- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
h1ght3chzor #4579 üzenetére
"Na megvan, a meleg miatt nem indult... Nem lehet ezt kikapcsolni belőle valahogyan?"
Melegben, a tapegyseg szokta eloszor megadni magat.
Pontosabban a benne levo elektrolit kondenzatorok, de NAS-ban is szokott lenni nehany, ami tonkre tud menni. Altalaban alapfoku forrsztasi es aramkori ismeretekkel rendelkezok is kepesek kicserelni oket, ha elerheto helyen vannak. -
adika4444
addikt
válasz
h1ght3chzor #4579 üzenetére
Igyekezz, hogy ne nagyon kapcsoljon ki és kelljen kikapcsolni. Egyébként te nem tudom hogy vagy vele, de én valszeg visszatelepítek egy régi fw-t, mert nekem már nagyon tele van ezzel a hócipőm, hogy konkrétan be kell időzíteni az újraindítást hogy ne menyjen el a semmibe 15 perc, vagy ne járjak úgy h kihúzom aztán el kell menni stb....
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #4577 üzenetére
Na megvan, a meleg miatt nem indult... Nem lehet ezt kikapcsolni belőle valahogyan?
Egyébként igen, frissítettem FW-t, és aztán csinálta ezt... Most ha bekapcsolt, akkor érdemes lenne resetelnem, vagy mit csináljak?
-
gabika1969
aktív tag
válasz
h1ght3chzor #4577 üzenetére
A hőfok nem számít, HDD nélkül is fel kell álljon a rendszer csak egyszerűen nem látsz benne háttértárolót.
Frissítettél rajta esetleg alternatív FW-t? Nálam akkor jelentkezett ilyen gond, többször kellett resetelni, persze legalább bekapcsolt. -
adika4444
addikt
válasz
h1ght3chzor #4575 üzenetére
Igen, nekem is melegben kezdte, sőt most hogy belegondoltam vagy 15 percet kellett várnom h lehüljön. Javaslom tedd vmi hűvös helyre akár rövid időre a hűtőbe is, csak hogy jól lehüljön utána már mennie kellene.
Vagy ha tudsz rakj rá vagy alá egy laptophűtőpadot hátha az segít.
Egyébként nem tudom hogy ez garis gond-e, mert ha az akkor én vissza fogom küldeni mint a szél mert a laptopom, a telefonom sem csinálja ezt a műsort, és ennek a tűréshatára is 57 fok körül van, úgyhogy jó volna ha iilyen 30 fokoknál még bekapcsolna. -
adika4444
addikt
válasz
h1ght3chzor #4573 üzenetére
Nem, mert nem áll fel a fw.
-
adika4444
addikt
válasz
h1ght3chzor #4571 üzenetére
Igen ismerős jelenség, csináld meg amit fenntebb írtam úgy mennie kellene.
-
adika4444
addikt
válasz
h1ght3chzor #4569 üzenetére
Húzd belőle ki tápot, hnetkábelt és várj kb. 10 percet, majd táp be, kapcsold be ha nem lenne beállítva az auto bekapcsolás, majd dugd bele a netkábelt miután felpörgette a vinyót.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
h1ght3chzor #4521 üzenetére
Ha van ffp könyvtár akkor töröld a nas file kezelőjével majd restart.
-
Multibit
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #4423 üzenetére
Nem tudok linket adni, mert az a VLC Player, ami jelenleg letölthető az iTunes-ról, nem dekódolja az AC3 hangsávot. Érdekes módon a DTS-t igen. Nekem egy régebbi verzió van az iPad-en, ami VCPlayer néven jelenik meg a képernyőn. Ez - ahogy nézem - nem elérhető.
-
Multibit
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #4414 üzenetére
Xvid kodekes avi-val sincs gondja.
-
Multibit
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #4414 üzenetére
Lejátssza. BD-remuxokkal teszteltem, különféle video és audio kódolásokkal (x264, VC1, MPEG2, AC3, DTS).
-
Multibit
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #4380 üzenetére
VLC-t tettem az iPad-re, a lányom azzal néz filmeket. A nPlayert még nem próbáltam.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #4396 üzenetére
A torrent letöltésre portot kellett nyitnom, bár érdekes, tűzfal nincs bekapcsolva a routeren...
A restartra pedig azt látom, hogy ha várok jó lesz, túlmelegedne, és azért nem kapcsolna be? -
AndrewGV8
csendes tag
válasz
h1ght3chzor #4389 üzenetére
No, közben rájöttem a megoldásra ami a szemem előtt volt!
FTP. File Transfer Protocoll.
Nem alkalmas arra amire nekem kéne, így marad a fordított megoldás, miszerint ott helyezem el a NAS-t ahol jobban kell a felcsatolt meghajtó és én pedig elérem FTP-n keresztül. -
AndrewGV8
csendes tag
válasz
h1ght3chzor #4389 üzenetére
Semmit.
Kizárólag a leírt módszer működik.
Tehát ha lementem, módosítom, visszatöltöm. -
AndrewGV8
csendes tag
válasz
h1ght3chzor #4385 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, bocsánat!
Szóval megnyitni sem tudom közvetlenül az FTP-ről!
Jelenleg úgy működik, hogy az FTP-ről lementem mondjuk a C:-re, ott módosítom amit akarok, majd visszamásolom és felül írom az eredeti fájlt az FTP-n.
Tehát a Total Commanderben ha megnyitom az FTP kapcsolatot és rámegyek egy képfájlra, hiába nyomok rajta ENTER-t, nem történik semmit.
Ha letöltöm, módosítom, visszatöltve felülírom, az működik.
Csak ez így eléggé körülményes. -
z67
őstag
válasz
h1ght3chzor #4382 üzenetére
Gozom nincs, megvettem.
-
z67
őstag
válasz
h1ght3chzor #4380 üzenetére
nPlayer a legjobb.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
h1ght3chzor #4338 üzenetére
persze mivel nem állítottál vbe jelszót neki a passwd parancsal.
-
lafaty80
addikt
válasz
h1ght3chzor #4336 üzenetére
Mármint a root belépés puttyban?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #4326 üzenetére
Mert ha admin-t írok be, és aztán a jelszót, beenged, viszont utána ezt írja:
[12288] Jan 21 21:58:22 Exit (admin): Error changing directory
[12288] Jan 21 21:58:22 chown /dev/ttyp0 0 0 failed: Operation not permittedMit kellene tennem?
-
lafaty80
addikt
válasz
h1ght3chzor #4324 üzenetére
root miért nem jó?
-
krealon
veterán
válasz
h1ght3chzor #4285 üzenetére
A Unix-alapú operációs rendszerekben a pwd parancs (a print working directory rövidítése) az aktuális munkakönyvtár listázására használható.
Illetve a promptban valo megjeleniteshez:
http://superuser.com/questions/601181/how-to-display-current-path-in-command-prompt-in-linuxs-sh-not-bashexport PS1='$(whoami)@$(hostname):$(pwd)'
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #4284 üzenetére
df -h parancs tökéletes lett. Viszont idegesít, hogy putty-ban nem látom, hogy hol vagyok, miért nem írja ki az elérési utat? -bash-4.3$ csak ezt írja ki, bárhol is legyek.
-
lafaty80
addikt
válasz
h1ght3chzor #4127 üzenetére
Összességében igen, ha csak külön-külön nézek egy-egy szolgáltatást, akkor még elmegy...
De ha mondjuk haver Synology-ját nézegetem és látom mit tud, akkor sírni támad kedvem, de hát nem is kategória
Amikor vettem és amire vettem, arra tökéletes, de hát azóta megnőttek az igényeim -
lafaty80
addikt
válasz
h1ght3chzor #4124 üzenetére
Bírja az
Én 130GB-ot toltam fel rsync-el 80-130kByte-al ssh-án keresztül.
Mellette ment a transmission és filmet is néztem... mondjuk amikor netezni is akartam, akkor vissza kellett vennem 50kByte-ra az upload-ot
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #4092 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam, csak egy tipp volt
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #4089 üzenetére
Fuha, na ilyet nem láttam még
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #4087 üzenetére
Tedd fel még az sshd-t is
SSH-val megnyitod a nas-t (putty programmal), beírod hogy "mc" idézőjelek nélkül, és kész -
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #4085 üzenetére
Midnight commander, addons-ként hozzá lehet adni és úgy kezelni mint egy totalcommandert
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #4082 üzenetére
Ezt nem teljesen értem
vagy is az első felét igen
Egyébként mc nem jó?
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #4072 üzenetére
Sehogy, alapból abba a mappába töltök amibe végleg akarom a torrentet
Egyébként simán áthúzva nem jó? -
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #4072 üzenetére
Vki erre?
-
Tome08
tag
válasz
h1ght3chzor #4070 üzenetére
és akkor jól megy? újra hozzá kéne adni az összes torrentet???
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #4070 üzenetére
Nekem úgy sem jó, hibát ír ki
-
Tome08
tag
válasz
h1ght3chzor #4044 üzenetére
ezt biztos nekem akartad?
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #3984 üzenetére
Akkor ok, ott ennyi a port
És nem jó még? -
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #3982 üzenetére
Rutorrent vagy transmission?
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #3980 üzenetére
Nem tudom hogy annál el lehet-e érni az ilyen részeket, lehet hogy ott nem is kell
De mért pont 12000? Azon fut a kliens?
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #3971 üzenetére
-
Pozitron
tag
válasz
h1ght3chzor #3971 üzenetére
"Port Forward"-olnod kell a routeredben az adott portot a Could-od IP cimere, es akkor nyitva lesz a port.
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #3960 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #3957 üzenetére
Bittorrent sync nem egy kliens, vagy is én úgy vettem észre, hogy annak valami más a funkciója
Rutorrent pedig egy torrentkliensÉn feltettem 320L-re a v1.04b08 firmwire-t, aztán hozzá tudod adni az addonsokat, elindítod és már fut is, az applikációk között megtalálod könnyen
Csak az zavar, hogy nem érem el a mappát ahova telepíti az addonokat -
bounty123
őstag
válasz
h1ght3chzor #3819 üzenetére
Ennél több ettől a hw-től nem is várható el, kb ez a max ami elérhető. Nekem is 50 mega körül volta max, elég szép az ilyen zsenge erőforrásokkal.
-
TomPack
őstag
válasz
h1ght3chzor #3774 üzenetére
Persze, ott semmi gond nincs!
A PC ugyanazon a switch-en van, mint a NAT. A switch csatlakozik a Cisco router-modemhez, amin a smart tv, medialejátszó, és xbox van. Minden utp kábelen. -
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #3703 üzenetére
Őt kérd meg, az övé [link]
-
enginev3.0
félisten
válasz
h1ght3chzor #3701 üzenetére
Kaptam egy leírást
Viszont elkezdek valamit letölteni, és megfagy a transmission -
aldebaran
addikt
válasz
h1ght3chzor #3162 üzenetére
Megszakad, igen, ha egyszer abban adtad ki a parancsot.
Mondjuk nekem raid0-ban vannak a hdd-k, szóval ezt nem tudom kipróbálni. -
aldebaran
addikt
válasz
h1ght3chzor #3160 üzenetére
Ezt hol látod, hogy előbb lokálba másol?
-
aldebaran
addikt
válasz
h1ght3chzor #3158 üzenetére
Miért nem windows-ban total cmd-vel vagy valami fájlkezelővel vagy ftp kezelővel másolsz?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #3137 üzenetére
Senki
-
t.zolka
aktív tag
válasz
h1ght3chzor #2843 üzenetére
THX!
Akkor, ha a notebookomra felteszek egy Linux alapú rendszert, és rádugom egy rack-ben a HDD-t, már látni is fogja és másolható lesz? Mindegy milyet, Debian, Fedora, SuSe, Ubuntu... (nem ismerem ezeket, Win függő vagyok)
-
ProfBp
csendes tag
válasz
h1ght3chzor #2757 üzenetére
Másik domain-ben van? Ezt nem igazán értem. Az otthoni hálózaton nincs domain, ez a nas nem is tudna csatlakozni domain-hez. A céges gép van a céges domain-ben, másképp nem is tudnám használni. A NAS-nak csak egy workgroup-ja van.
Amúgy azóta eljutottam odáig, hogy kiderítettem, valójában a jelszavakat elfogadja, mégis valamiért rögtön utána bontja a kapcsolatot. Ha direkt rossz felhasználónevet vagy jelszavat adok meg, akkor ahhoz passzoló hibaüzenetet is kapok vissza. (Logon failure: unknown user name or bad password, vagy The specified network password is not correct.)
Belenéztem a /var/log/user.log-ba, és ott azt látom, hogy ilyenkor be is jegyzi, hogy
ShareCenter smbd: CIFS: Authentication for user [username] has FAILED.Ha viszont jó felhasználónév és jelszó van megadva, akkor ez látszik.
ShareCenter smbd: CIFS: [192.168.0.14] connected to [Volume_1] as user [username].
ShareCenter smbd: CIFS: [192.168.0.14] closed the connection to service [Volume_1].Szóval szivat, de nem tudom miért. Nézegettem a samba könyvtárban a config fájl-t, úgy tűnik, hogy be lehet kapcsolni valami bővebb loggolást, de nem nagyon merek ebbe belenyúlni, ez ugye nincs kirakva a web-es admin felületre...
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #2732 üzenetére
Közben megoldódott, fogalmam sincs sajnos mi volt a hiba, de nem a nassal volt, hanem a géppel.
-
gari24
tag
válasz
h1ght3chzor #2678 üzenetére
Akkor azt mondd meg h hogyan állítsam be h itt tovább engedjen.
-
coombemoor
csendes tag
válasz
h1ght3chzor #2668 üzenetére
persze, az alap OS nem veszik el, ez egy kiegészítés (a Linuxosok ezt jobban tudják) és csak a HDD-n van minden futtatható file-k formájába, tehát egy HDD format vagy csere mindent az eredeti állapotba tesz vissza.
Itt mindent megtalálsz, én is ez alapján mentem végig gond nélkül:
http://nas-tweaks.net/371/hdd-installation-of-the-fun_plug-0-7-on-nas-devices/ -
coombemoor
csendes tag
válasz
h1ght3chzor #2661 üzenetére
de igen, akkor ha felteszed rá a Transmissiont, de valahogy ez nekem nem ment a telepítés után sem.
-
Sword
őstag
válasz
h1ght3chzor #2650 üzenetére
Az már csitrillió.
Az is elég lenne, ha úgy működne, ahogy én elképzelem egy ilyen eszköznek a működését. Zyxel NSA-325 a következő áldozat, igény esetén beszámolok a működéséről. -
Sword
őstag
válasz
h1ght3chzor #2634 üzenetére
-
[Misel]
tag
válasz
h1ght3chzor #2622 üzenetére
az FTP az FTP, nem stream. Nem bug hanem feature.
-
coombemoor
csendes tag
válasz
h1ght3chzor #2622 üzenetére
próbálld meg PC-n a VLC Media Playert, i dolgokhoz nem értek...
én csak Samsung Smart TVn használom a NASt -
Zoliba
csendes tag
válasz
h1ght3chzor #2584 üzenetére
Szia!
Nem fertőz, csak tele van vele a gép! A Nod nem engedi át a windows gépekre.
Valami Tenga.gen vírus, a legkülönbözőbb fájlnevekkel.Minden mappa és fájl nevével csinál egy új fájlt .bat, exe, vagy scr kiterjesztéssel,
ami kb. 750 Kb méretű, így egy idő után elég sok helyet lefoglal.Üdv!
B.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2555 üzenetére
debiant lehet rá varázsolni (a sima 320ra legalábbis biztos), van arm verziója
arra meg azt teszel amit akarsz -
krealon
veterán
válasz
h1ght3chzor #2553 üzenetére
Ugy, hogy a tetejere pakolsz egy PC-t.
Forraskod vagy arm binaris hianyaban semmi esely, hogy rakeruljon.
Radasul a DNS-320-ban levo proci valoszinuleg keves is lenne ehhez a funkciohoz. -
bozsozso
őstag
válasz
h1ght3chzor #2515 üzenetére
Melyikre frissítetted? A legfrisebbre?
-
bozsozso
őstag
válasz
h1ght3chzor #2510 üzenetére
Szerintem 2.02-es nincs 320L-hez.
Itt keresgélj.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2510 üzenetére
Fogalmam sincs honnan kell letölteni, én ezzel hoztam haza.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2508 üzenetére
Megnéztem a videót erről az appról, de szerintem nem is említette hogy tud ilyet. Ha gondolod akkor holnap felrakhatom ipadre, de az az igazság hogy én nem használom az upnp-t és igen sok idő mire felállítja a servert.
Az fw-vel nincs bajom.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2506 üzenetére
ha belső hálón gondolod akkor csak tölts egy file explorert(nem igazán ismerem az ios-eseket, de azt hiszem az ifiles tud ilyet), ha így nem megy akkor aktiváld a dlna/upnp server-t.
Az előzőre meg igen a válasz, nálam stabil a cucc, ezzel kaptam egyébként.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #2505 üzenetére
Másik kérdés, hogy a képeknél hogy működik a cooliris? Mit kell tennem, hogy pl Iphone-n elérjem szépen a képehet, amit a nason tárolok?
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2503 üzenetére
igen akkor jól gondoltam, nekem 2.02-es.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2501 üzenetére
Nekem ilyen nincsen, úgyhogy nem hinném hogy ugyan az a firm van fent nekünk.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2499 üzenetére
A nason kapcsold be az ftp szervert, majd a routerben nyissd meg a 21-es portot és irányítsd át a nashoz.. Végül próbálj felcsatlakozni a a külső ip-d plusz a 21-es port használatával(pl. 122.132.3.67:21)
-
bounty123
őstag
válasz
h1ght3chzor #2496 üzenetére
Az ftp-hez a nas 21-es portjára kell beforwardolni. Vigyázz vele, hogy ne legyen egyszerű ftp jelszó, elég szar a protokoll biztonsági szempontból.
-
bounty123
őstag
válasz
h1ght3chzor #2494 üzenetére
Hogy érted, hogy külön csináltál a nasnak? Több publikus ip-t kapsz a szolgáltatótól? Szerintem neked csak egyetlen dyndns regre van szükséged, mégpedig a routeren, az néz a külvilág felé. A belső nas-t pedig a routeren beállított port forwarddal tudod elérhetővé tenni kintről, a router külső ip-jére beregelt dyndns néven. Ehhez a router tűzfalán be kell engedned azt az adott portot amit forwardolsz a nas megfelelő portjára.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #2493 üzenetére
Közben sikerült másikat találnom, viszont nem értem, miért nem akar működni. A routeremnek is csináltam egyet külön, azzal simán működik, de ezzel nem akar, esetleg ötlet?
-
[Misel]
tag
válasz
h1ght3chzor #2483 üzenetére
itt biztos nem, max az aprón
-
Digger
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2481 üzenetére
Sima 320-at szerintem már nem kapsz, csak az aprón.
A 320L-et lehet még kapni, ami még fejlettebb, nagyobb a ram és gyorsabb a proc! -
krealon
veterán
válasz
h1ght3chzor #2475 üzenetére
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2477 üzenetére
Azon kívül ami abban a hozzászólásban volt amit linkeltél.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2475 üzenetére
A dizájn még más és ennyi szerintem.
-
bladegery
senior tag
válasz
h1ght3chzor #2473 üzenetére
keress vissza kicsit, már ezerszer le lett írva..
-
agyhalal
aktív tag
válasz
h1ght3chzor #2471 üzenetére
Nem csak, hogy lehetséges, de valóban így csinálja. Ha az egyiket már megformázta, akkor a másikat nem fogja piszkálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest