Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bence192
csendes tag
Sziasztok!!
Érdekel valakit ELADÓ DNS320?
2DB vinyóval, részletekért keress:
bence192@gmail.com -
bence192
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek!
A következő a konfig
DNS 320 2x 2Tb WD green, egyforma vinyók, egyiknek 100 másikon 400 giga szabad hely van.
Router Tp-Link wr1043 gigabites, DD wrt-vel
2db WD tv live-ot használok film nézésre, közvetlenül az egyik a másik egy switchen keresztül csatlakozik a routerre és ugyanarra a NAS is.A problémám:
Win megosztás és média szerveren kereztül is el kezdtek szaggatni időnként a filmek bizonyos méret felett.
Nas-on transmission fut sok és kevés torrentel se tér el a helyzet.Amit eddig tettem és javult kicsit:
Hálókábelek cseréje, minimális javulásal
Router(sima 100-as) csere(gigabitre) majd ddwrt-re csere az új routeren.
Kipróbáltam másik újabb Wd lajátszót és ugyan úgy szakadozik.
Raktam a NAS ba egy próbára egy 1Tb vinyót azzal is csinálja,Ez a jelenség az ősszel jelent meg, nem tudok már mihez nyúlni sok mindent kipróbáltam.
Ötletek valakinek?
Köszönöm, Bence
-
bence192
csendes tag
közben a slacker-el próbáltam frissítani a csomagokat nem tudom jót tettem-e vele...
elvileg a lightp is fut a sl lighttp....sh statusra azt dobja...
de hogy ha rakom be file-t ahova írja nem találom a portot hol jön be, se a config file-t ami a lighttp-hez tartozik :S nagyon érdekes.. -
bence192
csendes tag
válasz
[Misel]
üzenetére
A var mappában nincs www mappám, csináltam de akkor se hozott be semmit :S
egyébként szeretnék PHP-t futtatni és MySQL- is jól jönne, a filenév korrekt mert beléptem a mappába, ott van eléréri út is mert elgyalogoltam a terminálba a mappáig és ott automatikus (tab) os kiegészítéssel hívtam be a filenevet, de valahogy nem jó. -
bence192
csendes tag
Üdv, tudna valaki abban segíteni mi a teendő ha:
web servert szeretnék installálni itt lenne a leírás:
http://www.internetearnings.com/how-to-install-lighttpd-php-on-dlink-dns-320/
DE amikor eljutok ide:
funpkg -u /ffp/pkg/lighttpd-1.4.29-1.tgza válasz ez :
Skipping /ffp/pkg/lighttpd-1.4.29-1.tgz: Invalid package filenamea csomagokat Win SCP-vel raktam fel 777 jogosultságok vannak beállítva nem tudom mi a helyzet, van valami megoldás?
Illetve más kínom, szeretném dyndns-en elérni a nas-t, ez megvan, a 9091-es portját, illetve a routeremet is, hogy forwardoljak hogy mindezeket meg tudjam nézni bárhol? , jó lenne messziről belenyúlni transm-be meg a routerbe netán.
Előre is köszönöm!
-
bence192
csendes tag
Tudtok ajánlani olyan média szerver programot amely a filenvével azonos kis jpeget elküldi a lejátszónak mint borító vagy minek is mondjam, illetve én tudom kialakítani a elérési rendszert mert a gyári "folder"-részét használom csak, és ezek a all meg ilyen vackok nekem tök fölösek tehát jobban konfigurálható, az se baj ha neadjisten van browseres felülete.
És egy apróság, zene (mp3, flac) és videó (iso néha, mkv főként és avi és társai) val jól harmonizál a dolog és működőképes!
Köszönöm! -
bence192
csendes tag
Üdv.
Ma újra raktam nulláról a fun plug ot és a transmissiont, de amikor elkezdek tölteni egy pár % múlvaError: Permission denied (/mnt/HS/HD_a2/Download/amit letöltök...)
majd
Error: No data found! Ensure your drives are connected or use "Set Location". To re-download, remove the torrent and re-add it.valami jogosultsági baja van úgy látom, pedig telepítéskor megvolt a chmod -R 777 /....
mi ehet a gond? -
bence192
csendes tag
Üdv,
fel van rakva a Fun-plug, bár már régen raktam fel és nem is használtam, transmission-t is raktam fel de nem igazán indult-be, most szeretném az egészet leszedni az egészet funplugot mindent, elég etörölnöm a fileokat vagy van valami más módja ennek?
később szeretném újra elkezdeni felrakni, transmission-t, miniDNLA-t és valami PHP+MySQL, képgaléria valamit.
Most főként az eltávolítás lenne a fontos!
Köszönöm! -
bence192
csendes tag
Köszönöm nekem is gyanús volt hogy az atributomok hiányoztak, megpróbálom átparaméterezni, csak kell telepítenem valahova egy ubu-t mert a live cd-s megoldás igen lassú.
Köszönöm mindenkinek! -
bence192
csendes tag
Üdv mindenkinek és kellemes ünnepeket és boldog új évet!
Sajnos nem sok időm van mostanság foglalkozni a kis kütyümmel de most történt hogy linux alatt közvetlen a kütyüből kivett merevlemezre másoltam jó sok adatot, hálózaton több napot igénybe vett volna.
És az a bajom ami miatt nem merem folytatni, hogy a fileok hálózati meghajtóként csatlakoztatva nem látszanak, FTP-n látszik de nem másolható, Média serveren keresztül lejátszható, és érdekesség hogy a web browserben is látszanak a file-ok letölthetőek, de ha a propertyket meg akarom nézni semmi nincs benne.
Mi lehet a gond?
Ihatok már hideg vizet a dolgaimra?, vagy valahogy még értelmesen le tudom kezelni FTP-n és hálózati meghajtón keresztül?
Ebbe a problémába botlottam, remélem lesz valami megoldás.
Kellemes ünnepeket jó pihenést,
Ui.: amit egyszer felvetettem egy DNS wiki honlapot dolgozgattam desing-on illetve kész e107 stílusú honlapokon, remélem tudunk létrehozni egy tömör jól használható hasznos ki lapot.
Sziasztok! -
bence192
csendes tag
Én benne lennék egy ilyen leírás kreálásában, de egyedül nem megy, kell segítség aki már csinált ilyet.
Onnantól már képekkel magyar leírással publikálást honlapon PDF-ben megoldanám.
Csak legyen miből működőképesen a Tutorialokat megcsinálnom...Csak nem vagyok se hálózati guru, alapokat megcsinálom, de linux guru se vagyok, illetve adott sok eszköz itthon amivel tesztelni lehet dolgokat

-
bence192
csendes tag
Üdv, köszönöm a segítséget amit kaptam a kezdetekhez,
Két további kérdésem merült fel:
-Be van állítva FTP server és Dinamic DNS-is. hogy tudok távolról ftp-re csatlakozni?
beállítva a domainem.dlinkddns.com ot és és usert és pass-t de nem csatlakozik, hogy oldható ez meg?
-Másrészt, USB-t szeretném 2 módon használni, 1 ha vinyót kötök rá hogy fogom én azt a NAS-omon látni?
2 ha nyomtatót akarok oda kötni mit kell beállítanom?
vinyót kell külön mountolni? meg tudom osztani hálózatra a belső lemezekhez hasonlóan?Köszönöm előre is.
Sziasztok! -
bence192
csendes tag
Üdvözletem emberek, most ruháztam be én is egy ilyen kis gépezetre, WD 20EARS vinyóval használnám olvastam egy két dolgot erről a parkolós dologról, hogy lehet kiküszöbölni a merevlemez esetleges meghibásodását?
Illetve elég sekélyes a NAS felhozatala,így szeretném megtuningolni kicsikét, transmisson illetve egyéb AV server appokkal.
Még egy probléma, hogy szeretném nem csak hálózati meghajtó csatlakoztatással, hanem hálózati megosztással is látni a gépet különféle eszközök és meggondolások miatt, hogyan állítsam ezt be?
Olvasgattam a fórumot, bár mind az ~1300-at nem tudom végigolvasni
Minden más okosítási lehetőség érdekel, mik a lehetőségeim?Köszönöm előre is,
Szép estét!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- További aktív témák...
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest