Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
senior tag
mit akarsz csinálni? a stream a köznyelvben videófolyamot jelent, ami 2 végpont között tekereg.
amit én csináltam, az egy sima kapcsolat volt a nashoz külső hálózatból (felcsatolt meghajtóként), és azon át néztem online közvetlenül a nasról a filmet.
ha küldeni akarsz róla folyamatosan, pl. kamera képét az is egyfajta stream, de ehhez nem kell sftp, csak egy portra kitolni, és a tűzfalon kiengedni, aztán a másik oldalon valahogy rákapcsolódni (már amennyiben videofolyam, és nem motion jpeg)
-
cSuwwi
senior tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Nézheted, de a neted feltöltési sebességétől függ, illetve hogy mennyivel tudja a nas kitolni.
Én régebben 40/20-as digivel 20/10-es csellón néztem sima xvid filmeket, hallgattam flac-et.
Ftp-nél csak feltételezem, hogy temp dirbe pakolja, ki kell próbálni. Sftp-nél viszont a folyamatos kapcsolat miatt ez egyfajta stream lesz. Persze beletekerni itt se feltétlenül érdemes -
aldebaran
addikt
válasz
Csabee.
üzenetére
Egyébként megoldottam, csak sajna a céges hálózaton belülre nem lehet vinni, mert külön portot kellene nyitni neki.
Szóval, aki hálózati meghajtóként szeretné máshol felcsatolni a megosztott mappáit, a tűzfalon, routeren portokat kell megnyitni: 139, 445
Szerintem ezekkel megy, de ha továbbiakat is kell megnyitni: 135, 137 -
cSuwwi
senior tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Lehet ftp-t hálózati meghajtóként felcsatolni, csak nem biztos hogy érdemes.
Az ftp nem állandó kapcsolatot ad, mint pl. az sftp (ssh).
Ebből feltételezem, hogy pl. zenehallgatáshoz előbb letölti egy ideiglenes mappába, és azt fogod elérni.
Filmeknél ugyanez, csak ott a nagyobb méret miatt esélytelen.Az sftp hátránya viszont a sebessége, ami jóval lassabb mint a sima ftp, a titkosítás miatt.
-
glugi
aktív tag
Sziasztok!
Ftp-vel kapcsolatban lenne két kérdésem:
1. SSL/TLS-t használok távolról, FileZilla be is jelentkezik, könyvtárak látszanak DE a fájlok már nem, vagy ha mégis, akkor csak 1-1 (jellemzően amit legkorábban hoztak létre a könyvtárban). A dologhoz hozzátartozik, hogy a NAS-ra Cobian-nal keürlnek rá a fájlok az ottani számítógép kikapcsolása előtt.
0777-et látok egyébként mindenhol. Mi lehet a gond? Firm: 2.02.
2. Ubuntu alatt szeretném azt, hogy a curlftpfs felcsatolja az FTP-t, aztán az rsync szinkronizálja azt a helyi gépen egy másik mappával (egyszerűbb megoldást nem találtam, szóljatok ha van), viszont tanúsítványt hiányol a curlftpfs. FileZilla itt is működik, illetve openssl-el nem tudok tanúsítványt kérni a NAS-tól.
Van ötletetek? -
bence192
csendes tag
Tudtok ajánlani olyan média szerver programot amely a filenvével azonos kis jpeget elküldi a lejátszónak mint borító vagy minek is mondjam, illetve én tudom kialakítani a elérési rendszert mert a gyári "folder"-részét használom csak, és ezek a all meg ilyen vackok nekem tök fölösek tehát jobban konfigurálható, az se baj ha neadjisten van browseres felülete.
És egy apróság, zene (mp3, flac) és videó (iso néha, mkv főként és avi és társai) val jól harmonizál a dolog és működőképes!
Köszönöm! -
aldebaran
addikt
Nah, sikerült megcsinálni. Reseteltem a megosztásokat és újra megcsináltam őket. Most már kiválóan működik.
Már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom hálózati mappaként felcsatolni a könyvtárakat nem otthon. Otthon ugyanis kiválóan működik, de máshol is jó lenne, ha menne. Otthon a dyndns-sel is megy a felcsatolás.
Megj: ja, és aki sebességre panaszkodik az ftp-nél, az tegye meg, hogy nem a TC-vel ftp-zik, hanem a filezilla-val. Meg fog lepődni a sebesség fokozódásán a másolásnál.

-
Csabee.
nagyúr
válasz
aldebaran
üzenetére
Nem kell hozzá fun_plug. Én is így használom.
Az ftp-d azért nem működik rendesen mert rosszul adtál meg jogosultságokat. A lényeg az, hogy FTP-re kizárólag azokat a mappákat add hozzá amiket szeretnél ftp-n látni.
Én beállítottam úgy hogy:
Létrehoztam 4 felhasználót.Csináltam egy Publikus mappát, amihez a Vendég felhasználói fiókot hozzáadtam.
Csináltam egy Csabi mappát, amit hozzáadtam a teljes Volume1-hez, és beállítottam hogy a többi mappámnál tiltva legyen a Vendeg felhasználónak a hozzáférése.Így működik nekem szépen, és ha beírom az FTP-t akkor azonnal felhasználónév jelszót kér.
-
aldebaran
addikt
Szerintetek ha csak filmeket akarok a nas-ról lejátszani, fájlokat megosztani, ftp-zni, akkor szükségem van szerintetek a fun_plug-ra?
Különben ezeket már beállítottam, működnek a dolgok. Csak az ftp valamiért anonim és böngészőből fullosan hozzáférek a fájlokhoz.
Ezt kellene még valahogy beállítani. -
Digger
senior tag
Én Asus RT-N16-ot használok. Tomato firmware és egy 640-es 2,5"-os HDD. Van rajta Samba, ftp, webszerver, torrent kliens.
Most majd bizonyos funkciókat kivált a NAS.
Még csak egy töredékét olvastam a topicnak, ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy hallottatok olyan alkalmazását a nas-nak, hogy az usb-re egy hangkártya van dugva, amin zenét és netrádiót lehet hallgatni? -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Beneveztem egy L-es típusra! Két 500-as HDD-t tettem bele raid 1-be. Karácsonykor elszállt az asszony asztali gépének a winyója, Szerencsére a legfontosabb dolgokat sikerült visszanyernem, részben mentésből, részben a haldokló winyóról lemásolva. Most másolok rá adatokat, de eléggé lassúnak tűnik!
Olvasgatom a topicot, de elég nagy falat így egyszerre! Majd lesznek kérdéseim. -
Csabee.
nagyúr
iPhone-ra az iFiles a legmegfelelőbb program. Ez a program ugyan 1100Ft volt, de iPad-el is kompatibilis és tényleg tud mindent. Támogatja a felhő szolgáltatásokat, emellett a NAS-t is hozzátudom adni, illetve Webdavot is támogat, amit majd tesztelek a héten.
Tehát aki IOS-ről szeretné elérni a NAS-t annak ajánlom iFiles -t
-
bounty123
őstag
válasz
bence192
üzenetére
azt a /mnt/HS-t írd már át ha még nem tetted

én így állítottam be:
"download-dir": "/mnt/HD/HD_a2/Downloads",
"incomplete-dir": "/mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon/incomplete",Szerintem valami elírás lehet, fogd és copy-pasteld be a putty-ból a pwd parancs kimenetét, miután beléptél a download mappába és akkor tuti jó lesz.
-
bounty123
őstag
válasz
bence192
üzenetére
Hát ha tényleg HS-nek van írva, akkor az pl. gond lehet, mert az szerintem HD.

Amúgy teljesen mindegy, hogy milyen mappát (akár download\download\download\kutyafüle is lehet) adsz meg a transmission-nek a megosztáson belül, csak legyen joga hozzá, és létezzen az a mappa.A ventihez: konzol alatt az FT_testing -T paranccsal le lehet kérdezni a hőmérsékletet, nálam pl. most látszik, hogy a venti leállása után 42-ről emelkedik szép lassan, már 45-nél van, pedig kis laptop vinyó van benne, igaz megy rajt a torrent épp.
-
bounty123
őstag
válasz
jolaszlo2
üzenetére
Mármint, hogy miért melegszik a határérték fölé? Mert arra, hogy miért kapcsolja be, arra a válasz, hogy eléri a hőmérséklet határértéket. Nálam is ez van, ha kicsit melegebb a szoba, de eddig nem zavart, így nem estem neki még. Van egy kis leírás, hogy szoftveresen hogyan lehet okosítani a venti szabályzást, idézem a HUP-ról trey-t:
"Én lecseréltem a gyári ventilátor-vezérlést. Így kézzel konfigolhatóvá vált, hogy mikor kapcsoljon be. A gyári vezérlés szar. Beállítottam és nem kapcsol be még ebben a melegben sem. A HDD-k meg bírják.
http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?pid=42283
DNS 320 fancontrol.sh:
https://github.com/johny-mnemonic/Scripts"
-
jolaszlo2
csendes tag
Arra tudja valaki a választ hogy nulla nas használat mellett(nincs adatforgalom) miért kapcsolgatja 5percenként a ventilátort LOW-ba utána meg STOP-olja.
-
Csabee.
nagyúr
A logfile-ban ezt látom:
Jan 6 11:19:47 NAS smbd: CIFS: Authentication for user [Csabi] has FAILED.ez mi lehet?
-
bence192
csendes tag
Üdv.
Ma újra raktam nulláról a fun plug ot és a transmissiont, de amikor elkezdek tölteni egy pár % múlvaError: Permission denied (/mnt/HS/HD_a2/Download/amit letöltök...)
majd
Error: No data found! Ensure your drives are connected or use "Set Location". To re-download, remove the torrent and re-add it.valami jogosultsági baja van úgy látom, pedig telepítéskor megvolt a chmod -R 777 /....
mi ehet a gond? -
Daweee
őstag
A Transmission sávszél hozzáférését egyébként lehet hálózaton valahogy priorizálni? Ugyanis ha tölt valamit annyira befoglalja a netet hogy böngészni kb lehetetlen, oldal nem elérhetőt ír mindenre, még a modem adminfelületére is ha olyanja van... Tudom, van csökkentett sávszél mód, de az nem az igazi mert itt a világvégén a net sebessége eléggé dinamikusan változik, plusz azt kapcsolgatni kissé körülményes. Cfosspeed gondolom nincs NAS-ra
Valami egyéb alternatíva esetleg? -
Zoliba
csendes tag
Ilyennel találkoztatok már?
DNS-320L , fun_plug telepítés után, a Share Center egy idő után, nem fogad el semmilyen jelszavat.
Ha újra indítom, akkor egy darabig minden ok, elfogadja a létrehozott jelszavakat, majd egy idő után
megint azt mondja, hogy "incorrect login name or password".
A telnet, ssh, transmission végig működik, rendesen, csak a gyári felületre nem lehet belépni. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Kipróbálta már valaki a 2.04b1 FW-t az ftp.dlink.hu-ról?
Köszi!Üdv,
Tamás -
zharmat
csendes tag
fájlokat áthelyezni, kicsomagolni, jogokat adni hozzá, ilyesmiért. telnetet használtam korábban, azt basic szinten ismerem. ssh-ról azt sem tudom, hogy eszik-e vagy isszák... ha ezekre a feladatokra van valami hasznos, erőforrást nemzabáló progi, akkor azt szívesen veszem. köszönöm.
-
capafog23
őstag
Egyik torrent oldalon volt ip cím változás és nem mennek a torrentek mert kéne valamit mókolni.
PC-n ezt kéne csinálni ipconfig /flushdns
Ezt hogy lehetne NAS-on megcsinálni? Nagyon nem értek hozzá de van a gépemen funplug meg transmission. -
Csabee.
nagyúr
iPHone-ra tudtok olyan alkalmazást amivel a NAS-on lévő doksikat tudnám megnézni esetleg?? Dlink 315höz kéne. A Dlink appok nem támogatják sajnos..
-
HuJani
csendes tag
Milyen programmal lehetne megoldani azt, hogy fotóalbumként lehessen használni a nds-320 nas-t? Gondoltam már webes megjelenítésre is. Egyéb ötlet?
-
zharmat
csendes tag
Tudtok arra vonatkozóan valami javaslatot adni, hogy vajon mi okozza azt, hogy a NAS-t teljesen véletlenszerűen, de egy idő után biztosan nem lehet elérni telneten keresztül? Újraindítás az egyetlen nem túl elegáns, ám eredményre vezető megoldás. A NAS többi szolgáltatása zavartalanul üzemel eközben.
Köszi előre is a javaslatokat. -
Ijk
nagyúr
Az normális dolog hogy dns-320-ról usb-s vinyóra 2,8 MB/s-al másol, midnight commanderrel?
Az internetem gyorsabb ennél. -
Csabee.
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
hogyan lehetne lanon kivulrol streamelni a 320L-rol? funplug utan mediatomb, ennyit talaltam, de nem tudom mi az.
-
bounty123
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Más nem nagyon van, mint amit a Logs résznél látsz, ha jól látom ez a /var/log/user.log tartalma. Az /etc/syslog.conf-ban ki van kapcsolva a syslog fájl, a kernel üzenetek logolása, gondolom erőforrás spórolás miatt.
Látszik, hogy csak a user üzeneteket logolja:
#*.*;auth,authpriv.none -/var/log/syslog
#cron.* /var/log/cron.log
#daemon.* -/var/log/daemon.log
#kern.* -/var/log/kern.log
#lpr.* -/var/log/lpr.log
#mail.* -/var/log/mail.log
user.* -/var/log/user.logItt elvileg be lehetne kapcsolni a # kitörlésével (+syslog újraindítás), azt nem tudom reboot után ez így maradna-e. Legfeljebb egy boot scriptbe betehető ez a módosítás, ha nagyon kell.
-
Csabee.
nagyúr
Srácok, ha a beállításoknál a Syslogot bekapcsolom akkor milyen ip-t kéne megadni? Gondolom ahova menne a log.. de most elakadtam hogy hogyan tovább. Ti hogy állítottátok be ezt a funkciót?
-
bence192
csendes tag
Üdv,
fel van rakva a Fun-plug, bár már régen raktam fel és nem is használtam, transmission-t is raktam fel de nem igazán indult-be, most szeretném az egészet leszedni az egészet funplugot mindent, elég etörölnöm a fileokat vagy van valami más módja ennek?
később szeretném újra elkezdeni felrakni, transmission-t, miniDNLA-t és valami PHP+MySQL, képgaléria valamit.
Most főként az eltávolítás lenne a fontos!
Köszönöm! -
Daweee
őstag
válasz
bladegery
üzenetére
800MHz helyett 1GHz, 128MB helyett 256 RAM, annyi a baja hogy új még, gondolom idővel megoldják a modokat is, Transmission pl már minden további nélkül fut nálam, a miniDLNA már köhög kicsit (nálam), de ki kell várni amíg valaki összehegeszti őket.
Más: Be lehet állítani valahol hogy legyenek felhasználónként privát mappák? a kezelőfelületen csak partíciónként lehet szétszedni, sőt, windows intézőből ugyanúgy látszik minden. Esetleg Transmission-re valami hasonló? GUI-ban olyan beállítás hogy gépenként más mappába pakolja a letöltéseket ill. esetleg csak a saját futó torrenteket mutassa?
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Én is be szeretnék ruházni egy ilyen kütyüre! Karácsony reggel elszállt az asztali gépem winyója! :-( Főleg a nejemnek voltak fontos dolgai rajta. Ezt megelőzendő kell megoldást találnom, egy ilyen NAS-t néztem ki, amit raid 1-ben akarok működtetni. Van már egy NAS-om az Asus routerre kötött 2,5"-os külső winyó személyében. Használok is rajta miniDLNA-t, de nem vagyok megelégedve vele! Azt nem erre találták ki. Tulajdonképpen működik, de nem ismer minden formátumot. Tulajdonképpen a DLNA szerepe csak az adatok "hirdetése" és streamelése. Ha a tv-d nem ismer egy formátumot, akkor a DLNA-n keresztül sem fogja lejátszani! Ezért szerintem is inkább egy olyan médialejátszó a megoldás, ami ismeri a neked fontos formátumokat és ismeri a szambás (SMB) megosztásokat, így a NAS-on nem kell a miniDLNA-val görcsölni. Az SMB úgyis kell a windowsos gépeidnek is.
Visszatérve a topic témájához! Nem látom sehol, hogy miben különbözik a típusnév utáni L betűt viselő modell. Ez továbbfejlesztet változat? Ha igen, akkor miben tud többet? Érdemes inkább azt venni? A boltok úgy látom nem tüntetik fel, hogy éppen melyik van nekik és így elég nehéz a választás, az árak is félrevezetőek lehetnek!
Még egy kérdés a végére: Ha aszimmetrikusan egy 500-as és egy terrás winyót dugok bele, azt lehet úgy beállítani, hogy az 500 giga legyen tükrözve a terrás vasra, míg a másik fele a terrásnak tükrözés nélküli 500 giga sima NAS?
Merthogy jó dolog ez a RAID 1, de nagyon pazarló a helykihasználása! Így lenne egy megosztásom, ami biztonságos és van egy másik megosztás ami a kevésbé fontos adatoknak van. -
HuJani
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne. Adott egy Dlink DNS-320 iTunes szerverrel. Tökéletesen működik. A számítógépeken megjelennek a hozzáadott zeneszámok, de az albumborítók sajnos nem. Az itunes-t elindítva és csatlakozva a szerverre a zene szól, de az albumok borítójának helyén a kotta kép látható. MP3 tag programmal pedig hozzáadtam a zenéhez az albumborítót, itt nem jelenik meg. De ha az elindított, éppen játszott zeneszámon infót nyomva az összegzésben ott a borító. Hogyan lehetne megjeleníteni az albumok borítójaként is. Az adott gépen lévő zenéknél megjelenik, csak a nasról nem.
Természetesen a nason 2.04 fw van. A gyári itunes szerver fut rajta.
Előre is köszi a segítséget. -
bladegery
senior tag
nekem O!play r1-esem van és azt alátámasztom hogy dlna-n keresztül nem viszi át a feliratot, úgyhogy én simán a network fül alól játszom le, úgy minden faja.
-
Daweee
őstag
A TV már van 1-2 éves, szóval nem a legújabb, alapból nem is tud MKV-zni a belső lejátszója, de akkor ezek szerint ez DLNA-zásnál is probléma lenne? Régebben próbáltam rajta PC-ről Serviio-t akkor ment neki az MKV érdekes módon

Médialejátszót te mit ajánlasz ha nem O!Play? ahogy olvastam a topicot az alsóbb kategóriákban még mindig az OP fordul elő meg valami Egreat nevű cucc
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Valami olyat ír hogy következő verzióba lesz
Meg akadozik is lehet ki kéne dobni a belkin routert.
elég jó!

Sztem ha újra betallózod a frissen letöltött torrenteket akkor csak bekell raknod a kliensbe és hashelés után már okés lesz.