Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6151) Krisyta1


Krisyta1
lelkes újonc

Hát a lényeg, az hogy várakozás közben(hivatalban, busz-vonat állomáson... ) nyaraláskor, kirándulasnál... Stb. Vagy a szabadban való rajzoláshoz. Olyankor mikor nem cipelned magaddal a számítógépet.
Ezért gondoltam tabletre.
Nagy hülyeség, vagy van értelme? :F

(#6152) smc válasza Krisyta1 (#6151) üzenetére


smc
addikt

Nem hülyeség, de ha nem tudsz leülni akkor szerintem ipad mini, a többi nagy már hozzá.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6153) Krisyta1


Krisyta1
lelkes újonc

Köszi :C :R

(#6154) smc válasza Krisyta1 (#6153) üzenetére


smc
addikt

De ha ipadet akarsz vedd figyelembe hogy a mini 5 kell, mert csak az támogatja a ceruzát. (Meg a többi típus, de miniből a 2019-es kell hozzá)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6155) Chronos85 válasza smc (#6148) üzenetére


Chronos85
tag

Most én is linkeljem be az utána lévő 4 hozzászólást?! :))
Azért az jól látszik ebből is, hogy aki kicsit is vissza olvass (max. 2 oldalt) az valszeg megfogja találni a kérdésére a választ. Aki meg nem az gondolod elolvasná az összefoglalót ahelyett, hogy egyből billentyűzetet ragad?
Viszont készüljél és kezdheted gyűjteni a tabletes topikból a rajzolós szakikat. Mert pár éven belül nálunk is hobbi szinten erre fognak felcserélődni a beugró digitáblák.

[ Szerkesztve ]

(#6156) szabo.csabi


szabo.csabi
tag

Sziasztok! Fotóretusáláshoz milyen táblát ajánlanátok? Egyelőre elég tájékozatlan vagyok a témában, a prioritás csak annyi hogy jó ár/érték arányú legyen és utómunkához hatékony, jól használható eszköz. Köszönöm!

(#6157) Chronos85 válasza szabo.csabi (#6156) üzenetére


Chronos85
tag

Szia!
Wacom Intuos M-et ha belefér a keretbe, ez QHD és 4K monitor felbontáshoz is jó lesz.

Ha hobbi szinten vagy hordozni szeretnéd esetleg csak 1db FHD monitorhoz és tényleg csak retusra, akkor az S is megfelelhet.

Illetve ha az S-t kicsinek találod az M meg drága, akkor az S áráért nézzél vmi XP-pen, Huion "kínai" táblát. Ezeket ebben a szegmensben nem ismerem, youtube biztos segíteni fog.
2 évig valszeg ezekkel se lesz baj, de szoftver/Hardware támogatásban lehetnek nehézségek pl.: csere hegy felhajtása. Hazai forgalmazó tudtommal nincs, így garanciázás, szervizelése is bonyorult, már ha egyáltalán érdemes neki kezdeni.

Üdv.: Chronos

Más: [XP-Pen ARTIST 24 PRO] elég jó review, összehasonlítja a 15.6 kis tesóval is.

[ Szerkesztve ]

(#6158) szabo.csabi válasza Chronos85 (#6157) üzenetére


szabo.csabi
tag

Köszönöm! :R

Első blikkre én is efféléket néztem. Azaz inkább csak próbálok tájékozódni, hogy a magam szintjén, nem kezdő de nem is profi fotósként mi lenne a lehető legjobb választás PS és LR utómunkához.

Néztem az Intuos Pro L-t és az XP-Pen Pro 15.6-ot is és persze jó cuccnak tűnnek de bizonytalan vagyok, hogy szükségem lenne-e rájuk / ki tudnám-e használni a funkcióikat? :F

(#6159) Chronos85 válasza szabo.csabi (#6158) üzenetére


Chronos85
tag

12 éve nekem is főleg fotó retus és webes képek maszkolására kellett tábla. Hobbi szinten rajzolgattam és érdekelt a digitális festészet. Ezért esett a ma már Pro kategóriába átkerült táblára a választás.

De ennyi év alatt annyit fejlődtek a táblák, hogy a sima Intuos is bőven kiszolgálja az embert, nem a tábla tudása lesz a korlátozó tényező.

Nyilván a PRO többet tud.
Pl.: toll dőlésérzékenység (festésnél jól jöhet, de kiváltható);
több gomb (billentyűzetet még ennyivel se tod félrelökni);
radír a toll másik végén (nagy többség inkább gombot nyom mint tollat fordítson);
toll nagyobb nyomásérzékenysége (átlag felhasználó nem is biztos h észre veszi, én is csak azért mert 2król 8kra váltottam és napi 10+órát nyúztam éveken keresztül).
Touch és Ring van akinek bejön van akinek nem én mondjuk csak ezért nem fizetnék 2x annyit.

Az aktív kijelző az szép dolog, de fotóhoz jól jönne a széles színtér az pedig fél milla felett indul. Annyiból már tudsz egy szép nagy monitort venni+táblát.
Az L méret asszem csak Pro családban érhető el. Viszont tényleg kell akkora, ha nem rajzolsz? (Kétlem)

Az M még az a méret amit 15,6os laptop táskába be tudsz rakni, ha kell. Elég masszív így ha a tollat rendesen elcsomagolod nyugodtan lehet hordozni is.

Nekem 16os Cintiq van, nem szoktam hordozni, mert kb 20 perc még összerakod, pláne ha állvány is van (ami több órás munkánál erősen ajánlott). Kell neki konektor, meg egy nagyobb kávés asztal h elférjél. Nah meg féltem a kijelzőt is rendesen.
Inkább egy M-et szoktam vinni ha éppen kell, meg ezt szívesebben is odaadom a család feltörekvő ifjú művészeinek, ha úgy adódik.

[ Szerkesztve ]

(#6160) Zsófi 1115


Zsófi 1115
friss újonc

Szervusztok! Még új vagyok ebben a digitális rajz kérdésben és készülök meg venni az első rajz tabletem én az xp-pen artist 12-ben gondolkoztam. Ha valami más ötletetek van azt is szívesen fogadom. Még lenne egy kérdésem is hogy milyen programot töltsek fel a gépemre?

(#6161) Chronos85 válasza Zsófi 1115 (#6160) üzenetére


Chronos85
tag

Szia!
Kicsit olvass vissza, mondjuk innen [#6147]
Újaknak, nem szoktunk aktív kijelzős táblát ajánlani, drága és még ha rajzos múlttal is rendelkezel, jócskán akad amit szokni kell majd.
Szvsz 16" alatt nem igazán érdemes ilyenbe gondolkodni, ha csak nem tabletet szeretnél. Az aktív felületet vágd ki és rögtön látod ebből még lejön a program váza, esetleg ref. kép és nem is nagyon marad helyed rajzolni.
Vannak nagyon jó ingyenes rajzprogramok pl.: gimp krita. Ezek tudásban, ismerkedni digitális festészettel teljesen megfelelnek. Sztem amíg nincsenek meg az alapok nem érdemes fizetni "komolyabbért".

[ Szerkesztve ]

(#6162) smc válasza Chronos85 (#6161) üzenetére


smc
addikt

+1
a legolcsóbb wacomra szavazok, vagy annak kínai megfelelőjére, 20-30e ft. Én is így kezdtem 15 éve.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#6163) gr.bence


gr.bence
aktív tag

Sziasztok.

Kérnék egy kis segítséget.

Adott egy wacom intuos pro s (nemrég vásárolt) amit jelenleg egy 17" laptopon használok, hamarosan szeretnék egy normális monitort venni 27" (2560x1440) elegendő lesz hozzá a tábla? Fotó feldolgozást csinálok főleg...

előre is köszi a segítséget, infót, meg mindent

(#6164) *Ropi* válasza gr.bence (#6163) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mekkora a laposod monitorának a felbontása? De így látatlanban is kicsi lesz szvsz. 2 dolog mondja meg (ami igazából 3 :D), hogy mekkora táblát érdemes venned: a monitorod mérete vagyis felbontása, valamint a rajzolás közbeni kézmozdulataid (hogy könyökből, széles mozdulatokkal csinálod, vagy csuklóból aprókkal).

Fotófeldolgozásra is alkalmas monitorokat itt találsz. Bővebben a monitorválasztásról (hogy az IPS helyett miért inkább VA panelt) Will Smith alatt olvashatsz. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6165) gr.bence válasza *Ropi* (#6164) üzenetére


gr.bence
aktív tag

Lapotop full hd felbontású.
Kézmozulatok aprók csuklóból...
mondjuk használtam már úgy a táblát hogy laptopra rá volt dugva a 4k tv, elején kicsit fura volt, érzékenyebbnek tűnt, de szokható volt.

(#6166) *Ropi* válasza gr.bence (#6165) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nekem 1920x1200-hoz van egy A3XL táblám, szóval ízlések és fotonok, de majd próbálj ki egy nagyobb táblát is az új monitoroddal, hogy nem-e kényelmesebb! Jut eszembe: monitorból felesleges túl jót (10 Bitest) venned, mert a laptopokban lévő IGP + GPU öszvér kombinációk általában a kikapcsolhatatlan IGP miatt 8 Bitre limitáltak és nem engedik kihasználni a GPU teljes tudását, így nincs 10 Bites színkezelés még külső monitorral sem.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6167) gr.bence válasza *Ropi* (#6166) üzenetére


gr.bence
aktív tag

Majd ha lesz lehetőségem, kipróbálok nagyobbat, vagy majd később lecserélem meglévőt...
Következő körbe laptop csere lesz vagy pc még nem döntöttem el...ezért is vennék ilyen monitort...ne később kelljen.

(#6168) *Ropi* válasza gr.bence (#6167) üzenetére


*Ropi*
félisten

A korábban linkelt cikkemben lapos vs asztali vas közti választáshoz is írtam tippeket: ha elolvasod, képbe kerülsz. :) A magánvéleményem, hogy előbb válassz a hordozható és az asztali platformok közt, mert abból adódik, hogy milyen monitort lesz érdemes venned: ne a gombhoz a kabátot elv alapján csináld! :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6169) gr.bence válasza *Ropi* (#6168) üzenetére


gr.bence
aktív tag

Az olvasást bepótlom mindenképp...pc lesz a következő vas...

(#6170) gr.bence válasza *Ropi* (#6168) üzenetére


gr.bence
aktív tag

Elolvastam...a 10bites gpu problémára megoldás hogy olyan cpu veszek amibe nincs integrált gpu gondolom...?

(#6171) tibitron


tibitron
tag

Üdv. Animált rajzokat szeretnék késziteni, ehhez keresek egy korrekt vacomot. A lényeg hogy a sima rajzaimat tudjam szinezni, és transzparensé tenni, hogy animálhatóak legyenek. Tehát pl megrajzolom külön a lábakat kezeket stb, a programban animálom, egymásra rakom a transzparans szinezett képeket. Na ehhez ekresek vacomot, melyik az mi megfizethető és ezeket szépen, könnyen meg tudom vele csinálni? Köszi előre is válaszokat.

(#6172) Chronos85 válasza tibitron (#6171) üzenetére


Chronos85
tag

Hali!
Wacom Intuos M ha belefér.

Amiket leírtál az inkább a szoftveren múlik. Nem vagyok benne nagyon otthon, a PS-nek is van talán ilyen része (még nem próbáltam). Amiről hallottam még az a TVpaint, Toon Boom Harmony. Gondolom van még sok másik is, de hogy melyik a nyerő passz. A felsoroltak mind kezelnek digitális toll bevitelt, ami még neked kell kulcs szavak az a Layer és Onion skin, ha ezeket tudja a program akkor már el lehet indulni.
Üdv.: Chronos

(#6173) tibitron


tibitron
tag

Köszi. After effects-el szeretném a Ps-ban színezett, javítgatott rajzokat animálni, effektezni. Igazából ahhoz amit én akarok, tehát a saját kezű/stílusú rajzaimat átvinni elégnek tűnik egy bamboo slate is. Tudom az nem rajzra van, de ahogy nézegettem elég szépen visszaadja a szabad kezi rajzok karaktert, ami nálam fontos. Nálam fontos hogy lássam mit rajzolok, és melóban is tudjam csinálni ahol nincs monitrom. De időm igen :) Aztán ha bejön a dolog, és tetszik a népeknek mait csinálok emelem a tétet :)

(#6174) Rohir


Rohir
tag

Üdv!
Szeretnék egy tabletet venni. Teljesen kezdő vagyok, papiron se rajzoltam vagy 20 éve, akkor viszont egész jól ment.
Egyszer már belekezdtem a dologba egy nagyon kicsi huion-nal ami nem igazán adta, után elkezdtem filózni valami kijelzővel szerelten de ahogy látom a legolcsóbb az 150 ezernél kezdődik.

Setup:
- 32 colos 1440p ívelt monitor
- photoshop CS6
- Bal kéz, lényegében csuklóból de nagyritkán könyökből rajzolok
- van bőven hely az asztalomon

Keret nagyjából 40-50 ezer lenne rá, mert ha esetleg nem jön be akkor csak pár ezres veszteséggel szeretnék megválni tőle.

Mit javasolnátok?

Most aliexpress-en lesz hétfőtől valami huion akció EU shippinggel, de nem csak ez a márka érdekel.

(#6175) HoTaZo


HoTaZo
addikt

Sziasztok!
Volna egy ilyen akciós tábla, tudnátok véleményezni?

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6176) Rohir válasza HoTaZo (#6175) üzenetére


Rohir
tag

Én megvettem, 9500 szállítással, ha szar is akkor legalább jó lesz secondary monitornak streamhez. Inkább az oldal megbízhatósága a kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#6177) HoTaZo válasza Rohir (#6176) üzenetére


HoTaZo
addikt

Én is megvettem, hasonló okból kifolyólag, (de én csak 8921Ft-ot fizettem; használtad a QNGY7C55 kódot? -$2,40 vesz le).
Volt egy hasonló kecsegtető áru termék vásarlásom, ott kiderült, hogy pénzparkoló volt, de egy idő itán, PayPal fizetésnek hála visszakaptam. Remélem itt se lesz rosszabb!

Engem az érdekelne igazán, hogy az itteni hozzáértők, milyennek ítélik meg a megadott adatok alapján.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6178) Rohir válasza HoTaZo (#6177) üzenetére


Rohir
tag

Ja hát nem tudtam kuponról :'D
Specs alapján meg egy Huion Kamvas pro 12-re hajaz ami meg nem egy rossz darab én azt vettem volna meg aliról 60-ért hétfőn. Kérdés az hogy mennyire valós adatok.

(#6179) HoTaZo válasza Rohir (#6178) üzenetére


HoTaZo
addikt

Nekem a kódot dobta fel első belépéskor.

Az jónak tűnik. Bízzunk benne, hogy minden valós! :)

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6180) Chronos85 válasza HoTaZo (#6175) üzenetére


Chronos85
tag

és Rohir
Sziasztok!
Nem akarlak elkeseríteni benneteket, de ennyiért ha kaptok is valamit az valszeg papírnehezéken kívül másra nem lesz jó.

A specifikáció rendben lenne, bár színlefedetség és késleltetés nincs feltüntetve.
Az oldal elég kezdetleges, de láttam Mo-on ennél "igénytelenebb" bolti honlapot is.
Azért bankkártya adatokat semmiképpen nem adnék meg...
Mint fentebb te is írtad a "vállalható", aktív kijelzős táblák 150k körül kezdődnek.

Fentitől elvonatkoztatva. Tabletes programok úgy vannak kialakítva, hogy 10,5"on is használható legyen, de ott is jobb ha inkább nagyobb kijelződ van.
Szvsz a PCnél ez a határ 16" FHDnál van. Tudok olyanról aki 13"on is elvan és van akinek még a 16 is kevés. Nagyon sok amit a toolbar/menu kitakar. Referencia képeket én is másik kijelzőre szoktam pakolni.

Az áruk miatt (ami teljesen rendben van a tudásukhoz képest), még ma sem javasolnám, hogy aki most ismerkedik a digitális "rajzolással" az aktív kijelzős táblával ugorjon neki.
Tisztába vagyok vele, hogy a tableteknél egyre több tud stylust (tollat) kezelni és a programok tudása is megfelelő szárnypróbálgatásokhoz sőt... Viszont egy tabot sok egyéb másra is használhatsz még ha nem jönne be a dolog.

2018as 16os Huiont próbáltam (pontos típust nemtom sajnos megmondani) engem az nem győzött meg, hogy a passzív kijelzős wacomról váltsak. A 16os XP pen valamivel jobb, bár mind2 kijelző előtt egy vékony réteg van ami hamar elkezd lekopni/felhólyagosodni ettől még müxik a tábla. Van aki nem bánja, mert így az IPadok üvegéhez lesz közelebb, nekem jobban bejön az enyhén érdes textúrájú felülete a wacomnak.

Mindenesetre itt vannak Marc halmazai sajnos Huion-t nem tesztelt, de az sztem egy kicsit elmarad az XP-pentől.

Rohir A fenti monitorhoz egy Intuos M-et javasolnék az S kompromisszumokkal 24" FHDig elég. Ez kereteden felül van, próbáld meg összekaparni rá, azért egy Wacomot könnyebb később eladni ha úgy jönne ki a lépés.
Nem ismerem a "kínai" táblákat ebben a szegmensben, ebben a méretben próbálj keresgélni. Ha úgy döntesz mégis bevállalnál egyet, pár hónap használat után néhány tapasztalatot megoszthatnál velünk.
Tom hogy sokat fejlődött a konkurencia, de vagyunk itt páran akik saját kárukon tanulták, meg hogy hiába drágább a wacom még mindig olcsóbban jössz ki mintha két táblát kellene venned rövid időn belül.

Üdv.: Chronos

(#6181) Rohir válasza Chronos85 (#6180) üzenetére


Rohir
tag

Igen ezért is csak paypal-t mertem használni. Valszínű, hogy pont azokra hajt az oldal akik simán kártyával fizetnének. Ha kapnak is valamit a kártyás fizetést problémásabb visszaszerezni vagy nem is folgalkoznak vele. Úgy vagyok vele, hogy ha már 720p és tollat érzékeli legalább egér szinten akkor megleszek vele legalább gyakorlás szintig.

Javaslatot meg köszi, nézek valamit ebben a specifikációban miután kiderül ez a nehezékes dolog.

(#6182) belisa válasza Rohir (#6174) üzenetére


belisa
csendes tag

Szia. Nekünk HUION H950P van az aliról. Németországi raktárból rendeltük. Nagyon hamar itt volt. Nem volt 20000 Ft. A lányom rendszeresen használja. Eddig tökéletes.

(#6183) question man


question man
tag

Nos egy kis segítségre lenne szükségem a hozzá értőktől mivel a gépemen végre hajtott több generációs váltás és monitor csere után most már úgy érzem, hogy a jó 10 éves M-es Bamboo pen&touch-om kicsit kevésnek bizonyul a a 25 colos monitorhoz (2560x1440) :)
Így szintén M-es wacom kellene de nehezen tudok dönteni az Intius Pro és a sima Intius között :F de a legfőbb döntő kérdés az lenne, hogy melyiknek a szoftvere engedi a portré mód használatát mivel jó lenne így használni ha a monitor már tudja a Pivot módot a jelenlegi táblám szoftvere ilyesmit nem enged :(

[ Szerkesztve ]

a számítógépek füsttel működnek

(#6184) Chronos85 válasza question man (#6183) üzenetére


Chronos85
tag

Szia!
Elvileg a 6.x drivertől már gyárilag benne van ez az opció, de ott a leírás hogy kell megmókolni. Sose próbáltam, most megnézni se tom, mert csak a cintiq van kéznél. Driver egyébként egységes Intous; Pro és Cintiqnél.

Az hogy sima vagy Pro?
2K nyomásérzékeny tollról váltottam 8Kra. Észrevettem a különbséget (nüanszokban mérhető), de a 10 éves tollal is mindent megtudtam csinálni. A simához most 4Kst adnak igaz radír nélkül bár 1 gomb billentyűzeten váltani.
Toll dőlésérzékenység, Touch, Touchring és extra gyors gombokat kapsz majdnem 2x annyiért.

Touchot alapból tiltottam, biztos én voltam béna de nem igazán vette be a gestureöket. Ha közel van a toll a táblához amúgy is letiltja aútómatikusan. Touch ring extra gombok fun, de teljesen nemtod vele kiváltani a billentyűzetet.
Dőlést festéshez néhány ecsetbeállításnál használhatnád, de ezt rajz programja válogatja és általában ez is kiváltható.
Használhatsz még extra toll hegyeket még jobban imitálni a tradiciónális módszert (pl.: golyóstoll), 1x kipróbáltam, de a standard Nib nekem teljesen bevált.

Szóval sztem annyit fejlődött az Intuos, hogy jelenleg a Pro nem éri meg a felárat a fentiekért. De ezt döntse el mindenki maga. Összeszereltségben, pontosságban, támogatásban ugyan olyan jó mind2 széria.
Üdv.: Chronos

(#6185) question man válasza Chronos85 (#6184) üzenetére


question man
tag

Köszi a segítséget :-) Azt tudom, hogy a driver egyforma de elvileg a sima intius-é pár dolgot letilt ami nem használható :-/
A touch részt szinte sosem használtam eddig sem :DDD ahogy a radír is csak ritkán.
2 dolog merült fel bennem még kérdésként - 1 mivel bluetoothos mind a kettő gondolom akkumulátorosak de javítson ki valaki ha tévedek de csere akkut vagy ilyesmit sehol sem láttam vagy, hogy hogyan kell cserélni - 2 ahogy néztem a sima intius oldala le van kerekítve de elég magas... nem kezdi le törni egy idő után az ember kezét? mivel én nagy kezű vagyok így gyakran csak rá teszem a táblára és simán ujjal mozgatom a tollat úgy grafikázok és a jelenleginek jó nagy pereme van ahol elfér a kezem.
Bár az ár különbség rényleg jelentős mivel az intius 63 a pro pedig 118 :(((

[ Szerkesztve ]

a számítógépek füsttel működnek

(#6186) HoTaZo válasza Rohir (#6181) üzenetére


HoTaZo
addikt

& (#6180) Chronos85

Dettó, én is csak Pp-lal vállalom az ilyen kecsegtető oldalakat.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6187) Rohir válasza HoTaZo (#6175) üzenetére


Rohir
tag

Közben meglett az eredete ahonnan nyúlták a dolgokat: [link]
Kétlem, hogy ezt kapnánk mert ez is 45 körül van :'D

[ Szerkesztve ]

(#6188) HoTaZo válasza Rohir (#6187) üzenetére


HoTaZo
addikt

Na, akkor arra leszek kíváncsi, hogy mit postáztak.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#6189) Chronos85 válasza question man (#6185) üzenetére


Chronos85
tag

Szia!
Igen aksis, USB-vel töltöd. Nekem a régebbi úgyis ment, hogy kivettem az aksit és csak kábel volt bekötve. Így csak pár alkalommal használtam vezeték nélkül. Egyébként nem nagy cucc cserélni és természetesen lehet venni aksit is külön.
2.-ban nemtok segíteni alkarból rajzolok könyökpárnával. Van ismerősöm tenisz könyökkel és rossz háttal is. Bár nem vagyok éppen már fiatal, de még sokáig szeretnék ilyen téren dolgozni, így nem sajnáltam ilyen "kényelmi" dolgokra a pénzt.

Rohir és HoTaZo :Majd írjátok meg mi lett vége, hagy okosodjunk.

(#6190) FIRAKESZ


FIRAKESZ
csendes tag

Sziasztok! Biztos volt már hasonló kérdés , de az igazat megvallva rengeteg a hozzászólás és nincs türelmem visszakeresni , ezért előre is elnézést . :) Szóval az lenne a helyzet , hogy a párom szeretne grafikus iskolát végezni ,ezért mindenképpen be kell ruháznunk egy olyan tabletra ,ami egy erős középhaladó kategóriába tartozik , és nyílván rajzra a legideálisabb . Azért gondolkozunk mindenképpen tabletban mert a hordozhatóság igencsak fontos lenne . A keret maximum 200 ezer jó magyar forint lenne . Köszönöm annak aki segít , további szép napot ! :) :))

(#6191) CB


CB
senior tag

Sziasztok!
Van közületek valaki, aki használt, vagy használ wacom bamboo slate táblát?
Munkahelyre gondoltam, hogy ne legyen annyi jegyzet az asztalomon, de lenne ezzel kapcsolatban néhány kérdésem.

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#6192) SkyLine3000


SkyLine3000
addikt

HD és FHD felbontáshoz (15,6 és 17"-on) gondolom elég egy Wacom Intuos S?
Alapvetően képek retusálásához (PS főképp) és rajzoláshoz kéne már vennem egy digitális rajztáblát.

[ Szerkesztve ]

(#6193) adrienn.w


adrienn.w
friss újonc

Sziasztok!
Lézergravírozáshoz szeretnénk egyedi rajzokat/ábrákat/kézzel írott szövegeket készíteni, ehhez vennénk digitális rajztáblát. A lényeg, hogy a kész rajzot a gravírozó gép programja vektorosan lássa. Első körben a Wacom Intuos S BT készüléket néztem ki. Jó választás ez? A rajzokat milyen fájlformátumban tudom elmenteni? Köszi előre is ;)

(#6194) kuyarashi válasza adrienn.w (#6193) üzenetére


kuyarashi
őstag

Azt, hogy milyen formátumba tudsz menteni, a rajzprogram dönti el. Azt pedig, hogy mibe kell elmentened a lézergép szoftvere, tehát a kérdés az, hogy melyik program vezérli a gépet.
Egyébként az Intuos maga, jó választás.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#6195) Komplikato válasza adrienn.w (#6193) üzenetére


Komplikato
veterán

Vagy vektorizálni kell a kész rajzokat, vagy eleve ilyan grafikai programmal érdemes megcsinálni. Nyilván utóbbi kézírás esetén macerás.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#6196) adrienn.w


adrienn.w
friss újonc

És az Intuos S-hez járó Corel Painter Essentials 6-tal tudok vektoros rajzokat készíteni?
Bocs, ha túl értetlen vagyok, de csak pár napja kezdtem el nézelődni a neten a témával kapcsolatban, és a gravírozással összekapcsolva nem minden kérdésemre találok választ.
Köszi a segítséget! :)

(#6197) weres78


weres78
senior tag

Sziasztok!

Lányomnak szeretnék egy digitális táblát. Nagyon szeret rajzolni, képeket alakítgatni, és a számítáástechnikát. Szeretném támogatni abban, hogy összekösse a kettőt, aztán majd kiderül lesz e belőle valami...
A keret amit rá szánnék 70.000 ft, indokolt esetben lehet persze több is.
Olvastam az utolsó pár oldalt. Jól sejtem Wacom Intuos M-et nézegethetem?

(#6198) dcsabesz


dcsabesz
tag

Sziasztok,
szeretném kérdezni Wacom táblávasl kapcsolatban, hogy AutoCAD hez használnám, de ugrál a kurzor és nem nem oda teszi a pontokat, ahova mutat az eszköz, hanem lefgelé irányba eltolva. Van valalkinek ötlete, hogy mi lehet ennek az oka?
Előre is köszönöm a választ.
Csaba

(#6199) dcsabesz válasza dcsabesz (#6198) üzenetére


dcsabesz
tag

Így néz ki egy vonal.
A fűrészfognak a csúcsánál tettem le a pontot. Függőlegesen alá tesz egy pontot, illetve a csúcsához és ezeket köti össze. Érdekes, hogy a függőleges egyenesek hossza adott nagyítási léptéken mindi g egyforma.

(#6200) Rohir válasza HoTaZo (#6175) üzenetére


Rohir
tag

Na megjött, egy hulladék szar telefontartót kaptam helyette, ment is a refund request képekkel.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.