Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5451) Chronos85 válasza Dr. 444Hertz (#5450) üzenetére


Chronos85
tag

A tábla jó amit kinéztél, ismerkedni a dologgal tökéletesen megfelel. Ha jól látom akkor ehhez adnak egy Corel Painter programot. Meg mondom őszintén nem nagyon ismerem, tudtommal rétegek, ecsetek vannak benne, de asszem vektor grafikákat nem tudsz készíteni vele.
Photoshoppot ismerem legjobban és használom napi szinten. Ehhez tényleg talál mindent az ember az interneten (ecsetek, akciók-szűrők, tutorialok). Vmint ha vektor graf. kell akkor a Corel Draw szokott még képbe jönni. De van az Adobenak is Illustrator meg inDesign amik szintén elég jók. De rengeteg egyéb program is van pl.: Sketchbook Pro, Paint Tool Sai, Manga Studio, Gimp stb. ezek mind megfelelnek az álltalad felsoroltaknak.

Ami a gépet illeti, ha laptopban gondolkozol, mert fontos lenne a mobilitás abban sajnos nem tudok segíteni nagyon nem vagyok otthon a témában.
Mondjuk gépben se igazán egy 7 éves 4magos procival, 2GB-os VGA (750ti), meg 16GB rammal dolgozok.

Mindenesetre ha néznék biztos vmi i5 4 magos jönne szóba legalább 8 GB rammal és 128as, de inkább 2, vagy 1 250es SSD-vel, meg vmi HDD amin gyűjteném a dolgaimat :)

Bár nem írtad de gondolom az S-es táblát nézted. Ehhez 24"-osnál nagyobb monitort nem ajánlanék és fentebb már írtam vmi IPS-t keresgélj. FullHD, 60-75Hz +kalibrálás. Monitoros topikban biztos tudnak segíteni.

VGA jó kérdés, mert ugye most egyébként is nagyon elszálltak az árak, de nálam a mostani VGA két 24es FullHD monitort hajt ki viszont valszeg 2 éven belül ha ezt ki akarom váltani vmi 34" 4Ks csodával akkor nézelődhetek vmi izmosabb után és csak remélhetem hogy addigra a monitorok és a VGA árak is beállnak vmi emberi szintre.
Szóval ezt neked kell eldöntened mennyire hosszú távra akarsz tervezni. Azért remélem tudtam segíteni vmicskét.
Üdv.: Chronos

(#5452) Dr. 444Hertz válasza Chronos85 (#5451) üzenetére


Dr. 444Hertz
Arcképgyáros

Nagyon szépen köszönöm!
Igen, nagy segítség, mert legalább tudom, hogy merre és hogyan nézelődjek.

Valószínűleg az M-est szeretném, az S kicsi lenne nekem.
Mindenesetre 24-esnél nagyobb kijelzőt semmiképpen sem vennék.

Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16

(#5453) moleculez


moleculez
veterán

iPad Pro rajzolos tutorialokra melyik csatornákat ajánlanátok?

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#5454) *Ropi* válasza Dr. 444Hertz (#5450) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szia!

Ha PS-t szeretnél használni, akkor itt egy korábbi cikkem az erőforrásigényéről, valamint egy másik a monitor kalibrálásról. Ha 3D-t nem használsz viszont különböző blur-öket igen, akkor is kell minimum egy középkategóriás VGA, a többi meg adott: CPU és RAM a rétegek és a felbontás miatt, NVMe SSD az általános gyorsaság miatt.

Táblát a rajzolási szokásaid szerint választanék: ha csuklóból, kisebb mozdulatokkal rajzolsz akkor elég egy kisebb tábla is, ha könyékből-alkarból lendületesebben, akkor nagyobb rajzfelületre van szükséged. Az fix, hogy a megbízhatóság miatt Wacom - csak az a kérdés, hogy melyik: ezt majd a többiek megmondják, én az újabb táblákat illetően nem vagyok képben (Intuos 4-eink vannak).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5455) Dr. 444Hertz válasza *Ropi* (#5454) üzenetére


Dr. 444Hertz
Arcképgyáros

Nagyon szépen köszönöm! :C
Nem igazán találtam a neten sehol ilyen részletes írást, úgyhogy nagy segítség.

Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16

(#5456) *Ropi* válasza Dr. 444Hertz (#5455) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szívesen. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5457) Chronos85 válasza *Ropi* (#5454) üzenetére


Chronos85
tag

Hali,
Jól összeszedted! Ennek fényében olyan nagy hülyeséget akkor nem ajánlottam fentebb. :)

Érdekelne hogy mi a véleményed a HDR képes monitorokról? Tom hogy nagyon kevés képes a valódi megjelneítésre és a nagy része csak szimulálja azt. Nekem nem sok ilyen kérés jön szembe, szerencsére mert valahogy nagyon nem jönnek be az ilyen stílusú képek. Hátha te mint aki fotós körökben jobban otthon van többet tudsz mondani erről. Érdemes olyannak beruházni egy ilyen monitorra aki sok ilyen képpel dolgozik? Vagy csak parasztvakítás a jelenlegi állapotában. Természetesen grafikai munkára érdekelne és nem játékra.

moleculez: Én csak ezt az orosz uriembert "ismerem" aki ilyennel dolgozik. Demózni jó a dolgot, de nem hiszem hogy sokat eltudsz lesni. Igazából sztem semmivel se specifikusabb, mint bármi más. Az alapokkal kell tisztában lenni, a szoftvert meg használat közben úgyis megtanulod.
Mindig jókat mosolygok mikor kérdezik, hogy ez most milyen eccsettel készült és megkaphatom-e. Persze meg, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy neked ez működni fog. Perspektíva, árnyékok, színek ezekkel kell tisztában lenni, meg rengeteget gyakorolni és onnantól teljesen mind1 lesz hogy most éppen az melyik programmal vagy milyen eccsettel készült.
Üdv.: Chronos

(#5458) *Ropi* válasza Chronos85 (#5457) üzenetére


*Ropi*
félisten

Fejből írtam. :D

HDR monitort hétköznapi tartalomgyártásra csak akkor érdemes, ha biztos vagy benne, hogy a fogyasztó is hasonló tudású megjelenítőn fogja nézni, különben az információ nagy része elvész és nem úgy fog megjelenni a kép mint elvárt. Gondolj bele: amikor egy átlagos, mondjuk 1200:1 kontrasztarányú, 8 Bites monitoron, korrekt dinamikatartománnyal szerkesztett képet megnézel egy 6 Bites, 300:1 kontrasztdinamikájú laptop kijelzőn, már akkor is csak egy tejfölös masszát látsz. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5459) Chronos85 válasza *Ropi* (#5458) üzenetére


Chronos85
tag

Persze ez világos, meg volt is ebből negatív tapasztalat hiába kértem, hogy csináljunk próbanyomtatást, ne egyből lepedőre...
Lehet rosszul tettem fel. Tehát szted megéri-e a felárat egy valóban HDR képes kijelző?
Olyan vkinek aki hobbi vagy félprofi és szeret az ilyen stílusú képekkel szösszölni. Ne adj isten otthon vagy szűk körben mutogatná. Természetesen egy olyan kijelzőn ami képes ezt vissza is adni.
Vagy bőven elég erre a célre egy hagyományos Wide Gamut-os kijelző és az egész inkább csak marketing.

(#5460) *Ropi* válasza Chronos85 (#5459) üzenetére


*Ropi*
félisten

Magamnak most még nem vennék HDR kijelzőt (nem elég kiforrott a technika és kevés a tartalom is hozzá). Majd 3 év múlva, amikor már lefutott a 4K láz és erre tudnak koncentrálni mind minőségben, mind tartalom mennyiségben.

Ha úgy gondolod, hogy csak amiatt vennél, hogy magadnak otthon tartalomgyártásba kezdj, akkor fogd fel befektetésnek - a saját döntésed. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5461) ZephX


ZephX
senior tag

Sziasztok!

Kezdő táblát szeretnék venni, alapvetően hobbi szinten használnám. Felhasználási terület: anime/manga, más rajzos illusztrációk (madarak, más állatok), esetenként térképek szerkesztésének kisegítésére és ehhez kapcsolódó vektor grafikai feladatokhoz.

5 évig jártam alapfokú rajzképzésre, papíralapú technikákban viszonylag jártas vagyok. Alapvetően nagy, alkaros mozdulatokkal rajzolok. A keret kb. 40 ezer. Két kiszemeltem van.

Wacom Intuos Comic Small Pen&Touch:
Jó mert vannak hozzá driverek, szoftvert is adnak, magyar garancia is van.
Viszont árban az S-s férne bele, ami meg ugye kis méretű.
A verziók között ha jól látom nincs különbség egyedül a szoftverben és nem tudom, hogy megéri-e pl a manga studió a verziók közötti felárat.

A másik a Huion 1060 plus:
Ez jóval nagyobb, ami nagy fegyvertény, és még olcsóbb is.
Viszont ellene van, hogy külföldről kell rendelni, így magyar garancia nincs, nincs touch a forgatáshoz, mondjuk ezt úgy látom sokan nem szeretik.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#5462) Chronos85 válasza ZephX (#5461) üzenetére


Chronos85
tag

Hali,
Az alkaros rajzoláshoz kicsi lesz az S-es tábla. Ez főleg olyanoknál jellemző, akik vmilyen szintű tradicionális múltal rendelkeznek, mint ahogy te is írtad.
A hozzá adott szoftver egyéni preferencia kérdése, ha egyiket se ismered akkor teljesen mind1, mert tudásban nagyjából ugyan ott vannak.
Ha jól tom az új generációs táblák mindegyike multitouchos. Ez megint izlés kérdése, sztem rajzoláshoz teljesen felesleges, úgyis a másik kezed a billen van a gyorsgombok miatt.

Ha rákeresel a Huionra itt a topikban láthatod, hogy inkább negatív tapasztalatok vannak, igaz többnyire ezek a korai modellekre vonatkoznak, lehet azóta sikerült ezt kinőniük. Sokszor megkapjuk, hogy csak a wacom, pedig fele annyiért is lehetne nagyobb táblát kapni más gyártóktól. Nos az az igazság, hogy jelenleg ezek a legmegbízhatóbbak és ha vki napi szinten használja akkor ez igenis nem elhanyagolható. Amin dolgozok az már több mint 5 éves (talán 2 generációval ezelötti) sok órás intenzív napi használat mellett semmi baja nincs. Ok hegy az kopik, de védőfólia mellett ez annyira minimális, pláne ha nem satírozól sokat, mellesleg könnyen pótolható és régebbi tipusokhoz is beszerezhető. Azért a mai hardverek többségére nem igazán mondható el hogy ilyen használat mellett ennyire jól bírnák.

Szóval ha nem olyan sűrgős akkor próbálj meg össze kuporgatni még egy kis pénzt az eggyel nagyobbra.
Vagy esetleg nézz szét a használt piacon. Ott viszont nagyon meg kell nézni főleg a tollat, nem véletlen emelik ki hogyan kell tárolni. Persze lehet külön csak azt is venni, de úgy általában egy fél tábla árába belekerül.
Pesten tudtommal 2 helyen is többféle wacomot ki tudsz próbálni (visszakeresel a topikban vagy dobsz egy privit akkor leírom, hogy hol). Ha van rá lehetőséged hívd fel őket és menj el, nem mellesleg nagyon segítőkészek és bármely felmerülő kérdésedre szívesen válaszolnak.

Ha mégis a Huion mellett döntesz olyan pár hónapos használat után szívesen látnánk egy rövidke leírást a tapasztalataidról. Pár éve kezdett igazán elterjedni én is nézek neten preview-kat olyan művészektől akiknél több féle gyártó terméke is megszokott fordúlni. Talán annyira nem elfogultak mint akik vmilyen részesedést kapnak cserébe. Bár ezek inkább az aktív kijelzősök (mert hát ugye ez lenne vmilyen hardveres előrelépés a mostanihoz képest), de ott is jól látható hogy gyártón belül, az egyes tipusoknál is hatalmas eltérések vannak.
Remélem sikerült vmicskét segíteni!
Üdv.: Chronos

(#5463) ZephX válasza Chronos85 (#5462) üzenetére


ZephX
senior tag

Szia!

Köszönöm a kimerítő választ. A hazai garancia ami nagyon a Wacom felé húz, mert kitudja mi történik egy-két év alatt. Igazából szerintem megtudom tanulni a kis táblán szükséges kisebb mozdulatokat is, gondolom csak megszokás kérdése. Úgyhogy most gondolkodok a dolgon egy sort. :)

Üdv.: Zephx

(#5465) pezoka


pezoka
csendes tag

Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne rajzolással kapcsolatban, hogy wacom tollal lehet-e rajzolni a Lenovo Yoga 300 11' netbookra? Működik-e a nyomásérzékenység, ha igen, konkrétan melyik verziójú wacom pen működik vele?
Köszönöm!

(#5466) smc válasza #32839680 (#5464) üzenetére


smc
addikt

Intuos Pro? Azok profik. Évek óta azok. Néha változtatnak kicsit, de ha tetszik a mostani akkor hajrá. :)
Vagy használtan régebbi ha az játszik.

(#5465) pezoka: Úgy látom nem támogat tollas bevitelt.

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5467) pezoka válasza smc (#5466) üzenetére


pezoka
csendes tag

Köszi smc! Van ötleted olyan tabletre, amelyik nyomásérzékeny, wacom tollal működik, min 10"-os és hozzávetőleg megfizethető?

(#5468) smc válasza pezoka (#5467) üzenetére


smc
addikt

Surface Pro 1-2, Lenovo Helix, illetve van még néhány androidos samsung. Így hirtelen többet nem tudok. :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5470) pezoka válasza smc (#5468) üzenetére


pezoka
csendes tag

Köszi. A Samsung Galaxy Note 10.1 közül mindegy, hogy melyik verzió?

(#5471) smc válasza pezoka (#5470) üzenetére


smc
addikt

Abból van egy 2012-es és egy 2014-es verzió. Egyik sem mai darab, de én akkor már az újabbat nézném.
Drágábban van Galaxy Book 10 és 12, ezek viszonylag új gépek, windows-sal. Az árukat ehez mérten nézd. :)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5472) Chronos85 válasza #32839680 (#5469) üzenetére


Chronos85
tag

Hali,
Az igazság az, hogy már régóta olyan jól össze vannak ezek rakva, hogy nem éri meg rohanni 1-2 évente azonos kategórián belül az újabb genre cserélngetni. Ha rendeltetést szerűen használod ezek szinte elnyűhetetlenek a toll hegye ami egyedül kopik meg esetleg a védőfólia (ezt érdemes beszerezni intenzív használat esetén), de ezeket szerencsére könnyen belehet szerezni és cserélni.

Csak gyorsban átfutottam ezt amit a google az elsők között feldobott. Szép és jó ez a 4k nyomásérzékenység, de már a 2 is bőven megfelelt a célnak.
Az hogy elhagyják a vezetéket szintén dicséretes. Mert úgytom hogy ezzel előfordultak gondok. Egy idő után kilazult a sok ki-be húzgálás miatt, de ezt egy kis gumival, szig. szallaggal könnyen lehetet orvosolni, bár nem volt túl esztétikus az tény. Amikor elkezdték bepakolni a Bluetoothot a korai modeleknél néhányan panaszkodtak interferenciára, ha túl közel rakták a monitorhoz, de sztem már ez miatt se érdemes aggódni. Nekem nem volt ilyen tapasztalatom se a Pro se a sima táblával.
A touch elhagyása is sztem egy jó lépés, itt már többször kifejtettük hogy miért. Persze ahogy látom ez az áron még nem látszik, de lehet csak azért mert bevezető, majd idővel elvállik. Mindenesetre rajzolásnál biztos hogy nem fog hiányozni.
A cikk szerint az M-estől adják mind3 programot a kisebbhez csak 2-t, de őszintén ezek hasonló tudású programok, már az előző gennél is azt javasoltuk, hogy ami szimpi. Ha egyiket se ismeri vagy úgyis mással fog dolgozni akkor meg pláne.

Ha minden áron az új szériat szeretnéd, akkor sztem egyenlőre csak a külföldi oldalakon fogsz találni tapasztalatokat. Bár a gyártóknál előfordulhat, hogy becsúszik egy gyengébb széria, a wacom olyan régóta és olyan minőségben gyártja ezeket a táblákat, már az alsó kat.-ban is hogy sztem ez miatt nem kell aggódnod. Arról nem is beszélve, hogy mostanában elég sok "kínai" tábla jelent meg, így nem hiszem hogy beleférne nekik egy nagyobb botlás.
Üdv.: Chronos

(#5474) ZephX


ZephX
senior tag

Nekem most jött meg a 2017-es Intuos Comic S. Tegnap este nézem, hogy kijött az új Bluetúttal, meg új tollal és még olcsóbb is, mondom remek. :D Nem is tudom érdemes lenne-e még visszaküldeni, ha még vissza lehet?

(#5476) ZephX válasza #32839680 (#5475) üzenetére


ZephX
senior tag

Úgynéztem 20 Ft-tal olcsóbb :D De nem is az baj, hanem hogy ugyan azért az árért BT + új toll. Ha vártam volna 2 hetet, akkor most nem gondolkodnék a visszaküldésen. :D

(#5478) Chronos85 válasza #32839680 (#5477) üzenetére


Chronos85
tag

Nekem a cserélhető akus egy M-es táblában, nemtom hogy ez befolyásol-e egyáltalán vmit, 25-30 órát bírt folyamatos használat mellett. Azért 2-3 munka naponta tölteni annyira nem vészes dolog és ugye madzagról is tudod közben használni. Az hogy nem szétszedhető valóban nem túl szerensés, mert én csak akkor pattintottam bele az aksit ha hordozni akartam. Viszont azért a kuka erős kifejezés, mert garancia után is eltod küldeni szervízbe ahol kicserélik. Nyílván ennek ára van, de valszeg még így is töredéke lesz egy újnak. Tudok olyanról aki meglocsolta borral és megcsinálták neki. Inkább az idő a kérdés, mert azért mire megjárja ezt az utat a tábla az durván egy hónapba is beletelik.

ZephX: Ami az új tollat illeti, nem rugóznék ezen annyira mondom a 2k is bőven elég volt. Hidd el nem ez lesz a korlátozó tényező úgyse. Nyílván ha késöbb el akarod adni valamennyit levesz az értékből, de ha ez ennyire fontos akkor a netes rendelésnél 14 , simánál 3 nap áll rendelkezésedre, hogy bármilyen indok nélkül visszaad, de arra figyelj hogy nagyon sok boltnál nem kapod meg rögtön a vételárat, szeretik kivárni a 30 napot.

(#5479) bojcsika


bojcsika
újonc

Sziasztok! Valamelyik hozzászólásban olvastam, hogy a Huion rajztáblákkal kapcsolatban nem igen van tapasztalat. Most találtam egy cikket, gondoltam megosztom veletek. Hátha van aki ilyen gépet szeretne venni. Az ára nagyon baráti😀

"Huion New 1060 Plus digitalizáló tábla – Érzékeny festővászon
Írta: Jackal - március 27, 2018
Huion New 1060 Plus
Az alábbiakban vendégírónk, Ed cikkét olvashatjátok.

A Huion New 1060 Plus nem véletlenül Kínában készül, a Távol-Keleten ugyanis nagy becsben tartott dolog a kalligráfia, olyannyira, hogy külön elnevezése is van, Japánban sodó (書道), “az írás útja”, Kínában su-fa (書法 / 书法), “az írás szabálya”. Adja magát a dolog, hogy a legjobb digitalizáló táblák is a régióból kerülnek ki. A szegmens koronázott királya a japán Wacom, aki már el is indult a köznevesülés útján, hiszen sokan hivatkoznak úgy a grafikus rajztáblára, hogy wacom tábla. Kínában sem tétlenkedtek, inkább megalkották a Huion New 1060 Plust, ami szemtelenül alacsony – 23.000 forintos – árával és arcpirítóan magas felszereltségével méltó kihívója a piacvezetőnek.

A Huion New 1060 Plus kicsomagolása
“A digitális rajztábla – digitalizáló tábla, grafikus tábla – egy adatbeviteli eszköz, amely lehetővé teszi, hogy az ember közvetlenül, kézzel vigyen be adatokat a számítógépbe úgy, ahogy a papírra ír vagy rajzol. A tábla segítségével például saját kezűleg írhatja alá dokumentumait ahelyett, hogy egy lapolvasó (szkenner) berendezésen keresztül elkészített, kép formátumban rögzített aláírást helyezne el a kívánt helyre.

A digitális rajztábla egy sík felületű tábla, amelyen a felhasználó egy tollhoz hasonló eszközzel dolgozik: rajzol, ír vagy „fest”. Az eredmény általában nem jelenik meg a táblán, hanem a monitoron lesz látható. (Az interaktív monitorok esetében az írás vagy rajzolás közvetlenül a monitor felületén történik, nem egy külön táblán.) Az egyszerűbb digitalizáló táblák feladata, hogy helyettesítsék az egeret. Előnyük, hogy a kurzor mozgatása a segítségükkel sokkal gyorsabbá és pontosabbá válik.

Forrás: Wikipedia”

Széles, lapos doboz, masszív kartonból. A tetején a termék és a láthatatlan kéz fogta toll, menta színű sávok és a cégér. Itt megállok egy pillanatra, hogy töredelmesen bevalljam, engem meg lehet venni egy jó logóval, és a Huionnak bitang jó az emblémája. Szerencsére ezt ők is tudják, és nem is féltek megmagyarázni a miértet:

“A Huion-logó a “három toll” fogalmából származik, a kínai kultúrában a “három” a stabilitást, az egyensúlyt, a háromoldalú konfrontációt és fejlődést jelenti.

A “toll” a legfontosabb eszköz az írás és rajz létrehozásához, és mély kulturális jelentőséggel bír Kínában. Ezenkívül a “három toll” együtt alkotja a koronát, és visszhangozza a szó jelentését: király.”

A kicsomagolás után egy üdvözlőkártyán akad meg a szem, ez kedves gesztus, csak kissé kitakarja a táblát, ami igazán pazarul néz ki a teljes felületét beborító, karcálló selyembevonattal. A dobozból aztán előkerül még a standard USB kábel a csatlakozáshoz, a digitalizáló toll, a hozzá tartozó spéci töltő, és a penna tartója, aminek a testében 8 darab cserehegyet és egy kiszedőt is elrejtettek.

Azt a designt szeretem igazán, amiben a funkció határozza meg a formát, és ebben a Huion egy éltanuló, a termék pedig egy igazi célszerszám. A tábla szélén 12 funkcióbillentyű kapott helyet, ami nem kevés, de ha hozzáveszem, hogy a deszka tetején további 16 tollal használható gomb van, az már igazán megsüvegelendő mennyiségű, 28 darab programozható billentyűt jelent.
Az egyik oldalán az USB bemenet és egy micro SD kártyaolvasó van, mert adnak mellé egy 8 GB-os kártyát is, rajta a dedikált programmal, jófejségből, hogy ne kelljen bénázni az egyre archaikusabb telepítő CD-vel. Ráadásul a tárterület 64 GB-ig bővíthető, amitől megáll az ész. A másik oldalon a Wacomtól merített tolltartó textil hurok található, ami sajnos kicsit laza, így kieshet belőle az írószer. A teteje és az alja szépen ívelt, hogy ne törje a csuklót. Az összeszerelés jó, az illesztések kicsik, az általános minőségérzet kifogástalan. A kialakítás, mint szinte minden digitábla esetében, bal és jobb kézzel is használhatóvá teszi a kütyüt.Az aktív felület borzalmasan nagy, 25×16 cm, a felbontása pedig 5080 LPI (vonal per inch). A toll is kellően pontos, a 8192 szintű nyomásérzékenységnek szinte nincs párja a piacon. A penna kialakítása kellemes, a 15 grammos súlya pedig annyi, mint egy golyóstollnak. A beépített akkumulátor elvileg 3 hónapig bírja egyetlen töltéssel, szóval vigyázni kell arra a spéci töltőkábelre, mert ennyi idő alatt bárhova elkeveredhet. A rajta lévő kettős kapcsoló viszont laza, lötyögős, de fogjuk fel úgy, hogy valahol azért meg kellett fogni a pénzt. További előnye a spórolásnak, hogy ha cserélni kell a tollat, mindössze 20 dollárunk bánja.

1 / 4

A gyors és szaggatásmentes működést egy HV800-as saját fejlesztésű chip biztosítja, a mellé adott szoftver pedig Windows és Mac alatt is működik.

A Huion New 1060 Plus használat közben
A technikai paraméterek ígéretesek, a kialakítás mesés, most már csak az egészet működtető program használhatóságán múlik a siker. A dedikált app pedig pont jó. A funkciógombokhoz tengernyi billentyűkombinációt köthetünk, sőt, scripteket vagy akár egy program indítását is bedrótozhatjuk.

A toll nyomásérzékenységét tág határok között lehet állítani, a selymes bevonaton pedig jól mozog a hegy, kényelmes vele a munka. Az érzékelési szenzor már 1 centire a tábla felszínétől bekapcsolja a tollat, ami szuper, de kissé kevés, mert ha kicsit is távolabb gesztikulálsz, használat közben egyszer csak azt veszed észre, hogy nem megy odébb a kurzor.

A nyomdában, ahol asztali kiadványszerkesztéssel (DTP) foglalkozom, sokat kell vektorizálnom, hogy az ügyfelek logója, névjegye, táblája, pólója a lehető legjobb minőségben készüljön el, ezért elég sok időt töltök a Corel Draw és az Illustrator előtt. Mielőtt még elkezdtem használni a digitáblát, akkurátusan mindkét programban összehangoltam a billentyűkombókat, majd mindezt beállítottam a deszkán is. Aztán megtértem.

1 / 4

Annyival egyszerűbb, kényelmesebb és pontosabb a használata az egérhez képest, hogy rövid úton már az egész gépet a tábláról vezéreltem. Ha rándult már Keyser Söze-pózba a tenyered a folyamatos klikkeléstől, tudod, miről beszélek. Itt aztán előkerült pár hiányosság is. A program egyszerre csak egy monitort kezel és ugyan van parancs a váltásra, ez azért kényelmetlen.

A deszka tetején lévő puha gombok túlságosan az érzékelési tartomány szélén vannak, a 16-os konkrétan a programbezáró x vonalában tanyázik, szóval oda csak a ritkán használt dolgokat pakoltam. Ezeken felül viszont rettenetesen elégedett vagyok. A beépített kártyaolvasó a leghasznosabb feature, amit mostanság láttam, végre idegen gépen is kéznél vannak a munkáim, és minden apróság, ami munka közben kell.

A program frissítési periódusa is említést érdemel, ahogy néztem, átlag 4-5 havonta finomítanak valamit, de újabb hiányosságként a szoftverben nincs lehetőség a közvetlen update-re, fel kell cammogni a weboldalra érte.

Összegzés
A Huion 2007 óta készíti a digitalizáló táblákat, Kínában már 2010 óta piacvezetők, ennek megfelelően a választék is minden igényt kielégít. A paletta legracionálisabb tagja pedig a New 1060 Plus. Ki kell emelni, hogy a New előtag egy valóban felújított és megszépített terméket jelent, ne keverjétek össze a Huion 1060 Plusszal, ami bár olcsóbb, de szerényebb tudású is.

Amit imádtam, az a legyőzhetetlen ár és az érte kapott tengernyi funkció, az akadásmentes működés és a penge design. A micro SD olvasót pedig egyenesen kötelezővé tenném. A hiányosságok között szinte csak a spórolásból eredő apróságok vannak, de nagyon kekecnek kellene lennem, hogy ez igazán zavarjon. A toll kapcsolója lehet, hogy csak nálam hiba, a programot szépen fejlesztik, a vezeték nélküli működés pedig nem is biztos, hogy jobb megoldás, más pedig nem is jut eszembe.

Képzősök, DTP-sek és grafikusok legjobb barátja, de megállja a helyét szinte mindenki keze ügyében, és az ára a legnagyobb fegyvere, mert ennyi jóságért 23.000 Ft ajándék. A többi Huion terméket pedig itt tekinthetitek meg.

2 / 4

(#5480) randras_83 válasza bojcsika (#5479) üzenetére


randras_83
addikt

Személy szerint megerősíteni tudom a leírtakat, én már vagy másfél éve nyúzom az enyémet, rendben van.
Egy problémám adódott vele, hogy vennem kellett egy másik tollat hozzá, mivel sikerült úgy elejteni a régit, hogy megdöglött. (szóval ez user error) ;]

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/randras83/

(#5481) smc


smc
addikt

Ez még érdekes lehet nekünk.
Második gépnek jó lehetne egy ilyen, ha hozza a 9,7-es Pro-t a ceruzával.
Sajnos még nem volt szerencsém ezekhez a gépekhez, valakinek van velük tapasztalata? (Ipad Pro)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5482) Chronos85 válasza smc (#5481) üzenetére


Chronos85
tag

Néhány órás tapasztalatom van régebbi Ipad Proval, sajnos pontos tipusra felszereltségre már nem emlékszem. De arra tisztán hogy a sima Ipad már kevés volt vázlatolgatásra is. Vmint még a kijelző szín helyességével is voltak problémáim (hiába nah ha vki sokat űl egy jó monitor elött ez hamar szemet szúr), de ha nem kifejezetten nyomdai grafikára vagy hasonló célra keres célhardvert akkor nem rossz dolog. Néhány fan artot, kisebb felbontású képet pár (10 alatti) layerrel minden gond nélkül letudott kezelni.

Ha jól látom akkor az ára az egy régebbi használt cintiqével vetekszik, így első ránézésre nem tűnik rossznak, ha jó lesz a kijelzője, üzemidő akkor még érdemes lehet mérlegelni a dolgot.

Igazából ami nagyon mozgatja a fantáziámat az-az új 4k-s 32"os cintiq. Szigorúan csak szakmai kiváncsiság, mert abban biztos vagyok hogy az árából már egy jó kocsit is tud majd venni az ember.

(#5483) smc válasza Chronos85 (#5482) üzenetére


smc
addikt

Milyen Cintiq van 150-ért?
Nekem csak skiccelni kellene egy ilyen. Persze majd meglátjuk mit írnak róla és mennyiért lesznek szürkén az aprón. :D

4k cintiq? Lol, engem csak akkor érdekel ha valaki ad egyet ajándékba. ;]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5484) Chronos85 válasza smc (#5483) üzenetére


Chronos85
tag

11es szokott lenni használtan 130-150 között.
Persze 4k-s cintiqet dobhatnának nekem is nem dobnám vissza. :)

[ Szerkesztve ]

(#5485) smc válasza Chronos85 (#5484) üzenetére


smc
addikt

12WX-re gondolsz? 11-est nem találtam. :F
Az a baj, hogy az csak 1280-as felbontású. Az azért ma már kevéske.
Én szerintem idén veszek még valami ipadet a surface book mellé, aztán jövőre eladom mindet és beugrok egy 16-os mobilstudioba. Ha csak nem jön végre egy jobb kihívó.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5486) Chronos85 válasza smc (#5485) üzenetére


Chronos85
tag

Igen csak elírtam. Ha meglesz az Ipad engem nagyon érdekelnének majd a tapasztalataid a surfacehez képest.
A mobilstudioval meg az a bajom, hogy annyiért már összetok rakni egy normális gépet+cintiqet. Nyilván megértem, hogy azoknak találták ki akiknek fontos a mobilitás. De komoly munkára sztem még mindig a munkaállomás a legjobb. Ha meg húrcolni szeretnék (kell) vmit, arra remélhetőleg jó lesz vmelyik tablet vagy marad a laptop+intous combó. Igen tudom hogy az utóbbi nem aktív kijelzős és ölben sem megoldható. De próbálj meg 2 órát ölben rajzolgatni egy tableten és rájössz hogy az sem igazán pálya.

(#5487) smc válasza Chronos85 (#5486) üzenetére


smc
addikt

Kicsit a lakás és a pc asztal egy ilyen konfighoz. És nem tudom magammal bevinni a melóba, hogy szabadidőt elrajzoljam :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5488) Halo


Halo
senior tag

Üdvözletem!

Olyan tábla-pc-t, tabletet keresek, amin otthoni felhasználásra tud a család rajzolgatni.
Mostanság az Inkscape, Krita, Gimp - tehát free programokat használjuk.
Új gép és ahhoz digitábla - egyelőre helyhiány miatt kilőve - ezért is keresek valami "mobilabb" megoldást.

Huawei Mediapad M5 Pro - kategóriát nézegetek árban - csak ugye fentiek miatt windows kellene... Surface árban sok - Ipad pedig nekem ismeretlen terület - meg a fenti programok miatt is kihagynám.

Valami tipp, ötlet fentiekhez? :)

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#5489) smc válasza Halo (#5488) üzenetére


smc
addikt

Használt, új? Mekkora méret?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5490) Halo válasza smc (#5489) üzenetére


Halo
senior tag

10-13" első körben új - ártól függ, hogy nézzek használtat.
Elektronikai cuccokból inkább újat veszek, ha tehetem.

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#5491) smc válasza Halo (#5490) üzenetére


smc
addikt

És milyen árban gondolkoztok?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5492) Halo válasza smc (#5491) üzenetére


Halo
senior tag

100-130k körül.

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#5493) Halo válasza smc (#5491) üzenetére


Halo
senior tag

Ahogy nézegetem, használt surface az első generációból kb ennyi... hmhm...

Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

(#5494) smc válasza Halo (#5493) üzenetére


smc
addikt

Surface Pro 1 néha van 60-70 körül is. Az jó készülék, a kettes ugyanaz csak van belőle 8 gigás is, illetve a kickstand két pozis. Ha elég a 10 inch, akkor jó választás.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5495) ZephX


ZephX
senior tag

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy Wacom Intous Pen&Touch táblát ( S, 2017). Most, hogy többet használtam, feltűnt, hogy néha indokolatlan dolgokat csinál. Rajzolok vele, felemelem a tollat és egyszer csak a vászon másik vége jön be. Meg sok esetben olyan, mintha egyszerűen kifagyna. Megnéztem kikapcsolt touch-al is, így is csinál ilyeneket. A gépemnek elvileg bírni a kéne ( Nvidia GTX 960m, i5-4200H, 128 GB SSD). Újra tettem a drivert is a minap. Szerintetek mi lehet a hibás?

Előre is köszi.

(#5496) smc válasza ZephX (#5495) üzenetére


smc
addikt

Pedig a touch szokott ilyesmit okozni. Illetve hogyan használod? Vezetékkel vagy anélkül?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5497) turikoczka


turikoczka
aktív tag

Substance painterhez, illetve zburhsoz Wacom intuos photo s vagy wacom intuos draw? :))

(#5498) ZephX válasza smc (#5496) üzenetére


ZephX
senior tag

Igen kikapcsolt touch-al. mondjuk vezetéknélküli egerem van lehet az zavarja. rajzolok egy kört és felemelem a tollat, hogy az oldalsó panelen kiválasszak egy eszközt, erre az egész oldalt elhúzza. egyszerűen átugrik a vászon másik oldalára.

(#5499) turikoczka válasza turikoczka (#5497) üzenetére


turikoczka
aktív tag

De most nagyon elbizonytalanodtam a waconban a huion miatt...

(#5500) smc válasza ZephX (#5498) üzenetére


smc
addikt

Program?
De a táblát vezetékkel kötöd rá, vagy bt-on kommunikál?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.