Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5901) LamaCube válasza jimspie (#5900) üzenetére


LamaCube
addikt

Igen kell tölteni, de mivel ez az alap táblája, így ezt rendeltem. Nekem is vezetékes van, nem érzem én sem a wireless hiányát, de ha már van benne, akkor ha akarja használni a kölyök, akkor tudja is.
Cintiq-et én is el tudnék viselni, de mivel alig van már időm rajzolni, így nem áldozok már annyit rá, hogy legyen, persze ha ezzel keresnék, akkor beruháznék rá tutira. :K

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#5902) Anettos


Anettos
újonc

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hátha valaki találkozott ezzel a problémával.
Pár hónapja vettem egy Wacom Intuos M rajztáblát. Eddig semmi gondom nem volt vele, de most Photoshopban nem működik. Amikor bekapcsolom egy másodpercig látom a ceruzát, de aztán mintha lefagyna. Van, hogy később megint megmozdul, de újra lefagy. Minden más programmal ok, csak pont a PS ahol kellene, ott vacakol. Úgy rémlik, hogy most volt szoftware frissítés, elképzelhező, hogy azóta csinálja...nem tudom. Photoshop cs6-om van. Illustratorban is ok. Dogoznom kellene és nem tudok. :(

(#5903) Carlas válasza Anettos (#5902) üzenetére


Carlas
senior tag

PS ujratelepites esetleg windows vagy wacom ujratelepites? valami szoftveres gond ez. neha egy windows reinstall hamarabb megvan mint a problema keresese. de elotte nezd meg ezeket

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#5904) ZephX válasza Anettos (#5902) üzenetére


ZephX
senior tag

Szerintem is a drivert próbáld letörölni, újra rakni, nekem is volt hasonló. Mondjuk nekem egyáltalán nem érzékelte a tollat. :D De a törlés újra rakás megoldotta.

(#5905) Anettos válasza Carlas (#5903) üzenetére


Anettos
újonc

Köszi, gondolhattam volna erre a megoldásra, nagyon köszi megpróbálom!

(#5906) psycroptic


psycroptic
őstag

Tudnátok mondani olyat vagy ahhoz hasonló eszközt, mint anno a Wacom Cintiq Companion 2? Ha jól láttam, akkor azt már a Wacom nem forgalmazza. Keresnék valami kettő az egyben dolgot ami fotó feldolgozásra is jó és rajzolásra is alkalmas. (Tudom, hogy ami mindenre is jó, az semmire sem... :DDD ) Mivel csak hobbi szinten űzöm a dolgot ezért a 2000 eurós kategória kiesik. Láttam pár helyen még kapható ez a Cintiq companion 5-700 euróért. Megérheti? Menne ez Affinity-val is?

[ Szerkesztve ]

PSNID: Tomy83PS

(#5907) Chronos85 válasza psycroptic (#5906) üzenetére


Chronos85
tag

A Companion nevet Mobilstudiora cserélték. Semmi tapasztalatom nincs ilyen eszközökkel. Mindig is ódszkodom az egybe gépektől, vhogy nekem kell a biztonság hogy a későbbiekben tom fejleszteni ha szükséges több ram, nagyobb tárhely stb. Nem mellesleg, még drágák is.
Nem ismerem az Affinity-t sem. Biztos vhol levan írva a hardware követelmény, elvileg ha az rendben van akkor más gond nem lehet. Tudtommal ezeken ugyanolyan OS fut mint bármelyik asztalin vagy laptopon.
Nemtom, mennyire kell a széles színteres kijelző, meg rá lehet-e egyáltalán erőszakolni egy tabletre vagy Ipadra a programot (azért vannak már ott is egész jó alternatívák képszerkesztésre/rajzolásra). Kérdezz körbe a topikjukban, mert még ez jöhet számításba ennél az árkategóriánál. Viszont azok tudtommal max 10"-ak.

(#5908) smc válasza Chronos85 (#5907) üzenetére


smc
addikt

Ipad Pro egész jó alternatíva a Companion/Mobilestudio-ra, ha van kérdés akkor felém jöhetnek mert nálam jelenleg ez a fő eszköz. 12.9-es 4:3-as kijelzővel.

Affinity-ból viszont csak a Designer van meg, ami egy vektor app, abban viszont nagyon jó.
Fotózni meg nem szoktam, mert a telefonom kamerája ócska, fényképező meg nincs, így fotókat csak hébe-hóba szerkesztek, arra meg egy procreate is elég bőven.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5909) psycroptic


psycroptic
őstag

:R Köszönöm az infókat!

PSNID: Tomy83PS

(#5910) lanszelot válasza Carlas (#5885) üzenetére


lanszelot
addikt

Tesco ban lehet kapni muanyag vagodeszkat aminek se nyele se semmi csak egy lap. 1000huf körül. Veszel hozzá vekony ablakhoz kaphato ontapados gumi csikot /a veknyat nem a mua ablak szigetelot/ raragasztod. Tepozart ragasztassz a kijelzo hatara,tepozar puha resze a vagodeszkara. Tadaaam. Leszedheto hajthato védő fedő :)

(#5911) soundsonic válasza smc (#5908) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Letöltöttem az affinity photot is és a designert is. (windows-ra) A designer talán jobb is némély szempontból mint az illusztrátor (de ezen nem akarok senkivel sem vitatkozni), ellenben próbálgattam a photo-t digitális rajzoláshoz. lehet importálni ps ecseteket és én meg is tettem, de valószínüleg után kellett volna állítanom valamit. Amúgy megvenném mert jó áron van és nem havidíjas de photoshophoz és artrage-hez szoktam de sajnos az affinity photo az ecseteim nem úgy tölti be ahogy ps-en. Azért majd még próbálgatom, megnézem a gyári ecseteket és a vásárolhatóakat is.

Valakinek van tapasztalata Kínai digitális rajztábla monitorokkal? (Én még csak ilyen nagyon minimális szinten tartok a rajzolás tekintetében, így az lenne a kérdésem jelentene e előnyt számomra vagy csak megfelelő skillek elsajátítása után?

(#5912) smc válasza soundsonic (#5911) üzenetére


smc
addikt

Nos ha m
R nekem címezted, lehet benéztem de nem látom hogy jelenleg mit használsz és mire. Addig is nem adnék semmilyen tanácsot. :)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5913) _Gugu_


_Gugu_
tag

Üdv

tanácsot szeretnék kérni.
Az áldozat kis hölgy 16 éves ceruza +papír kombináció egész jól megy, ill minimális scanelt utó munka.
Kicsit terelgetnénk a digitális világ felé (nem erőszak, de legalább próbálja ki)
Szóval kezdésnek ki mit ajánlana?

Cél az lenne, hogy ne kelljen eladni a kocsit hogy megvegyük a kütyüt, de inkább áldozok rá , hogy az első találkozás ne kín szenvedés legyen és elmenjen a kedve az egésztől. (nyilván ha bejön akkor lépünk majd feljebb)

Wacom? Xp pen?

Személy szerint inkább valami cintiq szerűségben gondolkozom, -csak gondolom- hogy egyszerűbb (természetesebb) elkezdeni a használatát.

(#5914) psycroptic válasza _Gugu_ (#5913) üzenetére


psycroptic
őstag

Szerintem a legegyszerübb megoldäs a digitälis-rajzoläs kipróbäläsära egy rajztäbla. Valamelyik a wacomtól (Intuos, Cintiq) biztosan jó lesz. Ha tetszik neki, akkor szerintem lehet egy "rajzmonitorban" gondolkodni. Kihangsúlyoznäm, hogy szerintem. Én csak egy érdeklödö vagyok a téma iränt. :R

PSNID: Tomy83PS

(#5915) Chronos85 válasza _Gugu_ (#5913) üzenetére


Chronos85
tag

Hali!
Két fajtába lehet ma besorolni a digitáblákat. Passzív (wacom intuos /pro) vmint Aktív (cintiq) kijelzősök, mind2nél szükséged van egy "munkaállomásra" amihez csatlakoztatod. Illetve vannak még az egybe gépek (companion, tabletek amik képesek stylust (ecsetet) kezelni), itt egybe van csomagolva a munkaállomással, de az egyszerűség kedvéért soroljuk az aktívok közé ezeket is.

A fő különbség, hogy hova nézel miközben rajzolsz, de mind kettőt szokni kell, ugyanúgy mint a szoftvert is aminek segítségével rajzolni fogsz. Mert teljesen más, mint a tradicionális. Az alapok persze itt is érvényesek (perspektíva, kompozíció, fény/árnyék, színek stb.), de mintha almát a körtéhez.

A rövid bevezető után. Kezdőknek nem szoktunk aktív kijelzős táblákat javasolni. Mert ahogy te is fogalmaztál, a kocsit azért nem szeretnéd eladni, meg ha netán nem jön be azért nehezebb túladni rajta. Az Intuos sorozat kiváló a méret már csak a kérdés. Általában akik tradicionális múlttal rendelkeznek többnyire alkarból szoktak rajzolni, nem csuklóból, + szem előtt tartva a hosszú távot az M-est mondanám.
Ezt még lehet húrcolászni is ha szükséges 16os laptop táskába elfér, persze a tollat azért célszerű megfelelően szállítani.
Mindenképpen 2018as modellt keress ennél már 4k nyomásérzékenységű a toll.

Nemtom mennyire játszik, de tudtommal Pesten 2 helyen is ki lehet próbálni, több fajta táblát egyeztetés után. Mind2 helyen nagyon segítőkészek és szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre a témával kapcsolatban. (Ha kell részleteket megadom priviben)
Viszont arra készülj, hogy egy Cintiq elöl nehéz lesz elrángatni, hogy jó lesz nekünk egyenlőre az Intuos is. :K

Személy szerint 7-8 évig használtam napi sok órában egy Intuos Pro M táblát (annyit fejlődöttek, hogy mára a sima Intuos is hozza ezt a szintet). Előtte úgy másfél évig egy kínait, amit gyorsan le is cseréltem, amint tájékozottabb lettem a témában. Most január óta egy sima 16-os Cintiqet (állványt erősen ajánlom hozzá). A régi tábla a mai napig kifogástalanul működik, remélem az új is legalább ennyit bírni fog.

2018-ban probáltam egy 16os aktív kijelzős Huion-t, de arra nem láttam értelmét lecserélni a passzív kijelzős táblámat. Az XP Pennel nincs személyes tapasztalatom, review-kat nézegettem az olcsóbb aktív kijelzős táblákról, de azért az nem ugyanaz.

Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van itt is vagy akár privátban nyugodtan.
Üdv.: Chronos

(#5916) _Gugu_


_Gugu_
tag

Köszönöm szépen a tanácsokat.
Én az ára ellenére inkább a cintiq felé húzok.
A ki indulási alapom annyi ,hogy ha nekem kéne használni gyanítom nekem könyebben menne a kezdés.
Ami köztes megoldás a papíros lenne... ezt mondjuk laikusként annyira nem tudom értékelni vagyis a L változat és a cintiq sima között már nincs akkor árkülönbség.

Aztán lehet fél év múlva a hardveraprón köt ki... de hátha nem :)

(#5917) Chronos85 válasza _Gugu_ (#5916) üzenetére


Chronos85
tag

Hali!
Ha a papíros alatt az Intuos Pro Paper Edition-t érted, max ha vmi akció keretében azonos árban megkapod a sima változattal. A foliot rajzolás szempontjából szóra se méltatnám.
Inkább a különbségből lepd meg egy scanerrel vagy állítható fényű lámpával. Utómunka mind2 megoldásnál van. Persze tud vektorokat tárolni, lehet csak nekem nem jött össze gyors próbálgatásnál, de amennyi idő elment a finomhangolással, semmivel se voltam előrébb mintha egy vázlat tetején a 0-ról kellett volna csinálnom.

Vizuális szempontból biztos, hogy a cintiq felé billen a mérleg. De feltok neked sorolni, nem egy olyan jónevű művészt akik legalább 10-20 évig rajzoltak tradicionálisan, majd a mai napig egy passzív kijelzős táblával dolgozik és nem azért mert nem engedhetnék meg maguknak az aktívot.

Nem lebeszélni szeretnélek, priviben megadtam a címeket menjetek el kipróbálni az a biztos.

Még vmi ha a későbbiekben ilyen irányba szeretné továbbképezni magát. Sajnos ma Mo-on kevés helyen és ott is saját felszereléssel (laptop+tábla) szokták várni az érdeklődőket. Így valszeg akkor szükség lesz egy passzív táblára is, mert bár lehet cipelni a cintiqet is, de sokkal körülményesebb és az összeállítása se pár perc.
Üdv.: Chronos

(#5918) _Gugu_ válasza Chronos85 (#5917) üzenetére


_Gugu_
tag

A passziv táblától az az egyetlen félelmem hogy meg kell szokni, biztos vagyok abban is hogy meg lehet szokni...
magamból ki indulva engem fusztrálna (szerintem) hogy nem a rajzot nézem csak huzigállom a ceruzát valahol máshol.
Szóval fontosnak érzem hogy annak ellenére hogy biztossan rengeteget kell tanulnia és gyakorolnia az első két hét inkább "its a kind of magic" legyen mint fusztráció
A papír edition azért tűnik jó választásnak mert akkor maradhat kb a most megszokott felületen... de abból a kb a4 nek megfelelő verzió és a cintiq között már nincs nagy árkülönbség.

Mindenkinek köszönöm a segítséget, megprobállunk elmenni egy próbára aztán meglátjuk hogy mi lessz az eredmény

(#5919) soundsonic válasza _Gugu_ (#5918) üzenetére


soundsonic
aktív tag

Én is féltem a passzív digitális rajztábla nehézségeitől, de ahogy olvastam elég régóta rajzol a gyereked így az alap tudás megvan. Én egy digitális rajztanfolyamot javasolnék (nem reklám célból mert én is csak ide jártam). Nem olyan vészes az ára és megtanítják a photoshopot és a rajztáblát alap szinten használni. Én nem bántam meg.. [link]

(#5920) kuyarashi válasza _Gugu_ (#5918) üzenetére


kuyarashi
őstag

Én is így vélekedtem, de nagyon hamar megszoktam a passzívot. Az első pár óra fura volt, de egyáltalán nem éreztem természetellenesnek a folyamatot, ahogy retusálok. Szóval valószínű, hogy nem pont olyan, amilyennek az ember azt előre elképzeli.
Ráadásul a passzív táblák hátránya egyben előnyüket is jelenti; hisz használat közben nem takarjuk ki a grafikát (kézzel, tollal). Erre sokan nem gondolnak.

Anno én is elmentem Intuos 5 Pro (PTH-850) próbára, de az annyira nem győzött meg (mármint maga a teszt'). 5 perc, vagy 1 óra alatt a passzívnál nehéz véleményt alkotni, ha az ember még nem dolgozott rajztáblákkal. Utána szerintem még hetekig mérlegeltem, hogy vegyek-e egyáltalán. Azonban pont kijött az új széria és a régiből az utolsó szállítmánynak nagyon leesett az ára, úgyhogy megvettem a nagyot.

A végszó persze az, hogy én is aktív táblát vennék, ha olcsóbb volna, de csakis ebben az esetben, mivel a jelenlegit sem használom ki.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5921) Ronaldohun


Ronaldohun
tag

Hát én most lehet, hogy egy kicsit be fogok kavarni, de ha RAJZOLÁSRA is kell a tábla, akkor az passzív táblán picit nehezebb lesz. Most ezt nem kell annyira szigorúan venni, hanem kb. úgy, hogy ha aktív displayen rajzolást 10-esnek vesszük, akkor a sima tábla 7 pontos. NEKEM! Retusálásra és festésre a sima tábla tökéletes!

Magyarul egy sima táblán a lineartok (pl. egy figura körvonala) megrajzolása nálam érezhetőbben döcögősebb, és az eredmény is sete-sutább, ha teljesen nulláról készítem el az illusztrációt. (Értsd: csak a szg-et használom, vagyis nem rajzolom elő papíron, amit aztán beszkennelek.). Ez elsőre kicsit ijesztő lehet, ha valaki rögtön valami komplex figurát akar rajzolni.
Viszont érdekes módon a festésnél - tehát amikor kifestem a lineartot - már nem érzem ezt a hátrányt. Valószínűleg azért mert a "pacsmagolásnál" nem kellenek a pontos illeszkedések. Ez utóbbi miatt nem érzem a nehézséget a retusálás esetében sem.

Hangsúlyozom, ez az én tapasztalatom. Aztán lehet, hogy másnak ez egyáltalán nem okoz gondot :)

[ Szerkesztve ]

(#5922) kuyarashi válasza Ronaldohun (#5921) üzenetére


kuyarashi
őstag

Egyértelmű.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5923) Carlas


Carlas
senior tag

Sziasztok.
Feltételesen. Ha lenne egy Wacom Cintiq 16 nagyon király /makulátlan gyakorlatilag új elég sok garis/ táblám és lenne hozzá egy gyári asztali állványom pluszba és véletlenül elpasszolnám nagyon jó áron és felkerülne a hardveraprora. Érdekelne valakit? Keres valaki ilyet? Hirdetést nem rakok fel ide ez csak egy kérdés ha valaki komolyan gondolja a szerkesztés annak ez egy király dolog. De úgy néz ki egy felesleges darabom van ami csak áll a polcon letakarva.

[ Szerkesztve ]

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#5924) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Feleségem iPad Projához vettem egy Wacom Bamboo Sketch stylust. Elvileg ez a motyó nyomásérzékeny. Ezt úgy kell érteni, hogy ha pl. a ceruzát választom rajeszközként, akkor ha jobban megnyomom vastagabban kell megjelennie a vonalnak a kijelzőn?

Valamiért az Adobe Sketchbook és wacom paper alkalmazásban sem akar ez a funkció működni vagy valamit rosszúl csinálok. :U

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#5925) smc válasza V.Stryker (#5924) üzenetére


smc
addikt

Most pontosan milyen programot is próbáltok? Autodesk Sketchbook, vagy Adobe Sketch?
Csak mert: “ Adobe Draw, Adobe Sketch and Procreate are not compatible on iPad Pros with Bamboo Sketch.”

Menyit sikerült fizetni érte? (Bármennyit is, szerintem hiba volt nem az Apple pencilt venni.)

Próbáljátok különböző ecseteket, nem mindegyik támogatja.

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5926) V.Stryker válasza smc (#5925) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Az Autodesk Sketchbook-ot néztük.

Ennyire jó az Apple Pencil vagy mi az oka, hogy Apple Pencil-t kellett volna venni? :) Amúgy 35%-al volt olcsóbb. Az már elgondolkodtató volt.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#5927) smc válasza V.Stryker (#5926) üzenetére


smc
addikt

Surface-hez surface, Apple-höz Apple ceruza. :)
Ha jól tudom nincs benne Palm rejection, nem működik minden programban, nem tölthető a tablettel, és videók alapján nem is annyira pontos/gyors. Ha rajzolni kell, akkor szerintem nem kérdés, hogy megéri az Apple.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5928) V.Stryker válasza smc (#5927) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Na, jó lett, faxa. Annyi történt,hogy igazából nem volt csatlakoztatva a cucc a szoftverhez, de miután csatlakozott, nagyon babán megy. Ismerős is vett, ő Apple Pencilt is. Kipróbáltam és ha azt nézzük,hogy rajzolunk, semmilyen különbséget vagy késleletetést nem érzek ahhoz képest. Nyilván a töltése nyomibb, nem tölti a tablett, nem fehér, stb.

Mi ez a Palm rejection? Ez a ceruza fogásos izé? Az van benne, hat féleképpen állítható, ahogy appleéknél.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#5929) smc válasza V.Stryker (#5928) üzenetére


smc
addikt

Mit lehet hat féleképpen állítani? :D
Azt jelenti, hogy a kezedet nem érzékeli amikor rajzolsz, így nyugodtan ráteheted mint egy papírra.

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5930) V.Stryker válasza smc (#5929) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát hogy hogy fogod a ceruzát és aszerint érzékel. :)

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#5931) Ronaldohun


Ronaldohun
tag

Közben szép csendesen megjelent a "sima" Cintiq 16-os display 22-es méretben is.
Wacom Cintiq 22

Árban itt MO.-n kb. 140 ezerrel olcsóbb(!) a régebbi 22HD változathoz képest. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ennek tudtában hányat fognak eladni, a még megmaradt 22HD készletekből.

(#5932) Chronos85 válasza Ronaldohun (#5931) üzenetére


Chronos85
tag

Csak gyorsban átfutottam a tech specet és valóban egy az egyben a 16os csak 22"os kijelzővel.
Még annyi, hogy itt az árban benne van az állvány is, amit sztem ha nem hurcolni veszi az ember, akkor már a 16oshoz is erősen ajánlott beszerezni.

Ennek ellenére sztem nem lesz akkora durranás, mint a 16os volt.
Nekem elég a 16, sőt anno még írtam is ha egy árban találnék egy beragadt 0 kmes 22est valszeg akkor is a 16os mellett tenném le a voksomat. Belépőszintnek az interaktívok közé nagyon is megfelel tudásban és árban is.
Azért ez a 22es 150k-val drágább és a fent említetteken kívül semmiben nem különbözik, felbontás (FUll HD), normál színteres, stb. Akiknek ez már kevés azok kénytelenek úgyis a pro szériában gondolkozni.

Asszem 2018 tavaszában váltotta a 22HD-t a 24Pro, szóval ahhoz nagyon be kellett ragadnia annak a készletnek, hogy most a nyakukon maradjon. Karácsony környékén kerestem és már akkor is csak kihasználatlanság miatt találtam alig használtakat.

Ennek ellenére örülök, biztos láttak ebben is fantáziát különben nem adták volna ki. Minél több van, más gyártóknál is, nekünk csak annál jobb.

(#5933) Ronaldohun válasza Chronos85 (#5932) üzenetére


Ronaldohun
tag

"nagyon be kellett ragadnia annak a készletnek, hogy most a nyakukon maradjon"

Az árukereső is hozza 6 helyen (a 22HD-t). Sőt, az Oázis kínálatában egyszerre van fent az új 350-ért és a régi (22HD) 490-ért.

(#5934) Chronos85 válasza Ronaldohun (#5933) üzenetére


Chronos85
tag

Eskü, amikor beírtam a Hsz-t csak ebay-t meg külföldet dobta fel. Ezek szerint tényleg volt a magyar disztribútornak is elfekvőben még...

(#5935) Munkas


Munkas
aktív tag

Sziasztok!
Cintiq 13HD-t át lehet állítani bal kezesre?
A CD-n lévő manual szerint igen, csak az driver meg nem jó. Leszedtem az utolsó verziót, de ott meg kezelő progiban nem volt meg a handednes menüpont az options-ben. A wacom.com-on lévő menüs manualban sem találtam (mondjuk az szörnyen kezelhetetlen, és egy idő után nem volt türelmem szerencsétlenkedni vele).
Bal kezesen gondolom meg kellene fordulnia a képernyőnek, vagy történik valami más is?

(#5936) Ronaldohun válasza Munkas (#5935) üzenetére


Ronaldohun
tag

Képernyőfelbontás (jobb klikk az asztalon)
Tájolás: fekvő-tükrözött

Ez esetleg?

(#5937) Munkas válasza Ronaldohun (#5936) üzenetére


Munkas
aktív tag

Azt megpróbálom. A gomok funkcióit nem kell megfordítani?

(#5938) Ronaldohun válasza Munkas (#5937) üzenetére


Ronaldohun
tag

Gondolom azt is meg kell fordítani. Most nincs előttem a Cintiq, csak egy sima Intuous de a saját properties-ében (Settings->Options) van jobb/bal kezes funkció. A Cintiq-ben is kell, hogy legyen.

(#5939) Misi61


Misi61
tag

Sziasztok. Segítséget kérnék. A lányomnak van egy Wacom intuos pro táblája. Arra panaszkodik hogy egy pár napja túl érzékeny. Ha dolgozik rajta abszolút nem érhet hozzá mert egyből megjelenik a menü, vagy a beállítások. Eddig nem ilyen volt. Már ha a csuklója hozzá ér rajzolás közben egyből a beállítások menüben van. Olyan mintha long-tap lenne. Ha valaki tudná a megoldást, kérem írjon.Köszönöm

(#5940) psycroptic válasza Misi61 (#5939) üzenetére


psycroptic
őstag

Ha kikapcsoljátok a touch-pad funkciót? Lehet hülyeséget beszélek.

PSNID: Tomy83PS

(#5941) Ronaldohun válasza Misi61 (#5939) üzenetére


Ronaldohun
tag

Így van. Ki kell kapcsolni (azt hiszem a legfelső gomb a touch on/off). Én mindig kikapcsolom, engem is idegesít a random felugráló menü.

Alapvetően nincs is sok értelme a touch funkciónak, mert amúgy is többnyire billentyűzettel párhuzamosan használják a táblát, és ha már a bal kezem a billentyűzeten van, akkor ugyanúgy le tudom nyomni a funkciókat. De ez csak a saját tapasztalatom.

(#5942) HoTaZo


HoTaZo
addikt

Sziasztok!
Lányom szintet szeretne lépni a digitális rajzolgatásban, jelenleg egy genius g-pen 4500-et használ, hiányolja a nyomásérzékelést meg pár dolgot. Kinézet magának egy Wacom -ot, vagy egy Huion 1060 Pro-t.

Szeretném kérni a véleményeteket, s hogy mit kell tudnia a számítógépnek, hogy (ki)használható legyen a rajztábla?
50-70k-t áldozna rá.
Vagy, mit ajánlotok, hasonló tudásút?

Jelenleg egy win10-et futtató Toshiba satelite c50-b-149 laposa van normál használatra, extra videokártya nélkül.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#5943) HoTaZo válasza HoTaZo (#5942) üzenetére


HoTaZo
addikt

Tudnátok véleményt adni az alábbira?
Vagy átirányítani kapcsolódó topikba?

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#5944) kuyarashi válasza HoTaZo (#5943) üzenetére


kuyarashi
őstag

Annyit tudok hozzászólni, hogy a Wacommal biztosan jól járna a lányod (a Huion 1060 Pro-t egyáltalán nem ismerem).
Egyébként ezeknek a tábláknak nincs nagy gépigénye, ezért valószínűleg gond nélkül működne a laptoppal. (Az más kérdés, hogy grafikázni gyenge a kijelzője és maga a konstrukció nem strapabíró darab.)

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5945) Chronos85 válasza HoTaZo (#5942) üzenetére


Chronos85
tag

Hali!
A wacom-nál pontosabb a toll és a tábla is. A programok is jobban támogatják és könnyebb hozzá csere hegyet is szerezni ha elkopna.

Viszont tudásban a mostani simák már nem maradnak el lényegesen a PRO változathoz képest. 4K-s toll bőven elég, a dőlésérzékenység annyi pluszt nem ad hozzá, vmint a gyors gombokkal se tudod kiváltani teljesen a bill-t. Így ha hosszú távra terveztek mindenképpen a Sima M-t ajánlanám. Ez az a méret amit még lehet laptop mellett hurcolni, de asztalin nagyobb kijelzőnél sincs gond (2db 24"es FullHD monitor mellett használtam kényelmesen).

A laptop így elsőre igen karcsúnak tűnik.. Bár rajz programja válogatja. Általában szeretik a sok ram-ot min.4GB de a 8GB jobb lenne. Erős VGA nem kell, de olyan 2 GB-ot azért elszoktak kérni. (Nekem 750ti 2GBos van asztaliban, ez bőven elég, laptop témában nem vagyok otthon nemtom mi a megfelelője.). A kijelzőt már meg sem néztem, itt is jó lenne IPS (vagy VA már ha gyártanak ilyen lapost) az egyenletes szín visszaadás miatt.

Üdv.: Chronos

(#5946) HoTaZo válasza Chronos85 (#5945) üzenetére


HoTaZo
addikt

& kuyarashi

Köszönöm szépen!

Nem PS-t vagy Corell-t használ, most nem tudom megmondani, hogy milyen programot.
Főként statikus képeket csinál és a nyomásérzékelést hianyolja (egyelőre).
RAM-ot még tudunk beletenni szvsz.

Később biztos lesz erősebb gépe is, főleg, folytatni kívánja ezt az irányt.

Köszönöm!
Esetleg valami jó áron való beszerzési helyet tudtok a Eacomra?

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#5947) Chronos85 válasza HoTaZo (#5946) üzenetére


Chronos85
tag

Hali!
A wacom add hozzá egy elfogadható rajzprogit is, ami sztem kezdőknek teljesen megfelelő.
A címet elküldöm priviben

[ Szerkesztve ]

(#5948) kuyarashi válasza HoTaZo (#5946) üzenetére


kuyarashi
őstag

Grasshoppernél ki is tudja próbálni megvétel előtt és a mellé járó Corel Painter tényleg nagyon jó (állítólag), ahogy Chronos85 is írta.

Azt nézem, hogy Pro S most épp nincs náluk.

[ Szerkesztve ]

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5949) HoTaZo válasza Chronos85 (#5947) üzenetére


HoTaZo
addikt

& kuyarashi

Köszönöm szépen!
Amit lányom talált az emagnál (nem ismeri az általatok ajanlott boltokat) is corel painteres. De, ha itt kipróbálható és hozzáértő (nem csak eladó) emberek vannak, akkor szivesebben nézünk be hozzájuk.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#5950) kuyarashi válasza HoTaZo (#5949) üzenetére


kuyarashi
őstag

Az ár szerintem a Grasshoppernél is hasonló lesz és igen, ott azért valamelyest értenek is hozzá. Ez egy kis üzlet egy pincében (jó értelemben), de régóta csinálják.
Érdemes lehet őket felhívni, hogy mikor és milyen áron lesz ismét elérhető az Intuos Pro S -már, ha azt választjátok. Lesz lehetőségetek több tábla kipróbálására is.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.