Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6351) inf3rno válasza C. s. (#6205) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Egérnél vannak eltérő stílusú fogások (palm grip, claw grip, stb.), szóval először azt lenne érdemes megnézni, hogy a te stílusod melyik ezek közül, és utána választani egeret, ami arra a stílusra való és méretre is stimmel. Kétkezeset ne vegyél semmiképp, nekem attól fájdult meg nagyon a kezem annak idején. Nem biztos, hogy a Logitechnél megtalálod a jót, az utóbbi 5-10 évben eléggé alulmúlta magát a cég ergonómia terén. Régen sokkal jobb volt. Van ennek amúgy külön topikja, bár azért írtak ellentmondó dolgokat, mint amiket én tapasztaltam az elmúlt 15-20 évben gamer egerekkel kapcsolatban. [link]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6352) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Ahogy nézem nem egy bonyolult áru ez. Van LPI a felbontásra, van PPS mintavételi gyakoriság és van pressure level, amik jók ha minél magasabbak. Meg persze a méret is jó, ha minél nagyobb, olyan 15" átmérő ami A4-nek felel meg, de 10" már elfogadható. Ár-érték arányban a Huion tűnik a legjobbnak, pl a HS610 (5080LPI , 266PPS, 8192PL, 10", 30 pénz) elég jó vételnek tűnik. Ami még előfordul, és sokat látom pl Wacom videokban, hogy masszív input lagja van a cuccnak, többszáz msec. Azt olvasom, hogy ez elvileg orvosolható driver újratelepítéssel, de nekem egy kicsit aggasztó. Jegelem még pár napig a dolgot, amíg jobban utána nézek.

Buliban hasznos! =]

(#6353) PeterUr válasza Chronos85 (#6344) üzenetére


PeterUr
csendes tag

Beszerezve, van egy két gyári szoftverem CAD pld Gewiss, Schneider, stb. mindegyikkel kipróbálva és nekem jó bejön. Sót felraktam azt a három rajz programot is amit sokan ajánlotok és tetszenek föleg a lányomnak a táblával együtt rajzolgat 5 éves szóval eddig oké :) Presze egy vérprofi CAD es hasznűlathoz már nagyobb és komolyabb tábla kellene. De nekem nem napi színten szükséges.

(#6354) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Remélem megfér itt az a poszt, mert szerintem nem adás-vétel kategória.
Van egy XP-Pen Artist 22 Pro E típusú táblám (monitorom), amit szeretnék lecserélni egy specifikációkban azonos, kisebb méretű táblára. Akinek esetleg közületek van kisebb és szeretne nagyobbra váltani, azzal szívesen elcserélem.
Amit tudni kell az én táblámról: Keveset használt, még a gyári fólia is rajta van, egyetlen tollhegy sem kopott még el és 2 tollat is adnék hozzá.

Aki szeretne cserélni esetleg, keressen meg privátban. Köszönöm

But who is watching the guardians?

(#6355) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok! Bízom benne, hogy ilyen formában ez nem probléma, beajánlok 2 hirdetést.

1. Digitalizáló tábla
2. Digitalizáló tábla

But who is watching the guardians?

(#6356) KISDUCK válasza Mr. Y (#6355) üzenetére


KISDUCK
addikt

ÁSZF III/10/16

Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:

"A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."

[ Szerkesztve ]

(#6357) Mr. Y válasza KISDUCK (#6356) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Köszönöm a kiegészítést, így megkérnék egy moderátort, ha erre jár, távolítsa el.
Köszönöm

But who is watching the guardians?

(#6358) FistXL


FistXL
aktív tag

Elég halottnak tűnik a topik, de bepróbálkozok.

Egy doboz sör árának megfelelő összegért lettem egy Wacom Bamboo CTH-461-es tulajdonosa. A tábla tökéletesen működik, viszont a tolla elkallódott. Van rá lehetőség, hogy olcsón szerezzek hozzá eredeti tollat, vagy valami olyasmit, amivel a nyomásérzékelés jól működik? Jelenleg egy touchpad funkcionalitásával egyenlő, aminek asztali gép mellett sok értelme nincs.

Köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#6359) formart


formart
friss újonc

Sziasztok, P-PEN pro 24 rajztáblán szeretnék dolgozni, de a telepitéssel vannak gondjaim. Két monitort használok + a rajztábla. Minden telepitve rendesen, de induláskor ha a rajztáblán alul a ceruzával rákattintok a használni kivánt programra, a másik monitoron jelenik meg a kép, illetve indul el a program. / a windows gépházban a monitorok rendesen szét vannak osztva és észleli is a három különállő képernyőt...Mi lehet a gond?

(#6360) KISDUCK válasza formart (#6359) üzenetére


KISDUCK
addikt

Redditen ezt a [topikot] nézted?

(#6361) formart válasza KISDUCK (#6360) üzenetére


formart
friss újonc

Köszönöm nézem, elvileg ezeken mind túl vagyok.

(#6362) Mr. Y válasza formart (#6361) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Windows-t használsz?
Míg azt használtam, nekem is rendszeres volt

But who is watching the guardians?

(#6363) kuyarashi válasza formart (#6361) üzenetére


kuyarashi
őstag

Ha áthúzod a másik monitorra az ablakot, azt elfelejti? Legközelebb ugyanúgy másik kijelzőre teszi be a Windows?

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#6364) formart válasza Mr. Y (#6362) üzenetére


formart
friss újonc

igen azt

(#6365) LK


LK
addikt

Sziasztok! Semmit nem tudok a témáról,ezért kérnék egy kis infót. A lányom komolyan, évek óta rajzol, nem csak egy kis fellángolás. Olyan digitális rajztáblán gondolkodik ami nem számítógéphez csatlakozik, hanem saját képernyője van. Két tippet kérnék: 1.: legolcsóbb, még elfogadható minőségű illetve 2.: 150k alatt ajánlható kategóriában. Előre is köszi! :R

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#6366) Chronos85 válasza LK (#6365) üzenetére


Chronos85
tag

Szia!

150k-s kerettel nincs ilyen. Ennyiért lassan már egy laptopot se kapsz amin elfut a rajzprogram, nem hogy még egy stylust (tollat) is képes legyen kezelni a kijelzője, a színhelyességet, betekintési szögekről meg ne is beszéljünk. Tessék itt kell hátast dobni az árától.

Talán a tabletes topikban tudnak neked ajánlani vmit. Almásra van procreate elég jó program rákeresel youtubeon találsz rengeteg oktató és rajz videót is, droidra is létezik hasonló program. Nem vagyok otthon benne, de ilyen kerettel valszeg csak használt fog beleférni.

Egyéb alternatívák mind2höz kell asztali vagy lapos.

1. Passzív kijelzős. 30k-tól indul de ha komolyan gondolja az ember akkor érdemesebb az eggyel nagyobbat (M-est) választani. Monitort nézed miközben a táblán rajzolsz ugyan az a szitu mint az egérnél is. 7-10 nap alatt meglehet szokni. Kezeddel nem takarsz ki területet, nyakad, hátad nem kezd el fájni ha huzamosabb ideig is dolgozol. Akik ismerkednek a digitális rajzolással/festészettel ezt szoktuk javasolni.
Ezt egy USB kábellel csatlakoztatod vagy wirelessel, telefonnal/tablettel is megy.

2. Aktív kijelzős. Szvsz 16"tól érdemes indulni+ normálisan dönthető állvány. Az első pontban említettek kiküszöbölésére. Itt oda nézel ahova rajzolsz, ilyenkor mintha lenne még egy monitorod, a legtöbb külső tápos ezért kell egy konnektor vagy valami amiről tudod táplálni.
Újonnan ilyen sem igazán fér bele a keretbe, de ha kicsit kitolod akkor már lehet találni.

Üdv.: Chronos

(#6367) LK válasza Chronos85 (#6366) üzenetére


LK
addikt

Köszi, feladtad a leckét. Végiggondoljuk, mi lesz ebből. :)
:R

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#6368) HTCX715


HTCX715
tag

Sziasztok!
Van egy 10moons rajztáblám, és ezt szeretném a hagyományos egerem mellett egérként használni, a mindennapi munkámhoz, a programok jó részét megpróbálnám ezzel kezelni.
A gyári programja megy, a kurzort egész jól lehet vele mozgatni. Viszont a rajta lévő két gombot nem sikerült makrózni (jobb és bal egérgomb szerepet szeretnék nekik adni, jelenleg mintha két jobb lenne :F ), így a kezelése nehézkes.
Létezik valami univerzális program, amivel egy ilyen eszközt tudok ellátni nekem tetsző funkciókkal?

(#6369) #50433536


#50433536
törölt tag

Sziasztok!

Kezdő rajztáblának Huion vagy Wacom lenne a jobb?

Wacom One Мedium CTL-672
HUION H950P

Ezeket lehet androidos telefonhoz is kapcsolni?

Köszönöm!

(#6370) Chronos85 válasza #50433536 (#6369) üzenetére


Chronos85
tag

Szia!
"Kezdő rajztáblának Huion vagy Wacom lenne a jobb?"
Wacom jobb, de az Intous szériától nézzed, azt biztos lehet droidhoz is kapcsolni.
A One-t sajnos nagyon "kiherélték".

A HUION-t is lehet az oldaluk szerint telóhoz kötni. Viszont ebben a kategóriában, nincs tapasztalatom a márkával.

(#6371) Ala


Ala
tag

Sziasztok!

Előszőr segítségért jöttem volna, de közben megoldódott a probléma, ezért inkább a tapasztalatomat írnám le, :DD

Probléma: PS-ben (cc v23.0) ha egyszer leteszem a tollat, akkor folyamatosan rajzol még az után is, hogy csak a tábla felett mozgatom a tollat. A driverben is úgytűnik, mint ha nem lenne minden rendben.

Korai előzmény I: Régóta használom ezt az oprendszer, és több, jelentős hardver változáás is volt.
Korai előzmény II: elkövettem azt a balgaságot, hogy végig csináltam ezt (UseSystemStylus 0 féle vacakolás)
Jelenlegi hibajavítás folyamata: A driver eltávolítása, többször, majd alaposan, ez alapján a leírás után

Megoldás: Miközben elkezdtem írni a posztot, azért még rá-rá néztem a rendszerre, és kerestem a megoldásokat. Aztán hipp-hopp egyszer csak működött... egy ideig. Itt kezdett nagyon fura lenni a dolog, mivel nem esett nem kapott semmi olyan behatást sem a toll sem a tábla, ami miatt bizonytalannak kellene lennie. Szóval kvázi Orosz megoldás, igaz nem nagy kalapács, csak kiszedő csipesz, hegy ki... persze, hogy volt rajta valami szösz, ami miatt meg tudott szorulni a hegy.. szóval hegy lesöpör majd vissza, és helyre állt a világbéke.

Amit még érdemes megjegyeznem: A toll végre tényleg úgy működik, mint a nagykönyvben. A Korai előzmények II-ben leírt marhaság miatt a Clone Stamp-nél, ha csak pontot tettem le, akkor nem működött rendesen. Nem tudom, hogy ez a PS frissítésnek, vagy a driver alapos kigyomlálásának, vagy mindkettőnek köszönhető, de most végre rendesen működik.

Remélem sikerül pár fórumtárs bosszűságán segítenem ezzel a poszttal akár most akár a jövőben.

(#6372) BuFFyKaa94


BuFFyKaa94
csendes tag

Sziasztok!
Páromnak szeretnék ajándékba egy digitális rajztáblát, el is kezdtem nézegetni őket, de nem igazán tudom, mit is kellene vennem. Visszaolvasva pár oldalt, a Wacom-ot ajánljátok, gyakorlatilag mindig. Én az XP Pen Star 03-at néztem első körben. Elég nagy, árban még sincs elszállva, és tudásban (papíron) jobb, mint a hasonló árban lévő Wacom One Medium.
Fontos! Első rajztábla lesz, tapasztalat nincs, csak a puszta kíváncsiság :)
Felhasználási területek:
-Photoshop
-InDesign
-Illustrator
A gép, amin használva lenne, egy 2015-ös MacBook Pro (i7,16GB ram, r9 m370x 2gb) külső monitorra kötve, ami 24" és FHD felbontású.
Válaszokat előre is köszönöm! :R

Republic of Gamers

(#6373) sz.balazs.95 válasza BuFFyKaa94 (#6372) üzenetére


sz.balazs.95
veterán

Van XP Pen-em, eléggé kétlem, hogy jobb, vagy akár csak hasonló lenne, mint a Wacom, viszont teljesen használható, szerintem nem rossz vétel, mert nem is túl drága. :)

Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

(#6374) BuFFyKaa94 válasza sz.balazs.95 (#6373) üzenetére


BuFFyKaa94
csendes tag

Köszi a választ. Még várok pár napot, hátha ír más is, ha nem, akkor mindenképp berendelem ezt az XP-Pent, aztán meglátjuk.:))

Republic of Gamers

(#6375) newclass


newclass
tag

Sziasztok!
Black Friday van az XP-Pen és Huion-nál:

Xp-Pen: [link]
Huion: [link]

Én az XP-Pen Artist 15.6 Pro és Huion Kamvas 16 Pro között vacilálok.
A lányomnak lesz, aki jelenleg egy érintőképernyős laptopon rajzol (Lenovo Yoga)
A Kamvas 16 Pro állvánnyal kb 12e Fttal drágább a Artist Pro-nál. (349 EUR vs 315 EUR).
Szállítás mindkét esetben ingyenes ha jól láttam.

Elolvasva pár tesztet nagyvonalakban a legfőbb különbségek a két készülék között:
Huion Kamvas Pro előnyök:
Kijelző tükröződésmentes üveg (XP-Pen-en tükröződésmentes fólia van, ami karcolódhat, így idővel cserélni kell, illetve légbuborék mehet alá)
Fém hátlap, minőségibb mint az XP-Pen ami műanyag
Az állvány fém és fokozatmentes állítható az Artisté műanyag és csak egy állása van.

XP Pen Artist Pro előnyök:
8 gyorsgomb és a tárcsa (Kamvasnak 6 van + csúszka)
USB-ről is működtethető (Kamvasnak kell fali aljzat)
a tolltartója a teljes tollat védi, nem úgy mint a Huion megoldása

A szoftverekről nem tudok nyilatkozni.
Nem egyszerű a választás, gondoltam leírom a legfőbb eltéréseket hátha segítek vele valakinek.
Illetve ha valakinek tapasztalata van ezekkel a készülékekkel, vagy ő is ezek közül választott szívesen elolvasnám a véleményét.

[ Szerkesztve ]

(#6376) LK válasza newclass (#6375) üzenetére


LK
addikt

Pont ebben a kategóriában gondolkodok én is, és nekem is a lányomnak lesz :DDD
Köszi az infókat, megyek is átszámolni forintra a dolgokat.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#6377) Acheron


Acheron
őstag

Sziasztok,
Kis iránymutatást szeretnék kérni.
A lányom imád rajzolni, és én, mint kicsit sem elfogult apa, azt gondolom, hogy ez nem is megy rosszul neki :B
Szeretne a papírról digitális vizekre evezni, és én szeretném ebben támogatni. Szeretném meglepni egy olyan digitális rajztáblával, amivel a legjobban kipróbálhatja magát - de akkor sem szeretném megrágni a szám szélét, ha később mégsem ez jön be neki. Így kb 30 - 60 k közötti összeget áldoznék rá, ebből már talán kijön egy olyan (nem képernyős) tábla, ami valóban használható. Ha egy mód van rá, A4 méret körüli táblát keresnék.
Nyilván nem egy - két fórumbeli ajánlás alapján akarok választani, alaposabban utánanézek a témának, de nagyon megköszönném, ha a témában jártasabbak adnának néhány iránymutatást, esetleg ajánlanának néhány típust, amit érdemes közelebbről megvizsgálni. Azt eddigi olvasmányos élményeim alapján a Wacom táblákkal nagyon nem nyúlnék mellé - de minden jó, megbízható, és háttérrel is rendelkező megoldás érdekel.
Nagyon köszönöm előre is a tanácsaitokat!

(#6378) Acheron válasza Acheron (#6377) üzenetére


Acheron
őstag

Időközben olvasgattam és keresgéltem, néhány típusra szűkítettem a lehetséges jelölteket.
Ár-érték arányban az XP-Pen termékek tűnnek egész jónak.
Nagyjából ezek maradtak a kalapban:
XP-Pen Deco Pro M (11x6)
XP-Pen Deco Pro SW (9x5, Bluetooth)
XP-PEN Deco 03 (10x5,62)
Wacom Intuos M (10x8 Bluetooth)

Ezek közül melyiket javasolnátok, ha úgy tekintenénk, hogy az áruk kb azonos (egy 10 ezres ársávon belül)?
Köszönöm előre is!

(#6379) LK válasza newclass (#6375) üzenetére


LK
addikt

XP-pent rendeltem az utolsó pillanatban. Köszi a tippet. Remélem egyben érkezik meg, és nem kell garanciázni majd, mert külföldre elég nehézkes lenne.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#6380) newclass válasza LK (#6379) üzenetére


newclass
tag

Szívesen!
Mi végül Huion Kamvas 16 Pro-t rendeltük, remélem mindenki megelégedéssel fogja használni! :)

(#6381) BuFFyKaa94


BuFFyKaa94
csendes tag

Sziasztok!
Végül XP-Pen Star 03-at vettem a páromnak. Mivel nincs összehasonlítási alapunk, így azt mondom, amire kell, arra tökéletesen alkalmas. Szépen leköveti a kézmozdulatokat. Windows-on és MacOS alatt is kiválóan működik. Hatalmas. De tényleg. Közel A4 méretű. 24” FHD monitoron használjuk jelenleg. Olvastam, hogy könnyebben karcolódik, mint a Wacom, de egy fóliával állítólag ez a “hiba” orvosolható. Mi egyenlőre rajta hagytuk a gyári fóliát, és azon keresztül is kiválóan érzékel mindent. Alzából sikerült venni egyet Black friday alatt 18e körül, úgy emlékszem 2 év garival. Ennyit simán megért.
Remelem tudtam segíteni azoknak, akik esetleg ilyenben gondolkodnak :)

Republic of Gamers

(#6382) LK


LK
addikt

Sziasztok! XP-Pen Artist 15.6 Pro -t vettem meg. Összekötöttem laptoppal. Világos, hogy vagy bedugom a kettő usb-t, vagy az egyik usb-t a hálózati afapterbe dugom. A drivert is feltettem a honlapról. Kérdésem, hogy a rajzoláshoz szükséges ingyenes progit honnan kell leszedni? Quick install sem világos,mert ott leírt beállítások nincsenek a win7-ben. Users manual remélem mindent tartalmaz, mert kezdőként elég kínai minden.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#6383) newclass válasza LK (#6382) üzenetére


newclass
tag

Innen próbáltad már?
[link]

(#6384) KISDUCK válasza LK (#6382) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hali, ma bontottam ki a csórébéla Deco mini-t és a mellékelt user guidban le van írva hogy mit kell tenni:
1. fell kell menni a xp-pen oldalára
https://www.xp-pen.com/verify/index
2. be kell ütni a serialt, ami a gép hátulján van
(nagy betűt nagyként, mert nekem kicsivel nem fogadta el)
3. tádá:
(feldobja az igényelhető szoftvereket)

(#6385) LK


LK
addikt

Szuperek vagytok! Meg fogom nézni. Az igazság az, hogy nem karácsonyra, hanem későbbi szülinapra lesz, ezért a kisszobában elbújva titokban próbálom üzemkésszé tenni a táblát. A doboz tartalmát nem szétbarmolva, szétpakolva meg sem találtam a users guid-ot még :B, de majd azt is elolvasom. Egyenlőre végrehajtom az általatok írottakat. Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#6386) King_cup


King_cup
újonc

Sziasztok! Rajztáblákat nézegettem és wacom one medium és az xp pen 01v2-n agyalok, matek és fizika feladat megoldásokra szeretném használni, ti melyiket ajánlanátok? Minőségben utána olvastam hogy wacom jobb, de az xp pen-nek nagyob felülete van és ezért használhatóbb a célomra, de megéri az a plusz kis terület?

(#6387) weman


weman
csendes tag

Sziasztok!

Először is azt szeretném kérdezni, hogy használt digitalizáló rajztáblát hol tudnék meghírdeni? Ezen a fórumon ez lehetséges? Eladóvá vált az alig használt Wacom Intous Pro Medium Pen Tabletem (PTH-651). Minden tartozéka patent állapotban van hozzá, eddig csak egy hegyet használtam hozzá, többi érintetlen. Áron alul eladnám, mert szeretnék venni egy kijelzős táblát helyette, mert úgy érzem, hogy grafikai munkálatokra nekem az jobban feküdne. És a második kérdésem ez lenne, hogy milyen kijelzős táblát ajánlanátok nekem ami kb. 160 ezer forint magasságában van, akármilyen márkán belül. (Ha egy kicsit több az sem probléma) XP-PEN esetleg? Előre is köszi a válaszokat! :)

(#6388) KISDUCK válasza weman (#6387) üzenetére


KISDUCK
addikt

Fórumon nem hirdethetsz, de hardveraprón felteheted, már árultak rajt ilyen eszközöket.

(#6389) Sonja


Sonja
veterán

Wacom Leads the Way with Pens and Tablets for Linux

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#6390) ByKa


ByKa
csendes tag

Sziasztok!
Wacom Intuos 3 A6-ot, A5-öt vagy A5Wilde-ot keresek megvételre. Itthon A5W van, (special edition) és van több tollam is hozzá. Most új munkakörben vagyok, csak nagyritkán használnám, de a Bamboo szürke is, meg kicsi is, meg butus is...

Ha valakinek van a fiókjában ilyen elfekvőben, kérem jelezzen!
Fazekas Lacival mizu? Nem érem el sem cseten, sem telefonon!

Sziasztok!

iMac20', MBP15', Wacom Intuos3 A5W-SE, Bamboo Pen&Touch

(#6391) LK


LK
addikt

Sziasztok! XP-Pen Artist 15.6 Pro -t üzemelem be. Minden flottul ment eddig. Ahogy KISDUCK írta feljebb, mindent úgy csináltam. Leszedtem az open canvast, a felajánlott programokból,de hiába állítottam angolra a honlapot, japánra váltott. Google Lens-szel nagy nehezen letöltöttem és telepítettem a programot de japán maradt és próbaverziós.
Milyen egyéb nem gagyi rajzolóprogramot tudtok ajánlani xp-pen mellé? Mert mindjárt idegbajt kapok. Már virágboltban is gondolkodok. Ingyenes progikban egyenlőre ezeket találtam,de nem tudom, hogy jók-e: MyPaint, Mediband Paint pro, Krita, Corel Painter. Nagyon megköszönném, ha kisegítenétek valami ötlettel,akár pm-ben is. :R :R :R

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#6392) Acheron válasza LK (#6391) üzenetére


Acheron
őstag

Nálunk a lányom használ egy XP-Pen Deco Pro M -et, több program után ő a Krita -t találta a számára legjobbnak. Azóta ugyan váltott a fizetős Clip Studio Paint Pro -ra, de jó ideig elvolt a Krita -val, szép rajzokat tudott készíteni vele, illetve a használata sem lehet túl bonyolult, ő magától tanulta ki a csínját - bínját.

(#6393) LK válasza Acheron (#6392) üzenetére


LK
addikt

Köszönöm szépen a választ!
Azt nem értem egyedül, hogy azért egy ennyibe kerülő eszközhöz a gyártó mellékelhetne valami ingyenes programot is. Mindegyik próbaverziós volt kivéve az open canvast, erre amikor feltelepítettem (japánul) kiderült, hogy az is ilyen. :(

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#6394) stellaz


stellaz
addikt

Sziasztok! Kisfiam Scratch -bem szokott programozni és animációkat csinálni. Ehhez jó lenne egy digitalizáló tábla. Két kérdés merült fel bennem:
1, Az online (esetleg a letölthető) Sratch programmal egyáltalán kompatibilisak ezek?
2, Melyik lenne ilyen célra ajánlott?

Előre is köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni.

(#6395) KISDUCK válasza stellaz (#6394) üzenetére


KISDUCK
addikt

Elviekben kompatibilisek mert tudnak egérként is működni. Kíváncsiságból kipróbáltam, de nekem a scratchben nagyon érzékeny volt a táblám és apró érintésre is már fogott a cerúza, esélyes hogy megvadult valami driver nálam mert az asztalon is szinte egyből klikkel érintésre, korábban nem volt vele ilyen. (xppen deco mini 7)
Ajánlani nem tudok semmit igazából, de én azt mondanám hogy elsőre valami olcsóbb eszköz javasolnék 50 euró alatt aztán ha később kell valami jobb akkor a határ a csillagos ég.

(#6396) stellaz válasza KISDUCK (#6395) üzenetére


stellaz
addikt

Köszi, én is az olcsóbb wacomokat vagy xppeneket nézem. Mekkorát érdemes venni?

(#6397) stellaz válasza stellaz (#6396) üzenetére


stellaz
addikt

Végül egy régi-új, M-es méretű Wacom 3D lett. Igazából úgy működik, ahogyan kell.

(#6398) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

Van egy Wacom Bamboo CTH-470 tábla, annak a tollához jó ez a standard tollhegy?

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#6399) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Sziasztok!
Aki design-al foglalkozik tudna pár szót mondani arról, hogy milyen átmérőjű, oldalarányú rajztábla az ideális a munkához, esetleg van e még valamilyen egyéb szempont? A technikai részét már átnéztem, inkább az ergonómia érdekel. Pl. most aprón van egy Huion WH1409 és azt írja a gazdája, hogy nem volt neki ergonómikus a munkához. Gondolom az átmérő lehet szempont, és esetleg hogy ne kelljen aksi a tollba, és emiatt könnyű legyen, de aki már használt ilyet az biztosan többet tud.

Buliban hasznos! =]

(#6400) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Itt azt mondják a 16 colos átmérő a minimum, ami ajánlott, ha valaki komolyan veszi: [link] A kicsivel rajzolni kényelmetlen. Szóval ilyen 8x14" vagy 350x200mm kell. A tollnál gondolom érdemes megnézni az adott modellt, hogy ki mit mond róla, de talán egyén függő is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.