Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vidra1221
üzenetére
2 év az egész világon, illetve EU-ban. Teljeskörű garancia, mindegy ki hogyan hívja. A DJI nagyon ügyfélbarát nemcsak eladáskor, hanem garanciális ügyintézéskor is.
A magyarországi hatóságok által kitalált legyen 3 év a garancia nem gyártói. A 3. évet a bolt vállalja akitől vetted. Ami azért nem ugyanaz
-
-
-
-
-
-
-
válasz
kiskakas
üzenetére
Megjött. Mára ígérték, és be is jött ahogy eddig mindig. Tegnap adták fel Németországban, ma 12.30 körül hozta ki a DHL.
Erről beszéltem, ez nálam tapasztalat. Igaz nem az első és nem a második cuccot rendelem tőlük, és egy RC pro 2 távirányító többe kerül mint egy komplett Mini 5 pro FMC RC2 szett (azaz más kategória, a Neo-ról nem is beszélve, az ugye a low-end budget DJI drón), azért itt is szeretném hangsúlyozni a DJI korrektségét. Ehhez a távirányítóhoz ingyen járt az express shipment. Pénteken rendeltem meg délután. Ma kedd dél van. Nem rossz.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
FAXA, de nekem a Nano most nagyon elég, élvezem, hogy az FPV-t szinte nem is terheli. Nincs érzékelhető akkuidő vesztés ha fent van a tetjén. A képminőség jó, a dock Qrwa jó mert kijelzős távirányító is egyben, a képminőség is hibátlan. Amióta megvan, az Action 5 pro és az Ace Pro 2 ott csücsülnek a táskában... ja és a Hero 13 is.
Nekem inkább EZEN remeg az ujjam az egérgombon
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Osmo Nano jól sikerült, ajánlom mindenkinek
-
-
A Neo nekem eleve halott vonal, játékszer. Nem igazán számít. Egy rendes drón után / mellett nincs semmi használati értéke. Gyenge, hangos, xar a képminősége, az első szél elfújja... és nekimegy az akadályoknak, amiket egy Mini 4 pro simán kikerül, lekezel és követ téged.
-
válasz
Andreas2
üzenetére
Ha a kártya nem hamis, akkor nem lesz ilyen üzenet, 99% biztos. Sok olyanba belefutottam már, hogy a vevőm szólt, hogy olcsón vett kártyát emagon, árukeresőn, stb, és gagyi volt. Írta a gép, hogy kevés a sebesség.
Na jön a Nano, ha a DJI tartja a szokását, akkor holnapra itt is lesz.
Én nagyon jól elvagyok a DJI FPV-vel, de meg-megcsap a szele az épített gépeknek a long range vonalon. 7-10" 20km körüli repidővel. Most is van a tűzben 1-2 vas. Az a fő visszatartó erő, hogy jelvesztéskor baj lesz. Oda lesz a drón. A DJI gépek nagy előnye, hogy ilyenkor megállnak és elkezdenek hazajönni, majd visszajön a jel és tiéd a controll megint. Építetteknél ez nem teljesen így van. Nagyon nem teljesen
Ezt pl. melyik 5"-es géppel lehet lefotózni? Fotózni egyáltalán? Szinte álló géppel? Illetve melyiken van állítható kameraszög? Gimbal sincs, fix a kamera, ez is nagy hátrány. Meggondolandó dolgok ezek.
-
-
válasz
korcsillio
üzenetére
Mit?
-
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Miért ne lenne rá jótállás? A DJI az egész világon érvényes jótállást ad. Nem kell hozzá más csak a gép SN száma. Csak nem Beijing?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
total90
üzenetére
Látod, ki mit szeret és hogyan használja. Én 99,999%-ban autóval megyek drónozni, nem érdekel a súly (a legalitás más kérdés).
Akinek eddig megmutattam, mindenki oda volt a goggles-el repüléstől akár egy sima cinematic drónnal is (a te Mini 3 pro-d is tudja). A Goggles 2, Integra és 3 szemcsivel akár körbe is nézhetsz 360 fokban ott ahová berepültél. Sokkal nagyobb élmény mint az RC-n nézni. Az FPV-zés igen sokkal jobb, de vannak szituk amikor a kis miniknek is jól jön egy szemüveg. Más a perspektíva, többet látsz és részletesebben.
Amúgy az Insta (és gondolom a DJI is követni fogja) pont ezt emeli ki a januárban megjelenő Antigravity drónjánál, a 360 fokos élő panorámát.
-
válasz
forceberg
üzenetére
Nagyon egyszerű ügy: veszel 2 év care-t (amúgy is kötelező, ha már fél millát elköltesz rá), és a lejáratkor kapsz +1 év garit a DJI-tól, azaz megvan a 3 éved. A tesco-s mediamarktos, stb-s 3. év garit én nem szívesen tesztelném le, merthogy itt már ők adják, nem a DJI a támogatást.
-
válasz
forceberg
üzenetére
250 grammtól nehezebb. Lidar nem sokat ér, nekimegy vele a dolgokank, tele van a net ilyen videókkal. A lidar miatt csak nehezebb és hamarabb lemerül vele. 1" kamera oké, ez az egyetlen fejlesztés, amivel jobb egy 4 pro-nál. Minden másban rosszabb. Nincs Goggles támogatás például. Ezt miért kellett kihagyni?
A súlya miatt nem tudom mi lesz vele, de fel kell készülni az EU baromságaira. Nehogy C1 legyen! Mondjuk Mini 3 pro után mindegy is
annak nincs semmi C besorolása. Én egyébként 500k-ért inkább Air 3-t, 3s-t vagy valami nagyobb modellt vennék. Ennyiért van már Mavic 3 pro is használtan, és hát a képek minőségét össze sem lehet hasonlítani. Sokan nem tudják, de az 1"-es kamera nem Hasselblad, nem is olyan minőséggel. A mini 5 pro-tól jobb fotókat csinál egy Mavic 2 pro szerintem.A mini nagy előnye, hogy kicsi és halk. A többi csak hátrány. Miniztem én is pár évig, de az utolsó 4 pro-t eladtam és azóta nincs minim. Van egy kilockolt Air 3, ami annyira jó, hogy ezt viszem mindenhová, még a Mavic 4 pro mellett is.
Neked a 120m nagyon kevés lesz, ha hozzászoktál az 500-hoz.
A 3 év gari a magyarok hüjjesége. Az egész világon 1 vagy 2 év. DJI-éknál 2 év, mint az egész EU-ban rajtunk kívül. Ilyen tempóban haladva a technikai fejlődében ki az a mxrxa, aki 3 év garanciára kötelez? (nem kell válaszolni, egy társaság van a világon: ahol az áfattya is a legmagasabb)
-
-
-
32 euro a DJI-nál, ingyen szállítással. Amazonon láttam az Action 3 akkuját 15-ért, de most komolyan: pár ezer forintról van szó, én nem venném a régi akksit.
-
-
-
válasz
korcsillio
üzenetére
A távirányítón lehet, de fizetős. A drónon nem hinném, hogy menne még hackelve sem. Az új fw-ket tiltották.
Legálisan: ment már valaki 140-nel az autópályán? Vagy 40-nel az építkezés után hetekig ott felejtett 30-as táblánál? Ha igen, nem kérdezünk ilyeneket.
-
-
-
-
-
-
-
-
Engem ez zavar. Out of Stock! a kutyafáját neki, pedig nagyon szeretném megvenni.
-
-
-
-
-
-
-
-
Ez itt a nagy dilemma, pontosan amit írsz. Mert ha mindent betartasz, akkor szinte lehetetlen repülni. Honnan tudod előre mikor lesz szép a naplemente pl?
Gondolom az M7-esen vagy akármelyik pályán is mentél már 80 helyett gyorsabban is a 10 kilométeres, (barmok módjára kialakított - innen üdvözlöm a közutasokat) tereléseknél. Ha 79-cel robogsz végig, a többiek letúrnak, mert haladni akarnak. A drónozásnál is hasonló a helyzet. Ha hobbiból repülsz, a kutya sem fog beléd kötni.
-
válasz
Tigerclaw
üzenetére
RC2-vel minden jobb, mint a telefonnal kínlódni. Menj ki egy fél órás repülésre amikor meleg van, megérted majd amit mondok. A telefon a nagy fényerő miatt túl fog melegedni. A távban aktív hűtés van, a telefonban nincs. Ezen kívül is vannak előnyei, pl. a kezelésben és abban hogy nem kell a kábelt dugdosni, de ez a legfőbb.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ismét le a kalappal a DJI Care Refresh szolgáltatása előtt! Tegnap 9:35-kor leadtam a kárigényemet (összetörtem szombaton az Avata2-t) és ma 13:30-kor kiszállították a cseregépet, egy vadiúj bontatlan darabot.
-
Van rá állítható irányú polárszűrő igen. ND-vel kombinált is. Nekem az Air 3-ason fent van egy, de a panorámák égkéke itt is átmenetes, nem egyforma. Ez sztem a polárszűrés miatt van, lehet, hogy a panorámához le kell venni a szűrőt?
Egyébként logikus, hogy ilyen effektet okoz, itt szépen elmagyarázzák.
Jó is hogy beszéltünk róla. Az effektet én is észrevettem, de nem problémáztam vele. Viszont így tudom mitől van

-
-
válasz
Pulsar
üzenetére
Én imádom az enyémet. A V2 szemüveg a legjobb, ami passzol a fejemre, persze extra párnázással. A legnagyobb a pélmény is, a goggles 2 és 3-ban a kép sokkal kisebb. Egyszóval a V2 a legjobb, még akkor is ha a képminőség elmarad a másik kettőtől.
Sajnos a jelátvitel régi, ezért a hatótáv csak tuningolva jó és extra antennákkal. A goggles3 O4-es átvitele faxa, erdős terepen megveri a tuningolt V2-t. Az Avata 2 kamerája is király, még teljes szürkületben is lehet vele repülni. Csak a géphez kellene egy olyan upgrade pl. az axistól, mint az avata1-re. Mert 90 fokban felborul manuálban éles fordulónál, ami elég ciki. És nem dobja ki magát normálba, mint az av1, hanem leesik.
-
válasz
Pulsar
üzenetére
Az FPV nem népszerűtlen! Keresett gép, hidd el nekem.
FPV+: erő, sebesség, brutál gyorsulás és manőverezhetőség, nem érdekli mekkora szél van, nagyon-nagyon jó súlypont, pl. le tudod ejteni a felhőkből kikapcsolt motorokkal és szépen esik lefelé.
FPV-: hangos de nagyon, manuálban 7-8 perc repidő, karambolkor törik azonnal és szívás szétszerelni, javítani
AVATA+: belemehetsz a fába, leejtheted, ütköztetheted, ha megfelelően fel van szerelve védelemmel, szinte mindent kibír
AVATA-: gyengécske, lassú, manuálban felborul a hátára és leesik, szélérzékeny, sötétedéskor a kamera képe beszürkül
Ami a kettő között a legjobb választás, az az Axisflying kites Avata1. Ez iszonyat jó lett. Stabil, halk, akkuidő sokkal hosszabb, ennek ellenére gyorsabb és nem borul fel.
-
-
-
-
válasz
lionshamlet
üzenetére
Az újakon sincs 500m korlát, ha ügyes vagy

-
-
4k a max. videofelbontás az 5 pronál is. Nincs nagyobb felbontása a szenzornak, max. szoftveresen felturbózva. Fotónál számíthat talán, legalább hamarabb betelik a memóriakártya

Itt egy összehasonlítás, Action 5 pro és Insta360 Ace Pro éjszakai képei között:
DJI Action 5 Pro (30sec, ISO 800):

Insta360 Ace Pro (30sec, ISO 1600):
-
-
-
-
-
Igazad van, de nem csak erről van szó. Az O4-es jelátvitel sokkal jobb lett, mint az O3 vagy O3+. Nem tudja a régi szemüveg, gondolom nem lehet (vagy nem akarják) upgradelni a goggles 2-t O4-re.
Nagyot fejlődött a hatótávolság és főleg a stabilitás. Nekem van dronehack-es FPV-m Goggles V2-vel ami full rádióteljesítményen megy, de az Avata2 a goggles 3-mal (ugye ez az O4) megeszi reggelire egy erdős, hegyes-völgyes területen. Sokkal stabilabb a jel, és ha el-el is megy, akkor is hamarabb visszajön mint az O3. Nagy bánatom ez szintén, mert a custom Avata1-em, amit az FPV-n kívül a legjobban szeretek (Axisflying kittel) is O3-mal megy...
-
-
Nem, mert túl hangos volt
-
-
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Most néztem vissza, a Hero felvételén még durvább a foltosodás a polárszűrés miatt. Rosszul állítottam volna be a szöget?
-
válasz
total90
üzenetére
Úgy nagyjából minden jobb a gopro felvételein. Plusz lehet a Quik-el állítani a FOV-ot átdolgozás nélkül, ami nagyon kellene a Mimo-ban is.
Ma voltam a felhőkben, mert nagyon lent voltak, és OA5-tel és Hero11-el videóztam. Az action5-re feltettem egy ND8/PL szűrőt, amit beállítottam a naphoz képest még lent a földön. Foltos lett a kép bizonyos szögekben. Az Action 4-re vettem még ezeket a szűrőket ,azzal nem volt ilyen jelenség. az 5-tel már többször is volt. Más az optika?
-
válasz
total90
üzenetére
Alapvetően gopros vagyok, mert az FPv-n az adja a legszebb felvételt. Egy Hero 11-et használok.
Volt Action 3-am, van 4-em és két 5 pro-m most. Nagyon jó lett az 5-ös, az oled kijelző, a nyomásalapú magasság- és mélységmérés, jók a funkciók, sokat bír az akksi, és jó rá minden a 3-as és 4-es sorozatból, az összes kiegészítő, objektív, szűrő, akksi, stb.
A ház gagyibb lett, megfogod és érzed egyből milyen műanyag. A 4-es után ez csalódás volt. Engem a bitrate levétele nem izgat, amúgy megkapta a fw frissítéssel a nagyobbat.
Van insta acepro-m és X4-em is. Nem szeretem őket, túlhájpolt cuccok.
Sztem az 5-ösben nem fogsz csalódni, vagy ha nem kellenek az új fícsörök, a 4-es most nagyon jó áron megvehető.
-
-
DJI Cellular Dongle a neve a cuccnak
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest