagyok. Közbe megmértem hogy 12 volt jön ki rajta nem tudom milsen csatlakozonak hívják hogy mit is kellene venem ezért kellene a segítség.
-
fape
senior tag
válasz
Teréz Atya #15789 üzenetére
Kicsit erősebbnek tűnik, mint elsőre kéne szerintem. Nagy ugrásnak tűnik.
Bár tény hogy olcsóbb és aksi+prop kombóval azért lehet játszani.molnarpeter Az Eneloop tényleg jó. DSLR vakúhoz használom évek óta. Innen szoktam venni: [link]
-
medvegy
aktív tag
válasz
medvegy #15784 üzenetére
Úgy nézem a 'formázás' szükségtelen LiPo aksiknál.
-
trafóóó
tag
Most hogy jön a jó idő és szabin is leszek nem kifingik az egyik motor a gépembe.
Legalábbis nagyon úgy tűnik mert meg sem akar mozdulni
Berendeltem gyorsan egy párat de amíg nem érkeznek meg
valaki aki Bp-i ,nem tudna kisegíteni 1db U807 motorral ???
Fekete & Fehér zsinóros kéne.
Köszönöm. -
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #15789 üzenetére
Ez így van, szóval a következő gépem a Falcon lesz
-
Teréz Atya
senior tag
Viszont az Eachine Falcon eleg eros konkurencia, es mar eleve 4s akkura van felkeszitve az ESC, am a vezerloje "csak" CC3D, viszont nincs korbegyalulva mint a NightHawk Naze32-je. Ez utobbin egy rohadt soros portot nem voltak hajlandoak kivezetni. Ez akkor gond, ha szeretnel OSD-t, BT adot vagy baroszenzort rakni a gepre.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Bornie127 #15785 üzenetére
Nekem olcsóbb a Banggood
De a baj az, hogy 45 napja jön kettő db akksi, ezt még az előtt rendeltem, hogy az egész dolog kipattant volna. Szóval nem tudom milyen, de rossznak nem mondanám a Dinogy 65C akksikat, csak lenne már itt, mert repülnék. Jah és az olcsóság az akkor van HK-n ha nagy tételben rendelsz, mert a szállítás 3000 Ft kapcsiból.
-
Jackal2
senior tag
Megjött a másik kamu DJI F330 váz. Elképesztően tré minőség, nagyon alacsony áron
Felraktam a talpmeravítő "csövet", ami valami vastagabb pakundekli papír, na ez olyan erős, hogy mikor helyére pattintottam, összetört
Szóval ehelyett valami más anyagból kell majd valamilyen merevítő, pl. aluminium cső. 25cm hosszúak és 8 mm vastagak.
Nem tud valaki helyet ahol ilyeneket lehet venni és vágatni?
-
-
medvegy
aktív tag
A mai nap mérlege: megjött az SJ5000X Elite és 2 db BlackMagic 3000-es LiPo a TD-ről. Az előbbi másfél hét alatt az aksik 3 hét alatt, ami nem rossz. A még február 21-én rendelt BG-s BlackMagic is jön elvileg nemsokára, már elküldték Svédországból Mo.-ra, így 40 nap után nem is rossz
Paráztam rendesen, hogy a BM aksik nem fognak beférni a Phantom-ba (3-4 mm-el magasabbak mint a gyári 2200-es), de némi logisztika után meglett a technika, amivel éppen beférnek, plusz a gimbal csati is rádugható a balance kábelre. Az aksi ajtót épp be tudom csukni, de stabilan zár, ami fontos. Ennél nagyobb aksi már télleg csak a kaszni felaprítása után menne bele.
Valahol olvastam, hogy a zsír új LiPo-kat érdemes formázni, vagyis az első 4-5 alkalommal finoman használni, és nem meríteni 50% alá. Ez mennyire helytálló? Gondolom az új aksik is simán tölthetők a Phantom-hoz kapott Sky RC E4-töltővel?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
koko 959 #15772 üzenetére
Koszi a felvilagositast, de nem veletlenul hasznaltam azon kifejezeseket. Ha azt mondom, hogy hasznalj fiam "Circular Polarized LHCP" antennat, akkor emberunk ugy fog pislogni, mint beka a kocsonyaban. Es a vicc az h az eladok is "mushroom antenna"-kent hivatkoznak ra.
Van antennaepitessel es hangolassal tapasztalatod? Ha igen, az kiraly, mert tervezem valamikor a jovoben finomhangolni az FPV szettemet. Persze elotte be kell szereznem egy megbizhato tolomerot.Igaz, nem dolgozok tanarkent es sokat nem is tanitottam, de azt vettem eszre, hogy a szaxo helyett fontosabb, hogy az alany ertse mirol van szo. Egyetemen is sokat korrepetaltam. A ledaralt szakkifejezesek annyit ernek, mintha ez ember vodorbe vizelne az osztaly kozepen. Hangos, latvanyos, de nem visz kozelebb a tudashoz.
-
medvegy
aktív tag
Úgy fest, hogy a BG újra szállít aksit EU-ba!
-
stifi82
aktív tag
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
a motorokon amiket vettem, 2mm-es bullet (banán) csatik vannak, azonban az ESC-imen csak kábel kivezetés. érdekelne, tud-e valaki mondani olyan üzletet, ahol elfogadható áron tudnék venni ehhez való forrasztható hüvelyt/lengőajzatot? ebayen már találtam, de onnan legalább két hét mire megjön, illetve egy elektronikai áruházban, de ott is csak aranyáron, ráadásul nincs is nekik készleten annyi amennyi egy quadhoz kellene
előre is köszi
-
Jackal2
senior tag
Nekem van Nighthawkom, de az Eachinet is elég tüzetesen végig néztem, a blogomon van is róla bejegyzés. Mind a két gépnek a gyenge pontja az ESC, de kezdetnek elég a 12/15A-s is. A kérdés az, ez cserélhető-e a Nigthawkon biztosan nem, csak vezérlővel meg az összes csatlakozóval együtt, de nem érdemes.
Az Eachinnek a másik gyenge pontja a váz, ne szépítsük, az egy trágya. Műanyag karokból nyugodtan rendelhetsz is, mert törni fog, itt spóroltak a dolgokkal. Ha megnézed, egy szó nem esik sehol anyagvastagságtól és minőségről. Az alja és a teteje mint ha karbon lenne, de az ESC-k a karon vannak, ami gyenge, tehát ESC-t is rendelhetsz.
Más baja nincs, jóárasított racer.
A Nighthawk váza brutális. full carbon 4mm vastag, szendvics felépítmény alumínium rudazattal, nagyon ellenálló. Igényesebb a kialakítása, cserébe viszont sokkal drágább. Szerintem ez gyakorlásra jobb, mert az ember úgy is esik kel az elején, már pedig elég gáz az, hogy első akksinál rommá töröd és mehetsz haza a másik 5 feltöltöttel szerelni.
Szóval a kérdést az dönti el, mennyi pénzed van
-
koko 959
csendes újonc
válasz
Teréz Atya #15712 üzenetére
Hali! Az Általad légycsapónak hívott antenna az lapantenna, a kisebb négyzet irányába sugároz, általában 50-70 fok a nyílásszöge. Mindig a sugárzás irányára merőlegesnek kell lennie az antenna lapjának. Az Általad gombának nevezett antenna pedig egy kör polarizált antenna, ami úgy működik mint egy bot antenna csak jobbra vagy balra forgó a rádió jel polaritása. Az antennát csak egyfajta polarításut lehet használni mert a ellentétes roszabb mint a két omni antennát használnál.
-
-
möcike83
újonc
Sziasztok!
Tudnátok nekem budapesti drón szervizt mondani?
Nem tudom összekapcsolni a pc-t a walkerával.
Köszi -
fape
senior tag
Eachine Racer 250-tel repül valaki? Tudna írni róla pár keresetlen szót? Vagy bárki akinek van vele tapasztalata. Előre is köszi.
Jó árasítva van éppen.
Első racerem lenne és most elbizonytalanított a nighthawk-tól. -
molnigee
aktív tag
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnigee #15760 üzenetére
Erre való a több hektáros földterület, ami még nincs elvetve
X1 gyári töltője rendben van? (Gyors töltés nem szempont, inkább az érdekel, puffasztott
rizsakku gyártásához mennyire alkalmas. ) X5C-é is rendben van, vagy érdemes inkább figyelni az akkufeszt töltés közben? -
csmat
senior tag
Megnézheted a Wltolys V686G-t is. vannak akik szerint lomha és nem jó, de kezdésnek szerintem teljesen megfelelő, több fokozatban lehet beállítanI sebességet,( 40-60-80-100%) 80-100 körül már a szelet is ellenkopmenzálja, és egész jó az élőképe is, (bár tény, hogy a kijelzője nappali fényben nehezen látható)
annó akcióban 25e volt EU-ból.Egyébként a 686 kameráját rá lehet biggyeszteni valami másik gépre? pl x1-re?
-
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #15751 üzenetére
X5C jön EU-ból, köszönöm a linket.
Ha másnak most kell, csak szólok, hogy márc. 31-ig van ez a 13.001,- Ft kedvezményes ár szállítással (vagy majd kitalálnak utána valami mást... passz)
Eachine H8 Mini helyett valami szobában játszadozós kopter, EU raktárból van valahol? Ha nincs, akkor megrendelem a rendes BG-on, X5C-hez való alkatrészekkel együtt, csak ha jöhet gyorsabban, akkor érdekelne EU-ból is, alkatrészek ráérnek, nem tervezem a kb. 2 hét alatt rommá törni az X5C-tszerk:
nem lustaságból, olvasom szorgalmasan a fórumot visszafele, de töltőt honnan és milyent érdemes rendelni? Nem szeretnék lufit csinálni az akksikból. Ja és akksikat X5C-hez és a H8 mini vagy hozzá hasolnó szobakopterhez? olvastam, hogy április 1-től nem jöhet BG-ről akksi... Köszönöm! -
kimista
aktív tag
Szerintem is a syma a nyerő, azzal kell tisztában lenned, higy ebben az árban a kamera csak plusz súly. Szó szerint semmire se jó, a 10 éves Sony Ericsson teglafonom szebb képeket csinál. A WiFi fpv is csak reklamduma, egy szobanyi területén működik csak (ha épp működik).
Gyakorlásra vegyed a symat, teljesen jó, közben gyujtsel és ha kamerazni akarsz később veszel olyan gépet (kompletten kamerával mindennel minimum százezer) -
Jackal2
senior tag
A Syma X5 egy alap Syma X5C de barometrikus szenzorral vagy is tartja a magasságát. Blogomon találsz a simáról elemzést.
Az MJX az egy érdekes állat, elolvastam mit tud, csak nehezen hihető. Ha szeretsz kockáztatni vedd meg azt, mert ha bejön akkor lesz egy egyedi géped érdekes funkciókkal.
Ha nem, akkor meg vegyél 12.000 ért egy alap Syma X5C-t Banggood EU raktárból. Nincs áfa és 30%-kal olcsóbb kb, cikkben ott a link.
-
Ra3
őstag
Sziasztok, pár hete kértem tanácsot, és rendeltem be egy Nihui U807-est, hétvégén volt lehetőségem kipróbálni, szuperül reagál, bírja a szelet is, igazi kis csapatós gép, nagyon tetszik.
Egy kérdésem van, elvileg tud flip-et csinálni, hogy lehet ezt előcsalni, h8 minin nevelkedtem, az ott használt módszer nem működik, a jobb kar lenyomására ez headless módba kapcsol, de flipet nem csinál. -
cris78
őstag
U807 és a 200Megapixeles kamera.
Talán délután lesz lehetőségem tesztelni.
Ugye mindenki mikor megvette a gépet azt hitte, hogy ezt aztán lehet majd látni a sötétben. Hát nem így történt
Kamerát ráraktam, és olyan mintha ET lenne. Na nem a hasa világít, de a műanyag burkolat alatt egy piros led világít. Talán azért ez egy kis segítség lehet a láthatóságban.... -
Arti1
aktív tag
Sziasztok, új vagyok a topic-ban, elkezdtem visszaolvasni, nem lesz egyszerű
Ameddig most jutottam olvasásban és a latolgatásban, hogy két lehetséges gép van, ami között választanék:
Syma X5HW 2MP vagy
MJX X301H X-XERIEX WIFI FPV With 720P HD Camera Altitude Hold Mode RC Quadcopter RTF
Az első kérdésem, hogy melyiket ajánlanátok, banggood-on pár ezer Ft a különbség, nem az ár alapján szeretnék dönteni a kettő között. (de ha van hasonló tudású, olcsóbban, ne kíméljetek)
Ha jól gondolom, a Wifi kamera lecsatolható (?), ha pár perccel tovább szeretnék gyakorolni és nem minden alkalommal van szükségem a kamera képére és nagyobb hatótávot is szeretnék kamera nélkül? Vagy ha lecsatolom a kamerát, abban van a 2,4-es antenna is a vezérléshez, akkor irányítani sem fogom tudni a gépet?
Nagyon gondolkodtam a sima SD kártyás kamerával szerelt gépeken is, de többször olvastam már, hogy nehéz eltalálni lentről, hogy pontosan a témat videózzam, ezért szeretnék inkább FPV kamerásat.
Mivel kezdő vagyok, a választott géppel együtt rendelek egy H8 minit is, hogy házon belül is lehessen gyakorolni esténként
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, kezdőként melyiket érdemes venni, köszönöm:
Arti1 -
shaddam
aktív tag
Bangoodról rendelt innen valaki ilyen vasemberes fpv szemüveget igaz? Mennyire vált be?
-
Jackal2
senior tag
Megjött a 2500 forintos utángyártott F330 váz 9! nap alatt Kínából Aliról. SkyRC Hobby, nagyon ajánlom, kedvesek, gyorsak és olcsók
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Bornie127 #15738 üzenetére
Ha U807-re vagy MJX X600-ra gondolsz akkor igen, mindketto MR63ZZ-2 csapagyat fogad. Ha jol tudom a legtobb WlToys es MJX cucc is ilyet fogad. Ha jol emlekszem a Dromida Ominus is.
Egy dologra fel kell keszulni, h picit jobban fog lotyogni a fo tengely, tehat ha mar el vannak kopva a fogaskerekek erdemes azokat is cserelni. -
Bornie127
aktív tag
válasz
Teréz Atya #15737 üzenetére
Köszönöm neked is Jackal2!
Mindkettőbe ugyanez megy bele? -
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
Bornie127 #15734 üzenetére
6x3x2-es. Ezt keresed.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Teréz Atya #15731 üzenetére
Pontosan mekkora golyóscsapágyak is mennek bele, ha nem titok!?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
molnigee #15730 üzenetére
En ma voltam roptetni, az esofelhok errefele mar delelott eloszlottak. De volt mar ugy, hogy bealltam a lepcsohaz ajtajaba es onnan eregettem a H8 minimet mikozben kint ezerrel esett. Ekkor meg impregnalva sem volt a gep.
Az U807-eseknel meg az MJX X600-nal az akadalyoz, h mar reg golyoscsapagyat hasznalok es nincs szivem tonkretenni oket. Igy is vert izadtam mire megfelelo meretu es minosegu csapagyat szereztem olcson. Meg az MJX X600-nal rohadtul idoigenyes a csapagycsere. Igy csak akkor es ott cserelek ahol es amikor kiegett egy motor.
Az U807-nel nem vettem eszre nagy valtozast, csak annyit ha golyoscsapagy hangosabb a csuszocsapagynal, plane par durvabb odacsapas utan. Az MJX X600 propellerei viszont eszrevehetoen konnyebben forognak. -
molnigee
aktív tag
válasz
Allien #15727 üzenetére
Igazad van, kit érdekel a rossz idő, meg a sötét, mikor a lakásban is lehet szórakozni
Vissza az alapokhoz H8 minike
Milyen nehéz ezt ilyen kis helyen irányítani -
Jackal2
senior tag
válasz
framling #15721 üzenetére
Aliexpressen nézd, az most iszonyat olcsó. 6. évi anniversary van, telefonról appal ma 50%-al olcsóbban vettem ezt-azt
Allien: nem értik ezek a puhányok, hogy RACERREL KELL veretni, a 30.000-es fordulat mindent felszárít maga körül
Jah, Ogre videó (DJI F330), igaz csak telefonnal, de így repül kick down full powa alatt. Ja és ez a gyengébb módja
PP
-
Allien
veterán
válasz
molnigee #15716 üzenetére
Nem is értem, mé sírtok?
Ez változékony időjárás, azaz, NEM folyamatosan esik, hanem vannak napos órák. No, és igen, ILYENKOR KELL reptetni, amikor épp nem esik az eső. Ilyenkor lehet SZÉP felvételeket készíteni!
Én példul kidobtam az ablakon a drónomat.
Aztán meg vissza repültem be az ablakon. nem, nem a zárt ablakon.
Pont naplemente vótt. Csak éppen ugye a kamera lefele néz, nem arra, ameree kellene, és nagyon magasra meg nem reptethetek, mert ha elfújja a szél, márpedig el fogja, akkor pórul járok. Ergo, annyit sikerült letesztelnem, hogy ha ilyet akarok, akkor valahogyan meg kell oldanom, hogy a kamera ne lefele nézzen (kb 15 fokkal lentebb áll)
-
ottobacsi
tag
válasz
Teréz Atya #15724 üzenetére
Most hogy így írod... tényleg...
formára ez pont ugyan olyan...
Na mindegy már megrendeltem amazt, max. lecserélem a töltőn és kopteren is! -
ottobacsi
tag
Áhhh... értem, ez csak szimplán sumákolás!
-
ottobacsi
tag
Sziasztok!
Itt a 10-es szettben lévő micro jst csatlakozók között van valami különbség?
10 SETS Mini Micro SH 1.0 2-Pin JST Connector with Wires Cables 100MMKonkrétan az utolsó két betűre gondolok: BE, TW, HM, MA, DB, CG
Gondolom nincs különbség, de azért megkérdezem.És a másik kérdés: ez ugyan olyan mint a JJRC H20 akku csatlakozója?
Csak azért mert 2 akku zsinórja is elszakadt szinte egyszerre, pedig soha nem eröltettem... -
molnigee
aktív tag
Én is nekikészültem ma, aztán elkezd esni az eső
sad panda
-
cris78
őstag
Hát ma csak a lakásban lesz esetleg kamera teszt....
-
Jackal2
senior tag
Vettem 32 azaz HARMINCKETTŐ db 6030-as propellert
1500 Ft-ért. Kíváncsi vagyok, micsoda szemét minőség lesz, de ennyi kockázatot be kell vállalni
-
Jackal2
senior tag
Bocs, május 8
Vasárnap.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #15699 üzenetére
A wi-fi antennanal nem tudom mennyire van 5.8 GHz-re hangolva, talan segithet. A legycsapo alaku nagyon jo, felteve ha nem magad korul akarsz ropkodni, hanem egy iranyba. Arra kell vigyazni, hogy a lapos felet iranyitsd a gep fele.
Sok antennanak meg az is meg van adva, hogy melyik lapos fele az erzekenyebb.
A gombaantenna akkor jo, ha az ado is gomba es sok az olyan dolog a kornyezetedben amirol visszaverodhetnek a radiojelek. Ehhez viszont az adon is cserelned kene az antennat. -
Jackal2
senior tag
Ez két külön dolog:
- április 3: Verseny durva racerekkel, Velence (vasárnap)
- április 8: Drón Hungary tali, szombat (itt szerintem csak lehet repülni, ha nem, megyek a Hajógyárira)
-
Jackal2
senior tag
Posztoltam a blogra a hétvégi versenyt, amit INGYENESEN meg lehet nézni. Érdekel ez valakit? Vasárnap lesz, szóval összehozhatnánk "egy telekocsit"
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest