Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
total90
üzenetére
Ahogy gondolod. Csak figyelj az építettel, hogy nem maradjon ott valahol. Ott nincs RTH, akadálykerüléssel biztos nincs. Ezért nem építek, veszek építettet, mert úgyis leesne és ott maradna valahol.
Nincsenek rácuppanva a 360-ra, csak elhiszed a marketing bullshitet. Nem minden úgy van, ahogy a youtuberek mondják.

A Mini egy lapon sem említhető egy valódi FPV-vel. Max. mellé jó cine drónnak, de a kettő teljesen más. Próbálj ki egy 5"-es FPV-t, be fogsz sírni, milyen élmény.
-
válasz
korcsillio
üzenetére
-
-
válasz
korcsillio
üzenetére
hogyne, de csak ha összetöröd, egyébként nincs

-
válasz
total90
üzenetére
Nem hiszem, hogy lesz több generáció belőle. A népnek az egyszerű kell, a 360-as vidószerkesztés pedig nem az. AI-s funkciók nevetségesek. Évek óta van Insta360 X4, X5-öm (sőt volt GoPro is), most DJI Osmo 360 van, eddig ez a legjobb. Ezzel készült a fentebbi felvétel is az FPV tetején.
Amit tudni kell: az FPV-zés alkonyatban életveszélyes, törtem már a sötét miatt így gépet, megkeresni sem volt egyszerű az almásban, amikor csörtettek az őzek körülöttem. Avata 2-vel lehet, mert nagyon jó a kamera fényérzékenysége, főleg ha felhúzod az EV-t, az fps-t pedig le. Goggles 3-ban van enhanced mode, ez ilyenkor kötelező, emeli a kontrasztot és a sötét részeket is.
Az Insta az Antigravity-vel megelőzte DJI-t, de xar lett, nincs fps, még közel sem, mert elégtelen a jelátvitel, sávszélesség, mittudomén. Xar az egész, nem lehet vele repülni. Az ugye megvan, hogy egy FPV-nél a 15fps, ami még droppol is, életveszélyes. Mert nem látod amikor már becsapódtál. Ja és élvezhetetlen is. DJI válasza volt ez az Avata 360, amit én ledegragáltam Neo360-ra, mert tulajdonképpen az. Csak a mérete avatás, a funkciói neósak. A kinézete meg morfeuszos, kék pirulával

-
-
-
Akkor minek az fpv rc, ha nincs Manual? Ott az összes futó RC, azok megcsinálják a normál és sport módokat. Semmi értelme FPV RC-nek így. Próbáljunk már meg a lényegről beszélni, ha már beszélgetünk. A technika eleve nem adja a valódi fpv repülési élményt, de adhatná, ha a kamera 360 fokos lényege nem korlátozná be. A mindent egyben megkapsz policy alapján készült a drón, mint a neo2. Nem mondom, hogy rossz, de nem is jó. Más az irány. Instáék ellen ment az egész hadművelet. Osmo360 sokkal jobb lett mint insta x5, hát legyen drón is.
Ezzel nincs gond. De nem kell hájpolni csak mert a csapból is ez folyik. És nem kell butaságokat beírni. Ha te igazi fpvs vagy, akkor most leszel megkövezve
A valódi fejlődés a sztereoszkopikus drón lenne, 6,5cm távolságra két kamerával, mint a szemed. Az igazi 3D lenne.
-
-
-
-
-
válasz
total90
üzenetére
Többet kell repülnöd, hogy megszokd. A 2 perc gondolom költői túlzás volt. Az Antigravity fő baja nem a szemüveg, ezt minden gépnél meg kell szokni és meg is szokható. Hanem az elégtelen jelátvitel. Szaggat a kép még kis távolságban is. Magas a latency, és kevés az FPS. Ez így életveszélyes kombó egy FPV-nél.
-
válasz
Pulsar
üzenetére
Van DJI Osmo 360-as felvételem DJI FPV-n. Ez a kamera még viselhető méretű és súlyú, nem úgy mint az insták (x4, x5). Lehet vele jó effekteket csinálni, csak nagyon macerás és időigényes a vágás. Nem hiszem, hogy ez lesz a legkedveltebb módja az FPV-zésnek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Plusz az avaták le szoktak esni, arra valók. Semmi gond, felpattansz vele és mehetsz tovább. De két ennyire kiálló objektívvel... azonnal törni fognak sztem
Ja: nem látok FPV RC-t a szetthez... akkor meg minek az FPV?
-
-
válasz
total90
üzenetére
6k 25fps ami eddig kiderült róla. Az elég kevés. Nem tudsz majd rendes videót kihozni belőle. A 6k felbontás a teljes 360 fokos gömbre nézve kevés. Főleg akkor ha tudjuk, hogy ez a szenzorok max. felbontása. Ami a csövön kijön stabilizálás, összeillesztés után, az sokkal kevesebb. Mi lesz pl a fényes égbolttal és a sötét talajjal? Melyikhez állítja az expót? És ilyenek...
-
-
válasz
total90
üzenetére
DJI esete? Milyen eset? A mydronespace a szar, nem a DJI Fly... az hibátlanul megy androidon, minden nap használom sok millió felhasználóval együtt.
Ez tipikusan a félálhírek negyedig elolvasása utáni komment volt, nem tudod miről írtál.
A mydronespace valszeg direkt van elszarva, hogy ne tudj legálisan drónozni, vagy egyszerűen csak olyan mint az ország. Ugyanis mádzsár áplikésön
-
-
-
-
-
-
Sikerült pont a lényeget nem megértened. Gondolom profi vagy és minden nap drónozol. Bár az az igazság, hogy akkor nem írnál ilyen butaságokat.
Lehet amatőrként drónozni, nincs ezzel baj, nektek készült pl. a Flip. A profikat egy amatőr viszont ne alázza, mert magából csinál hülyét. Majd nyöszörögsz, ha belegangol a Fliped a susnyásba és összetörve találod meg ha megtalálod. Gondolom Care-t se vettél, mert minek az, felesleges pénzkidobás.
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Plusz a teljes körű védelmem. a működőképes aktív követés akár közepes sebességnél is, stb. De mindegy, mindenki olyat használ ami neki tetszik. Nekem könnyű dolgom van, van összehasonlítási alapom

Egyébként a Neo 2 elég jó lett. Ha már a kicsiknél tartunk. Napokban repültem vele a Mátrában Goggles 3-mal, telefonnal és RC2-vel is, követés is volt az erdőben. Szépen tette a dolgát, és még a hangja is elviselhető volt. Halkabb lett mint a Neo 1.
Anno amikor a Flip és a Neo 1 megjelent, csodálkoztam, hogy ezeknek a gyenge kis gépeknek miért van ilyen borzasztó hangjuk. Egy Air 3-at nem hallasz meg olyan messziről, mint egy Flipet. A kéttollas propok miatt van elsősorban, plusz magas a fordulatszám, magas a pitch, ami a relatív (nem decibelben mért) hangérzetet nagyon megnöveli. Egy Mini 4 pro után ezek a gépek értelmezhetetlenek, legalábbis nekem. A mini 5 pro is hangosabb lett... de ott nagyobb a súly a kamera miatt, plusz a bajonettes propok miatt is lehet. Múltkor repültünk a 4 és 5-tel is egymás után, simán hallható a különbség, az 5 hangosabb.
Ez a gép nagyon hangos, érthető okokból. 150kmh vízszintesen (hátszélben megvolt már a 185 is), és ami még fontos: függőlegesen 110kmh felett van a max. sebesség, indulás után 2-3 mp alatt. Felszállásnál olyan, mintha puskából lőtték volna ki

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Nagyon nagy különbség van a két drón között. A mini 120 méterig megy fel, az Air 1000-ig. Nagyon más a perspektíva 120-ról mint rendes magasságból. Két kamerája van. Sokkal-sokkal jobban állja a szelet és gyorsabb, mint a mini. Akkuidő is jelentősen több.
Nekem is van Air 3 és Mavic 4 pro is. Mini nincs, mert ebben a flottában nincs semmi értelmes ok, amiért kellene.
-
válasz
vidra1221
üzenetére
2 év az egész világon, illetve EU-ban. Teljeskörű garancia, mindegy ki hogyan hívja. A DJI nagyon ügyfélbarát nemcsak eladáskor, hanem garanciális ügyintézéskor is.
A magyarországi hatóságok által kitalált legyen 3 év a garancia nem gyártói. A 3. évet a bolt vállalja akitől vetted. Ami azért nem ugyanaz
-
-
-
-
-
-
-
válasz
kiskakas
üzenetére
Megjött. Mára ígérték, és be is jött ahogy eddig mindig. Tegnap adták fel Németországban, ma 12.30 körül hozta ki a DHL.
Erről beszéltem, ez nálam tapasztalat. Igaz nem az első és nem a második cuccot rendelem tőlük, és egy RC pro 2 távirányító többe kerül mint egy komplett Mini 5 pro FMC RC2 szett (azaz más kategória, a Neo-ról nem is beszélve, az ugye a low-end budget DJI drón), azért itt is szeretném hangsúlyozni a DJI korrektségét. Ehhez a távirányítóhoz ingyen járt az express shipment. Pénteken rendeltem meg délután. Ma kedd dél van. Nem rossz.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
FAXA, de nekem a Nano most nagyon elég, élvezem, hogy az FPV-t szinte nem is terheli. Nincs érzékelhető akkuidő vesztés ha fent van a tetjén. A képminőség jó, a dock Qrwa jó mert kijelzős távirányító is egyben, a képminőség is hibátlan. Amióta megvan, az Action 5 pro és az Ace Pro 2 ott csücsülnek a táskában... ja és a Hero 13 is.
Nekem inkább EZEN remeg az ujjam az egérgombon
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Osmo Nano jól sikerült, ajánlom mindenkinek
-
-
A Neo nekem eleve halott vonal, játékszer. Nem igazán számít. Egy rendes drón után / mellett nincs semmi használati értéke. Gyenge, hangos, xar a képminősége, az első szél elfújja... és nekimegy az akadályoknak, amiket egy Mini 4 pro simán kikerül, lekezel és követ téged.
-
válasz
Andreas2
üzenetére
Ha a kártya nem hamis, akkor nem lesz ilyen üzenet, 99% biztos. Sok olyanba belefutottam már, hogy a vevőm szólt, hogy olcsón vett kártyát emagon, árukeresőn, stb, és gagyi volt. Írta a gép, hogy kevés a sebesség.
Na jön a Nano, ha a DJI tartja a szokását, akkor holnapra itt is lesz.
Én nagyon jól elvagyok a DJI FPV-vel, de meg-megcsap a szele az épített gépeknek a long range vonalon. 7-10" 20km körüli repidővel. Most is van a tűzben 1-2 vas. Az a fő visszatartó erő, hogy jelvesztéskor baj lesz. Oda lesz a drón. A DJI gépek nagy előnye, hogy ilyenkor megállnak és elkezdenek hazajönni, majd visszajön a jel és tiéd a controll megint. Építetteknél ez nem teljesen így van. Nagyon nem teljesen
Ezt pl. melyik 5"-es géppel lehet lefotózni? Fotózni egyáltalán? Szinte álló géppel? Illetve melyiken van állítható kameraszög? Gimbal sincs, fix a kamera, ez is nagy hátrány. Meggondolandó dolgok ezek.
-
-
válasz
korcsillio
üzenetére
Mit?
-
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Miért ne lenne rá jótállás? A DJI az egész világon érvényes jótállást ad. Nem kell hozzá más csak a gép SN száma. Csak nem Beijing?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
total90
üzenetére
Látod, ki mit szeret és hogyan használja. Én 99,999%-ban autóval megyek drónozni, nem érdekel a súly (a legalitás más kérdés).
