Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
e2170Htlecso
csendes tag
DNS-320L-em van, ezért nem sikerült a Firmware frissítésem. 320L-hez az istenért se mtalálok újabb firmwaret, még betat sem. A beépített P2P enyhén szólva is bugos, aki 320L-el akar torrentezni, készüljön fel, szívni fog vele. Ha bárki találna újabb firmwaret, ossza meg velem...
-
jfcvfc
tag
Na akkor most úgy gondolom,hogy a NAS-nak annyi! Ki fogok találni valami jó véget szegénynek napokon belül. Nem vagyok képzett kicsit sem linuxból de hogy 2 programot (vagy itt hogy hívják) nem tudok felrakni 5 nap alatt úgy hogy itt éjszakázok az már kicsit túlzás. Veszek egy külső vinyót rádugom a laptopra aztán meg tudom osztani a tv-vel a filmeket úgy hogy bélyegkép is lesz így a kisgyerkőcök tudnak válogatni. Nem túl spórolós mert a laptop menni fog a letöltések miatt is de én nem szenvedek tovább.. További kellemes időtöltést programozást mindenkinek! (majd képeket rakok fel ha igényli valaki a megsemisülésről
) Üdv! -
cSuwwi
senior tag
A tgz csak egy tömörített fájl, az pkg install a helyére teszi őket.
Ha van fent mc-d, lépj bele ebbe a tgz fileba (enterrel) és másold ki a fájlokat a megfelelő helyre -
bladegery
senior tag
Valakinek van valamilyen ötlete esetleg?
root@NAS:/mnt/HD/HD_a2# funpkg -i screen-4.0.3-2.tgz
Skipping screen-4.0.3-2.tgz: Invalid package filenameA fájl ott van, nem értem mi nem tetszik neki

-
bakker83
csendes tag
válasz
gabika1969
üzenetére
Meg próbáltam mindkét verziót de sajnos semelyik sem oldotta meg a problémámat!!!
Ugyanúgy nem jó a transmission és nem tudok reboot után ssh-val belépni.
Azért köszönöm a segítséget! Esetleg ha valakinek van még ötletet vagy megoldása akkor azokat szívesen veszem. -
zharmat
csendes tag
Sziasztok,
van ötletek arra vonatkozóan, hogy mi okozza azt, hogy egy idő után nem lehet a NAS-t telneten keresztül elérni? Ez alatt azt értem hogy a putty képernyőre a session megnyitása után nem csinál semmit, nem adja ki a parancssort. Egy ideig lehet kapcsolódni, aztán 1-2 nap után csak az újraindítás segít... -
jfcvfc
tag
válasz
boatkiller
üzenetére
Amúgy Te felraktad a serviio-t a NAS-ra? Vannak bélyegképek?
(Ez a linux nem egyszerű. Azt nem lehe lecserélni inkább?
) -
jfcvfc
tag
válasz
boatkiller
üzenetére
Köszi szépen! A debiant felraktam délután is csak a gondom az volt hogy nem tudtam azután belépni a jelszóval.
Miután a NAS újraindult SSH-n keresztül jelentkezz be. Felhasználónév „root” jelszó „dlink”. Ha jól értem itt is megváltozik a jelszó? Vagy a régi marad? A fun plug nem ez a verzió de gondolom nem baj. -
boatkiller
tag
A serviio telepítéséhez előbb fel kell raknod a chrooted debian squeeze-t.(ez egy speckó debian, amit fun plug-on keresztül tudsz futtani)
Bővebben magyarul itt:[link]
Mikor minden megvan, akkor jöhet a serviio telepítése.
Akkor sem látja a TV ha felcsatolod a NAS-t a win alá hálózati meghajtóként?
-
gabika1969
aktív tag
válasz
bakker83
üzenetére
Ja. Szerintem az újraindítás után nem indul el a Transmission, amit ellenőrizni tudsz, persze ssh-n!! Ahhoz be kéne lépjél, ha be tudsz lépni, üs egy ps-t ekkor látod, mi fut, ha látod a Transmission-t, az jól megy, ha nem akkor el kell indítani a /ffp/start/transmission.sh start paranccsal, mint fent írtam. De így vakon ez csak találgatást, próbáld meg és szólj vissza.
Üdv -
gabika1969
aktív tag
válasz
bakker83
üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy a 320L miben különbözik a miénktől. Esetleg: transmission.sh -t megnézted, abban ki van javítva az egy plusz HD/ problematika? Az nálam is előfordul, és ezt mindenkinek ajánlom: a NAS ujraindítása után, ha nem tudsz belépni ssh-n, illetve ha az elmentett jelszót nem fogadja el, akkor telnetten lépj be és a megjelenő promtban add ki a usermod -s /ffp/bin/sh root parancsot. Ezután ismét ssh-n belépés és a jelszót ismét fogadja, mivel ismét van a root jogosultságod. Egy darabig működött nálam újraindítást követően is, de nem tudom miért nem kapok root-t, amint újraindítom.
Ha viszont nem tudsz, illetve nem kapsz ssh-n promtot (nem jelenik meg a dos-szos felület), illetve hibaüzenettel ledob, akkor az ffp mappát ismét fel kell tenni, mert megsérült valami.Ez van!
Üdv
-
gabika1969
aktív tag
válasz
bladegery
üzenetére
Írtam egy e-mailt, amiben elküldtem a Transmissionhoz szükséges csomagokat, adtam egy telefonszámot, amin este 20:00-kor hívhatsz. Kb. tíz perc alatt feltesszük. Addig készítsd elő a NAS-t az e-mailban leirtaknak megfelelően.
Üdv.ha kell, a többit is megcsinálhatjuk!
Ott van a screen is, mentsd el egy mappába a gépeden.A Midnight Commandert pedig a fent leírtak szerint kell, de azt is majd a vezérletemmel telefonon, ez is kb. fél perc. Addig ne csinálj semmit!!
Ha sikerül, másnak is segítek, ha igényli?!

-
jfcvfc
tag
Arra lennék kíváncsi hogy hogy lehet alaphelyzetbe (gyári állapotba) visszaállítani ha valamit elszúrok. Ha lehet úgy hogy a tartalom ne vesszen el csak a programok.
-
bladegery
senior tag
Nekem továbbra se működik. Újból kezdem az egészet, hogyha sikerül akkor leírom úgy hogy mindenki megértse

-
bakker83
csendes tag
Sziasztok!
Valaki nem tud esetleg működő leírást DNS-320L-hez, mert csak 320ShareCenter-hez van. Már ezerszer megpróbáltam ráerőszakolni a Transmissiont de eddig egyszer sem működött.Fun plug szépen felmegy mindent meg csinál de nem jó!!! Ráadásul reboot után már ssh-n sem érem el az eszközt!
Köszi -
jfcvfc
tag
install prebuilded Debian Squeeze.
From the archive you have already downloaded (Serviio_061_squeeze.zip)
unpack two files:
fun_plug.debian
Serviio_061.tar.gz
and put them to \\DNS-device\Volume_1Telnet to the device.
You should get the ffp prompt: /#
Perform the following commands:# cd /mnt/HD/HD_a2
# mkdir Serviio_061
# gunzip Serviio_061.tar.gz
# tar -xf Serviio_061.tar -C /mnt/HD/HD_a2/Serviio_061Now you should have a working Debian Squeeze distribution that can be chrooted during bootup.
To make it work simply copy file "fun_plug061.debian" to "fun_plug".Then shutdown and reboot the device via its WebUI interface.
After the device is up again, there should be a possibility to connect to the Debian Squeeze instllation
using SSH. After logging in you will be in the chrooted squeeze installation.
Login is "root" ;-).
The default password for this build is "serviio".If needed, you can copy either "fun_plug.ffp" or "fun_plug.debian"
to "fun_plug" for booting with debian or ffp.If you want to get rid of the installation, simply delete the "tsqueeze" directory and the fun_plug startup script.
Ebben tudna valaki segíteni?Now you should have a working Debian Squeeze distribution that can be chrooted during bootup.
To make it work simply copy file "fun_plug061.debian" to "fun_plug".Then shutdown and reboot the device via its WebUI interface.
ezzel mit akar? Nem tudok belépni ssh-val azóta mióta megcsináltam. Ez a fun plug-os másolás vagy mit akar kimaradt. -
[Misel]
tag
20-al feljebb!!! -.-
-
jfcvfc
tag
Üdv!
Ezt a telnetes beállítást valaki segítsen mert megvadulok.
sh-4.1#
Itt állok hogyan tovább???? -
cSuwwi
senior tag
Pár napja már megy a muninom, itt egy kis értékelés a dobozról:

Sárga háttér az idle, amikor nem csinál semmit.
A sötétkék sáv ami fentről lóg le az iowait, amikor a hálózatról húzok valamit. Az első kettőnél 720p film, a vége felé pedig sima mp3/flac zene ment. Dextert néztem egész este azért ilyen hosszú
Ez csak 1 helyre ment, gigabites hálón. 1080p-vel még nem néztem, de elég jól meghúzza így is a winyókat, 2 max. 3 klienst képes kiszolgálni ezek alapján.
A zenehallgatás 5% körüli iowait-et csinál.
A világoskék lentről user, ez a backup scriptem éjszaka.
Az elején a zöld és kék pedig azért van, mert már néztem a 720p-s filmet, miközben még másoltam fel rá a többi fájlt, ez kicsit kiütötte.A max. 100.5% idle-nél meg túlpihente magát

-
jfcvfc
tag
válasz
e2170Htlecso
üzenetére
Üdv! Nem kellett volna kitörölnöd az ablakból. Nem tudom hogy indítod így el újra. Én nem szoktam kitörölni ha meg akarom állítani akkor a beállításnál letiltom arra az időre a töltést.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
bladegery
üzenetére
Tudsz angolul minimálisan? Ott a leírás, ha ránézel láthatod mi a gond.
Saving to: `screen-4.0.3-2.tgz.2'Azért van .2 a végén mert már van egy ilyen fileod ami hibás.
Vagy nevezd át a kettest, vagy kuka mindkettő és töltsd le újraátnevezés: mv screen-4.0.3-2.tgz.2 screen-4.0.3-2.tgz (mv mit mire)
törlés: unlink filenamea tab-ot nyomogatva kiegészíti (ha engedélyezve van)
-
bladegery
senior tag
Legalább megtanultam a billentyűparancsokat

login as: root
root@192.168.0.32's password:
Last login: Mon Nov 12 20:21:27 2012 from 192.168.0.11
root@NAS:~# cd /mnt/HD/HD_a2/
root@NAS:/mnt/HD/HD_a2# wget http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/packages/screen-4.0.3-2.tgz
--2012-11-12 20:22:29-- http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/packages/screen-4.0.3-2.tgz
Resolving www.inreto.de... 109.75.188.159
Connecting to www.inreto.de|109.75.188.159|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 541957 (529K) [application/x-gzip]
Saving to: `screen-4.0.3-2.tgz.2'
100%[======================================>] 541,957 1.20M/s in 0.4s
2012-11-12 20:22:30 (1.20 MB/s) - `screen-4.0.3-2.tgz.2' saved [541957/541957]
Skipping screen-4.0.3-2.tgz: Invalid package filename
root@NAS:/mnt/HD/HD_a2# -
lafaty80
addikt
Az sftp telepítés/beállítás-hoz van valakinek leírása vagy linkje? Köszönöm.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
bladegery
üzenetére
Belépsz ssh-val, majd:
-sh: cd: /mnt/HD/HD:a2/: No such file or directory
Ez azért rossz, mert nem HD:a2 hanem HD_a2 (alávonással), a cd után meg nem kell kettőspontszóval belépés után:
cd /mnt/HD/HD_a2/
wget http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/packages/screen-4.0.3-2.tgz
funpkg -i screen-4.0.3-2.tgzha nem megy a beírás akkor másold innen (copy), a paste pedig a jobb kattintás vagy shift+insert
linux konzolon nincs ctrl+c és v, van helyette ctrl+insert és shift+insert, vagy kijelölöd a szöveget (ez a copy), jobb kattintás pedig a paste -
bladegery
senior tag
válasz
e2170Htlecso
üzenetére
Az érdekes nekem is 3 napja van meg de nekem 2.02 van rajta, szerintem le kéne frissítened.
-
e2170Htlecso
csendes tag
Sziasztok 3 napja van egy ilyen cájgom, minden pöpecül működik, ám egy halál egyszerű problémát nem tudok orvosolni:
Ha egy torrent lejött, s leállítom a seedet, akkor hogy lehet újraindítani ?
Hiába volt a completed mappában a cucc, ha újra betallóztam a torrentet, elkezdte nulláról letölteni...
Gyári firmware van rajta 1.0
Köszönöm előre is!
-
bladegery
senior tag
válasz
bladegery
üzenetére
(bocsi lejárt a szerkesztési idő) megpróbáltam a wget parancsal is
-sh: cd: /mnt/HD/HD:a2/: No such file or directory
root@NAS:~# wget http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/packages/
--2012-11-12 18:47:23-- http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/packages/
Resolving www.inreto.de... 109.75.188.159
Connecting to www.inreto.de|109.75.188.159|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 6444 (6.3K) [text/html]
Saving to: `index.html'
100%[======================================>] 6,444 --.-K/s in 0.03s
2012-11-12 18:47:23 (215 KB/s) - `index.html' saved [6444/6444]
root@NAS:~# funpkg -i screen-4.0.3-2.tgz
Skipping screen-4.0.3-2.tgz: Invalid package filename -
bladegery
senior tag
válasz
gabika1969
üzenetére
A screen következik: , de előtte a cd /mnt/HD/HD_a2/ parancsot kiadni, majd funpkg -i screen-4.0.3-2.tgz
a screen letöltése : http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/packages/
Itt leragadtam, beírtam ezeket:
root@NAS:~# cd /mnt/HD/HD_a2/
Skipping screen-4.0.3-2.tgz: Invalid package filenameNem tudom hogy itt valamit máshogy kellet-e volna vagy le kellett volna tölteni a screent amit nem találtam. Majd remélhetőleg megfejted ha lesz időd és köszi mindent.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
bladegery
üzenetére
a root jo, ez a felhszn.neved
a jelszonal pedig a fent beirt es megerositett jelszo kell. ha nem irtal be kezd e telnetes figurat elorol.
azutan a midnight com-t javaslo, mert mint a tot.commander egyszerusitett feluletet kapod. ha felment a putyyban beutod mc
kilepni F10.......stb, egerrel mukodik. -
bladegery
senior tag
sh-4.1# pwconv
sh-4.1# passwd
Changing password for root
Enter the new password (minimum of 5 characters)
Please use a combination of upper and lower case letters and numbers.
New password:
Re-enter new password:
passwd: password changed.
sh-4.1# usermod -s ffp/bin/sh root
sh-4.1# loginNAS login: root
Password:
No mail.
Cannot execute ffp/bin/sh: No such file or directoryMit rontok el?

-
bladegery
senior tag
válasz
gabika1969
üzenetére
Ezzel működött, továbbmentem, mikor beírom a login parancsot oda mit kell írni? meg kellet volna valahol adni a logint? bocs hogy ilyen noob vagyok és köszi az eddigi segítségekért is.
-
jfcvfc
tag
válasz
boatkiller
üzenetére
Üdv! Ma telepítettem a laptopra a serviio-t. A tv látja dlna-nak teljesen jól csak a megosztott mappában lévő filmeket nem látja. Az baj ha a NAS könyvtárat osztottam meg? Lehet ezért nem látja? Ha valaki jobban ért hozzá esetleg egy szájbarágós NAS-ra telepítést elmagyarázna? Köszi!
-
bladegery
senior tag
válasz
gabika1969
üzenetére
Az a baj hogy ráhúzom a fájlokat, restartolom és nem csinál mappát

-
gabika1969
aktív tag
Természetesen csak az első 4db csomag kell és a Transmission 2.50. A transgui a windowsra kell, amit szerezz meg valahonnan, ezzel fogod vezérelni a trnsm-t. Ez nekem bejött nagyon, de csak akkor éred el, ha beírod a leírásban említett felhasználó nevet, ami lehet a settings.json fájlban szereplő "root", a jelszó meg amit Te választasz.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
bladegery
üzenetére
igen, mert csak akkor tudsz csatlakozni, ha felteszed a fun_plug-ot és a hozzá tartozó csomagot. vagyis legyen fent az ffp könyvtár. ekkor már tudsz csatlakozni telneten. ha csatlakoztál először az alábbiakat végezd el, mint az egyik link is javasolja, ekkor kapsz root jogosultságot:
Először is a fun_plug és fun_plug tgz fájlokat áttetni és újraindítani az eszközt, így létrejön az ffp mappa.
Ezután Telnet-el Root jogosultság, megadása, mivel az SSH-val most még nem lehet belépni:
pwconv
passwdMost adjuk meg kétszer az új jelszavunkat, majd:
usermod -s /ffp/bin/sh root
A sikerest módosítást a login paranccsal ellenőrizhetjük.
Ha a várt eredmény született, égessük be az új jelszót a ROM-ba. Ez az első, és egyben utolsó rész, amivel belepiszkálunk a rendszer lelki világába, de éppen ezért a jelszó nem lesz helyreállítható, mindenképpen jegyezzük meg, vagy írjuk fel biztos helyre! A beégetés:
store-passwd.sh
A fun_plug futtatható (sh) állományokból áll. Az, hogy melyik script fut, és melyik nem, attól függ, hogy adunk-e rá futtatási jogot az /ffp/start könyvtárban. A későbbiekben így tudunk elindítani vagy leállítani szolgáltatásokat. Most adjunk végrehajtási jogot, majd indítsuk el az SSH szervert (sshd):
chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
sh /ffp/start/sshd.sh startIndítás után kulcsot kell generálnia, és ezt elmentenie. Itt várj türelemmel. Teszteljük a kapcsolatot! Linux alatt megint csak terminál, Windows alatt pedig SSH kapcsolat a Puttyal, szintén az alapértelmezett porton. A felhasználónév és a jelszó már evidens.
Ezután jöhet a Transmission meg a többi, de ma én már nem érek rá holnap du.vagy szerdán tudok segíteni. Holnap átküldöm a felteendő csomagokat.Ha van időd, a Miller féle oldalról te is leszedheted:
Ezeket rakd fel a leírás szerin:
Midnight commander:
Az optware-t feltelepíteni: http://nas-tweaks.net/219/installation-of-optware-on-the-d-link-dns-320-dns-325-dns-343-and-conceptronic-ch3mnas/
Beírni: wget http://wolf-u.li/u/233 -O /ffp/start/optware.sh
chmod a+x /ffp/start/optware.sh
/ffp/start/optware.sh startMajd, a puttyból kilépni és rootként újra belépni. Az cd /mnt/HD/HD_a2/ parancs nem kell!!! Ezután ipkg install mc parancs.
A screen következik: , de előtte a cd /mnt/HD/HD_a2/ parancsot kiadni, majd funpkg -i screen-4.0.3-2.tgz
a screen letöltése : http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/packages/Ha megvan, működik a screen és az mc. Működő Mc ablak visszavétele screen –r paranccsal. Ha több screen van az PID számot is meg kell adni.
Transmission:
Előszőr a curl-t telepíteni: funpkg -i curl-7.18.1.tgz
Majd a transmission: funpkg -i Transmission-2.50.tgz
Menjünk biztosra, és előre állítsuk be a szükséges jogosultságokat:
mkdir /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon
mkdir /mnt/HD/HD_a2/Downloads
chown -R nobody /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon
chown -R nobody /mnt/HD/HD_a2/DownloadsA puttyban, az mc-ben a settings.json fájlban (/.transmission-daemon ebben van) írjuk be a választott user és password –okat. Ezután a transmission remote-ban is be kell írni a user/pasword –okat és kész!
Írjuk át a transmissiont a start menüben egy plussz /HD-vel.
Indítsuk el a: /ffp/start/transmission.sh start
A többit majd holnap, jó gyakorlást, nem tudsz elrontani semmit. ha nem megy mindig töröld az ffp-t és kezd előröl. A részleteket holnap.
-
bladegery
senior tag
válasz
gabika1969
üzenetére
Szia! A leszedés sikerült, de mikor telnetből belelépnék ezt írja ki:
Csatlakozás: 192.168.0.32...Nem lehet csatlakozni az állomáshoz a következő porton: 23: Sikertelen csatlakozás.
Itt az emailem: geeryszaabo@gmail.com -
bladegery
senior tag
válasz
gabika1969
üzenetére
Köszi, holnap megnézem

-
gabika1969
aktív tag
válasz
bladegery
üzenetére
Persze! Ezt szedd le , illetve az oldalon http://nas-tweaks.net/59/removing-the-fonz-fun_plug/
Script
You have to download the Script for the Removal hereide kattintva töltsd le a fun_plugot. Majd a NAS-on lévő fun_plugot töröld, majd a letöltöttet tedd a helyére és indítsd újra a NAS-t. Ezután leszedi az ffp könyvtárat. Kezdheted előröl.
Itt nagyon jó segítséget találsz a telepítésben: http://bian.hu/smf/index.php?board=6.0 menj a 24-es hozzászóláshoz (Transmission)
és itt is: http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=14094&st=0
Van itt miniDLNA és midnight commander segítség is. Ha nem megy szólj! Jó munkát!!
Ui: A Transmission esetében én a 2.50-öt ajánlom. Az újabbak nálam nem stabilak, ha nagy sebességgel megy a letöltés, nem mindíg vagy nehezen jön be a webes felület. -
bladegery
senior tag
Srácok elkezdtem a telepítését és közben egyszer rossz sort írtam be, úgyhogy újra akartam kezdeni az egészet. Kitöröltem a bemásolt fájlokat és ki akartam törölni a mappát amit létrehozott(ffp), ezt nem engedte.
Nyomtam egy restartot és utána nem bírtam belelépni telnetből azt írja sikertelen csatlakozás. Valahogy vissza tudom állítani hogy újra tudjam kezdeni? -
lafaty80
addikt
válasz
bladegery
üzenetére
A nas csak http-ről és ftp-ről tud tölteni.
A legtöbb torrent oldalra kell a regisztráció. Így ugyebár hiába is adod meg linket hitelesítés nélkül nem fog menni. Van olyan oldal is ahol generálnak egy egyedi linket neked, amit szintén nem tudsz máshol letölteni(nas).
Sajnos marad a file vagy tedd fel a transmissiont a nasra. -
bladegery
senior tag
Üdv!
Sikerült beüzemelnem a kütyüt, egyelőre olyan kérdésem lenne hogy miért nem működik nekem a p2p downloads?
Egy példa: bemásolom a linkjét, ezt írja ki: URL itt a link
State Successful.
Utána nem rakja be a torrentet.
Ötlet?
(ha torrent fileból indítom úgy működik, de sajnos az nincs mindenhol.) -
jfcvfc
tag
válasz
boatkiller
üzenetére
Köszi! Olvasgatom de én teljesen maki vagyok ezekhez a telepítésekhez. De megpróbálom majd hogy mit mutat. Nyilván először a laptopon aztán megpróbálom feltenni a NAS-ra is.
-
boatkiller
tag
Szia!
Olvass utána ennek:[link] (angol nyelvű)
Ez a Serviio media server, telepíthető a NAS-ra és tudnia kellene a bélyegkép funkciót is a TV-n.
A win7-re telepített verziója küldte a bélyegképeket alapból, amikor a TV-n rákerestem a megosztásra.(Samsung 3D) Ja és sokkal ésszerűbb a kezelése mint a gyári Allshare proginak. -
bladegery
senior tag
Üdv!
Ma került hozzám egy ilyen nasi.
Nem indul el.
Mindent úgy csináltam mint ahogy a leírtak szerint van.
Nem tudja valaki, hogy mi lehet a gond?
Ha esetleg rosszul raktam be a vinyót, lehet hogy attól nem indul be?
És találtam egy kis műanyag cuccot, esetleg az esett ki valahonnan?
Köszi a válaszokat. -
Tutu7030
veterán
Sziasztok! A 320L nasra ugyanaz a funplug jó, mint a 320-ra?
-
jfcvfc
tag
válasz
gabika1969
üzenetére
Az megy a gyári programmal. Nem igazán nyúltam bele mert annyi mindent olvasok hogy a hajam égnek áll!

Nem hiszem hogy bele fogok hackerkedni mert nekem magas amit az ajánlott oldalon olvasgattam. -
micskooo
csendes tag
sziasztok, amugy Debrecenből nincs valaki aki érte ehhez, mert ha kompletten beállítaná nekem és megegyeznénk egy árra az járható út lenne a számomra
köszönöm -
jfcvfc
tag
válasz
gabika1969
üzenetére
Oké és köszi! Nincs túl sok mkv-s filmem úgyhogy ez nekem biztos megoldás. A médialejátszót néztem én is de nem nagyon akartam beruházni rá mert csak egy külön kütyü megint aztán 2 év múlva suli csak megtanul a kiskrapek olvasni.
Ezt az időt akarom csak áthidalni. -
gabika1969
aktív tag
Hát igen, én úgy csináltam, hogy a Totalcommanderben, rámentem a hálózati meghajtó betűjelére, majd a megfelelő mappára, ahol az mkv filmjeid vannak. Ezután nyomsz egy + billenytyűt. Ekkor megjelenik egy ablak *.* beírással. Az ablakban beírod *.mkv. Ekkor kijelölődik az összes mkv kiterjesztés. Ezután nyomsz egy shift+F6ot. Az előjövő újabb ablakban *,* helyére beírod *.avi,majd enter. Az összes kijelölt mkv, avi kiterjesztést kap. Innen már látni és lejátszani is fogja a TV-d. Nekem is egy Samsungom, egy 8000 sorozatú van.
Mivel ezt elég macerásnak tartottam, a fent megjelölt linken található DLNA megosztót tettem fel. Miller az ottani fejlesztő segít mindenkinek. Ez már megoldotta az mkv olvasás problematikáját. Könyvjelző funkció is működik benne. Viszont index képet ez sem tud. Talán, ha ott felveted találnak rá megoldást. Bár ezt nem ők, fejlesztik csak fordítják.
ha az említett megosztó csomag és nem program (mivel ez linux alap) érdekel én is tudok segíteni feltenni.
Az index képek problematikáját egy külön medialejátszó tudja megoldani. Annál az indexképek nálam működnek.Üdv
-
jfcvfc
tag
válasz
gabika1969
üzenetére
Üdv!
"ha mondjuk egyenként átnevezed avi-kiterjesztésűvé"
Ezt hogy csinálod?? Csak az mkv-t átírod avi-ra és kész???
A másik problémám továbbra is az hogy a megosztott fájloknak nincs indexképe a tv-n. Samsung lcd tv-vel használom. Még mielőtt megvettem volna a NAS-t a nagy gépem vinyója volt megosztva a samsung gyári megosztójával és ott voltak indexképek a megosztott mappáknak. Takarékossági okokból laptopra lett cserélve a gépem valamint a NAS megy éjjel-nappal. Viszont így a kisfiam nem tudja kiválasztani a meséket mert nincs kép a mappánál. Erre ha valaki tud megoldást megköszönném. (a mappába másolt kép nem jött be) Esetleg valami feltelepített progi vagy valami?
Köszi! -
cSuwwi
senior tag
Sikerült összetákolni egy távoli munin szervert a nálam lévő nas-al ez alapján [link]
Viszont volt vele bugfixelés rendesen. A leírás jó, de pár dolog máshogy megy, a perl core-ba kell piszkálni, az sh-s scriptek alapról rosszak (elérési út nem jó), telnetes ellenőrzéssel nem megy a list, ilyesmik...

De sikerült megcsinálni és megy is, szóval nem lehetetlen. Ha lesz leírás, lehet hogy összeszedem, ha érdekel valakit.
-
[Misel]
tag
én forgattam a davfs2-t is meg amik még nem voltak hozzá, valószínűleg a neon library száll el, de most nincs hangulatom hozzá

erősebb vason nekem a cacti a fav, de az ide egyrészt overkill, másrészt meg lassú is lenne. amit csináltam az amúgy az rrdstorm nevű scriptet használja, abban kellett hekkelni elég sokat+ csináltam hozzá ezt a frontendet
-
cSuwwi
senior tag
válasz
[Misel]
üzenetére
A rrdtools-os grafikon nice, én munin-t használok a szervereken, lehet hogy ide is be lehetne lőni, majd utánanézek én is.
Segfault nekem a csomagban lévő alap mc-vel volt, de folyamatosan. Mikor updateeltem külső forrásból azóta semmi baja. Ott valami program hiba lehet -
[Misel]
tag
Nekem van egy ilyenem, pár nap volt, mire összehekkeltem, akarok is hozzá leírást csinálni, de idő hiányában nyilván még sehol sincs.
Valamint most szenvedtem a davfs2-vel (Box.com accout csatolása mount pointként) de Segmentation fault-al elszáll, úgyhogy az még várat magára
-
cSuwwi
senior tag
Jó ötlet lenne amúgy ez a leírás, kezdőknek biztos sokat segítene induláskor. Támogatom, bárki is csinálja

Nagyjából össze tudom szedni minek kéne benne lennie:
- Összeállítás (milyen winyót (sata2/3) eszik, mennyit, max. mekkorát, wdidle)
- Hálózatra belövés (wizard, fixip-t neki)
- Winyók beállítása (raid/jbod, formázás)
- Ftp beállítása (helyben, routeren át külső eléréshez)
- Windows share (samba) konfig, bár ez van az admin felületen isAdvanced júzereknek:
- fun_plug előnyök/telepítés
- Aki torrentezne vele annak Transmission telepítés
- Sftp beállítása (érdemes)
- DLNA akit érdekel
- Aki konyít a linuxhoz és másra is használná (mint pl. én szerver backuphoz), annak infó hogy mit/hova, hogy restart után ne vesszenek el a dolgok.
- Barkácsoló hajlamúaknak linkek a venticserés posztokra
Van még valami?
-
cSuwwi
senior tag
válasz
bence192
üzenetére
Belépsz a routeredbe, és a 21-es portot (ez az ftp) beállítod port forwardra.
Lesz egy ilyen rész valahol hogy port forwarding, oda beírod a nas ip címét és hogy a 21-es portra továbbítsa.
Lehet hogy külső portot is meg lehet adni, ilyenkor a külsőt érdemes másikra állítani, 10000 felett valami random szám. Ez azért jó, mert kisebb eséllyel fogják támadni/törni az ftp-det, bár egy portscan nem nagy truváj
Szóval ha ez megvan és fix ipd van, vagy dyndns beállítva akkor menni fog.
Sftp-vel is lehet trükközni, ami szerintem jobb, de ehhez már fun_plug is kell. Viszont itt folyamatos kapcsolat van, és lehet pl. zenét hallgatni vagy ha elég gyors az uploadod akkor filmeket is nézni, nem kell le/fel töltögeni előtte mint ftpn.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
bence192
üzenetére
Szia Bence!
Én egy DNS-320L típusú NAS-t vettem kb. egy hete, hozzá egy DIR-636L routert, és amikor összedugtam őket, csak néztem, mint borjú az új kapura!

Nekem már egy szimpla BIOS is szinte teljesen kínai, de itt aztán kész káosz volt számomra minden.
Az alap beállítások még csak-csak, de a többi...
Végigolvastam a fórumot, de úgy láttam, hogy itt csak az kaphat segítséget, aki azért valamennyire képben van, hogy mit mivel és hogyan hová...
Egy teljesen mezei felhasználónak az itt leírtak nem igazán mondanak semmit.
Nekem sem mondtak, úgyhogy egy rendszergazdát kértem meg a cégünknél, aki segített, megmutatta és közben próbálta elmagyarázni, hogy mit-hogyan. Persze, most sem nagyon "vágom", de legalább működik!
Felraktam az otthoni gépemre a TeamViewer programot, és ő bentről csatlakozott, és kb. 5 perc alatt megcsinálta a beállításokat. Most már nem csak otthonról látom a NAS-t FTP-n keresztül, hanem bárhonnan. Sőt, a barátaim is láthatják, persze csak olvasási joguk van.
Szóval, ha az neked segítség lenne, hogy a beállításokról készítek PrintSrceen képeket, akkor jelezd, megcsinálom és elküldöm, hátha...Üdv.
Zoltán -
micskooo
csendes tag
válasz
bence192
üzenetére
sztem ebben biztosan segítenének neked Bence, amugy köszönöm szépen hogy a vaterán segítettél dönteni
tényleg sztem több száz embernek lenne nagyon hasznos, sajnos én rengeteget dolgozok, és nincs időm elsajátítani a linuxot, vagy hálózati dolgokat, de sztem sokan vannak még igy, ugyanakkor azért hasznos lenne ha tudnám használni ha már megvettem, Bence ha rájössz a távoli ftp elérésre segits kérlek, az egyik alapvető dolog lenne amiért megvettem
koszonom szepen -
bence192
csendes tag
Én benne lennék egy ilyen leírás kreálásában, de egyedül nem megy, kell segítség aki már csinált ilyet.
Onnantól már képekkel magyar leírással publikálást honlapon PDF-ben megoldanám.
Csak legyen miből működőképesen a Tutorialokat megcsinálnom...Csak nem vagyok se hálózati guru, alapokat megcsinálom, de linux guru se vagyok, illetve adott sok eszköz itthon amivel tesztelni lehet dolgokat

-
ProfBp
csendes tag
válasz
bence192
üzenetére
FTP: Router-eden is minden be van állítva a dyndns-hez? Ha jó a beállítás (és persze ha http/https-re is beállítottad), akkor a böngészőbe beírva a címet be kell jönnie a NAS admin felületének. Helyi hálóban megy az FTP?
USB nyomtató: passz, még nem használtam.
USB vinyó: automatikusan felmountolja és meg is osztja, és ahogy emlékszem nem is tudsz ezen változtatni (szerintem ez egy kisebb biztonsági rés amúgy.)
-
DonCosta
tag
válasz
gabipaci
üzenetére
Szerintem ez a topik már régóta adós egy ilyen összefoglalóval.Az első hozzászólásban is jól mutatna.

(Nekem úgy-ahogy már megoldódott ezen kérdések közül sok, de nem biztos, hogy még egyszer végig tudnám csinálni.) Tényleg nagy szükség lenne egy ilyen összeszedett leírásra.
-
micskooo
csendes tag
Tisztelt fórumozók!
Most lettem tulajdonosa egy ilyen DNS320 as kis szerkezetnek
nagyon örülök neki, mert rengeteg kábelezési,winyóhurcolási,pendriveozgatási problémámat fogja (nagyon remélem
megoldani, ahogy itt nagyon sokat olvastam róla. Viszont az alapvető problémám hogy borzasztóan satuhülye vagyok az ilyen komolyabb, vagy gondolom itt egyeseknek egyáltalán nem komolyabb
dolgokhoz. A kérésem az lenne hogy egy pár alapvető dologban segítsen nekem valaki akinek van egy kevés ideje, meg ért is hozzá, nagyon szépen megköszönném, most jönnek azok, hogy olvasd végig a fórumot,stb,stb, nagyon sokáig olvastam de rengeteg minden van, és igazából nagyon nem akarom megpiszkálni, leirom mire lenne szükségem,ha valaki szájbarágósan elmondaná (mit hova kell irni stb stb
témyleg nagyon hálás lennék neki.
Szóval ezekkel az eszközökkel rendelkezem otthon: TP-link router, 2 laptop, LG smart tv,ipad2,iphone és persze a DNS320 2 db 1 TB SAMSUNG WINYO és DIGI s internetem van dinamikus ip cimmel (ahogy olvasgattam emiatt is állitgatni kell valamit
Amire szükségem lenne:
- a két winyon szeretném tárolni a zenéimet,filmeimet,stb stb
- ezeket szeretném elérni minden eszközömről otthonról, és ami nagyon fontos távolról is!!!!!
tehát ha elutazok valahova akkor ha lehet akkor onnan is (ftp n keresztül tökéletes lenne)
- DNLA (remélem jol irtam
módon keresztül a TV n filmeket nézni (felirattal együtt fontos lenne!!!)
- valamint javaslatok hogy mit érdemes feltenni rá még( amit a sötét agyammal
én is meg tudok oldani ha valaki leirja) és hasznos funkciókat tartalmaz.
Egy ilyen összefoglalóra lenne szükségem, ha valaki belinkeli nekem pontosan azt is nagyon szépen megköszönöm! A fikázókra nem vagyok kiiváncsi, inkább ne is írjanak, segítségem kértem normális értelmes emberektől, előre is nagyon nagyon szépen köszönöm, és nézzétek el a tudatlanságomat -
bence192
csendes tag
Üdv, köszönöm a segítséget amit kaptam a kezdetekhez,
Két további kérdésem merült fel:
-Be van állítva FTP server és Dinamic DNS-is. hogy tudok távolról ftp-re csatlakozni?
beállítva a domainem.dlinkddns.com ot és és usert és pass-t de nem csatlakozik, hogy oldható ez meg?
-Másrészt, USB-t szeretném 2 módon használni, 1 ha vinyót kötök rá hogy fogom én azt a NAS-omon látni?
2 ha nyomtatót akarok oda kötni mit kell beállítanom?
vinyót kell külön mountolni? meg tudom osztani hálózatra a belső lemezekhez hasonlóan?Köszönöm előre is.
Sziasztok! -
gabipaci
őstag
Sziasztok.
Az miért lehet, hogy a network managementben nem engedi az 1000-es sebességet beállíteni? Csak auto és 100-as lehetőség van. Kábel cat6-os tudtommal, router tp link 1043nd gigabytes
-
gabika1969
aktív tag
Az előbbit egy kicsit pontosítva: a beépített DLNA funkciót is lehet használni, csak ott az mkv fájlokat nem képes futtatni csak akkor, ha mondjuk egyenként átnevezed avi-kiterjesztésűvé. Az ajánlott megosztó viszont mindenben korrekt.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Stevenlovei
üzenetére
Sajnos nem! Így fel sem fogja ismerni, én már próbáltam. Csak hálózatról, hálózatban, de ebben az esetben egy Dlna csomagot is kell telepíts rá, hogy lássa TV-d (nem nagy durranás, így már menni fog, pld.: http://bian.hu/smf/index.php?topic=87.105
A másik megoldás, meg az, hogy a benne lévő HDD-t kiveszed egy dokkolóba és azt dugod usb-n a TV-d be. Amit én is csinálok, persze én csak azért, mert pld.: a full3D BD iso-k lejátszásához kevés a hálózat. Nyilván az előbbi az egyszerűbb és ésszerűbb.Üdv
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Stevenlovei
üzenetére
Ezt a NAS-t nem fogod tudni USB-n rákötni a TV-re, tekintettel arra, hogy ez egy hálózati eszköz és LAN-porton kommunikál. Az USB-portján külső HDD-t/pendrive-ot tud fogadni maga a NAS, de azon keresztül TV-t nem fogsz tudni kiszolgálni.
-
Stevenlovei
csendes tag
Sziasztok!
Tervezem egy ilyen kis kütyü megvásárlását. Van egy 42lk450-es lg tévém, amihez szeretném majd használni a frissen letöltött médiákat a NAS-ról. A tv-ben van média lejátszó, usb-ről eddig mindent lejátszott, akár pendrive, akár hdd.
A kérésem az lenne hogy ha a NAS-t rádugom, (vagyis egyáltalán rá tudom csatlakoztatni usb-ről?) akkor ugyan úgy fogja kezelni mintha rádugtam volna egy külső meghajtót?Előre is köszi a segítséget!
Stevenlovei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- AliExpress tapasztalatok
- Parfüm topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Programozás topic
- OLED TV topic
- Battlefield 6
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Üdv!

)

koszonom szepen

megoldani, ahogy itt nagyon sokat olvastam róla. Viszont az alapvető problémám hogy borzasztóan satuhülye vagyok az ilyen komolyabb, vagy gondolom itt egyeseknek egyáltalán nem komolyabb