Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5101) Grafirka válasza Shaori07 (#5100) üzenetére


Grafirka
őstag

A touch funkciot barmikor letilthatod . Akik intenziven hasznaljak a digitalis tablakat azok alltalaban kilovik a touch funkciot mivel az egyik kez ugyis a billentyuzeten van ( zoom, forgatas, stb ) , ami gyorsabb es pontosabb mint a tabla "simogatasa" .

(#5102) cstiwu


cstiwu
csendes tag

Sziasztok!
Lányomnak vettünk karácsonyra egy Wacom Intuos Draw S táblát a MediaMarktban, azonban most szembesültem vele, hogy magyar nyelvű használati utasítást csak a Grasshopper biztosit. :(( Esetleg, ha valakinek van a birtokában, és el tudná küldeni, nagyon hálás lennék érte! :R
Előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#5103) Imco válasza cstiwu (#5102) üzenetére


Imco
őstag

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Itt van a topicban. Készséges, segitőkész. Én vele kezdeném.

[ Szerkesztve ]

Üdv! Imco

(#5104) cstiwu válasza Imco (#5103) üzenetére


cstiwu
csendes tag

Köszönöm, megpróbálom. Bár azt hiszem, csak én gondoltam úgy, hogy szükség van rá. :D

(#5105) GoneTom


GoneTom
tag

Sziasztok!
Most találtam rá erre az oldalra. A kérdésem az lenne, hogy akinek van vagy volt vagy tudja esetleg, hogy a Wacom Intuos Pro Medium-on lehet úgy a hozzá adott digitális tollal rajzolni, hogy a digitalizáló táblán egy papír van?
Régebbi koncepció skicceimet szeretném majd átrajzolni...

Vásárlás előtt állok és elég fontos kérdés számomra...

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#5106) Grafirka válasza GoneTom (#5105) üzenetére


Grafirka
őstag

Igen, lehet. Vastagabb karton vagy muanyaglapon keresztul is erzekel. Van aki papirt vagy erdes muanyaglapot rogzit a tablara , hogy nagyobb legyen a surlodas .

(#5107) GoneTom válasza Grafirka (#5106) üzenetére


GoneTom
tag

Köszönöm, remélem akkor működni fog. Nem szeretnék kartont vagy hasonló vastagabb papírt rárakni, csak szimpla fehér A4-es nyomtatós lapot, amin a régebbi rajzaim vannak... :)

(#5108) BlackDesert válasza btmelinda (#5099) üzenetére


BlackDesert
tag

szia! èn is megijedtem hasonló gondnál, de egyszerűbb a megoldás. biztos te is a usa règiós ès nem az eu-s wacomnál regisztrálnál. remèlem segítettem

(#5109) #04331520


#04331520
törölt tag

Üdv.

Ti milyen fóliával véditek a tábla felületét?

(#5110) randras_83


randras_83
addikt

Sziasztok!
27 - én megjött az újabb Huion táblám, pontosabban a Huion 1060 Plus ebből is az újabb verzió. Végre mind a 12 gomb programozható. Annak aki nem profi táblát szeretne elérhető áron csak ajánlani tudom

https://www.flickr.com/randras83/

(#5111) *Ropi* válasza randras_83 (#5110) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szuper, használd egészséggel! :K

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5112) Aaron14


Aaron14
őstag

Sziasztok!

Wacom Bamboo-t használok Mac OS alatt és az a problémám, hogy ha a digitális tollal vezérlem a kurzort, akkor nem akar a laptop kijelzőjéről átmenni a külső kijelzőre. Találkozott már valaki ilyen hibajelenséggel?

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#5113) KisDre válasza Aaron14 (#5112) üzenetére


KisDre
senior tag

Ez azért van mert a tábla "Rávetíti" a felületét a monitorra, na már most ugye a tábla felülete általában 16:9 képarányú, mint a legtöbb monitoré, viszont ami több monitor konfigokhoz kevésbé passzol, mert vagy elnyújtott lesz a dolog, vagy a táblának nem tudod kihasználni a teljes felületét (beállítás kérdése, habár nemtudom hogy melyik Bamboo-ról van szó, és ha az újabb Bamboo Pad-ról akkor ott milyen beállítási lehetőségek vannak)

Több féle megoldás is lehet, de attól függ hogy mire használod leginkább. Ha rajzra első sorban akkor ajánlott csak 1 monitorra használni a táblát, ez esetben viszont el kell döntened melyik monitor legyen az.

[ Szerkesztve ]

KisDre.artstation.com

(#5114) KisDre


KisDre
senior tag

Apropó, mi a véleményetek az újonnan érkező "studio eszközökről"? :)
Microsoft Surface Studio egybegép, vagy a Dell Canvas monitoról?
Előbbi 3ezer dollártól 4,2ezer dollárig terjed (kb 870ezertől milliókig :D) a Dell monitor eszköze "csupán" 1500dollár avagy 430ezer forint
Drága eszközök az biztos, kíváncsi lennék hogy lesz-e a Delltől mondjuk kistesók, én beérném egy 20-22"-os mérettel is :) Arra mondjuk kíváncsi lennék hogy a Dell-ben vajon milyen toll technológia van.

[ Szerkesztve ]

KisDre.artstation.com

(#5115) *Ropi* válasza KisDre (#5114) üzenetére


*Ropi*
félisten

A Surface Studio egy szelet az Apple tortájából, hogy most már nekik is van egyedi dizájnos prémium egybegépük, amire csuroghat a nyálunk. :D Reméljük nem lesznek olyan gondjai, mint a Surface Pro-nak, hogy dokkolás után szétfagyott (elvileg már javították, de azért prémium szegmensben nem kellene ilyenekkel szívni)...A magánvéleményem, hogy az all-in-one megoldás egyben a legnagyobb hibalehetősége is: ha véletlenül elromlik valamelyik része, akkor az egész cucc használhatatlan amíg meg nem javíttatod (mint az egyben fénymásoló+nyomtató+kávéfőző+mosógép is). Ja és persze csak a MS szervizben, ki tudja milyen árakon (lásd almás gépek tápegysége, amiben 1 db 80 Ft-os kondenzátor szokott kiszáradni, de mivel gyárilag ki van öntve gyantával ezért elvileg nem szedhető szét, hanem csak egyben cserélhető (persze ki lehet belőle farigcsálni 2 órás kemény munkával, de alapból egyszer használatos eldobhatóra tervezték). Gondolj bele: ha elromlik akkor egyben el kell vinned a szervizbe és ott szerelik x idő alatt. Közben nem tudsz dolgozni, plusz meg kell oldanod az esetleges adatmentést is, mert a szervizek alapból úgy kezdik, hogy a gépen lévő adatokért nem vállalnak felelősséget (főleg akkor, ha éppen valami "érzékeny" anyag van a gépeden, ami nem kaphat publicitást). Ja és fényes a kijelzője, ami megkérdőjelezi a dönthetőségének a létjogosultságát, mert úgy be fog csillanni / tükröződni, hogy csak na. :N Az egész reklámja a csillogásra és tükröződésre van felépítve: ez önmagában öngól egy grafikai felhasználásra kihegyezett eszköznél.

A másikat nem ismerem.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5116) 1nsan1ty


1nsan1ty
tag

Sziasztok! Megsérült a táblám (Intuos3 Special Edition A5 wide) rajzfelülete sajnos pont középen, ennek következtében a toll folyamtosan beleakad és kényelmetlen használni és nem is túl praktikus. Kérdésem, hogy lehet hozzá kapni valahol pót felületet ?

(#5117) *Ropi* válasza 1nsan1ty (#5116) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nincs hozzá. Ha kicsi a sérülés akkor esetleg megpróbálhatod nagyon finom csiszolópapírral kiegyengetni, de inkább bízd szervizre!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5118) 1nsan1ty válasza *Ropi* (#5117) üzenetére


1nsan1ty
tag

Hát szívás. Esetleg mit lehetne helyette venni, amit rá lehet vágni és meg is lehet vásárolni itthon. Esetleg valami fólia ?

(#5119) KisDre válasza 1nsan1ty (#5118) üzenetére


KisDre
senior tag

A fólia nem rossz gondolat. Vannak a tabletekre kapható átlátszó fóliák, én azzal próbálkoznék, viszont utána a tábla használata lehet kevésbé lesz kényelmes, mint addig. Ki kell próbálni.

KisDre.artstation.com

(#5120) Grafirka válasza 1nsan1ty (#5116) üzenetére


Grafirka
őstag

Rogzits a feluletere egy 3 mm -nel nem vastagabb muanyag lapot/foliat ( comatex, comacel, plexi, PVC,stb ,barmi megteszi ) es mukodni fog. Sokan hasznalnak "custom" feluletet a wacom tablakhoz mert a gyari lap tul csuszos.

(#5121) *Ropi* válasza 1nsan1ty (#5118) üzenetére


*Ropi*
félisten

Egyébként lehet kapni gyári "skin"-t (fóliát) a Wacomokra: én pl addig nem is használtam az enyémet, amíg nem vettem rá. Ha leveszem róla még most is olyan a felülete, mint új korában. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5123) kelna91


kelna91
senior tag

Sziasztok!
Videóvágáshoz, Premiere-hez szeretnék venni digitalizálótáblát. Milyet ajánlotok?

(#5124) tibi72


tibi72
aktív tag

[link]

Wacom Intuos Pro, Large PTH-860-N

(#5125) 1nsan1ty válasza tibi72 (#5124) üzenetére


1nsan1ty
tag

Ez egy uj intuos pro már?

(#5126) 1nsan1ty válasza 1nsan1ty (#5125) üzenetére


1nsan1ty
tag

Azért ezt a 8192 nyomásérzékenységet túlzásnak érzem :D

(#5127) Csongor_B


Csongor_B
újonc

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek hogyan tudok legegyszerűbben élő videót küldeni DSLR-rel Facebookra, laptopon keresztül? Én arra jutottam, hogy kell egy Blackmagic UltraStudio Mini Recorder, ami átalakítja az SDI vagy HDMI jelet, majd egy Thunderbolt 2 kábellel továbbítja azt a pc-nek. Na most, az én laptopomon egy MSI GS63VR 6RF Stealth Pro 4K, ami rendelkezik Thunderbolt 3 csatlakozóval, ami igazából egy USB-C is egyben (javítsatok ki ha tévedek). Amennyiben a Blackmagic mini recorder mellé veszek még egy Thunderbolt 3 (USB-C) → Thunderbolt 2 adaptert, akkor a Telestream's Wirecast program felismeri majd a kamerámat, és tudok majd vele onlinba menni?
A válaszokat, tapasztalatokat, ötleteket előre is köszönöm!

(Bocsánat, ha kérdés nem teljesen ebbe a topikba való.)

(#5128) kelna91 válasza Csongor_B (#5127) üzenetére


kelna91
senior tag

Szerintem teljesen nem ebbe a topikba való, de ha megtaláltad, hogy melyikbe igen, akkor azt írd már meg itt, mert érdekelne engem is. :))

(#5129) kelna91 válasza tibi72 (#5124) üzenetére


kelna91
senior tag

Hát ez nagyon drága. :U Kezdetnek valami olcsóbb alternatívát szeretnék, aztán ha annyira bejön a vágódeszka, akkor beruházok egy ilyenre. Egy 50 ezer alatti tábla nem lenne megfelelő?

(#5130) abydos


abydos
aktív tag

Sziasztok, van valakinek bármi tapasztalata a Huion GT-190-nel kapcsolatban?

Megéri egyáltalán gondolkodni rajta?

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#5131) Grafirka válasza kelna91 (#5123) üzenetére


Grafirka
őstag

Nem tudom mennyi elonyt jelenthet egy tabla videovagas eseten. Kollegaim probaltak , de kivetel nelkul visszatertek az ( minosegi /pontos /optikai ) egerhez.

(#5132) kelna91 válasza Grafirka (#5131) üzenetére


kelna91
senior tag

Hát ezt jó, hogy írtad. Mivel én sem próbáltam még, csak annyira dicsérték a hozzáértők az interneten, hogy gondoltam, beruházok egyre, bár akkor még nem sejtettem, hogy ennyire zsebbe kell nyúlni. Kollégáid mennyit vágnak, milyen szoftveren, és megvették a táblát vagy csak kipróbálták/kölcsön kapták? Mennyi ideig használták?

Ami engem a tábla irányába motivál(t), hogy sokkal ergonómikusabb és valószínűleg gyorsabb is. De soha, még ki sem próbáltam digitalizáló táblát, úgyhogy nem sok fogalmam van róla.

(#5133) Ducati916


Ducati916
csendes tag

Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni itteni fórumozoktól.

Adott egy wacom intous s.Nem rég vettem .Egy pár hónapig működött.Majd jött a szokásos driver not found
üzenet.Nem működik se ,hogy se.És találtam pár le írást illetve videót ,hogyan kell ezt fixálni.De nem tudtam.
Pedig mindent lépésről lépésre csináltam.És nem működik azóta se.

És ezért szeretném a segítségeteket kérni ez ügyben.Egy fórum leírás is jó lenne ha úgy van.
Előre is köszönöm.

(#5134) Grafirka válasza kelna91 (#5132) üzenetére


Grafirka
őstag

Full munkaidoben Adobe Premiert es Apple Final Cutot hasznalnak. Nem kellet megvegyek a tablat mert barmikor a rendelkezesukre all . Hogy mennyire ergonomikusabb az jo kerdes de precizios munkahoz ( nem szabadkezi rajz ) az eger pontosabb egy gyorsabb.

(#5135) 1nsan1ty válasza Ducati916 (#5133) üzenetére


1nsan1ty
tag

Nálam is sokszor volt driver hiba, úgylátszik a wacomnak ezt már rohadt régen nem sikerül megoldani. Vagy nem is akarják.

(#5136) KisDre válasza kelna91 (#5132) üzenetére


KisDre
senior tag

Elég egy olcsóbb-kisebb tábla is amúgy ha kb 23"-nál nem nagyobb a monitorod, ha laptop akkor meg főleg. De hogy videóvágáshoz mennyire kellhet jó kérdés, legfeljebb akkor tudom szükségesnek érezni ha gyakran kell maszkolni és körbe rajzolva könnyebb lenne mint egérrel.

KisDre.artstation.com

(#5137) Ducati916 válasza 1nsan1ty (#5135) üzenetére


Ducati916
csendes tag

És ezt hogyan tudtad megoldani?Mert nekem se a services -en belül a restartal se működött.De a driver és progik letörlésével és újra telepítése se működik.

Amúgy szerintem valamiért nem érdeklik őket.Pedig az internet tocsog az ilyen hozzászolásoktól ,hogy mindenki driver not found-os ablakkal küzd :))

(#5138) kelna91 válasza Grafirka (#5134) üzenetére


kelna91
senior tag

Köszi, akkor eléggé mérvadó a véleményük. Kösz a választ, tényleg.

Kisdre: 40"-os, és 4k, úgyhogy akkor gondolom, nagyobb kéne. De nem veszek csak úgy, az már biztos. Rájöttem, hogy egy ismerősömnek van, majd tőle megpróbálom kölcsönkérni, és kipróbálom. Az alapján eldöntöm majd, hogy kell-e.

(#5139) Ala


Ala
tag

Heló!

Novemberben vettem egy Wacom Intuos Pro M táblát. Nagyon tetszik, de van egy-két olyan dolog, amit nagyon nem tetszik. Jelenleg a 6.3.20-3 drivert használom.

Elvileg be lehet állítani, hogy melyik programhoz hogyan legyen szemékyre szabva a tábla. Eddig a PS-t állítottam csak be, de azzal viszont nem működik, nem vált a profil.

Mi lehet a baj?

(#5140) Notesz78


Notesz78
újonc

Sziasztok!

Vettem egy Wacom Intuos Pro Small PTH-451 digitális rajztáblát, és képtelen vagyok működésre bírni. Azt írja, a eszközillesztő szoftver telepítése sikertelen. Bedugtam már mindenhova, ahova csak lehetett, telepítettem netről, dvd-ről, újra és újra, kikapcsoltam a tűzfalat, csináltam rendszergazdaként, próbáltam eszközkezelőből javítani ... Az irodai gépekre gond nélkül feltelepül win 8.1 és win 10 alatt, de az otthoni win 7 premium home 64b -emmel nem sikerül, pedig elvileg azzal is kompatibilis. Mi kerülhette el a figyelmem?

A végső hibaüzenet:
"A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja inicializálni az illesztőprogramot. (Kód: 37)"

Van ötletetek? :W

(#5141) Grafirka válasza Notesz78 (#5140) üzenetére


Grafirka
őstag

Ilyen eset serult windowsnal szokott jelentkezni. A win7 raadasul sokkal stabilabban egyuttmukodik a rajztablakkal mint a 8 es 10 nagytestvere. Kod 37 egy altalanos hibauzenet ami a driver eltavolitasat es ujratelepiteset szorgalmazza.

Eltavolitani a drivert ha valami fejreallt akkor nem eleg add remove bol hanem regisztrerekbol is ki kell takaritani mert sokszor pont ez okozza, hogy a tovabbiakban a friss meghato nem telepul fel helyesen.

Dobd le a drivert
Az windows sajat tablet imput funkciojat allitsd le ( itt leirja hogyan )
Miutan az elso ket lepesen tul vagy , ne! csatlakoztasd a tablat a gephez, hanem telepitsd a wacom drivert.
Restart utan tabla csatlakoztatva, es remelhetoleg megjavul.

(#5142) Notesz78 válasza Grafirka (#5141) üzenetére


Notesz78
újonc

Köszönöm, megpróbálom, bár nem tudom, hogyan tudom a regiszterekből eltávolítani, mert nem igazán vágom, hogy ez portosan mit takar. :P

(#5143) Ernst


Ernst
csendes tag

Talán valakinek segít.
Minap hoztam tengerentúlról egy használt Wacom Pro táblát (PTH-851/K). Ezt csak azért írom, hogy jelezzem: segítséget nem várhattam a forgalmazótól (vásároltam korábban egy szerényebb méretűt a fentebb méltán többször pozitívan említett cégtől, de ez nem onnan volt). Három családi sz-gép közül egyikre sehogy nem akart felmenni. Pont annak a gépére nem, akinek szántam.
A következő műveletsor volt eredményes: :C
Telepítettem minden elérhető frissítést a gép Op rendszerére (W7), letöröltem a korábbi Wacom drivert, kiszedtem a maradékot a registryből. Ez utóbbi valóban elég macerás, de néhány perc alatt ez is megvolt. Leírva mindez persze két mondat, de voltak meddő próbálkozások közben. Kiiktattam Grafika által belinkelt (#5141) leírásban jelzett funkciókat, aktiváltam a kis progit is (link a leírásban). Tisztítóprogrammal fésültem át a rendszert...
Végén újratelepítettem a Wacom szoftvert, és végre működik.
Kényes egy szoft, az biztos. Vagy igényes :(((
Hátha valakinek segít...

[ Szerkesztve ]

(#5144) Ernst


Ernst
csendes tag

Kimaradt a fenti leírásból: köszönöm a segítséget Grafika!

(#5145) dwiss


dwiss
csendes tag

Sziasztok! Tábla vásárlásán gondolkodom. Ez lenne az első ilyen eszközöm, szóval nem sok tapasztalatom van. Valószinüleg egy wacom intuost vennék, csak nem tudom, hogy touch funkcióval vagy anélkül lenne érdemes. Többen azt mondják, hogy csak zavaró ez a funkció benne. Viszont, ha ki lehet kapcsolni és néha azért jó valamire, akkor inkább azt venném, mivel nagy árkülönbség nincs a kettő között. Szerintetek?

(#5146) KisDre válasza dwiss (#5145) üzenetére


KisDre
senior tag

Szerintem megválaszoltad a saját kérdésedet ha nem sokallod az árkülönbséget :) Hátránynak nem hátrány a touch funkció, van szaktársam aki szokta használni (animációs-rajzolós), én nem igazán viszont mikor én vettem táblát (sok-sok éve, a 2. genes Bamboo) akkor ott a Touch funkcióval IS rendelkező példány jobb volt toll terén is plusz gombjai is voltak míg a sima Pen-esről akkoriban lespórolták. Manapság a mostani szériáknál úgy tűnik felhagyott ezzel a Wacom

KisDre.artstation.com

(#5147) AirsoftGuy


AirsoftGuy
újonc

Sziasztok! Szeptemberben kezdem a fősulit. Az ötletem, hogy vennék egy laptopot, arra jegyzetelnék, de a rajzoknál nem akarnék az egérrel bénázni, hanem egy ilyennel lefirkantanám és kész. Látom a Wacom az "atyaúristen" de ha van valami hasonlóan jó (vagy nem rossz) típus, örülnék ha ajánlanátok egyet. Kockafejű progranozónak tanulok semmi képszerkesztés vagy dizájn nincs "képben" :DDD

(#5148) Grafirka válasza AirsoftGuy (#5147) üzenetére


Grafirka
őstag

Nem markahuseg miatt ajanlott a wacom , hanem azert mert a tobbi gyarto megoldasa nem minosegi. Apron is erdemes megnezni. Laptop atlagos felbontasu kijelzoje melle egy A5 meretu tabla (S jelzesu ) boven eleg.
Regebbi bamboo vagy WACOM Intuos Art Pen&Touch megfelelo szmodra. Az utobbibol nemreg lattam apron 20K alatti aron.

(#5149) Grafirka válasza AirsoftGuy (#5147) üzenetére


Grafirka
őstag

Elnezest kifutottam a szerkesztesi idobol.
Ha hasznaltban nem bizol, akkor ez megfelelo lenne szamodra. [link] Ennel tobbet en nem fiztenek arra amire hasznalni szeretned.

(#5150) AirsoftGuy


AirsoftGuy
újonc

Köszi szépen!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.