Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5401) Clemi


Clemi
veterán

Sziasztok,
Nem túl régen váltottam egy Intuos Pro (PTH451/k) táblára és PS alatt a touch ring nekem használhatatlan, bár a touch felület is többnyire rá se hederít mit akarok. A zoom funkció szinte egyáltalán nem működik (ha néha reagál, akkor hatalmasat ugrik a nézet), a rétegek közötti váltás helyett új dokumentumot akar nyitni, az ecset méret változtatás, többnyire működik, de a touch funkciók a rajz felületen is össze vissza működnek. A csippentős zoom például szinte soha, a két ujj lehúzásra vagy oldalra tolásra zoomol (Angol kiosztásra megragad és eltol, ahogy kellene, de fordítva mozgat), a forgatás ezen a felületen is működik. Olyan legtöbbször, mintha az alt billentyűt is lenyomnám közben ha a touch ringen tolom az újjam, sőt a rajz felületen a csippentős zoomnál is, mert megjelennek a menüben a kis aláhúzások a menü szövegek betűi alatt.
Egy szó mint száz szinte csak a felületen tollal rajzolást tudom használni. Ez másnak is ilyen?
(direkt feltettem az r.18-as PS CC-t, de azzal is ugyanilyen vacak)

(#5402) *Ropi* válasza Clemi (#5401) üzenetére


*Ropi*
félisten

Win 10? Abban érdemes keresni a hibát. Konkrétabbat nem tudok - megérzésből mondom.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5403) smc válasza Clemi (#5401) üzenetére


smc
addikt

Legfrissebb driver?
Driverben jól be van állítva minden?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5404) Clemi válasza smc (#5403) üzenetére


Clemi
veterán

Igen, W10x64 és igen a legfrissebb driver... csak kérdés hol turkáljak, mert a wacom saját beállító felületén minden jól van beállítva, mégsem az történik a PS-ben amit szeretnék. A legjobban az zavar, hogy miért csinál úgy, mintha az alt billentyűt is lenyomnám mikor a ringet akarom használni.

(#5405) smc válasza Clemi (#5404) üzenetére


smc
addikt

Passz. :S
Próbálj egyedi beállítást létrehozni a touchringre. Meg lehet adni gyorsgombokat is neki.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5406) prime_adam


prime_adam
aktív tag

Helló!
Van valakinek még Wacom Intuos 4-es táblája innen? A tollam teteje (tehát nem a cserélhető grip) elkezdett szétmállani. Olyan mintha gyantába nyúlna az ember. Fogalmam sincs mitől lehet, mert asztalon volt tartva és tudtommal semmi különös nem történt vele.

Valakinek hasonló tapasztalat? :F

(#5407) titkovacs


titkovacs
újonc

Hali!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A Feleségemnek szeretnék venni egy digitalizáló táblát ajándékba, festő/grafikus szakos egyetemista hallgató. Soha nem rajzolt még ilyennel, én sem. Ebből kifolyólag fogalmam sincs, hogy melyik jó egy abszolút kezdőnek. Én a Wacom Intuos Art Medium-ot néztem ki, de nem tudom, hogy mennyire jó egy kezdőnek, illetve ha már belejön, mennyire használható esetleg komolyabb feladatokra.
Vagy esetleg egy kisebb, és kicsivel drágább Intuos Pro Small jobb választás lenne?
Egy laptopra kötve üzemelne, melynek a belsejében sajnos nem egy atomerőmű van (Intel I3, 8Gb ram, gt920m 2Gb videók.). Igazából nem is tudom, hogy ez mennyire befolyásolja egy ilyen tábla működését.
Remélem tud valaki tanácsot adni! Ja, és a maximum 60.000 Ft. körül.

(#5408) smc válasza titkovacs (#5407) üzenetére


smc
addikt

Szerencsére van benne elég memória. Én egy atom procis 2 gigás tablettel használtam Intuos Pro-t.. :D
Ezzel a géppel nem lenne különösebb gond, a nagy és komplex ecsetektől eltekintve, de talán be lehet kapcsolni a vga gyorsítást is.
Én ajánlom nyugodt szívvel az intuos pro-t, mert profibb gép.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5409) titkovacs válasza smc (#5408) üzenetére


titkovacs
újonc

De az nem túl kicsi, legalábbis ebben az árkategóriában...nem tűnik túl nagynak a kb 15*9 cm-es felület?

(#5410) Chronos85 válasza titkovacs (#5409) üzenetére


Chronos85
tag

Hali,
Jó lenne tudni, hogy csuklóból vagy inkább alkarból szeret rajzolni a hölgy. Azért komoly "tradicionális" múltnál inkább az alkar szokott jellemző lenni. Erre jobb a nagyobb tábla, nekem van ismerősöm aki L-es méretet használ, de olyan is aki köszöni jól megvan az S-essel. A mobilitást szem elött tartva M-esnél semmi képpen nem ajánlanék nagyobbat.
Nekem mind2 van Sima S-es ezt húrcolászom laptoppal ha gyorsan kell valamit vázolni vagy igazítani.
Valamint egy M-es Pro (bár még egy korábbi generációból, így nincs touch) ez pedig a munka állomásnál van befogva. Azért volt, hogy ezt is vittem a 15ös lapos mellé simán befért.

Amivel a PRO lényegében többet tud az a nagyobb nyomás érzékenység+dőlés és a gyorsgombok (van akinek ez számít, de a billentyűzetet úgysem tudja kiváltani ha komoly munkára kell). Touchot nem szeretem a kicsin ki is van kapcsolva.
A Toll mind2nél ugyan olyan pontos, az átmeneteknél számít a nagyobb nyomás érzékenység, viszont jól beállítva nem mondanám hogy ne lenne elég a 2K.
A dőlést csak bizonyos ecseteknél használom a Tradicionális hatást imitálva, de kezdőként és felhasználástól függően ezt se mondanám létszükségnek. Talán ha vki kifejezetten ilyen illusztrációkat szeretne készíteni, de ez is kiváltható bizonyos beállításokkal.

A méretet neked kellene eldönteni, tudom, hogy oda a meglepetés de esetleg ha van rá lehetőség akkor ki kellene próbálnia. Itt visszább keresel vagy priviben tudok mondani 2 helyet is Pesten ahol ezt megteheted, mind2 helyen nagyon segítőkészek és szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre.

Az biztos, hogy mind2 nagyon jól össze van rakva és kivállóan használható erre a célra. Annyi buktató lehet, hogy mivel monitort nézed és a táblára rajzolsz ezt szokni kell, de ha már megvan (erre vannak bizonyos gyakorlatok), akkor csak rajta áll, hogy hol a határ.

Esetleg még az is megoldás, ha a próba nem megoldható, hogy késöbb egy nagyobbra/komolyabbra lecserélitek. Elég jól bírják a strapát nekem a PRO 5+éves napi szinten nyúzom. OK tollat nem dobálom jól van tartva, kevés olyan termék van amire azt mondanám hogy ilyen intenzív használat mellett ilyen jól bírj a a strapát. Érdemes rá fóliát nézni, a hegy se kopik annyira, meg ezt bármikor le lehet cserélni, ha úgy adódna.

Mindenesetre sok boldogságot hozzá, mert tényleg egy remek találmány és úgy gondolom, hogy ma már ehhez a "szakmához" elengedhetetlen. Persze mindig van hova fejlődni és lehet is, ha akar az ember, de itt is mindenkinek el szoktuk mondani, hogy első ránézésre nem biztos hogy a hardware lesz a korlátozó tényező.
Üdv.: Chronos

(#5411) titkovacs válasza Chronos85 (#5410) üzenetére


titkovacs
újonc

Hát, alkarból szokott rajzolni, viszont akkor tényleg kicsinek tűnik az S-es. Nem Budapesten vagyunk, jó messze tőle, szóval ott nem igazán tudjuk kipróbálni, valószínűleg beavatom az "asszonyt" és együtt nézünk valamit, mert nem lenne jó mellé lőni a vágyainak, azért nem fillérekről van szó. Abból amit írtál, igazából nekem az a Art M-es méretben tűnik nyerőnek, bár a toll dőlést nem tudja, de szerintem így kezdésnek nem rossz. Sajnos az M-es Pro már 110.000 körül mozog, az már majdnem a duplája a lehetőségeimnek.

(#5412) *Ropi* válasza prime_adam (#5406) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szia!

PTK-1240, semmi baja a tollnak. A felső műanya részére gondolsz, vagy a végén a radírra? Az a tapasztalatom, hogy a kézzel érintkező részét néha meg kell tisztítani, mert a bőrről rárakódik a zsír és ragacsossá válik (főleg nyáron).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5413) prime_adam válasza *Ropi* (#5412) üzenetére


prime_adam
aktív tag

És mivel szoktad tisztítani?

Az enyém ragad és használhatatlan, mert annyira tapad, hogy még vízzel is alig lehet lemosni. Ezért is hasonlítottam gyantához. Beraktam egy képet is:

Valamiért nem jön be, itt van közvetlen link is: [link]

[ Szerkesztve ]

(#5414) *Ropi* válasza prime_adam (#5413) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szintén ilyesmi: én CyberClean zselében hagytam benne egy ideig.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5415) titkovacs


titkovacs
újonc

Az Intuos Pro és a Pro Papir Edition között csak annyi a különbség, hogy rá lehet fogatni egy papírt amire az ember rajzol a megfelelő tollal és azt egyből küldi a gépre? A sima Pro nem tud ilyet?

(#5416) smc válasza titkovacs (#5415) üzenetére


smc
addikt

Én csak ennyiről tudok, igen. A sima Pro nem tud ilyet, nincs is hozzá ilyen ceruza.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5417) prime_adam válasza *Ropi* (#5414) üzenetére


prime_adam
aktív tag

Köszi! Még nem hallottam róla, de gyorsan veszek egyet és kipróbálom :)
Én a végén sebbenzinnel próbáltam leszedni, de az semmit nem ért (pedig minden makacs koszt azzal szoktam eltűntetni).

(#5418) moleculez válasza prime_adam (#5417) üzenetére


moleculez
veterán

Ismerősöm Huyon-asszem így írják- tollában folyt el az elem, és megette az egész tollat belülről. 😂

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#5419) Vidgi


Vidgi
újonc

Sziasztok!

Segítséget kérnék :) Gondolkodom egy wacomon. Jelenleg grafikusnak tanulok, remélem sikerül is később ebben a szakmában dolgozni. Jelenleg otthni rajzolásra, és a programok (illustrator, photoshop) kézi rajzolással való kiegészítésére használnám. Miben érdemes gondolkodni?
Köszönöm szépen előre is a segítséget :)

[ Szerkesztve ]

(#5420) smc válasza Vidgi (#5419) üzenetére


smc
addikt

Mennyit költenél rá? Kijelzőset szeretnél vagy hagyományosát?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5421) Golden9


Golden9
addikt

StarFringe: Adversus

[ Szeretkezve ]

(#5422) Vidgi válasza smc (#5420) üzenetére


Vidgi
újonc

Szia!

Maradnék a hagyományosnál. Egyenlőre szeretném megismerni, és hobby szinten használni. Ami ezt kielégíti, de ha esetleg még kezdő grafikusként is használható az nem baj. Nem tervztem összeget, mert ha azt mondjátok, hogy jobban járok, ha veszek egy 50-80e Ft-ost mert tovább leszek vele elégedett, akkor inkább az mint a 20e-es.

[ Szerkesztve ]

(#5423) Vidgi válasza Golden9 (#5421) üzenetére


Vidgi
újonc

Wacom intuos draw, art, comic, ezekkel szemeztem, csak nem tudom mi a különbség köztük. Mindegyikhez azt mondja, hogy otthoni használathoz, hobby művésznek kiváló. Ez szuper, de mégis melyiket? :( :F

(#5424) smc válasza Vidgi (#5423) üzenetére


smc
addikt

Ha jól tudom a hozzá adott szoftverekben van különbség.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5425) Virág et.


Virág et.
senior tag

Sziasztok!

Van bármi hátránya az Intuos M méretnek az S-el szemben, ha egyelőre csak 15,6" notebookhoz lenne használva?
Kezdőnek lenne, ha bejön a dolog akkor később egy 22-24" monitort is kapna a gép, viszont ebben az esetben nem szeretnék pár hónap múlva a táblacserével bajlódni.

Előre is köszönöm.

(#5426) smc válasza Virág et. (#5425) üzenetére


smc
addikt

A méreten kívül semmi hátránya, nem is értem miért lenne? :)
Előnye van, a mérete. :D
És hogy kettővel több gomb van rajta.

Amúgy nem a monitor mérete a fontos, hanem a felbontása.
Én a kicsit használtam egy 27-es monitorral FHD felbontáson, semmi gond nem volt vele. Viszont rákötöttem egy 3000x2000-es Surface Bookra kipróbálásiból, na ott már érezhető volt a kis méret hátránya. Nem lehet olyan precízen navigálni vele.

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5427) Virág et. válasza smc (#5426) üzenetére


Virág et.
senior tag

Köszönöm!
:R

(#5428) Ronaldohun


Ronaldohun
tag

Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a HUION táblájáról? Eléggé instabuynak tűnik. 19,5"-os méret, hasonló tudás, mint a Cintiqnak, de igencsak töredék áron (370€). Semmi magyar nyelvű infót véleményt nem találok róla, ellenben külföldi oldalakon, videókban dicsérik.

edit: ó sorry, látom a keresőben itt is vannak vélemények. Én GT-191-re kerestem, úgy semmit nem hozott :((

[ Szerkesztve ]

(#5429) Ronaldohun válasza Ronaldohun (#5428) üzenetére


Ronaldohun
tag

végül is konkrétan a GT-191-ről továbbra sem találtam véleményt, csak HUION-okról vegyesen :D

(#5430) randras_83 válasza Ronaldohun (#5429) üzenetére


randras_83
addikt

Nekem van, de nem az a típus amit te nézel. Nem csalódtam benne, törtedéke volt pl a wacomnak. :D
Ki kell próbálni. :)

https://www.flickr.com/randras83/

(#5431) Chronos85 válasza Ronaldohun (#5428) üzenetére


Chronos85
tag

Hali,
Éppen ma töltött fel az úriember a te általad kérdezett tipúsról egy unbox+review videót. Ilyen "kínai" tableteknél őt szoktam nézni, mert elég sokat bemutat és úgy gondolom azért elég reállis képet ad az adott termékről. Ha gondolod nézz bele a többibe is.
Itt a fórumon tudtommal nem sok embernek van Huionja. Az igazság az h arra egy kicsit drágák, hogy kisérletezzen vele az ember. Viszont szívesen látnánk itt véleményeket akik húzamosabb ideg hasznának(ltak) ilyeneket.
Azért érdemes szem elött tartani, hogy csere alkatrészek (hegy, toll) hogyan szerezhető be, vmint ha szervizelni kell akkor annak mi a menete.
Egyébként az utcsó kb. 5 percben szépen elmondja, hogy miért csak hobbi szintre és professzionális munkára nem elegendő ez a tábla. Nyílván ha vkinek ennyire elég és megéri neki akkor hajrá...

Meg is ragadnám az alkalmat, hogy Minden topiklakónak és erre tévedőnek
Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt Kívánjak!

Üdv.: Chronos

(#5432) Ronaldohun válasza randras_83 (#5430) üzenetére


Ronaldohun
tag

Még kicsit átrágom a témát, de egyre jobban érlelődik, hogy jó vétel lenne. :)
Ha Mo.-n árulnák, lehet, már nem is gondolkodnék, de a külföldi vételtől valamiért parázok (aliexpressre gondoltam)... Ilyen nagyságrendű megrendelést eddig még csak hazai áruházakba mertem leadni.

(#5433) Ronaldohun válasza Chronos85 (#5431) üzenetére


Ronaldohun
tag

Köszi a videót, megnézem. A szervizes nehézség bennem is felmerült, bár eddig szerencsém volt, szinte soha nem kellett szervizbe vinnem egyik eszközömet sem.
Horrorisztikusnak érzem a cintiq árazását, és nem is tudom elképzelni, hogy megéri a félmilliót, ha azt vesszük, hogy az intuous-szal tulajdonképpen nincs is különösebben gondom. Ellenben negyed áron (mármint a HUION) már azt mondom, meggondolandó. És ha azt vesszük, kötve hiszem hogy, ha az árát nézzük, akkor a Cintiq 4-szer jobb lenne.

(#5434) peugeotmate


peugeotmate
őstag

Sziasztok,
hol tudnék többféle Wacomot kipróbálni Budapesten? A grasshopper.hu-boltot találtam, hogy talán ott lehet érdemes.
Köszi előre is! :R

meg

(#5435) Clemi


Clemi
veterán

Sziasztok,

A Wacom Intuos Pro S táblához a tartalék tollhegyek között vannak a feketék a szürke és egy olyan ami fekete, de kis szürke betét van és egy olyan szürke, amiben egy rugó van. Ezek miben különböznek? Más más célra valók? Amit észre vettem, hogy a fekete a kis szürke betéttel olyan puhán siklik a táblán mintha hozzá se érnék, a többi ahhoz képest szinte hangosan karcol.

(#5436) smc válasza Clemi (#5435) üzenetére


smc
addikt

A ceruzák fajtáját próbálja imitálni. Válaszd ki melyik tetszik neked és használd azt. :)
A kis szürke betétes gumis, nem csúszkál annyira mint a többi, én azt használtam sokáig.
A fekete és a szürke között a keménység a különbség, azt hiszem a szürke durvább, így nagyobb az ellenállása.
A rugós, meg rugós, kicsit megváltoztatja ezzel a nyomásérzékenység görbéjét érzésre. Nem használtam soha.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5437) Joey877


Joey877
csendes tag

Sziasztok :)

A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy intuos Pro 5 touch ami a 2015 első felében megjelent Photoshoppal tökéletesen működött. Én barom gondoltam, hogy lefrissíteném a 2018-as Ps-re, mert van pár új algoritmus ami hatékonyabban működik benne mint az elődökben. No de emlékszem, hogy annó Ps6 tájékán még a Touch ringet a magyar lokalizáció végett át kellett állítani.A kapcsos zárójel, [ ] nem működött csak angol billentyű kiosztással.

Aztán 2 driver frissítés után nálam ez a probléma megoldódott és a gyári beállítások mellet is tökéletesen futott, nem volt szükség saját billentyűkombókra. A mostani Ps frissítés után megint csak a 4 touchring funkcióból 2 működik, sőt az Alt+jobb klikk fel/le (manuális brush size) mozgatásra a pent használva az eyedropper jön elő, míg egér esetében tökéletesen működik a méretváltás illetve a keménység beállítása. (Plusz poén, hogy win 10 asztal területén megnyomva a jobb klikket a tollon, tökéletesen működik a jobb klikk funkció ahogy kell.)

Cseréltem drivert, 3-at lefelé, cseréltem Photoshopot szintén 3-at vissza és hiába a beállítás a desktop centerbe és az Ps Preference Tool menüjében, a gyorsbillentyűk átprogramozása, se a ring, se a méretállítás nem működik egyik verziónál sem. Letöltöttem billentyűzet nyelvkiosztást is pluszba, de azon kívül, hogy a 2018-ban abban működött a touch ring-brush size állításának lehetősége, a manuális alt+jobb klikkre ugyanúgy a mintavételezés jött elő. Mindezt úgy, hogy tudom 2 napja még ment a 2015-ös verzióban minden magyar billentyűs kiosztással.

Mit és hol rontok el?
A saját lámaságom túl nem vagyok benne biztos, hogy nem e lokalizációs gond megint.

Köszönöm a segítségeteket előre is, és további kellemes napot :)

(#5438) Clemi válasza Joey877 (#5437) üzenetére


Clemi
veterán

Az egyik felületen van egy diszkrét "Use Windows Ink" szöveg ami elé időnként szereti visszatenni a rendszer a pipát. Vedd ki, talán nálad is az okozza a galibát.

Amúgy a Touch ringen és szinte mindenhol ahol gyári alap funkció volt beállítva, én átírtam keystroke-ra és beírtam a PS-ben szerepkő billentyű kombinációt. Angolul használom a PS CC 2018-at bár magyar nyelven települt ezért a billentyű kombinációk is ennek megfelelően a magyar ékezetes billentyűzethez igazodnak, ezért az ecset méret például a touch ringen a Ú és az Ü betük.

(#5439) Joey877 válasza Clemi (#5438) üzenetére


Joey877
csendes tag

Köszönöm, ez valóban vissza-vissza kapcsolata magát. Valami bug lehetett.
A driver végül ami stabilan ment az a 6.3.15 verziószámú.
Ettől független a touchring még mindig nem úgy működik ahogy kéne hiába programozom. :(

Köszönöm a segítséget :)

(#5440) Tedeus


Tedeus
újonc

Üdv mindenkinek!
Volna egy rendkívül buta, legalábbis nagy valószínűséggel annak mondható kérdésem. Adott egy wacom intous small pro tábla, amelyet főként photoshopra kívánok használni. Az előző táblámmal gond nélkül működött a right click+alt kombó az ecset méretének módosítása esetében, most azonban nem. A pen beállításainál mindkét gombnál próbálkoztam, és az óhajtott szftvert is hozzáadtam. Utánanéztem a beállításoknak, végigpörgettem néhány youtube videót, a probléma azonban változatlanul kínoz. Kérlek segítsetek! :/

(#5441) Clemi válasza Tedeus (#5440) üzenetére


Clemi
veterán

Lásd 2 hsz-el feljebb az első mondatban a megoldást :)

[ Szerkesztve ]

(#5442) Clemi


Clemi
veterán

Viszont én is kérek valami tanácsot. Konkrétan arról van szó, hogy először elveszett a Wacom beállító felület, vagyis nem töltődött be, hiába nyomkodtam a táblán a settings gombot, de az eszközök közül is eltűnt. Mondom ez a legkevesebb, leszedtem és feltettem újra. Most megvan a menü, be is állítottam mindent, de sehogy nem akar működni a PSCC-ben (sem a 2018 se a 2017 verzióban) a toll nyomás érzékenység. Csak a háromszög és benne a felkiáltójel van a beállító menükben a toll nyomás érzékenység ki/be kapcsolásánál.
Elindítva a Wacom beállító szoftvert, ott rendesen működik, de a PS-ben nem. Ha bekapcsolom, a "Use Windows Ink" opciót, akkor persze elkezd működni, de akkor meg az alt+jobb gomb a tollon ecset méret beállítás nem működik.
Eddig ez jó volt, de valahol valami elállítódott és nem tudom hol lehet a hiba.

(#5443) Clemi válasza Clemi (#5442) üzenetére


Clemi
veterán

Köszi, közben a kitartó vissza olvasásnak köszönhetően megtaláltam a megoldást, Dexter topictárs egy korábbi hozzászólásában! :C :C :C

(#5444) ElPropheta


ElPropheta
csendes újonc

Sziasztok!
Tisztelettel szeretnék kérni segítséget/tanácsot abban, hogy érintőceruzát/tollat szeretnék venni.
Azt olvastam/láttam, hogy a wacom bamboo solo (vastagabb végű) használható minden eszközön; ellentétben a stylus feel (vékonyabb)termékcsaláddal, mely csak az azzal kompatibilis tablettal/telóval megy.
A kislányomnak samsung galaxy a6 tablet; nekem iphone 6s telefon van; igazából a vékonyabb hegyű kivitelre gondoltam (írás/rajzolás miatt hobbi szinten);
Ebben kérnék szépen eligazítást, hogy érdemes lenne, fog e működni nekünk a vékonyított kivitel.

Válaszokat nagyon köszönve:
József

(#5445) creativeart7 válasza Clemi (#5401) üzenetére


creativeart7
újonc

PS-ben nem használjuk az érintőtáblát, az nem arra való hogy photoshopban bármit is dolgozz vele. Nem a driverben van a hiba, hanem abban hogy a photoshop professzionális képszerkesztésre való, nyomásérzéskeny tollbeállítások, ecsetek, stb. stb, aprólékos munkák. Nem is igazán értem hogy mire akarod ott használni. Nagyon jó lehet böngészni, stb. de alapból a tollat használd photosopban, vagy ha nem szereted, akkor inkább egeret. Ráadásul az új ps totál interaktív zoomos. Én kipróbáltam most, bekapcsoltam a táblát, mert grafikázáshoz sosem használom, meg amúgy sem. Hát, semmire nem használható ps-ben, ráadásul lassú mint a csiga, enyhén szólva döcög. Toll PS, ha meg táblát mindenáron használni szeretnéd, azt ne photoshopban akard.

(#5446) Clemi válasza creativeart7 (#5445) üzenetére


Clemi
veterán

Köszi, már én is elálltam tőle, ki is kapcsoltam az érintő felületet. Amiért érdekes volt, hogy korábban egy alap Intuos-t használtam, aminek nem volt érintő felülete és most ezzel az új dologgal akartam bővíteni a PS használatot. Letettem róla és billentyű kombináció+toll mozgatással nagyítok, munkafelületet meg elforgatni nem szoktam, az nekem kimaradt teljesen.
Az interaktív zoom alatt mit értesz?

(#5447) Dr. 444Hertz


Dr. 444Hertz
Arcképgyáros

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.

Ha gépen szeretnék rajzolni digitalizáló táblával, milyen számítógépet érdemes venni?
A hardverigényekre lennék kíváncsi, hogy mikre kell figyelni. Ha lehet, minél olcsóbban meg szeretném úszni a dolgot.

Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16

(#5448) smc válasza Dr. 444Hertz (#5447) üzenetére


smc
addikt

Memórai és proci kell. Proci a minél nagyobb és komplexebb ecsetekhez, memória pedig a minél nagyobb képmérethez és minél több réteghez.
Én rajzoltam Paint Tool Sai-ban kétmagos őskövület procival és 2 giga rammal is, de nem egy leányálom.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5449) Chronos85 válasza Dr. 444Hertz (#5447) üzenetére


Chronos85
tag

Hali, kicsit lehetnél pontosabb a programmal vagy legalább a felhasználással kapcsolatban.
Általánosságban elmondható, hogy ezek a programok memória igényesek, és bár nem mindegyik de a nevesebbek jobban szeretik az intel nvidia vonalat vmint az SSD-t a nagy lapozófájlok miatt, ha van lehetőség akkor rögtön 2-t, de 1el is simán elmegy ha szűkös a budget.

És akkor itt kezd érdekes lenni a dolog ha nem akarsz 3d zsonglőrködni, renderelni akkor nem kell erős videókari.
A különböző programok másképpen használják ki a procit szal itt ugye megint tudni kellene hogy kell-e a HT, vagy inkább kevesebb mag magasabb órajel a nyerő.
Monitornál nyomdai munkákra dolgoznál vagy csak hobbi photo, webre. Azért érdemes IPS-t nézni (ha sok fekete fehér anyaggal dolgoznál akkor VA is szóbajöhet), de ha csak utóbbi akkor bőven elég a normál színeteres nem kell HDR, meg 10-bit. Viszont kalibrálntatni sztem mindenképpen megéri, nem egy nagy összeg és jelentős a különbség.
Így hírtelen ennyi, tényleg tudni kellene milyen irányban indulnál és akkor tudunk konkrétabb válaszokat is adni.
Üdv.: Chronos

(#5450) Dr. 444Hertz válasza Chronos85 (#5449) üzenetére


Dr. 444Hertz
Arcképgyáros

Értem.
Akkor úgy tűnik, elég átfogó felvilágosításra lesz szükségem...
Mindenesetre pontosítom az igényeimet, amennyire tudok:

Mangát, képregényt szeretnék rajzolni (hobbiból, de igényesen), tehát 3D grafikára nulla az igényem.
Nagyon sokféle ecsetet használnék, illetve a rétegezés és a magas felbontás nagyon fontos lenne.

Ennek fényében:
– milyen specifikációjú asztali PC (vagy laptop, ha szóba jöhet) ajánlott,
– milyen táblát érdemes használni (Wacom Intuos Art a kiszemeltem),
– illetve milyen programot érdemes használni?

Segítségeteket már most köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.