Akinek eddig megmutattam, mindenki oda volt a goggles-el repüléstől akár egy sima cinematic drónnal is (a te Mini 3 pro-d is tudja). A Goggles 2, Integra és 3 szemcsivel akár körbe is nézhetsz 360 fokban ott ahová berepültél. Sokkal nagyobb élmény mint az RC-n nézni. Az FPV-zés igen sokkal jobb, de vannak szituk amikor a kis miniknek is jól jön egy szemüveg. Más a perspektíva, többet látsz és részletesebben.
Amúgy az Insta (és gondolom a DJI is követni fogja) pont ezt emeli ki a januárban megjelenő Antigravity drónjánál, a 360 fokos élő panorámát.
-
válasz
forceberg
üzenetére
Nagyon egyszerű ügy: veszel 2 év care-t (amúgy is kötelező, ha már fél millát elköltesz rá), és a lejáratkor kapsz +1 év garit a DJI-tól, azaz megvan a 3 éved. A tesco-s mediamarktos, stb-s 3. év garit én nem szívesen tesztelném le, merthogy itt már ők adják, nem a DJI a támogatást.
-
válasz
forceberg
üzenetére
250 grammtól nehezebb. Lidar nem sokat ér, nekimegy vele a dolgokank, tele van a net ilyen videókkal. A lidar miatt csak nehezebb és hamarabb lemerül vele. 1" kamera oké, ez az egyetlen fejlesztés, amivel jobb egy 4 pro-nál. Minden másban rosszabb. Nincs Goggles támogatás például. Ezt miért kellett kihagyni?
A súlya miatt nem tudom mi lesz vele, de fel kell készülni az EU baromságaira. Nehogy C1 legyen! Mondjuk Mini 3 pro után mindegy is
annak nincs semmi C besorolása. Én egyébként 500k-ért inkább Air 3-t, 3s-t vagy valami nagyobb modellt vennék. Ennyiért van már Mavic 3 pro is használtan, és hát a képek minőségét össze sem lehet hasonlítani. Sokan nem tudják, de az 1"-es kamera nem Hasselblad, nem is olyan minőséggel. A mini 5 pro-tól jobb fotókat csinál egy Mavic 2 pro szerintem.A mini nagy előnye, hogy kicsi és halk. A többi csak hátrány. Miniztem én is pár évig, de az utolsó 4 pro-t eladtam és azóta nincs minim. Van egy kilockolt Air 3, ami annyira jó, hogy ezt viszem mindenhová, még a Mavic 4 pro mellett is.
Neked a 120m nagyon kevés lesz, ha hozzászoktál az 500-hoz.
A 3 év gari a magyarok hüjjesége. Az egész világon 1 vagy 2 év. DJI-éknál 2 év, mint az egész EU-ban rajtunk kívül. Ilyen tempóban haladva a technikai fejlődében ki az a mxrxa, aki 3 év garanciára kötelez? (nem kell válaszolni, egy társaság van a világon: ahol az áfattya is a legmagasabb)
-
-
-
32 euro a DJI-nál, ingyen szállítással. Amazonon láttam az Action 3 akkuját 15-ért, de most komolyan: pár ezer forintról van szó, én nem venném a régi akksit.
-
-
-
válasz
korcsillio
üzenetére
A távirányítón lehet, de fizetős. A drónon nem hinném, hogy menne még hackelve sem. Az új fw-ket tiltották.
Legálisan: ment már valaki 140-nel az autópályán? Vagy 40-nel az építkezés után hetekig ott felejtett 30-as táblánál? Ha igen, nem kérdezünk ilyeneket.
-
-
-
-
-
-
-
-
Engem ez zavar. Out of Stock! a kutyafáját neki, pedig nagyon szeretném megvenni.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PLC programozás
- Revolut
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Íme az új Android Auto!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest