Hirdetés
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
senior tag
Nekem 2db 20EARS van benne, de néztem egy seagate 2TB-ssal is. Az hogy nincs a támogatottsági listán semmit nem jelent. Sima sata2-es winyó kell bele (2.5, vagy 3.5").
WDIdle nálam is beállítva. Ha nem egyformák a winyók akkor a raides használat talán nem annyira jó, én ezért vettem bele 2 egyformát.A gépem alaplapja is kényeskedő, vettem direkt olyan ramot amit támogatnak, hibázott a memóriatesztnél. Mondom szar a ram, megesik. Vettem még egy párat. Azzal is hibázott...
Eladtam mindkettőt, vettem olyat amit nem támogat, azóta nincs gond. Ennyi a támogatásról
Bármilyen router jó neki, csak összedugod vele, állítasz neki ipcimet és használod. Windowsos gépen használja a megosztást, külső elérésre én belőttem egy sftp-t rá, mert felcsatolható meghajtóként, az ftp kicsit elavult sztem.
A tűzfalat a routeren kell beállítanod. De mivel linux az alapú, iptablessel biztos lehet bohóckodni rajta.
Ékezetessel semmi gond. Android/IOS támogatásról nem tudok, lehet hogy van valami csomag erre. De alapból sztem nincs benne ilyen.Ennyi pénzért jó cucc, de nem kell tőle csodákat várni. 1080p-s mkv-kat nekem jól visz gigabites hálón (gépen megnyitom a nasról tallózva, és TV-n nézem)
-
DM-Fan
nagyúr
Sziasztok!
Pár gyors kérdés a D-Link DNS 320-szal kapcsolatban:
- használja valaki WD15EARS típusú HDD-vel? Mennyire komálják egymást? Egy WD20EARS-om van médialejátszóban, wdidle3-mal kikapcsoltam a parkoltatást, így semmi bajom ezzel a HDD-vel. Megbízható a 1,5 TB-os testvére is, ha ugyanúgy kiiktatom a parkoltató elektronikát? Megfelelően működne ebben a NAS-ban? Csakmert a kompatibilitási listában csak a WD20EARS van benne.
- vajon kompatibilis lehet ez a NAS a Seagate ST2000DL004 típusú 2 TB-os HDD-vel? A kompatibilitási listában csak az ST2000DL003-at látom, ami nyilván korábbi modell. Jobb választás lehet az ST2000DL004, mint a WD15EARS?
- Linksys WRT54G router-rel megfér vajon?
- mennyire könnyen hozható össze mondjuk NFS-protokollal egy Popcorn médialejátszóval? 100-as hálón megbízható sebességgel ki tudja szolgálni router-en keresztül pl. mkv-val a lejátszót?
- simán megoldható, hogy belső hálón PC-ről elérjem FTP-n?
- beállítható, hogy milyen HDD-hőfoknál kapcsoljon be a ventillátor?
- van valami saját tűzfala, hogy netről ne lehessen rajta keresztül bejönni?
- ékezetes fájlneveket valóban egyáltalán nem tud kezelni?
- Android/iOS támogatása van?Jó áron van, kéne egy korrekt NAS, csak kicsit félek tőle, hogy mennyire lesz könnyen testreszabható és megbízható, mondjuk egy dupla ennyibe kerülő Synology-hoz képest.
-
audi100td
nagyúr
válasz
freemanone
üzenetére
DHCP be van kapcsolva, IP dinamikus, megpróbálom megint.
szerk: most ok, köszi

-
freemanone
addikt
válasz
audi100td
üzenetére
A kábel már régóta nem számít.
1: NAS-ban DHCP servert kikapcsoltad?
2: PC-n fix IP címet használsz a routerhez?
3: kap ip címet a PC-d amikor rádugod a NAS-t?biztos lehet máshogy is, de nekem így tutira működik: NAS DHCP server bekapcsolva, PC-n dinamikus IP-re állítva simán megy.
-
audi100td
nagyúr
válasz
freemanone
üzenetére
Tegnap rádugtam simán a gépre, de nem látta, be is kell valamit állítanom? Sima hálókábelem van, nem keresztezett.
Köszi
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
azt valahogy nem lehet megoldani, hogy közvetlenül a NAS-t kötöm a gépemre? Elég sok menteni valóm lenne, viszont a routerem sajnos nem Gigabites, így nagyon sokáig tart a folyamat.
-
freemanone
addikt
Jól látod, a vinyók mellett jön be minimális levegő, ha itt megfúrod, vagy más módon tágítod, mégjobb eredményeket fogsz kapni.

Én egyébként pont a fémház hajtogatását elkerülendő és a rögzítés könnyebbsége miatt csavaroztam a burkolatra a ventit
Tudom, hogy így kilóg belőle, de nem számít. A hátulját nem kell nézegetni!
-
cSuwwi
senior tag
Tegnap délután/este én is feltuningoltam a doboz hűtését.
Nekem 2db 2 TB-os WD Green figyel bennük, 45°C felett voltak folyamatosan. Az asztalom alatt vannak, ahol levegő se nagyon van.
Most a hűtőcsere után 37-38°C körül van terhelés alatt is. Majdnem folyamatosan használatban van, a zenéim is itt vannak.
Nem volt ventim itthon, lerongyoltam a legközelebbi számtech boltba, és amit kaptam az lett a nyertes
Kimértem, 2.6V-nál kezd el pörögni, szóval korrekt. Még high-on se hallani, abszolúte nem zavaró, így részemről is ajánlott a beavatkozás.ilyen lett
A bal alsó csavart nem tettem be, mert elegem volt már a vaslemez hajtogatásából. Itt a probléma az, hogy pont annyi hely van, hogy a 3.5-es winyó beférjen, így a csavar fejét már süllyeszteni kéne, amit az egyik oldalon sikerült, a másikon meg nem annyira.Viszont jó szakemberhez híven az összeszerelés után több alkatrészem is maradt

A fedő leszedő mechanika szétesett amikor bontottam, és hirtelenjében nem jöttem rá, hogy kéne összerakni. Esetleg ha valaki lefényképezné, azt megköszönném.
A kis csúszka maradt meg, egy rugó, illetve egy fekete műanyagdarab. Gondolom ebből kéne összeeszkábálni
Ami érdekes lehet még, hogy a venti ugye fújja ki a levegőt, ergo valahol be is kéne jönnie. Csak elöl van erre lehetőség, elég korlátozottan (oldalt vannak apró lyukak, meg alul), ami a 4cm-es ventihez elég lehet, de ehhez szerintem kevés. Lehet hogy a lyukak tágításával, vagy újak elhelyezésével hatékonyabbá lehetne tenni. Nemde?
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
A NAS/szerver/router nem átalakított, hanem épített, (Digi-s beltéri tokjából "faragtam" a házát) de igazi HTPC célra nem igazán alkalmas, mert direkt a legalacsonyabb fogyasztású atomos lapra épül..
A 7"-os, utólag érintőpanellel kiegészített kijelzőn épp a 480p-s videók futnak(youtube lejátszási listák), vagy webrádió, de csak otthoni "háttérzaj"-nak.
Mondjuk fogyasztásban duplája a DNS-320 -nak, de sebbességben és teljesítményben is veri rendesen.. (Az Ubuntu server konfigurálhatóságáról meg már ne is beszéljünk..)
Főleg amióta 7200-as fordulatú WD5000BPKT notebook HDD-k vannak benne Raid-ben tükrözve.. (előtte 2db 5400-as WD5000BEVT volt benne.
Igazából még a "tragédia" előtt is ez volt az épp megfizethető számomra, 1TB-osokról (pláne nagyobbakról) a mai árak mellett nem is álmodok, örülök, hogy ezek már megvannak és remélem bírják még legalább az 5év gari erejéig.. -
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Tény, hogy nem életveszélyesek a hőfokok, de a gyári ventit mindenképp ki akartam herélni a helyéről, mert borzalmas hangja van!
Még alacsony fokozaton is..... (este, csend van a szobában, csak neten olvasgatsz és van 1 háttérbúgás
)
A venti ajánlást köszi, következő modnál emlékezni fogok rá!
SMART-ból vannak az adatok nekem is. Ez viszont érdekes, hogy magasabb lett, nálam pont hogy hült kb 2 fokot. A 2,5-es vinyóknál full passzív lehetne az egész ez tény, de azokból van már 2TB-os emberek által is megvehető változatban?

Igazából nagyon meg vagyok vele elégedve amióta kapott egy új ventit. Szenvedtem a kivágásával, de megérte!
Otthoni NAS/router/server, ez egy átalakított egyedi HTPC akar lenni? Iszonyat komolyan néz ki.

-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Hát igen, mondjuk a 32°C a legideálisabb a gyártók ajánlása szerint is, annál a leghosszabb az élettartamuk, de a 42-43°C sem életveszélyes

(Mondom én, aki anno a WL500gP Routert bordáztam agyon, a hosszú élettartam reményében, sőt még a tápot is átgyúrtam "kicsit", mert gyári állapotban max. 1,5évet bírt mindenkinél..
)Egyébként ventilátorból tudom javasolni a Scythe SONY folyadékcsapágyas ventilátorokat.. Nálam az otthoni NAS/router/szerver -ben egy 92mm-es teljesít szolgálatot és már ~4,2V-tól indul..
(520-525-ös fordulaton pörög)Egyébként a hőfokot én nem úgy mértem, csak amit a webes felületen mutat SMART-ból, azt néztem, de nekem fedél nélkül magasabbra emelkedik pár fokot..

Legjobb szerintem 2,5"-os notebook HDD-vel lenne, csak győzze az ember megfizetni..
-
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Én hiszek neked, de a méréseim nem.

Ha levettem a tetejét az eredeti és a moddolt hűtéssel is alacsonyabb volt a hőmérséklet, mint a zárt térben.
Az öntapadós borda valóban jó ötlet.
Nem a tetejét, hanem az elejét érdemes megfúrni. Járattam egy darabig előlap nélkül is.
A leírt dolgokat legalább 1-1 napig teszteltem, szóval én annyira nem hiszek a belső légcsatornákban.
Azmeg hogy a NAS mit vél melegnek és mit nem, hát izé..... Majd én megmondom neki h mi a normális üzemi hőmérséklet.
32°C fölött nem látom a vinyókat sose. -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
"Gyakorlatilag, ha nincs nyitva a teteje szinte semit nem ér."
Ha nincs rajta a teteje, akkor főleg nem ér semmit!!

Ugyanis akkor az alsó és elöl körben elhelyezett szívó nyílások helyett felülről beszívott levegőt tolja is ki egyből és nem is megy végig a dobozon a levegő.Ha "megfúrkálod" a doboz tetejét, azzal kb. meg ugyanúgy végleg elveszíti az egész légcsatorna a jelentőségét és átmegy passzív hűtésbe az egész, csak még a felszálló hő útját el is zárja a tető lyukain beszívott és ventilátorral kinyomott levegő által képzett "légfüggöny", ami már tényleg a zárt dobozzal egyenlő!
Sőt, akkor még az is jobb ha tényleg nincs tető és felfelé akadálymentesen tudna távozni a gravitációs áramlástól a meleg. (bár ez az áramlás nyilván lófütty, nem véletlenül tervezték ventilátorosra!)A legkézenfekvőbb megoldás szerintem, hogy a CPU-ra ragaszt az ember valami kis öntapadós hűtőbordát (Pl. Zalman RHS-1 készlet-ből a magasabbik)
Aztán valószínűleg a hdd-től is erősen függhet a dolog.. Nálam a 2db WD GreenPower HDD most a hőségben általában 42-43°C ami bőven jó, de persze lehet 7200-as HDD-k jobban melegedhetnek!
A ventilátor fordulatát különben a CPU hőmérséklete szabályozza, úgyhogy azt mindenképp érdemes bordázgatni!!
Én most reggel raktam rá az imént linkelt Zalman készletből egy bordát és egyelőre nem is pörög fel maxra, hanem alacsony fordulat és a kikapcsolt állapotot váltogatja..
(Talán ha így marad és nem is pörög maximumig, talán "beragadni" sem tud..)
-
freemanone
addikt
Nézni kell neten venti teszteket!
Coolink SWiF2-921-et használ Boatkiller kollega.
Én pedig: Antec Tricool 92mm
Mindkettő 9,2cm-es!
Hamár lúd legyen kövér és ne aprózzuk el. Nem múlik semmi sem azon az 1cm-en árban. Munkában több, de a végeredmény nagyon kifizetődő, ha egy szobában ülsz/alszol vele meg pláne. Jó a 2eres kábel is hozzá, ha nem akarod vezérelni. Nekem tökéletes lenne, de csak ilyet kaptam a környéken, amiről tudtam, hogy szépen pörög 5V-on. -
cSuwwi
senior tag
válasz
freemanone
üzenetére
Jó lehet ez a hűtésmod, szerintem én is összedobom pár napon belül.
Ahogy nézem boatkiller megoldását, az sima 8cm-es ventillátor, és marad egy kis hely mellette.
Egy 8 cm-es venti kell bele, aminek 3 eres vezetéke van (egy tápból akartam kioperálni, de csak 2 eres
), és akkor ahogy mondod 5V-tól éled. De ha lemegyek a boltba, az első 2 feltétel még kiszúrható, de hogy megy-e 5V-tól, az lutri. -
freemanone
addikt
Azért írtam, hogy a szike merész vállalkozás, mert tudom milyen mocsok kemény anyagból van: [link]
Ha érdekel dobhatok fel képeket... De "boatkiller" megoldásához nagyon közeli!
Meg hozzáteszem, hogy nem elég a múanyagot kivágni. A fém vázba is bele kell vágni, hogy a légáram rendesen meginduljon. Kezeden is érezhető a különbség. Valamint olyan ventit válassz amit 5V-ról is lehet hajtani! Amióta megcsináltam nekem a venti folyamatosan megy, mivel nincs hangja elfér. Ha kapcsolgatós lenne akkor alacsony fordulaton nem indul el, közepes-en zúgó motorhangja lesz és néha be kell lökni, magason viszont szépen forog. 12V-os ventit dobtam rá, mert nem találtam 92mm-es ventiből 5V-osat. -
lzs79
csendes tag
válasz
freemanone
üzenetére
Igen "szike". Ilyesmire gondolok.

-
freemanone
addikt
"szike"?
Merész vállalkozás lenne! Az a szitu, hogy a gyári hűtése szerintem baromira alulméretezett. Gyakorlatilag, ha nincs nyitva a teteje szinte semit nem ér. Forrnak a vinyók és a procija is. A leggyorsabb megoldás ha fúróval böksz 1 kis lyukat az elejére, már az is sokat segít rajta. Bár nemtudom mit vártok egy 38mm-es ventitől.....
Kicsi, a légáteresztő járat teli van akadályokkal, így a légáramlásról nemnagyon lehet beszélni. (az hogy a kezeden érzed, még nem jó...) Azt pedig tudjuk, hogy a magas hőmérsékleten üzelemtetett IT cuccok hamarabb évülnek el, mint a hűvösen tartott társaik.
Szívem szerint letörném a "mérnök" kezét aki megálmodta a hűtést.
-
Laca 012
őstag
Nekem 2.0 és utána következõ firmware-ekkel csinálja, hogy hiába állítom automatikusra (off/lo/high), akkor is másnap arra megyek be a céghez, hogy süvít.. Aztán webes felülten átállítom elõször állandóra, majd vissza automatikusra, aztán olyankor vissza is áll alacsony fordulatra, vagy akár ki is kapcsol.. Szóval konkrétan olyan, mintha egy felpörgés után beragadna.. Mivel nálunk fizikailag másik szobában van, végülis elviselhetõ, de elõbb-utóbb csapágyas lesz a ventilátor az tuti...
-
lzs79
csendes tag
Érdeklődnék, nálatok hogy sivít a "masina"

Tegnap megnéztem egy kb 60 perces filmet este 9 körül.
Éjfél körül inkább kikapcsoltam, mert úgy süvített a ventilátor, hogy nem tudtam aludni. Láttam már "home made" megoldásokat, de érdekelne, hogy van-e "szike" nélküli megoldás
-
freemanone
addikt
-
dobost
senior tag
válasz
freemanone
üzenetére
Kipróbáltam, hát nem szaggatta szét a kábelt a sebesség.

4-5Mb/s.
A routeren alap FW van, kipróbáltam cat5ös kábellel illetve a NAS-hoz kapott cat5e -vel is...
Lehet probléma esetleg, hogy a winyón alig van hely? Ami még fura nagyon, hogy régebben vitt 10 felett is, de elég sporadikusan és csak 1X tapasztaltam ezt, mintha egyik folderből gyorsabb lenne, mint a másikból...

-
-
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Nekem a NAS 6-8Mb/s-al olvas TP-LINK TL-WR1043ND routerrel és az alaplapi hálókártyám is gigabites...
Ez egy csöppet siralmas tekintve, hogy pont ezért cseréltem a routeremet gigabitesre. 
Tud valaki arra megoldást, hogy az áhított 20-25Mb-ot hogy érhetném el?
1 DB Samsung 640es winyó van benne és minden winyót használó dolgot leállítottam. (funplug)Csak simán hálózati meghajtóként mappeltem, de FTP szerveren keresztül is lassú.

Köszi!
Üdv,
Tamás -
freemanone
addikt
Ezt wifi-nél nemigazán lehet megjósolni, de ha jó a vételi erősség, akkor 150N lite: 80mbps max, ami ~9MB/s. 300N-esnél 180mbps is elérhető ami már ~22MB/s. 450N-es adapterem pedig nincs, így arról nem tudok nyilatkozni. De ezek erősen eszköz és hely függőek. Minden tárgy fal stb ami a router és az adapterek közé áll beleszól és a távolság is számít. Valamint ugye nem mindegy, milyen antenna van az eszközökben. USB stick-es wifi adaptert nem ajánlok, legyen csak külső, cserélhető antennája. Azoknak jobb vételi erősségük.
Kábelnél pedig gigabit esetén 24MB/s írás és 50MB/s olvasás, de ez sem tisztázott, mert ha visszaolvasol, volt itt egy pár ember akiknél lassabb volt az olvasás.
Hozzáteszem, hogy ezeket az értékeket egy Cisco E4200v1-es routerrel értem el és ugyan USB stick-es adapterekkel, de nem több mint 5m-re a routertől közvetlen rálátással.Nem szabad hinni a routerek dobozán feltüntetett 150, 300, 450Mbps sebességnek. Az csak a ratelink, G esetén 40-50% között van az efektív sebesség, N-es routereknél ez már egy kicsit jobb és 60% körüli elméleti max-ot lehet elérni, de sokminden beleszól a történetbe! Ha fontos a sebesség sajnos a kábel a legjobb megoldás.
-
zharmat
csendes tag
válasz
freemanone
üzenetére
Köszönöm a választ!
És ha ilyen eszközt beszerzek, akkor mekkora javulásban bíz6ok?
-
zharmat
csendes tag
Sziasztok,
DNS-320 NAS-nál azt hiszem sebességbéli problémáim adódtak... A mérések a következő eredményt hozták:
NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 400MB file write on drive N: 5 times...
Iteration 1: 2,53 MB/sec
Iteration 2: 2,55 MB/sec
Iteration 3: 2,57 MB/sec
Iteration 4: 2,58 MB/sec
Iteration 5: 2,57 MB/sec
------------------------------
Average (W): 2,56 MB/sec
Running a 400MB file read on drive N: 5 times...
Iteration 1: 2,43 MB/sec
Iteration 2: 2,44 MB/sec
Iteration 3: 2,44 MB/sec
Iteration 4: 2,50 MB/secSiralmas, igaz?

A NAS egy WRT54GL-hez van csatlakoztatva, a laptop, pedig amiről futtattam a mérést wifin keresztül (ami tudom, hogy nem jó, de számomra a kényelmet jelenti).
A NAS firmware száma 2.02, transmission van rá telepítve. Jeleleg 35 torrentet seedel, a mérésnél működött, mivel egy olyan mérést szerettem volna csinálni, amely átlagos használat mellett mutatja meg az értékeket.
Szerintetek, hogyan lehetne elmozdulni a mélypontról?
-
FearLess88
csendes tag
Hali!
Egy kis segítség kellene ahhoz,hogy a nas-hoz csatlakoztatom a nyomtatót felismeri első lépésben a gépem ip nyomtatóként látja nyomtatás kanyar nélkül. De ha a gépet újra indítom akkor még mindig látja de ha nyomtatni akarok akkor lefagyassza az egész progit. ugyan ez van a többi géppel is. Vajon miért? -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Azok a turpisságok kiderültek, de közben jött egy sokkal nagyobb szopi...

Tegnap szóltak a lányok, hogy az egyik gépen nem tudják megnyitni az outlook-ot, mert a NAS-on eddig használt .pst file az outlook szerint "nem személyes mappafájl"..
Tök jó, hogy eddig gond nélkül üzemelt kerek 1évig, és most valamiért belerondított a fájlba.. Helyre sem lehet hozni, szóval azok a levelek, amik az utolsó backup óta jöttek, vagy íródtak, azok mentek a levesbe..
Ma ugyanezt eljátszotta a másik 2 gép .pst- ivel is, szóval nem gépfüggő a dolog, és nem is igazán tudok még tippelni sem, hogy mitől hülyült be...
Amin még gondolkodtam, hogy lehet raid helyett jobban járnék, ha az egyik hdd menne csak napközben, éjjel meg leszinkronizálna a másikkal... most pl. csak 1 napi levelezést buktunk volna, sőt, igazán azt sem, mert úgy van belőve az outlook, hogy csak egy hét után törölje a leveleket a szerverről. Viszont úgy emlékszem, hogy a FW.-ben levő backup, az nem szinkronizál, csak komplett mappa tartalmat másol/felülír.. jól gondolom?
Ez esetben valami ötlet, csomag, vagy script amit lehetne cron- ból futtatni éjjelente???
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Nem, csak 1partíció van és az van tükrözve.. Az "X" hálózati meghajtó, az az egyik gép asztala..
Az asztalokat osztotam meg a gépeken és azzal teszteltem a gep-gép közötti sebességet.. Azt a sebességet a NAS meg sem közelíti sajnos egyik gépről sem, de ezzel már elvagyunk... -
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
hiba1: sorry, de ez epic fail

Na pont az ilyen anomáliákról beszéltem az elején. A kirívó gép kvázi azonos az én eredményeimmel, de ha megnézed írásban is gyorsabb az a gép majd ~6MB/s-el. Ha valamelyik lassabb PC-re másolsz a másik kettő közül valamelyikről akkor túl tudod lépni a ~30MB/s-t? Ha nem akkor lassú vinyó vagy win hálózati config gond abban a két gépben. Másra nem tudok gondolni. Nem a NAS és nem is a hálózat, ez szerintem biztos.
szerk: most szúrtam csak ki, hogy másik meghajtóra írsz! Ez azért van mert más a meghajtó betűjele gépenként vagy valóban több partició van a NAS-on?
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Hiba1: A NAS tester-t a gépen a dokumentumok mappából futtattam, ami át van irányítva a nas-ra, ezért oda-vissza ment az adatforgalom és szerintem ezért (is) volt sokkal gyengébb, mint most, mert a teszt fájlt is a NAS-on hozta létre.
Másrészt kiiktattam a TP-Link routert a második hálózatból, mert így nem is igazán volt értelme.
Most a nyomtató (ami úgyis 10/100-as) illetve a switch van bedugva a T-Home -os Pirelli routerbe és a 3gép meg a NAS a switch-en kommunikál..Ami "izgalmas, az az, hogy a 3gép közötti sebesség írásnál
~21 - 24MB/s, olvasásnál ~29 - 30MB/s között alakul, viszont van egy gép, amiről olvasni valamiért gyorsabban lehet egy másikat és nem nagyon tudom elképzelni miért:NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 400MB file write on drive X: 5 times...
Iteration 1: 23,36 MB/sec
Iteration 2: 22,90 MB/sec
Iteration 3: 23,59 MB/sec
Iteration 4: 23,27 MB/sec
Iteration 5: 22,67 MB/sec
Average (W): 23,16 MB/sec
Running a 400MB file read on drive X: 5 times...
Iteration 1: 39,32 MB/sec
Iteration 2: 40,00 MB/sec
Iteration 3: 40,51 MB/sec
Iteration 4: 40,83 MB/sec
Iteration 5: 40,63 MB/sec
Average (R): 40,26 MB/sec
------------------------------Most a NAS sebessége:
Running a 400MB file write on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 17,40 MB/sec
Iteration 2: 16,98 MB/sec
Iteration 3: 17,86 MB/sec
Iteration 4: 15,69 MB/sec
Iteration 5: 17,96 MB/sec
Average (W): 17,18 MB/sec
Running a 400MB file read on drive Z: 5 times...
Iteration 1: 28,64 MB/sec
Iteration 2: 27,29 MB/sec
Iteration 3: 30,66 MB/sec
Iteration 4: 28,35 MB/sec
Iteration 5: 30,55 MB/sec
Average (R): 29,10 MB/sec
------------------------------ -
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Uhh tényleg.... fogjuk rá, hogy szombat van és kiszúrta a szememet azért nem vettem észre!

Sok sikert a próbákhoz, reméljük, hogy a router FW a gond és egy gyári megoldja.
Azért a fix ip-t nem tart 1-1 percnél tovább beállítani!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tudom, hogy lustaság fél egészség.... nade akkor is!
A tesztben meg pont az lenne a lényeg, hogy a router kikerüljön a láncból teljesen, így kizárhatod a PC-ket.
Azért majd írj, hogy mi lett. Kíváncsi vagyok! -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
De van az első hálón is net, oda is van írva (net1), csak ott nem ip telefonos pirelli router/modem van, hanem egy sima D-Link modem.

A gépeket a routertől függetlenül érem el távolról, úgyhogy ha wifin az első hálózatról kap netet a második hálózat 3. gépe (amelyiknél az alaplapon véletlenül van egy integrált wifi is), akkor azt elérném, onnan meg a vezetéken keresztül a routert is még "restore default" után is..
Switch-es próbánál azt nem tudom, hogy ha a routerben a QOS kikapcsolása ellenére mégis megy valami korlátozás, akkor az a külső switch-en nem marad-e érvényben... Mert ha teljesen lehúzom a routert, akkor meg ugyebár DHCP szerver híján állítgathatok fix ip-t a gépeken is..
Mondjuk egy gépen is elég , mert a nas így is statikusra van már belőve...
Na, de holnap már úgysem ezzel akartam foglalkozni, akkor tényleg majd hétfőn játszok vele kicsit a lányok nagy örömére..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a switch közvetlenül a router mellett van, úgyhogy pillanatok alatt át lehet dugdosni..
Köszi a tippeket!
-
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Hááát, ha vissza akarod tenni a gyárit akkor azt illik resetelni. Az 1. hálózaton nincs net? Jól veszem ki az ábrából?
Mert hacsak onnan nem tudod elérni a 2. hálón csücsülő routert, akkor szerintem ne állj neki távolról kicserélni a FW-t gyárira. Kéne egy reset amivel elveszted ugye a távoli bejelentkezés jogát. Openwrt ugye sokkal bővebb beállítási lehetőségeket tartalmaz és ha onnan rosszul emel át valamilyen configot a gyári FW az tud szép dolgokat művelni. Én ha FW-t módosítok gyári - egyedi között, akkor előtte és utánna is resetelni szoktam. Egyszer pórul jártam és azóta betartom ezt.Viszont hétfőn 5 perc alatt ki tudod deríteni, hogy a gépek vagy a router a gond. Mint említetted gigás a switch. Azon keresztül nem tart sokba összekötni a gépeket, már ha a kábelek és a távolság engedi. Ugye a belső elrendezést nem ismerem!

A reggeli KV közben gyorsan rápattansz a gépekre. Azért csak nem harapják le a fejed a lányok!
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Mivel fizikailag itthon vagyok, sajnos nem tudok kábelezni...

De még azon is el kell gondolkozzak, hogy egy esetleges router firmware frissítés után a beállítások megmaradnának-e, avagy kizárnám magam a rendszerből hétfőig...
Mondjuk jó lenne ettől függetlenül még innen távolról megoldani, mert hétfőn amikor dolgoznak a gépeken, nehezen viselik el a "kötelező kávészünet"-et..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Olyat tudnék esetleg, hogy az egyik gépen van wifi is, amivel ha bekapcsolnám, rá tudnék csatlakozni a másik irodai hálózatra is (az is egy WR1043ND).
Akkor azt a gépet a wifin vezérelve a vezetékes hálózaton keresztül még esetleg router beállításokat is vissza tudnék állítani.. Csak előbb a tartományokat átlőném, nehogy a 2 dhcp szerver kiüsse egymást..
Egyébként így néz ki kb. a teljes háló:
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Most már szépen elérem az általam regisztrált dddns címet kívülről is. Azt szeretném megcsinálni, hogy a nas-ra csinálok egy weblapot, és ha be van kapcsolva a nas, akkor a rajta levő weblap elérhető, és onnan tudná a látogató nézegetni a képeket, vagy elérni tartalmakat az általam szerkesztett weblapról. Megoldható ez?
Pm-ben a segítséget légyszi!
Köszi
-
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Ez azért részben jó hír! Legalább az kiderült, hogy feltehetőleg nem a NAS a ludas! Mielőtt a router-hez hozzányúlsz én még egy dolgot kipróbálnék.
Két gépet összekötni direktben egy sebesség teszt erejéig!
Erős gyanú a router, de nem zárhatóak ki a PC-k sem teljesen, egyenlőre! -
DonCosta
tag
Ez a végleges 2.02 verzió enged downgradelni? A béta nem enged(ett) és amint jópár hozzászóllással előbb kibeszéltük, időnként a ventilátort felpörgeti akkor is ha épp nem használja senki a NAS-t. Esetleg nem oldották meg a végleges verzióban ezt a hibát
(bár ha bitre ugyan az akkor nem
) -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Gép-gép között is ugyan olyan lassú sajnos...
Lehet inkább TP-Link WR1043ND + OpenWRT probléma lesz.. Bár direkt minden QOS és egyéb szarság ki van kapcsolva benne, ráadásul anno azért került rá OpenWRT, mert kellett a nyomtatótámogatás, de már arra sincs szükség.. Remélem kiderül mi szivat ennyire...
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Egyelőre nem tudtam többet foglalkozni vele, majd maximum a hétvégén távolról belépek valamelyik gépre, aztán megnézem gép-gép között mi a szitu.. Egyelőre mind a 3 kliensen XP van, de lassan váltani akarok, mert a lányok néha annyi dolgot megnyitnak, hogy a 2GB RAM megtelik az XP32 bit meg nem lát többet alkalmazás szinten, a 64 bitesben meg nincs magyar verzió.. (meg már nem is lehet kapni..)
Minden esetre meg fogok szenvedni, mert pl. épp ma szoptam egy nyomtatómegosztásos dologgal..
Ebben a rendszerben szintén egy 1043-as routeren osztozik 2 gép meg néha egy laptop, az egyiken win7, a másikon XP a laptopon szintén win7.. A nyomtatót ami USB-n csatlakozik, az XP-ről sec-perc alatt meg tudtam osztani, csak pont a másik gép lenne amin a WIN7 van, az megy non-stop üzemben és ha az xp-s gép éppen nincs bekapcsolva, akkor a laptopról nem lehet nyomtatni.
Igazából a routerrel akartam megosztani IP nyomtatóként, csak az meg azért nem működik, mert a win7-es driverben olyan sajátos felülete van, hogy már nem enged portot módosítani, és nem is látszik, milyen portot használ..
-
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Sajna nincs ötletem mi lehet a gond. Tippeket tudok adni, de elég vadnak tűnhet néhány. Láttam már furcsa dolgokat. Win7-nél van egy RDC (Remote Differential Compression), amit csuklóból kikapcsolok, mert ingadozik tőle a samba teljesítménye. Valamint IPV6 és nem használt hálózati eszközök letiltása. (noti belső wifi, VMware virtuális cuccai) Ezek ugyan inkább a hálózat felismerésnél segítenek, nem az adat sebességen, kivéve RDC.
Esetleg ha megoldható megpróbálhatnád, hogy beviszel egy laptopot a céghez, amire rádugva közvetlenül a NAS-t, minden nélkül, hogy úgy mit ad. Akár még win7/xp összehasonlítást is megnéznék. Egy conceptronic NAS-om volt a dlink előtt, nah azt egy az egyben visszavittem és teljes vételárat visszakaptam. A matrica szerint tökéletesen megy minden win-el, hát mint kiderült win7-el nagyon fura dolgokat művelt, de XP-n tökéletesen működött.
Az is szóba jöhetne, hogy megnézni az XP-s gépek routeren keresztül milyen sebességgel tudnak egymás között másolgatni. Hátha hálózati beállításból eredő gond.
Valahogy le kéne szűkíteni biztosra, hogy a NAS maga a probléma, nem akármi más esetleg.
Ha eszembe jut valami írok. De egyenlőre nincs okosabb ötlet. -
DonCosta
tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Kíváncsian várom a fejleményeket. Nálam picit jobbak az eredmények a tiednél, de az enyém is elmarad attól amiket a tesztekből kiolvasok.
Az új firmre meg méginkább kíváncsi vagyok mert én 2.02-es bétát feltettem próbaképp és azóta nem tudom lecserélni, mert nem engedi a downgrade-t. -
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Bemegyek a céghez és megnézem, meg azt láttam, hogy a D-link oldalán a 2.02 FW már nem beta, lehet azzal is próbálkozok.. Hátha valami ott is javításra került.. Illetve van egy TP-link TL-SG1005D gigabites switch-em is, megpróbálom azon keresztül is, hogy a router csak dhcp szerverként menjen..

Valami tuti nem kerek és ha megjavulna, nyilván érezhető lenne a különbség..
-
freemanone
addikt
9:30.... még nekem volt kurva reggel

Laca 012:
Így a teszteket megnézve jogos, de azok is erősen igazolják, hogy a mirror / RAID1!!
az amit érdemes lehet használni, az összefűzött RAID0!! pedig, legfeljebb kényelmi szempont-ként alkalmazható.
A nálad lévő lassú tempót pedig nem igazán értem. Tudom, hogy a 1043-as TP nem szar router, de esetleg megpróbálhatnád azt, hogy közvetlen PC-re dugva mit hoz a NAS. -
Laca 012
őstag
Raid1-ben vannak nálam, csak már elsőre én is rossz adatokat másoltam ki a tesztekből..

(viszont tükrözést írtam..)
A lényegen viszont nem sokat változtat, nagyságrendileg 1/3 sebességgel megy nálam a 2db 1TB-os WD GreenPower, mint a 2 tesztben bármely üzemmódban..
És mint látszik, az üzemmód (single-raid0-raid1) nem befolyásolja akkora mértékben ezt a dolgot, hogy a ~10MB-ommal meg kellene elégednem...
-
cSuwwi
senior tag
válasz
freemanone
üzenetére
Sztem kevered a raid0 és raid1-et. (vagy nekem van még kurva reggel és félrenéztem 2x)

A raid0-nál van "felfűzve" a hely. Ilyenkor az adatok felét az egyikre írja, a másikat a másik félre. Olvasásnál is értelemszerűen 1 adatot a 2 winyóról hoz be. Ez dupla olyan gyorsaság (írásnál és olvasásnál is, viszont ha az egyik winyó elszáll, oda minden, mert a másikon csak az adatok fele van)
Raid1-nél van tükrözés, vagyis mindent kiír mindkét lemezre párhuzamosan. Biztonságos (már amennyire az 50% annak számít), de csak feleannyi hely, és lassabb mint egy raid0. Olvasásnál nem tudom olvas-e mindkettőről, mert akkor gyorsabb lehet mint a sima 1 winyós megoldás.
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Nem félősség, csak egyszerű biztonság .. Ha megdöglik egy HDD, ami azért így pár év után előfordulhat, ne legyen már adatvesztés..

Ezért vannak tükrözve, de azért nem hiszem, hogy ennyire le kellene csökkennie a sávszélességnek.. Ubuntun max 5-10%-os sávszélesség csökkenést tapasztaltam (csak írásnál!), és itt a NAS-nál sem megy a load 1.0 fölé sem íráskor, sem olvasáskor..
Ráadásul gyanús nekem az is, hogy az írás és az olvasás egyformán rossz értéket produkál..
Közben találtam pár tesztet is:Teszt 1:
single: írás 25MB/s olvasás 30MB/s
Raid0: írás 24MB/s olvasás 36MB/s
Raid1: írás 23MB/s olvasás 29MB/s
(FW:1.0 Diszkek Samsung EcoGreen f4 2TB)Teszt 2:
single: írás ~30MB/s olvasás ~38MB/s
Raid0: írás ~29MB/s olvasás ~39MB/s
RAid1: írás ~27,5MB/s olvasás ~37,75MB/S
(FW:1.0 Diszkek Seagate 7200rpm 500GB)Azért ez érdekes...
Első körben lehet vissza kellene tennem az 1.0-ás FW-t...
Kérdés, a lementett beállítások visszatölthetőek lesznek-e, vagy netán el sem vesznek?
Vélemény?

-
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Igazából a RAID1 két előnyt adna, ha jól tudom:
- egybefűzött tárhely
- nagyobb sebesség mint 1-1 vinyó külön.Mivel a NAS maga egy elég olcsó darab, a sebességben gyorsabb és HW-es raid-et támogató társaival szemben, nem is vártam, hogy RAID1-ben többet teljesít, mint egyetlen vinyó használatakor. Ezért nem is használom őket összefűzve. Valamint ha esetleg az egyik meghal, nem kell újra felépítenem a raid tömböt, egy kiadós adatmentés után, majd vissza másolni.... Ez 4TB-nál baromi sok idő.
Ha valaki félős vagy egyéb indokból kell az adatbiztonság és RAID0-t használ azt megértem. Bár ez esetben is komolyabb NAS-t ajánlanék.
Aztán persze mindenki úgy használja, ahogy szeretné.
-
Laca 012
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Nem tudom, hogy a RAID támogatás hardveres, avagy csak szoftveres.. mert ha van benne hardveres raid vezérlő, akkor elvileg nem lassíthatná, mert az elvileg nem olyan mintha két külön hdd-t egyszerre írsz...
Jó lenne megtudni, hogy mi "ülteti le" ennyire.. Így szinte akár 10/100-as háló is elég lehetne, felesleges a gigabit... -
freemanone
addikt
Csináltam még egy tesztet, ahol a két vinyót egyszerre írtam két külön NASTester progival. 2 külön vinyóra tettem őket, hogy az olvasásnál véletlenül se szóljon bele a HDD véges írási kapacitása. (SSD+HDD van a gépben)
Az eredmények meglepően alakultak:
Kezd egy kicsit olyan érzésem lenni, hogy "túl olcsó" ez a NAS raid-re.
-
freemanone
addikt
válasz
Laca 012
üzenetére
Hi,
Nekem 2 külön lemezként van kezelve a rendszer 1,5TB és 2TB-os WD green vinyókkal. Egyszerű samba file serverként üzemel, egyedül FTP server van beállítva, hogy távolról is elérjem ha kell. DDNS-t a router kezeli. DNS-320 FW2.0, Cisco E4200, cat6-os kábel, gigabit-es háló. Nincs swap és az usb port még nem látott eszközt sose!
Futtattam két tesztet én is, 100MB és 400MB-os fileokkal:
NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 400MB file write on drive Y: 5 times...
Iteration 1: 24,76 MB/sec
Iteration 2: 24,22 MB/sec
Iteration 3: 23,80 MB/sec
Iteration 4: 23,13 MB/sec
Iteration 5: 24,10 MB/sec
Average (W): 24,00 MB/sec
Running a 400MB file read on drive Y: 5 times...
Iteration 1: 45,70 MB/sec
Iteration 2: 53,86 MB/sec
Iteration 3: 48,96 MB/sec
Iteration 4: 49,54 MB/sec
Iteration 5: 48,52 MB/sec
Average (R): 49,32 MB/sec
------------------------------NAS performance tester 1.4 http://www.808.dk/?nastester
Running warmup...
Running a 100MB file write on drive Y: 5 times...
Iteration 1: 28,10 MB/sec
Iteration 2: 28,04 MB/sec
Iteration 3: 25,26 MB/sec
Iteration 4: 28,03 MB/sec
Iteration 5: 22,94 MB/sec
Average (W): 26,48 MB/sec
Running a 100MB file read on drive Y: 5 times...
Iteration 1: 47,30 MB/sec
Iteration 2: 41,51 MB/sec
Iteration 3: 38,40 MB/sec
Iteration 4: 40,96 MB/sec
Iteration 5: 43,42 MB/sec
Average (R): 42,32 MB/sec -
Laca 012
őstag
Nekem még mindig csak ezek a sebességek működnek, de nekifutnék még egyszer, hátha ki tudom hozni belőle azt a sebességet, amit többen is írtok..

Jelen pillanatban 2.0-ás FW van fent, és fun_plug átnevezve, hogy ne induljon, de nem történt változás ahhoz képest, amikor működött.
Irodai célra használom, egy TP-Link WR1043ND-re van "rátéve" , az összes gép (3db WinXP-vel) és a NAS is Cat6-os kábelekkel és Gigabites kapcsolattal csatlakoznak..
Torrent és más plusz szolgáltatások soha nem voltak telepítve, ugyanis a SAMBA megosztásokon kívül semmire sincs szükség. Ami a gyári fw-ben van, azok közül is amit ki lehet, minden ki van lőve..(ftp, nfs...stb.)
A NAS-ban mint a linkelt hsz-ben is látszik 2db 1TB-os WD Green HDD fut Raid-ben.
Az első kérdés, hogy ezt a ~20 megás írást és ~30-35 megás olvasást sikerült-e valakinek 2 HDD-s Raid-es konfigurációban elérni? (nem ez okozza-e a korlátot)
Ha nem, akkor azzal kinek mennyi a maximum?Ha jól olvastam a legjobb sebességeket swap hozzáadásával és pendrive-ra telepített fun_plug-gal sikerült csak elérni??
-
rzerge
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére

köszi, úgy néz ki, hogy sikerült
a 80as port pc-nek lett kiosztva, nem pedig a nas-nak
most már csak a jogosultságokat kell vhol beállítanom -
freemanone
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
Közben kerítettem egy TL-WR741N/D konzolt az kb ugyanaz mint a tiéd. Elvileg van egy Forwarding menu, az alatt pedig a virtual server (azt hozza alapból). Itt katt az "Add new..."-ra majd írd be a 21-es portot, majd alá a NAS helyi hálós IP címét.
Ezzel az FTP-nek mennie kéne. A webport pedig 80-as. Ugyanezt ismételd el vele. Utána annak is mennie kell. -
rzerge
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
szia!
ping ok, ip stimmelalap porton, amit a router kinált az van beállítva
-
freemanone
addikt
Amikor a DDNS-re regeltél, lett ugye egy webcímed. Ha azt parancssorból megpingeled akkor az ott látott IP megegyezik ezzel: http://whatismyip.org/ ?
így tudsz pingelni:
win gomb+R
cmd, enter
ping webcímem.akarmidns.huHa nem akkor a ddns nem működik. Ha igen akkor pedig a "port nyitva" alatt mit értesz? Mit állítottál be hol?
-
DonCosta
tag
Azt érdemes még ellenőrizni, hogy ha lekéred és elküldöd az aktuális IP-d azzal el tudnak-e érni. (persze majd megírom a dyndns beállításokat otthonról, de addig egyéb segítséget nem tudok innen adni. Különösebben nem vagyok járatos a témában csak amit tapasztaltam amikor én küzdöttem vele)
-
DonCosta
tag
Nem vagy fogalom zavarban, vagy legalábbis ugyan azt értem a dolgokon amit te leírtál, én is erre használom.
Sajnos most nem tudom megnézni a konkrét beállításokat, de otthonról este ha lesz időm megírom én mit állítottam be. A lényeg, hogy én csak a routerben állítottam be a ddns-t, NAS-on nem foglalkoztam vele.Amúgy az FTP működik, be van kapcsolva a NAS-on? Saját gépedről eléred a megosztott mappákat FTP-n keresztül? Vagyis az a kérdésem, hogy csak az IP cím feloldás hiányzik a boldogsághoz, vagy egyébbel van a gond?
-
rzerge
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
sajnos nem

a port nyitva, nas-router beállítva, ddns-en regiztem (igaz csak free reget, nem fizettem érte)
és nem akar működni
-
benjoe1
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki megválna a NAS-tól, az szóljon.
Köszi, -
rzerge
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
mind a routerben és a nasban is beállítottam a ddns elérést, de mégsem érem el
a port is nyitva (asszem), most fogom megnézni -
freemanone
addikt
-
rolywrx
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Nem tévedés, mert a ddns beállításokat valóban a nas-ban kell beállítani.
Ahogy írtad, a port átirányításokat meg kell tenni a routerben, de a kérdése a ddns-re vonatkozott és arra írtam, hogy a ddns configot, ne a routerbe írja be, abba nem kell."Tévedés. Net felől / másik hálózatból, csak FTP illetve Web File Server alapon érhető el. Ha a NAS-ban állítja be a ddns-t akkor annyit fog csak elérni, hogy a domain alatt egy helyi hálós IP-t fog látni (192.168.x.x). Ezt neten keresztül aztán pingelheted ahogy akarod!"
Ez így teljes mértékben nem igaz.
-
freemanone
addikt
Tévedés. Net felől / másik hálózatból, csak FTP illetve Web File Server alapon érhető el. Ha a NAS-ban állítja be a ddns-t akkor annyit fog csak elérni, hogy a domain alatt egy helyi hálós IP-t fog látni (192.168.x.x). Ezt neten keresztül aztán pingelheted ahogy akarod!
Be kell állíteni a routerben azt, hogy a NAS helyi hálós IP címe felé továbbítsa az FTP vagy a WebFileServer kéréseit (port forward). FTP default: 21-es port, a web-es nem jut eszembe és nincs kéznél a NAS h megnézzem. Ezen felül a routerben kell a DDNS-t is beállítani.
Ha ez megvan akkor bármilyen FTP progi vagy böngésző megfelel, ahhoz hogy elérd a NAS-t netről.
Valamint ha jól emlékszem FTP-nél külön meg tudod határozni, mely mappákat akarod láttatni rajta. A web-es file server mókát pedig még nem próbáltam. -
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
ddns-t szeretnék beállítani, hogy hálózaton kívülről is el tudjam érni
regiztem a dlinkddns-re, meg is van a cím, a routerben is beállítottam (van egy külön ddns menü benne), de sajnos nem tudom elérni
illetve, ha be tudom állítani, akkor utána hogyan lehet megadni azt, hgoy melyik mappa legyen böngészhető, melyik legyen látható?
köszi
-
Silverx1
csendes tag
Üdv. Újra

Esetleg valakinek ötlete,hogy a kis mocsok miért nem hajlandó megformázni a 2. lemezt annak ellenére, hogy látja és mondja is, hogy elkezdi és mégse nem történik semmi.
Esteleg egy Reset oldja meg a próblémát? -
zharmat
csendes tag
Sziasztok!
Segítenétek abban, hogy miért nincs írási jogom a NAS-ból a windows felé hálózati meghajtóként felvett merevlemezre windows explorer alól?
köszi előre is üdv,
Zoli -
lzs79
csendes tag
Most a beépített av upnp szerver sem akar minden filmet felismerni...
harmadszor próbálom, most várok.
néhány könyvtárat kihagyott, 1tb film, kb 4-5 óra alatt nem végzett vele kétszer.
Másodjára 3 óra után ugyanannyi volt, mint két órával később

-
-
lzs79
csendes tag
PC-ről nem érem el.
[Window Title]
Hálózati hiba[Main Instruction]
A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a(z) \\DLINK összetevővel[Content]
Ellenőrizze, hogy nincs-e elírás a névben. Ha nincs, előfordulhat, hogy a hálózattal van probléma. A hálózati problémák azonosításához és megoldásához kattintson a Diagnosztika gombra.[V] Részletek megjelenítése [Diagnosztizálás] [Mégse]
[Expanded Information]
Hibakód: 0x80070035
A hálózati elérési út nem található.Admin felületbe be tudok lépni, tehát az ip cím az ok.
Management / system managementbe bemegyek, és onnan semmi.
nem tudok pl system settings-be menni restart végett./ffp/start/optware.sh uninstall
ezzel tudod leszedni az optware-t
ez visszaállítja a korábbi állapotot, törli a minidlna-t is? -
-
-
lzs79
csendes tag
Hát ez így harmatgyenge.
Reggel felkeltem. Nem tudott csatlakozni a TV a medialejatszohoz.
Próbáltam admin felületen belül újraindítani.
Beléptem, de a restarthoz nem jutottam el a menüben.
Táp kihúz, restart.
Megy rendben. Megnéztem egy filmet, majd ugyanez.
A TV nem csatlakozik. Restart nem megy. Kábel...Mi lehet a gond, mit kellene még csinálni, vagy hogy tudom uninstallálni az egészet?
-
lzs79
csendes tag
b@sszus
az ffp/bin/optware/bin filet felmásoltam az ffp/bin könyvtárba.
És most megy a telepítés./mnt/HD/HD_a2/ffp/opt/optware/bin # ipkg install ffmpeg_svn20110317-1_arm.ipk
Installing ffmpeg (svn20110317-1) to root...
Configuring ffmpeg
Successfully terminated.
/mnt/HD/HD_a2/ffp/opt/optware/bin # ipkg install ffmpegthumbnailer_2.0.6-2_arm.i
pk
Installing ffmpegthumbnailer (2.0.6-2) to root...
Installing libjpeg (6b-3) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable /libjpeg_6b-3_arm.ipk
Installing libpng (1.2.44-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable /libpng_1.2.44-1_arm.ipk
Installing zlib (1.2.5-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable /zlib_1.2.5-1_arm.ipk
Configuring ffmpegthumbnailer
Configuring libjpeg
Configuring libpng
Configuring zlib
Successfully terminated.
/mnt/HD/HD_a2/ffp/opt/optware/bin # ipkg install minidlna.ipk
Installing minidlna (cvs20110217-1) to root...
Installing libexif (0.6.19-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable /libexif_0.6.19-1_arm.ipk
Installing libid3tag (0.15.1b-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable /libid3tag_0.15.1b-1_arm.ipk
Installing libvorbis (1.3.2-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable /libvorbis_1.3.2-1_arm.ipk
Installing libogg (1.2.1-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable/libogg_1.2.1-1_arm.ipk
Installing e2fslibs (1.41.14-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable/e2fslibs_1.41.14-1_arm.ipk
Installing flac (1.2.1-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable/flac_1.2.1-1_arm.ipk
Installing sqlite (3.7.3-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable/sqlite_3.7.3-1_arm.ipk
Installing readline (6.1-2) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable/readline_6.1-2_arm.ipk
Installing ncurses (5.7-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable/ncurses_5.7-1_arm.ipk
Installing bzip2 (1.0.6-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs08q1armel/cross/unstable/bzip2_1.0.6-1_arm.ipk
Configuring bzip2
update-alternatives: Linking //opt/bin/bzip2 to /opt/bin/bzip2-bzip2
Configuring e2fslibs
Configuring flac
Configuring libexif
Configuring libid3tag
Configuring libogg
Configuring libvorbis
Configuring minidlna
Configuring ncurses
update-alternatives: Linking //opt/bin/clear to /opt/bin/ncurses-clear
Configuring readline
Configuring sqlite
Successfully terminated.
/mnt/HD/HD_a2/ffp/opt/optware/bin #Szóval fent van.
Kérdésem ezzel kapcs: nem lehet, hogy ez később gondot fog okozni?
Úgy értem nem ott volt, ahol lennie kellett volna, lehet más sem ott van?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Eredeti játékok OFF topik
- Lexus, Toyota topik
- Játékmenet bemutatót kapott az ExeKiller
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
)

hacsak nem hibás!