Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5601) squarepapa válasza Chronos85 (#5600) üzenetére


squarepapa
csendes tag

Semmi gond, igazából amit akartam azt megtudtam, vagyis hogy megy a CAD-el. Lehet felhívom a boltot és beszélek velük. Valóban jól látod, cnc-vel történő lézervágáshoz szeretném használni, sokszor kapok olyan alkatrészeket amiről egyszerűen alig lehet méretet venni, mert mindenhol rádiusz van. Ilyenkor papírra szoktam körberajzolni, amit beszkennelek, majd a képet mégegyszer körberajzolom autocad-ben, és ez így elég körülményes és időigényes. Lehet nézek egy M-et, ahogy néztem 60k körül mozog és megnézem mire jutok. Nagyon köszönöm a segítségedet.
Patchy 👏

A cenzúra a társadalom önbizalomhiányára utal!

(#5602) kuyarashi


kuyarashi
őstag

Sziasztok!

2013-ban vásároltam egy Wacom PTH-850 táblát a Grasshopper.hu webáruházban, amihez ingyen grafikus szoftver járt (ill. 3 közül lehetett volna választani). Akkoriban mindig halasztgattam a döntést, hogy mely programot töltsem le. Úgy fél éve ocsúdtam fel, de a Wacom regisztrációs oldala nem fogadja el az SBD kulcsomat. Azt írja, hogy helytelen a számsor, vagy már beregisztráltam. Utóbbira nem emlékszem, de az e-mailjeim közt sincs Wacomtól származó levél, programot pedig végképp nem töltöttem le.
Eddig még csak írásban kerestem a Grasshopper vevőszolgálatát, de nem válaszoltak, ezért kérdezem meg itt is, hogy szerintetek ilyenkor mi van. Lehetséges, hogy csak pár hónapig voltam jogosult az ingyenes szoftver beszerzésére?

Válaszaitokat előre köszönöm.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5603) ZephX


ZephX
senior tag

Sziasztok!

Egy olyan technikai kérdésem lenne, hogy szemüveg tisztító kendővel lelehet törölni az új Intuos táblák fekete felületét? Ezzel szoktam szemüveget, és telefonképernyőt törölni. Kérdés ezt a puhább felületet lehet-e? A toll maradványokat és a zsír szedném le vele.

(#5604) KisDre


KisDre
senior tag

Hali
Valaki szedett már szét korábban tollat? (CTH-460) Az enyémmel történt egy kis baleset mégpedig hogy folyadék került bele és a gombok nem akartak működni és a hegy se működött normálisan, nem egyszerűen de szétszedtem, kifújtam, és voálá működött is!
Happy end lenne, ha örömben nem siettem volna és elsőre jól teszem össze a tollat, nem jött össze így újra széthúztam ÁM ekkor én balga szét szakítottam a radír vezetékeit. Tudom sokan nem is használják de én meg pont szeretem.
Az hogy a mágneses tekercsnek hova megy a pozitivja negatívja meg is van, forrasztani is tudnék hol, viszont van a másik oldalon is egy kósza drótocska ami nem tudom mi célt szolgál vagy hogy.hova megy.

Ha van valaki aki jobban bele ásta magát már ebbe és tudna segíteni azt megköszönném :)

[ Szerkesztve ]

KisDre.artstation.com

(#5605) smc válasza KisDre (#5604) üzenetére


smc
addikt

Kérünk képet!

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5606) KisDre válasza smc (#5605) üzenetére


KisDre
senior tag

Tessék,: [link]

Lőttem párat de sajna nem mindig akart a telefon normálisan fókuszálni, remélem azért a lényeg látszódik (elvileg a tekercs 2 kábele megy a sárga tapaszos oldalon lévő 2 forrásra, de a másik oldalon lévő kósza vezeték a kérdés. Ugye van egy kis alkatrész ami a nyomás méréséért felel, gondolom az lehet az a fekete-szürke köztes középső elem, és látom is hogy van valami fém ennek is a belsejében, de egyszerűen túl pici és nem látom át a dolgot)

szerk.: Frissítettem nem lerontott minőségűekkel :)

[ Szerkesztve ]

KisDre.artstation.com

(#5607) general


general
addikt

helló!
egy kis segítségre lenne szükségem! Wacom Intuos Pro táblám van, a minap tisztítottam a tollat, kicsit "beizzadt" a gumis borítás, le akartam törölni, de ahogyan erősebben szorítottam/húztam a törlőkendőt, szétcsúszott maga toll. visszadugtam simán, kattant, de akkor vettem észre, hogy a dupla gomb egyik fele szorul, nem használható. próbáltam finomat mozgatni, hogy rendesen visszakerüljön a helyére, de valami kis cucc ki is esett belőle, egy picike kis alátét-szerűség, ami nyilván a gomb alá kellhet.

a kérdésem az lenne, hogy foglalkozik-e valaki szervízzel, értő ember meg tudná-e csinálni nekem, én nem szeretném jobban szétszedni. semmi baja egyébként ettől eltekintve, csak kiesett ez a kis darabka a helyéről.

(#5608) savior


savior
őstag

Hello.
Ha valaki csak otthon rajzolgat magának vagy valami ingyenes játékot készít, akkor megfelel neki egy olcsóbb tábla is?
Mert láttam van 5k forintért is, és nekem szerintem egy olyan is megfelelne?
Van ennek valami hátránya? Miben jobb egy drágább készülék?

https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home

(#5609) kuyarashi válasza savior (#5608) üzenetére


kuyarashi
őstag

Nincs benne nagy tapasztalatom, mert eddig még csak egyetlen típust használtam, de azt gondolom, hogy az 5.000 Ft-os kategória után arra gondolnék, hogy miért is vettem meg. Akkor már egér.
Sajnos itt is igaz az, ami sok más területen is (de nem mindenhol); célszerű és kifizetődő mélyebbre nyúlni a zsebben. Az 5.000 Ft-osnál a 80.000 Ft-os valószínűleg pontosan annyiszor jobb, mint ahányszor drágább.
A szoftverek sem fognak teljes körűen támogatni egy olcsó, neve nincs táblát. Annyi, hogy az egér helyett tollal navigálhatsz bennük. Ha szerencséd van, akkor lesz nyomásérzékenységed is, de az már más kérdés, hogy hány szinten, mennyire pontosan, stb.
A nyomásérzékenysége például biztosan sokkal érzéketlenebb. A pontossága is sokkal rosszabb lehet az alsó kategóriának, mint akár egy jobb, 10.000 Ft-os egérnek.
Ki kell próbálnod egy precízebb, 100.000 Ft-os Wacomot, hogy legyen kiindulási alapod. Ha tudsz mihez viszonyítani, egyből megérted, hogy miért jobb a Wacom. A Grashoppernél ezt meg is teheted. (Anno én éltem a kipróbálási lehetőséggel, bár nem volt viszonyítási alapom, valamint ott, fél óra alatt nehéz lett volna igazán körültekintően letesztelni a táblát.)

Én mindenféleképp azt ajánlanám, hogy próbálj ki párat és inkább használtan, pár 10.000-ért vegyél Wacomot.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5610) #48613632


#48613632
törölt tag

Sziasztok
Érdeklődnék, ha használtan vásárolok, akkor is jár hozzá grafikai szoftver? Illetve, Corel X8 programcsomag megvan, ez mennyire használható ezeken a táblákon?

Pontosan még nem tudom, hogy melyik tipust fogom begyűjteni, de az biztos, hogy Wacom Intous terméket veszek.

(#5612) #48613632


#48613632
törölt tag

Se topikgazda, se témaösszefoglaló, se válasz a két napja feltett kérdésemre. Pedig lenne még jó pár, de sok értelmét nem látom, hogy feltegyem. :(

(#5613) smc válasza #48613632 (#5612) üzenetére


smc
addikt

Bocs, nyúztam már pár táblát, de sosem használtam hozzá adott szoftvert. Azt kell használni ami neked bevált és kézre áll. Használt táblához pedig nem jár szoftver. Nem csak azért mert feltehetőleg regisztráltak és felhasználtak a kódot, de le is járhatnak azok mivel évekkel ezelőtt vehették.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5614) #48613632 válasza smc (#5613) üzenetére


#48613632
törölt tag

Köszönöm a választ. :R
Esetleg összeírhatnék pár kérdést? Elképzelhető, hogy más, kezdő usereket is érdekelhet.

Jómagam már elég régóta Corelezek, mondhatni ismerem a progit. (kb Corel 5 óta, de már előtte is volt a kezem alatt)
Grafikus táblán viszont sosem használtam, mivel nem művészeti jellegű felhasználás volt, hanem pl kiadványszerkesztés, illetve műszaki rajz.
Már önmagában ez a tétel is felvet jó néhány kérdést, de pl ilyenek jutnak eszembe, hogy

- használt tábla vásárlásnál, mire kell figyelni?
- pontosan hogyan kell egy ilyet összekötni a géppel, illetve milyen, és mennyi szabad csatlakozó kell?
- brandek, márkák, gépigény. Esetleg, egy olcsóbb brand, pl Huion felsőbb kategóriás táblája (pl Kamvas GT910) jó választás lehet e, vagy mivel kell vásárlás esetén szembesülni, ha szembeállítom pl egy Wacom Intuos-al, ami nem kijelzős, és az aktív felület is kisebb.
- "ingyenes szoftver lejár" Ez mit jelent pontosan? Az aktiválásra szánt idő jár le, pl kötelező aktiválni, a vásárlást követő X időn belül, vagy a használati jog is lejár?

Szívesen összeírok egy laikusoknak szánt kérdéssort, akár formailag is rendbe teszem, ha ebből össze tudtok, és össze szeretnétek hozni mondjuk egy összefoglalót.
Sok kérdés eszembe jutott még, csak közben elfelejtettem, meg sokra ugye találtam választ.

(#5615) Chronos85 válasza #48613632 (#5614) üzenetére


Chronos85
tag

Hali,
- használt tábla vásárlásnál, mire kell figyelni?
Ugyan arra, mint minden használt terméknél+ Hogy volt tartva a toll, -folyamatos nyomás érte a hegyet kikapcsolt állapotban-, leejtették-e, érte-e folyadék a táblát.
Ezért csak saját felelősségre, mert ezekre a kérdésekre max nagyon közeli ismerőstől fogsz őszinte választ kapni. És ezek olyan dolgok amiknél ha van is még garancia gyakran ki kell fizetni a javítást.
Láttam, hogy toll nélkül szoktak még árulni... A wacomnál egy új toll az alsó/közép kategóriánál gyakran egy komplett szett 2/3. Ezekkel érdemes előtte tisztában lenni.

pontosan hogyan kell egy ilyet összekötni a géppel,
illetve milyen, és mennyi szabad csatlakozó kell?

Típustól függ. A nem aktív kijelzősöket USB-n vagy többnyire BlueTooth-on ha vezeték nélküli. Illetve ha tölteni kell a tollat (wacom-nál nem kell), akkor ott az elem vagy még 1 USB szokott kelleni.
Az aktív kijelzősöknél kell még egy videó jel, itt aztán van minden felbontástól függően.
De ezek mind le vannak írva az egyes típusoknál.

- brandek, márkák, gépigény...
Brandek, márkák: Mo-on nem igazán engedhetik meg az emberek, hogy próbálgassák az új "kínai" táblákat, Biztos sokat fejlődtek az évek alatt azok is, de itt a nagy többség (köztük én is) vagy egy olcsó táblával kezdtek és rövid úton cserélték egy minőségire, mert kellett a gyors munkavégzéshez. Vagy eleve Wacom-ot vett és rendeltetés szerű használat mellett, köszöni hosszú évekre letudta a kérdést.
Youtube-on, különböző oldalakon találsz összehasonlításokat. Itt is szoktuk kérni, hogy aki ilyet vett írjon néhány sort, tisztelet a kivételnek, de ez többnyire elszokott maradni.

A gépigény megint csak felhasználás kérdése, lepedő méretű képekkel, több száz réteggel akarsz dolgozni, vagy bannereket akarsz készíteni. De általában igaz, hogy ezek a programok memória igényesek és a nagy temp fájlok miatt szeretik az SSD-t.

A tábla "rajz" felületének a mérete is elég beugratós, ugyanis nem a méret az elsődleges sokkal inkább a felbontása. Azt tudni kell hogy a wacom-nál az Intous kategóriában is bőven elég, még ha jól rémlik pont a Huion-nál hatalmas szórások vannak az alsó és felsőházban.

- "ingyenes szoftver lejár"
Ha olyan típust választasz, akkor a honlapon regisztráláskor (garancia miatt is érdemes ha nem jár hozzá rajzprogram) kapsz egy plusz kódot. Ezeket a programokat váltogatni szokta a wacom attól függően, hogy kivel vannak éppen üzleti kapcsolatban. De ha egyszer beregisztráltál akkor az onnantól a tied, és nem jár le.
Azt tudni kell, hogy ezek a programok kezdőknek szólnak, sőt mióta a sketchbook ingyenes inkább csak marketing. Te is írtad, hogy régóta Corelezel, nyilván nem fogsz egy másik gyengébb tudású programot elkezdeni tanulgatni.

Remélem sikerült érthetően válaszolnom, bár mint láthatod nem igazán pörög a topik azért igyekszünk...
Üdv.: Chronos

(#5616) kemotox


kemotox
addikt

Üdv!
Gaomon m106k-val van valakinek tapasztalata? Elég jó vételnek tűnik. Mindig is érdekelt a (digitális) rajzolás (általánosba még jártam is rajzra, meg tűzománcra), viszont teljesen eltűnt az életemből. Sőt, nem is volt igazán sose. De úgy gondolom ennyiért simán kipróbálnám a dolgot.

(#5617) smc válasza kemotox (#5616) üzenetére


smc
addikt

Ilyenekről max youtube-on angolul találsz tesztet.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5618) FazekasLaci válasza KisDre (#5604) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Nem fog működni. A tekercsnek megfelelő hosszúságúnak kell lennie, mivel a mágneses rezonancia útján működik, tehát a tekercsnek megfelelő méretűnek kell lennie. Sajnos ez a szétesés elég gyakori, gariidőn belül mi cserélni szoktuk.

Üdv

Fazekas Laci
Grasshopper.hu
Tel.: 70/429-3200

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#5619) captainnemo


captainnemo
aktív tag

Kérdésem lenne hozzátok. A lányom szeretne magának egy lenovo yoga típusú gépet, ahol tudna rajzolni. Viszont nem értek a grafikus programokhoz, és ezekből a gépekből annyi típus van mint égen a csillag. Szóval mi az ami alkalmas rajzolásra szerintetek?. Krita, photoshop menne. Gondolom azért jó lenne olyan sebesség a rajzolás ne laggoljon nagyon. Szóval egy használható kompromisszum érdekel, mert használtan elfogadható áron futnak ezek. Köszi előre a segítséget!

(#5620) savior


savior
őstag

Minden digitális rajztábla olyan, mint egy tablet? Tehát van egy képernyő rajta, amin látom a monitor képét, meg hogy mit rajzolok? Vagy az olcsóbbakon nincs ilyen megjelenítő?

https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home

(#5621) kuyarashi válasza savior (#5620) üzenetére


kuyarashi
őstag

Némelyik csak tábla, kijelző nélkül. Az olcsóság' relatív. Például A Wacom Intuos Pro L 160.000 Ft, ami nem kevés pénz, de egy hasonlóan jó minőségű, érintőképernyős Wacom nyilván jóval drágább.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5622) estikornel


estikornel
tag

Sziasztok!

CTL472-re milyen védőfóliát érdemes venni? Az lenne a szerepe, hogy a tollat minél csúszósabbá tegye és ne kopjon meg pár nap alatt maga a védőfólia. Most épp öntapadós könyvborítóval bevont keményebb papír van kétoldalú ragasztóval felaggatva, de 2 naponta cserélni kell mert olyan hamar elkopik.

