Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5301) randras_83 válasza smc (#5300) üzenetére


randras_83
addikt

:) Én elégedett vagyok ezzel a Huion táblával.

https://www.flickr.com/randras83/

(#5302) Grafirka válasza randras_83 (#5299) üzenetére


Grafirka
őstag

Furcsa , hogy ahol a spiral fuzettel ( vonalzo nelkul) vonalaztal ott egyenesebbek a vonalak. A masodik kepen mar hulllamosabb . Vegulis ez a resze teljesen lenyegtelen, a lenyeg, hogy kiszolgaljon. Arban pedig nyilvanvaloan osszehasonlithatalanul elonyosebb a Huion

(#5303) smc válasza Grafirka (#5302) üzenetére


smc
addikt

Nem a vonalzó a különbség, hanem a sebesség. :)
Megnéztem közben én is az intuos hogy teljesít. Ez is hullámos kissé ha lassan húzom a vonalat.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5304) randras_83 válasza Grafirka (#5302) üzenetére


randras_83
addikt

azért is lett a második, hogy lassan húzzam a vonalt. na mindegy én elégedett vagyok vele, van rajta 12 programozható gomb és vagy 4 db póthegy, az egész megvolt 20k-ból :)

https://www.flickr.com/randras83/

(#5305) smc válasza randras_83 (#5304) üzenetére


smc
addikt

Nagyon jól hangzik. :K
A ceruza akkus? Az mennyit bír?
A ceruzán is van gomb? Programozhatóak?

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5306) randras_83 válasza smc (#5305) üzenetére


randras_83
addikt

Igen két gomb van rajta és akksis és programozható . Nem tudom mennyit bír mert fogalmam sincs mikor töltöttem utoljára. :D

https://www.flickr.com/randras83/

(#5307) Munkas


Munkas
aktív tag

Sziasztok!
Most volt az Intuos Comic Small üzemi tesztje, de sajnos elhasalt rajta.
Lányom nekilátott telepíteni net-ről letöltött progival, de a win7-re nem akart települni a driver. "Nem várt hiba" üzenteket adott.
Mivel uninstallni sem tudta magát, töröltem a gépről, aztán nekiestem a a Registry-nek és kiirtottam belőle mindent ami Wacom. Aztán megpróbáltam újra telepíteni CD-ről. De sajnos ugyanaz lett a vége. Gondoltam velem nem szúr ki, és manuálisan befejeztem a telepítést: átpakolgattam a CD-ről a hiányzó dll-eket. Akkor már indult, viszont közölte, hogy nem megy a driver.
Kipróbáltam a saját gépemen Win10-el. Ott meg simán felment és működik.
100 hozzászólással feljebb olvastam, hogy xxx555 felhasználótársunk is hasonlóan járt. Nem lehet, hogy a fejlesztők szúrtak el valamit?
Van valakinek tippje, hogy lehet feltenni win7-re telepíteni az Intuos-t?

(#5308) Munkas válasza Munkas (#5307) üzenetére


Munkas
aktív tag

Meg is van a megoldás. Az egyel korábbi drivert kell letölteni és avval megy.

(#5309) #04331520


#04331520
törölt tag

Sziasztok! Tudtok olyan elfogadható árú 2in1 tablet laptopot amin jól használható a tollal rajzolás? Gondolok itt a nyomásérzékenységre.

[ Szerkesztve ]

(#5310) KisDre válasza #04331520 (#5309) üzenetére


KisDre
senior tag

Lenovo Helix (az 1. generáció van nálam, a 2.-al nincs tapasztalatom azt tudom hogy ott nem biztos hogy Wacom technológia van), de most HardverApró-n keresve Lenovo Miix-et is találtam tollasan. Mindenképp érdemes kipróbálni előtte a dolgot ha van rá lehetőség.

Itt hagyok 2 linket többlet infónak, sok készülék van ám csak általában nem sok van belőlük:
Wacom Penabled-es eszközök táblázata

Tollas eszközök listája (- a bloggernek vannak egyéb cikkei is, készülék teszt is többek közt, sajnos a listát már egy ideje nem frissítette, lehet felhagyott a témával)

[ Szerkesztve ]

KisDre.artstation.com

(#5311) #04331520 válasza KisDre (#5310) üzenetére


#04331520
törölt tag

Köszönöm szépen. Sajnos nekem nem jött be, hogy nem ott rajzolok amit nézek. Eladtam a Wacom-ot, de a kijelzős tabletek méregdrágák.

(#5312) BonFire


BonFire
veterán

Sziasztok!

Régen jártam erre. Most úgy esett, hogy kihasználatlanság miatt eladnám a 2012-es Wacom Bamboo Pen and Touch A6-os táblámat. Ami a mai Intuos Art Pen and Touch-nak felel meg. Mielőtt felraknám a hardverapróra, gondoltam, bedobom ide, hátha valaki minőségi táblát keres olcsón. 20 000 Ft-ot kérek érte+pkg. Postai úton kézbesítem.

Nem sokat rajzoltam vele, igazából Photoshophoz vettem, ahhoz jó szolgálatot is tett, de ma már nem csinálok olyan jellegű munkát, ami miatt elő kéne vennem, és csak a port törölgetem róla. Egy idő után inkább eltettem, és évek óta nem vettem elő. Állapota tehát alig használt, kifogástalan.

(Kérlek, ne vegyétek a fejem, hogy ide tettem, de a hardverapró kísértettanya.) :R

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#5313) Sebhelyes


Sebhelyes
senior tag

Vettem egy Intuos Photo S-t, a tolla elég harmatos, de hát ezért olcsóbb, mint a Pro, viszont nem tudom, az normális-e, hogy a két gombja közül a felső az rendesen kattan, az alsó ugyan működik, de olyan mintha rágógumiba nyomódna be, semmi kattanás vagy "rugózás". Ez belefér az óccóságba, vagy kicserélnék?

(#5314) smc


smc
addikt

Sziasztok,

Végül levadásztam egy surface pro-t, még az első szériásat és ezen próbálkozok a mobilitás végett az intuos pro mellett, így gondoltam megosztok veletek néhány tippet hozzá.
A gyári tolla nincs meg, így egy műanyag tollba rejtett Galaxy Note ceruzát használok hozzá, később majd beszerzek hozzá egy olyat amin radír is van. Sajnos se az Intuos Pro, se a Graphire 4 ceruzáját nem látja. :O

Életmentő: Ezen leírás alapján csináltam egy gyorsgombot a tálcára amivel ki-be lehet kapcsolni az érintőképernyőt. Így nem zavar be a kezem soha, mert bár van benne védelem, azaz ha a tollat érzékeli, akkor kikapcsolja a kéz érzékelést, de sokszor hibázik.

Emelett befogtam hozzá egy mini bluetooth billentyűzetet, amivel kiválóan lehet kezelni a gyorsgombbokat. (Az enyémet 4-5 éve még androidhoz és iphone-hoz árulták, de ugyanerről van szó.)
-undo/redo
-forgatás
-különböző ecseteknek és radírnak
Az összes szükségeset beállítottam egy-egy gombra egy halomban, így mindent elérek egy ujjal.
Ezt a kis billt mint egy távirányítót bal kézben tartva nagyon jól lehet dolgozni. Többet nyújt, mint az Intuos Pro express key rendszere.

Mivel nem egy friss gépről van szó, így vannak hátrányai is bőven.
A felület csúszik, ezt szokni kell.
Tud melegedni a gép, de még éppen nem zavaró eddig.
Az akkumulátorról nagyjából 4 órát megy csak. (Proci teljesítményt kicsit korlátozva akkuról és 25% fényerő mellett, napfényen nyilván ez kevés lenne.)
A hardver sajnos kicsit kevés a Photoshop-hoz, de én amúgy is a Paint Tool Sai-t használom, abból is a Ver. 2-t. Ez gyönyörűen működik a gépen és nagyobb ecsetmérettel is megfelelő sebességgel lehet rajzolni/festeni.

Sajnos ennek a gépnek a kitámasztója még csak egy állást ismer, ami elég meredek, így sokszor kell kitámasztani az éppen közelben található tárgyakkal, erre még próbálok megoldást találni.

Jah és a legfontosabb, maga a ceruza pontossága. Nem lehet egy szinten említeni az intuos pro szériával, de kellemes meglepetés volt. El kell szórakozni a kalibrálással, hogy az éppen aktuális nézőpontból a ceruza hegye alatt legyen a kurzor, de használható. Egyedül a képernyő széleinél van egy kis csúszás, ott akár fél centire is el tud mászni a hegytől bárhogy kalibrálom. Ezzel együtt kell élni ezeken a gépeken.

Feltettem a Wacom Feel driver-t is hozzá, ebben már lehet állítani a hegy érzékenységét és az oldalgomb funkcióját a ceruzán, de továbbra sincs pressure curve állítási lehetőség. Ezt a programban lehet még állítani, ha van rá lehetőség. A sai-ban pont nincs. :D

Remélem nem gond, hogy ide raktam ezt a kis szösszenetet, de hátha segít valakinek.
További szép napot! :)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5315) 2007ath


2007ath
aktív tag

Sziasztok! Tanácsot kérnék digitális tábla vásárlással kapcsolatban. A lányom részére venném, aki 4. éves festőművész szakos egyetemista. Az elmúlt időszakban kezdte felfedezni a digitális technika lehetőségeit. A tanárai szerint biztató eredményeket (képeket) eddig egy egérrel (!) produkálta.

Az eddigi tájékozódásunk alapján a WACOM Intuos PRO S, illetve a WACOM Intuos ART S típusokra szűkült a kör. Kérdéseim:

1./ A PRO jelent-e annyi pluszt, hogy megéri a jelentős (kb. 35.-eFt) különbözetet?

2./ A PRO verzióhoz tartozó toll (Grip Pen) külön megvásárolva kb. 27.eFt. Ha megsérül, helyettesíthető-e más - esetleg olcsóbb - WACOM típusú tollal?

3./ Az ismertetőkben nem találom, hogy a PRO verzióhoz milyen kreatív (festő, rajzoló) szoftver jár. Tartozik hozzá egyáltalán ilyen szoftver? (Azt tudom, hogy az ART-hoz a Corel Painter Essentials 5.)

A válaszokat előre is köszönöm.

(#5316) Grafirka válasza 2007ath (#5315) üzenetére


Grafirka
őstag

Illusztratornak/festonek az M meret ajanlottabb. Inkabb sima intuos M merteben mint Pro S .
Nem kell a papirforma szerinti magasabb nyomaserzekenyseg , felbontas es vagy dolesszogerzekenyseg.
Touch funkcio szvsz. teljesen folosleges nem erdemes penzt adni erte.

Tollak dragak , nincs olcsobb alternativa, azt a tollat kell venned ami a tablahoz passzol, masik tipussal nem mukodik sajnos. Ez szandekos wacom politka.

Az ajandek softver mindig valtozik , atto fugg epp mit adnak hozza ill. milyen orszagban vasarolod, erre nincs univerzalis valasz.

(#5317) 2007ath válasza Grafirka (#5316) üzenetére


2007ath
aktív tag

Köszönöm az információkat.

(#5318) smc válasza smc (#5314) üzenetére


smc
addikt

[link]
Ezt a ceruzát még sikerült beszerezni hozzá.
Nagyon jól be lehetett kalibrálni, van radír + 2 oldalgomb. Extra, hogy a wacom intuos pro pen hegye (rugós, gumis, puha és kemény) belemegy és hibátlanul működik vele. :R

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5319) KisDre válasza smc (#5318) üzenetére


KisDre
senior tag

Uhh! Régóta gondolkozok egy toll vásárlásán! Amit linkeltél, tőle rendelted? Mennyi idő alatt érkezett meg?
Nyomáskülönbség érzékelésével semmi gond nincs? Radírnak is van esetleg nyomáskülönbség érzékelése?

[ Szerkesztve ]

KisDre.artstation.com

(#5320) smc válasza KisDre (#5319) üzenetére


smc
addikt

Nem tudom már kitől rendeltem, de nagyjából 7000 Ft volt a ceruza, és 3000 a szállítás, így kb két hét alatt megjött.
Nyomásérzékeny mindkét vége természetesen, szépen működik is. Mióta megvan ez a gép, azóta nem is vettem elő az intuost. Lényegében ugyanúgy működik a ceruzája, kivétel a dőlés érzékelést.
Milyen géphez lenne?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5321) KisDre válasza smc (#5320) üzenetére


KisDre
senior tag

Lenovo Helix 1. szériája
Jó a beépített tollja is mondjuk, de a több gomb plusz radír és a vastagabb kialakítás kényelmesebbé tenné az eszközt :)

[ Szerkesztve ]

KisDre.artstation.com

(#5322) smc válasza KisDre (#5321) üzenetére


smc
addikt

Nos, akkor hogy ellene is beszéljek kicsit.. :D
Nem annyira vastag mint az Intuos ceruzája, de ez fel sem tűnt igazán. Egész nap használom és rendben van.
A gombok sem annyira biztosak mint a wacomon, azokat szokni kellett.
Azt pedig nem tudom biztosan, hogy a lenovoval kompatibilis-e.
Ezen a gépen a samsung note 1 és 2 ceruzája működött, így ha azt ki tudod próbálni, akkor ez is menne szerintem.
A beállításokhoz pedig ha jól tudom szükséges a Wacom feel driver.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5323) KisDre válasza smc (#5322) üzenetére


KisDre
senior tag

Ohh a kompatibilitással nincs probléma, mert tudom hogy az a típus-példány ami nekem van az Wacom FeelIT (vagy Wacom Penabled, igazából 2 megnevezés de a két technológia ugyanaz és kompatibilis egymással, utóbbi régebb óta használatos)

Intous alatt a sima Intous-t érted, vagy a Intous Pro-t? Ha vékonyabb is, azért csak nem annyira vékony, és kényelmetlen mint a tabletekbe-mobilba csúsztatható tollak, gondolom :DDD

KisDre.artstation.com

(#5324) smc válasza KisDre (#5323) üzenetére


smc
addikt

Intuos Pro. Csináltam is egy képet róluk. A sima toll egy hétköznapi BIC cristal.
Nagyjából 9 mm a vastagsága.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5325) KisDre válasza smc (#5324) üzenetére


KisDre
senior tag

Hmm, necces, bár még így is vastagabb mint a becsúsztatható gyáriak. A Bamboo Stylus Feel esetleg volt már a kezedben? Ahhoz képest kb milyen? Vagy esetleg normál régebbi Wacom Bamboo tábla tolljához? (S ez talán az utolsó kérdésem :D)

KisDre.artstation.com

(#5326) smc válasza KisDre (#5325) üzenetére


smc
addikt

Azokhoz nem volt szerencsém. :)
[link]
Ott viszont mintha lenne egy Wacom. :)

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5327) smc


smc
addikt

Ezen minden van! Legyen elég! :DDD

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5328) KisDre válasza smc (#5327) üzenetére


KisDre
senior tag

Jól van, nincs több kérdésem, köszönöm :DDD :DD

KisDre.artstation.com

(#5329) Cheesus


Cheesus
senior tag

Sziasztok :)

A mostani Canon promóció apropóján a birtokomba került egy Wacom Intuos Pro S tábla. Korábban még sose rajzoltam digitalizáló táblával, meg úgy egyáltalán az egérrel se sanyargattam magam rajzolás terén, ha olyan kedvem volt, és megláttam egy jó képet a neten, akkor azt 1:1-ben le tudtam másolni tollal papírra.

Az lenne a kérdésem, hogy teljesen kezdőnek hogyan, és milyen programokkal lenne érdemes belevágnia ebbe a dologba (esetleg szakkönyv hozzá)? Első körben azt terveztem, hogy egy-két korábbi rajzomat beszkennelem, és azokat rajzolom köbe pl PS-ben, hogy mégis szokjam a tollat, de nem zárkózok el attól, hogy a retusálás részébe is belevágjak, ha tollal esetleg könnyebb lenne.

https://www.twitch.tv/csehla

(#5330) captainnemo


captainnemo
aktív tag

Tudom ez nem hirdetési topic, de igazából nem tudom az apróhirdetésbe betéve a célközönséget eléri-e, ezért bedobom ide, hogy lenne egy eladó huion gt-190 eladó, amit az amazonról rendeltem kb. egy éve. Jó állapotban dobozában adnám. Akit érdekel keressen meg.

(#5331) Grafirka válasza Cheesus (#5329) üzenetére


Grafirka
őstag

Ingyenes : Krita , Gimp
Fizetos : Photoshop , Corel Painter, Paint Tool Sai , Art Rage , stb

(#5332) kérdésem van


kérdésem van
újonc

Sziasztok, új vagyok mind a fórumon mind a digitalizáló táblák világában és a tanácsotokat kérném wacom tábla kapcsán.

Wacom Intuos DRAW S digitális rajztábla amit kinéztem.
Ez lenne az első digitális rajztáblám, és még nagyon kezdő vagyok animáció terén.

A kérdésem az, hogy ez a típus mennyire kompatibilis:
- windows 7-el?
- sony vaio laptoppal (memória 4GB, 64 bites és Mobile Intel (R) 4 Series Express Chipset Family videokártya van benne)?
- és régebbi flash animációs programot szeretnék majd vele használni

Ha ez így nem annyira működőképes együtt, akkor mit tudnátok ajánlani, amit kezdőként érdemes lenne helyette beszereznem?
Illetve tudtok-e ajánlani vaterán, jófogáson kívül még oldalt, ahol akár használtan, de beszerezhető lenne bármilyen hasonló, korábbi wacom verzió?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#5333) smc válasza kérdésem van (#5332) üzenetére


smc
addikt

Szia,

Win7 kompatibilis a driver szerint. Én az intuos pro-t használtam windows 7-tel, probléma nélkül.
Laptop is egy pc, csak kisebb. Mivel nem írtál programot, így nem is tudjuk megmondani, hogy esetleg a laptop vga tud-e gyorsítani rajta, de a gép adott, tedd fel és próbáld ki.

Helyek: hardverapro-t is megnézheted, illetve ebay.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5334) kérdésem van válasza smc (#5333) üzenetére


kérdésem van
újonc

Köszönöm a gyors választ.
A videokártyám teherbírása kérdéses a számomra, hogy mennyire működnek majd alatta grafikus programok, de akkor próba szerencse. :-)

(#5335) *Ropi* válasza kérdésem van (#5332) üzenetére


*Ropi*
félisten

A Te esetedben nem a tábla, hanem a laptop a szűk keresztmetszet: 4 GB memória és beépített VGA nem egy erőmű (tippre a CPU is "U" jelölésű, ami az ultraalacsony fogyasztást jelöli). Készülj fel rá, hogy a komolyabb igényű programok ha nem is hasalnak el rajta, de öregurasan lassúak lesznek.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5336) Carlas


Carlas
senior tag

Ha valakit esetleg érdekel egy Wacom Intuos Photo Pen & Touch S csak kipróbált még fóliás,új! (fóliában próbált) tábla akkor írjatok rám nagyon jó áron adom. Kaptam de sosem használtam, fóliát se szedtem le róla hátha valakinél nagy haszna lenne :R :R :R

[ Szerkesztve ]

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#5337) Dexter68


Dexter68
addikt

Sziasztok, beírom ide, hátha másnak is jó lesz valamire, meg, hogy a következő újrahúzásnál megtaláljam :DDD

A tábla Wacom Intuos 3 A4+

Szóval Windows10 + Photoshop CC kombónál az történt, hogy a Photoshop nem volt hajlandó tudomást venni a nyomásérzékenységről. Találtam olyan megoldás, hogy ha bekapcsolom a „Use Windows Ink”-et, akkor megjavul, és valóban, viszont előjött tőle még 10 bug, meg a karikázás a kurzor körül, amitől sugárban hányok.

A következőket kell tenni:
A c:\Users\Felhasználónév\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2017\Adobe Photoshop CC 2017 Settings\ könyvtárban létre kell hozni egy PSUserConfig.txt fájlt a következő tartalommal:

# Use WinTab
UseSystemStylus 0

Ettől helyreáll a lelki béke és minden rendesen működik.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#5338) Carlas válasza Carlas (#5336) üzenetére


Carlas
senior tag

A táblát elvitték máris. Köszönöm :R :R

Több mint 15 éve a Hardveraprón!

(#5339) kérdésem van válasza Carlas (#5336) üzenetére


kérdésem van
újonc

Köszönöm a tanácsot, ha nagyon élvezhetetlen lenne a dolog, akkor ebbe az irányba fogok gondolkodni.

(#5340) captainnemo


captainnemo
aktív tag

A lányom leváltaná az alábbi a "Huion Pen Display for Professionals Graphics Monitor - GT-190S w/" eszközét egy ipad+toll eszközre mert a használati szokásainak jobban megfelel.

Huion GT-190S

A kérdésem arra vonatkozna milyen minimális ipad konfig ami a kritériumnak megfelel, mármint alkalmas rajzolásra. Továbbá tudom ez nem hirdetési topic, de jeleznem a cucc eladó, vagy értékegyeztetéssel ipadra cserélhető.

(#5341) smc válasza captainnemo (#5340) üzenetére


smc
addikt

Ipad Pro kell nektek akkor. Amiből a 9,7-es méretű nagyjából 130-140-től indul HASZNÁLTAN. (Ceruza + 20-tól használtan) Persze ki lehet fogni nagy ritkán olcsóbban is. Ha új kell, akkor csak keress rá az ipad pro-ra és láthatod az árakat.
Ha sima Ipad-et szeretnétek, akkor nem lesz se nyomás se dőlés érzékelés. Az nem sokkal jobb, mint ha az ujjaddal vagy egy virslivel rajzolnál egy androidos telefonon. :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5342) captainnemo válasza smc (#5341) üzenetére


captainnemo
aktív tag

Kösz az infót, de jó lehet a 2017 is? Egy ismerősöm azt is ajánlotta. A rivális ugye a surface pro ha eltekintek a wacomtól. Mi a vélemény róla?

[ Szerkesztve ]

(#5343) smc válasza captainnemo (#5342) üzenetére


smc
addikt

Persze hogy jó lehet, csak az még drágább. :)
Te minimálisat kértél.
A legfőbb különbség az ipad és a surface között az oprendszer. IOS-t nem ismerem, sosem használtam, így én maradtam egy régebbi surface pro terméknél (1. generációs, amiben pont wacom technológia dolgozik, míg az újabbakban már más van)
Amennyire utánanéztem az ipad ceruzája pontosabb, a legújabb surface pro (2017) talán már tudja hozni azt a szintet. Dőlés csak innentől támogatott a surface-en, korábbiak nem tudják.
Mindkettő ceruzáját tölteni kell. Akkuidőben az ipad jobb, de ugye az oprendszer miatt kötöttebb a szoftveres lehetőség. Nincs photoshop pl, vagy paint tool sai. Én pedig pont ezeket használom.

Nehéz döntés, de az ipad nyilván menőbb. :)
Talán még a surface mellett a kickstand szól, amivel be lehet lőni kényelmesen a rajzolási pozíciót.

Mindenesetre majd pár év múlva, ha utánam dobják beszerzek egy ipad pro-t is, mert miért ne.. :)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5344) captainnemo válasza smc (#5343) üzenetére


captainnemo
aktív tag

Látom ez is alternatíva. A surface pro-ból mi az ami jó? Mi az ahol van nyomásérzékelés, dőlésszög stb.

(#5345) smc válasza captainnemo (#5344) üzenetére


smc
addikt

Nyomás mindegyiken van.
Pro 1-2 Wacom technológia. Későbbiek N-Trig.
Dőlés ha jól tudom csak a legújabbtól (2017) van.

Nekem csak az első generációs van, így a többiről nem tudok gyakorlati tapasztalatot megosztani.
Wacom ceruzákba nem kell ellem, míg az N-Trig-hez kell. Ha visszakeresel én leírtam a tapasztalataimat ezzel a géppel kapcsolatban. Nem mind helytálló az újabb surface pro-kra a másfajta technológiából adódóan.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5346) Dr. 444Hertz


Dr. 444Hertz
Arcképgyáros

Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, de szeretnék segítséget kérni.

Főleg japán manga stílusban szeretnék rajzolni (mondjuk ilyen minőségben), és ehhez szeretnék eszközöket szerezni.
Nagyon nem értek a digitális rajzoláshoz, de van pár igény, amit próbáltam összefoglalni:
- kijelzőn szeretnék rajzolni
- nagy felbontású végeredmény fontos
- lehetőségekhez mérten minél precízebb vonalakra lenne szükségem
- visszavonás funkció és talán valamiféle vonalzó nem jönne rosszul, egyébként nincsen komolyabb szoftveres csilivilikre igényem

Ajánlottak már iPad-et, de ha van olcsóbb alternatíva megfelelő minőségben, annak örülnék, ugyanis rajzoláson kívül másra nem használnám az eszköz(öke)t.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen táblagépszerűség + toll kombinációt tudtok ajánlani, merrefelé nézelődjek?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16

(#5347) LamaCube válasza Dr. 444Hertz (#5346) üzenetére


LamaCube
addikt

Szia!

Digitális rajz eszközökben a Wacom az etalon. Ha kijelzőn akarsz rajzolni, akkor a legolcsóbb ilyen táblamonitora 13 colos és 290000 Ft. [link]

Lehet egy Ipad olcsóbb lenne, de én először a helyedben mindenképpen kipróbálnék egy digitalizáló táblát, hogy meg tudod-e szokni. kb. 20000-ből megvan. Nekem egy Wacom bambo-m van és egy 22 -es Dell monitorom.
Ezzel a kombóval is lehet jókat alkotni. Ha kíváncsi vagy nézd meg a rajzaimról a videókat. [link]

A lényeg, hogy ha kijelzőn akarsz rajzolni, akkor zsebbe kell nyúlni !

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#5348) Dr. 444Hertz válasza LamaCube (#5347) üzenetére


Dr. 444Hertz
Arcképgyáros

Köszönöm szépen a részletes tanácsot :)
Sajnos nem gondoltam, hogy ennyire a zsebbe kell nyúlni.
Mindenesetre nagy segítség, hálás vagyok :)

Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16

(#5349) LamaCube válasza Dr. 444Hertz (#5348) üzenetére


LamaCube
addikt

Nincs mit! Persze nem szentírás, amit írtam.

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#5350) captainnemo


captainnemo
aktív tag

Lenne egy újabb kérdésem. A lányom mint fentebb írtam egy táblamonitort használ, de amúgy azt mondta nem elég gyors a gépe hozzá. Nézegettem gépeket, és úgy gondolom itt a grafikus kártya sebessége/milyensége "nem számít", hanem inkább a processzor. Igazam van?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.