Visszakeresve itt LCD védőket meg üveget is említettek, melyik lenne a jobb megoldás? Csak egy 4,5*2,5-es active area-t használok, szóval azon a területen lenne csak komolyabb igénybevétel (osu!). Sajnos az alap matt felület pár óra alatt eldarálta az első tollhegyet, azóta műanyag kivágott műanyag mappa is volt már használva de nem vált be mert érdes volt.

Ilyesmi sufni megoldást keresek mert 20$ egy kész borító külföldről de annyit nem akarok rákölteni.

Példa 1
Példa 2

[ Szerkesztve ]

(#5623) smc válasza estikornel (#5622) üzenetére


smc
addikt

Valami faja üvegfólia lenne rá jó. De azt vedd figyelembe hogy úgy csúszósabb lesz.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5624) estikornel válasza smc (#5623) üzenetére


estikornel
tag

Igen, pont ez lenne a cél, hogy minél könnyebben lehessen mozgatni a tollat. Körülnézek, hogy hátha van akkor más rendes tabletre való ami méretben is passzolna rá.

(#5625) terjekit válasza KisDre (#5093) üzenetére


terjekit
újonc

Szia! Érdeklödnék hogy vált be a HUNION 1409, mert most rendelnék egyet a 16 éves lényomnak..... (lakberendezönek tanul)

(#5626) KisDre válasza terjekit (#5625) üzenetére


KisDre
senior tag

Én csak linkeltem mint opció, én magam nem rendeltem, jó ideje egy Wacom Bamboo-t nyúzok

KisDre.artstation.com

(#5627) KisDre válasza FazekasLaci (#5618) üzenetére


KisDre
senior tag

Szia Laci!

Értem, köszi. Bőven gari időn túl van sajna

KisDre.artstation.com

(#5628) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Tweet from @wacom:

Installing the latest #Windows10 update? Pan/Scroll is not working correctly in some apps and Modifier Clicks do not work when assigned to pen buttons/ ExpressKeys (see image). Our driver team has submitted a bug report with #Microsoft.

More info: http://bit.ly/2Re33U6 and https://t.co/Gsru4MIpBT

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5629) kuyarashi válasza *Ropi* (#5628) üzenetére


kuyarashi
őstag

Csak a szokásos...

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5630) kisZ2


kisZ2
csendes tag

Sziasztok.
Nézegetem a fórumot és a youtube teszt videókat. Viszont nem értem a következőt, ha én írásra, jegyzetelésre szeretném használni a táblát akkor mondjuk egy Wacom Intuos S -nél vagy akármilyen másik táblánál aminek kicsi a beviteli felülete, hogyan fogok tudni jegyzetelni. Például, ha azt szeretném, hogy egy ábra legyen bal oldalon jobb oldalon meg 5 sornyi szöveg, akkor ezt olyan kicsibe kell írnom, hogy ráférjen a tábla beviteli felületére. Ha egy 24 colos monitort használok, és a tábla 7 colos akkor nem tudom elképzelni, hogy lehet egy monitornyi felületet teleírni egy 7 colos beviteli felülettel.
Erre én nem találtam jó bemutató videót a youtubon.

(#5631) Metfogamma


Metfogamma
újonc

Óva intek mindenkit Wacom MobileStudio Pro 16 tablet-rajzmonitor ( i7 512GB) vásárlásától. Én nagyon megjártam vele. Van mellette két Wacom rajz monitorom azok tökéletesen működnek. (Cintiq 13HD, Cintiq 21UX LCD) Semmilyen Wacom tabletet nem érdemes venni.

(#5632) Mr Bond 007 válasza Metfogamma (#5631) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Azért kifejthetnéd hogy mégis mi a gond..

(#5633) Metfogamma válasza Mr Bond 007 (#5632) üzenetére


Metfogamma
újonc

2018-as áprilisi Windows update után folyamatos kék halál. Gép többszöri újra telepítése. Összeomlás véletlenszerűen. 1 hónapra rá ékezett új Intel grafikus driver azután legalább néhány program újra használhatóvá vált (például a Photoshop kis módosítással, le kellett tiltani a beugró induló ablakot) persze csak az integrált Intel grafikus kártyával. Az Nvidia Quadro M1000M driverek sora érkezett már, de nem javult a helyzet. Hétvégén felrakott legújabb Nvidia drivertől megint beállt a rendszer mint a cövek. Majd újra neki ugrok hogy safe mode-ban visszarakjak egy előző drivert. Szerintem nem így kellene működnie egy prémium kategóriás gépnek. Természetesen mindenből frissített driver, frissített BIOS. Van ismerősöm aki már féláron árulja a sajátját. Én örültem volna ha valaki jelezte volna nekem a vásárlás előtt, hogy gondok lehetnek a géppel. Amazon.com-on is próbáltam leírni az ellenérzéseimet, de a rendszer nem engedi, felülvizsgálat miatt. Magyar oldalak között pedig ezt a fórumot találtam ahol megoszthattam a géppel szerzett tapasztalataimat. Ahol vásároltam a gépet sajnos nincs lehetőségem megosztani a tapasztalataimat. Van egy részben működő iszonyat drága tabletem amelyet azért mertem megvenni, mert a cég eddigi termékei nagyon beváltak.

[ Szerkesztve ]

(#5634) smc válasza Metfogamma (#5633) üzenetére


smc
addikt

Féláron még meg is venném, hol árulja? :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5635) kuyarashi válasza smc (#5634) üzenetére


kuyarashi
őstag

Annak alapján, amennyi szemetet írnak róla Amazonon, én 100.000-ért sem venném. Tényleg kemény.

iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

(#5636) Metfogamma válasza smc (#5634) üzenetére


Metfogamma
újonc

Ment privátban az elérhetőség.

(#5637) *Ropi* válasza Metfogamma (#5633) üzenetére


*Ropi*
félisten

A "Semmilyen Wacom tabletet nem érdemes venni." és a "...a cég eddigi termékei nagyon beváltak." kijelentéseid erősen ütik egymást - jobb nem általánosítani. :N

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5638) Metfogamma válasza *Ropi* (#5637) üzenetére


Metfogamma
újonc

Szerintem a rajztáblái és a táblamonitorai jók. A táblagépei amelyekhez szerencsém volt azok egyike se hozta ami várható a márkától. Szerintem olvasd újra amit írtam...

[ Szerkesztve ]

(#5639) *Ropi* válasza Metfogamma (#5638) üzenetére


*Ropi*
félisten

Valahol jogos, amit mondasz, viszont a "tablet" ugye táblát jelent, és a köznyelvben ugye Wacom "táblának" hívjuk az összeset, aminek nincs kijelzője...

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#5640) vviktor1


vviktor1
aktív tag

Sziasztok, most lett egy ilyenem (Wacom intuo), ( pontosabban lányomnak) valaki elárulná hogy kell ezt telepíteni ? megjelenik de sárga háromszöges gyári driver netről felment win driver felment de semmi életjel, ha fent a gyári driver a ledje sem világít, anélkül igen de úgy se csinál semmit. 30+k kuka ? 2 gépen próbáltuk eddíg, nem gagyi gépek, win7pro és win7ultimate. Köszi bármi infót !

[ Szerkesztve ]

Ne dudálj, küzdj !

(#5641) smc válasza vviktor1 (#5640) üzenetére


smc
addikt

Első körben: driver letölt, telepít, újraindít és csak azután csatlakoztat.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5642) vviktor1 válasza smc (#5641) üzenetére


vviktor1
aktív tag

Köszi, most addíg eljutottunk, hogy code52 a driver, de ezt F8-as indítással a digitális aláírás ellenőrzés kiiktatással működik a cucc. Erre valami korrekt megoldás ?

Ne dudálj, küzdj !

(#5643) Wurten


Wurten
csendes tag

Sziasztok!
Gondolkodom, hogy veszek egy táblát, amivel a kósza ötleteimet tudnám digitalizálni. Amire használnám tehát, feljegyzések, skiccek (illetve ha kedvem támad, valami rajzolásba is bele szeretnék kezdeni, hobbi szinten).
Mivel látom állandó téma, hogy milyen géppel használja az ember így: Win10 az OP rendszer, és alapvetően középerős gépeken lenne működtetve (nem a legújabb, de jó konfig).

Az összeg amit rászánnék, kb. 15-20 eFt.

Előre is köszönöm a véleményeket.

(#5644) huaxie67 válasza Ferenc1989 (#4752) üzenetére


huaxie67
újonc

Nézd - egy tablet használhatóságát (és az árát) 5 paraméter határozza meg:

1, mérete - mekkora a rajzasztal (A/5, A/4, A/3)
2, felbontás síkban - (300 - 5000 dpi)
3, nyomásérzékenység - 64-2048 fokozat, (ugyanis szabadkézi rajznál érzékeli a pen nyomását, nagyobb nyomásra vastagabb vonalat húz)
4, felszereltség (van-e pl szálkeresztes optika, ami a térképészetben, műszaki rajzbevitelnél lényeges)
5, és végül, de nem utolsósorban a felhasznált anyagok minősége, tartóssága.

Megbízható gyártó, megbízható minőség: XP-Pen ( https://www.xp-pen.com ) . A méretet és a funkciókat neked kell eldöntened.

Nekem egy XP-Pen Deco 01 Digitális rajztábla van. Számítógépen való rajzokhoz, digitális festményekhez és photoshophoz használ

(#5645) Dimaj


Dimaj
aktív tag

Hello,

Szeretnék húgomnak karácsonyra venni valamit, amivel meglephetem. Nagyon ügyesen rajzol ,szereti is csinálni, hátha később ebből meg is tud majd élni . 12 éves . Mit ajánlanátok? Ha nem is digitalizáló táblát , egyéb más is szoba jöhet , valami komoly szett amivel tud rajzolni, vagy akármi , csak a rajz hogy legyen köze .

[ Szerkesztve ]

(#5646) smc válasza Dimaj (#5645) üzenetére


smc
addikt

Nézd, mivel árat nem írtál, így kezdve a kínai legolcsóbbtól kezdve a wacom olcsóbb, drágább és a kijelzős gépei, tabletek, 2in1 gépek is játszanak. Mit is szeretnél? :)
Illetve van számítógépe? Laptopja? Hol használná, fontos-e a mobilitás?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#5647) Dimaj válasza smc (#5646) üzenetére


Dimaj
aktív tag

Csak itthon rajzolgat , pc megoldott , 20k max amit rászánok.

(#5648) helgasza


helgasza
csendes tag

Sziasztok,én olyan táblát keresek,ami jegyzeteléshez jó,egyetemen pl.Látszódjon az írás rajta,és lehessen menteni memóriába az oldalt.Mindezt nem túl sok pénzért. Mit ajánlanátok?

(#5649) Teszla_


Teszla_
senior tag

Sziasztok!

Öcsémnek szeretnék karácsonyra egy digitális rajztáblát.
Úgy szeretne rajzolni rajta, mintha papírra rajzolna, csak ugye így digitálisan lenne meg nekí a kész rajz.
Ezt néztem ki neki: Wacom Intuos medium 2018 4k
Ez megfelelő lenne neki? Ha igen, akkor adnak hozzá olyan programot, ami kéne a rajzoláshoz? Vagy van esetleg van valamilyen más, ajánlottabb program?

(#5650) Teszla_ válasza Teszla_ (#5649) üzenetére


Teszla_
senior tag

Tárgytalan, megrendeltem.
Viszont a grasshopper elmehet a pics@ba, mindössze befóliázták a dobozt, még egy kartondobozba se tették bele. Amivel még talán kibékültem volna, ha nem pont öcsém vette volna át a csomagot :W így már nem lesz meglepetés, hogy mit kap karácsonyra...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.